Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙ ΚΟΛΑΚΕΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ π.  ΤΙΜΟΘΕΟΥ

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ !!! (κυριολεκτικά)

ΜΙΑ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ !


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...!!!

Θελετε να δειτε ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ,οταν ηταν ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΣ;
Θελετε να δειτε ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ,σε <<μικρα κι ανηλιαγα στενα και σπιτια χαμηλα μου>>;;;Με σοκακια που κυκλοφορουσαν κοτες και κοτοπουλα;;
Θελετε να δειτε σταυλους με αγελαδες στο ΨΥΧΙΚΟ;;
Θελετε να δειτε ΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ,ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,προσωπα ανθρωπων,και μερη σε ολους γνωστα,ΑΛΛΑ ΑΓΝΩΡΙΣΤΑ απο το τοτε,πριν 80-100 χρονια;;Απο φωτογραφιες του 1910 και την εποχη του Μεσοπολεμου;;



 Τοτε η Αθηνα ηταν φτωχη απο οικονομικη αποψη,αλλα ηταν πλουσιοτερη σε αερα,και οξυγονο απο την σημερινη τσιμεντουπολη!!Και αυτο ειναι μια αντιφαση.

Παμε μαζι ενα ταξιδι πισω στο παρελθον,στο οποιο εμεις δεν υπηρχαμε.ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟΤΕ.
Μια φωτογραφια ειναι ΟΣΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.Τοσες φωτογραφιες εδω,(περιπου 150), ειναι ενα βιβλιο.αφηστε το πνευμα σας και την φαντασια σας,να μπει στον χωρο-χρονο αυτων των εικονων,ΖΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ,και πιστεψτε με,οτι οταν τις δειτε ολες,στο τελος,θα εισαστε πιο ηρεμοι και πιο ψυχραιμοι,απεναντι στα σημερινα,ειτε αυτα ειναι τα πραγματικα γεγονοτα,ειτε ειναι η υστερια και το εμποριο καταθλιψης των καναλιων.
Διοτι και θα εχετε δει χειροτερα  απο τα σημερινα,ετσι οπως προκυπτουν απο τις εικονες,αλλα συναμα θα εξαγετε το συμπερασμα. 
Πως αυτος ο τεραστιος και αφθονος χωρος,που μπορουσε να διαμορφωσει μια πολη με σχεδιο και οραμα,καταντησε τσιμεντουπολη,χειροτερη σε ολη την Ευρωπη.
Σχεδον ολες οι εικονες ειναι απο το 1910 μεχρι και τον Μεσοπολεμο,και την Μεταξικη δικτατορια.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ,ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ,ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6000 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ,που συνεχως ψηφιοποιειται.
Καλο ταξιδι στο παρελθον του χρονου της ιστοριας μας................ 

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ,ΠΩΣ ΗΤΑΝ.... 
...ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ....
Δειτε αυτη την  τεραστια εκταση σχεδον αδεια.Η φωτογραφια τραβηχτηκε απο μια θεση περιπου,που ειναι σημερα το HILTON,και δειχνει την περιοχη οπου σημερα ειναι γεματη ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ.
Ξερετε τι συνεβει για να γινει ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ,απο αυτο που βλεπετε ,σε ΤΣΙΜΕΝΤΟΓΕΙΤΟΝΙΑ;;
Οτι εγινε ΠΑΝΤΟΥ,ΜΑ ΠΑΝΤΟΥ σε ολη την Ελλαδα !!!
Υπηρξαν πανω απο 200 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ,και φτασαμε ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.
Διοτι σε μια χωρα οπου δημιουργηθηκε χωρις Εθνικη συνειδηση,δεν δημιουργηθηκε ουτε σχεδιο πολης, ουτε πολλα αλλα αυτονοητα για ευρωπαικα αλλα κρατη. Ετσι οι πρωτοι που εχτισαν οπου βρηκαν νομιμοποιηθηκαν, για να ερθουν οι επομενοι, να νομιμοποιηθουν και αυτοι, και ουτω καθ εξης...εως σημερα,οπου η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ!!!
Οπως και το ΠΑΓΚΡΑΤΙ,εγινε απο αυτο που βλεπετε στην φωτογραφια,σε αυτο που βλεπετε και ζειτε στην σημερινη πραγματικοτητα,οπως εγιναν ολες οι περιοχες παντου.
Αυτη ειναι Η ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ!!!


ΑΘΗΝΑ. ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΜΕ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ). Ο ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΩΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ;;

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ ΑΡΓΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ


 -Γέροντα το κάπνισμα είναι πάθος,είναι αμαρτία;
-Όταν καπνίσεις μία φορά είναι αμαρτία,εαν το κάνεις συνέχεια γίνεται πάθος.Γιατί;Επειδή είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην ανθρώπινη φύση.Δεν είναι όπως το φαγητό.Είναι κάτι επιπλέον και δεν μπορείς να είσαι και με τον Θεό και με το κάπνισμα.
Έρχονται πιστοί να εξομολογηθούν και μου λένε ότι νηστεύουν και ότι προσεύχονται.”Ναι, τους λέω, αλλά όλα αυτά τα γεμίζετε με καπνό”.Πρέπει να είσαι ελευθερος από οτιδήποτε και εαν είσαι ελευθερος από οτιδήποτε είσαι ελευθερος και από το κάπνισμα.
…Πολλοί άγιοι,στους οποίους φανερώθηκε η κόλαση,αισθάνθηκαν εκεί μία μυρωδιά πολύ άσχημη.Σε άλλους αγίους ο ψυχοκτόνος έχθρός τους έφερε πειρασμούς υπό την μορφή πολύ άσχημων μυρωδιών,τόσο άσχημων που δεν μπορούσαν να σταθούν στον τόπο που βρισκόνταν.
Όταν όμως εμφανίστηκαν σε αυτούς άγγελοι φωτός αυτοί δεν έβγαζαν από την μύτη τους φωτιές και καπνούς.
Κρίμα για τα παιδιά που πρέπει να αναπνέουν τον γεμάτο καπνό αέρα από τα τσιγάρα των γονιών τους.Αυτά μένουν στο σπίτι με δαίμονες και όχι με γονείς,αφού μόνο οι δαίμονες βγάζουν από την μύτη και από το στόμα καπνό.Αυτό το περιγράφει καλύτερα ο Άγ.Αντώνιος όταν διηγείται πως του εμφανίστηκε ο διάβολος.”Έλεγε, πως πολλές φορές φαίνονται όπως φανέρωσε ο Κύριος τον διάβολο εις τον Ιώβ, λέγοντας του:
«Λάμπουν τα μάτια του ως είδος εωσφόρου — σαν ήλιος χαραυγής.
Από το στόμα του πηδούν λαμπάδες αναμμένες κι’ εκσφενδονίζονται φωτιάς κομμάτια, απ’ τα ρουθούνια του βγαίνει καπνός, όπως από καμίνι που σιγοκαίγεται με -πυρακτωμένα κάρβουνα.
Είναι η ψυχή του θράκα αναμμένη και φλόγα βγαίνει απ’ το στόμα του»
Έτσι και εσείς, δίπλα στους δαίμονες, θα δώσετε λόγο για την άσχημη μυρωδιά με την οποία γεμίσατε τους συνανθρώπους σας και τα προβλήματα υγείας που τους προκαλέσατε.
Καπνιστή.Όταν έρχεται ο διάβολος και σου λέει ”πάρε ένα τσιγάρο ακόμη”να σκεφτείς πόσο ωραία είναι η ζωή και πόσο κακό κάνει το τσιγάρο και να σκεφτείς ότι μπορεί μετά από μία ώρα η ψυχή σου να βρεθεί μπροστά στον Χριστό και να σου ζητήσει τον λόγο γι’άυτήν την αμαρτία.Σταμάτα το τσιγάρο και προσευχήσου,προσευχήσου ξανά και ξανά.
Και εσείς που δεν καπνίζεις,μην αμαρτάνεις ούτε εσύ.Μην κατακρίνεις και μην κατηγορείς όταν βλέπεις έναν δούλο του τσιγάρου,ούτε με την σκέψη σου.Εαν είναι φίλος ή συγγενής σου πλησίασε τον και συμβούλευσέ τον.Μην επιμένεις και μην γίνεσαι ενοχλητικός για να μην σε μισήσει ο καπνιστής.Ξέρεις πως θα τον βοηθήσεις καλύτερα;Προσευχήσου γι αυτόν συνεχώς.


*****
-Πάτερ τι συμβαίνει με αυτούς που καπνίζουν;
-Σε αυτούς που καπνίζουν έρχονται οι δαίμονες και καπνίζουν τον χιτώνα του βαπτίσματος με τον καπνό της κόλασης.Οι δαίμονες θα φέρουν μαρτυρία για τον καπνό που κάπνισε κάποιος και στην κόλαση οι καπνιστές θα βρίσκονται στον καπνό.Αυτό που τους αρέσει εδώ στη γη θα το έχουν και εκεί αλλά θα βασανίζονται.Η αίσθηση της ευχαρίστησης θα εξαφανιστεί.Αυτό που σου προκαλούσε ευχαρίστηση στην γη εκεί θα σε βασανίζει.Σου άρεσε ο καπνός του τσιγάρου όσο ζούσες,αιώνια θα πνίγεσαι  στον καπνό.


*****
-Πάτερ γιατί το κάπνισμα είναι αμαρτία αφού η Αγία Γραφή δεν αναφέρει τίποτα;
-Η αμαρτία του καπνίσματος ισοδυναμεί με την αυτοκτονία.Αυτοκτονείς επειδή δηλητηριάζεις το σώμα σου με καπνό,τα κύτταρα αδυνατίζουν και πεθαίνεις πριν την ώρα σου.Εαν αρρωστήσεις από καρκίνο του πνεύμονα εξαιτίας του καπνίσματος,μόνος σου και συνειδητά προκαλείς την ασθένεια και επισπεύδεις τον θάνατό σου.


proskynitis.blogspot.com





ΣΕ ΟΛΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ... ΕΒΡΑΙΟΥΣ!!! ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗ!!

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011


ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

"ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ"!

Αποκλειστική συνέντευξη στην εβραική Jerusalem Post έδωσε ο Σαμαράς, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον οποίον τα γκάλοπ δείχνουν φαβορί για........
τη νίκη στις επερχόμενες Εκλογές, είπε πως μία από τις ελάχιστες πολιτικές του Παπανδρέου που υποστήριξε το κόμμα του, ήταν η σύσφιγξη των σχέσεων με το Ισραήλ.

Ο Σαμαράς υπογράμμισε πως όταν η Ελλάδα αναγνώρισε το Ισραήλ το 1990, εκείνος ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών που είχε υπογράψει σχετικά.

"Για δεκαετίες το κόμμα μου ήταν υπέρ μιας πιο ισορροπημένης προσέγγισης στη Μέση Ανατολή. Ο Παπανδρέου υιοθέτησε αυτή την πολιτική μας τον τελευταίο χρόνο.

Η ανάπτυξη δεσμών με το Ισραήλ ήταν από τις λίγες κινήσεις του που υποστηρίξαμε με όλη μας την καρδιά. Μάλιστα, τον ενθαρρύναμε δημοσίως στο Κοινοβούλιο γι'αυτό. Κι όταν το έκανε, τον στηρίξαμε.

Έχουμε πολλά κοινά με το Ισραήλ και οι ιστορικοί του μέλλοντος θα απορούν γιατί μας πήρε τόσο καιρό να το καταλάβουμε", λέει ο Σαμαράς.

Τονίζει πως "η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να προσφέρουν μια ζωτική σύνδεση του Ισραήλ με την Ευρώπη".

Είμαστε...συγκλονισμένοι από την περήφανη εξωτερική πολιτική σου!

Όταν φτάνεις στο σημείο να εκθειάζεις (!!!) τον Τζέφρυ επειδή εκείνος πρώτος έδωσε ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ στα σιωνιστικά αρπακτικά, ε τότε τα λόγια περιττεύουν!


Άντε λοιπόν να υποσχεθείς κι εσύ πως θα είσαι...καλό και υπάκουο παιδί στους Εβραίους: Πως θα τους βοηθήσεις να εξαγοράσουν τα πάντα στην Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί (οι περίφημες "επενδύσεις") και βέβαια, να βάλουν χέρι στον ορυκτό μας πλούτο!

Άντε, προσκύνα τους κι εσύ, δώσε τα διαπιστευτήριά σου στα μεγάλα αφεντικά και ίσως, εκείνοι να σου δώσουν την (παλιο) καρέκλα για αντάλλαγμα!

www.triklopodia.com

... ΚΙ' ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ, ΜΑ ΤΟΣΟ ... ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ !!!

ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΠΕΚΡΗΣ!

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!


Μέχρι και σελίδα στο fb έφτιαξαν αγανακτισμένοι δημότες όπου μαζεύουν υπογραφές για να παραιτηθεί από δήμαρχος ο ΄αλκοολικός΄ Μπουτάρης. Δεν αντέχουν άλλο οι δημότες της συμπρωτεύουσας μιας που ο δήμαρχος είναι κάθε μέρα σκνίπα στο μεθύσι και εκθέτει όλους τους Θεσσαλονικείς με τις απίστευτες δηλώσεις που κάνει στις...........
τηλεοράσεις. Η συμπρωτεύουσα είναι μες στην βρόμα και το μόνο που ενδιαφέρει τον Μπεκρή είναι πως θα γίνει φέσι...
Εμετικός τύπος ο Μπουτάρης.


dimotikosafari.blogspot.com

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ

ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ, ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 17η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Αγαπητοί Φίλοι και Συναγωνιστές, σήμερα ξημερώνει 17 Δεκεμβρίου. Συμπληρώνονται 31 χρόνια, από την Τρίτη εκείνη του 1980, όταν στο Αμφιθέατρο των ΚΑΤΕΕ στο Αιγάλεω, δέχθηκα την δολοφονική επίθεση 25 "γνωστών - αγνώστων", οι οποίοι με τραυμάτισαν πολλαπλά σε όλο το σώμα, καθώς και με κοφτερό αντικείμενο στο κεφάλι πίσω από το αριστερό αυτί, που χρειάστηκε ράμματα. Πέντε ώρες, πέρναγα "λαϊκο δικαστήριο" με συνεχείς επιθέσεις, και αμέτρητους ψευτομάρτυρες να μου φορτώνουν ...
ακόμα και τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο... Μόνη "σοβαρή" κατηγορία τα αυτοκόλλητα Χριστιανικής οργανώσεως που έλεγαν "Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ"και είχαν γεμίσει την Σχολή (ΤΙΜΗ ΜΟΥ).
Πολλοί ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ έπεσαν θύματα της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ των νοσταλγών του ΣΤΑΛΙΝ, στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Για κάποιους από εμάς ίσχυσε: "ότι δεν μας σκοτώνει, μας ατσαλώνει". Κάθε ημέρα από τότε, δίνω την ΑΠΑΝΤΗΣΗ μου, στην επιδρομή των ΒΑΡΒΑΡΩΝ.
Διάλεξα όμως την σημερινή ημέρα για να κυκλοφορήσω το νέο μου βιβλίο (374 σελίδων), το οποίο περιέχει δημόσιες παρεμβάσεις και δράσεις μου (και όχι μόνο).
Αποτελεί μια ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ, την οποία ΕΣΕΙΣ οι ΦΙΛΟΙ και ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, πιστεύω πως θα εκτιμήσετε, γιαυτό και του έδωσα τον τίτλο που πιστεύω πως εκφράζει ΟΛΟΥΣ μας : "ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ".
ΣΑΣ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ

ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_9250.html

ΠΑΛΑΒΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ 'Η ΠΑΛΑΒΩΣΑ ΕΓΩ;;;

3.000.000 Eυρώ για εισαγόμενη​... κοπριά!

Εδώ μας έφεραν τα κατορθώματα της μεταπολίτευσης, και ύστερα συζητάμε για μνημόνια, χρεοκοπία κλπ.

ΜΑΛΙΣΤΑ, ΦΙΛΟΙ...

Οι... ά(να)ξιοι δικομματικοί φωστήρες με τους αριστερούς νεροκουβαλητές...





Σύμφωνα με ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κ. Αϊβαλιώτη...

3.000.000 Eυρώ το 2010 για εισαγόμενη... κοπριά!


ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/3000000-e.html

ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΝΟΗΜΑ!

Αγωνίσου, έχε πίστη κι όλα θα πάνε καλά!

Κάποτε ένας ναυτικός βρέθηκε ναυαγός σ’ ένα ακατοίκητο τροπικό νησί μόνος κι έρημος. Με πολλούς κόπους, χωρίς εργαλεία, εργαζόμενος μόνο με τα χέρια του, κατάφερε να φτιάξει μια ξύλινη καλύβα για να μπορέσει να προστατευτεί κατά την περίοδο των βροχών. Πράγματι είχε μόλις τελειώσει την καλύβα όταν άρχισε να βρέχει ασταμάτητα. Όμως την δεύτερη κιόλας μέρα ένας κεραυνός έκαψε την καλύβα του και την έκανε στάχτη. Ο ναυαγός, που πρώτα δόξαζε το Θεό για τη σωτηρία του, τώρα αναλύθηκε σε δάκρυα. «Γιατί Θεέ μου», άρχισε να λέει και να παραπονιέται για την καταστροφή.
Κι ενώ η απελπισία πλημμύριζε την καρδιά του άκουσε από το πέλαγος το σφύριγμα ενός μεγάλου πλοίου. Σε λίγο μια βάρκα ήταν στην παραλία. «Πώς με βρήκατε σε τούτη την ερημιά;» τους ρώτησε. «Είδαμε, του είπαν, το σινιάλο του καπνού απ’ την φωτιά που άναψες»!
Όταν βλέπεις τα όνειρα, τις επιδιώξεις και τα έργα σου κάποιες φορές να γίνονται στάχτη κι αποκαΐδια, μην απελπίζεσαι. Περίμενε και θα προβάλει ανέλπιστα το υπερωκεάνιο του Θεού. Γιατί στ’ αλήθεια: «Τοῖς ἀγαπῶσι τὸν Θεὸν πάντα συνεργεῖ εἰς ἀγαθόν» (Ρωμ. 8, 28).
 
ΠΗΓΗ: http://www.anaplastiki.gr/

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗΣ













Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗΣ

Του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου
==============
Είμαι βαθύτατα συγκινημένος που σήμερα βρίσκομαι στο Ιερό Ησυχαστήριο της Κεχαριτωμένης, που εκείνος δημιούργησε και το επάνδρωσε με πνευματικά του παιδιά για την δόξα του Θεού και της Εκκλησίας.

Θεωρώ ότι αυτό το Ησυχαστήριο είναι η πεμπτουσία όλης της ζωής του μακαριστού Γέροντος και κατάληξη όλης της ευλογημένης ζωής του στην Εκκλησία.

Αυτό το ιερό Ησυχαστήριο φανερώνει το μοναχικό πνεύμα που διακατείχε τον π. Επιφάνιο, με το οποίο ζούσε σε όλη του την ζωή, αφού συμπεριφερόταν ως Χερουβείμ και Σεραφείμ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς επίσης δείχνει την αγάπη του προς την μητέρα του Χριστού, την Κεχαριτωμένη, την Θεοτόκο που συνιστά όλο το μυστήριο της θείας οικονομίας, αλλά εκφράζει και την ησυχία που ήταν η ουσία της ιερατικής και μοναχικής του πολιτείας.

Έγραψε πολλά βιβλία, διόρθωσε πολλά κείμενα, δίδαξε πολύ λαό, εξομολόγησε πολλούς ανθρώπους και τους καθοδηγούσε στην πνευματική τους ζωή, με πατερικό πνεύμα και εκκλησιαστικό φρόνημα, επισκεπτόταν ανθρώπους στα Νοσοκομεία, τους χώρους του ανθρώπινου πόνου, για να τους παρηγορήση και να τους ωφελήση, έκανε σημαντικές παρεμβάσεις στον εκκλησιαστικό χώρο για την ευταξία της εκκλησιαστικής ζωής, σύμφωνα με το κανονικό δίκαιο, του οποίου ήταν άριστος, εγκρατής γνώστης.

Στο τέλος όμως, ως καταστάλαγμα και επιστέγασμα όλων των προσπαθειών του ίδρυσε αυτόν τον ευλογημένο ησυχαστικό χώρο μέσα στον οποίο εξασκείται η προσευχή και δοξολογείται ο Τριαδικός Θεός, αλλά και μέσα στον οποίο αναπαύεται το σώμα του, το σώμα ενός καλού και ευλογημένου Κληρικού, που δόξασε την Ορθόδοξη Εκκλησία.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων "Ρομφαία"

ΠΑΜΕ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ;;;

Σε πολεμική ετοιμότητα στις συριακές ακτές οι Yakhont (SSN-26) Εκτύπωση E-mail


Για πιθανή εξωτερική στρατιωτική εισβολή προετοιμάζεται η Συρία με την ανάπτυξη των επάκτιων πυροβολαρχιών Yakhont (SSN-26)  στις ακτές της στην Μεσόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη αναπτύξει στις ακτές τους, τις δύο μονάδες K-300P Bastion με τα 72 βλήματα Yakhont (SSN-26) που διαθέτουν.
Τα βλήματα Yakhont μπορούν να καταστρέψουν με την 200 κιλών πολεμική τους κεφαλή στόχους, σε απόσταση 300 χλμ με ταχύτητα πλεύσης 2,6 mach. Παράλληλα η ομάδα κρούσης του ρωσικού αεροπλανοφόρου Admiral Kutznetsov πρόκειται να αφιχθεί πριν από τα Χριστούγεννα στην περιοχή και να πραγματοποιήσει αεροναυτικές ασκήσεις ανοικτά των ακτών της Συρίας σε συνεργασία με τις συριακές Ένοπλες δυνάμεις.
Επιπλέον η Συρία προετοιμάζει την άμυνα της έναντι της Τουρκίας με την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων στα σύνορα με την Τουρκία και την αποστολή μηχανοκίνητων μονάδων στα σύνορα με την Ιορδανία. Πιο αναλυτικά χτες το βράδυ η Συρία ανέπτυξε 21 βαλλιστικούς πυραύλους Scud στα σύνορα της με την Τουρκία εκ των οποίων οι 5 είναι εξοπλισμένοι με χημικές κεφαλές.
Η προετοιμασία της συριακής κυβέρνησης υποδηλώνει ότι η χώρα αναμένει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα συνδυασμένη επίθεση από την Δύση, την Τουρκίας και ορισμένες αραβικές χώρες. Αναμφίβολα δεν είναι τυχαία η σύσκεψη της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας με την συμμετοχή του προέδρου της Δημοκρατίας Abdullah Gul και του πρωθυπουργού Tayyip Erdogan  όπου σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη οι τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για πόλεμο.
Τέλος δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η παρουσία της γαλλικής φρεγάτας αντιαεροπορικής άμυνας «Forbin» κλάσης «Horizon» στο λιμάνι της Λεμεσού η οποία περιπολούσε στην περιοχή της Μεσογείου το τελευταίο διάστημα. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το γαλλικό πλοίο έπλεε εντός της ΑΟΖ της Κύπρου κοντά στα οικόπεδα που διεξάγονται οι έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων.
Η φρεγάτα θα παραμείνει στο λιμάνι της Λεμεσού μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, ενώ σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης θα επισκεφθεί το γαλλικό πλοίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ !



Δ Ι Κ Α Ι Ο Λ Ο Γ Ι Α !


- Γέροντα, όταν δεν δικαιολογώ τους άλλους γιά μιά πράξη τους, αυτό σημαίνει ότι έχω σκληρή καρδιά;

- Δεν δικαιολογείς τους άλλους και δικαιολογείς τον εαυτό σου; Μεθαύριο και ό Χριστός δεν θά σε δικαιολογήσει. Μπορεί σε μιά στιγμή ή καρδιά του άνθρωπου νά γίνη σκληρή σάν πέτρα, αν φερθή με κακία, και σε μιά στιγμή νά γίνη πολύ τρυφερή, αν φερθή με αγάπη. Νά αποκτήσης μητρική καρδιά. Βλέπεις, ή μάνα όλα τά συγχωρεί και καμιά φορά κάνει πώς δεν βλέπει.
Όποιος κάνει σωστή πνευματική εργασία, γιά όλους βρίσκει ελαφρυντικά, όλους τους
δικαιολογεί, ενώ τον εαυτό του ποτέ δεν τον δικαιολογεί, ακόμη και όταν έχει δίκαιο.
Πάντοτε λέει ότι φταίει, γιατί σκέφτεται ότι δέν αξιοποιεί τις ευκαιρίες πού του δίνονται.
Βλέπει λ.χ. έναν νά κλέβει καί σκέφτεται ότι καί ό ίδιος, αν δέν είχε βοηθηθή, θά έκλεβε
περισσότερο από αυτόν και λέει: Ό Θεός εμένα μέ βοήθησε, αλλά εγώ οικειοποιήθηκα τά δώρα του Θεού. Αυτό είναι μεγαλύτερη κλεψιά. Ή διαφορά είναι ότι του άλλου ή κλεψιά φαίνεται, ενώ ή δική μου δέν φαίνεται. 
Έτσι καταδικάζει τον εαυτό του και κρίνει μέ επιείκεια τον
συνάνθρωπο του. "Η, άν δη στον άλλον ένα ελάττωμα, είτε μικρό είτε μεγάλο, τον δικαιολογεί, βάζοντας καλούς λογισμούς. Σκέφτεται ότι καί αυτός έχει πολλά ελαττώματα, τά όποια
βλέπουν οι άλλοι. Γιατί, άν ψάξη κανείς, βρίσκει πολλά στραβά στον εαυτό του, ώστε μπορεί
εύκολα νά δικαιολογεί τον άλλον. Πόσα και πόσα δέν έχουμε κάνει! ­Αμαρτίας νεότητας μου
καί αγνοίας μου μή μνησθείς, Κύριε.
- Όταν, Γέροντα, μου ζητήσουν μιά εξυπηρέτηση καί τήν κάνω πρόθυμα, άλλα πάνω
στην βιασύνη κάνω μιά μικρή ζημιά καί μου κάνουν παρατήρηση, δικαιολογώ τον εαυτό
μου.
- Πήγες νά κάνης ένα καλό, έκανες καί μιά μικρή ζημιά. Δέξου τήν παρατήρηση γιά τήν μικρή
ζημιά, γιά νά λάβης ολόκληρη την αμοιβή. Ό διάβολος είναι πολύ πονηρός. Την τέχνη του την
ξέρει άριστα. Την πείρα τόσων χρόνων νά μην την αξιοποίηση! Σε βάζει νά δικαιολογηθείς, για νά
χάσης την ωφέλεια άπό το καλό πού έκανες. Όταν δής έναν άνθρωπο καταϊδρωμένο νά σηκώνει στον
ώμο του ένα φορτίο κι εσύ πάς νά του το πάρεις, γιά νά τον έλαφρώσης, ε, αυτό είναι κάπως
φυσικό. Είδες το βάρος πού κουβαλούσε, κινήθηκες άπό φιλότιμο και έτρεξες νά τον βοηθήσης. Το
νά σήκωσης όμως μιά κουβέντα πού θά σού πή ό άλλος άδικα, αυτό έχει ψωμί. Αν, όταν μας
κάνουν μιά παρατήρηση, αμέσως δικαιολογούμαστε, αυτό φανερώνει ότι έχουμε ακόμη μέσα μας
ολοζώντανο το κοσμικό φρόνημα.
- Γέροντα, πού οφείλεται ή δικαιολογία;
- Στον εγωισμό. Ή δικαιολογία είναι πτώση και διώχνει την Χάρη του Θεού. Πρέπει όχι μόνο
νά μή δικαιολογήται κανείς, άλλα και νά άγαπήση την αδικία πού γίνεται εις βάρος του. Αύτη
ή δικαιολογία μας έβγαλε άπό τον Παράδεισο. Έτσι δεν τό έπαθε ό Αδάμ; Όταν τον ρώτησε
ό Θεός: μήπως έφαγες άπό τό δένδρο πού σού είπα νά μή φας;, εκείνος δεν είπε: ήμαρτον, Θεέ μου, ναί, έσφαλα, άλλα δικαιολογήθηκε. Ή γυναίκα πού μου έδωσες, είπε, αύτη μου
έδωσε και έφαγα. Σάν νά έλεγε: ¨Έσύ φταις πού έπλασες τήν Εύα! Μήπως ήταν
υποχρεωμένος ό Αδάμ σ' αυτό τό θέμα νά άκούση τήν Εύα; Ρωτάει ό Θεός και τήν Εύα κι
εκείνη απαντάει: Τό φίδι μέ απάτησε. Αν έλεγε ό Αδάμ: ήμαρτον, Θεέ μου, έσφαλα και
άν έλεγε και ή Εύα: εγώ έσφαλα, όλα θά τακτοποιούνταν. Αλλά αμέσως δικαιολογία-
δικαιολογία.
- Γέροντα, τί φταίει, όταν κάποιος δεν καταλαβαίνη πόσο κακό είναι ή δικαιολογία;
-Τί φταίει; Ότι φταίει! Όταν κανείς δικαιολογή συνεχώς τον εαυτό του και νομίζη ότι οι
άλλοι δεν τον καταλαβαίνουν, ότι όλοι είναι άδικοι και αυτός είναι πού πάσχει, είναι το
θύμα, από 'κεί και πέρα είναι ανεξέλεγκτος. Και τό παράξενο μερικές φορές ποιο είναι; Ένώ
ό ίδιος έχει αδικήσει και φταίει, λέει: Έγώ θά τήν δεχόμουν τήν αδικία, άλλα δέν θέλω νά
κολασθή ό άλλος. Πάει δηλαδή νά δικαιολογηθή, δήθεν από ...; αγάπη, γιά νά έρθη σε συναί-
σθηση ό άλλος, άπό τόν όποιο νομίζει ότι αδικήθηκε, και νά μήν κολασθή! Ή αρχίζει νά δίνη ένα
σωρό εξηγήσεις, μην τυχόν καταλάβη ό άλλος κάτι λάθος καί ...; κολασθή! Βλέπετε ό διάβολος τί λεπτή εργασία κάνει;

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ!! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η μεγάλη ληστεία της Ελλάδoς. Πως και τι έγινε. Συγκλονιστικό άρθρο!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΟ  ΟΛΟ !!! 

Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις αποκαλύψεις οι οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες.
«Πρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετέπειτα «τσάρος τηςοικονομίας», στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Το διεθνές σύστημα», επιμένει, «έχει μεγάλη ρευστότητα και θα βρούμε αρκετό χρήμα να φέρουμε στην Ελλάδα. Εξάλλου, τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως και το ελληνικό δημόσιο χρέος. Υπάρχουν έτσι περιθώρια να αντιμετωπίσουμε και αιτήματα για παροχές, αλλά και μία πιθανή φυγή κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες από βιομηχάνους και μεγαλοεισαγωγείς…».
«Δηλαδή λεφτά υπάρχουν, Μάκη», τονίζει ευχαριστημένος ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Θα μπορέσουμε έτσι να δείξουμε στον λαό ότι μοιράζουμε χρήμα. Ποιος ποτέ θα μάθει ότι αυτό είναι δανεικό… Θα λέμε σε όλους τους τόνους ότι είναι το χρήμα του κατεστημένου, που τώρα ανήκει στους Έλληνες…», προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δείχνει να απολαμβάνει το ουίσκι που πίνει. «Οι γιαπωνέζικες τράπεζες ψοφάνε να δανείζουν χρήμα στην Ευρώπη, κύριε πρόεδρε», λέει στον Ανδρέα Παπανδρέου ο Κωστής Βαΐτσος, που είχε διεθνή εμπειρία από τη συμβουλευτική θητεία του σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Γνώριζε επίσης ο ίδιος – όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου – ότι στην διεθνή κεφαλαιαγορά κυκλοφορούσε και άφθονο μαύρο αραβικό χρήμα σε πετροδολάρια, που άλλο που δεν ήθελε να τοποθετηθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα. Το χρήμα αυτό ήταν καλοδεχούμενο από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να εξαγοράσει στην κυριολεξία ψήφους και οπαδούς, ώστε να μονιμοποιήσει την παραμονή του στην εξουσία. Αυτό ήταν το μεγάλο όραμά του και, για να το αναλύσει κανείς, απαιτούνται πολλές σελίδες.
Με απλά λόγια, λέμε ότι, όταν το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, δύο πράγματα τον ενδιέφεραν: Πρώτον, να διαλύσει την μισητή του – όπως είχε αποκαλύψει στον γράφοντα – Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (ΕΚ ΝΔ) και, δεύτερον, να καταλάβει την εξουσία. Επειδή μάλιστα γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να καταλάβει την εξουσία υποσχόμενος σοσιαλδημοκρατικού τύπου μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εξάλλου ήσαν μέσα στο πρόγραμμα της ΕΚΝΔ, εφάρμοσε μία ριζοσπαστική, λαϊκιστική, τριτοκοσμικού τύπου στρατηγική, αξιοποιώντας τα κατώτατα δυνατά ερείσματα και ένστικτα που μπορεί να διαθέτει ένας λαός.


Σπουδασμένος στην Αμερική και οικονομολόγος, επηρεασμένος από τη σχολή της οικονομετρικής προσέγγισης των πραγμάτων, ο Ανδρέας Παπανδρέου –ο οποίος απεχθανόταν την Ευρώπη και την κουλτούρα της– ήταν ένας πολιτικός με ικανότητα τολμηρών τακτικών ελιγμών, που μπορούσε με άνεση να κινείται στρατηγικά στη βάση ορθολογικών επιλογών. Ένα σημαντικό την εποχή εκείνη στέλεχος του Κινήματος χαρακτήριζε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «κινούμενο ηλεκτρονικό υπολογιστή». Μελετούσε κάθε κίνησή του και, κυρίως, στην Αμερική είχε διδαχθεί από ειδικούς επικοινωνιολόγουςνα καταλαβαίνει την ψυχολογία του όχλου, να συνθηματολογεί και να μπορεί να διαισθάνεται τι θέλει να ακούσει ο ακροατής.
«Ύστερα», γράφει ο Στάμος Ζούλας, «ο Ανδρέας είχε διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα η πιθανότητα να αποκτήσει κάποιος δημοσιότητα είναι η εκπροσώπηση απόψεων με τρόπο που να διεγείρει, που να συγκινεί, και ιδιαίτερα σε θέματα που το συναισθηματικό στοιχείο είναι πολύ έντονο». Ακόμη και όσα οι πολιτικοί του αντίπαλοι θεωρούσαν ως ανερμάτιστη πολιτική και οβιδιακές μεταμορφώσεις, στην ουσία δεν ήταν παρά ένας συνειδητός και προσχεδιασμένος τακτικισμός που είχε ως πρωταρχικό –αν όχι αποκλειστικό– στόχο την κατάληψη της εξουσίας»[1]. Και η τελευταία όντως κατελήφθη τον Οκτώβριο του 1981 και έμελλε να κρατήσει, την πρώτη περίοδο, το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του στο τιμόνι της χώρας έως τον Ιούλιο του 1989.


Η δημιουργία των μηχανισμών
Εννέα χρόνια παραμονής στην εξουσία ήσαν αρκετά για το ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του να δημιουργήσουν αρθρώσεις και καταστάσεις που δύσκολα θα μπορούσαν αρθούν από φιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις. Ακόμα χειρότερα, την πασοκική περίοδο εμπεδώθηκε στην Ελλάδα και μία αντιδραστική τριτοκοσμική ιδεολογία η οποία σήμερα μόνον δεινά επιφυλάσσει στη χώρα. Εξάλλου, η ιδεολογία αυτή, σύμφωνα με τα γνωστά από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα πρότυπα, χρησίμευε ως άλλοθι στους μηχανισμούς που έπαιρναν σάρκα και οστά στην Ελλάδα σε αντικατάσταση του αποκαλούμενου «κράτους της δεξιάς». Μετά λοιπόν την επιχείρηση του Φεβρουαρίου 1982, όταν μία Κυριακή οι πρασινοφρουροί έκαναν δοκιμή πραξικοπήματος, σταδιακά εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μηχανισμοί του πασοκικού κράτους που δημιουργούσαν και νέες κοινωνικο-οικονομικές αρθρώσεις.
Κοντολογίς, ο Ανδρέας Παπανδρέου επεδίωξε –και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε– να δημιουργήσει μία φιλική προς το ΠΑΣΟΚ μεσαία τάξη, εσωστρεφή και εχθρική προς κάθε φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή ιδέα. Επρόκειτο για μία τάξη που διψούσε για χρήμα, αλλά ήθελε να το αποκτήσει χωρίς κόπο και, κυρίως, όχι μέσα από μηχανισμούς της αγοράς και του οικονομικού ανταγωνισμού που συνεπάγεται η ελεύθερη οικονομία.
Έτσι, την περίοδο 1981-1985, εισρέουν στην Ελλάδα απίστευτα ποσά, δανεισμένα από ξένες τράπεζες, κυρίως ιαπωνικές, και δαπανώνται ασυστόλως στο όνομα της «καμένης γης», για να εκκολαφθεί η πασοκική εξουσία, η οποία ήταν και σαφέστατου τριτοκοσμικού χαρακτήρα. 

Την προαναφερόμενη περίοδο, η Ελλάδα δανείστηκε από το εξωτερικό περί τα 50 δισ. δολάρια, παράλληλα δε εισέπραξε και άλλα 26 δισ. δολάρια από κοινοτικές επιδοτήσεις. Μέσα σε μία τετραετία, δηλαδή, η χώρα είχε δεχθεί το ισόποσο ενός έτους Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ). Όσο για το δημόσιο χρέος της, από 28% του ΑΕΠ το 1980, είχε εκτιναχθεί στο 47,8% στα τέλη του 1985[2]. Είχε, δηλαδή, σχεδόν διπλασιασθεί χωρίς να γίνει στη χώρα ούτε ένα έργο! Αντιθέτως, η κατανάλωση είχε πάει στα ύψη, με αποτέλεσμα την αλματώδη άνοδο του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, το έλλειμμα του οποίου έφθασε να αντιπροσωπεύει το 14,5% του ΑΕΠ και να είναι το υψηλότερο κατά κεφαλήν στον κόσμο!
Στο επίπεδο της παραγωγής, όμως, η Ελλάδα υποχωρεί σημαντικά, οι εξαγωγές της παραμένουν στάσιμες, ενώ η βιομηχανία της ξεφτίζει και σταδιακά χάνεται. Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, εδραιώνεται κοινωνικά και εξαγοράζει ψήφους, συνειδήσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, αγροτικούς συνεταιρισμούς, δήμους, κοινότητες. Όπως ψιθυρίζεται στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους, το «Κίνημα» του Ανδρέα Παπανδρέου αποκτά καθεστωτικό χαρακτήρα και το ότι παραμένει στην Ευρώπη οφείλεται στο χρήμα που εισρέει στην Ελλάδα από τα διάφορα κοινοτικά Ταμεία. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται για πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις ημέτερων αγροτών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, εκδοτών, ανώτερων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και, βεβαίως, κομματικών μηχανισμών.
Δημιουργείται έτσι σταδιακά ένα παρακράτος μαφιόζικου τύπου, το οποίο διεισδύει όλο και βαθύτερα στην πολιτική και κυριολεκτικά μολύνει τη δημοκρατία. Απίθανοι και αδίστακτοι εκπρόσωποι αυτού του παρακράτους δημιουργούν δίκτυα επικοινωνίας και επιρροής και αξιοποιούν στο έπακρο μια φαύλη «προοδευτική» δημοσιογραφία και ακόμα πιο φαύλους βαρώνους των μέσων μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ). Αν δε κατά καιρούς τα σκάνδαλα, οι καταχρήσεις και οι λεηλασίες αυτού του παρακράτους βγαίνουν στη δημοσιότητα, αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε εσωτερικούς ανταγωνισμούς και σε προσωπικές έριδες των ανθρώπων που δεσπόζουν στο παρακράτος. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς… Ο Κοσκωτάς, ο Μαυράκης, ο Σταματελάτος, η Αγρέξ, τα καλαμπόκια, η Προμέτ, ο Οργανισμός Ανασυγκροτήσεως Επιχειρήσεων είναι μερικά από τα 200 σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ που είχε καταγράψει ο Γιάννης Λάμψας και είχε περιγράψει αναλυτικά σε άρθρα του στα τότε Επίκαιρα του Γιάννη Πουρνάρα.

Συγκλονιστικά και απολύτως ηλεγμένα στοιχεία για εκείνη την περίοδο περιέχονται σε ένα αποκαλυπτικό και πολύ σημαντικό βιβλίο του Δημήτρη Στεργίου, αρχισυντάκτη του Oικονομικού Ταχυδρόμου την εικοσαετία 1979-1999 και διευθυντή σύνταξης του ίδιου περιοδικού το 2000. Στο βιβλίο Το Πολιτικό Δράμα της Ελλάδος 1981-2005[3], ο συγγραφέας προέβλεπε την πτώχευση της χώρας από το 1989, όταν στην ουσία η Ελλάδα είχε απειληθεί με αποβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση – χωρίς να ιδρώσει κανενός το αυτί. Την αποκάλυψη αυτή είχε κάνει ο υπογράφων από τις στήλες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, δεχόμενος τόνους ύβρεων λάσπης από τους πραιτωριανούς της «Αλλαγής».
Την ώρα, λοιπόν, που κάποιοι ψάχνουν για «επαχθή χρέη» και παραπλανούν τον κόσμο, θα πρέπει κάποια πράγματα να τα δούμε από κοντά. Ειδικότερα δε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε μία χρεοκοπία δεν υπάρχουν αμέτοχοι – κυρίως όταν η χρεοκοπία είναι απότοκος συλλογικής ληστείας, τους καρπούς της οποίας άλλοι γεύονται περισσότερο, άλλοι λιγότερο και κάποιοι ίσως καθόλου.

Αριθμοί και γεγονότα
Ο υπογράφων δέχεται ότι τα τριανταπέντε τελευταία χρόνια αρκετοί πολιτικοί πλούτισαν και κάποιοι υπερπλούτισαν ασκώντας το επάγγελμα του «εκπροσώπου του λαού». Δέχεται επίσης ότι στο πολιτικό μας σύστημα υπάρχει αυξημένη διαφθορά. Όλα αυτά, σε μία δημοκρατία είναι ανιχνεύσιμα και κολάσιμα. Γι’ αυτό, «επαχθή χρέη» υπάρχουν και αναγνωρίζονται μόνον στις δικτατορίες τριτοκοσμικού και κομμουνιστικού τύπου. Αντιθέτως, στη δημοκρατία, η διαφάνεια – η οποία είναι και ένας από τους όρους λειτουργίας της – αποτελεί αντίδοτο στη διαφθορά και ενίοτε την αποτρέπει. Ωστόσο, ειδικά στην χώρα μας, υπάρχει μία άλλη, και πραγματική, διάσταση «επαχθούς χρέους» την οποίαν ουδείς τολμά να αναφέρει και, ακόμη περισσότερο, να αναδείξει. Γι’ αυτό, στο παρόν κείμενο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία μερική διάσταση αυτού του «επαχθούς χρέους» προβάλλοντας στοιχεία που με πολύ κόπο αναζητήσαμε και καταγράψαμε.

Επισημαίνουμε, έτσι, ότι από το 1979 έως και το 2010 έγιναν στην Ελλάδα 5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες, σε ποσοστό 96% του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να χαθούν 1.385 ημέρες εργασίας. Σε σημερινά ευρώ, το κόστος αυτών των εργάσιμων ημερών, που είναι 45 τον χρόνο, αντιστοιχεί σε 135 δισ. ευρώ, ήτοι στο 39% του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας ή στο 55% των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνουμε ότι οι απεργούντες ναι μεν δεν προσήλθαν στην εργασία τους, πλην όμως εισέπραξαν το σχετικό ημερήσιο κόστος της τελευταίας – και το συνολικό αυτό ποσόν είναι αδύνατον να υπολογισθεί. Σίγουρα, όμως, σωρευτικά αντιπροσωπεύει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ. Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες απεργίες – ο αριθμός των οποίων είναι τριπλάσιος του αντιστοίχου κοινοτικού μέσου όρου πριν τη μεγάλη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) – είχαν εκβιαστικό χαρακτήρα και κατέληξαν στην απόσπαση απίθανων προνομίων. Τα τελευταία –όπως, για παράδειγμα, τα δωρεάν ταξίδια με την Ολυμπιακή Αεροπορία όλων των μελών των οικογενειών των εργαζομένων (;) στην εταιρεία, στην πρώτη θέση– επιβάρυναν, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το κόστος παραγωγής της ελληνικής οικονομίας κατά 4% του ΑΕΠ περίπου. Έτσι, σωρευτικά τα τριάντα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία επιβαρύνθηκε με άλλα 140 δισ. ευρώ, χάνοντας ταυτοχρόνως και σημαντικό μέρος από την ανταγωνιστικότητά της. Στην απώλεια αυτή θα πρέπει να προστεθεί και η κατά 2% σωρευτική επιβάρυνση του ΑΕΠ από τα κλειστά επαγγέλματα, η οποία επίσης υπολογίζεται σε άλλα 120 δισ. ευρώ.

Επίσης, από το 1993, μετά την πτώση της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έως και το 2009, προσελήφθησαν στην ευρύτερο δημόσιο τομέα περί τα 600.000 άτομα, με αποτέλεσμα το κόστος του δημόσιου τομέα να επιβαρυνθεί με το απίστευτο ποσόν των 500 δισ. ευρώ – κόστος το οποίο ξεπέρασε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το αντίστοιχο μέσο της ΕΕ των 15 χωρών-μελών. Το ποσοστό αυτό σήμερα αντιπροσωπεύει 11 δισ. ευρώ ετησίως και είναι η βασική αιτία της δημιουργίας δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ακόμα χειρότερα, επιβαρύνει και την εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού σε επίπεδα που είναι δύσκολο να υπολογισθούν. 

Στις παραπάνω απίστευτες επιβαρύνσεις θα πρέπει να προσθέσουμε και την χορήγηση στην Ελλάδα 180.000 συντάξεων με μηδενική ανταπόδοση, οι οποίες σε μία εικοσαετία επιβάρυναν το υπερχρεωμένο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με 24 δισ. ευρώ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και κάποια δισεκατομμύρια εφάπαξ. Την περίοδο 1990-2009 καταγράψαμε επίσης για την Αθήνα 180 δήθεν φοιτητικές διαδηλώσεις, οι οποίες κατέληξαν σε καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και σε λεηλασίες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανυπολογίστου αξίας. Την εικοσαετία αυτή, οι καταστροφές που προκλήθηκαν μόνον στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπολογίζονται στα 30 εκατ. ευρώ σωρευτικά, συμπεριλαμβανομένων και των κλοπών επιστημονικού υλικού. Από κοινωνικής δε πλευράς, οι βάρβαρες αυτές εκδηλώσεις οδήγησαν σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στο κέντρο της Αθήνας και στο κλείσιμο περίπου 10.000 εμπορικών και άλλων επιχειρήσεων.

Αποκαλυπτικά επίσης στοιχεία για το μέγεθος της μεγάλης ληστείας μπορεί να εντοπίσει κανείς σε ένα θαυμάσιο βιβλίο του αείμνηστου Νικολάου Θέμελη, υπουργού Προεδρίας στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα το 1990, με τίτλο "Τον δρόμον τετέλεκα" [4]. Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας, που ήταν και πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιγράφει τις απίστευτες εμπειρίες του. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα, το βιβλίο αυτό θα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και εισαγγελικών επεμβάσεων. Εν Ελλάδι πέρασε απαρατήρητο. Ο λόγος απλός και ευκόλως κατανοητός: ο συγγραφέας περιγράφει όργια καταχρήσεων και σπαταλών στη δημόσια διοίκηση και αναφέρει σοβαρότατες ατασθαλίες σε δήμους και κοινότητες. Ατασθαλίες που, συνολικά, ξεπερνούσαν τα 20 δισ. δραχμές την εποχή εκείνη. Το ποσόν αυτό, βέβαια, ανεβαίνει σε αστρονομικά ύψη αν διαβάσει κανείς τις εκθέσεις του Λ. Ρακιντζή, Επιθεωρητού Δημοσίας Διοικήσεως, ο οποίος, στην γνωστή έκθεσή του, περιγράφει τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, στις πολεοδομίες, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και γενικά σε δημόσιους οργανισμούς. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ), το κόστος της διαφθοράς στην ελληνική δημόσια διοίκηση αντιπροσωπεύει περί το 2% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας, ήτοι, με τα σημερινά δεδομένα, ένα ποσόν της τάξεως των 5 δισ. ευρώ. Έτσι, σε επίπεδο τριακονταετίας, φθάνουμε αισίως τα 120 δισ. ευρώ.

Είναι, λοιπόν, ηλίου φαεινότερον ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι όντως «επαχθές», όχι όμως για τους λόγους που επικαλούνται κάποιοι νομικοί, που, υποκρίνονται ότι τώρα ανακαλύπτουν τον τροχό της διαφθοράς και της γραφειοκρατικής ασυδοσίας. Αυτοί που αναζητούν ενόχους και αποδιοπομπαίους τράγους για το αποκαλούμενο ελληνικό «επαχθές χρέος» και απειλούν με μηνύσεις και άλλα παρόμοια, καλά θα έκαναν να μάθουν …γραφή και ανάγνωση. Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι το γνήσιο προϊόν της καταληστεύσεως του δημοσίου πλούτου από συντεχνίες, συνεταιρισμούς, συνδικαλιστικά σωματεία, δημόσιες επιχειρήσεις και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Όλος αυτός ο εσμός της ελληνικής, σοβιετικού τύπου, κλεπτοκρατίας δίνει σήμερα τον υπέρ πάντων αγώνα για να καταρρεύσει η χώρα. Είναι η μόνη ελπίδα τους. Διότι, μία ελληνική κατάρρευση θα αφήσει άθικτους όλους τους μηχανισμούς της διαφθοράς και θα ενισχύσει τις εξουσίες των συντεχνιών. Για παράδειγμα, επιχειρηματίες που τροφοδοτούν τις διάφορες φιλολογίες περί επιστροφής στην δραχμή, είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. 

Έχοντας τεράστια χρέη στο εσωτερικό και γερές καταθέσεις στο εξωτερικό, σε περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή νομίζουν ότι θα εξοφλήσουν τα χρέη τους σε υποτιμημένες δραχμές, εισάγοντας υπερτιμημένα ευρώ. Θα συμβεί, δηλαδή, ό,τι συνέβη στην πάλαι ποτε Σοβιετική Ένωση, στην οποίαν οι ολιγάρχες της νομενκλατούρας αγόρασαν σχεδόν τα πάντα με υπερτιμημένα έναντι του ρουβλίου δολάρια που είχαν φυγαδεύσει στο εξωτερικό την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος. Με το χρήμα αυτό οι ολιγάρχες, όχι μόνον απέκτησαν αμύθητες περιουσίες, αλλά εγκατέστησαν και τις δικές τους πολιτικές εξουσίες. Έτσι, η σημερινή Ρωσία ελέγχεται από τους ολιγάρχες του χρήματος και αυτούς που αποτελούν το πολιτικό τους σκέλος.

Αυτό το μοντέλο «οραματίζονται» κάποιοι και για την Ελλάδα, γι’ αυτό και επιδιώκουν με κάθε μέσον να την αποκόψουν από την Ευρώπη. Δηλαδή, πέρα από τη μεγάλη ληστεία, οι κύκλοι αυτοί επιχειρούν σήμερα και μία πολιτικο-θεσμική ανατροπή. Το θέμα είναι τεράστιο και οι διάφορες πτυχές του θα αναδεικνύονται όλο και πιο αδρά όσο κυλά ο χρόνος. Και ο χρόνος κυλά εφιαλτικά γρήγορα.


[1] Στάμος Ζούλας, Όσα δεν έγραψα…, Καστανιώτη, Αθήνα 2003, σ. 96.
[2] Το καλοκαίρι του 1985 η χώρα έφθασε στο χείλος της κατάρρευσης, όπως περιέγραψε ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Δ. Χαλικιάς. Βλ. τη μαρτυρία του σε συνέντευξη στον Π. Βασιλόπουλο (Οικονομικός Ταχυδρόμος, 8.1.1988), η οποία παρατίθεται στο σχετικό άρθρο μου «Από το 1985 προβλεπόταν η πτώχευση», που είναι διαθέσιμο στο http://tiny.cc/j3jax
[3] Δημήτρης Λ. Στεργίου, Το πολιτικό δράμα της Ελλάδος 1981-2005, Παπαζήση, Αθήνα 2005.
[4] Νικόλαος Θέμελης, Τον δρόμον τετέλεκα, Ι. Σιδέρης, Αθήνα 1998.


*Το άρθρο δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου 2011 της Athens Review of Books, και έχει τίτλο «Η μεγάλη ληστεία». Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος.
Πηγή

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!


«Όταν διαγράφεις κάτι από το Facebook, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να τα αποκρύπτεις από τον εαυτό σου»...

Είναι μια υπόθεση του τύπου Δαβίδ εναντίον Γολιάθ: Εξοργισμένος με τις ρυθμίσεις ασφάλειας του Facebook, ένας φοιτητής Νομικής από την Αυστρία εκμεταλλεύτηκε τη νομοθεσία και απαίτησε από την υπηρεσία να του παραδώσει όλα τα δεδομένα που τον αφορούν.

Δεν περίμενε όμως ότι θα λάβει ένα ολόκληρο CD με 1.222 αρχεία PDF, των οποίων η συνολική έκταση πλησιάζει το Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι.

Μέσα στο δισκάκι, ο 24χρονος Μαξ Σρεμς βρήκε έναν ωκεανό προσωπικών δεδομένων, όπως όλα τα «like», όλα τα αιτήματα φιλίας που είχε αποστείλει και δεχτεί και όλες τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Έμεινε μάλιστα έκπληκτος όταν εντόπισε πολλά δεδομένα που είχε διαγράψει από το προφίλ του. «Όταν διαγράφεις κάτι από το Facebook, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να τα αποκρύπτεις από τον εαυτό σου» σχολιάζει ο Σρεμς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σοκαρισμένος από τον όγκο και τον πλούτο των δεδομένων που συλλέγει το Facebook, ο Σρεμς ξεκίνησε την πρωτοβουλία Europe vs Facebook, η οποία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις «ασαφείς και αντιφατικές» πολιτικές προστασίας δεδομένων.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ