Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ!

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Έκλεψαν την εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας


Οι άγνωστοι δράστες, χτύπησαν όταν ο νεωκόρος βγήκε για λίγο από την εκκλησία...
Την εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας έκλεψαν άγνωστοι από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα.


Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την ολιγόλεπτη απουσία του νεωκόρου από το ναό για να αρπάξουν την ιερή εικόνα, που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Μαζί με την εικόνα αφαίρεσαν και τα τάματα που έφερε πάνω της.

Οι έρευνες από την αστυνομία συνεχίζονται, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής...

newsit

Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ (ΑΠΑΤΑΙΩΝΙΑ) ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ


Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟΝ ΘΕΟΝ

Οι καρποί της μονολόγιστης ευχής


            «Η ΕΥΧΗ» στην αρχή είναι άρτος που στηρίζει τον αθλητή, έπειτα γίνεται έλαιον που γλυκαίνει την καρδιά και τέλος γίνεται οίνος που τον «τρελαίνει» δηλ. που δημιουργεί την έκσταση και την ένωση με τον Θεό. Πιο συγκεκριμένα. Το πρώτο δώρο που δίνει στον προσευχόμενο άνθρωπο ο Χριστός, είναι η επίγνωση της αμαρτωλότητος. Παύει να πιστεύει ότι είναι «καλός» και θεωρεί τον εαυτό του « βδέλυγμα της ερημώσεως εστώτα εν τόπω αγίω». Το γεωτρύπανο της χάριτος κτυπά και διασχίζει το βάθος της ψυχής. Πόσες ακαθαρσίες δεν έχουμε μέσα μας! Βρωμάει η ψυχή μας. Τώρα από τα προηγουμένως άγνωστα με την ευχή ανακαλύπτονται και ως αποτέλεσμα είναι να θεωρεί τον εαυτό του κάτω απ’ όλους και ότι η κόλαση είναι η παντοτινή κατοικία του και αρχίζει να κλαίει. Κλαίει για το νεκρό εαυτό του. Είναι δυνατόν να κλαίει τον νεκρό που υπάρχει στο σπίτι του διπλανού του και να μην κλαίει το νεκρό που υπάρχει στο δικό του σπίτι;
            Έτσι και ο αθλητής της « ευχής» δεν βλέπει την αμαρτία των άλλων, αλλά τη δική του νέκρωση. Τα μάτια του γίνονται πηγές δακρύων που βγαίνουν από την πονεμένη καρδιά. Κλαίει τον καταδικασμένο και συγχρόνως φωνάζει « Ελέησον με», « Ελέησον με», « Ελέησον με». Από τα δάκρυα αυτά αρχίζει ο καθαρισμός της ψυχής και του νου. Όπως το νερό καθαρίζει τα λερωμένα αντικείμενα και η βροχή που πέφτει καθαρίζει τον ουρανό από τα σύννεφα και τη γη από την  ακαθαρσία, έτσι και τα δάκρυα καθαρίζουν και λευκαίνουν την ψυχή. Είναι το ύδωρ του δευτέρου βαπτίσματος. Η « ευχή» φέρνει τον γλυκύτατο καρπό του καθαρισμού.»
Μια βραδιά στην έρημο του Αγίου Όρους
ΟΜΙΛΙΑ  π. ΤΙΜΟΘΕΟΥ

.... ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!!!


ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΙ… «ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΗΚΕ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΤΟ 2007!» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την pantastaisia.blogspot.com   
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 10:41
Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία αριστερά, είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran, η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν). Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη zeyno!)


Ο κύριος που βλέπετε δεξιά, είναι ο Αμερικανός βοηθός ΥπουργόςΕξωτερικών, Matthew Bryza.
Στις 29 Ιουνίου 2007, ο κ. Μπράιζα, ρίχνει τη δεύτερη προειδοποιητική βολή, με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ, προς Καραμανλή: "μην προχωράς με τον αγωγό". Ο Καραμανλής συνεχίζει να μην ακούει τους Αμερικανούς (και την Zeyno)!
Έτσι, στις 23 Αυγούστου 2007, ξεσπούν 170 πυρκαγιές σε μια νύχτα στην Πελοπόννησο, με δεκάδες νεκρούς (Δείτε εδώ).
Πόνος, δάκρυ, θάνατος, καταστροφή και ..για όλα φταίει ο Καραμανλής (φυσικά).


Επειδή όμως, όλες οι ιστορίες έχουν happy end, την ίδια μέρα, στις 23 Αυγούστου 2007, η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno, που γνωρίσαμε παραπάνω και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στον Καραμανλή, παντρεύεται στην Κωνσταντινούπολη, τον Matthew Bryza!
Kαι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα!

Η ΓΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: «Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ»
-Γέροντα, τί είναι αυτό που μας κάνει να... θέλουμε να γίνη γνωστό στους άλλους ό,τι καλό κάνουμε, ενώ έχει τόση γλυκύτητα, τόση απαλάδα, το να ζη και να εργάζεται κανείς στην αφάνεια;

-Το πιο σπουδαίο είναι ότι, όταν ο άνθρωπος έχη εσωτερικότητα και προσπαθή να μη γίνεται γνωστό το καλό που κάνει, είναι αισθητό στους άλλους όλοι τον ευλαβούνται και τον αγαπούν, χωρίς ο ίδιος να το καταλαβαίνη.

Πόσο συμπαθής είναι ο ταπεινός άνθρωπος και πόσο αποκρουστικός ο υπερήφανος! Τον υπερήφανο κανείς δεν τον αγαπάει, ακόμη και ο Θεός τον αποστρέφεται. Βλέπεις, και τα μικρά παιδιά, αν δουν κανένα παιδί λίγο υπερήφανο, το κοροϊδεύουν, ενώ ένα παιδί σιωπηλό , συνετό, πόσο το εκτιμούν!
Ή, αν δουν κανέναν να περπατάη καμαρωτός-καμαρωτός, τον παίρνουν μυρωδιά και τον κοροϊδεύουν . Θυμάμαι κάποιον στην Κόνιτσα που, ενώ πέθαινε από την πείνα, φορούσε κάθε μέρα κοστούμι, γραβάτα και ρεπούμπλικο και έβγαινε στην πλατεία καμαρωτός. Τα παιδάκια, μόλις τον έβλεπαν, πήγαιναν από πίσω του και παρίσταναν πώς περπατούσε. Μικρούτσικα παιδάκια τώρα! Πόσο μάλλον οι μεγάλοι καταλαβαίνουν τον υπερήφανο άνθρωπο! Μη βλέπης που δεν μιλούν, για να μην τον εκθέσουν από μέσα τους όμως αηδιάζουν.

Όποιος θέλει να προβάλλη τον εαυτό του, τελικά γελοιοποιείται. Θυμάμαι, όταν ήμουν στο Σινά, είχε έρθει ένας παπάς που τον έλεγαν Σάββα. Ήταν λίγο κενόδοξος, είχε και μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Μια μέρα οι Βεδουίνοι ανέβαζαν στο μοναστήρι ένα βαρύ πράγμα με το βίντσι και, καθώς το σήκωναν, φώναζαν, για να συγχρονισθούν, «σάουα-σάουα», δηλαδή «όλοι μαζί». Τους άκουσε ο παπα-Σάββας κι έτρεξε αμέσως έξω. «Βρε, ακόμη δεν ήρθα, λέει, και "Σάββα" φωνάζουν! Και εδώ όλοι με έμαθαν!». Νόμιζε ότι οι Βεδουίνοι φώναζαν «Σάββα, Σάββα»! Μόλις το άκουσα ,με έπιασαν τα γέλια! Είναι να μη γελάσης; Όπως δουλεύει το μυαλό του ανθρώπου, έτσι τα ερμηνεύει όλα ...; Άμα ο άνθρωπος είναι λίγο φαντασμένος, όλα φαντασμένα τα ερμηνεύει.

-Γέροντα, από υπερηφάνεια το κάνει;

-Είναι αιχμάλωτος στην κενοδοξία ,τον κλέβει και η φαντασία και φθάνει μετά ...; Μου έλεγε ένας μοναχός πως, όταν ήταν λαϊκός, είχε δώσει σε κάποιον ένα επίσημο επανωφόρι. Μια μέρα που βρέθηκαν μαζί σε μια συντροφιά, εκείνος το φορούσε, οπότε κάποια στιγμή λέει: «Αυτό το παλτό ξέρετε από πού το έχω; Από το Παρίσι! Αν ξέρατε και πόσο το αγόρασα!». Και να είναι εκεί μπροστά και ο άλλος που του έδωσε το επανωφόρι ευλογία!

-Καλά, Γέροντα, ανόητος ήταν;

-Μα πιο ανόητος από τον υπερήφανο υπάρχει; Τελικά η υπερηφάνεια γελοιοποιεί τον άνθρωπο.


Από το βιβλίο: «ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ» ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ

talantoblog.blogspot.com

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΤΑΤΟ

ΟΛΑ ΣΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ !!!

11232_1253718033317_1540537173_30701285_3154372_n.jpg
Το παρακάτω κείμενο αποτελεί ενα γράμμα που στάλθηκε απο τον Άγιο Σεραφείμ της Βίριτσα σε ενα πνευματικό του παιδί, επίσκοπο, ο οποίος βρισκόταν στην φυλακή. Είναι ένας λόγος παρηγοριάς και νουθεσίας, που ο Δημιουργός Θεός απευθύνει στην ψυχή του ανθρώπου.

" Έχεις ποτέ σκεφτεί ότι όλα όσα αφορούν εσένα, αφορούν και Εμένα? Διότι αυτά που αφορούν εσένα, αφορούν την κόρη του οφθαλμού Μου. Όταν οι πειρασμοί έρχονται επάνω σου και ο πολέμιος σαν το ποτάμι, θέλω να ξέρεις οτι απο Μένα ηταν αυτό.


Θέλω να ξέρεις οτι η αδυναμία σου έχει ανάγκη απο τη δύναμη Μου και η ασφάλεια σου βρίσκεται στο να Με αφήσεις να σε προστατεύσω.


Θέλω να ξέρεις οτι οταν βρίσκεσαι σε δύσκολες συνθήκες μεταξύ των ανθρώπων που δεν σε καταλαβαίνουν, δεν λογαριάζουν αυτά που σου είναι ευάρεστα και σε απομακρύνουν, από Μένα ήταν αυτό.


Είμαι ο Θεός σου, οι περιστάσεις της ζωής είναι στα χέρια Μου.


Δεν βρέθηκες τυχαία στη θέση σου, είναι ακριβώς η θέση που σου έχω ορίσει.


Δεν με παρακαλούσες να σου μάθω την ταπείνωση? Και να! Σε έβαλα σ΄αυτό ακριβώς το περιβάλλον, στο ¨σχολείο¨ που διδάσκουν αυτό το μάθημα. Το περιβάλλον σου και αυτοί που ζούν γύρω σου μόνο εκτελούν το θέλημα Μου.


Έχεις οικονομικές δυσκολίες και μόλις τα βγάζεις πέρα? Να ξέρεις οτι απο Μένα ήταν αυτό.Θέλω να ξέρεις οτι Εγώ διαθέτω τα χρήματα σου και να καταφεύγεις σε Μένα και να γνωρίζεις οτι εξαρτάσαι απο Μένα. Θέλω να ξέρεις οτι τα αποθέματα Μου είναι ανεξάντλητα και να βεβαιωθείς οτι είμαι πιστός στις υποσχέσεις Μου.


Να μην συμβεί ποτέ να σου πούν στην ανάγκη σου: " Μην πιστεύεις στον Κύριο και Θεό σου "


Έχεις περάσει ποτέ νύχτα μέσα στη θλίψη απο τους συγγενείς σου, τους ανθρώπους που αγαπάς? Σου το επέτρεψα, για να στραφείς σε Μένα και σε Μένα να βρείς την αιώνια παρηγοριά και ανακούφιση.


Σε ξεγέλασε ο φίλος σου ή κάποιος που του είχες ανοίξει την καρδιά σου? Από μένα ήταν αυτό. Εγώ επέτρεψα να σε αγγίξει αυτή η απογοήτευση, για να μάθεις ότι ο καλύτερος φίλος σου είναι ο Κύριος.


Θέλω να τα φέρνεις όλα σε Μένα και όλα να Μου τα λές.


Σε συκοφάντησε κάποιος? Να το αφήσεις σε Μένα, σε Μένα να προσκολληθείς. Εγώ είμαι η καταφυγή σου, για να κρυφτείς απο την αντιλογία των εθνών. Θα κάνω την δικαιοσύνη σου να λάμψει σαν το φώς, και την ζωή σου σαν μέρα μεσημέρι.


Καταστράφηκαν τα σχέδια σου και η ψυχή σου είναι εξαντλημένη? Απο Μένα ηταν αυτό. Έκανες σχέδια και είχες δικούς σου σκοπούς. Τα σχέδια σου τα έφερες να τα ευλογήσω. Αλλά Εγώ θέλω να αφήσεις σε Μένα να κατευθύνω και να χειραγωγώ τις περιστάσεις της ζωής σου, διότι είσαι το όργανο και όχι πρωταγωνιστής.


Σε βρήκαν απροσδόκητες αποτυχίες και η απελπισία κατέλαβε την καρδιά σου? Να ξέρεις, απο Μένα ηταν αυτό. Διότι μ΄αυτή την κούραση και το άγχος δοκιμάζω πόσο ισχυρή είναι η πίστη σου στις υποσχέσεις Μου και την παρρησία σου στην προσευχή για τους συγγενείς σου. Δεν ήσουν εσύ που εμπιστεύτηκες τις φροντίδες για αυτούς στην προνοητική αγάπη Μου? Δεν είσαι εσύ που και τώρα τους αφήνεις στην προστασία της Πανάγνου Μητέρας Μου?


Σε βρήκε σοβαρή ασθένεια που μπορεί να γιατρευτεί ή είναι αθεράπευτη και σε κάρφωσε στο κρεβάτι σου? Απο Μένα ήταν αυτό. Επειδή θέλω να Με γνωρίσεις πιο βαθιά, μέσω της σωματικής ασθένειας, να μην γογγύζεις γι΄ αυτήν τη δοκιμασία που σου στέλνεται και να μην προσπαθείς να καταλάβεις τα σχέδια Μου της σωτηρίας της ψυχής των ανθρώπων με διάφορους τρόπους, αλλά αγόγγυστα και ταπεινά να σκύψεις το κεφάλι σου μπροστά στην αγαθότητα Μου.


Ονειρευόσουν να κάνεις κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο για Μένα και αντί να το κάνεις έπεσες στο κρεβάτι του πόνου? Από Μένα ήταν αυτό. Διότι τότε θα ήσουν βυθισμένος στα δικά σου έργα και Εγώ επέτρεψα να σου συμβεί αυτό για να προσελκύσω τις σκέψεις σου σε Μένα. Θέλω να σου διδάσκω τις βαθύτατες σκέψεις και τα μαθήματα Μου, για να Με υπηρετείς, θέλω να σε μάθω να συναισθάνεσαι πως είσαι τίποτα χωρίς Εμένα.


Μερικοί απο τους καλύτερους υιούς Μου είναι αυτοί οι οποίοι είναι αποκομμένοι απο τη δραστική ζωή, για να μάθουν να χειρίζονται το όπλο της αδιάλλειπτης προσευχής.


Κλήθηκες απροσδόκητα να αναλάβεις μια δύσκολη και υπεύθυνη θέση, στηριγμένη σε Μένα? Σου εμπιστεύομαι τις δυσκολίες αυτές, και γι΄αυτό θα σε ευλογήσει ο Κύριος και Θεός σου, σ΄ όλα τα έργα σου, σ΄ όλους τους δρόμους σου, σ΄ όλα. Καθοδηγητής και Δάσκαλος σου θα είναι ο Κύριος σου.


Την ημέρα αυτή στα χέρια σου, τέκνο Μου, έδωσα αυτό το δοχείο με το θείο μύρο, να το χρησιμοποιήσεις ελεύθερα.


Να θυμάσαι πάντοτε οτι κάθε δυσκολία που θα συναντήσεις, κάθε προκλητική λέξη, κάθε διαβολή και κατάκριση, κάθε εμπόδιο στα έργα σου, που θα μπορούσε να προκαλέσει αγανάκτηση και απογοήτευση, κάθε φανέρωση της αδυναμίας και της ανικανότητας σου, θα χρίεται με αυτό το έλαιο.


Απο Μένα ήταν αυτό.


Να θυμάσαι πως κάθε εμπόδιο είναι νουθεσία απο τον Θεό. Και να βάλεις στην καρδιά σου αυτόν τον λόγο, που σου έχω αποκαλύψει την ημέρα αυτή.


Από Μένα ήταν αυτό.


Να ξέρεις και να θυμάσαι πάντα, όπου και να είσαι, οτι οποιοδήποτε κεντρί, θα αμβλυνθεί... μόλις θα μάθεις σε όλα να βλέπεις Εμένα...


Όλα σου στάλθηκαν απο Μένα για την τελείωση της ψυχής σου.


Όλα αυτά ήταν απο Μένα".

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑΪΖΕΙΣ!!!


Ένα βράδυ ένας γέρος (ινδιάνος) της φυλής  Τσερόκι, μίλησε στον εγγονό
του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων. Είπε:
 "Γιέ μου, η μάχη γίνεται μεταξύ δυο 'λύκων'  που υπάρχουν μέσα σε όλους μας"
Ο ένας είναι το Κακό. - Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η
απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονία,
 η αυτολύπηση, η ενοχή,η προσβολή, η κατωτερότητα,  τα ψέματα, η
ματαιοδοξία, η υπεροψία, και το εγώ.
Ο άλλος είναι το Καλό. - Είναι η χαρά, η ειρήνη, η  αγάπη, η ελπίδα, η
ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη,
 η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνοια, η  γεναιοδωρία, η αλήθεια, η
ευσπλαχνία και  η πίστη στο Θεό.'
Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό και μετά  ρώτησε τον παππού του:
"Ποιος λύκος νικάει;"
Ο γέρος Ινδιάνος Τσερόκι απάντησε απλά ...............
 "Αυτός που ταΐζεις."

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΡΩΣΙΣ; ΒΓΑΛΑΜΕ ΕΝΑ .....ΔΟΝΤΙ;;;;;

Συγκλονιστική μαρτυρία για τεκνοποίηση


Λάβαμε το κείμενο που ακολουθεί και πιστεύουμε πως αξίζει να το διαβάσουμε γιατί αφορά ένα πολύ σημαντικό θέμα για την Πατρίδα μας. Ευχαριστούμε το Χάρη που μας το έστειλε και το παραθέτουμε ολόκληρο από την πρωτότυπη πηγή του.

Τὸ παρακάτω κείμενο μᾶς ἀπέστειλε φίλος- ἀναγνώ
στης τοῦ ἰστολογίου μας μὲ τὸ ψευδώνυμο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ μὲ ἀφορμὴ μία ἀνάρτησή μας γιὰ τὴν ἔκτρωση. Πρόκειται γιὰ πρόσφατο θαυμαστὸ περιστατικὸ ποὺ συνέβη στὴν οἰκογένειά του. Διαβάστε τὸ ὡς τὸ τέλος! Ἀξίζει…
Εἶμαι ἰατρὸς στὸ ἐπάγγελμα. Ἐργάζομαι στὸ ΕΣΥ, σὲ ἕνα κέντρο ὑγείας στὴν ἐπαρχία. Πρὶν ἀπὸ ἕνα χρόνο περίπου, ἦρθε στὸ κέντρο ὑγείας μία μαία. Ἡ κοπέλα αὐτὴ δούλεψε γιὰ χρόνια σὲ μεγάλο νοσοκομεῖο τῆς Ἀθήνας, ἀλλὰ ἀποφάσισε νὰ ζητήσει μετάθεση στὴν ἐπαρχία, διότι ὁ σύζυγός της εἶναι ντόπιος καὶ οἱ συνθῆκες ζωῆς στὴν ἐπαρχία εἶναι πιὸ ἀνθρώπινες. Ἐγὼ ἤμουν ἤδη δύο χρόνια νυμφευμένος μὲ τὴν σύζυγό μου, καὶ θέλαμε διακαῶς νὰ ἀποκτήσουμε ἕνα παιδάκι. Δυστυχῶς ὅμως, λόγω κάποιων γυναικολογικῶν προβλημάτων τῆς συζύγου μου, δὲν τὰ καταφέρναμε. Παρόλα αὐτὰ δὲν τὸ βάζαμε κάτω, καὶ εἴχαμε πάει στοὺς καλύτερους γιατροὺς σὲ θέματα γονιμότητας. Ἐπειδὴ ὅμως δὲν γινόταν τίποτα, εἶχα ἀρχίσει νὰ ἀπελπίζομαι. Κάποια στιγμὴ ἄρχισα νὰ χάνω τὴν Πίστη μου, καὶ μία μέρα ἔφτασα στὸ σημεῖο νὰ κατηγορήσω τὸν Θεὸ ὅτι εἶναι ἄδικος! Τὸ ἔκανα μάλιστα δημοσίως, στὸν χῶρο ἐργασίας μου. Ἀναρωτήθηκα πῶς εἶναι δυνατὸν ὁ Θεὸς νὰ στέλνει μὲ μεγάλη εὐκολία τὰ παιδιὰ σὲ ἀνεύθυνους ἀνθρώπους ποὺ τὰ σκοτώνουν μὲ τὶς ἐκτρώσεις, καὶ τὴν ἴδια στιγμὴ νὰ ὑπάρχουν τόσα ζευγάρια ποὺ θέλουν νὰ ἀποκτήσουν παιδιὰ καὶ νὰ δυσκολεύονται ὅπως ἐμεῖς !
Ἐκεῖ ἦταν παροῦσα καὶ ἡ μαία ποὺ ἀνέφερα πρίν. Μοῦ ἀπάντησε ὅτι καταλαβαίνει τὴν ἀπογοήτευσή μου, ἀλλά μου συνέστησε νὰ μὴν χάνω τὴν Πίστη μου καὶ νὰ μὴν τὸ βάζω κάτω. Μοῦ διηγήθηκε καὶ κάτι συγκλονιστικό: στὸ μεγάλο νοσοκομεῖο τῆς Ἀθήνας ὅπου δούλευε πρίν, τὸ τμῆμα τῶν ἐκτρώσεων ἦταν...

δίπλα ἀκριβῶς στὸ τμῆμα τῶν ἐξωσωματικῶν! Καταλαβαίνετε τὸ σκηνικό; Ἀπὸ τὴ μία οἱ ἀνεύθυνες γυναῖκες ποὺ πήγαιναν νὰ σκοτώσουν τὰ παιδιὰ ποὺ τοὺς ἔστειλε ὁ Θεός, καὶ ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα τὰ ζευγάρια ποὺ πάλευαν χρόνια νὰ ἀποκτήσουν ἕνα παιδὶ καὶ δὲν μποροῦσαν! Ἡ ὀργὴ μὲ τὴν ὁποία οἱ τελευταῖοι κοίταζαν τοὺς πρώτους, ἦταν ἀπερίγραπτη! Ἂν μποροῦσαν, θὰ τοὺς ἔπνιγαν μὲ τὰ ἴδια τοὺς τὰ χέρια!
Ἡ ἱστορία τῆς μαίας μὲ συγκλόνισε. Συνειδητοποίησα σὲ τί ὕστατο βαθμὸ κατάπτωσης ἔχει φτάσει ἡ κοινωνία μας, ὥστε νὰ σκοτώνει τὰ παιδιὰ τῆς πρὶν καν γεννηθοῦν! Ἀποφάσισα κι ἐγὼ νὰ μὴν τὸ βάλω κάτω. Πήγαμε μὲ τὴν σύζυγό μου καὶ σὲ ἄλλους γιατρούς, δοκιμάσαμε κι ἄλλες θεραπεῖες. Προσευχηθήκαμε στὸν Χριστὸ νὰ μᾶς βοηθήσει.
Πρὶν ἀπὸ μερικοὺς μῆνες, ἡ σύζυγός μου εἶδε ἕνα ὄνειρο. Μία πανέμορφη ἀριστοκρατικὴ γυναίκα, μὲ φωτοστέφανο γύρω ἀπὸ τὴν κεφαλή της, κρατοῦσε στὰ χέρια τῆς ἕνα καροτσάκι μὲ ἕνα μωρὸ μέσα. Ἡ γυναίκα κοίταξε τὴν σύζυγό μου καὶ χαμογέλασε. Ἡ σύζυγός μου ξύπνησε χαρούμενη, καὶ μοῦ εἶπε πὼς ἦταν σίγουρη ὅτι εἶδε τὴν ΠΑΝΑΓΙΑ.
Στὴν ἀρχὴ γιὰ νὰ εἶμαι εἰλικρινὴς δὲν τὴν πολυπίστεψα. Ὡς γιατρὸς εἶμαι ἀναπόφευκτα καὶ κάπως σκεπτικιστής, καὶ ὑπέθεσα ὅτι ἴσως ὁ ἐγκέφαλος τῆς συζύγου μου δημιούργησε αὐτὲς τὶς εἰκόνες λόγω ἄγχους κλπ. Μαντεύετε τὴν συνέχεια;
Ἡ σύζυγός μου εἶναι σήμερα 3 μηνῶν ἔγκυος, καὶ δόξα τῷ Θεῶ ὅλα πᾶνε καλὰ μέχρι στιγμῆς! ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, γίνονται θαύματα, ἡ Πίστη ἔχει ἀποτελέσματα, ἡ Παναγία εἰσακούει τὶς προσευχές μας, καὶ ὅλα αὐτὰ σας τὰ λέω ἐγώ, ποὺ εἶμαι γιατρός, μὲ τὸ ψευδώνυμο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ !!
Ἡ ἔκτρωση εἶναι ΦΟΝΟΣ ! Ἕλληνες, σὲ λίγα χρόνια τὸ Ἔθνος μας θὰ ἔχει ἐξαφανιστεῖ μὲ τὴν ὑπογεννητικότητα, τὶς ἐκτρώσεις καὶ τὰ διαζύγια ! Ἕλληνες, μὴν ἀφήσετε νὰ συμβεῖ αὐτὸ ! Μὴν σκοτώνετε τὰ Ἑλληνόπουλα πρὶν καν γεννηθοῦν ! Εἶναι ἔγκλημα ἐνώπιόν του Θεοῦ, καὶ ἔγκλημα εἰς βάρος τοῦ Ἔθνους μᾶς ! Ἕλληνες, ἂν θέλετε νὰ βοηθήσετε τὴν Πατρίδα, παντρευτεῖτε, κάντε παιδιά, ἀναθρέψτε τὰ μὲ ἀγάπη γιὰ ΧΡΙΣΤΟ καὶ ΕΛΛΑΔΑ, καὶ δὲν θὰ τὸ μετανιώσετε ! Δὲν χρειάζονται πολλὰ ὑλικὰ ἀγαθὰ τὰ παιδιά. Χρειάζονται ΑΓΑΠΗ καὶ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ! Μὴν ἀφήνετε τοὺς ἀντίχριστους ἐξουσιαστὲς νὰ σᾶς ὁδηγοῦν στὴν ἀπελπισία μὲ τὰ οἰκονομικά τους ἐγκλήματα, ὥστε νὰ σκοτώνετε τὰ παιδιὰ σᾶς ! Ἀκοῦστε ἕναν ἁπλὸ Ἕλληνα, ποὺ βίωσε τὸ δικό του θαῦμα !
πηγή

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/12/blog-post_4359.html#ixzz1ghE2gjXN

Ο Θεός εγκαταλείπει τον άνθρωπο;

Γέρων Σωφρόνιος Σαχάρωφ

Η οδός του χριστιανού σε γενικές γραμμές είναι τέτοιας λογής.
Στην αρχή ο άνθρωπος προσελκύεται από το Θεό με τη δωρεά της χάρης, κι όταν έχει πια προσελκυσθεί, τότε αρχίζει μακρά περίοδος δοκιμασίας. Δοκιμάζεται η ελευθερία του ανθρώπου και η εμπιστοσύνη του στο Θεό, και δοκιμάζεται «σκληρά».Στην αρχή οι αιτήσεις προς το Θεό, μικρές και μεγάλες, ακόμη και οι παρακλήσεις πού μόλις εκφράζονται, εκπληρώνονται συνήθως με γρήγορο και θαυμαστό τρόπο από το Θεό.


Όταν όμως έλθει η περίοδος της δοκιμασίας, τότε όλα αλλάζουν και σαν να κλείνεται ο ουρανός και να γίνεται κουφός σ' όλες τις δεήσεις.
Για το θερμό χριστιανό όλα στη ζωή του γίνονται δύσκολα. Η συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι του χειροτερεύει, παύουν να τον εκτιμούν αυτό πού ανέχονται σ' άλλους, σ' αυτόν δεν το συγχωρούν, η εργασία του πληρώνεται, σχεδόν πάντοτε, κάτω από το νόμιμο, το σώμα του εύκολα προσβάλλεται από ασθένειες. Η φύση, οι άνθρωποι, όλα στρέφονται εναντίον του.Παρότι τα φυσικά του χαρίσματα δεν είναι κατώτερα από τα χαρίσματα των άλλων, δεν βρίσκει ευνοϊκές συνθήκες να τα χρησιμοποίηση. Επί πλέον υπομένει πολλές επιθέσεις από τις δαιμονικές δυνάμεις και το αποκορύφωμα είναι η ανυπόφορη θλίψη από τη θεία εγκατάλειψη.Τότε κορυφώνεται το πάθος του, γιατί πλήττεται ο όλος άνθρωπος σ' όλα τα επίπεδα της υπάρξεως του.

Ο Θεός εγκαταλείπει τον άνθρωπο;... Είναι δυνατό αυτό;...
Κι εν τούτοις στη θέση του βιώματος της εγγύτητας του Θεού έρχεται στην ψυχή το αίσθημα πώς Εκείνος είναι απείρως, απροσίτως μακριά, πέρα από τους αστρικούς κόσμους κι όλες οι επικλήσεις προς Αυτόν χάνονται αβοήθητες στο αχανές του κοσμικού διαστήματος. H ψυχή εντείνει εσωτερικά την κραυγή της προς Αυτόν, αλλά δεν βλέπει ακόμα ούτε βοήθεια ΟΥΤΕ προσοχή. Όλα τότε γίνονται φορτικά.Όλα κατορθώνονται με δυσανάλογα μεγάλο κόπο. H ζωή γεμίζει από μόχθους κι αναδεύει μέσα στον άνθρωπο το αίσθημα πώς βαραίνει πάνω του η κατάρα και η οργή του Θεού.Όταν όμως περάσουν αυτές οι δοκιμασίες, τότε θα δει πώς η θαυμαστή πρόνοια του Θεού τον φύλαγε προσεκτικά σ' όλες τις πτυχές της ζωής του.
Χιλιόχρονη πείρα, πού παραδίνεται από γενιά σε γενιά, λέει πώς, όταν ο Θεός δει την πίστη της ψυχής του αγωνιστή γι' Αυτόν, όπως είδε την πίστη του Ιώβ, τότε τον οδηγεί σε αβύσσους και ύψη πού είναι απρόσιτα σ' άλλους.

Όσο πληρέστερη και ισχυρότερη είναι η πίστη και η εμπιστοσύνη του ανθρώπου στο Θεό, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το μέτρο της δοκιμασίας και η πληρότητα της πείρας, πού μπορεί να φτάσει σε μεγάλο βαθμό.
Τότε γίνεται ολοφάνερο πώς έφτασε στα όρια, πού δεν μπορεί να ξεπεράσει ο άνθρωπος.
Ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΘΕΟΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ
(σελ 259, αποσπάσματα)
agioritikovima.gr











ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΕΪ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΦΡΙΞΤΕ

To φεστιβάλ θα κρατήσει 4 μέρες και θα πάρουν μέρος 5.000 άτομα - Τρίβουν τα χέρια τους, οι περισσότεροι ξενοδόχοι...
Το σλόγκαν «Πέταξε στη Σκιάθο να βρεις την αθάνατη αγάπη» θα διαβάσει όποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα skiathosgay.com, που δημιουργήθηκε με σκοπό την καλύτερη οργάνωση του 1ου διεθνούς φεστιβάλ γκέι που θα γίνει τον Ιούλιο του 2012 στο νησί της Σκιάθου.

Το φεστιβάλ θα έχει διάρκεια 4 ημέρες, 12 – 15 Ιουλίου και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες. Σύμφωνα με το thessalianews.gr, θα περιλαμβάνει σόου μόδας, εκδηλώσεις, πάρτι και διαγωνισμό για το τίτλο του «Μίστερ Κούρος».

Οι περισσότεροι ξενοδόχοι του νησιού εμφανίζονται υπέρμαχοι της συγκεκριμένης εκδήλωσης καθώς θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το νησί, ενώ έχουν γίνει ήδη κρατήσεις ακόμα και από την Κίνα. Βέβαια υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις που υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ ενδέχεται να ακυρώσει τις αφίξεις άλλων τουριστών...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ