Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΒΡΕΦΟΣ


ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ: ΟΙ ΖΗΛΩΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ!

ΘΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ! [1]

Την εγκύκλιο[2] την διάβασα εγώ, διότι ο γέροντας ούτε να τη διαβάσει δεν δέχτηκε, και ας ήταν και ζηλωτής! Μεταξύ των άλλων έγραφε και τα ακόλουθα: «ότι τα υπό των Νεοημερολογιτών τελούμενα Μυστήρια, ως σχισματικών όντων τούτων, στερούνται της Αγιαστικής χάριτος.

Ωσαύτος ουδένα Νεοημερολογίτην δέον να δέχεσθε εις τους Κόλπους της καθ' ημάς Αγιωτάτης Εκκλησίας και κατά συνέπειαν να εξυπηρετείτε τούτον, άνευ προηγούμενης ομολογίας δι' ης να καταδικάζη ούτος την καινοτομίαν των Νεοημερολογιτών και να κηρύσση την Εκκλησίαν τούτων σχισματικήν.

ΟΜΙΛΙΑ π. ΤΙΜΟΘΕΟΥ


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΝΙΟΥ  
Περί των επιτεθέντων ημίν δεινών και τις ο τούτων σκοπός
(Σχετικά με τις συμφορές που έπεσαν πάνω μας και ποιος είναι ο σκοπός τους.)
Οι δυστυχίες που βρήκαν το γένος μας, όπως βλέπομε, είναι εν συντομία οι εξής. Οι καιροί είναι από κάθε εποχή οι πιο δύσκολοι. Πονηρές οι ημέρες, το τέλος του χρόνου, τα γηρατειά του κόσμου, το ξεψύχισμα του σύμπαντος. Η ζωή μας αυτή είναι σύντομη, λανθασμένη και γεμάτη από πικρίες, και τα κακά εκτενέστερα από τις θάλασσες. Και να, οι γείτονές μας είναι εχθροί, όσοι δείχνουν φίλοι είναι άπιστοι, οι συγκάτοικοι μας κλέφτες, οι υιοί μας ανυπάκουοι και οι απλοί συγγενείς χωρίς στοργή.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΤΙΑ


  Πάτρα 25-11-2011
  Εξοχότατο
  Υπουργό Οικονομίας  & Οικονομικών      
   Κύριο  Ευάγγελο Βενιζέλο  
   Καραγεώργη Σερβίας 10 
    Τ.Κ 105 62 Αθήνα

Ζαφειράκης Γ. Κων/νος          
             Εκπ/κός                          
     Λεπενιώτου  13                                                                                                       263 31 Πάτρα                                            
                                                                                
Τηλ. Οικίας: 2610-620262                               
Κινητό:   6930-117711                      

e-mail:  costaszaf@yahoo.gr

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Στο τέλος της επιστολής 


              Κύριε Υπουργέ
         Σας απευθύνω αυτή την επιστολή πλήρης θυμού και αγανάκτησης για την κάκιστη συμπεριφορά της Κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες της δόλιας Πατρίδας μας…
Είμαι δημόσιος υπάλληλος, πολύτεκνος με οκτώ (8) παιδιά από 4 έως 20 ετών…Από τη μια, μας έχετε μειώσει τους μισθούς μας γύρω στα 1.000 € μηνιαίως (μαζί με τη σύζυγό μου)…Και έχετε αυξήσει το ΦΠΑ και τους φόρους (μείωση του αφορολόγητου…)

.... ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!!!


Θα πεθαίνουμε από την πείνα !!!


Δύο απίστευτα περιστατικά συνέβησαν σε Σούπερ – Μάρκετ της Μυτιλήνης, που δυστυχώς απεικονίζουν το πραγματικό μέγεθος των αποτελεσμάτων της οικονομικής κρίσης.
Δύο συνάνθρωποί μας, οι οποίοι είχαν να βάλουν κάτι στο στόμα τους για να φάνε περισσότερο από τρεις μέρες, δεν άντεξαν άλλο στην πείνα τους και για να μην πεθάνουν, αποφάσισαν να «παρανομήσουν».
Πήγαν λοιπόν σε ένα Σούπερ – Μάρκετ της Μυτιλήνης, κατευθύνθηκαν στα ράφια όπου υπήρχε ψωμί, τυρί και διάφορα αλλαντικά, έκαναν σάντουιτς και τα έφαγαν στη μέση των διαδρόμων.
Οι κάμερες ασφαλείας που ελέγχουν το κατάστημα κατέγραψαν τις κινήσεις τους και αμέσως οι υπάλληλοι, ειδοποίησαν την αστυνομία.
Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο Σούπερ -Μάρκετ και τους συνέλαβαν, τους ρώτησαν γιατί έκαναν αυτή την πράξη.
Οι δύο φτωχοί άνθρωποι, είπαν αυθόρμητα στους αστυνομικούς που έμειναν έμβροντητοι, ότι είχαν να φάνε τρεις ημέρες και επειδή καταλάβαιναν ότι δεν θα άντεχαν άλλο και θα πέθαιναν από την πείνα, αναγκάστηκαν να «παρανομήσουν». Ζήτησαν συγγνώμην από τους υπαλλήλους του καταστήματος και τους είπαν ότι μόλις βρουν χρήματα, θα πάνε να τους πληρώσουν.
Προ αυτής της εξέλιξης, η διεύθυνση του καταστήματος αλλά και η αστυνομία, δείχνοντας την κατανόηση και την ευαιασθησία τους, δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια στο επεισόδιο και να διωχτούν ποινικά οι δύο «παραβάτες».
Ωστόσο, το γεγονός και αυτό από μόνο του, δείχνει με τον ποιο απλό τρόπο τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας και τα ακόμη χειρότερα που μας έρχονται.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΣΩΝΙΑ; ΜΠΑ!


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΑΡΡΗΣΙΑ - ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

Επιστολή της καθηγήτριας Νίνας Γεωργιάδου (Κάλυμνος, 29-10-11) προς τον πρόεδρο (το π μικρό) της δημοκρατίας (το δ και εδώ μικρό): Τ' αληθινά δάκρυα απεχθάνονται το φως της δημοσιότητας. ΜΠ. ΜΠΡΕΧΤ

28 Οκτώβρη 2011

Είδα το παιδί στο αναπηρικό καρότσι να ορθώνεται.

Είδα το φάσκελο του έφηβου στους κομισάριους.
Είδα τους νέους ν' αποστρέφουν το βλέμμα απ' την εξέδρα του καίσαρα.
Είδα το πένθος στα άσπρα πουκάμισα.
Είδα τη σημαία να ατενίζει το λαό.
Είδα στις μπάντες με μαύρες κορδέλες
Είδα την απόγνωση να γίνεται οργή,
την οργή να παίρνει στόμα,
το στόμα να καταριέται και ν' απαιτεί.
 

ΕΠΕΛΑΣΗ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΠΡΟΕΛΑΣΗ.                               Στην τελετή παράδοσης της προεδρίας το 2005, η αποχωρούσα πρόεδρος, κ. Ψαρούδα Μπενάκη, τονίζει: «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν»,