Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΚΥΝΗΓΟΣ !


ΑΝΕΚΔΟΤΟ !

Ανέκδοτο


Ένας μπαίνει στο εξεταστήριο ενός γιατρού τύφλα στο μεθύσι, τρικλίζοντας και διπλωμένος στα δυο κυριολεκτικά, σωριάζεται κάτω. Προσπάθησε να σηκωθεί αλλά δεν μπορούσε γιατί το σαγόνι του σχεδόν ακούμπαγε στο γόνατό του, μούγκριζε και κάθε τόσο που προσπαθούσε να σηκωθεί σωριαζότανε χάμω.
-Σώσε με γιατρέ μου, τραύλισε, εγώ ήμουνα μια χαρά όταν βγήκα από την ταβέρνα, πως κατάντησα έτσι...

Όμορφες εικόνες της άγριας φύσης!


"... ΟΙ ΕΚΖΗΤΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩΘΗΣΣΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΑΓΑΘΟΥ" !

Ομολογία σοκ από τον Παπαδήμο: Μας περιμένει φτώχεια!
«Από το 2013 κι εφόσον εφαρμοστούν οι ψηφισθείσες πολιτικές με αποτελεσματικότητα κι εγκαίρως, αναμένεται να ξεκινήσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».
Έως τότε όμως «η ύφεση θα συνεχιστεί, η ανεργία θα αυξηθεί περαιτέρω και η οικονομία θα παραμείνει αδύναμη»...
Χώρια που επιβάλλεται να μειώσουμε τις κρατικές δαπάνες «κατά 12 δισ. έως το 2014» δίχως όμως να διευκρινίζεται ακόμη με ποιους τρόπους θα επιτευχθεί.

ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΑ ! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΕΙ !


Εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Κύριλλος

Συντάχθηκε από τον/την Romfea
igoumenos kirillos
Γράφει η Romfea.gr, 12.14
Εκοιμήθη σήμερα, Παρασκευή 30 Μαρτίου ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ, Αρχιμ. Κύριλλος (Γεραντώνης).
Ο Γέρων Κύριλλος, διάδοχος στην ηγουμενία, αλλά και στην αρετή, του οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη), του νέου ασκητού και οσίου της Εύβοιας.
Να αναφερθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο μακαριστός Γέροντας, υπέφερε επί σειρά ετών από πολυώδυνες ασθένειες, νοσηλευόμενος σε διάφορα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γέροντας εκοιμήθη στο ΝΑΤ, όπου και νοσηλευόταν.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο Σάββατο ο Μητροπολίτης Χαλκίδος θα τελέσει την Θ. Λειτουργία στο Μοναστήρι, ενώ στις 12.00 θα γίνει η κηδεία.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ !

Aγγελική Νικολούλη:»Επιστροφή στην οικογένεια και στη γη μας, για να βρούμε τις αξίες που είχαμε χάσει».Δείτε γιατί το λέει


Η Αγγελική Νικολούλη με αφορμή το κύμα αποκέντρωσης, που ολοένα και μεγαλώνει καταθέτει την άποψη της και τίθεται υπέρ όλων όσων αποφασίζουν....

να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να επιστρέψουν στην ελληνική επαρχία.

Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε στο προσωπικό της site anikolouli.gr.


Οι παραλίες της... απομόνωσης!

Ημερομηνία: 21 Μαρτίου 2012
Οι παραλιες της... απομονωσης!
Έχετε βαρεθεί την πολυκοσμία, ο ήχος από τις ρακέτες σας κουράζει και έχετε αρχίσει να συμφιλιώνεστε με την ιδέα άβολων βράχων προκειμένου να κάνετε μπάνιο στη θάλασσα με ηρεμία και μοναδική συντροφιά τoν ήλιο και το ταίρι σας; Ακολουθούν οι πιο απομονωμένες παραλίες στον κόσμο που σίγουρα φτιάχτηκαν γι' αυτό τον σκοπό! Ετοιμάστε βαλίτσες!
Κείμενο: Ανθή Παρασκευοπούλου

ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ... ΑΕΡΑ ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !!!

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε φούρνο που μοίραζε πατάτες



Τα όρια της πρόκλησης αγγίζει ο τρόπος που ενεργούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους: από τη μία πλευρά επιβάλλουν πρόστιμα σε μικροκαταστηματάρχες επειδή μοίραζαν δωρεάν πατάτες, με μη εγκεκριμένες διαδικασίες, αλλά από την άλλη αφήνουν ατιμώρητα τα μεγαθήρια του λιανεμπορίου να επιβαρύνουν με δισεκατομμύρια τις τσέπες των καταναλωτών.

Ο Γ. ΠΑΪΣΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ»!

Οικουμενισμός, και κοινή αγορά, ένα κράτος μεγάλο, μια θρησκεία στα μέτρα τους. Αυτά είναι σχέδια διαβόλων. Οι Σιωνιστές ετοιμάζουν κάποιον για Μεσσία. Γι' αυτούς ο Μεσσίας είναι βασιλιάς, δηλαδή θα κυβερνήση εδώ στην γη. Οι Ιεχωβάδες και αυτοί αποβλέπουν σε έναν βασιλιά επίγειο. Θα παρουσιάσουν οι Σιωνιστές έναν, και οι Ιεχωβάδες θα τον δεχθούν. Θα πουν «αυτός είναι». Θα γίνη μεγάλη σύγχυση.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ" ΠΟΥ ΛΕΕΙ!!! ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ !

ΠΑΛΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ...

  
Ο δήμαρχος των Σκοπίων κατάφερε να γίνει «διάσημος» στην Ελλάδα με τις συνεχόμενες προκλήσεις του. Ο Κότσε Τραϊανόφσκι έχει γεμίσει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», η «Γέφυρα του Φίλιππου του Β’ της Μακεδονίας», η οδός «Μακεδονικής Φάλαγγας», οι «Σέρρες»,

Η μεταστροφή στην Ορθοδοξία του γνωστού ηθοποιού Jonathan Jackson!




Είναι αλήθεια συναρπαστικό να βλέπεις ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και τρόπου ζωής να βρίσκουν στην Ορθοδοξία έναν κοινό παρανομαστή.Όταν οι άνθρωποι αναζητούν τον Χριστό με ανοιχτή καρδιά και ταπείνωση,Εκείνος τους οδηγεί στην Αλήθεια.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ! ΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝ "ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ" !

Μητροπολίτης Παύλος προς Χρυσοχοΐδη: Δεν σας φοβόμαστε όσο κι αν μας απειλείτε
Μητροπολίτης Παύλος προς Χρυσοχοΐδη: Δεν σας φοβόμαστε όσο κι αν μας απειλείτε

Λάβρος κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης εξαπολύει σφοδρή επίθεση μέσω ανοιχτής επιστολής του στην οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «τις επιχειρήσεις-σκούπα τις χρησιμοποιούμε για τα σκουπίδια. Έτσι αντιλαμβάνεστε τους λαθρομετανάστες;»
Ολόκληρη η επιστολή του μητροπολίτη Παύλου:

Eπιτροπή… σαβουάρ βιβρ, κι' ας ακρωτηριάζεται η πατρίδα



Πόσες Επιτροπές μπορούμε να αντέξουμε ακόμη; Προφανώς καμία – αν και χθες, στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την δημιουργία άλλης μιας, που φιλοδοξεί να είναι διακομματική και που θα ασχοληθεί με την λειτουργία των θεσμών, την οργάνωση των συναθροίσεων και γενικά θα σκεφθεί τρόπους για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της βίας και των προπηλακισμών κατά πολιτικών.

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ !

ΤΑ ΜΑΘΕΣ; ΠΕΘΑΝΕΣ!


2




Νάντια Τριανταφύλλου για τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ
Δεν ζεις φίλε μου, απλά δεν το ξέρεις.
Δεν ζεις, ακούς;
Είσαι πεθαμένος εσύ κι όλο σου το σόι.
Εσύ κι η οικογένεια σου, οι φίλοι σου, οι γνωστοί σου, αυτοί που αγαπάς. Μόνο αυτοί που μισείς, αυτοί που σε θυμώνουν είναι ζωντανοί.

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ... ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ !

Στο Αγιον Όρος το Πάσχα ο Πούτιν

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα, και ειδικότερα το Άγιον Όρος, την περίοδο του Πάσχα. 

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !

Ο Χριστιανισμός η μοναδική αλήθεια στον κόσμο.




Πολλά είναι τα ερωτήματα. μερικά έχουνε απάντηση, μερικά τα ξέρει μόνο ο Θεός. Υπάρχει όμως η ερώτηση ποιά θρησκεία είναι η σωστή. Μα φυσικά αυτή που ο Ίδιος ο θεός έδωσε! και ποιά είναι αυτή?
Ας πάρουμε αδέλφια μου τις θρησκείες με την σειρά και ας τις μελετήσουμε. Να συγκρίνουμε τον Χριστιανισμό με τον Ιουδαισμό, τον Μουσουλμανισμό, τον Βουδισμό, και τον βραχμανισμό:

ΑΓΑΠΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

Η διάθεση της αγάπης - Άγιος Μάξιμος Ομολογητής





9425_1055768293268_1797672678_117086_1033786_n.jpg



Όποιος αγαπάει το Θεό, δεν είναι δυνατό να μην αγαπήσει και κάθε άνθρωπο σαν τον εαυτό του. Και όσους ακόμα είναι υπόδουλοι στα πάθη τους, κι αυτούς τους αγαπάει σαν τον εαυτό του, και χαίρεται με αμέτρητη και ανείπωτη χαρά, όταν τους βλέπει να διορθώνονται.

«Όποιος με αγαπάει», λέει ο Κύριος, «θα τηρήσει τις εντολές μου» (Ιω. 14, 23). «Και η δική μου εντολή είναι να αγαπάτε ο ένας τον άλλο» (Ιω. 15,12).


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

30 Μαρτίου

Γεγονότα


1282: Οι κάτοικοι του Παλέρμο εξεγείρονται κατά των γάλλων κατακτητών. Η εξέγερση, που συνοδεύεται από σφαγές, θα μείνει στην ιστορία ως Σικελικός Εσπερινός.
1773: Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ ολοκληρώνει τη Συμφωνία αρ. 26, Κ184.
1786: Η όπερα του Λουίτζι Κερουμπίνι «Ιούλιος Σαβίνος» κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.
1799: Η σύνθεση του Λουίτζι Κερουμπίνι «Ύμνος για την εορτή της Νεολαίας» κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι.

ΜΑΝΑ ... ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ !

Έχασε τα πόδια της, για να σώσει τα παιδιά της


Η 36χρονη μητέρα από το Marysville των ΗΠΑ, μετά από 26 μέρες νοσηλείας επιστρέφει στο σπίτι της για να πάρει όπως λέει αγκαλιά τα δύο της παιδιά και τον σύζυγό της.

Οι γιατροί που φρόντισαν όλες αυτές τις μέρες την Stephanie μίλησαν για μια πολύ γενναία γυναίκα η οποία είχε τη θέληση να ζήσει.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΩΡΑΙΟΤΑΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ !


Παράδεισος στη Γη; Η Λίμνη Shangrila λένε... ότι είναι!

Ημερομηνία: 29 Μαρτίου 2012
Παραδεισος στη Γη; Η Λιμνη Shangrila λενε... οτι ειναι!
Η λίμνη Shangrila ή Kachura βρίσκεται περίπου 20 λεπτά από την πόλη Skardu στο Πακιστάν. Θεωρείται ως μια από τις ωραιότερες λίμνες στον κόσμο, ένας «Παράδεισος στη γη» όπως εύστοχα αποκαλείται.
Η λίμνη Shangrila καθιερώθηκε ως τουριστικός προορισμός το 1983 με το άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείου. Το θέρετρο Shangrila ιδρύθηκε από τον πρώην ταξίαρχο Muhammad Aslam Khan, που ήταν ο διοικητής που κάτω από τις εντολές του ο στρατός ελευθέρωσε τις βόρειες περιοχές το 1948.
Το χαρακτηριστικό που κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερη την λίμνη και της έδωσε και το όνομα της είναι ένα εστιατόριο που στεγάζεται σε μια άτρακτος ενός αεροσκάφους που συνετρίβη στην περιοχή.

Η ... ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ !

Τι συνέβη χθες Πέμπτη στην Πάτρα και την Αχαΐα

Κοινωνία

Η ειδησεογραφία όπως την κατέγραψε το www.thebest.gr

Τι συνέβη χθες Πέμπτη στην Πάτρα και την Αχαΐα Η ειδησεογραφία όπως την κατέγραψε το www.thebest.gr
ΣΟΚ! Πρώην αιρετός της Πάτρας καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης κοπέλας

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: Μέχρι το τέλος του μήνα οι υποψηφιότητες για βουλευτές

"Παγώνει" για μετά τις εκλογές ο διαγωνισμός για τις έρευνες πετρελαίου στον Πατραϊκό

Πάτρα – Τώρα: Έξω από τον ΕΟΠΠΥ γιατροί και εργαζόμενοι - Κλειστή η Παπαφλέσσα

Αίγιο: Μπροστά από το χρονοδιάγραμμα βρίσκεται το έργο του νέου λιμανιού

Σπ. Πολίτης: Η δημοτική Αρχή θέλει την εκ των υστέρων συναίνεση


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ 'Η ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΙΣ ΙΣΧΥΟΣ ;

Επιστολή-Καταπέλτης Βαρθολομαίου σε Ιερώνυμο Για όλους όσοι αμφισβητούν τους διαχριστιανικούς διαλόγους

 
Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr
Επιστολή-καταπέλτη απέστειλε στον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.Ιερώνυμο ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος αναφορικά με ορισμένες "απαράδεκτες" κινήσεις - από Ιεράρχες της Ε.Ε., με στόχο την αμφισβήτηση των Πανορθοδόξων αποφάσεων για την συμμετοχή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στους διμερείς και πολυμερείς θεολογικούς διαλόγους με τους ετεροδόξους.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

30 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης τῆς Κλίμακος

Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης τῆς Κλίμακος γεννήθηκε περὶ τὸ ἔτος 525 μ.Χ. καὶ ἦταν υἱὸς εὐσεβοῦς καὶ εὔπορης οἰκογένειας. Ἔλαβε πλούσια μόρφωση, γι’ αὐτὸ καὶ τὸν ἀποκαλοῦσαν «σχολαστικό», ἀλλὰ σὲ ἡλικία δεκαέξι ἐτῶν, ἀφοῦ ἐγκατέλειψε τὸν κόσμο, παραδόθηκε στὴν πνευματικὴ καθοδήγηση τοῦ Γέροντος Μαρτυρίου, στὸ ὄρος Σινᾶ, ὅπου ἔμεινε μέχρι τὸ θάνατό του. Στὴν συνέχεια ἐπισκέφθηκε μοναχικὲς κοινότητες στὴ Σκήτη καὶ Ταβέννιση τῆς Αἰγύπτου, ἀργότερα δὲ ἐγκαταστάθηκε σὲ κελὶ τῆς ἐρήμου τοῦ Σινᾶ, ποὺ ἀπεῖχε δύο ...
περισσότερα...

Ἀκάθιστος Ὕμνος

Ὁ Ἀκάθιστος Ὕμνος εἶναι «Κοντάκιον». «Κοντάκια» παλαιότερα ἐλέγοντο ὁλόκληροι ὕμνοι, ἀνάλογοι πρὸς τοὺς «Κανόνες». Ἡ ὀνομασία ὀφείλεται μᾶλλον στὸ κοντὸ ξύλο ἐπὶ τοῦ ὁποίου ἐτυλίσσετο ἡ μεμβράνη ποὺ περιεῖχε τὸν ὕμνο. Τὸ πρῶτο τροπάριο ἐλέγετο «προοίμιο» ἢ «κουκούλιο» καὶ τὰ ἀκολουθοῦντα ἐλέγοντο «οἶκοι», ἴσως διότι ὁλόκληρος ὁ ὕμνος θεωρεῖτο ὡς σύνολο οἰκοδομημάτων ἀφιερωμένων στὴ μνήμη κάποιου ἁγίου. Κοντάκιο λέγεται συνήθως σήμερα τὸ πρῶτο τροπάριο ἑνὸς τέτοιου ὕμνου. Ὁ Ἀκάθιστος Ὕμνος περ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἰωὴλ ὁ Προφήτης

Ὁ Προφήτης Ἰωὴλ εἶναι ἕνας ἀπὸ τοὺς Δώδεκα Προφῆτες τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης. Τὸ ὄνομα Ἰωὴλ προῆλθε ἀπὸ τὴν σύντμηση τοῦ Γιχβὲλ (=ὁ Γιεχωβᾶ εἶναι Θεός). Ἦταν ὁ υἱὸς τοῦ Βαθουήλ. Ἀπὸ τὴν συχνὴ καὶ ἀποκλειστικὴ ἀναφορά του στὸν Ἰούδα καὶ τὴν Ἱερουσαλήμ, τὴ Σιῶν καὶ τὸ ναό, φαίνεται ὅτι προφήτευσε στὴν Ἰουδαία καὶ μάλιστα στὴν Ἱερουσαλήμ. Ὁρισμένοι ἐρευνητὲς ἀναβιβάζουν χρονικὰ τὸν Προφήτη Ἰωὴλ σὲ πολὺ παλιὰ ἐποχή, πρὶς ἀπὸ τὸν Προφήτη Ἀμὼς καὶ τὸν προφήτη Ἠσαΐα, κατὰ τὰ πρῶτα ἔτη τῆς βασιλείας τοῦ ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης ὁ Ἀσκητὴς

Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης, λόγω τῶν διωγμῶν κατὰ τῶν Χριστιανῶν, κατέφυγε στὴν Αἰγυπτιακὴ ἔρημο, μέσα σὲ ἕνα ξερὸ πηγάδι, ὅπου τρεφόταν ἀπὸ τοὺς ἀσκητὲς τῆς ἐρήμου καὶ διῆλθε τὸν βίο του μὲ προσευχὴ καὶ νηστεία. Κοιμήθηκε ὁσίως μὲ εἰρήνη.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης Πατριάρχης Ἱεροσολύμων

Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ἦταν ἕνας ἀπὸ τοὺς ἀρχαίους Πατριάρχες τῶν Ἱεροσολύμων. Ἴσως νὰ πρόκειται γιὰ τὸν Ἅγιο ἐκεῖνο, ἐπ’ ὀνόματι τοῦ ὁποίου κτίσθηκε στὴν Κύπρο, κατὰ τὸ ἔτος 1901, ἡ μονὴ Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου. Φαίνεται ὅτι καὶ ὁ Ἅγιος αὐτὸς Πατριάρχης ἔφερε τὸ ἴδιο ἐπίθετο μὲ τὸν προγενέστερο Ἅγιο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Χρυσόστομο καὶ ἦταν στὴν καταγωγὴ Κύπριος.Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ζαχαρίας ὁ Ἱερομάρτυρας Ἐπίσκοπος Κορίνθου

Ὁ Ἅγιος Ζαχαρίας ἦταν Ἐπίσκοπος Κορίνθου. Συκοφαντήθηκε ἀπὸ τοὺς Τούρκους ὅτι συνεργαζόταν μὲ τοὺς Ἐνετοὺς κατὰ τὴν ἐκστρατεία τοῦ Μοροζίνη στὴν Ἑλλάδα γιὰ τὴν ἀπελευθέρωση τῶν Ἑλλήνων. Γιὰ τὸν λόγο αὐτὸ συνελήφθη καί, ἀφοῦ βασανίσθηκε σκληρά, ὁδηγήθηκε στὸν κριτή, ὁ ὁποῖος τὸν προέτρεψε νὰ ἀρνηθεῖ τὴν πίστη του καὶ νὰ ἀσπασθεῖ τὴν μουσουλμανικὴ θρησκεία. Ὁ Ζαχαρίας μὲ ἀποστροφὴ ἀρνήθηκε καὶ καταδικάσθηκε νὰ καεῖ ζωντανὸς στὴ φωτιά. Ὅμως οἱ Χριστιανοὶ τῆς Κορίνθου κατόρθωσαν, διὰ χρημάτων, νὰ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Σωφρόνιος Ἐπίσκοπος Ἰρκούτσκ καὶ πάσης Σιβηρίας

Ὁ Ἅγιος Σωφρόνιος, κατὰ κόσμος Στέφανος Κρισταλέφσκϊυ, γεννήθηκε στὶς 25 Δεκεμβρίου 1703 στὴν Οὐκρανία, κοντὰ στὴν περιοχὴ τοῦ Τσέρνιγκωφ, ἀπὸ εὐσεβεῖς γονεῖς. Ἀπὸ τὴν παιδική του ἡλικία ἀγάπησε τὴν Ἐκκλησία καὶ τὸ μοναχικὸ βίο. Ἀνέπτυξε σπουδαία ἱεραποστολικὴ δράση καὶ ἐξελέγη Ἐπίσκοπος τῆς πόλεως Ἰρκούτσκ Ὁ Ἅγιος Σωφρόνιος κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 1771, κατὰ τὴν Δευτέρα ἡμέρα τοῦ Πάσχα. Ἐνῷ ἀναμενόταν ἡ ἀπόφαση τῆς Ἱερᾶς Συνόδου περὶ τοῦ ἐνταφιασμοῦ τοῦ ἱεροῦ λειψάνου, ἡ σορός του παρέμε ...
περισσότερα...

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ !


mega-arxiepiskopos

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η εκκλησία έχει δύναμη»


Φονικές καταιγίδες στην Αϊτή- 6 νεκροί


Σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν εδώ και αρκετές ημέρες την Αϊτή έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων...

ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Τέσσερις γυναίκες, μεταξύ τους ένα κοριτσάκι και δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε το σπίτι τους από κατολίσθηση.

'Η "ΜΑΝΤΡΩΜΑ" 'Η ΑΠΕΛΑΣΗ ! ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ !!!

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Πακιστανός δάγκωσε κι έκοψε δάκτυλο αστυνομικού


Πακιστανός επιτέθηκε σε αστυνομικό της Ασφάλειας που πήγε να τον ελέγξει, τον δάγκωσε και του έκοψε ένα δάκτυλο!

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις οκτώ και μισή το βράδυ της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Κορυτσάς στον Πειραιά.

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ "ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΕΣ" !

Aπίστευτο: Mαθητές κάπνιζαν χασίς σε σχολικό λεωφορείο κατά τη διάρκεια εκδρομής

Κοινωνία

Τους συνέλαβε επ' αυτοφώρω η ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου

Aπίστευτο: Mαθητές κάπνιζαν χασίς σε σχολικό λεωφορείο κατά τη διάρκεια εκδρομής  Τους συνέλαβε επ' αυτοφώρω η ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου
Απίστευτο κι όμως συνέβη. Τέσσερις μαθητές Λυκείου συνέλαβε επ' αυτοφώρω η ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, μετά από έφοδο σε σχολικό λεωφορείο, που πραγματοποιούσε εκδρομή από τη Μυτιλήνη στην Πέτρα Μόλυβο. H ομάδα δίωξης ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, ύστερα από πληροφορίες που είχε, έκανε έφοδο στο σχολικό πούλμαν, ανακαλύπτοντας επιβαρυντικά στοιχεία σε ακόμα τρία άτομα, δύο ενήλικες και έναν ακόμα ανήλικο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Πάτρα: Στο "μαύρο" του το χάλι ο Φάρος – Δείτε τις εικόνες ντροπής που κατέγραψε ο φακός του thebest

Κοινωνία

Αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ του Χρήστου Κοσμά

Πάτρα: Στο "μαύρο" του το χάλι ο Φάρος – Δείτε τις εικόνες ντροπής που κατέγραψε ο φακός του thebest  Αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ του Χρήστου Κοσμά
Εικόνες ντροπής κατέγραψε στον Φάρο της Πάτρας, ο φωτογραφικός φακός του thebest και του Χρήστου Κοσμά. Ο χώρος, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια, αποτελούσε κόσμημα για την πόλη, τόπο συνάντησης για τους μεγάλους και παιχνιδιού για τους μικρούς, έχει αφεθεί σήμερα στην τύχη του.
Όπου και να κοιτάξει κανείς, τα σημάδια της πλήρους εγκατάλειψης είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.
Σκουπίδια παντού.

Ko Phi Phi: Κάπως έτσι πρέπει να είναι ο παράδεισος! (photos)

Περίπου 40 χιλιόμετρα από το Krabi, στη νοτιοδυτική ακτή της Ταϊλάνδης, τα Ko Phi Phi είναι μια ομάδα νησιών από ασβεστολιθικά πετρώματα μέσα στη γαλαζοπράσινη θάλασσα. Το μεγαλύτερο νησί από αυτά και το μοναδικό με μόνιμους κατοίκους είναι το Phi Phi Don. 

"ΣΦΑΧΤΕΙΤΕ" ! ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ !!!

Μαλλιά κουβάρια στο Eurogroup - Έξαλλος ο Γιούνκερ με την αυστριακή υπουργό - Τα παράτησε όλα και έφυγε από το κτίριο


- Ο Γιούνκερ ακύρωσε μέχρι και την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου όπως κάθε φορά μετά το Eurogroup
- Οι δημοσιογράφοι στην κυριολεξία τον κυνηγούσαν για μία δήλωση μέχρι και στο ασανσέρ