Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Θαύμα εν ώρα βαπτίσεως


Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στο New Mexico, πήγαν δυο Καθολικοί να γίνουν Ορθόδοξοι, ένας άντρας και μία γυναίκα.. Οι ιερείς τούς είπαν ότι μπορεί να γίνει κανονικά η βάπτιση, με κολυμπήθρα ή να τους διαβαστεί μία ευχή. Η γυναίκα διάλεξε την κολυμπήθρα και βαπτίστηκε πρώτη. Ο άνδρας διάλεξε να του διαβαστεί η ευχή και όχι να βαπτιστεί κανονικά. 

" Το τελευταίο σκύβαλο στη γη..."

"....Kαι ξαφνικά κοίταξα τον ταύρο. Είχε στα μάτια την αθωότητα που έχουν όλα τα ζώα  στα μάτια τους, και κοίταξε προς εμένα. Ήταν σαν κραυγή για δικαιοσύνη, βαθιά μέσα μου.

Πανέμορφες εικόνες από δέντρα και δάση!

10 ΜΕΡΗ ΜΕ ΦΟΒΕΡΗ ΟΜΟΡΦΙΑ !!!



ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛ.   ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
Με πολύ θράσος οι άπιστοι διακηρύσσουν την απιστία των, οι διάφοροι αιρετικοί προσπαθούν να διαδώσουν τις σατανικές των διδασκαλίες και πολλοί «σοφοί» αγύρτες από ανατολή και δύση επιδιώκουν να «φωτίσουν» τους νέους και τις νέες και να τους παρασύρουν στα σκοτεινά τους καταγώγια. Αν, λοιπόν, όλοι αυτοί οι δυστυχισμένοι, αλλά επικίνδυνοι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στο σκοτάδι και το ψέμα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαδώσουν τις σατανικές τους ιδέες, εμείς οι χριστιανοί, που με τη Χάρι του Θεού ζούμε μέσα στο φως της Αναστάσεως και γνωρίζομε την αλήθεια του Χριστού, τι πρέπει να κάνουμε;

ΚΑΤΑΡΑ !!! ΦΟΒΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ !!!

Αρρώστιες και ατυχήματα από κατάρες





Πολλές αρρώστιες που δεν βρίσκουν οι γιατροί από τι είναι, μπορεί να είναι από κατάρα. Τι να βρουν οι γιατροί, την κατάρα; Μια φορά μου έφεραν στο Καλύβι έναν παράλυτο. Ολόκληρος άνδρας ,δεν μπορούσε να καθήση. Το κορμί του ήταν τεντωμένο σαν ξύλο. Τον κουβαλούσε ένας στην πλάτη και ένας άλλος τον κρατούσε από πίσω. Του έβαλα δυο κούτσουρα και ακουμπούσε λίγο ο καημένος. Μου λένε αυτοί που τον συνόδευαν: «Από δεκαπέντε χρονών παιδί είναι σ’ αυτήν την κατάσταση και έχουν περάσει δεκαοχτώ χρόνια από τότε». «Μα πώς στα καλά καθούμενα να το πάθη αυτό; είπα. Δεν μπορεί∙ κάτι συμβαίνει».

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ὁ Ἅγιος Εὖπλος ὁ Μεγαλομάρτυρας ὁ Διάκονος

Ἔζησε στὰ τέλη τοῦ 3ου αἰῶνα μ.Χ., ὅταν αὐτοκράτορας ἦταν ὁ Διοκλητιανός. Γεννήθηκε στὴν Κατάνη τῆς Σικελίας, ὅπ&omi ...
περισσότερα...

ΟΣΟ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΘΑ ... ΥΠΟΦΕΡΕΙ !!! ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ !!!

Επιμένει η Ρεπούση στην πρόταση της για κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών




ΒΗΜΑτοδότης
Tο δεύτερο κτύπημα, στην κυρία Άννα Διαμαντόπουλου και στα νομοσχέδιά της, ετοιμάζεται, όπως πληροφορούμαι, να δώσει καλοκαιριάτικα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση. Από τις βασικές εισηγήτριες για τις αλλαγές που έγιναν στο νόμο πλαίσιο, η κυρία Ρεπούση στρέφεται τώρα στο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ετοιμάζει αλλαγές. Πρώτη αλλαγή, όπως σας είχα προαναγγείλει, η κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών..

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

11 Αυγούστου

Γεγονότα

586 π.Χ: Ο Ναός του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ καταστρέφεται από τους Βαβυλώνιους.
480 π.Χ: Διεξάγεται η Ναυμαχία του Αρτεμισίου μεταξύ Περσών και Ελλήνων.
1716: Τρομακτική θύελλα με αστραπές, κεραυνούς, ισχυρό άνεμο και κατακλυσμιαία βροχή καταστρέφει τον τουρκικό στόλο που πολιορκεί την Κέρκυρα και βρίσκεται στο ανοικτό πέλαγος, εντελώς απροετοίμαστος για τέτοια ασυνήθιστη κακοκαιρία. Ο λαός αποδίδει την ευμενή αυτή εξέλιξη σε σωτήρια επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ... ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ

ΝΙΚΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ" !!!

Διέρρηξαν το γραφείο του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου - ΦΩΤΟ

Το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Αχαίας βρίσκεται στον πρώτο όροφο κτιρίου, στην οδό Μιαούλη, στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κυρίου Νικολόπουλου, ο ίδιος βρισκόταν στο χώρο μέχρι τις 16:00 το απόγευμα και λίγο μετά τις 18:00 που επέστρεψαν στο γραφείο,
είδαν την είσοδο παραβιασμένη και τα συρτάρια του γραφείου άνω – κάτω.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ !!!

ΣΟΥΠΕΡ...!!! ΣΥΖΥΓΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΥΦΛΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ...!!!





Με νέα ανοιχτή επιστολή που εξέδωσε πριν από λίγo η oφθαλμίατρος Λ. Βαρκάρη, επιχειρεί να δώσει... επιπλέον απαντήσεις για τα επιδόματα τυφλότητας που υπέγραψε η ίδια από το 1988 μέχρι σήμερα. Μέσα σε αυτήν αναλυτικά αναφέρει:

"Με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τα επιδόματα τυφλότητας στο νομό Χίου και τη δική μου εμπλοκή καθότι ήμουν η μοναδική οφθαλμίατρος από το 1988 μέχρι προ διετίας όταν καλύφθηκαν και οι άλλες θέσεις ,θέλω να διατυπώσω τα παρακάτω:

ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑΝ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ.

alt (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΔ’)

του μακαριστού γέροντα


Ιωσήφ του Ησυχαστή


Μη ξενίζεσαι, τέκνον μου. Έτσι είναι ο μοναχός. Ο βίος τού μονάχου είναι μαρτύριον διαρκές. Ο γλυκύς Ιησούς μέσα εις τας θλίψεις γνωρίζεται. Και μόλις θα τον ζήτησης, θα σου προβάλη τας θλίψεις. Η αγάπη Του είναι μέσα στα βάσανα. Ολίγον μέλι σου δείχνει και αποκάτω έχει κρύψει ολόκληρον αποθήκην πικρίας. Προηγείται το μέλι της χάριτος και ακολουθεί η πικρία των πειρασμών.

ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ:ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΑΥΜΑ!

alt Ένα πραγματικό γεγονός που το διηγείται  επιβάτης σε αεροπλάνο που επέστρεφε από τους Αγίους Τόπους στις 29 Αυ­γούστου του 2003.

Ήταν χαράματα Παρασκευής, 29 Αυ­γούστου του 2003. Φεύγαμε με βαριά καρδιά από την Ιερουσαλήμ, με κατεύ­θυνση προς Τελ Αβίβ και από εκεί για Αθήνα.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ: ΜΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΘΥΜΑΤΟΣ


alt Του Πρωτοπρ. Κυριακού Τσουρού

Η απελευθέρωση ενός θύματος από τα δεσμά της πλάνης (αίρεσης ή παραθρησκείας) είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση.

Είναι πρωτίστως ένας ολοκληρωτικός συγκλονισμός του ίδιου του θύματος, που χω­ρίς την Χάρη του Χριστού μπορεί να οδηγη­θεί στην καταστροφή και την απόγνωση. Δεν είναι σπάνιο η απογοήτευση από την διάψευση των ονείρων και των ελπίδων που είχε στηρίξει ο οπαδός στον «αρχηγό» (γκουρού ή μεσσία) και στην ομάδα του να τον οδηγήσουν σε απεγνωσμένες ενέργει­ες και σε πράξεις αυτοκαταστροφής.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΕΣ !!!

Σημειώσεις για την μαρτυρία του Θαλλού αναφορικά με το σκοτάδι της Σταύρωσης.


Σημειώσεις για την μαρτυρία του Θαλλού αναφορικά με το σκοτάδι της Σταύρωσης.  
Η σταύρωση του Κυρίου προκάλεσε την διαμαρτυρία της φύσεως και κατά την διάρκειά της συνέβησαν ασυνήθιστα  φαινόμενα, όπως το σκοτάδι που κάλυψε όλη την γη από την έκτη έως τη ενάτη ώρα. Τα γεγονότα αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα. Αποτυπώθηκαν αρχικά στην ιστορική μνήμη των λαών που τα έζησαν και στην συνέχεια καταγράφηκαν από τους Ευαγγελιστές (Ματθ. 27.45, Μαρκ. 15.33, Λουκ. 23.44) αλλά και ιστορικούς της περιόδου, όπως ο Θαλλός και ο Φλέγων. Τα έργα των δύο ιστορικών αυτών δεν σώθηκαν, ωστόσο η χρήση της μαρτυρίας τους από τους Χριστιανούς απολογητές επέτρεψε να φτάσει αυτή έως των ημερών μας. Μέσα στο πνεύμα της άρνησης του Χριστιανισμού πολλοί σύγχρονοι αρνούνται  άλλοι την ύπαρξη, άλλοι την γνησιότητα, άλλοι την αξιοπιστία των παραπάνω ιστορικών.  Ως συμβολή στην μελέτη του θέματος θα προσφέρουμε σημειώσεις επί των υπαρχόντων στοιχείων και στο τέλος σύντομο σχολιασμό.