Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΤΗ ΚΙ΄ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ !!!!!

Δίνουν σύνταξη με το ζόρι σε... νεκρό!


Απίστευτο...

Ενώ ΙΚΑ και υπουργείο ψάχνει τους νεκρούς που παίρνουν σύνταξη για να την κόψει...
στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αδελφός ενός νεκρού τους κυνηγάει στην κυριολεξία εδώ και ενάμιση χρόνο για να του κόψουν τη σύνταξη!

Εναν χρόνο ταλαιπωρείται ο Ν. Μπάμπαλης ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος να σταματήσουν την καταβολή της επικουρικής σύνταξης του αδελφού του, ο οποίος έχει πεθάνει

ΣΑΝ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !


Αννα Διαμαντοπούλου: «Εβαλα τα κλάματα»



ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012


«Είκοσι χρόνια στην πολιτική, δεν έχω βάλει τα κλάματα. Μου συνέβη στο θέμα της καθυστέρησης των βιβλίων, όταν αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα να κάνω απολύτως τίποτα. Αυτό το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε και που επηρέασε τις οικογένειες, με έκανε να κλάψω. Για μένα αποτελεί μεγάλο στοίχημα να μην ξανασυμβεί». Με αυτά τα λόγια η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου περιέγραψε στα «ΝΕΑ» τα συναισθήματά της όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν πλέον αδύνατο να φτάσουν εγκαίρως τα βιβλία στα σχολεία.

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ !


Π. Ευέλθων Χαραλάμπους


Σημείωμα εκδότου

Για τον εκλεκτόν, υποδειγματικόν και πολυταλαντούχον εκπαιδευτικόν και καλόν της Εκκλησίας του Χριστού ποιμένα, μακαριστόν π. Ευέλθοντα, εγράφησαν πλείστα όσα επάξια, αναφερόμενα στις πολλές ευαγγελικές αρετές που τον κοσμούσαν, ως της πίστεως, της ταπεινώσεως, της πραότητος, της αγάπης, της διακρίσεως,

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΑΓΙΟΙ !

clip_image002

 
Αναστάσιος Μ. (1929-2004)
Ο Θεός διάλεξε τους απλοϊκούς που ο κόσμος θεω­ρεί μωρούς για να καταντροπιάσει τους σοφούς. Και εξέλεξε όσους ο κόσμος θεωρεί ανίσχυρους για να ντροπιά­σει τελικά εκείνους που έχουν κοσμική δύναμη, και διά­λεξε ο Θεός εκείνους που έχουν άσημη καταγωγή και τους περιφρονημένους κι εκείνους που τους θεωρούν τόσο τιποτένιους σαν να μην υπάρχουν καν, για να καταρ­γήσει όσους θαρρούν πως είναι κάτι. Και τούτο για να μην μπορεί να καυχηθεί ενώπιον του Θεού κανείς απολύ­τως.

(Α Κορινθίους α; 27)
Τα ανωτέρω αρμόζουν για τον ταπεινό και πολυβα­σανισμένο, μακαριστό κ. Τάσο, ο οποίος με την έμπρα­κτη πίστη του στον Χριστό, είχε λάβει πολλά ουράνια χαρίσματα. Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1929 σε ένα χωριό της Βόρειας Ελλάδας. Από μικρό παιδί μπήκε στην βιοπάλη, ήταν ορφανός από πατέρα από την ηλικία των τριών ετών. Στην αρχή ή­ταν τσομπανάκος, Μετά στα χωράφια, αργότερα στις οικοδομές, χαμάλης σε αποθήκες, καλλιεργητής σε λαχα­νόκηπους, πλανόδιος μανάβης. Όπως έλεγε ο ίδιος σε η­λικία 16 ετών, σκέφτηκε, ποιο δρόμο να πάρει κι από τότε, έπεσε στο βήμα του Χριστού, στο Ευαγγέλιο, νιώθο­ντας «σαν επιστρατευμένος».
Ακολουθούν αποσπάσματα από το βιβλίο που αναφέρεται στον κ. Τάσο, «Σαν το χρυσάφι στο καμίνι», εκδόσεις «Ορθόξοξη Κυψέλη».
Μικρός, όταν ήμουνα, δεν οργιζόμουνα καθόλου ούτε έβλεπα κακό ή αδικία…Να, ένας πήρε την κομπίνα στο χωράφι του ενώ εγώ είχα πει πιο μπροστά να έλθουν στο δικό μου χωράφι. Αυτοί όμως τον ξεγέλασαν και πήγαν σε αυτούς. Ε… αλωνίζει το δικό τους. Δεν ήλθε στο δικό μου χωράφι. Το βράδι εκείνο, όμως πιάνει ένα χαλάζι, καταστροφή! Εγώ, τι να κάνω; Για να μην φωλιάσει μέσα μου το κακό, πήγα και θέρισα το χόρτο, αυτουνού δηλαδή που με ξεγέλασε, στα κρυφά. Για να μπορώ να τον φέρνω μετά στο μυαλό μου χωρίς κακία. Κι έφυγα, αφού θέρισα το χόρτο τους, χαράματα μη με δουν.
Γιατί το μίσος είναι δαιμόνων πείραξη. Φωλιάζει μέσα σου, είναι σατανικό πέρα ως πέρα. Πρέπει με κάθε θυσία, με προσευχή να φύγει αυτό το μίσος. Αν κάποιος σε προκαλεί, αποστραφείτω, που λέει, όμως να τον βάλεις στην προσευχή. Να μη φωλιάσει ο λογισμός μέσα σου. Δεν σκέφτομαι τα καλά, ούτε τα περνώ απ’ το νου όσα έκανα για αυτούς. Μόνο τα σφάλματα μου σκέφτομαι. Γιατί δεν κάνει να κλάψει άνθρωπος για σένα, ότι τον αδίκησες. Κάποτε με ειρωνεύτηκαν σ’ ένα σπίτι. Μόλις βγήκα έξω από το χωριό έλεγα γονατιστά, όπως ουρλιάζει ένα σκυλί. Συχώρεσε με Θε μου! Δεν είπα τι με κάναν. Έβαλα τον εαυτό μου κάτω από το Φως. Μέχρι τελευταία ώρα θα πολεμηθούμε, θα αντιμετωπίσουμε πειρασμούς, μόνο με προσευχή και έργα θα νικήσουμε.
Στο Ευαγγέλιο μας, που είναι το βήμα του Χριστού, απαγορεύεται η κακία. Να τον πάρεις τον άλλο στην προσευχή σου, Κύριε Ιησού Χριστέ… και να παρακαλάς να τον συχωρέσει, για να μην ριζώσει το κακό, διότι γίνεσαι τότε κτήμα άγονο, ακαλλιέργητο, εκτός καλοσύνης…
Αν, όμως, πω ήμαρτον…και παρακαλάω να συχωρέσει όλο τον κόσμο, που είναι καλύτεροι μου, αν σκύψω το κεφάλι μου και πω, εγώ ΤΙ έκανα στη ζωή μου; θα βρω ταπείνωση. Κι αυτό, το να μην σκεφτείς ότι εγώ αδικεύτηκα, προέρχεται από προσευχή. Ανάλογα με τη δύναμη της προσευχής, έρχεται ταπείνωση.
Μόνο ο αναμάρτητος Χριστός είναι το Φως. Χριστέ μου μη φεύγεις απ’ την καρδιά μας. Θέλει όμως καλοσύνη. Να χαίρεσαι όταν σε κατηγοράνε. Το κατηγόριο είναι καλό γιατί είναι σαν να γίνεται ένα φαγάκι και ρίχνεις μέσα και λίγο αλατάκι. Τότε καταλαβαίνεις αν συχωράς τον άλλον. Εκεί φαίνεται η αξία του πιστεύοντα. Να σε κατηγοράνε και να κρύβεσαι σε κρυφό μέρος να παρακαλάς για αυτόν να τον σώσει.
Μια άλλη φορά είδα ατέλειωτο φως. Βλέπω ένα Φως απ΄ τη γη να ανεβαίνει, με πήρε λαχτάρα κι έλεγα μ’ όλη μου την καρδιά: Άγιος ο Θεός…Άγιος ο Θεός… σηκωνόταν τα «οστέα μου», χάνεται άμα συναντήσει ο άνθρωπος το Φως, χάνεται όπως το αλάτι το ψιλό μες στο νερό.
Όταν έλθει το φως! Σαν ηφαίστειο φως. Έξι εφτά χρόνια το θυμόμουν δάκρυζα, και με λαχτάρα φώναζα, Άγιος ο Θεός!…
Μετά τις απανωτές εισαγωγές σε νοσοκομείο, λίγο καιρό πριν πεθάνει, έλεγε, η αρρώστια καλό πράμα είναι. Σε βοηθά να μην αγανακτάς, να είμαστε υπέρ-ευχαριστημένοι που βρεθήκαμε σ’ αυτό το έργο, να δοξάζουμε τον Θεό, δόξα σοι ο Θεός! Δισεκατομμύρια φορές δόξα σοι, κι έκλαιγε…λέγοντας Άγιος ο Θεός! Ο αναμάρτητος Χριστός, τι θέλει από εμάς; Χριστιανά τα τέλη. Ήλθε στον κόσμο να σώσει αμαρτωλούς. Να παρακαλάμε τον φύλακα άγγελο, που θα έλθει εκείνη την ώρα, να μας προφυλάξει από τα πονηρά πνεύματα μην μας πάρουν…Αχ, Θεέ μου, σώσε με! Αχ, Θεέ μου, σώσε με! Ελεήμων ελέησον με ο Θεός! Η Παναγία, που είναι σα μια μάνα, να μας δεχτεί στην αυλή των προβάτων…Κι ενώ πονούσε τόσο πολύ ο ίδιος, σαν να του πριόνιζαν το γαγγραινιασμένο πόδι, είχε και τη δύσπνοια απ’ την καρδιακή ανεπάρκεια, παρακαλούσε για άλλους. Τις τελευταίες ημέρες της ζωής του έλεγε. Αχ, Θεέ μου, σώσε την ανθρωπότητα! Αχ, Θεέ μου, σώσε την ανθρωπότητα! Αχ, Θεέ μου, σώσε την ανθρωπότητα! Δε θέλω τίποτα άλλο, δώσε μου τη δύναμη και το κουράγιο τ’ όνομα Σου να ‘χω στην καρδιά μου…
Πέθανε στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, όπου είχε γίνει και νέα εισαγωγή ξημερώματα Δευτέρας 30 Αυγούστου 2004, χωρίς να χάσει καθόλου τις αισθήσεις του. Ζήτησε από τη γυναίκα του, να της φιλήσει τα χέρια, που τον φρόντισαν τόσο καιρό, κι άφησε με ειρήνη το πνεύμα του.

ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΨΙΜΑΤΑ !

Παρακαλώ μοιραστείτε αυτό με τους φίλους σας και την οικογενειά σας. Κρατήστε μια σημείωση ότι τα ασπράδια των αυγών είναι φάρμακο. Μην το σβήνετε προτού το στείλετε.
 
Καψίματα
Ένας νεαρός ψεκάζοντας το γρασίδι του με φυτοφάρμακα θέλησε να ελέγξει τη στάθμη του βαρελιού για να δεί πόσο υπάρχει ακόμη. Άνοιξε το καπάκι και άναψε τον αναπτήρα του, αμέσως τον τυλίξανε οι φλόγες απο τις αναθυμιάσεις του φυτοφάρμακου. Πήδηξε απο την καρότσα του φορτηγού του ουρλιάζοντας.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΕ !



                                

"... Ήμουν ανάμεσα σ' αυτούς που βρήκαν πεθαμένο το πρωί στο ξενοδοχείο, τον Gian-Maria Volonte. Όταν στο ξενοδοχείο της Φλώρινας τον άγγιξα, η κρυάδα του θανάτου έγινε ταραχή..." ( δηλώσεις Αγγελόπουλου στόν θάνατο τού Ζάν-Μαρία Βολοντέ ).

Η παρακάτω καταχώριση πού βάλαμε παρμένη από ένα Αγιορείτικο φόρουμ, δίνει μία άλλη διάσταση στόν τελευταία τραγικό θάνατο καί "από τό τίποτα..." θα λέγαμε, τού γνωστού σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ;;;

Αποκάλυψη για προδοσία στα Ίμια

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ποιοι άφησαν τους Τούρκους να ανέβουν στην ελληνική βραχονησίδα

Αποκάλυψη για προδοσία στα Ίμια
Μετά 16 χρόνια από τη νύχτα των Ιμίων για πρώτη φορά σήμερα το newsbomb αποκαλύπτει μια φοβερή αλήθεια για την προδοσία που έγινε σε βάρος της Ελλάδας τις ώρες της μεγάλης κρίσης με την Τουρκία.
Δύο ελικόπτερα του ελληνικού στρατού ΑΗ–64Α plus Aπάτσι εξοπλισμένα με 16 ρουκέτες Hellfire που θα μπορούσαν μόνο με την παρουσία τους να εμποδίσουν κάθε τουρκική επιχείρηση στα Ίμια, καθηλώθηκαν από την τότε ηγεσία του υπουργείου Άμυνας

ΣΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !

Aνέκδοτο


ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ (που θέλει αύξηση) ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΗΝΥΜΑ:

Αγαπητ κύρι Δι€υθυντά Σ αυτή τη ζωή τα θέλω μας ίναι λίγο ως πολύ γνωστά. Πιστύω ότι μπορίτ να κτιμήστ την προσπάθια που καταβάλω ντός τηςταιρίας και την καλή πίστη που διατηρώ στα ´νστικτά σας. Πιστύω ότι αντιληφθήκατ τον τόνο της πιστολής μου και υλπιστώ στην γκαιρη απάντησή σας.

Μ€ €κτίμηση
λυθέριος


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ:

Αγαπητέ κ. Ελευθέριε Η εταιρία βρίσκεται σε μια τρΟΧΙά χαρακτηριστική των καιρών. Εξωγενείς παράγοντες, ως επικίνδυνες ΟΧΙές καραδοκούν, οι επΟΧΙκές διακυμάνσεις δυσκολεύουν την κατάσταση και η προσπάθεια οφείλει να είναι πολυμετΟΧΙκή. Πιστεύω ότι γίνομαι κατανοητός χωρίς τη δημιουργία ενΟΧΙκών σκέψεων. Με εκτίμηση Διευθυντής …
ΥΓ: Το Σαββατοκύριακο θα είμαι στο εξΟΧΙκό μου, αν χρειαστείτε κάτι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΛΑ ΑΠΙΘΑΝΕΣ !

Φανταστικές αεροφωτογραφίες απ' όλο τον κόσμο!

Suburbs of Copenhagen, Denmark

Μερικές αεροφωτογραφίες από μερικά πολύ ενδιαφέροντα μέρη από όλο τον κόσμο.

"ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΑΣ ΤΟ ΘΕΟ, ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ Σ΄ΑΚΟΥΣΕΙ" !

Ο βουλευτής Γρ.Ψαριανός ζητά την απομάκρυνση των εικόνων !

Θέμα: «Απομάκρυνση θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία»

Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες και αναφέρει ότι «θα πρέπει να απομακρυνθούν οι σταυροί από τα ιταλικά σχολεία ώστε να μην προσβάλλεται η ελευθερία της θρησκευτικής επιλογής», είναι αφορμή για να εξετάσουμε την κατάσταση και στα ελληνικά σχολεία, όπου πλέον φοιτούν αλλόθρησκοι, άθρησκοι και άθεοι μαθητές.

ΜΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ; ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ! Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ! ΟΙ 300 ... ΟΧΙ !

ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟ​ΥΛΟΥ:

Πότε θα καταλάβετε πως όταν λέμε "Υπουργείο Θρησκευμάτων", δεν εννοούμε μόνο του Ιουδαισμού;

Από την πρόσφατη επίσκεψή της στο Ισραήλ: Συνάντηση με τον...
καπελωμένο Εβραίο ομόλογό της

ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΖΟΥΜΙΖΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ... ΕΣΥ ΜΙΑ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ ;;;;

"Ο λαός δεν αντέχει τις προσβολές"

Μήνυμα στο πρωθυπουργό αλλά και τη Γερμανία, απέστειλε σήμερα με δηλώσεις της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη. «Εύχομαι στον πρωθυπουργό κάθε επιτυχία σε μια δύσκολη και σκληρή διαπραγμάτευση. Καλώ τους...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΖΗΤΑΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ! ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ !

Ο Βενιζέλος από τον Αύγουστο (!) είχε δεσμευτεί για βρετανικό δίκαιο








Την άνευ όρων παράδοση της χώρας στις ορέξεις των δανειστών μας έχει υπογράψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος εδώ και πέντε μήνες, την ίδια ώρα που παραπλανά τους πάντες ότι δήθεν όλα τα ζητήματα είναι υπό διαπραγμάτευση. Όπως αποκάλυψε η «Κυριακάτικη Δημοκρατία», ο υπουργός Οικονομικών τον περασμένο Αύγουστο πρόσφερε γην και ύδωρ στις ξένες τράπεζες και στα funds,

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ... ΤΣΙΠΑ !

Βράζουν στη Θήβα για την Πιπιλή

Καταγγέλλουμε την συμπεριφορά της Βουλευτή Αθηνών κ. Φωτεινής Πιπιλή για τα όσα απαράδεκτα δήλωσε σε εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού. Η κ. Πιπιλή αντί να συμπαρασταθεί στους εκατοντάδες αγρότες της πρώην επαρχίας Θήβας που έχουν φτάσει στο χείλος του γκρεμού προτίμησε να τους κατηγορήσει για

ΘΡΗΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ !

ΔΕΙΤΕ: Τα 5 πιο παράξενα έθιμα της Ελλάδας


Διαβάστε τα 5 πιο παράξενα έθιμα της Ελλάδας...

1. Τσιμπούσι πάνω στα μνήματα...

Συνήθως τα γλέντια τα έχουμε συνηθίσει με ανθρώπους ζωντανούς, χορούς, φαγοπότια και πολύ μουσική. Στο Ηράκλειο της Κρήτης όμως οι απίστευτοι σε όλα τους Κρητικοί έχουν βαλθεί να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι ξέρουμε... Έτσι από την Μεγάλη Παρασκευή ξεκινάνε τις

ΨΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ  ΟΣΙΟΥ  ΣΙΜΩΝΟΣ  2

ΤΟ ΠΑΙΔΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ 10ο (Παλαιά σειρά άρθρων τού ιερέως Γ. Παπασταύρου)



Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

 Σαν σήμερα: 31 Ιανουαρίου
1936
Ιστορία
Θάνατος του στρατηγού Κονδύλη.
Ο Κονδύλης διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα γεγονότα που ακολούθησαν τη Μικρασιατική Καταστροφή. Εκφραστής της ριζοσπαστικής πτέρυγας των επαναστατών του 1922, υπήρξε τελικά ο άνθρωπος που επανέφερε το βασιλιά Γεώργιο στ

1996
Ιστορία
Οι ελληνικές και οι τουρκικές δυνάμεις αποσύρονται από τη βραχονησίδα Ίμια με αμερικανική παρέμβαση. Στη διάρκεια της επιχείρησης, ελληνικό ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού πέφτει και βυθίζεται, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία μέλη του πληρώματός του.
 ΠΗΓΗ:  http://agenda.in.gr/AgendaToday.asp

 Γεγονότα

1696: Η εξέγερση των «κορακιών». Οι νεκροθάφτες του Άμστερνταμ ξεσηκώνονται, επειδή οι αρχές επιβάλουν αλλαγές στη διαδικασία των κηδειών.

1914: Οι Μεγάλες Δυνάμεις (Γερμανία, Αυστρο-Ουγγαρία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Ρωσία) γνωστοποιούν στην Ελληνική Κυβέρνηση ότι ....
παραχωρούν και νομικώς στην Ελλάδα τα νησιά του Αιγαίου, μόνον εφόσον αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Βόρεια Ήπειρο και τη νήσο Σάσωνα.

1915: Η πρώτη επίθεση με δηλητηριώδη αέρια εξαπολύεται από τους Γερμανούς εναντίον των Ρώσων στη Μάχη του Μπολίμοφ, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους Γερμανούς.

1985: Ολοκληρώνονται στο Ζάππειο οι εργασίες της Διάσκεψης για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό, γνωστή και ως Πρωτοβουλία των 6. Συμμετείχαν οι πρόεδροι της Αργεντινής Ραούλ Αλφανσίν και της Τανζανίας Τζούλιους Νιερέρε, οι πρωθυπουργοί της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε, της Ινδίας Ρατζίβ Γκάντι και της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου, καθώς και άλλες προσωπικότητες.

1996: Κορυφώνεται και εκτονώνεται η Κρίση των Ιμίων, με αμερικανική παρέμβαση («No ships, no troops, no flags» η προσταγή Χόλμπρουκ). Το Πολεμικό Ναυτικό χάνει ένα ελικόπτερο με το τριμελές πλήρωμά του, που το αποτελούσαν ο Ανθυποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Ανθυποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Σημαιοφόρος Έκτωρ Γιαλοψός.

2008: Ανακοινώνεται ότι κατασκευάστηκαν μικροσκοπικά ραδιόφωνα από νανοσωλήνες. Έχουν το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, ενώ δέχονται και ακουστικά.

Γεννήσεις

1797: Φραντς Σούμπερτ, αυστριακός συνθέτης. (Θαν. 19/11/1828)

1923: Νόρμαν Μέιλερ, αμερικανός συγγραφέας, προκλητικός χρονικογράφος της Αμερικής επί 60 χρόνια. (Θαν. 10/11/2007)

1956: Τζόνι Ρότεν, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Τζόνι Λάιντον, βρετανός τραγουδιστής, ηγέτης του πανκ συγκροτήματος Sex Pistols.

Θάνατοι

1606: Γκάι Φοκς, ηγέτης της αποκληθείσας Συνωμοσίας της Πυρίτιδας, της απόπειρας άγγλων καθολικών να ανατινάξουν το Βρετανικό Κοινοβούλιο και να δολοφονήσουν τον βασιλιά Ιάκωβο Α'. (απαγχονίστηκε) (Γεν. 13/4/1570)

1954: Έντουιν Άρμστρονγκ, αμερικανός ηλεκτρομηχανικός, που ανακάλυψε την μπάντα των FM. (Γεν. 18/12/1890)

1974: Σάμιουελ Γκόλντγουιν, αμερικανός κινηματογραφικός παραγωγός, από τους δημιουργούς του Χόλιγουντ και συνιδρυτής της κινηματογραφικής εταιρίας MGM (Metro Goldwin Mayer). (Γεν. 17/8/1882)

ΠΗΓΗ:   http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_9587.html

ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΤΟ ... ΚΑΛΥΤΕΡΟ !

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος

Στο Τμήμα Παθολογικής Φυσιολογίας του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών νοσηλεύεται από το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.
Οι πληροφορίες που φτάνουν στη Romfea.gr, αναφέρουν πως ο κ. Χρυσόστομος είχε τις πρωινές ώρες ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Απολλώνειο Θεραπευτήριο στο Ψυχικό.
Άλλες ωστόσο πηγές υποστηρίζουν πως δεν είναι εγκεφαλικό επεισόδιο αλλά μία "απορρύθμιση ζαχάρου".
Το μεσημέρι οι γιατροί που τον εξέτασαν συνέστησαν να μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, το οποίο ειδικεύεται στα συγκεκριμένα περιστατικά.
Σύμφωνα με ανθρώπους από το περιβάλλον του ο κ. Χρυσόστομος θα παραμείνει για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο νοσηλευτήριο τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Οι γιατροί που τον παρακολουθούν κάνουν λόγο για ένα σχετικά ελαφρύ περιστατικό που χρειάζεται ωστόσο παρακολούθηση.

Η ... ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ !

Τι συνέβη χθες Δευτέρα στην Πάτρα

Η ειδησεογραφία όπως την κατέγραψε το www.thebest.gr


Τι συνέβη χθες Δευτέρα στην Πάτρα Η ειδησεογραφία όπως την κατέγραψε το www.thebest.gr

Πάτρα: Βομβαρδισμένο τοπίο η οδός Σαχτούρη όπου έγινε η επίθεση στο κλαμπ του ΠΑΟ – Φωτό
Ειρωνεία της τύχης! Τι έλεγε για την αθλητική βία ο Δέλλας λίγα λεπτά πριν την έκρηξη στην Σαχτούρη
Sports letters Α' ΕΠΣΑ: Νικηφόρα συνέχισε ο Εθνικός Σαγεϊκων
Sports letters ΕΠΣ Αχαϊας: Ποδοσφαιριστής χτύπησε διαιτητή στο κεφάλι... (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Καλάβρυτα: Έκρυβε μεταλλικό ρόπαλο στο αυτοκίνητο
Αφιέρωμα Σμυρναίικο Ρεμπέτικο στο "Παντοπωλείο-Πολίτικη Κουζίνα"
Sports letters Γ' ΕΠΣΑ: Νίκες για Αετό Πατρών και Πάτρα 2005
Μιχ. Μπεκίρης: Υποβαθμίζουν το KETX και εμπαίζουν την πατραϊκή κοινωνία
Απ. Βανταράκης - Ήρα Κουρή: "Τι φοβάται η δημοτική αρχή για το καρναβάλι;"
Πάτρα: Συνελήφθη οδηγός νταλίκας για παράνομη μεταφορά 6 μεταναστών
Πάτρα: Συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης
Πάτρα: Στις 4 μ.μ η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για απολογισμό
Πάτρα: Δυσφορία των πολιτών για τους πολιτικούς - Τι δείχνει δημοσκόπηση
H οδύσσεια των ...σχολικών βιβλίων - Τίτλοι θα τυπωθούν και στην Πάτρα
Αριστερή Παρέμβαση:"Και τώρα τι κάνουμε με τα σκουπίδια;"
Ράδιο Κορασίδης: Ένα κατάστημα …φάντασμα, γεμάτο εμπόρευμα στο κέντρο της Πάτρας
Πάτρα: Γυαλιά καρφιά στο κέντρο από την έκρηξη στο κλαμπ του Παναθηναϊκού - Μεγάλες ζημιές
Αίγιο: Συνάντηση για τη διοργάνωση του παιδικού καρναβαλιού
Ανακοινώνει Σκαρτσίλα η Παναχαϊκή...
Φεσσιάν προς Κατσιφάρα: «Όχι στην αύξηση των διοδίων».
'Eκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού- Από την Τετάρτη έντονες χιονοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα
Φαρμακοποιοί: στάση εργασίας το απόγευμα της Τρίτης
ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Να διασφαλιστεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της παραλιακής ζώνης και η ελεύθερη χρήση της από τους πολίτες
Προβληματισμοί από την επίσκεψη του κ. Νίκου Παπαδημάτου στην Κλειτορία
Ήττα στο Βραχάτι και προτελευταία θέση για την ΕΑΠ
Αποχή των διαιτητών απο τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ λόγω του συμβάντος στο Θέα-Αετός Ρίου
Τηλεδιάσκεψη του Γυμνασίου Καστριτσίου Πατρών με το Πρότυπο σχολείο «Ακαδημία Σωκράτης» της Ομογένειας στη Βόρεια Καρολίνα
Aιγιάλεια: Φροντιστήριο για παιδιά φτωχών οικογενειών και παιδιά ανέργων δημιουργεί ο Δήμος και η Μητρόπολη
Ενορία Αγ. Ανδρέα Εγλυκάδας: Βράβευσε τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
"Πράσινο φώς" από Κούγια στους "κοκκινόμαυρους" να λάβουν μέρος στην αποχή του ΠΣΑΠ
Εργατικό Κέντρο: Καμία απόλυση στον Όμιλο 3Ε πριν δύο ώρες Τακτική Γενική Συνέλευση απο τον ΑΙΟΡ "Ιάσων" πριν δύο ώρες Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας κηρύσσει απεργία στην εφημερίδα "Πελοπόννησος"
"Η ιστορία ενός γάτου που έμαθε το γλάρο να πετάει" από τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου
Sports letters Ετοιμασίες για τα Χειμερινά πρωταθλήματα κολύμβησης από τη ΝΕΠ
Εγλυκάδα Πατρών: Τιμήθηκαν ο ιερέας και ο δάσκαλος
Ο Δήμος αφήνει χωρίς ενίσχυση τη Διακίδειο
Σοβαρό τροχαίο στην Πατρών- Πύργου- Ι.Χ. "καρφώθηκε" σε κολώνα
ΕΣΠΑ: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν είναι πια τελευταία σε απορροφητικότητα
Sports letters Προς συμβιβασμό, η υπόθεση του ποδοσφαιριστή που χτύπησε διαιτητή
Πάτρα: Τον Φλεβάρη οι δίκες επιχειρηματιών για χρέη στο Δημόσιο- Έρχεται "τσουνάμι"
Ίδρυση Λαϊκής Ακαδημίας Χορού Πάτρας
Πάτρα: Στενάζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων – Αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια
Πάτρα: Συναντήσεις του Δημάρχου με πολίτες του Νοτίου Διαμερίσματος
"Πατρεύς" το όνομο του νέου σκάφους του Ιστοπλοϊκού
Διευκρινήσεις για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων ζητά η Μαρία Κυριακοπούλου
Αχαΐα: Φτώχεια σε καθηγητές και μαθητές – Κλάματα εκπαιδευτικών όταν βλέπουν τις αποδοχές τους...
Πάτρα: "Χαμός" στην συναυλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων
Περιφέρεια: Πράσινο φως για δυο νέα σχολεία σε Λουσικά και Λάππα
Δ. Κατσικόπουλος: Να πάρει απόφαση άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιοο για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ"
Με επιτυχία η διημερίδα "Ενδόραμα" στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών
Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης: Νέες τιμές στα διόδια απο 1η Φεβρουαρίου
Πάτρα: Συγκέντρωση ειδών για τους άστεγους
Πέντε χιλιάδες θεατές υπολογίζεται είδαν Φινάλε τον «Χορό του θανάτου»
Ένωση Γονέων Πάτρας: Τα δημόσια σχολεία λειτουργούν με ένα ιδιότυπο οικονομικό αποκλεισμό χωρίς προηγούμενο
Αιγιάλεια: Οι εθελοντές στο Εργαστήρι Κατασκευής Αποκριάτικης Μάσκας
Συζήτηση για το θέμα των ερευνών για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Πάτρα: Μεταφέρουν εκατομμύρια μισοτυπωμένα βιβλία μήπως και ολοκληρωθούν
Πάτρα: Και δεύτερος επιχειρηματίας μέσα σε 24ωρες στην τσιμπίδα της αστυνομίας για χρέη στο δημόσιο
Β' ΕΠΣΑ: Φλας στην αναμέτρηση Καστρίτσι-Ρωμανός
Σάλος στα ΤΕΙ Πάτρας από ακαδημαϊκό που πουλούσε σημειώσεις
Πάτρα: Τον χώρισε και αυτός την απήγαγε!
BABYBOOM ''Ευχαριστώ για όλα μανούλα''-Το συγκλονιστικό γράμμα της Μαρίας που ''έσβησε'' από νευρική ανορεξία!
Πάτρα: Συνεργασία Δήμου - Περιφερειακής Εκπαίδευσης για την αρωγή των προσφύγων
Πάτρα: Μέριμνα για τους αστέγους από τον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου
Η στενή σχέση του Θόδωρου Αγγελόπουλου με την Πάτρα
Γ. Δημαράς για δημοσκόπηση: Αυτός ο χρόνος θα είναι καλύτερος
Β' ΕΠΣΑ: Τα Καμίνια έπιασαν κορυφή, με το 7-0 επί της Νίκης Λουσικών
Περιφέρεια: Ειδοποίηση για εκκρεμείς υποθέσεις στεγαστικής αποκατάστασης αστών προσφύγων
Sports letters Α1 ΕΠΣΑ: Μόνο πρώτο το Λιμνοχώρι
Πάτρα:Κινητοποιήσεις αύριο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για το μισθολόγιο της "πείνας"
Sports letters Επιστρέφει με μετάλλια η Δράκου απο το Λουξεμβούργο
Στην Πάτρα την Παρασκευή, για τις έρευνες πετρελαίου, ο Υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης
Πάτρα: Νέα σύλληψη για χρέη στο δημόσιο - Χειροπέδες σε 27χρονο επιχειρηματία της νυχτερινής διασκέδασης
Πάτρα: «Θα πηδήξω από το παράθυρο» - Σήμερα οι τελευταίες δύο παραστάσεις
Έκοψαν την πίτα τους τα s/m ΚΡΟΝΟΣ - Υποδέχτηκαν 300 άτομα προσωπικό στη "Πολιτεία"
Sports letters Επίθεση ΑΕΚ σε Απόλλωνα, εν όψει του επερχόμενου, μεταξύ τους αγώνα
Σε ποιο κοσμηματoπωλείο της Πάτρας κάνουν ουρά οι πελάτες;

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Κύρος καὶ Ἰωάννης οἱ Θαυματουργοί Ἀνάργυροι καὶ οἱ σὺν αὐτοῖς Ἀθανασία, Θεοδότη, Θεοκτίστη καὶ Εὐδοξία οἱ Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Κύρος καὶ Ἰωάννης ἄθλησαν κατὰ τὴν ἐποχὴ τοῦ αὐτοκράτορα Διοκλητιανοῦ (284 – 305 μ.Χ.). Ὁ Ἅγιος Κύρος καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀλεξάνδρεια, ἐνῶ ὁ Ἅγιος Ἰωάννης καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἔδεσσα τῆς Μεσοποταμίας. Ὅταν ξέσπασε ὁ διωγμὸς τοῦ Διοκλητιανοῦ, ὁ Ἅγιος Κύρος πῆγε σὲ ἕνα παραθαλάσσιο τόπο τῆς Ἀραβίας καί, ἀφοῦ περιεβλήθηκε τὸ μοναχικὸ σχῆμα, κατοίκησε στὸν τόπο αὐτό. Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης πῆγε στὰ Ἱεροσόλυμα καὶ ἐκεῖ ἄκουσε γιὰ τὰ θαύματα ποὺ ἐπιτελοῦσε ὁ Ἅγιος Κύρος. Στὴν συνέχεια μετέβη ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Οὐϊκτωρίνος, Οὐΐκτωρ, Νικηφόρος, Κλαύδιος, Διόδωρος, Σαραπίνος καὶ Παπίας οἱ Μάρτυρες ἐν Κορίνθῳ

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες κατάγονταν ἀπὸ τὴν Κόρινθο καὶ συνελήφθησαν κατὰ τὴν περίοδο τῆς βασιλείας τοῦ Δεκίο&up ...
περισσότερα...

Ἡ Ἁγία Τρύφαινα ἡ Μάρτυς

Ἡ Ἁγία Μάρτυς Τρύφαινα καταγόταν ἀπὸ τὴν Κύζικο τοῦ Ἑλλησπόντου. Ὁ πατέρας της ὀνομαζόταν Ἀναστάσιος καὶ ἦταν συ&gamm ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Ταρσίζιος, Ζωτικός, Κυριακὸς καὶ Σώκιος οἱ Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Ταρσίζιος, Ζωτικός, Κυριακὸς καὶ Σώκιος μαρτήρησαν στὴν Ἀλεξάνδρεια. Δὲν ἔχουμε περισσότερε&s ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Σατουρνίνος, Θύρσος καὶ Βίκτωρ οἱ Μάρτυρες

Τὸ μαρτύριο τῶν Ἁγίων ἀναφέρεται στὸ Ρωμαϊκὸ μαρτυρολόγιο. Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιὰ τὸν βί&o ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἰούλιος ὁ Πρεσβύτερος ἐξ Αἰγίνης

Ὅπως ἀναφέρεται στὸ Συναξάρι του, ὁ Ἅγιος Ἰούλιος γεννήθηκε τὸ 330 μ.Χ. στὴν Αἴγινα ἀπὸ εὔπορους καὶ εὐσεβεῖς γονεῖς ποὺ τὸν ἀνέθρεψαν μὲ παιδεία καὶ νουθεσία Κυρίου. Ἔμαθε τὰ ἐγκύκλια γράμματα στὴν Αἴγινα καὶ στὴν συνέχεια σπούδασε στὴν Ἀθήνα, μαζὶ μὲ τοὺς Ἁγίους Βασίλειο καὶ Γρηγόριο. Ἀφοῦ ἐπανέκαμψε στὴν Αἴγινα, ἀποφάσισε μαζὶ μὲ τὸν διάκονο Ἰουλιανό, νὰ μιμηθεῖ τὸν Ἀπόστολο τῶν ἐθνῶν Παῦλο καὶ νὰ κηρύξει τὸν Χριστό. Ἔτσι οἱ δύο Ἅγιοι πῆραν ἀποστολικὲς ράβδους καὶ παρέδωσαν τὸν ἑαυτό τους ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Νικήτας ἐκ Κιέβου

Ὁ Ὅσιος Νικήτας καταγόταν ἀπὸ τὴν Ρωσία καὶ ἦταν κατὰ σάρκα ἀδελφὸς τοῦ Ὁσίου Νίκωνος († 23 Μαρτίου), ἡγουμένου τῆς Λαύρας τοῦ Κιέβου. Μόνασε στὴ μονὴ τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου, ἀλλὰ τὸ ἀνυπάκουο τοῦ χαρακτήρα του τὸν ὁδήγησε στὸ νὰ ἐγκαταλείψει τὴν κοινοβιακὴ ζωὴ καὶ τοὺς Πατέρες καὶ νὰ ζήσει, ὡς μοναχός, ἀπομονωμένος σὲ ἕνα κελὶ ποὺ ἔφτιαξε γιὰ τὸν ἑαυτό του. Ὁ Ὅσιος Νίκων, ποὺ δὲν ἔδωσε τὴν εὐλογία του γιὰ τὴν ἀπομάκρυνση τοῦ μοναχοῦ Νικήτα εἶδε μὲ θλίψη τὴν πράξη του καὶ περίμενε μὲ φόβο τὴ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἠλίας ὁ Νέος Ὁσιομάρτυρας τοῦ Ἀρδούνη

Ὁ Ἅγιος Ὁσιομάρτυρας Ἠλίας γεννήθηκε στὴν Καλαμάτα ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς. Ἦταν στὸ ἐπάγγελμα κουρέας καὶ τύγχανε μεγάλης ὑπολήψεως ἀπὸ τοὺς προεστῶτες τῆς πόλεως. Κάποτε, ἀπευθυνόμενος πρὸς τοὺς πρόκριτους τῆς Καλαμάτας, τοὺς προέτρεψε νὰ ἐνεργήσουν μὲ κάθε τρόπο, γιὰ νὰ ἐλαφρυνθοῦν οἱ Χριστιανοὶ ἀπὸ τὴν ἐπιβαλλόμενη βαριὰ φορολογία τῶν Τούρκων, ἐπειδὴ ὑπῆρχε ὁ κίνδυνος νὰ ἀρνηθοῦν τὴν πατρογονικὴ πίστη. Γενομένης λογομαχίας κατὰ τὴν συζήτηση αὐτή, ὁ Ἠλίας προσῆλθε στὸν κριτὴ καὶ ἀπέπτυσε τὴν χ ...
περισσότερα...

Σύναξις Ὑπεραγίας Θεοτόκου τῆς Κορωνιωτίσσης ἢ Δακρυρροούσης

Ἡ εἰκόνα τῆς Παναγίας τῆς Κορωνιώτισσας ἢ Δακρυροούσας φυλάσσεται στὴν ὁμώνυμη μονὴ τοῦ Ληξουρίου τῆς νήσου Κεφαλληνίας. Ἡ Παναγία κατὰ τὴν ἡμέρα αὐτὴ διέσωσε τὴ μονὴ ἀπὸ τὸν ἰσχυρὸ σεισμὸ τοῦ ἔτους 1867.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ἀρσένιος ὁ ἐν Πάρῳ

Ὁ Ὅσιος Ἀρσένιος γεννήθηκε στὰ Ἰωάννινα τὸ ἔτος 1800 καὶ ὀνομαζόταν Ἀθανάσιος. Ἀπὸ μικρὴ ἡλικία ἔμεινε ὀρφανὸς καὶ σὲ ἡλικία ἐννέα ἐτῶν μετέβη στὶς Κυδωνὶες τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, ὅπου σπούδασε στὴν ὀνομαστικὴ σχολὴ τῆς πόλεως ἔχοντας ὡς σχολάρχη τὸν περίφημο διδάσκαλο ἱερομόναχο Γρηγόριο Σαράφη. Κατὰ τὰ τελευταῖα ἔτη τῆς φοιτήσεώς του συνδέθηκε μὲ τὸν πνευματικὸ Γέροντα Δανιὴλ ἀπὸ τὴ Ζαγορὰ τοῦ Πηλίου, ἕναν ἀπὸ τοὺς ὀνομαστοὺς πνευματικοὺς τῆς ἐποχῆς ἐκείνης καὶ ἔγινε ὑποτακτικός του. Τὸ ἔτος 181 ...
περισσότερα...