Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ... ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

Γιορτάζουν τα νησιά της Παναγίας.Το Αιγαίο μετατρέπεται τον Δεκαπενταύγουστο σε απέραντη γιορτή

Γιορτάζουν τα νησιά της Παναγίας
Εκατοντάδες περίλαμπρες εκκλησίες, μοναστήρια και ταπεινά ξωκλήσια που είναι αφιερωμένα στην Παναγία γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο



 
«Η Παναγιά το πέλαγο κρατούσε στην ποδιά της...». Η Παναγία δεν έχει μόνο το δικό Της Περιβόλι, τη Χερσόνησο του Αθω, αλλά και το δικό Της πέλαγος: το Αιγαίο. Οι νησιώτες αισθάνονται τόσο οικεία τη μητέρα του Χριστού ώστε μόνο σ' Εκείνη έχουν δώσει τα δικά τους, ξεχωριστά προσωνύμια: Παναγιά της Αμμου, Παναγιά του Βουνού, Μυρτιδιώτισσα, Καλαμιώτισσα, Κατευοδώτρα, Γοργόνα, Θαλασσίτρα, Γουρλομάτα, ακόμη και Θεοτοκάκι.

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ "ΣΦΑΓΕΙΣ" !!!

ΚΑΝΑΔΑΣ: Εγκεφαλικά νεκρή γυναίκα ξύπνησε, μόλις η οικογένειά της αρνήθηκε την δωρεά των οργάνων της



DROMMONDVILLE, Κεμπέκ, ΚΑΝΑΔΑΣ- Την περασμένη εβδομάδα, η Madeleine Gauron, μια γυναίκα από το Κεμπέκ που είχε χαρακτηριστεί ως βιώσιμη για τη δωρεά οργάνων αφότου οι γιατροί της διέγνωσαν ότι ήταν «εγκεφαλικά νεκρή», εξέπληξε την οικογένειά της και τους γιατρούς της, όταν συνήλθε από το κώμα , άνοιξε τα μάτια, και άρχισε να τρώει!.

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ


alt Αγαπητά πνευματικά μου παιδιά,
Τώρα που ακόμη έχω τας φρένας μου σώας, θέλω να σας πω μερικές συμβουλές. Από μικρό παιδί όλο στις αμαρτίες ήμουνα. Και όταν με έστελνε η μητέρα μου να φυλάξω τα ζώα στο βουνό, γιατί ο πατέρας μου, επειδή ήμασταν πτωχοί, είχε πάει στη διώρυγα του Παναμά, για εμάς τα παιδιά του, εκεί που έβοσκα τα ζώα, συλλαβιστά διάβαζα το βίο του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου και πάρα πολύ αγάπησα τον Άγιο Ιωάννη και έκανα πάρα πολλές προσευχές, σαν μικρό παιδί που ήμουνα 12-15 χρόνων, δεν θυμάμαι ακριβώς καλά.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ... ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ... ΧΑΛΙΑ !!!

Ποιό “Ελληνικό” κανάλι θα παρουσίαζε χάρτη με την Ελλάδα ως τουρκική επαρχία;

Σε ένα από τα τριτοκοσμικά, τουρκόφωνα προγράμματα που μολύνουν τις κρατικές συχνότητες που κατέχουν οι νταβατζήδες. Η υποκουλτούρα των δολοφόνων, των βιαστών, των όρκς, του ντιριντάχτα, της βρωμιάς, του σκοτώνω τη γυναίκα μου γιατί....


την βαρέθηκα. Δείτε το και στην ιστοσελίδα του καναλιού της κατεχόμενης κρατικής συχνότητας:

Ησύχασε, παιδί μου, ώσπου να ξημερώσει, δεν σε ξαναχτυπάνε, λάθος έκαναν. Κάθε βράδυ εμένα πλακώνουν στο ξύλο, αλλά κατά λάθος τις έφαγες Εσύ!


Ο ΓΕΡΩΝ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΟΣΠΗΛΙΩΤΗΣ (1886 – 1983)
. Κάποτε είπε ο Γέροντας Αρσενιος ήμουν μόνος στον Άγιο Βασίλειο, δεν ξέρω πως, έχασε το δρόμο ένας Πειραιώτης και βρέθηκε έξω από την καλύβα μου.
Τον φιλοξένησα λίγο και του πρότεινα αν θέλει να διανυχτερεύσει.
«όχι- όχι μου λέει φεύγω». Πως μπορείς, πάτερ και ζεις χρόνια σ` αυτά τα βράχια;

Αρρώστιες και ατυχήματα από κατάρες




Πολλές αρρώστιες που δεν βρίσκουν οι γιατροί από τι είναι, μπορεί να είναι από κατάρα. Τι να βρουν οι γιατροί, την κατάρα; Μια φορά μου έφεραν στο Καλύβι έναν παράλυτο. Ολόκληρος άνδρας ,δεν μπορούσε να καθήση. Το κορμί του ήταν τεντωμένο σαν ξύλο. Τον κουβαλούσε ένας στην πλάτη και ένας άλλος τον κρατούσε από πίσω. Του έβαλα δυο κούτσουρα και ακουμπούσε λίγο ο καημένος. Μου λένε αυτοί που τον συνόδευαν: «Από δεκαπέντε χρονών παιδί είναι σ’ αυτήν την κατάσταση και έχουν περάσει δεκαοχτώ χρόνια από τότε».

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

15 Αυγούστου

Γεγονότα
718: Οι Άραβες αναγκάζονται να λύσουν την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης.
1096: Ξεκινά η πρώτη Σταυροφορία, με σκοπό την κατάληψη των Αγίων Τόπων, που τότε κατείχαν οι Οθωμανοί.
1903: Ο αμερικανός εκδότης Τζόζεφ Πούλιτζερ δωρίζει 2 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, για τη δημιουργία σχολής δημοσιογραφίας.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΝΑ ΣΕ "ΑΓΓΙΞΕ" ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΚΡΙΣΗ!!!

Αποδοκίμασαν τον Κάρολο Παπούλια στην Άρτα

Ένταση επικράτησε για λίγα λεπτά έξω από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θεοτοκιό της Άρτας κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Μερικοί -μεταξύ των πιστών που βρίσκονταν στο χώρο- αποδοκίμασαν τον κ. Παπούλια, ενώ οι αστυνομικοί χρειάστηκε να απομακρύνουν από το σημείο έναν ηλικιωμένο άνδρα.

Καταδρομικό « Έλλη», ένα ιστορικό έγκλημα ! Πούλησαν για παλιοσίδερα το τορπιλισμένο καράβι. Ποιός έδωσε την εντολή ;





Κάθε φορά πού εορτάζουμε την Κοίμηση ( και όχι τον θάνατο ) τής Θεοτόκου, το μυαλό  των περισσότερων Ελλήνων πάει ασφαλώς στην Τήνο αλλά και στον τορπιλισμό τής «Έλλης» από το Ιταλικό υποβρύχιο…

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ἡ Κοίμησις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου

Ὅταν ᾖλθε ἡ στιγμὴ τοῦ τέλους τῆς ἐπίγειας ζωῆς τῆς Θεοτόκου, ἄγγελος Κυρίου τῆς τὸ μετέφερε τρεῖς ἡμέρες πρίν. Ἡ χαρὰ τῆς Παναγίας ἦταν πολὺ μεγάλη διότι θὰ πήγαινε νὰ συναντήσει τὸν Υἱό της καὶ Θεό της. Ἀφοῦ λοιπὸν πῆγε καὶ προσευχήθηκε στὸ ὄρος τῶν Ἐλαιῶν, γύρισε στὸ σπίτι τοῦ Ἰωάννη καὶ ἔκανε γνωστὴ τὴν κοίμησή της. Μάλιστα ἡ παράδοση ἀναφέρει ὅτι λίγο πρὶν τὴν κοίμησή της, οἱ Ἀπόστολοι ποὺ δὲν ἦταν ὅλοι στὰ Ἱεροσόλυμα, μὲ θαυμαστὸ τρόπο μεταφέρθηκαν ὅλοι δίπλα της. Ὅταν ἐκοιμήθη ἡ Παναγί ...
περισσότερα...