Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Προγραμματίζετε ταξίδι στην Κίνα το 2012; Αυτά είναι τα καλύτερα σημεία της!
Προγραμματιζετε ταξιδι στην Κινα το 2012; Αυτα ειναι τα καλυτερα σημεια της!
Οι περισσότεροι θα έχουν ακούσει μέρη όπως το Πεκίνο, η Σαγκάη και το Chengdu. Υπάρχουν όμως πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες περιοχές στη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο (1.338.612.968 κάτοικοι), οι οποίες μάλιστα αντικατοπτρίζουν περισσότερο τον πολιτισμό και την ιστορία αυτής της απέραντης χώρας.

Οι γεωγραφικές περιοχές της Κίνας είναι εξαιρετικά ποικίλες, διαφορετικές μεταξύ τους και πολλές από αυτές είναι άγνωστες στο ευρύτερο τουριστικό κοινό.
Ακολουθούν 10 κορυφαίοι προορισμοί στην Κίνα, για να σχεδιάσετε ένα από τα επόμενα ταξίδια σας. Η λίστα εκτείνεται από τα βόρεια προς τα νότια της χώρας και περιλαμβάνει εντυπωσιακές εναλλαγές στα τοπία που είναι κατανεμημένα σε 9.600.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης.
1. Harbin, επαρχία Heilongjiang



Η πρωτεύουσα της βορειοανατολικής επαρχίας της Κίνας, Harbin, είναι μια παγωμένη πόλη με σημαντικές ρωσικές επιρροές σε πολλά θέματα, από την αρχιτεκτονική και τα κτήρια, μέχρι το φαγητό. Οι δριμείς χειμώνες χαρακτηρίζονται από μέση θερμοκρασία -16 C. Το Harbin φιλοξενεί το διάσημο Διεθνές Φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού ( www.chinahighlights.com/festivals/harbin-ice-and-snow-festival.htm ), ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ χιονιού στον κόσμο. Τα τεράστια γλυπτά πάγου δημιουργούνται όλο το Δεκέμβριο και διατηρούνται μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
Για όσους δεν αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες, προτείνονται τα ζεστά καλοκαίρια στην «πόλη του πάγου». Κορυφαίο γεγονός αποτελεί το Φεστιβάλ Μπύρας του Harbin τον Αύγουστο. Πρόκειται για ένα μεγάλο πάρτι μπύρας στην πλατεία της πόλης με μουσική και τόνους αλκοόλ.
2. Dunhuang, επαρχία Gansu



Αποδράστε σε αυτή την όαση της ερήμου Gobi, όπου θα αναπνεύσετε καθαρό αέρα, θα θαυμάσετε ιστορικά μνημεία και θα έχετε την ευκαιρία να βολτάρετε με μια καμήλα. Κλείστε εισιτήριο εγκαίρως, καθώς υπάρχουν λίγες πτήσεις προς το Dunhuang.
Επωφεληθείτε από τις τουριστικές δραστηριότητες στους αμμόλοφους Mingsha. Μπορείτε να κάνετε αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από τους αμμόλοφους, αγώνες με ειδικά οχήματα buggies και βόλτες με καμήλα στο γοητευτικό τοπίο.
Στο Dunhuang βρίσκονται επίσης οι σπηλιές Mogao Grottoes, ο μεγαλύτερος θησαυρός της κινεζικής βουδιστικής τέχνης που περιλαμβάνει 492 σπηλιές σκαμμένες από μοναχούς στην έρημο.
Η πόλη είναι επίσης ένα πρώην κέντρο εμπορίου στο Δρόμο του Μεταξιού, οπότε φροντίστε να κάνετε μερικές σχετικές αγορές στην αγορά Shazhou Night Market. Πολύ κοντά στην αγορά, θα δείτε επίσης να πουλάνε αποξηραμένα φρούτα και καρπούς, που αποτελούν ιδανικά σνακ για τις εκδρομές σας στην έρημο.
Αν πάντως θέλετε κάτι... παραπάνω, η κουζίνα του Dunhuang περιλαμβάνει noodles και κρέας. Το κιόσκι φαγητού δίπλα στην νυχτερινή αγορά, είναι το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσετε λίγο από όλα.
3. Pingyao, επαρχία Shanxi



Η οικονομική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των δυναστειών των Ming και Qing, Pingyao, έχει ως βασικό χαρακτηριστικό της ένα εντυπωσιακό τείχος, του οποίου το περίγραμμα λέγεται ότι μοιάζει με χελώνα και περικλείει μια από τις πιο καλοδιατηρημένες ιστορικές πόλεις στην Κίνα. Το πιο θαυμαστό είναι ότι μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του πάνω από 600 ετών τείχους.
Λιγοστά αυτοκίνητα κυκλοφορούν σε αυτήν την εμπορική πόλη του 14ου αιώνα και πολλοί δρόμοι είναι λιθόστρωτοι.
Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, είναι η ιστορική τράπεζα Rishengchang Draft Bank, που μαρτυρά την οικονομική της ιστορία. Η αρχαιότερη τράπεζα της Κίνας, άνοιξε το 1824 και συμβολίζει την έναρξη της οικονομικής ανάπτυξης της σύγχρονης Κίνας. Κάποτε, οι τράπεζες της επαρχίας Shanxi, αποτελούσαν περισσότερο από το ήμισυ των τραπεζών στη χώρα. Η Rishengchang έκλεισε το 1914 και το κτήριό της στεγάζει σήμερα το μουσείο China Draft Bank Museum.
Η πόλη είναι επίσης γνωστή για το βόειο κρέας της που μοιάζει σε γεύση με το corned beef. Σας προτείνουμε το εστιατόριο Yunjincheng Restaurant ( www.pibc.cn ) για να το δοκιμάσετε.
4. Huangshan, επαρχία Anhui



Ένα από τα πιο γνωστά βουνά στην Κίνα, το Huangshan ή κίτρινο βουνό, είναι μια περιοχή με τοπία που κόβουν την ανάσα, σε πάνω από 1.000 μέτρα υψόμετρο. Οι κορυφές του Huangshan, συχνά τυλίγονται στην ομίχλη, γεγονός που κάνει την περιοχή ακόμη πιο μαγευτική.
Μια διαδρομή σε δύσκολο, πετρώδες έδαφος, για έξι με επτά ώρες, οδηγεί προς την κορυφή του βουνού, αλλά δε συστήνεται για όσους δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες δραστηριότητες. Υπάρχει πάντως και τελεφερίκ, ανάλογα με την εποχή. Σε υψόμετρο 1630 μέτρα, θα βρείτε το ξενοδοχείο Beihai Hotel, με εντυπωσιακή θέα.
5. Dujiangyan, επαρχία Sichuan



Πολλοί επισκέπτονται αυτό το μέρος για να θαυμάσουν το παλαιότερο στον κόσμο λειτουργικό σύστημα άρδευσης. Είναι τεράστιο, αρχαίο και χρειάστηκαν μεγάλες ποσότητες αργύρου για την κατασκευή του. Το έργο αυτό ήλεγχε τις πλημμύρες στην περιοχή και αποτελεί το καμάρι των Κινέζων τα τελευταία 2.000 χρόνια.
Το σύστημα νερού άρδευε τα χωράφια τόσο επιτυχημένα, ώστε η πεδιάδα Chengdu είναι μέχρι σήμερα γνωστή σε όλη την Κίνα για την αφθονία των προϊόντων της.
Το επίτευγμα αυτό της μηχανικής χρονολογείται από τη δυναστεία των Qin και αντλεί νερό από τον ποταμό Minjiang, έναν σημαντικό παραπόταμο του ποταμού Yangtze.
Στην περιοχή άρδευσης, μια γέφυρα από σχοινί, αποτελεί το τέλειο σημείο για φωτογραφίες, με μια εγγυημένη έκρηξη αδρεναλίνης.
Φυσικά, δε γίνεται να επισκεφτείτε μια πόλη στην επαρχία Sichuan, χωρίς να δοκιμάσετε τα διάσημα πικάντικα φαγητά. Προτείνουμε το Xiao Tian'e Hot Mall, ένα δημοφιλές εστιατόριο με καταστήματα σε όλη την επαρχία.
6. Suzhou, επαρχία Jiangsu



Το Suzhou απέχει 30 λεπτά από τη Σαγκάη με το γρήγορο τρένο. Πρόκειται για μια πόλη με ένα γραφικό λιμάνι με πολλά κανάλια, προσεκτικά σχεδιασμένους αρχαίους κήπους και νόστιμα ψάρια του γλυκού νερού του ποταμού.
Αντί για τους σύγχρονους εμπορικούς δρόμους προτιμήστε τους Shantang Jie ή Pingjiang Lu. Ο Shantang Jie είναι μια λωρίδα 11 χιλιομέτρων, αρχαίας αρχιτεκτονικής, με καταστήματα, εστιατόρια και θέατρα. Μπορείτε επίσης να κάνετε βόλτα με βάρκες στα κανάλια. Ο Pingjiang Lu είναι ένας χαριτωμένος πλακόστρωτος δρόμος δίπλα σε ένα κανάλι, με όμορφα τεϊοποτεία με θέα στο κανάλι και στους πεζόδρομους.
7. Jingdezhen, επαρχία Jiangxi
Η πρωτεύουσα της πορσελάνης της Ανατολής, Jingdezhen είναι ένας ακόμη αυθεντικός κινεζικός προορισμός. Ακόμη και τα φανάρια στους δρόμους, στολίζονται με φωτεινή μπλε και λευκή πορσελάνη.

Το Jingdezhen έχει 1.700 χρόνια ιστορίας στην παραγωγή πορσελάνης. Εκκολαπτόμενοι τεχνίτες και τουρίστες μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο Μουσείο Κεραμικής Ιστορίας.
Για μια πιο γραφική ημερήσια εκδρομή, επισκεφτείτε το Dragon Pearl Pavilion, για τους ιστορικούς δεσμούς του με την αρχαία κεραμική βιομηχανία.
Το ορόσημο της πόλης ήταν το αυτοκρατορικό εργοστάσιο κεραμικής των δυναστειών Ming και Qing, που έχει μετατραπεί σε μουσείο με εκατοντάδες κεραμικά είδη από την εποχή των δυναστειών.
Οι τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως το jiaoziba (dumpling με γέμιση ρυζιού) και τηγανητά Wontons είναι άφθονες στην περιοχή Dajianong.
8. Gulangyu, Xiamen, επαρχία Fujian



Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται εντελώς σε αυτό το νησί των 1,87 τετραγωνικών χιλιομέτρων νότια της Xiamen, που είναι το ιδανικό μέρος για μια εμπειρία χωρίς άγχος και γρήγορους ρυθμούς (κάτι σπάνιο στην Κίνα).
Είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο και αποτελεί σημαντικό τουριστικό κέντρο, με ένα ενυδρείο και νυχτερινές συναυλίες πιάνου. Αυτή η μίνι όαση έχει εξαιρετικά καθαρούς δρόμους και είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν.
Περπατήστε στα σοκάκια της πόλης, γευματίστε στα εστιατόρια και ψωνίστε από τα δεκάδες καταστήματα. Τις Κυριακές θα ακούσετε ύμνους να αντηχούν από τις εκκλησίες σε όλο το νησί.
Με το προσωνύμιο «το νησί του πιάνου», το Gulangyu είναι γνωστό για τη μουσική του κουλτούρα και εκεί βρίσκεται το μοναδικό μουσείο πιάνου της Κίνας. Στα σπίτια του βρίσκονται περισσότερα από 200 πιάνα, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων κομματιών συλλεκτών από το 1800.
Η κουζίνα του Gulangyu είναι φυσικά επηρεασμένη από τη θάλασσα. Στο εστιατόριο Shuyou Seafood θα βρείτε πολλές φρέσκες επιλογές, όπως όστρακα, αστακούς και καβούρια.
9. Lijiang, επαρχία Yunan



Αποδράστε σε ένα διαχρονικό μέρος, διάσημο για τα όμορφα τοπία του, αλλά και για το περίφημο γάλα βούβαλου. Η πόλη Yunnan ήταν ένα σημαντικό κέντρο εμπορίου πριν από 8 αιώνες, λόγω του εκτεταμένου υδάτινου δικτύου και των γεφυρών του.
Επισκεφτείτε την παλιά πόλη που αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ( http://whc.unesco.org/en/list/811 ). Οι κάτοικοι ανάβουν φωτιές τη νύχτα και χορεύουν στην πλατεία της πόλης.
Επίσης, επισκεφτείτε το βουνό Jade Dragon Snow Mountain που είναι καλυμμένο με χιόνι όλο το χρόνο. Το Lijiang αποτελεί τον τόπο των Naxi, μιας εθνοτικής μειονότητας και από τους λίγους ανθρώπους που εξακολουθούν να γράφουν χρησιμοποιώντας ιερογλυφικά στον κόσμο.
Η τοπική κουζίνα των Naxi χαρακτηρίζεται από γαλακτοκομικά και το βόειο κρέας, όπως γιαούρτι, τυρί βούβαλου, μπριζόλες και βούτυρο.
10. Επαρχία και νησί Hainan



Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κινέζοι και ρώσοι τουρίστες συρρέουν στην επαρχία Hainan για να ξεφύγουν από το τσουχτερό κρύο. Η λέξη θα πει «νότια της θάλασσας» και το ήμισυ περίπου της ακτογραμμής του νησιού αποτελείται από παραλίες μεταξύ 600 και 1.000 μέτρων πλάτους. Ο συνδυασμός τροπικού κλίματος και πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, χάρισε στην περιοχή τον τίτλο «η Χαβάη της Κίνας».
Για την εμπειρία πεντάστερης πολυτέλειας, μείνετε σε ένα από τα πολλά διεθνή θέρετρα κατά μήκος του Yalong Bay στη Sanya. Τα περισσότερα διαθέτουν ιδιωτικές παραλίες, όπου μπορείτε να απολαύσετε θαλάσσια σπορ, όπως σέρφινγκ, τζετ-σκι και ιστιοπλοΐα.
Τον περασμένο Νοέμβριο, η Mission Hills άνοιξε το μεγαλύτερο συγκρότημα spa του κόσμου στο Haikou, το Mission Hills Volcanic Mineral Springs, που καλύπτει σχεδόν 89.000 τ.μ.
Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε το νησί Nanwan Monkey, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου μια ώρα βορειοανατολικά της Sanya, για το 2.000 μέτρων υπερωκεάνιο τελεφερίκ του.
Στο κέντρο του νησιού Hainan, το βουνό Wuzhi είναι γνωστό για τους καταρράκτες και τα μικρά χωριά του.
Πηγή:clickatlife.gr
ΠΗΓΗ:     http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=5777

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου