Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΝΑΟΥΜ ΣΤΑΥΡΟΥ, Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΗ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΕ ΡΑΣΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙ!






Του Δημήτρη Ριζούλη, από την "Κυριακάτικη Δημοκρατία"
Ξύπνησε ήρεμος το πρωί της Κυριακής και επιστρέφοντας από την εκκλησία ετοίμασε τη στολή του με προσοχή, όπως έκανε πριν από όλα τα μεγάλα ματς. Το απόγευμα δεν είχε έναν τυχαίο αγώνα αλλά ντέρμπι. Ετοιμάστηκε, μελέτησε τις σημειώσεις του για τους παίκτες, χαιρέτησε την οικογένεια του και ξεκίνησε για το γήπεδο. Πριν φτάσει όμως στο αθηναϊκό στάδιο έπρεπε να «οπλιστεί» κατάλληλα για όσα θα αντιμετώπιζε. Ήξερε ότι το περιβάλλον θα ήταν φορτισμένο και οι απαιτήσεις πολλές. Έπρεπε να είναι έτοιμος. Το αυτοκίνητο του σταμάτησε στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Κατέβηκε, προσκύνησε και προσευχήθηκε. Τώρα ήταν πλέον έτοιμος να σφυρίξει στο μεγάλο ματς.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ 12



Δέκατη μέρα του προσκυνήματός μας.
       Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας για να ξεκινήσουμε το σημερινό μας πρόγραμμα. Κάνουμε την καθιερωμένη προσευχή όλοι μαζί στο λεωφορείο και ακούμε κάποια λόγια σχετικά με τα σημερινά προσκυνήματα από τον π. Τιμόθεο. 
       Κατευθυνόμαστε, αρχικά, προς τους Εμμαούς. Είναι το χωριό, όπου ο Κύριος εμφανίστηκε σε δύο μαθητές Του μετά την Ανάστασή Του. Το χωριό αυτό, όπως αναφέρει η Αγία Γραφή, απείχε ''σταδίους ἑξήκοντα'' από τα Ιεροσόλυμα. 
Οι δύο μαθητές που προχωρούσαν προς τους Εμμαούς ήταν ο Λουκάς και ο Κλεόπας. Καθώς περπατούσαν, συνομιλούσαν και έλεγαν για όλα όσα είχαν συμβεί σχετικά με τον Κύριο. Τους πλησίασε τότε ο Κύριος  χωρίς όμως, οι ίδιοι να Τον καταλάβουν καθώς, «οἱ δὲ ὀφθαλμοὶ αὐτῶν ἐκρατοῦντο τοῦ μὴ ἐπιγνῶναι αὐτόν», όπως αναφέρεται στο Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο. Τους ρώτησε ποια είναι αυτά που συζητούν και ήταν σκυθρωποί. 
Εκείνοι του διηγήθηκαν όλα όσα είχαν συμβεί σχετικά με τον Κύριο και όλα τα γεγονότα των ημερών εκείνων. Ο Κύριος αφού τους άκουσε, τους απήντησε ότι έτσι έπρεπε να γίνουν τα γεγονότα όπως είχαν πει οι Προφήτες, σύμφωνα με τη Θεία Βουλή. Ο Χριστός έπρεπε να πάθει και έπειτα να εισέλθει στη δόξα Του . Κατόπιν, άρχισε να τους εξηγεί με λεπτομέρειες τις Γραφές που αναφέρονταν  σ΄ Αυτόν. 
Ενώ προχωρούσαν φάνηκε ότι ο Κύριος θα κατευθυνόταν αλλού κι εκείνοι Τον παρακάλεσαν να μείνει μαζί τους. Τους ακολούθησε στο σπίτι και κάθισε να φάνε μαζί. Τότε ο Κύριος πήρε τον άρτο, τον ευλόγησε και αφού τον έκοψε σε κομμάτια τον μοίρασε στους μαθητές. Τα μάτια των μαθητών άνοιξαν μετά από Θεία Φώτιση και αναγνώρισαν το Διδάσκαλό τους. Εκείνος αμέσως έγινε  άφαντος.
       Σήμερα στο σημείο εκείνο, το οποίο έχουν οι καθολικοί, υπάρχουν τα ερείπια από το σπίτι του Λουκά και του Κλεόπα, όπου είχαν συμφάγει με τον Κύριο και ο Οποίος ανεγνωρίσθη από τους δύο μαθητές Του με Θείο  Φωτισμό. Επισκεφτήκαμε το χώρο αυτό και περιηγηθήκαμε στα ερείπια του παλιού σπιτιού. 
Όλα τα τμήματα του σπιτιού που έχουν απομείνει είναι από πέτρα και και ορισμένα φυλάσσονται με ειδικά προστατευτικά. Όταν τελειώσαμε ανεβήκαμε στο λεωφορείο μας για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας για το επόμενο προσκύνημα.
       Δεύτερος σταθμός μας για σήμερα είναι η Ιερά Μονή των Αγίων Αρχαγγέλων στην Ιόππη. Στο μέρος αυτό επικρατεί αρκετή ζέστη και πολύ έντονη υγρασία. Το μοναστήρι βρίσκεται δίπλα στη Μεσόγειο Θάλασσα. 
Εκεί είναι και το λιμάνι, όπου τα παλιά χρόνια που δεν είχε αναπτυχθεί η συγκοινωνία και δεν υπήρχαν τα σημερινά μέσα μεταφοράς, οι προσκυνητές έφταναν με πλοίο στην Ιόππη και κατόπιν με τα πόδια πήγαιναν προς τα Ιεροσόλυμα. Όλα αυτά, βέβαια, ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα και με πολύ μεγάλο κόπο.
       Μπήκαμε μέσα στο ναό του μοναστηριού να προσκυνήσουμε. Ο ναός είναι πολύ μεγάλος και ψηλός, αρκετά παλαιός και με φωτεινές αγιογραφίες στο εσωτερικό του. Καθίσαμε για λίγο μέσα στο ναό και ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τον π. Τιμόθεο που μας μίλησε για το μοναστήρι και τον τόπο εκείνο.
       Ύστερα βγήκαμε στον προαύλιο χώρο της μονής που είναι μεγάλος και έχει θέα τη Μεσόγειο Θάλασσα. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί σε όλους μας η ελληνική σημαία, την οποία συναντούμε σε κάθε ορθόδοξο ελληνικό μοναστήρι. 

Τη συναντήσαμε, λοιπόν, και σ΄ αυτό το μοναστήρι να κυματίζει ψηλά. Ο αέρας που φυσούσε ήταν πολύ ωφέλιμος και δεν νιώθαμε τόσο πολύ τη ζέστη και την υγρασία. 
Σε κάποιο σημείο της θάλασσας εκεί, είναι και το μέρος, όπου το κήτος είχε βγάλει από το στόμα του τον Ιωνά, ο οποίος είχε μείνει στην κοιλιά του κήτους για τρεις ημέρες. Μείναμε για λίγο θαυμάζοντας το γραφικότατο τοπίο της θάλασσας και απολαμβάνοντας την ηρεμία του τόπου εκείνου. Κατόπιν, αναχωρήσαμε για τον τελευταίο προορισμό μας.
       Φτάνουμε στη Χάιφα και επισκεπτόμαστε το σπήλαιο του Προφήτη Ηλία στο όρος Κάρμηλον. Στο όρος αυτό είχε γίνει ένα μεγάλο θαύμα. Στα χρόνια της βασιλείας του Αχαάβ και της Ιεζάβελ, ο Ισραηλιτικός λαός είχε φύγει απ΄ τον Αληθινό Θεό και είχε λατρέψει ψεύτικους θεούς. 
Τότε ο Προφήτης Ηλίας προσευχήθηκε και παρακάλεσε το Θεό να μη βρέξει, ώστε να τιμωρηθούν οι Ισραηλίτες για την αποστασία τους αυτή. Το αποτέλεσμα ήταν να μη βρέξει για τρία χρόνια και έξι μήνες, γεγονός που προκάλεσε τεράστια ξηρασία και ανομβρία στον τόπο εκείνο. 
Ο Προφήτης Ηλίας τότε κάλεσε τον Ισραηλιτικό λαό και τους ιερείς της Αισχύνης, οι οποίοι είχαν λατρέψει τους ψεύτικους θεούς του Βάαλ, να συγκεντρωθούν στο όρος Κάρμηλον. Ο Προφήτης τους είπε να φέρουν δύο βόδια. Το ένα το πήραν οι ιερείς και αφού το έσφαξαν, το τοποθέτησαν στο βωμό χωρίς να ανάψουν φωτιά. Το άλλο βόδι το πήρε  ο Προφήτης Ηλίας και το τοποθέτησε κι εκείνος σ΄ ένα άλλο βωμό χωρίς φωτιά. 
Τους είπε, λοιπόν, να παρακαλέσουν ο καθένας το δικό του θεό για να στείλει φωτιά· οι ιερείς να προσευχηθούν στον ψεύτικο θεό Βάαλ και ο Προφήτης Ηλίας στον Αληθινό Θεό. Πριν προσευχηθεί ο Προφήτης Ηλίας τους είπε να φέρουν νερό να ρίξουν πάνω στο βωμό το δικό του για να μη νομίζουν ότι με κάποιο άλλο μέσο θα άναβε μόνος του τη φωτιά. Έριξαν, λοιπόν, νερό όχι μόνο μια φορά αλλά και δεύτερη και τρίτη. Τότε άρχισαν οι ιερείς να προσεύχονται στο δικό τους θεό να τους στείλει φωτιά. 
Μάταια όμως προσπαθούσαν, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Σήκωσε τα χέρια του, ύστερα, ο Προφήτης Ηλίας και προσευχήθηκε στον Αληθινό Θεό να στείλει φωτιά. Τότε ο Θεός εισάκουσε την θερμή προσευχή του Προφήτου και έστειλε φωτιά που κατέκαυσε τα πάντα. Ο Ισραηλιτικός λαός πίστεψε και πάλι στον Αληθινό Θεό και ο Προφήτης Ηλίας διέταξε να πιάσουν τους ιερείς της Αισχύνης και να τους σφάξουν για τη μεγάλη αμαρτία τους. 
Ο Προφήτης, επίσης, προσευχήθηκε στο Θεό να στείλει βροχή και ο Κύριος εισάκουσε την προσευχή του, έφερε βροχή και σώθηκε ο λαός από την τριετή ανομβρία. Ο βασιλιάς Αχαάβ φεύγοντας διηγήθηκε τα πάντα στην Ιεζάβελ. Εκείνη διέταξε να πουν στον Προφήτη ότι όπως έσφαξε τους ιερείς έτσι θα τον σφάξει κι εκείνη. Ο Προφήτης Ηλίας τότε φοβήθηκε και κατέφυγε σε διάφορα μέρη να σωθεί.
       Το μοναστήρι, όπου βρίσκεται το σπήλαιο του Προφήτη Ηλία, είναι καθολικό. Μπήκαμε μέσα και περιηγηθήκαμε στο χώρο. Αντικρίσαμε το σπήλαιο, το οποίο είναι καμμένο και μαύρο, θυμίζοντας μας το μεγάλο θαύμα που είχε κάνει ο Θεός εκεί μετά την θερμή προσευχή του Προφήτη Ηλία.
       Αφού βγήκαμε από το μοναστήρι, περάσαμε απέναντι από όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την υπέροχη θέα από αυτό το ψηλό σημείο. Παρόλο που έκανε ζέστη και είχε αρκετή υγρασία, σταθήκαμε εκεί για λίγο. 

Μπροστά μας απλωνόταν η απέραντη θάλασσα, το λιμάνι της Χάιφας και η πόλη με τα όμορφα και ιδιαίτερα κτίριά της. Κάτω ακριβώς από το σημείο που βρισκόμαστε, υπήρχαν πολλά δέντρα και πολύ πράσινο που ομόρφαιναν ακόμα πιο πολύ το μέρος εκείνο.
       Το σημερινό μας πρόγραμμα τελειώνει εδώ και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για την απαραίτητη ξεκούρασή μας.

Βγήκαν καρχαρίες στους δρόμους του Νιου Τζέρσει

Κι όμως είναι αληθινό!Δείτε τις φωτογραφίες

Στην περιοχή του Νιού Τζέρσει έκαναν την εμφάνιση τους καρχαρίες, στο δρόμο αλλά και σε αυλές σπιτιών. Η στάθμη του νερού, εξαιτίας του καταστροφικού τυφώνα Σάντυ, έχει ανέβει τόσο πολύ στην ...
συγκεκριμένη πόλη που οι καρχαρίες βγήκαν στην κυριολεξία στη στεριά σαν να βρίσκονται στο "σπίτι" τους.

Φωτογραφία χρήστη τwitter: @haymakers






Φανταστικά τοπία από τον Dennis Fischer



Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΫΠΕΥΘΥΝΟΥΣ "ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ" !!!

Πάτρα: Σε καφέ του Ρίου ο Αρτέμης Σώρρας - Συναντήθηκε με Πανεπιστημιακούς - Επιμένει για τα 600 δις

Πάτρα: Σε καφέ του Ρίου ο Αρτέμης Σώρρας - Συναντήθηκε με Πανεπιστημιακούς - Επιμένει για τα 600 δις Χθες το μεσημέρι
Έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη των 600 δις και μάλιστα στον λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, επέδειξαν χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο γνωστό καφέ «ευοί ευάν» στο σταθμό του Ρίου, ο ομογενής Αρτέμιος Σώρρας και ο πρόεδρος της E.N.D., Ελληνοαμερικανός γιατρός Μανόλης Λαμπράκης με δύο πανεπιστημιακούς καθηγητές της Πάτρας.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΦΡΙΚΗ !!!

''Οι Θεσσαλονικείς δίνουν τα παιδιά τους σε ορφανοτροφεία''

''Στην Ελλάδα έχουν γίνει περικοπές μέχρι εξόντωσης, έχουμε εξεγέρσεις στους δρόμους.Πρέπει να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη πολιτική.Εκτός ευρώ οι Έλληνες θα μπορούσαν να υποτιμήσουν το νόμισμά τους''...
Οι απόψεις αυτές ανήκουν στον Γερμανό καθηγητή Οικονομικών και σύμβουλο επιχειρήσεων Μαξ Όττε, που θεωρεί πως είναι θέμα χρόνου το νέο κόυρεμα του ελληνικού χρέους και πως θα δοθεί η δόση στην Ελλάδα τον Νοέμβριο.

ΘΑ ΤΟ ... ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ !!!

Ρεπούση: Εθνικιστικό κίτς η έξοδος του Μεσολογγίου

Να καταργηθεί η επέτειος της εξόδου του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ζητεί η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑ ΣΑΝΤΥ

Σε Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσι, Πενσιλβάνια, Δυτική Βιρτζίνια και της Βόρεια Καρολίνα έχουν αναφερθεί 13 νεκροί από πτώσεις δέντρων σε σπίτια και αυτοκίνητα. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Τορόντο, από τα συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από ριπές ανέμου!
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Κλεόπας ὁ Ἀπόστολος ἐκ τῶν 70

Ὁ Κλεόπας ἦταν ἕνας ἀπὸ τοὺς 70 μαθητὲς τοῦ Κυρίου. Γι’ αὐτὸν διαβάζουμε στὸ κατὰ Λουκᾶν Εὐαγγέλιον κδ’ 18 – 27:    18 Ἀποκριθεὶς δὲ ὁ εἷς, ᾧ ὄνομα Κλεόπας, εἶπε πρὸς αὐτόν· σὺ μόνος παροικεῖς ἐν Ἱερουσαλὴμ καὶ οὐκ ἔγνως τὰ γενόμενα ἐν αὐτῇ ἐν ταῖς ἡμέραις ταύταις; 19 Καὶ εἶπεν αὐτοῖς· ποῖα; οἱ δὲ εἶπον αὐτῷ· τὰ περὶ Ἰησοῦ τοῦ Ναζωραίου, ὃς ἐγένετο ἀνὴρ προφήτης δυνατὸς ἐν ἔργῳ καὶ λόγῳ ἐναντίον τοῦ Θεοῦ καὶ παντὸς τοῦ λαοῦ, 20 ὅπως τε παρέδωκαν αὐτὸν οἱ ἀρχιερεῖς καὶ οἱ ἄρχοντες ἡ ...
περισσότερα...
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; (ΙΙ)

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
 ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (ΙΙ)

 

   Σε άρθρο με τίτλο ΕΛΛΑΣ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ 2008 – «SOL INVICTUS» από ιστοσελίδα1 της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (Χ.Α) διαβάζουμε: «Όταν ο Πάπας Γρηγόριος αποφάσισε να εγκαταστήσει τις Χριστιανικές γιορτές στις ίδιες περίπου ημέρες με τις πανάρχαιες παγανιστικές γιορτές των προγόνων μας, εξυπηρέτησε (μάλλον ακούσια) την επιβίωση της ψυχικής ακεραιότητας της Φυλής. Ήδη η λαίλαπα είχε αφανίσει με λύσσα και μισαλλοδοξία πάμπολλα στοιχεία του Ελληνικού Πολιτισμού, γκρεμίζοντας τους Αρχαίους Θεούς από τα βάθρα τους και ξεκληρίζοντας τους πιστούς. Όμως καμμία απειλή, καμμία συνωμοσία ή άθλια σκοπιμότητα οποιουδήποτε μισανθρώπου δεν στάθηκε ικανή να ξεριζώσει το μύχιο και τρίσβαθο ρεύμα της Ιερής Παράδοσης. Ο Χριστός σαν άλλος Απόλλωνας αναδύθηκε μέσα από το σκοτάδι, απορροφώντας στο πρόσωπό του όλα τα στοιχεία του Ηλιακού Λόγου. Ο Χριστός, Φοίβος και Μίθρας μαζί ενσαρκώνεται στην Γη, για να διώξει το σκοτάδι και το κακό μακριά από τους Ανθρώπους. Αλεξίκακος και ιατρός, εξορκιστής των Δαιμόνων και φύλακας των παιδιών, φωτοβόλος Υιός του Μεγάλου Πατέρα προστάτη. Του Πατέρα που παίρνει στην χριστιανική εικονογραφία την μορφή του Διός-Βόταν.»2

Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕ ! ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΗΝ !

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Μητέρα Σχορτσιανίτη: «Ας τα πουν μπροστά του»

Την δική της απάντηση έδωσε η μητέρα του Σχορτσιανίτη, προκαλώντας να πάνε να τα πουν μπροστά στον γιο της, ενώ όπως ομολόγησε έχει πέσει και η ίδια θύμα ρατσισμού. Στο STAR και την εκπομπή...
«Μίλα» φιλοξενήθηκε η μητέρα του Σχορτσιανίτη, που έδωσε την δική της, οργισμένη απάντηση για τα εμετικά ρατσιστικά σχόλια του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο.

Σοκ: Κινέζα δασκάλα κακοποιεί 4χρονο παιδί μπροστά στην κάμερα

Σοκ προκαλεί η μεταχείριση ενός τετράχρονου παιδιού σε νηπιαγωγείο της Κίνας, με τη δασκάλα του να το κλωτσάει και να... το κακοποιεί μπροστά στην κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Αναγνώστης στέλνει μήνυμα αφύπνισης...

Αγαπητέ μου Έλληνα,
ΞΥΠΝΑ επιτέλους. Σε παρακαλώ. Δε μπορώ να σε βλέπω να λοιδορείσαι έτσι από όλους και εσύ να κάθεσαι παθητικός θεατής. Δε μπορώ να σε βλέπω να σε...