Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ Γ' 1 - 2 (ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ)

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΤΙΜΟΘΕΟΥ

ΟΛΟΙ ΟΙ ... ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΑΣ !!! ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ








Ούτε ένας Έλληνας πολιτικός δεν κυβέρνησε την Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση . Όλοι τους είναι Εβραϊκής καταγωγής . Γι΄αυτό ρήμαξαν την Ελλάδα ! Ορκισμένοι εχθροί μας είναι!!!
Γεώργιος Παπανδρέου, ή και Γέρος της Δημοκρατίας ήταν εβραίος ;
Η Αλήθεια είναι η εξής : Προ 300-350 ετών εβραίος εκ της τότε Παλαιστίνης εγκατεστάθη εις την Ελλάδαν. Και που εγκατεστάθη ; Εις τις Κεχριές !

ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ !

Αν υπήρχαν «Καθημερινή» και MEGA το 1821...







κλικ για μεγέθυνση
κλικ για μεγέθυνση

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/03/mega-1821.html#ixzz1qFbHfsh0

... ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ;;;;;

Le Monde Diplomatique: Η Ελλάδα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο



Η 21η Φεβρουαρίου 2012 θα είναι, πλέον, για την Ελλάδα, η ημερομηνία της Μεγάλης Παράδοσης. Είναι η μέρα, που με την υπόσχεση ενός δεύτερου πακέτου ευρωπαϊκής βοήθειας, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε τους εξευτελιστικούς όρους που επέβαλε « η συμμορία του τριπλού Α » κατά τη σύνοδο του Eurogroup, την οποία ελέγχει η Γερμανία : δρακόντειες μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες, περικοπές στους κατώτατους μισθούς του....

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ... ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ;;;;


Ανακαλύφθηκε το γονίδιο-θερμόμετρο που κάνει τα λουλούδια να ανθίζουν στην ώρα τους, την άνοιξη.Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γενετικό «διακόπτη» που ενεργοποιείται την άνοιξη, μόλις αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία στο περιβάλλον και κάνει έτσι τα λουλούδια να ανθίζουν στην ώρα τους...

... ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ! ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ !

Αναδρομικά από τον Ιανουάριο, οι μειώσεις των επικουρικών – Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν τσεκουρωμένες τις συντάξεις τους


- Κατεπείγον έγγραφο της γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων ψαλιδίζει τις επικουρικές
- Πως θα μειωθούν οι συντάξεις και τι προβλέπεται για όσους είναι σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο
- Αναλυτικά όλα τα ταμεία και ποιες είναι οι μειώσεις και ποιοι εξαιρούνται

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

23 Μαρτίου

Γεγονότα

1658: Η Ειρήνη του Λονζεμό τερματίζει το Β' Θρησκευτικό Πόλεμο στη Γαλλία. Η Αικατερίνη των Μεδίκων και ο Κάρολος Θ' της Γαλλίας ξαναδίνουν σημαντικά δικαιώματα στους Ουγενότους.
1703: Ο 25χρονος Αντόνιο Βιβάλντι χειροτονείται ιερέας στη Βενετία.
1731: Η σύνθεση του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ «Κατά Μάρκον Πάθη» κάνει πρεμιέρα στη Λειψία. Από το έργο έχει διασωθεί μόνο το λιμπρέτο.
1783: Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ διευθύνει δύο νέα έργα του στη Βιέννη, το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 13 και τη Συμφωνία αρ. 35.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΝΤΟΥ ! ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ !

Είναι ξανθιές και είναι άκρως επικίνδυνες!


Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι πέρα για πέρα αληθινή και καταρρίπτει όλα τα κλισέ.

Υπάρχει μια συμμορία στην Βραζιλία και αποτελείται από όμορφες, ξανθιές και πάνω απ' όλα έξυπνες βραζιλιάνες.

ΟΛΟΙ ΠΟΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟ !

Ο άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης και η «Κλίμακα Θείας Ανόδου»

Μιχαήλ Χούλη Θεολόγου

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, μνήμην ποιούμεθα του αγίου Ιωάννη, συγγραφέως της θεολογικότατης «Κλίμακος». O άγιος Ιωάννης της Κλίμακος, γνωστός και ως Σιναΐτης, γεννήθηκε ίσως στα τέλη του 6ου και κοιμήθηκε αρχές του 7ου αιώνα στην Αίγυπτο, απ’ όπου 16 μόλις ετών οδηγήθηκε από κλίση Θεού στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά για να μονάσει, στο οποίο και διετέλεσε, γέροντας πλέον, ηγούμενος για τέσσερα χρόνια. Υπήρξε πολύ μορφωμένος και σ’ αυτό βοήθησε επιπλέον η σχολαστικότητα και ο ζήλος με τα οποία «κατέτρωγε» την Αγία Γραφή και τα Πατερικά έργα, αποδιώχνοντας με τον τρόπο αυτόν την αμαρτωλή νωχέλεια και καλλιεργώντας την θεοδώρητη «εγρήγορση» σ’ όλο του το βίο.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΟΛΟΣ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ... !

«Το Εξαμίλι θα είναι η αρχή του τέλους»  (π.  ΠΑΪΣΙΟΣ)
 
...Ρώτησα έναν από αυτούς στους οποίους ο γέροντας Παΐσιος είπε πολλά αποκαλυπτικά πράγματα για κάποιες πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ότι τάχα οι Τούρκοι όταν μας επιτεθούν θα προχωρήσουν στην ενδοχώρα κι αυτός μου είπε :

«Σε εμένα ο γέροντας ανέφερε ξεκάθαρα ότι οι Τούρκοι δεν θα μπουν στην στεριά παρά μόνο θα κάνουν μια πρόκληση στην θάλασσα σε κάποιο μικρό νησάκι. Ακούω κι εγώ διάφορα, ο τάδε πνευματικός είπε έτσι, ο άλλος πνευματικός είπε αλλιώς κι αναρωτιέμαι μέσω ποιου ομιλεί το Άγιον Πνεύμα; Του γέροντα Παΐσιου ή αυτών;»
Την απάντηση ας την δώσει ο καθένας...

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΕΣ !

Ανοιχτή επιστολή Σισανίου Παύλου στον Υπουργό Χρυσοχοϊδη

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, δημοσιεύει παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου.

Η επιστολή του κ. Παύλου έχει ως εξής:

«Είτε το θέλουν οι τοπικές κοινωνίες είτε όχι, είτε το θέλετε, είτε όχι θα γίνει» είπε ο κ. Χρυσοχοίδης και από τηλεοράσεως, αλλά και στους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών δηλαδή στο Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, στον Αντιπεριφεριάρχη, στην Δήμαρχο Βοίου, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βοίου τον οποίο απρεπώς διέκοψε και τον χαρακτήρισε σαν λαϊκιστή, «είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα» λέει βέβαια ο λαός μας και στους τοπικούς Βουλευτές, σχετικά με την δημιουργία στρατοπέδου συγκεντρώσεως, γιατί περί αυτού πρόκειται, στην Νεάπολη Κοζάνης.


ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ

ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ  ΕΚΤΟΣ  ΠΑΤΡΩΝ  ΑΔΥΝΑΤΩ  ΝΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ  ΤΟ  BLOG  ΜΟΥ,  ΓΙ' ΑΥΤΟ  ΖΗΤΩ  ΤΗΝ  ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ  ΤΩΝ  ΦΙΛΩΝ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ !  ΑΡΤΙΠΑΣ

ΘΑΥΜΑ !!!

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012


Μυρόβλησαν ξανά(για 4η χρόνια την ίδια μέρα) λείψανα των ρουμάνων νεομαρτύρων!

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μυρόβλησαν τα λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων των κομμουνιστικών φυλακών.Το θαύμα έλαβε μέρος στο Ιάσιο της Ρουμανίας όπου στις 19 Μαρτίου 2012 οργανώθηκε ομιλία με θέμα την αγιοποίηση των μαρτύρων των κομμουνιστικών φυλακών.Έχει καθιερωθεί πια αυτή η ημερομηνία μετα την πρώτη θαυμαστή μυρόβληση (19 Μαρτιου 2009).
Μάρτυρες του θαύματος ήταν εκατοντάδες άνθρωποι. Το μύρο αναβλυσε κυριολεκτικά μέσα από τα άγια λέιψανα. Η ποσότητα του ήταν τόσο μεγάλη που χύθηκε πάνω στο τραπέζι!
Πρώτα μυρόβλησε η κάρα ενός μάρτυρα του οποίου του είχαν πριονίσει το κεφάλι. Στην συνέχεια και τα λείψανα άλλων μαρτύρων.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΥΡΟΒΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ! 
proskynitis
trelogiannis 
ΠΗΓΗ:     http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2012/03/4.html

ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΥ !

Σημεία των καιρών! (Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α)

Γράφει με χιουμοριστική διάθεση ο Γιάννης Πρεβενιός
Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α
Κατόπι εντολής της εγχώριας ξεπουλημένης πολιτικής ηγεσίας η οποία πήρε εντολή από τον εν Ελλάδι Γερμανό επιτηρητή κ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος πήρε εντολή από τον κ. Σόιμπλερ, ο οποίος πήρε εντολή από την κ. Μέρκελ διατάσσονται τα κάτωθι:

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΙΡΑ !


Ο ΚΥΡ σατιρίζει ελεύθερα κυβέρνηση και αντιπολίτευση
«Να ’τανε το ’21»
Ο ΚΥΡ σατιρίζει ελεύθερα κυβέρνηση και αντιπολίτευση

 










Δάσκαλος πρός μαθητές γιά τήν ἐπέτειο τοῦ 1821...




Σκέφτηκα νὰ σᾶς μιλήσω γιὰ τὸν Καραϊσκάκη, ἀλλὰ τὸ μυαλό σας θὰ πάει στὸ γήπεδο. Σκέφτηκα νὰ σᾶς μιλήσω για τὸ '21, ἀλλὰ ὁ νοῦς σας θὰ πάει στὴν Ὀρίτζιναλ. Συλλογίστηκα πολύ, γιὰ νὰ καταλήξω ἂν ἀξίζει νὰ σᾶς ταλαιπωρήσω γιὰ κάτι τόσο μακρινό, τόσο ξένο. Δύο αἰῶνες πίσω κάποια γεγονότα, τί νὰ λένε σὲ σένα; Σὲ ἐσένα ποὺ βιάζεσαι νὰ φύγεις, νὰ πᾶς γιὰ τσιγάρο, γιὰ καφὲ ἢ γιὰ κάτι ἄλλο. Θὰ σοὺ μιλήσω λοιπὸν προσωπικά.

ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ; Ο ... ΚΥΡΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ !

Γ. Τράγκας προς Θ. Πάγκαλο: "Bye- bye darling!"


Το δικό του μήνυμα στον Θόδωρο Πάγκαλο στέλνει ο Γιώργος Τράγκας....

μετά την απόφαση του πρώτου να εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή.
Με καυστικό λόγο σχολίασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook την απόφαση του Θεόδωρου Πάγκαλου να μην κατέβει υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας

Ξαπλώστε... και δείτε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες από κρεβατοκάμαρες του κόσμου με απίστευτη θέα!

Ημερομηνία: 13 Φεβρουαρίου 2012
Ξαπλωστε... και δειτε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ φωτογραφιες απο κρεβατοκαμαρες του κοσμου με απιστευτη θεα!
Βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κόσμου, έχουν όμως ένα κοινό χαρακτηριστικό: η θέα τους μπορεί να σου κόψει την ανάσα.
Όταν ψάχνουμε να νοικιάσουμε ή να αγοράσουμε ένα σπίτι, ένα από τα πράγματα στα οποία δίνουμε συνήθως μεγάλη σημασία είναι η θέα που έχει. Η θέα από την κρεβατοκάμαρα, πιο συγκεκριμένα, είναι ένας βασικός παράγοντας και υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι' αυτό.

Όταν βρίσκεσαι στη δουλειά όλη μέρα και γυρίζεις σπίτι σου το βράδυ, κουρασμένος και χωρίς όρεξη για πολλά-πολλά, το να ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου και να βλέπεις απέναντι τον τοίχο του φωταγωγού δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να κλείσεις την ημέρα. Στην ίδια λογική, όταν ξυπνάς το πρωί θες να δεις μπροστά σου μια όμορφη εικόνα για να ξεκινήσει καλά η μέρα.

Οι 21 κρεβατοκάμαρες που σας παρουσιάζουμε σήμερα, δεν ανήκουν σε συνηθισμένα σπίτια που μπορούμε να βρούμε στη Χρυσή Ευκαιρία και κατά πάσα πιθανότητα κοστίζουν (ή κόστισαν για να κατασκευαστούν) χρηματικά ποσά που δεν θα δούμε ποτέ μαζεμένα στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Παρ' όλα αυτά, η θέα που προσφέρουν είναι ικανή να σου κόψει την ανάσα και ταυτόχρονα να σου δώσει τόση ενέργεια και ευφορία με μια μόνο ματιά, ώστε να τα βγάλεις πέρα με ότι κι αν σου συμβεί μέσα στην ημέρα. Με τέτοια θέα από το κρεβάτι βέβαια, δεν σηκώνεσαι και εύκολα.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

23 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Νίκων ὁ Ἱερομάρτυρας καὶ οἱ ἑκατὸν ἐνενήκοντα μαθητές του

Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυρας Νίκων ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ ἡγεμόνος Κουϊντιανοῦ καὶ καταγόταν ἀπὸ τὴ Νεάπολη τῆς Ἰταλίας. Ἡ μητέρα του ἦταν Χριστιανὴ καὶ τὸν γαλούχησε μὲ τὰ νάματα τῆς εὐσεβείας καὶ ὁ πατέρας του εἰδωλολάτρης. Σὲ νεαρὴ ἡλικία ἔγινε στρατιωτικὸς καὶ πολὺ γρήγορα διακρίθηκε γιὰ τὴν ἀνδρεία καὶ τὴν πειθαρχία του. Ἡ ψυχή του ὅμως ποθοῦσε τὸν βίο τῆς ἀσκήσεως καὶ τῆς κατὰ Θεοῦ βιοτῆς. Ἔτσι ξεκίνησε τὸ ταξίδι γιὰ τὴν Κωνσταντινούπολη. Ἔκανε ὅμως μία πρώτη στάση στὴν Χίο, ὅπου πέρασε ἑπ ...
περισσότερα...

Δ’ Χαιρετισμοί

Ἀκάθιστος Ὕμνος – Δ’ Στάσις   Τεῖχος εἶ τῶν παρθένων,Θεοτόκε Παρθένε,καὶ πάντων τῶν εἰς σὲ προστρεχόντων.Ὁ γὰρ τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς,κατεσκεύασέ σε ποιητής, Ἄχραντε,οἰκήσας ἐν τῇ μήτρα σου,καὶ πάντας σοι προσφωνεῖν διδάξας·Χαῖρε, ἡ στήλη τῆς παρθενίας,χαῖρε, ἡ πύλη τῆς σωτήριας.Χαῖρε, ἀρχηγὲ νοητῆς ἀναπλάσεως,χαῖρε, χορηγὲ θεϊκῆς ἀγαθότητος.Χαῖρε, σὺ γὰρ ἀνεγέννησας τοὺς συλληφθέντας αἰσχρῶς,χαῖρε, σὺ γὰρ ἐνουθέτησας τοὺς συληθέντας τὸν νοῦν.Χαῖρε, ἡ τὸν φθορέα τῶν φρενῶν καταργοῦσα,χα ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Δομέτιος ὁ Μάρτυρας

Ὁ Μάρτυς τοῦ Χριστοῦ Δομέτιος ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ Ἰουλιανοῦ τοῦ Παραβάτου (361 – 363 μ.Χ.) καὶ καταγόταν ἀπὸ τὴν χώρα τῆς Φρυγίας. Βλέποντας ὅμως ὅτι πολλοὶ ἀρνοῦνταν τὸν Χριστὸ καὶ προσκυνοῦσαν τὰ εἴδωλα, δυσφοροῦσε καὶ ἀγανακτοῦσε. Μία ἡμέρα, λοιπόν, ἐνῷ γινόταν ἱπποδρομία καὶ προσφερόταν θυσία στὰ εἴδωλα, δὲν μπόρεσε νὰ ὑπομείνει ἄλλο. Ποθώντας μὲ θεϊκὸ ζῆλο νὰ μαρτυρήσει τὸ Ὄνομα τοῦ Θεοῦ, στάθηκε στὸ μέσο τοῦ θεάτρου καὶ μὲ μεγάλη φωνὴ καταράστηκε τὸν ἀποστάτη Ἰουλιανό, ἔπτυσε ὅλ ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ἐφραὶμ ἐκ Ρωσίας

Ὁ Ὅσιος Ἐφραὶμ ἀσκήτεψε στὴ μονὴ τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου κατὰ τὸν 13ο αἰῶνα μ.Χ., καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Θεοδόσιος ὁ Θαυματουργός ἐκ Ρωσίας

Δομήτωρ καὶ ἀρχηγὸς τῆς μονῆς τοῦ Σωτῆρος στὴν Τοτίμη τῆς Ρωσίας. Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιὰ τὸν βίο τοῦ Ὁσίου.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Νίκων καθηγούμενος τῆς Λαύρας τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου

Ὁ Ὅσιος Νίκων ἔζησε στὴν Ρωσία κατὰ τὸν 11ο αἰῶνα μ.Χ. καὶ ἦταν μαθητὴς τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου († 10 Ἰουλίου). Ἦταν μοναχὸς στὴ Λαύρα τοῦ Κιέβου καὶ εἶχε τιμηθεῖ ἀπὸ τὸν Θεὸ μὲ τὸ ἱερατικὸ ἀξίωμα. Μὲ τὴν εὐλογία τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου ἔκειρε μετὰ ἀπὸ κανονικὴ δοκιμασία καὶ κατάλληλη πνευματικὴ προετοιμασία ὅσους ζητοῦσαν μὲ πόθο τὸ ἀγγελικὸ σχῆμα. Ἀξιώθηκε μάλιστα τῆς μεγάλης τιμῆς νὰ κείρει μὲ τὰ χέρια του τὸν Ὅσιο Θεοδόσιο († 3 Μαΐου), τὸν μεγάλο θεμελιωτὴ τῆς μοναχικῆς ζωῆς στὴ Ρωσία. Ἔκειρε ἀκόμη ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Παχώμιος ἐκ Ρωσίας

Ὁ Ὅσιος Παχώμιος τοῦ Νερέχτα, κατὰ κόσμον Ἰωακείμ, γεννήθηκε κοντὰ στὴν πόλη τοῦ Βλαντιμὶρ στὴ Ρωσία τὸν 14ο αἰῶνα μ.Χ. Ἦταν κτήτορας τῆς μονῆς τῆς Ἁγίας Τριάδος καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 1384.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Βασσιανὸς Ἐπίσκοπος Ροστὼβ τῆς Ρωσίας

Ὁ Ἅγιος Βασσιανὸς ἔζησε στὴ Ρωσία κατὰ τὸν 15ο αἰῶνα μ.Χ. Ἐξελέγη Ἐπίσκοπος τῆς πόλεως Ροστὼβ καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 1481.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Λουκᾶς ὁ Ὁσιομάρτυρας ὁ Ἁγιαννανίτης

Ὁ Ἅγιος Ὁσιομάρτυς Λουκᾶς γεννήθηκε στὴν Ἀνδριανούπολη τῆς Θράκης καὶ οἱ γονεῖς του ὀνομάζονταν Ἀθανάσιος καὶ Δομνίτσα. Σὲ ἡλικία ἕξι ἐτῶν ὀρφάνεψε ἀπὸ πατέρα καὶ παραδόθηκε ἀπὸ τὴν μητέρα του σὲ κάποιο Ζαγοραῖο, μετὰ τοῦ ὁποίου ἐγκαταστάθηκε στὴν Κωνσταντινούπολη. Σὲ ἡλικία δεκατριῶν ἐτῶν, μετὰ ἀπὸ κάποιο ἄτυχο περιστατικὸ φιλονικίας μὲ κάποιον τουρκόπαιδα, ἀναγκάστηκε νὰ ἀλλαξοπιστήσει καὶ νὰ γίνει Μωαμεθανός. Ἐπειδὴ ἔνιωθε τύψεις συνειδήσεως, ἔφυγε κρυφὰ ἀπὸ τὸ σπίτι τοῦ Τούρκου ἀφέντη του ...
περισσότερα...