Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ψείρες και κόνιδα. Τι είναι, πώς προλαμβάνονται και πώς αντιμετωπίζονται;



από την Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ.βιολόγος
Οι ψείρες του κεφαλιού είναι άπτερα έντομα που προκαλούν ένα νόσημα με φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής. Τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και συνήθως ζουν και...
γεννούν τα αβγά τους στα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και λαιμού και πίσω από τα αυτιά.
Κατά τη διάρκεια της ζωής του εντόμου, που είναι περίπου 40 ημέρες, το θηλυκό γεννά 300 περίπου αυγά με συχνότητα 7-10 ημερησίως.

Μια διδακτική ιστορία από το Περιβόλι της Παναγιάς




Κάποτε είχε πάει ένας κοσμικός στην Σκήτη των Καυσοκαλυβίων στο Άγιο όρος , για να γίνη Μοναχός. Οι Πατέρες όμως της Σκήτης δεν τον δέχονταν, γιατί, εκτός που τήταν ράθυμος και αμελής, ήταν και πολύ σκανδαλοποιός και δημιουργούσε συνέχεια θέματα.
Επειδή εκείνος αναπαυόνταν στην Σκήτη, παρακάλασε τους Πατέρες να τον αφήσουν να μένη ως λαϊκός και να εργάζεται καμιά φορά. Έτσι λοιπόν πέρασε την ζωή του με ραθυμία και αμέσως μέχρι την ώρα του θανάτου του που έπεσε πιά στο κρεβάτι και ψυχοραγούσε. Οι Πατέρες όμως του συμπαραστέκονταν και βρίσκονταν συνέχεια κοντά του.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Μια ωδή στην Ελληνίδα μάνα

Η εξομολόγηση ενός γιου που συνειδητοποίησε ότι δεν έχει πει σχεδόν ποτέ ευχαριστώ. Μια εξομολόγηση σε μορφή ύμνου στην Ελληνίδα μάνα. Τη δικιά σου (χωρίς παρεξήγηση).
Μου πήρε 14 μήνες ζωής μακριά από το πατρικό μου, μια στοίβα άπλυτα πιάτα, ένα συρτάρι άδειο από εσώρουχα και ένα σπίτι με πελώριες χνουδωτές μπάλες σκόνης για να συνειδητοποιήσω το εξής. Ότι η Ελληνίδα μάνα δεν έχει πάρει ποτέ τον έπαινο που της αξίζει. Και όχι. Το “μπράβο μάνα, τα πέτυχες τα σουτζουκάκια” δεν είναι ο έπαινος που της αξίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ !!!

Νίκη για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ!

''Η Ελλάδα είναι ένα θύμα της νομισματικής ένωσης.Θα ήταν καλύτερο για τους Έλληνες να μην είναι με τον ζουρλομανδύα του ευρώ, θα ήταν μια νίκη για αυτούς''.
Τις ''εκπληκτικές'' αυτές δηλώσεις έκανε ο Τσέχος Πρόεδρος, Vaclav Klaus, στο πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με τον Τσέχο Πρόεδρο '' Η Ελλάδα είναι ένα θύμα της νομισματικής ένωσης. Θα ήταν καλύτερο για αυτούς να μην είναι με τον ζουρλομανδύα, θα ήταν μια νίκη για αυτούς''.
Όπως πρόσθεσε μάλιστα ''η έξοδος μιας ή και περισσοτέρων χωρών-μελών από το ευρώ, δεν θα καταστρέψει τη νομισματική ένωση ή το project της ευρωπαϊκής ενοποίησης.Δε νομίζω ότι το ευρώ ως νόμισμα θα εξαφανιστεί. Το ζήτημα είναι εάν θα πρέπει να είναι στο σύστημα αυτό και οι 17 χώρες και ίσως και κάποιες άλλες''.
Πηγή: newsit.gr

ΟΙ "ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ" ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ !!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ !!! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ "ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ" ΤΟΥΣ !!!

Αντιδράσεων συνέχεια για τον εμπαιγμό του Γέροντος Παϊσίου

gerontas paisios
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Πικραμένοι από τον εμπαιγμό του προσώπου του γέροντος Παισίου δηλώνουν ιεράρχες και μοναχοί της αγιορείτικης πολιτείας.

Η κακόβουλη προσπάθεια εμπαιγμού και εξευτελισμού του προσώπου του γέροντος Παισίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις πολλών αρχιερέων.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δήλωσε ωστόσο πως δεν συμφωνεί με την δίωξη του 27χρονου που ανάρτησε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα στο facebook, επισημαίνοντας πως «δεν μπορεί κανένας να ιδιοποιηθεί την πίστη».

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. !!!

Βιβλίο καταπέλτης για Παπανδρέου από τον Π. Ρουμελιώτη

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, λίγες εβδομάδες μετά την πολυσυζητημένη δήλωσή του στους New York Times –που προκάλεσε και την παρέμβαση... 
...του οικονομικού εισαγγελέα- επανέρχεται, αυτή τη φορά με ένα ολόκληρο συγγραφικό πόνημα!

ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ !!!

Και γιατί δεν καίμε για πλάκα τα βιβλία του Τατσόπουλου;



Λέω να κάνω μια ΠΛΑΚΑ. Να γελάσουμε βρε παιδάκι μου. Η ιδέα απλή: να κάψουμε τα βιβλία του Τατσόπουλου. Εξάλλου, κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη δεν έχουν και καμιά... 
...ιδιαίτερη λογοτεχνική αξία συγκρινόμενα με αυτά του Βενέζη, του Μέιλερ, της Ντιράς ή του Χέμινγουεϊ. Δεν είναι δα και ο Μαρξ ή ο Παλμίρο Τολιάτι ο τύπος. Έτσι προτείνω να μαζευτούμε στην πλατεία Συντάγματος, να κάψουμε τα βιβλία και μετά για ΠΛΑΚΑ να ανεβάσουμε το βίντεο στο διαδίκτυο.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Καλλίστρατος ὁ Μάρτυρας καὶ οἱ σὺν αὐτῷ 49 Μαρτυρήσαντες

Καταγόταν ἀπὸ τὴν Καρχηδόνα. Οἱ γονεῖς του, καθὼς καὶ οἱ πρόγονοί του, ἦταν εὐσεβέστατοι χριστιανοί. Ὅταν με ...
περισσότερα...

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ... ΜΑΡΤΥΡΙΟ !!!

Δε μπορεί να κοιμηθεί γιατί θα πεθάνει!

Η 24χρονη Emma Chell δε μπορεί να πάρει έναν υπνάκο... ποτέ!Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, η περίπτωσή της είναι πέρα για πέρα αληθινή...
Η Emma πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια, εξαιτίας της οποίας μπορεί να πεθάνει από... έναν υπνάκο!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Ανέκδοτο: Μια ξανθιά περπατάει...

Μια ξανθιά περπατάει στην αντίθετη πλευρά ενός ποταμού από μια μελαχρινή. Η μελαχρινή φωνάζει και τη ρωτάει...

-Εεε, πώς μπορώ να περάσω από την άλλη μεριά;
Η ξανθιά διστάζει λίγο, κοιτάζει γύρω της και απαντάει:
- Μα, αφού ΕΙΣΑΙ στην άλλη μεριά!!"

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ !!!

Γραφείο κηδειών χορηγός σε ποδοσφαιρική ομάδα!

Χορηγοί ποδοσφαιρικών ομάδων υπάρχουν πολλοί αλλά σαν και αυτόν ... κανένας! Ο συγκεκριμένος χορηγός ξεχωρίζει κατά πολύ και ήρθε για να κάνει...
 ...τη διαφορά. Οι παίκτες τοπικής ομάδας των Τρικάλων είναι ντυμένοι στα μαύρα γιατί ο χορηγός τους είναι ένα γραφείο τελετών!

ΤΟ, "ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ", ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ !!!

Άνθρωποι ζουν σαν ποντίκια μέσα κλουβιά στο Χονγκ Κονγκ! Ακολουθούν πέρα για πέρα αληθινές φωτογραφίες...

Ημερομηνία: 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΗΓΗ:   http://travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=&id=9229
Ανθρωποι ζουν σαν ποντικια μεσα κλουβια στο Χονγκ Κονγκ! Ακολουθουν περα για περα αληθινες φωτογραφιες...
Το Χονγκ Κονγκ φιλοξενεί περίπου επτά εκατομμύρια ανθρώπους και αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές στον κόσμο αλλά και μία από τις πλουσιότερες πόλεις, με πολυτελή διαμερίσματα και φουτουριστικά κτίρια αλλά και... με τις περισσότερες μπουτίκ «Louis Vuitton» από ό,τι το Παρίσι.

ΕΙΠΑΜΕ, ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ... ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ! ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ "ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΑΕΡΑ" !


Πως ζούν οι βασιλιάδες... στα ξενοδοχεία του κόσμου! Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας...

Ημερομηνία: 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΗΓΗ:   http://travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=9220
Πως ζουν οι βασιλιαδες... στα ξενοδοχεια του κοσμου! Δεν θα πιστευετε στα ματια σας...
Βασιλικές σουίτες από άλλη διάσταση! Αμύθητα χρηματικά ποσά που για κάποιους έχουν μικρή αξία και δεν διστάζουν να τα διαθέσουν για να ζήσουν μια βασιλική διαμονή! Πως είναι όμως αυτές οι σουίτες που στοιχίζουν μια μικρή περιουσία;

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ !!!

Αυτοκτόνησε ιερέας σε στάνη-Τον βρήκαν πατέρας και γιος!

Ο αυτόχειρας που βοηθούσε στις εργασίες της κτηνοτροφικής μονάδας, έδωσε τέλος στη ζωή του με αυτοσχέδιο βρόγχο...
Το τραγικό συμβάν συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης (26-09-2012) λίγο μετά τις 17.00 σε χωριό των Φαρσάλων, όταν ένας ιερέας έθεσε τέλος στη ζωή του.

Ενσωματωμένη εικόνα 1 


Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ απάντησε με καυστικό ύφος σε μια προειδοποίηση του ΔΝΤ λέγοντας ότι η Αργεντινή δεν θα καμφθεί από «καμία απειλή», σε ομιλία της ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς. Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το ταμείο θα βγάλει «κόκκινη κάρτα» στην Αργεντινή, αν η χώρα δεν αντιμετωπίσει τα προβλήματα των στατιστικών της στοιχείων που την θέτει ήδη στο στόχαστρο μιας διαδικασίας κυρώσεων από το Ταμείο.