Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

 Ανέκδοτο

Παππούς: Κρύψου, έρχεται η δασκάλα σου σπίτι επειδή έκανες κοπάνα σήμερα!
Εγγονός: Εσύ κρύψου. Της είπα ότι πέθανες...

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ 4

ΤΡΙΤΗ  ΗΜΕΡΑ  ΣΤΗΝ  ΑΓΙΑ  ΓΗ

Ξημέρωσε Κυριακή 8 Ιουλίου και ξεκινάμε από το ξενοδοχείο με τα πόδια να πάμε στην Ιερά Μονή των Ποιμένων που βρίσκεται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας.  Το μοναστήρι αυτό βρίσκεται εκεί που κάποτε στέκονταν οι Ποιμένες κι άκουγαν τον αγγελικό ύμνο των Χριστουγέννων.  Εκεί σήμερα ηγούμενος είναι ένας ιερομόναχος από την Πάτρα ο πατήρ Ιγνάτιος.  Φτάσαμε στο Ναό και πριν από λίγο έχει αρχίσει η Κυριακάτικη ακολουθία.  Παρακολουθούμε τη Θεία Λειτουργία μέσα σε ένα κλίμα κατάνυξης, με τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων οι οποίοι μένουν στη Βηθλεέμ αλλά και στο Μπετζακχούρ (χωριό των Ποιμένων).  Είναι οι Άραβες ορθόδοξοι κάτοικοι της Βηθλεέμ και των περιχώρων.  Η θεία λειτουργία γίνεται και στα ελληνικά αλλά και στα αραβικά.  Αξιωθήκαμε να κοινωνήσουμε των αχράντων μυστηρίων και στη συνέχεια αφού τελείωσε η θεία λειτουργία μας δέχτηκε ο ηγούμενος και μας ξενάγησε στούς χώρους της Ιεράς Μονής. 


Εκεί πριν ακόμα από τη γέννηση του Χριστού και σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη,  ήσαν τα κτήματα του Βοόζ.  Εκεί στη συνέχεια τα κτήματα αυτά περιήλθαν στούς γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου και απ΄αυτούς, στα χέρια της Παναγίας μας.  Εδώ επαληθεύεται ο λόγος για τον οποίον έπρεπε η απογραφή των Ιωσήφ και Παναγίας, να γίνει στη Βηθλεέμ.  Εκεί πίσω από το μοναστήρι μέχρι σήμερα υπάρχουν μερικές ρίζες ελιές ηλικίας περίπου δύο έως δυόμισι χιλιάδων ετών.  Ελιές από την εποχή εκείνη δηλαδή.  Στη συνέχεια στούς χώρους αυτούς όπως και σε όλους τους άγιους χώρους των Ιεροσολύμων,  ήρθαν οι χριστιανοί και εχτισαν εκκλησίες και μοναστήρια.

Εκεί βρίσκουμε αρχαία μωσαϊκά τα οποία μαρτυρούν την ύπαρξη παλαιών Ναών από την εποχή της Αγίας Ελένης που βρέθηκε στούς Αγίους τόπους και έχτισε εκατοντάδες ναούς.

Το πιο αξιόλογο μέρος όμως του μοναστηριού είναι το ιερό σπήλαιο.  Είναι ένα σπήλαιο υπόγειο. Εκεί ακριβώς, που τότε στέκονταν οι Ποιμένες και φύλαγαν τα πρόβατά τους.  Εκεί που εμφανίστηκε ο Άγγελος για να τους φέρει το μήνυμα της γεννήσεως του Χριστού μέχρι σήμερα ο τόπος ευωδιάζει.  Εκεί μέσα σε αυτό το σπήλαιο βρέθηκαν εκατοντάδες Άγια Ιερά λείψανα και νηπίων αλλά και πατέρων οι οποίοι και σφαγιαστηκαν το 614 μ.χ. από τους Πέρσες.  Εκεί μέχρι σήμερα συμβαίνουν θαύματα πάρα πολλά και ο ηγούμενος είχε να μας διηγηθεί πολλά απ αυτά που συνέβησαν ακόμη και στις ημέρες του.  Εκεί μέσα νιώσαμε όλοι ότι βρισκόμαστε σε χώρο κυριολεκτικά Άγιο.  Εκεί η ευωδία ήταν τόσο έντονη που πολλές φορές σου ερχόταν να βγείς λίγο έξω γιατί σε έπνιγε.  Προσκυνήσαμε και απολαύσαμε τη θεϊκή αυτή δωρεά.

Στη συνέχεια και αφού ο ηγούμενος μας φιλοξένησε με το μοναστηριακό κέρασμα πήγαμε στο ξενοδοχείο μας για να πάρουμε το μεσημεριανό μας και να ξεκουραστούμε αφού το απόγευμα θα είχαμε άλλα προσκυνήματα.

Όντως νωρίς το απόγευμα ξεκινούμε για την Ιερά Μονή του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου. Το μοναστήρι αυτό υπάρχει από την εποχή του Οσίου Σάββα δηλαδή περίπου χίλια οκτακόσια χρόνια πρίν.  Καθ΄οδόν ο πατήρ Τιμόθεος μας προκαταρτίζει λέγοντάς μας κάποια ιστορικά στοιχεία και για τον άγιο αλλά και για το μοναστήρι του.  Από τότε που ο Άγιος εφτιαξε το μοναστήρι διέταξε τους πατέρες να το κρατούν άβατο.  Δηλαδή να μήν μπαίνουν οι γυναίκες.  Μέσα σε αυτό το χώρο φυλάσσεται ιερώτατο κειμήλιο, το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σάββα το οποίο παραμένει άφθαρτο στην πάροδο των χρόνων. Όταν φτάσαμε οι άνδρες προχωρήσαμε στο εσωτερικό της Μονής, ενώ οι γυναίκες παρέμειναν έξω, περιμένοντας πότε θα τελειώσει με το προσκύνημά μας.  Όμως ένας μοναχός ανέλαβε να διηγείται στις γυναίκες, πολλά περιστατικά από τη ζωή του μοναστηριού.

Προχωρήσαμε μέσα στο μοναστήρι οι άνδρες,  και το πρώτο που συναντήσαμε ήταν ο τάφος του Αγίου, σέ ένα κουβούκλιο στη μέση του μοναστηριού . Βεβαίως, ο τάφος είναι άδειος, αφού όπως είπαμε τό ιερό σκήνωμα του Αγίου Σάββα ευρίσκεται μέσα στο ναό.  Προσκυνήσαμε όμως τον τάφο του Αγίου.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η άσκηση και η σταύρωση των παθών μας, θα μας χαρίσουν την εσωτερική μας ειρήνη και την αληθινή ζωή. - Πρωτοπρεσβύτερος Γερασιμάγγελος Στανίτσας





Ο πιστός χριστιανός κάνει ένα διαρκή αγώνα εναντίον της αμαρτίας που είναι πολύμορφος. Η διψυχία, η μνησικακία, οι πορνικές πράξεις, η έλλειψη αγάπης, η μη επίγνωση των αμαρτιών μας και πολλά άλλα είναι τα δήγματα των πονηρών όφεων. Πολλοί από μας έχουμε προκαλέσει τον ψυχικό μας θάνατο και δεν το καταλαβαίνουμε. Αντικρίζω τον εσταυρωμένο σημαίνει πως κάνω ανενέργητη την αμαρτία. Στο πρόσωπο του Κυρίου πρέπει να στρίψουμε την όλη προσοχή μας και τον αγώνα μας για να θεραπευθούμε.
 Ας μην αφήσουμε την αμαρτωλή καλοπέραση και την ευμάρεια να μας δηλητηριάζουν. Η άσκηση και η σταύρωση των παθών μας που γίνεται με τη χάρη του Θεού, θα μας χαρίσουν την εσωτερική μας ειρήνη και την αληθινή ζωή.     
Πρωτοπρεσβύτερος Γερασιμάγγελος Στανίτσας
πηγή
 ΓΙΑ  ΕΝΑΝ ΤΙΜΙΟ ΓΑΜΟ...
 
Γάμος καί βάπτιση μαζί  στήν μακρινή Αυστραλία. Τό κακό απλώνεται...
 
Αυτό τό κακό τών "χαριεντιζομένων" καί έξω τών ορίων γάμων, στούς οποίους μερικές φορές κι΄ εμείς παριστάμεθα, θα πρέπει κάποτε να εκλείψει. Όπως θα πρέπει, σύν τοίς άλλοις, να εκλείψει καί αυτό τό  ημίγυμνο "ξεπλάτιασμα" πού τελευταία παρατηρούμε μέσα στούς ιερούς Ναούς τού Θεού από γυναίκες πού θεωρούν τον χώρο τής Εκκλησίας τόπο μπάνιου καί γυμνικών επιδείξεων καί πού η πρόκληση τού γυμνού βασιλεύει, χωρίς καμία από τούς αρμόδιους γιά την ευπρέπεια τού Ναού παρατήρηση...

Ωσαύτως αυτό το πακέτο "δύο σέ ένα"  γάμου + βάπτισης πού αρκετές φορές παρατηρούμε να γίνεται γιά "λιγότερα έξοδα", είναι αντιχριστιανικό καί απαράδεκτο μιά καί τείνει να γίνει συρμός καί κανόνας. Καί θά έπρεπε ήδη γι΄ αυτό το θέμα να έχει απασχοληθεί η Ιερά Σύνοδος επιτρέποντας  τήν τέλεση σε δυό ξεχωριστές ημέρες τού γάμου καί τής βάπτισης φρενάροντας έτσι την αήθη κατάσταση...

Δυστυχώς, φθάσαμε στό σημείο νά δίνουμε άφεση στά πάντα, ντρεπόμενοι τούς ανθρώπους, φοβούμενοι τούς δημοσιογράφους, μή φοβούμενοι όμως τον Θεό...

Τό παρακάτω κείμενο τού Μητροπολίτου Πατρών είναι μία ευλαβής παρακαταθήκη πάνω στό γενικότερο θέμα τού γάμου πού αξίζει να προσεχθεί απ΄ όλους μας...
 
 
 
 
«....Κάθε φορά πο καλομαι νά τελέσω τ Μυστήριο το Γάμου κάποιων παιδιν πο πεφάσισαν ν νώσουν τν ζωή τους κα ν προχωρήσουν μαζ μέχρι τ τέλος, κάνω κάποιες σκέψεις στς ποες μ δηγε τ λο κλμα ντς κα κτς τν ερν Ναν...
Πιστεύω τι εναι πολ καλ τ τι πολλο ρχιερες, ν ος κα γράφων, ρχονται σ προσωπικ πικοινωνία μ τος μελλονύμφους κατ τν ρα τς πογραφς τν δειν τελέσεως το Μυστηρίου το Γάμου. 
κε διαπιστώνομε, τι πολλο νέοι βαδίζουν μ πίγνωση βαθειά, στ Μυστήριο το Γάμου κα μ τν πόφαση ν δημιουργήσουν μιά ελογημένη οκογένεια, ξεπερνώντας μέ πίστη στό Θεό, μέ γάπη καί πομονή, τς ποιες δυσκολίες, ο ποες φυσικν εναι ν πάρξουν στν μετά τατα πορεία.
μως κάποιοι λλοι νέοι πο ρχονται ν παραλάβουν τν δεια Γάμου, διακατέχονται π να πνεμα πιπολαιότητος, τ ποο διαφαίνεται π τν λη συζήτηση. Δυστυχς δν εναι ποφασισμένοι ν κάνουν θυσίες, ο ποες oτως λλως εναι παραίτητες γι ν προχωρήσ κάποιος στ ζωή του.  

ΠΗΓΗ:  
ΟΡΘΟΔΟΞΗ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - www.kivotoshelp.gr

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ... ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ !!!

Ακούσατε τίποτα στις "ειδήσεις"; Διαβάσατε κάτι στις "εφημερίδες τους";
Μπαααααα! Δε νομίζω!
 
Ενώ οι G20 συνεδρίαζαν στο Μεξικό, ακριβώς απ' έξω γινόταν η μεγαλύτερη από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις παγκοσμίως με μηδενική τηλεοπτική και δημοσιογραφική κάλυψη!
Οι κυβερνήσεις έκαναν αίτημα στην google η oποiα
. είναι ιδιοκτήτρια του Youtube και έτσι όλα τα βίντεο κατεβαίνουνε από το yοutube αμέσως μόλις ανέβουνε.
Τα κανάλια ασφαλώς έχουν συμφωνήσει να μην καλύψουν αυτή την διαδήλωση....

Μέλι και κανέλα....φάρμακα που δεν θα βρείτε στα φαρμακεία!

Μέλι και κανέλα + Συνταγές!!!
Στοίχημα ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν αυτές οι πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου!

Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες...

Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ποτέ, μόνο θα ζαχαρώσει. 
Το μέλι στην πραγματικότητα θα είναι πάντα το μέλι...
Ωστόσο όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα γίνει στερεό. Όταν συμβεί αυτό θα χαλαρώσει το καπάκι, βράζουμε λίγο νερό, και καθίζουμε το δοχείο με το μέλι στο ζεστό νερό, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή. Ποτέ να μην βράσει το μέλι ή να το βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν γίνει αυτό θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.

ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΚΑΚΟ" ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ !!!

Τα Σιχαμένα ανθελληνικά σκουπίδια προχώρησαν στην σύλληψη της Ελληνίδας επειδή έβγαλε φώτο με την Γαλανόλευκη !

Η ΜΥΡΤΩ ΤΣΑΚΙΡΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!!!!...Συναγωνιστρια Ελληνιδα φιλη,μη οργανωμενη σε κομματα και τετοιες ιστοριες,χτες, κανοντας βολτα στον ιερο βραχο της Ακροπολης θελησε να βγαλει την Ελληνικη σημαια που ειχε μαζι της και να βγει μια φωτογραφια.το αποτελεσμα??οι υπαλληλοι της Ακροπολης να της απαγορευσουν να φωτογραφηθει και να της πουνε οτι εινα
ι νομος η απαγόρευση, φυσικα ζητησε να δει ποιος νομος το λεει και ποιο ΦΕΚ αλλα οπως καταλαβαίνετε δεν υπηρχε περιπτωση να υπαρχει κατι τετοιο.τους ρωτησε ποιος ειναι αυτος που θα μας απαγορευσει να βγαλουμε μια φωτογραφια με την Ελληνικη σημαια στην πολιτιστικη μας κληρονομια αλλα αυτοι να λενε τα δικα τους.επισης της εδειξαν μια ταμπελα που εγραφε οτι ο παρθενωνας ειναι Ευρωπαικη κληρονομια...Ακουσον ακουσον....
 

Και η συνέχεια ;;;;

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ !

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1944 : Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ 72 ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟ '44


Σε μια χαράδρα στο Δαφνί, τα πολυβόλα των Ες Ες θερίζουν 72 Έλληνες πατριώτες! *του Τάσου Κ. Kοντογιαννίδη

Το σούρουπο της 7ης Σεπτεμβρίου 1944, στις φυλακές Αβέρωφ, ακούγονται από τα παράθυρα φωνές εγκλείστων. «Στο καλό αδέλφια και μη μας ξεχνάτε», ενώ τους πετούσαν από τα παράθυρα σημειώματα για τους δικούς τους… Ήταν μια ομάδα 27
ΕΣΣΥΠΕ: "Είχε δίκιο η Χρυσή Αυγή που έδρασε κατά των παράνομων "λάθρο" μικροπωλητών"!
09-09-2012 19:27:48



Kόλαφο, τόσο για την κυβέρνηση και κατά των αριστερών κομμάτων, αλλά και κατά των συστημικών media που καταφέρθηκαν κατά της απόφασης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή να αντιταχθεί στους παράνομους μικροπωλητές λαθρομετανάστες με δράσεις στην Ραφήνα και το Μεσολόγγι, αποτελεί η ανακοίνωση του συνδικάτου νόμιμων μικροπωλητών Ελλάδας στο οποίο λαμβάνουν θέση καθαρά υπέρ της Χρυσής Αυγής! Σημειώνεται οτι παλαιότερα το συνδικάτο ελεγχόταν από το ΠΑΣΟΚ!


ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ; ΡΗΜΑΞΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ! ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ" !!!

Φτωχαδάκια και λεφτάδες! – Πόσα δηλώνουν και πόσα... γλιτώνουν οι σταρ της πίστας από την εφορία

Λαός και Κολωνάκι, φτωχαδάκια και λεφτάδες... Την ώρα που μισθωτοί και συνταξιούχοι «ματώνουν» και περιμένουν (καρτερικά) και το νέο τσεκούρι της τρόικας υπάρχουν ορισμένοι που εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν και να γελούν εις βάρος των άλλων. 
Όλα αυτά ενώ τα όσα δήλωσαν το 2008 και το 2009, ως φυσικά πρόσωπα, γνωστοί τραγουδιστές προκαλούν τουλάχιστον αίσθηση. Μεγάλη τραγουδίστρια με ετήσιο εισόδημα λίγο πάνω από 3.000 ευρώ; Γνωστοί τραγουδιστές χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ εισοδήματα για έναν ολόκληρο χρόνο; 

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ... ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἁγίες Μηνοδώρα, Μητροδώρα καὶ Νυμφοδώρα οἱ Μάρτυρες

Ἦταν ἀδελφὲς καὶ κατάγονταν ἀπὸ  τὴ Βιθυνία. Ἡ λάμψη τῆς παρθενίας καὶ ἡ ὡραιότητα τῶν ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων τους, ἔκα&n ...
περισσότερα...