Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Γόρτυνος Ιερεμίας: ''Δευτερολογία για το Corpus Christi''

gortinos11
Θέλω, ἀγαπητοί μου χριστιανοί, πάλι νά γράψω γι᾽ αὐτό τό ἐπαίσχυντο καί βλάσφημο ἔργο, πού τό λένε Corpus Christi. Καί τό θεωρῶ ὡς ἀνάγκη νά γράψω, γιατί ὡς νά μοῦ φαίνεται ὅτι φύγαμε ἀπό τό θέμα καί τό πᾶμε ἀλλοῦ.
Τό θέμα μας εἶναι νά πονέσουμε καί νά κλάψουμε γι᾽ αὐτό τό μόλυσμα πού ἔγινε στήν Ὀρθόδοξη πατρίδα μας, τήν Ἑλλάδα, τήν χώρα τῶν ἁγίων καί τῶν ἡρώων.
Καί τό θέμα μας εἶναι πάλι νά παρακαλέσουμε μέ δάκρυα τήν Παναγία Δέσποινα γιά νά ἱκετεύσει τόν Κύριο μήν ἔλθει ἡ ὀργή Του κατεπάνω μας, γιατί ἀνεχθήκαμε ἀδιαμαρτύρητα νά συμβεῖ στίς ἡμέρες μας τέτοιο κακό, χειρότερο ἀπό τά προηγούμενα. Καί γιά νά μήν μέ παρεξηγήσουν οἱ «θεολογοῦντες» τῆς «νεοπατερικῆς θεολογίας», ὡς «ὀργή Θεοῦ» πού εἶπα, ἐννοῶ τήν ἄρση τῆς θείας Χάριτος, γιατί ὁ Θεός δέν παύει ποτέ νά εἶναι ἀγάπη.

ΤΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ! ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ !!!

Οι Τούρκοι μας λένε «κλέφτες» και διεκδικούν και τους κουραμπιέδες!

Μετά τον μπακλαβά και το κουλούρι, οι Τούρκοι αποφάσισαν ότι ήρθε η στιγμή για το τρίτο χτύπημα: διεκδικούν και τους κουραμπιέδες Καβάλας!
Αιτία του τουρκικού... ξεσηκωμού είναι ότι οι παραγωγοί της Καβάλας δηλώνουν πως κέρδισαν την πιστοποίηση της «ονομασίας προέλευσης» για το συγκεκριμένο γλύκισμα, κάτι που αναμένεται να «μπλοκάρει» δεκάδες Τούρκους παραγωγούς που πουλάνε τα προϊόντα τους με την ονομασία «Kavala Kurabiyesi» (κουραμπιές Καβάλας).

ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

Κατέθεσε εξώδικο για τα 600δισ.

Εξώδικα, τέσσερα τον αριθμό, προς την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών και την τράπεζα της Ελλάδας... 
...(έχουν όλα κοινοποιηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο και τον εισαγγελέα του Αρειου Πάγου) κατέθεσε χθες ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα Γιώργος Παπαδάκης.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἰάκωβος ὁ Ἀπόστολος καὶ Ἀδελφόθεος

Ἡ παράδοση ἀναφέρει ὅτι ἦταν ἕνας ἀπὸ τοὺς γιοὺς τοῦ Ἰωσὴφ ἀπὸ ἄλλη γυναίκα, γι’ αὐτὸ ὀνομαζόταν ἀδελφὸς τοῦ Κυρίου. Ἡ συγγενική του ὅμως σχέση μὲ τὸν Κύριο δὲν εἶναι ὁμόφωνα καθορισμένη. Ἀλλὰ τὸ γεγονὸς εἶναι ὅτι ὁ Ἰάκωβος ὁ ἀδελφόθεος ἔγινε πρῶτος ἐπίσκοπος Ἱεροσολύμων καὶ εἶναι αὐτὸς ποὺ ἔγραψε τὴν πρώτη Θεία Λειτουργία τῆς χριστιανικῆς Ἐκκλησίας. Ὁ Ἰάκωβος, λοιπόν, ποίμανε τὴν Ἐκκλησία τῶν Ἱεροσολύμων μὲ δικαιοσύνη, μὲ γενναία στοργὴ καὶ στερεότητα στὴν πίστη. Αὐτὸ ὅμως, ἐξήγειρε τὴ μοχθη ...
περισσότερα...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΣΥΡΑΝ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ !!!

Πάτρα: Η πραγματική ιστορία των "κλαπέντων" πολυελαίων στα Δεμένικα που ουδέποτε εκλάπησαν! - ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR

Ο ιερός ναός των Αγίων Θεοδώρων στα Δεμένικα Ο ιερός ναός των Αγίων Θεοδώρων στα Δεμένικα
Εξ αρχής φαινόταν... τραβηγμένο. Αλλά η ψύχραιμη παρέμβαση του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και στην αληθινή τους διάσταση. Πολυέλαιοι από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στα Δεμένικα δεν αφαιρέθηκαν, όπως ανέφεραν οι φήμες που διοχετεύονταν στα μέσα ενημέρωσης της Πάτρας από την Παρασκευή και μετά, με αποτέλεσμα την Κυριακή οργισμένοι πιστοί να βάλουν... λουκέτο στην εκκλησία και να μην αφήσουν τον ιερέα να λειτουργήσει.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ... ΑΚΡΙΒΩΣ !!!

Ένας πρόεδρος κράτους αληθινό παράδειγμα προς μίμηση! Αξίζει να διαβάσετε την ιστορία του...

Ημερομηνία: 22 Οκτωβρίου 2012
Ενας προεδρος κρατους αληθινο παραδειγμα προς μιμηση! Αξιζει να διαβασετε την ιστορια του...
"Φτώχεια" και πολιτική πάνε μαζί; Σπάνιο μεν, αδύνατο όμως, όχι. Και ας μη μιλάμε για "φτώχεια" με όρους κοινωνικής ένδειας, αλλά για μια περίπτωση ενός ανθρώπου που δωρίζει πάνω από 10.000 δολάρια το μήνα από τον μισθό του, δίνοντας το παράδειγμα στους πολίτες της χώρας του.
Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα (José Mujica) έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση από τους πολίτες της χώρας του δωρίζοντας κάθε μήνα το 90 τοις εκατό του μισθού του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

"ΤΟΙΟΥΤΟΣ ΗΜΙΝ ΕΠΡΕΠΕΝ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ" !!!

ΠΥΡΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΑ ΡΕΠΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ CORPUS CHRISTI: "ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΛΟΓΩ ΝΟΘΕΙΑΣ"!

Σφοδρή επίθεση εναντίον των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς , Σεραφείμ, με αφορμή τα όσα σχολίασε για την παρέμβαση του Ιεράρχη σε ό,τι αφορά τη θεατρική παράσταση «Corpus Christi»...
Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης είχε κινηθεί νομικά εναντίον της παράστασης, επικροτούμενος από τη Χρυσή Αυγή, αλλά έντονα αποδοκιμαζόμενος, από τις δύο βουλευτές, που σημειωτέον εκλέγονται στον Πειραιά, τη θρησκευτική επικράτειά του.

ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ... ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!!

Πούτιν προς Ερντογάν: "Έστω κι ένας Τούρκος να μπει στη Συρία ,θα είναι σαν να μπαίνει στη Μόσχα"

Συνομιλία που δεν εξελίχθηκε καθόλου ευχάριστα για τον Τούρκο πρωθυπουργό είχαν Πούτιν-Ερντογάν...
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Aϊντινλίκ,που μεταφράζουν τα tourkikanea.gr, Πούτιν και Ερντογάν είχαν ένα μάλλον σκληρό διάλογο. 

ΠΡΩΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ


ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΠΡΩΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ 
Του Kων/νου Σαρδελή

   Η Βουλή των Ελλήνων έχει χρέος, έστω και μετά θάνατον, έστω και μετά από εξήντα χρόνια, να ανακηρύξει τους Αρχιεπισκό­πους Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρύ­σανθον (Φιλιππίδην, 1881-1949) και Δαμασκηνόν (Παπανδρέου, 1890-1949) ΑΞΙΟΥΣ του έθνους, τον δε Χρύσανθον πρώτον αντιστασιακόν, διότι πρώτος αυτός προέβαλε αντίσταση κατά των Γερ­μανών, αμέσως μετά την είσοδό τους στην Αθήνα. Και να ανεγερθεί και στο Χρύ­σανθο ανδριάντας, πλάι σε κείνον του Δαμασκηνού, γιατί και οι δύο ανήκουν στις μεγάλες προσωπικότητες, όχι μόνο της Ελλαδικής Εκκλησίας αλλά και της νεώτερης ιστορίας μας γενικότερα.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΑΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ;;;

Η Ουγγαρία διέσυρε το ΔΝΤ: Αντί για πρόσθετα μέτρα, φορολόγησε τις τράπεζες!

Το Ηχηρό Χαστούκι της Ουγγαρίας σε ΕΕ και ΔΝΤ…κάνει τον γύρο του κόσμου.. «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!» ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η ΕΕ και το ΔΝΤ από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις…. απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.

Σε νέα μορφή ο λογαριασμός της ΔΕΗ







Αυτός θα είναι ο νέος λογαριασμός της ΔΕΗ και η εταιρεία μας απέστειλε και δελτίο τύπου με πιθανές απορίες και ερωτήσεις προκειμένου να ενημερωθούν οι καταναλωτές...Τώρα γιατί άλλαξε και τι...κρύβει ο νέος λογαριασμός μένει να το δούμε στην...πράξη!!!



Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ! ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ... ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ !!!

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Β.ΠΟΥΤΙΝ: «Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»

E-mail Εκτύπωση PDF
14 Αποστολή - Μόσχα

Του Γιώργου Θεοχάρη

ο κ. Αντώνοφ Γιούροβιτς Θεόδωροφ μιλά στο «Αγιορείτικο Βήμα»

Εκκλησιάζεται σε Ιερό Ναό που οι ακολουθίες γίνονται στα ελληνικά. «Αυτο δείχνει πόσο αγαπώ την Ελλάδα και τους ‘Ελληνες», μου είπε  όταν τον ρώτησα πως νιώθει για τα όσα συμβαίνον στην Ελλάδα. «Η Ρωσία σήμερα ζει την αναγέννηση της», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. ο κ. Αντώνοφ Γιούροβιτς Θεόδωροφ  είναι Κρατικός σύμβουλος Ά τάξεως, επικεφαλής της δημόσιας εταιρείας ατομικής ενέργειας της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.