Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ !


Η εκπληκτική ομορφιά της σήραγγας Wisteria


Αυτές οι εκπληκτικές φωτογραφίες των λουλουδιών βρίσκονται στην Ιαπωνία και είναι ατελείωτες στη σήραγγα της Wisteria στους κήπους Kawachi Fuji, στο Kitakyushu. Τα λουλούδια φαίνονται πυκνά είναι αιθέρια και κρέμονται σε τακτοποιημένες σειρές των χρωμάτων. Προσωπικά θα ήθελα πολύ να επισκεφθώ σαν τουρίστας τη σήραγγα της Wisteria και να περάσω εκεί το χρόνο μου.


ΕΔΩ ... ΓΕΛΑΜΕ ! ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ..... ΓΕΛΑΣΤΕ !

«Σουρωτήρι» η εξεταστική για το έλλειμμα

Σουρωτήρι θυμίζει πλέον η εξεταστική επιτροπή που διερευνά το έλλειμμα του 2009, καθώς μετά εκτός τη ΝΔ και το ΚΚΕ που απείχαν εξαρχής από την όλη διαδικασία... σειρά σήμερα πήραν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !

Είναι εβραϊκής καταγωγής ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

Με μια διαδικασία-παρωδία, εξελέγη (δημοκρατικότατα, ως μόνος υποψήφιος…) αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με ποσοστά που θα ζήλευε κι ο Τσαουσέσκου ακόμα (97% και κάτι ψιλά…). Έγινε δηλαδή «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», όπως προβλέπαμε με δημοσίευμά μας στις 29 Ιουνίου 2011. Τότε, εκτός...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΝΕΙΡΟ !


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! Δείτε πως πάγωσε ποτάμι της Ρωσίας δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα!

Ημερομηνία: 19 Μαρτίου 2012
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! Δειτε πως παγωσε ποταμι της Ρωσιας δημιουργωντας ενα μοναδικο θεαμα!
Ο φετινός παγωμένος χειμώνας -ένας από τους πιο κρύους στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια- άφησεπίσω του έκδηλα τα σημάδια του σε κάθε γωνιά του κόσμου, δημιουργώντας εκπληκτικές εικόνες παντού.
Ένα σπάνιο παγωμένο ποτάμι στη Ρωσία!
Μια τέτοια εντυπωσιακή εικόνα εμφανίστηκε σε ένα δάσος της Ρωσίας, καθώς το ποτάμι που κυλούσε ανάμεσα στα δέντρα έγινε ξαφνικά «κατεψυγμένο»!

ΠΟΝΤΙΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ... ΓΑΛΑΚΤΟΣ ! ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ !

Κρεοπωλείο πουλάει αντί για κρέας φρέσκα...ποντίκια


Εδώ τα καλά κρέατα, φωνάζει ο κρεοπώλης Wan Sen, στην νότια Κίνα! Όχι δεν πουλάει μοσχαράκι ή αρνάκι γάλακτος, αλλά φρεσκότα…ποντίκια! Γκουανγκντόνγκ, στη νότια Κίνα, έχουν τη φήμη ότι μπορούν να φάνε τα πάντα, ακόμη και.... ποντικάκια!

ΑΠΟ ΤΑ "ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ" ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ !

Κρέμασαν 7χρονο αγόρι μιμούμενα σκηνή από σαπουνόπερα



Ένα επτάχρονο αγόρι στο Ιράκ πέθανε αφού τρία άλλα παιδιά φέρονται ότι το κρέμασαν... μιμούμενα σκηνή από τηλεοπτική σαπουνόπερα, δήλωσαν σήμερα πηγές της ιρακινής ασφάλειας.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ Η ΠΤΩΣΗ !

Η δυσκολία της απάτης




Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι πορεία προς το Πάσχα. Πορεία, όμως, πνευματικού αγώνα. Ένας τέτοιος αγώνας παρουσιάζει δυσκολίες εξωτερικές-σωματικές αλλά και εσωτερικές-πνευματικές.
Τις δυσκολίες αυτές τις επισημαίνει ο άγιος απόστολος Παύλος στην προς Εβραίους επιστολή στο τρίτο κεφάλαιο, λέγοντας, «σήμερον εάν της φωνής αυτού ακούσητε μη σκληρύνητε τας καρδίας υμών…».

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΝΤ : Δεν το Νοιαζει Τιποτα !

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΝΤ: Μας δανείζουν για να αγοράσουμε τα όπλα τους (ξεδιάντροπα, πλέον)





«Πράσινο φως» δίνει ουσιαστικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την υλοποίηση ενός «μίνι» εξοπλιστικού προγράμματος καθώς οι προτεραιότητες για την Εθνική Άμυνα μεταβάλλονται τουλάχιστον όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση για την ελληνική οικονομία η οποία έγινε γνωστή εχθές....

ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ .... ΕΛΛΗΝΕΣ ;!;!;!

ΠΑΣΟΚ & ΝΔ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!








Οι κυβερνήσεις της ΝΔ του Κ. Καραμανλή και του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου έχουν καταργήσει στο ισχύον Σύνταγμα (2008), με το άρθρο 28, την εθνική μας κυριαρχία:

‘Αρθρο 28: (Κανόνες του διεθνούς δικαίου και διεθνείς οργανισμοί)

1. Oι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. H εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!!!

Νέα σοκαριστική λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων




Μετά από σχετικό άρθρο: Βιοηθική ώρα μηδέν: Ολόκληρη η λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν βλαστοκύτταρα δολοφονημένων εμβρύων.
Επανερχόμαστε με τη λίστα των εταιριών που εμπλέκονται με την εταιρία Senomyx, η οποία χρησιμοποιεί έμβρυα για μελέτες σχετικές με ενισχυτικά γεύσεως.

Η ιστοσελίδα Children of God for Life, παρείχε νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων για την έρευνα γεύσεων.

ΣΕΒΑΣΤΕ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡ, Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ" ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΦΕΡΕ ; ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ;

Ο Μ.Πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Τσέτσης για το ΠΣΕ

 
«H ιστορία της Οικουμενικής Κινήσεως, ειδικότερα δε του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ), είναι στενά συνυφασμένη με την Ορθοδοξία», επισήμανε στην ομιλία του, στο Διεθνές Συνέδριο «Θεολογικές Σπουδές και Οικουμένη», ο Μ.Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π.Γεώργιος Τσέτσης.

Σπάρτης Ευστάθιος: «Είμαστε δέσμιοι του νεοελληνικού ραγιαδισμού»


spartis-eustathios


Του Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου,  17.40
Για μία ακόμη φορά  το ιστορικό έθνος μας ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την  επέτειο της ενάρξεως του πολύχρονου, επίμοχθου και αιματοβαμμένου αγώνα για την κατάκτηση και αναγνώριση της ανεξαρτησίας του.

ΨΑΛΛΟΥΝ Ο ΚΩΝ. ΠΡΙΓΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΜΜ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ... ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ! ΚΑΙ ΤΟΤΕΕΕΕ ....

Ο Χρυσοχοίδης κατεβάζει 4.500 αστυνομικούς για την παρέλαση

ΧΟΥΝΤΑ!!!
Ο Χρυσοχοίδης θέλει να αποφύγει τα απρόοπτα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.. Για αυτό το λόγο σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί θα κατέβουν στο κέντρο της πρωτεύουσας και θα βρίσκονται ακροβολισμένοι από.....

ΠΕΡΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

" ΩΔΕ Η ΣΟΦΙΑ "!

Συμβουλές από τον Γέροντα Παΐσιο!

Χαρισματούχος, ταπεινός και απλός. Αυτός ήταν ο γέροντας Παΐσιος.
Τα σοφά λόγια του έκαναν χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο να θέλουν να τον γνωρίσουν και να ακούσουν τις διδαχές του.
Ο γέροντας Παΐσιος απασχόλησε και θα συνεχίσει να απασχολεί ακόμα και τους επιστήμονες, μεταξύ των οποίων αρκετοί τον γνώρισαν από κοντά.
Ο λόγος ξεκάθαρος!
Η σοφία των λόγων του, η ποιητική του σκέψη και κυρίως το διορατικό και προορατικό χάρισμα του…
Να μερικές από τις συμβουλές του γέροντα Παΐσιου…

ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ Β' 17 - 19 (ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ)

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΤΙΜΟΘΕΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ! ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΟΥ !

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε στα ελληνικά : «Ζήτω η Ελλάς!»

H Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και θα συνεχίσει να προσφέρει στην παγκόσμια κληρονομιά υποστήριξε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης για την εθνική επέτειο του Ελληνισμού της 25ης Μαρτίου. Ο δήμαρχος της ....

ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ, ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ, ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ !

Μισθό 4 εκατ. ευρώ στους συμβούλους Lazard και Hamilton!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
Τροπολογία με την οποία εγκρίνονται οι έξτρα αμοιβές στους συμβούλους που είχε προσλάβει η ελληνική κυβέρνηση για την διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης κατά την διάρκεια της κύρωσης της νέας δανειακής....

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΜΑ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ !

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ…ΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ ΤΟΤΕ…



Διηγήθηκε ο Γέροντας: «Από ένδεκα χρονών διάβαζα βίους Αγίων και έκανα νηστείες και αγρυπνίες. Ο αδελφός μου ο μεγαλύτερος έπαιρνε και έκρυβε τους βίους. Δεν κατάφερε τίποτε. Πήγαινα στο δάσος και συνέχιζα. Κάποιος φίλος του τότε, ο Κώστας, του είπε: «Θα σου τον κάνω να τα παρατήση όλα».
»Ήρθε και μου ανέπτυξε την θεωρία του Δαρβίνου. Κλονίστηκα τότε και είπα: «Θα πάω να προσευχηθώ, και, αν ο Χριστός είναι Θεός, θα μου παρουσιαστή να πιστέψω. Μια σκιά, μια φωνή, κάτι θα μου δείξει». Τόσο μούκοβε.

"ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ"

Το θανάσιμο δίλημμα της σκοτεινής υπεροργάνωσης LUCID προς την ανθρωπότητα






Ο παραπλανητικός τίτλος κάρτα του πολίτη (ΚΤΠ) είναι μια εντελώς αθώα εκδοχή του ονόματος της διεθνώς φερόμενης ως «παγκόσμιας ηλεκτρονικής βιομετρικής κάρτας αναγνώρισης ταυτότητας» με την οποία η εδρεύουσα στις ΗΠΑ υπερκυβέρνηση της νέας τάξης πραγμάτων
θέτει στα 6 δις κατοίκων του πλανήτη το θανάσιμο δίλημμα υποταγή ή θάνατος.

Δεδομένου ότι για τους αρνητές της κάρτας οι συνέπειες όπως αναφέρονται και στο 13:17 άρθρο της αποκάλυψης θα είναι βιολογικός θάνατος αφού:

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ!

Ρέππας, Τζωρτζάκης: Πρώτα ΑΜΚΑ σε όλους και μετά Κάρτα του Πολίτη...




σχόλιο ID-ont: Τρίτη κατά σειρά διαβούλευση για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, μέσα σε ένα χρόνο, ξεκινά σήμερα. Στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν οι κοι Ρεππας και Τζωρτζάκης (Υπουργός και Υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αντίστοιχα), παρουσίασαν την "Εθνική Στρατηγική για τις ΤΠΕ και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση".

"ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΣΟΥ" !

Ο Θεός δεν είναι υπόθεση μερικών στιγμών του εικοσιτετραώρου...







Ο Θεός δεν είναι υπόθεση μερικών στιγμών του εικοσιτετραώρου. Είναι υπόθεση όλης της ημέρας, ή μνήμη του πρέπει να είναι συνεχής, ή σκέψη ότι ή σκέπη του μας συνοδεύει παντού καί πάντοτε. 
'Ολη ή ήμερα μας πρέπει να είναι προετοιμασία για τίς κορυφαίες αυτές ιερές ώρες του εναγκαλισμού μας με τον Θεό. Καί οι ώρες της προσευχής αφετηρία δυνάμεων για τίς ώρες πού θ' ακολουθήσουν στον αγώνα μας προς συνάντηση των άλλων, των πειρασμών καί των θλίψεων, των ευχάριστων καί των δυσάρεστων.

 

Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ... ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ !

Ο Θεός κάθε ώρα μας στέλνει ανθρώπους...






Το λάθος μας πάντα είναι ότι δεν παίρνουμε στα σοβαρά αυτό που είναι η δεδομένη, η παρεχομένη σημερινή ημέρα της ζωής μας, το ότι ζούμε στο παρελθόν ή στο μέλλον και το ότι όλο και περιμένουμς κάποιαν ιδαίτερη μέρα, οπότε η ζωή μας θα ξεδιπλωθεί και θα αποκτήσει όλη την σημασία και σπουδαιότητά της και δεν προσέχουμε ότι η ζωή μας κυλάει και φεύγει σα νερό, που διαρρέει μέσα από τα δάκτυλα του χεριού, ή όπως τον πολύτιμο σπόρο, που διαπερνά και πέφτει από μη σφιχτοδεμένο σακκί.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

21 Μαρτίου

Γεγονότα
630: Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος επαναφέρει τον Τίμιο Σταυρό στην Ιερουσαλήμ.
1770: Ρώσοι και Μανιάτες εκδιώκουν τους Τούρκους και καταλαμβάνουν την Κυπαρισσία. («Ορλοφικά»)
1787: Το ρετσιτατίβο και η άρια «Alcandro, lo confesso...Non sò d'onde viene» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ κάνουν πρεμιέρα στη Βιέννη.
1788: Φωτιά κατακαίει 856 κτίρια στη Νέα Ορλεάνη, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

ΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ; ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ !

Αυτή η γυναίκα ζυγίζει 340 κιλά! και ετοιμάζεται να παντρευτεί ένα σεφ!
Τετ. 21 Μαρτίου 2012, 10:15
Susanne Eman έβαλε
Η
στόχο να γίνει η πιο χοντρή γυναίκα στον κόσμο και μάλλον τα κατάφερε. Η Susanne που είναι μητέρα δυο παιδιών, ζυγίζει 340 κιλά και συνεχίζει... Aφού θέλει να αγγίξει τα 730 κιλά.

Η ... ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ !

Τι συνέβη χθες Τρίτη στην Πάτρα και την Αχαΐα

Η ειδησεογραφία όπως την κατέγραψε το www.thebest.gr

Τι συνέβη χθες Τρίτη στην Πάτρα και την Αχαΐα Η ειδησεογραφία όπως την κατέγραψε το www.thebest.gr
Γερ. Φεσσιάν: "Δεν γίνεται κάποιος να καπηλεύεται τον πόνο για να πλουτίσει παράνομα"
Πάτρα: Eργαζόμενοι της Αχαϊκής "πολιόρκησαν" το σπίτι του Φλωράτου- Ζητούσαν τα λεφτά τους
Διάλεξη για την ομοιοπαθητική
Επίσχεση εργασίας απο τους εργαζόμενους στο Δήμο Δυτ. Αχαϊας
Σε σύσκεψη για την Αχαϊκή ο Νίκος Νικολόπουλος
Δ. Τριανταφυλλόπουλος: "Οι Τραπεζίτες που μας κυβερνούν...ας βρουν λύση για την Αχαϊκή"
«ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ» στο θέατρο «Πολιτεία»
Η Λαϊκή Συσπείρωση για το θέμα της δημοτικής μπάντας
Νίκος Νικολόπουλος: «Οι πολίτες θέλουν την αλήθεια…»
Πάτρα-Τώρα: Πορεία στο κέντρο απο το ΚΚΕ για το PSI
"Σιωπή" για την τέταρτη Τράπεζα που συζητήθηκε η ανάκληση της άδειάς της!
"Έφυγε" σήμερα ο πατέρας του δημοσιογράφου Μιχάλη Βασιλάκη
Ένας αιώνας Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος
Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Το θέμα της Αχαϊκής είναι πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει ν' αντιμετωπιστεί
Ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας και ξεκινά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις
Η ΔΑΚΕ Πάτρας Ιδιωτικού Τομέα για τις εξελίξεις στην Αχαϊκή Τράπεζα
Στην Πάτρα ως συγγραφέας ο Γιώργος Ανδρέου
Πάτρα: Προειδοποιεί με πρόστιμα τους περιπτερούχους ο Δήμος
Ν. Παπαδημάτος: «Επί ημερών Βενιζέλου θα έμπαινε λουκέτοστην Αχαϊκή της… Θεσσαλονίκης;»
Περιφέρεια: Ξεκινά πρόγραμμα ιατρικής φροντίδας μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές
Πάτρα: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη λαμπαδηδρομία του 2012
Μαζί με τους εργαζόμενους της Αχαϊκής ο Δήμαρχος Πατρέων
Πάτρα: Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
Πάτρα: Συγκεντρώνουν τρόφιμα για τους άπορους οι Μηχανικοί
Ο Βασταρδής είχε εμφανιστεί στην Πάτρα τη δεκαετία του ‘80
Λάππα Αχαΐας: Βρέθηκε νεκρός άνδρας σε χωράφι
 Μπαντμιντον: Επιτυχίες απο τη ΝΕΠ και τον Απολλώνιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα
 Νατάσσα Ράγιου: Να ανασταλεί η αφαίρεση της άδειας της Αχαϊκής
Πάτρα: Μαφιόζικο χτύπημα έξω από το νοσοκομείο του Ρίου – Πυροβόλησαν 59χρονο
"Προχωρούν" για Πιερικό στην Παναχαϊκή
Στο Zizu η Ναταλία Δραγούμη και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης
Πάτρα: Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Αχαϊκή
Μιχ. Μπεκίρης: Άμεση η ανάγκη για συντήρηση του οδικού δικτύου
Πριμ νίκης στον Παναιγιάλειο
«Οι Έλληνες θέλουν την ευρωζώνη και θέλουν μια σταθερή διακυβέρνηση της χώρας»
Νέα διοίκηση για τα νοσοκομεία Αιγίου και Καλαβρύτων
 Ρεμπέτικα και αρχορεμπέτικα με τον Σενίχ στο Παντοπωλείο-Πολίτικη Κουζίνα
Α1 ΕΣΚΑ: Έγινε της... παράτασης!
Αχαΐα: Υποστηρικτές του Μνημονίου και ηλικιωμένοι οι ψηφοφόροι του Βενιζέλου
Χαροκόπος και Τριανταφύλλου στην Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ
Πάτρα:Με επιτυχία τα σχολικά πρωταθλήματα σκάκι
Δυο εξ αναβολής αγώνες στην Α' κατηγορία - Εμβόλιμη για την Α1
 Βραχνέικα: Ενημερωτικές ημερίδες για γονείς
Πασχαλινές λαμπάδες δια χειρός Όλγας Μοσχόβου
Κληρώνει στην ΕΠΣΑ για το πρωτάθλημα παίδων
Ανδρεανή Τσάφου: Από την πασαρέλα του BEST, στον Αρμάνι
Συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής του Κλεομένη Κωστόπουλου
Έκκληση Γυμνασίου-Λυκείου Καμαρών: "Μην παρατάτε αδέσποτα τα σκυλάκια"
Το ιδιωτικό δείπνο του Γιώργου Παπανδρέου με Λάτση και άλλους
 Πάτρα: Συνεχίζεται η έκθεση «homo mensura»
Ποιον πατρινό κάλεσε ο Κώστας Καραμανλής στη Ραφήνα;

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΜΥΡΟΝ ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ !

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον καθαγιασμό του Αγίου Μύρου

Myro2002Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Έκαστος άνθρωπος, πλασθείς κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Θεού, είναι ναός Κυρίου.
Πολύ δε περισσότερον όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθημεν και εχρίσθημεν δια του Αγίου Μύρου και ενεκεντρίσθημεν εις την καλλιέλαιον της Ορθοδόξου Εκκλησίας είμεθα ναοί του εν ημίν Αγίου Πνεύματος, ακόμη και εάν δια ποικίλων αμαρτιών, εκουσίων η ακουσίων, απομακρυνώμεθα από του Κυρίου.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

21 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἰάκωβος ὁ Ὁμολογητής

Ὁ Ὅσιος Ἰάκωβος ὁ Ὁμολογητὴς ἀκολούθησε τὸν ἀσκητικὸ βίο ἀπὸ πολὺ μικρὴ ἡλικία. Ἔγινε μοναχός, ἀφοῦ προηγουμένως εἶχε ἤδη προετοιμάσει τὸν ἑαυτό του μὲ νηστεία, ἀγρυπνία, προσευχὴ καὶ τὴν μελέτη τῶν Θείων Γραφῶν καὶ μετέπειτα ἀξιώθηκε νὰ ἀνέλθει στὸ Ἐπισκοπικὸ ἀξίωμα. Στὰ χρόνια τῶν ἀσεβῶν εἰκονομάχων, ἐπειδὴ ἐξαναγκάστηκε ἀπὸ ἐκείνους νὰ ἀρνηθεῖ τὴν προσκύνηση τῶν Ἁγίων καὶ σεπτῶν εἰκόνων καὶ ἐπειδὴ δὲν πρόδωσε τὴν πατρώα εὐσέβεια, ὑπέμεινε πολλοὺς πειρασμούς, ἐξορίες καὶ ἄλλες κακουχίες, πο ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Θωμᾶς Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Ὁ Ἅγιος Θωμὰς ἐξελέγη Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως στὶς 23 Ἰανουαρίου τοῦ ἔτους 607 μ.Χ., μετὰ τὸν θάνατο τοῦ Πατριάρχη Κυριακοῦ (595 – 606 μ.Χ.). Ἦταν ἀρχικὰ διάκονος τῆς Μεγάλης Ἐκκλησίας καὶ σακελλάριος τοῦ Πατριάρχη Κυριακοῦ. Ὁ Ἅγιος Θωμᾶς χειροτονήθηκε διάκονος καὶ προβιβάσθηκε σὲ σακελλάριο ἀπὸ τὸν Πατριάρχη Ἰωάννη Δ’ τὸν Νηστευτὴ (585 – 595 μ.Χ.). Διακρίθηκε πολὺ νωρὶς γιὰ τὴν εὐλάβεια, τὴ σύνεση, τὴν ἀρετή, τὴ σωφροσύνη, τὴ θεολογική του κατάρτιση, ἀλλὰ καὶ τοὺς ἀγῶνες του κατὰ τῶν α ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Βήρυλλος Ἐπίσκοπος Κατάνης

Ὁ Ἅγιος Βήρυλλος ἦταν ἀπὸ τὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας. Ὑπῆρξε μαθητὴς τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Πέτρου καὶ χειροτονήθηκε ἀπὸ αὐτὸν Ἐπίσκοπος Κατάνης στὴ Σικελία. Ποίμανε καλῶς καὶ θεοφιλῶς τὸ ποίμνιό του καὶ τὸ ὁδήγησε στὸν δρόμο τῆς σωτηρίας καὶ χειραγώγησε πολλοὺς ἀπὸ τοὺς ἄπιστους στὴν πίστη τοῦ Χριστοῦ, ἐνῷ ἀξιώθηκε νὰ ἐπιτελεῖ μεγάλα θαύματα. Ἕνα ἀπὸ αὐτὰ εἶναι ἀναγκαῖο νὰ θυμηθοῦμε: Ὑπῆρχε στὸν τόπο ἐκεῖνο μία πηγή, ποὺ εἶχε πικρὸ νερό. Ὁ Ἅγιος ἀφοῦ προσευχήθηκε στὸν Θεό, τὸ μετέβαλε σὲ γλυκό. Ὅ ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Δομνίνος καὶ Φιλήμων οἱ Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Δομνίνος ἢ Δόμνος καὶ Φιλήμων, καταγόμενοι πιθανῶς ἀπὸ τὴν Θεσσαλονίκη, ἀναχώρησαν γιὰ τὴν Ἰταλία, ὅπου κήρυτταν τὸ Εὐαγγέλιο καὶ βάπτιζαν Χριστιανούς. Ἐξαιτίας αὐτοῦ, ἐπειδὴ ἐξόργισαν τοὺς εἰδωλολάτρες, συνελήφθησαν, δέθηκαν μὲ ἁλυσίδες καὶ παραδόθηκαν στὸν ἄρχοντα τῆς χώρας. Ὁ ἄρχοντας, ὅταν οἱ Μάρτυρες παρουσιάσθηκαν μπροστά τους, ἐπιχείρησε ἀρχικὰ μέσῳ τῆς κολακείας νὰ τοὺς μετακινήσει ἀπὸ τὴν πίστη τοῦ Χριστοῦ, ὑποσχόμενος σὲ αὐτοὺς τιμὲς καὶ δῶρα μεγάλης ἀξίας. Στὴν συ ...
περισσότερα...

Ἡ Ἁγία Μαρία ἡ Μάρτυς ἡ ἐν Πέργῃ

Ἡ Ἁγία Μάρτυς Μαρία εἶναι ἄγνωστη στοὺς Συναξαριστές. Ἡ μνήμη της ἀναφέρεται στὸ Λαυρεωτικὸ Κώδικα καὶ ἡ ἀσματικὴ Ἀκολουθία, στὴν ὁποία ἡ Μάρτυς ἐξυμνεῖται ὡς καλλίνικος, μᾶλλον εἶναι ποίημα τοῦ ὑμνογράφου Θεοφάνους.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Σεραπίων ὁ Σιδώνιος

Ὁ Ὅσιος Σεραπίων καταγόταν ἀπὸ τὴ Σιδώνα καὶ ἀσκήτεψε στὴν Αἴγυπτο τὸν 4ο αἰῶνα μ.Χ. Ἔζησε κυρίως στὴν Αἴγυπτο καὶ ἀπῆλθε στὴν ἔρημο, ὅπου ἔζησε μὲ αὐστηρὴ ἄσκηση καὶ προσευχή. Κάλυπτε τὸ σῶμα του μόνο μὲ μία σινδόνη, γι’ αὐτὸ καὶ ἐπονομάζεται Σινδόνιος καὶ διαρκῶς ἔκλαιε μὲ δάκρυα μετανοίας. Ὅταν κάποτε ἔπεσε θῦμα λῃστῶν, μὲ τὴν πειθὼ ποὺ τὸν διέκρινε, κατόρθωσε νὰ μεταστρέψει τὰ γεγονότα καὶ νὰ κάνει τοὺς λῃστὲς δούλους τοῦ Θεοῦ. Κατόρθωσε ἐπίσης, νὰ ἐπαναφέρει στὴν Ὀρθόδοξη πίστη τὸν αἱρετ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Μιχαὴλ ὁ Νεομάρτυρας

Ὁ Ἅγιος Νεομάρτυς Μιχαὴλ καταγόταν ἀπὸ τὴ Γρανίτσα τῶν Ἀγράφων ἀπὸ εὐσεβεῖς γονεῖς, τὸν Δημήτριο καὶ τὴ Στατήρα, οἱ ὁποῖοι τοῦ μετέδωσαν ἀπὸ τὴν παιδική του ἡλικία τὴν ἀγάπη πρὸς τὸν Θεὸ καὶ τὸν σεβασμὸ πρὸς τὶς ἐντολές του. Ὅταν ἐνηλικιώθηκε, νυμφεύθηκε καὶ μετανάστευσε στὴν Θεσσαλονίκη, πόλη ποὺ ἐπισκεπτόταν συχνὰ καὶ κατὰ τὸ παρελθὸν καὶ ἄρχισε νὰ ἐξασκεῖ τὸ ἐπάγγελμα τοῦ ἀρτοπώλη. Ὁ Μιχαὴλ διακρινόταν γιὰ τὴν ἐλεήμονα φύση του καὶ ἦταν φιλακόλουθος. Εἶχε δὲ ἐπιπλέον ἐκδηλώσει καὶ τὴν ἐπιθ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Ἱερομάρτυρας Ἐπίσκοπος Ποζδέγιεβ

Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυς Θεόδωρος, μαρτύρησε τὸ ἔτος 1938. Δὲν ἔχουμε λεπτομέρειες γιὰ τὴν ζωὴ καὶ τὸ μαρτύριο τοῦ Ἁγίου.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Σεραφείμ ἐκ Βυρίτσας Ρωσίας

Ὁ Ὅσιος Σεραφείμ, κατὰ κόσμο Βασίλειος Νικολάεβιτς Μουραβιέφ, γεννήθηκε στὶς 31 Μαρτίου 1866 στὸ χωριὸ Βαχρομέεβο τῆς ἐπαρχίας Ἀρεφίνσκαγια, τῆς περιφέρειας τῆς πόλεως Γιαροσλάβλ. Τὴν 1η Ἀπριιλίου 866 βαπτίσθηκε καὶ ἔλαβε τὸ ὄνομα Βασίλειος πρὸς τιμὴν τοῦ Ὁσίου Βασιλείου τοῦ Νέου. Οἱ γονεῖς τοῦ Βασιλείου, Νικολάϊ Ἰβάνοβιτς καὶ Χιονὶα Ὀλύμπιεβνα Μουραβιέφ, ἦταν θεοσεβούμενοι καὶ φιλόθεοι ἄνθρωποι. Ἀπὸ μικρὸ παιδὶ ὁ Βασίλειος διδασκόταν μαθήματα ἀρετῆς καὶ παρουσίαζε τὰ χαρακτηριστικὰ μιᾶς Χρισ ...
περισσότερα...

Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ;;;

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΩΝ

  
Με τα δεινά να συσσωρεύονται, τους εκβιασμούς να πολλαπλασιάζονται, τους μισθούς και τις συντάξεις να συρρικνώνονται, τα προσωπικά σχέδια και τους προγραμματισμούς να δυναμιτίζονται, μικρή και κρυφή ελπίδα είναι και παραμένει η κατεδάφιση των πολιτικών πρακτικών και της κληρονομικής δημοκρατίας.