Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ 8



Πέμπτη μέρα  και μετά το καθιερωμένο πρωινό μας στο ξενοδοχείο, ξεκινάμε αρκετά νωρίς καθώς το πρόγραμμά μας σήμερα περιλαμβάνει  την επίσκεψή μας στο περίφημο και πολύ γνωστό ενυδρείο του Εϊλάτ.
          Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και μετά την καθημερινή μας προσευχή, ακούμε μερικά λόγια σχετικά με το σημερινό μας πρόγραμμα από τον π. Τιμόθεο. Παρόλο που το ταξίδι μας θα είναι πολύωρο, εν τούτοις στη διαδρομή έχουμε να θαυμάσουμε πολλά.
          Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, αρχικά συναντάμε τα γνωστά σπήλαια του Κουμράν. Σ΄ αυτά τα σπήλαια ανακαλύφθηκαν σπουδαία χειρόγραφα, στα οποία αναζητήθηκαν τα πρωτότυπα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης.
         Στα αριστερά της διαδρομής μας απολαμβάνουμε τη νεκρά θάλασσα. Η νεκρά θάλασσα είναι γνωστή σε όλους για τα ιδιαίτερα στοιχεία που περιέχει, εξαιτίας των οποίων, κανένας μικροοργανισμός δεν μπορεί να επιβιώσει σ΄ αυτή. Σε αυτό άλλωστε το γεγονός οφείλεται και το όνομά της. 






Το νερό της είναι πολύ σημαντικό για πολλούς καθώς έχει ιαματικές ιδιότητες. Εκεί, στη νεκρά θάλασσα, κάνουμε μια μικρή στάση για την απαραίτητη ξεκούρασή μας. Δεν πέρασε πολλή ώρα και επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο μας για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.
          Συνεχίζοντας, αντικρίζουμε την ερυθρά θάλασσα, την οποία συναντάμε στην Παλαιά Διαθήκη και μας θυμίζει την διάβασή της από τους Ισραηλίτες μετά την έξοδό τους από την Αίγυπτο. Το τοπίο γύρω μας είναι πολύ γραφικό και η θέα της θάλασσας μας συνοδεύει αρκετή ώρα.
Μετά από την πολύωρη διαδρομή μας, φτάνουμε στο Εϊλάτ και κατευθυνόμαστε προς το ενυδρείο. Το περίφημο αυτό ενυδρείο είναι  πολύ γνωστό ανά τον κόσμο και προσελκύει πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη.  Κατεβαίνοντας από το λεωφορείο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το δυνατό ήλιο και την αφόρητη ζέστη που επικρατεί. Χωρίς να χάσουμε χρόνο, προχωρούμε προς την είσοδο του ενυδρείου προκειμένου να βγάλουμε τα εισιτήριά μας. Αφού παράλαβε ο καθένας το δικό του εισιτήριο, μπήκαμε στο χώρο του ενυδρείου για να ξεκινήσει η περιήγησή μας σ΄ αυτό.



          Το ενυδρείο χωρίζεται σε διάφορες αίθουσες, η καθεμία από τις οποίες έχει και από ένα θέμα. Στην πρώτη βλέπουμε διάφορα ζώα της θάλασσας μέσα σε σύγχρονα ενυδρεία. Ψάρια πολλών ειδών, μικρά, μεγάλα και με διάφορους χρωματισμούς. Παράξενα ψάρια, πολλά από τα οποία τα βλέπαμε για πρώτη φορά και μας προκάλεσαν το ενδιαφέρον. Τα χρώματά τους είναι άξια θαυμασμού ενώ, παρατηρούμε και πολλά σπάνια είδη ψαριών το καθένα με τη δική του ιδιαιτερότητα. Για την καλύτερη ενημέρωση μας, υπήρχαν καρτέλες με το όνομα και το είδος του κάθε ψαριού. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν και τα πολλά φυτά της θάλασσας, τα οποία προσδίδουν μια ξεχωριστή ομορφιά μέσα στα ενυδρεία. Επίσης, κοράλλια με έντονα χρώματα, κοχύλια διαφόρων σχημάτων και πλούσιες, πολύχρωμες ανεμώνες. Παράλληλα, όμως, με τον ενθουσιασμό μας,  δοξάζουμε τον Κύριο και Δημιουργό μας, ο Οποίος με τόση σοφία δημιούργησε όλα αυτά.




          Η ξενάγησή μας συνεχίζεται σε άλλα μεγάλα ενυδρεία τα οποία “φιλοξενούν” καρχαρίες και μεγάλα ψάρια. Παρατηρώντας τα, διακρίνει κανείς τη δυναμικότητά τους αλλά και την επιβλητικότητά τους. Προχωρούμε στην αίθουσα των ερπετών για τα οποία μπορεί κανείς να βρει χρήσιμες πληροφορίες για την σπανιότητά τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Πιο πέρα αντικρίζουμε διάφορα είδη χελωνών, οι οποίες απολαμβάνουν την τροφή τους που οι φροντιστές τους με ιδιαίτερη περιποίηση τους παρέχουν.
          Μετά από όλα αυτά, κατευθυνόμαστε προς έναν άλλο χώρο όπου παρατηρούμε τα ζώα και τα φυτά της θάλασσας στο φυσικό τους περιβάλλον. Κατεβαίνουμε αρκετά σκαλιά κάτω από την επιφάνεια της ερυθράς θάλασσας και εκεί με μεγάλο θαυμασμό βλέπουμε πολλά είδη ψαριών και θαλάσσιων φυτών στο βυθό της θάλασσας. 










Η θέα είναι εκπληκτική, βλέποντας αγέλη μικροσκοπικών ψαριών να κολυμπούν και να “ταξιδεύουν” στο βυθό της θάλασσας. Άλλα πάλι ψάρια ξετρυπώνουν από τα πολύχρωμα κοράλλια, τα οποία αποτελούν το σπίτι τους ή το καταφύγιό τους. Ψάρια μικρά, μεγάλα, πολύχρωμα, με ιδιαίτερους χρωματισμούς και ποικίλα σχέδια. Την ομορφιά όλων αυτών έρχεται να συμπληρώσει το φυσικό φως του ηλίου, οι ακτίνες του οποίου φτάνουν μέχρι το βυθό και τον φωτίζουν. «Ὡς ἐμεγαλύνθη τά ἔργα σου, Κύριε, πάντα ἐν σοφία ἐποίησας...». Αυτός ο στίχος του ψαλμού νομίζω ότι κυριαρχεί στο μυαλό του καθενός μας παρατηρώντας και θαυμάζοντας όλα τα παραπάνω.
          Μετά από την τόσο ενδιαφέρουσα ξενάγησή μας στο ενυδρείο του Εϊλάτ επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας για τον δρόμο της επιστροφής. Οι θετικές εντυπώσεις που έχουμε όλοι από την παραπάνω επίσκεψή μας στο ενυδρείο,  αποτυπώνονται στις μεταξύ μας συζητήσεις που ακολουθούν μέσα στο λεωφορείο κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Όλοι έχουμε να θυμηθούμε από κάτι, το οποίο μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και θα θέλαμε να το μοιραστούμε με τους υπόλοιπους.
          Έχει φτάσει ήδη μεσημέρι και κάνουμε μια μικρή στάση για το μεσημεριανό μας φαγητό, το οποίο είχαμε προμηθευτεί από το πρωί. Η αφόρητη ζέστη στην περιοχή συνεχίζεται και γι΄ αυτό μετά το γεύμα μας μπαίνουμε και πάλι στο λεωφορείο για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.
          Λόγω της πολύωρης διαδρομής, επιβάλλεται και άλλη μια στάση για ξεκούραση. Κάνουμε λοιπόν μια στάση αναψυχής και συνεχίζουμε πάλι για το ταξίδι μας. Η τελευταία στάση πριν τον προορισμό μας, ήταν και πάλι στη νεκρά θάλασσα. Εκεί παρατηρήσαμε από κοντά τη θάλασσα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και αφού ξεκουραστήκαμε συνεχίσαμε για την επιστροφή μας.
          Μετά από αρκετή ώρα φτάνουμε στο Μπετ Σακχούρ, στο χωριό αυτό της Βηθλεέμ, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Η κούραση της ημέρας είναι μεγάλη για όλους μας. Η ξεκούραση είναι απαραίτητη, προκειμένου να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας στα προσκυνήματα της επόμενης ημέρας.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Νέα πυρά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας

Το επικίνδυνο παιχνίδι ανταλλαγής πυρών πυροβολικού συνεχίζεται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Ένα βλήμα από το συριακό έδαφος... 
...έπληξε τουρκικό έδαφος στο χωριό Γιαγλιάνταγι, κοντά στην Αλεξανδρέττα, στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

«Δεν σε ξέρω. Πρώτη φορά σε βλέπω. Άλλα βλέπω ότι πίσω σου στέκεται ό άγγελος σου. »




...Την ώρα πού μπήκα στο δωμάτιο του, ήταν εκεί οι γιατροί, πού έκαναν την καθημερινή επίσκεψη τους στους θαλάμους των ασθενών. Κατά σύμπτωση οί γιατροί εκείνοι ήταν πρώην φοιτητές μου στο Πανεπιστήμιο. Έτσι, μόλις με είδαν, ήρθαν κοντά μου... καί με ενημέρωσαν για την κατάσταση της υγείας του Γέροντα. Όταν τελείωσαν κι έφυγαν οί γιατροί, πήγα καί κάθησα δίπλα στο Γέροντα Ιάκωβο, ό οποίος, μόλις με είδε, μου είπε το εξής, το όποιο μ' εκανε πραγματικά ν' άνατριχιάσω,γιατί ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ.
- Δεν σε ξέρω. Πρώτη φορά σε βλέπω. Άλλα βλέπω ότι πίσω σου στέκεται ό άγγελος σου.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ , ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ;;;

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ…ΚΙΝΕΖΟ!





Συγκλονιστική δήλωση του Προέδρου της Οργάνωσης!!!
του Μάκη Βραχιολίδη
Ο κ. Λαμπράκης, Πρόεδρος της οργάνωσης E.N.D. που διατείνεται ότι μπορεί να εξαγοράσει άμεσα όλο το δημόσιο χρέος της χώρας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του EXTRA 3 ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει ήδη παραλάβει το σχετικό πακέτο με όλα τα ντοκουμέντα και τα CDR , που δείχνουν την κατάθεση του ποσού των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας! Επίσης, ο κ. Λαμπράκης υπογράμμισε ότι από την περασμένη Παρασκευή εστάλησαν τα σχετικά πιστοποιητικά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον υπουργό Οικονομικών, σε όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο, αλλά και στην κ. Λαγκάρντ και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Θωμᾶς ὁ Ἀπόστολος

Ἦταν μεταξὺ τῶν δώδεκα μαθητῶν τοῦ Κυρίου καὶ  ἀνῆκε σὲ οἰκογένεια ἁλιέων. Ὁ Θωμᾶς, λοιπόν, μετὰ τὴν Ἀνάσταση τοῦ Χρ&io ...
περισσότερα...

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ





Και όπως είπε ο Νίτσε (αν δεν κάνω λάθος) ο φανατισμός υπάγεται στην περιοχή της παθολογίας. Και σήμερα ζούμε όχι φανατισμό, αλλά ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ.


Πρώτη ημέρα στο Πολυτεχνείο και πρώτη ώρα μαθήματος. Μην τρομάξετε δεν θα σας πω άλλην ιστορία. Άλλο είναι το θέμα.

Αμφιθέατρο του τότε κτιρίου Γκίνη των Πολιτικών Μηχανικών. Στο αμφιθέατρο οι πρωτοετείς όλων των σχολών πλην των Αρχιτεκτόνων. Τότε μπαίναμε πολύ λίγοι με εισαγωγικές εξετάσεις που γινόντουσαν στο ίδιο το ΕΜΠ. Πχ στον κλάδο μου μπαίναμε κάθε χρόνο τότε μόνον 40. Έτσι χωράγαμε όλοι οι πρωτοετείς στο αμφιθέατρο Γκίνη. Για τους Έλληνες της Κύπρου ήταν τότε ελεύθερη...


15+1 νέα μέρη για να βρεθείς πριν... πεθάνεις! Ποιες είναι οι προτάσεις για την Ελλάδα;

Ημερομηνία: 30 Αυγούστου 2012
15+1 νεα μερη για να βρεθεις πριν... πεθανεις! Ποιες ειναι οι προτασεις για την Ελλαδα;
Σημεία του κόσμου που ίσως ποτέ να μη φαντάστηκε ο νους σου ότι υπάρχουν επάνω στη Γη! Τι κι' αν δεν προλαβαίνεις να τα δείς όλα σε μια ζωή; Πάρε μια πρώτη γεύση και από τα καλύτερα και ετοίμασε τη δική σου λίστα!

... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ.Α.Π., ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΟΧΟ !!!

Συγκλονιστικό: Επιστολή 18χρονης μαθήτριας στον Παπανδρέου!

Η Χριστιάνα Π. μια μαθήτρια της Γ' Λυκείου, συνέταξε μια συστατική επιστολή για τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να την εντάξει στον ατομικό του φάκελο, που διατηρεί στο Τμήμα Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ...
 Αναλυτικά η επιστολή της μαθήτριας:
«Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας μου, με τη μεθοδικότητα και την πρωτοτυπία που διέκρινε όλους τους πρώην πρωθυπουργούς της Ελλάδας, οδήγησε τη μητέρα μου στην ανεργία, αν και βρισκόταν πλησίον της σύνταξης. Ο μισθός της μητέρας μου ήταν το μοναδικό οικογενειακό μας εισόδημα, αφού ο πατέρας μου πέθανε όταν εγώ ήμουν πολύ μικρή.

ΟΝΤΩΣ ... ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ !!!

ΣΟΚ! Δεκαπέντε γνωστοί ηθοποιοί στα συσσίτια του δήμου Αθηναίων

Η οικονομική κρίση δυστυχώς έχει χτυπήσει τους πάντες. Στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται και δεκαπέντε Έλληνες ηθοποιοί που δεν μπορούν να ζήσουν με τίποτε τις οικογένειές τους...
 Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», μια φορά το μήνα πηγαίνουν ώστε να πάρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και έτσι περνάνε κάμποσο καιρό. Τα τρόφιμα που παίρνουν είναι ρύζι, μακαρόνια, ελαιόλαδο, καφέ, ζάχαρη, μέχρι και σχολικά είδη για τα παιδιά τους.

Δέκα φανταστικά μέρη στον κόσμο που λένε ότι δεν το... έσκασαν από τα παραμύθια! Ψέμματα...

Ημερομηνία: 17 Μαΐου 2012
Δεκα φανταστικα μερη στον κοσμο που λενε οτι δεν το... εσκασαν απο τα παραμυθια! Ψεμματα...
Ευτυχώς που φανταστικά μέρη υπάρχουν πραγματικά στον κόσμο αυτό κι όχι μόνο στη φαντασία όσων κάνουν ταινίες στον κινηματογράφο. Αν δεν μπορείς να τα επισκεφτείς, αξίζει τουλάχιστον να τα δεις.

ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ !!! ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ !!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ "ΝΑΟ" ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!!

Διάλογοι... πεζοδρομίου στη Βουλή

Οι διάλογοι που εξελίχθησαν στην Ολομέλεια μπροστά στους έκπληκτους 43 μαθητές από Γυμνάσιο Πάτρας που βρίσκονταν στα θεωρεία για να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση...
 Ηλίας Κασιδιάρης: Ο Βενιζέλος προκαλεί εμετό σε όλη την κοινωνία εχει και μας κάνει μαθήματα ηθικής στα κανάλια της διαπλοκής. Θα πρέπει να βρεθεί ένας ανακριτής και να του πει «σκάσε» - αυτό θα γίνει όταν θα έρθουμε εμείς στα πράγματα.

ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ !!!

Η τέχνη της διαστρέβλωσης από τους κοπτοράπτες της (κο)Ροϊδο-παραπληροφόρησης.

5 10 2012
Όταν έχεις κάνει την συκοφαντία και την παραπληροφόρηση τέχνη δεν σε ενδιαφέρει και πολύ η αυτοέκθεσή σου στην κριτική και τον έλεγχο αυτών που μας παρουσιάζεις σαν γεγονός και σαν αλήθεια. Η «αλήθεια» για τους νεοταξίτες του κατάμαυρου ιστολογίου που φέρει το όνομα του Ροΐδη, είναι μια καθαρά υποκειμενική πραγματικότητα η οποία προσαρμόζεται ώστε να υπηρετήσει τους σκοπούς τους. Σε πρόσφατη ανάρτησή τους μας παρουσιάζουν λίγο πολύ ως υμνητές της Χρυσής Αυγής, διαστρεβλώνοντας πλήρως σχετική ανάρτησή μας, πετσοκόβοντάς την ώστε να δημιουργηθεί το θεμιτό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα γράφουν:

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ... ΑΝΤΑΡΤΗΣ !!! Τ' ΑΚΟΥΤΕ ΚΥΡΙΟΙ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ" ;;;

Aυτός είναι ο πιό φτωχός και πιο έντιμος πρόεδρος χώρας στον πλανήτη!

Ο κύριος που βλέπετε στην φωτογραφία με το φτηνό ζακετάκι είναι ο Χοσέ Μουχίκα, πρόεδρος της Ουρουγουάης και πρώην αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας!

Ο κ. Μουχίκα οδηγεί ένα παλιό Volkswagen, αξίας μόλις, 1.945δολαρίων και αποτελεί τη μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.

ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ... ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ !!!

Τελεσίγραφο Ρωσίας προς ΝΑΤΟ: «Σταματήστε την τουρκική εισβολή αλλιώς …»

Τελεσίγραφο έστειλε στο ΝΑΤΟ η Ρωσία τις δραματικές στιγμές μεταξύ 3ης και 4ης ώρας, ξημερώματα 4ης Οκτωβρίου, όταν συνεδρίαζαν τα μέλη της συμμαχίας προκειμένου να αποφασιστεί η ενεργοποίηση του άρθρου 4. 

«Σε περίπτωση εισβολής της Τουρκίας η Ρωσία θα αναγκαζόνταν να επέμβει», όπως μεταδίδουν διάφορα ρωσικα ΜΜΕ και μετέδωσε το Russia Today, φουλ για Γ’ ΠΠ δηλαδή.