Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Λειτουργική εμπειρία στο μέτωπο, αληθινό περιστατικό


Λειτουργική εμπειρία στο μέτωπο
(Ἀληθινό περιστατικό)
Μέρες εἶχαν νά κοιμηθοῦν. Ἄν λογιζόταν γιά ὕπνος, ὁ λιγοστός χρόνος πού ξάπλωναν καταγῆς ντυμένοι ὅπως ἦταν, γιά νά ξυπνήσουν σέ λίγη ὥρα ἀπό τό φοβερό κρύο πού τούς πάγωνε τήν καρδιά καί νιώθαν πώς πεθαίναν. Δέν ἦταν πολλοί. Καμιά δεκαπενταριά ἄνδρες σ’ αὐτό τό ὕψωμα τοῦ Ἑφταχωρίου πού ὑποστήριζε, ὑποτίθεται, τά μετόπισθεν. Γιατί τίς τέσσερις τελευταῖες μέρες εἶχε ἑνοποιηθεῖ σχεδόν μέ τήν πρώτη γραμμή. Δέν ἦταν οὔτε εὔκολα τά πράγματα, οὔτε ἐλπιδοφόρα. Οἱ Ἰταλοί ἔρχονταν σωρηδόν. Εἶχαν ἀπίστευτη ὑπεροχή. Ἡ πρώτη γραμμή μέ πενιχρότατα μέσα, ἀρκετές ἀπώλειες καί περισσή αὐτοθυσία, κράτησε τόσες μέρες τήν ἐπιδρομή δύο Ἰταλικῶν μεραρχιῶν. Τῆς «Φεράρας» καί τοῦ «Κένταυρου».

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ... ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ !!! ΘΑΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !!!

Καταρρέει η κυβέρνηση – τρόμος στην Ευρώπη

Όλα πλέον κρέμονται σε μια κλωστή και είναι άγνωστο αν θα περάσουν να μέτρα για τα 13,5 δισ. στη βουλή την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς αλλάζει δραματικά το πολιτικό σκηνικό.

Καταρρέει η κυβέρνηση – τρόμος στην Ευρώπη
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει το νομοσχέδιο με το άρθρο 1 για τα μέτρα, η ομάδα του «όχι» μέσα στο ΠΑΣΟΚ διογκώνεται από μέρα σε μέρα, διαμορφώνοντας ένα μπλοκ της άρνησης με επικεφαλής τον κ. Σκανδαλίδη.

Μέρκελ: Δεν υπάρχει ανεξαρτησία με χρέος 

 

πάνω από 80% του ΑΕΠ

Με ένα χρέος που υπερβαίνει ας πούμε το 80 ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι στο Βερολίνο, υπερασπιζόμενη την πολιτική που εφαρμόζεται στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

(AP Photo/Michael Sohn)
(AP Photo/Michael Sohn)
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θεωρεί επιτυχημένη την πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, η κ. Μέρκελ αρνήθηκε ότι πρόκειται για πολιτική αποκλειστικά λιτότητας και σταθεροποίησης.
Υποστήριξε, δε, ότι όπως και στην περίπτωση της Ιρλανδίας, η δημοσιονομική σταθεροποίηση αποτελεί μόνο τη μία πλευρά, ενώ οι άλλες πλευρές αφορούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ενίσχυση της δυνατότητας να βρουν εργασία οι νέοι.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ:«ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΣ»

1 Χαρακτηριστικά του πλανεμένου

-Γέροντα, πως μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος είναι πλανεμένος;
-Ακόμη και από την όψη του μπορείς να το καταλάβεις. Ο πλανεμένος παρουσιάζει μια εξωτερική ψεύτικη απάθεια. Φαίνεται ταπεινός και πράος, αλλά μέσα του κρύβει την μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό του.

Αν κοιτάξετε τα μάτια του, θα δείτε ότι βλέπει τους άλλους ταλαίπωρους σαν μυρμήγκια. Μπορείς όμως να τον καταλάβεις και από αυτά που λέει.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: «ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»


15 ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ!
Στην παληά και ιστορική εφημερίδα των Πατρών "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" της 30ής Οκτωβρίου καταχωρίσθηκε άρθρο της δημοσιογράφου κυρίας Αθανασοπούλου, στο οποίο παρουσιάζεται -με το αναγκαίο χτένισμα βέβαια- η Ανακοίνωση-απάντηση της κυρίας Μαρίας Κανελλοπούλου στην δική μας Ανακοίνωση του περασμένου σαββάτου περί των Εγκαινίων των Γραφείων της Χρυσής Αυγής.

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΠΟΙΟ ΘΕΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ;;; ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ !!! ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ !!!

ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ!


1 Με αφορμή την παράσταση Corpus Cristi και τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν εκεί τη σύλληψη του ιδιοκτήτη της σατιρικής ιστοσελίδας «Γέρων Παστίτσιος» με την κατηγορία της καθύβρισης θρησκευμάτων,

αλλά και την προγραμματισμένη για σήμερα δίκη του ζωγράφου Διονύση Καβαλλιεράτου, ο οποίος επίσης κατηγορείται για καθύβριση θρησκευμάτων η Ένωση Άθεων με επιστολή της προς τη Βουλή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Ένωση Δικαστικών, ζητεί την αποποινικοποίηση της βλασφημίας!

Ηλιοβασιλέματα απ΄ όλο τον κόσμο!



Η Ρωσία μπορεί να κάνει την Ελλάδα ευημερούσα μέσα σε ένα χρόνο αναφέρει η Pravda

Πριν από δύο χρόνια, η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να βγει από την κρίση με τη βοήθεια της Ρωσίας. Σήμερα, ρωσικές επενδύσεις στη χώρα αναπτύσσονται και δίνουν ανάσα στις...
οικονομίες πολλών περιοχών της Ελλάδας, όπως οι βόρειο-ανατολικές περιοχές. Οι Ρώσοι επενδυτές προσελκύονται κυρίως από φθηνά ακίνητα, τουρισμό και ιδιοκτησία που μπορούν να αγοράσουν από το κράτος.

Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ για την Αργία της Κυριακής




Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
(συμβολή στο «εργασιακό ζήτημα» των ημερών)
Στους αρχαίους, η κατάπαυση από την εργασία χάριν ανάπαυσης, γενικά, ήταν άγνωστη. Στους Βαβυλωνίους αναφέρονται κάποιες αργίες, όμως, όχι τακτικές. Ο Μωσαϊκός Νόμος καθορίζει, με την τετάρτη εντολή, την αργία του Σαββάτου ως ημέρα ευγνωμοσύνης προς το Θεό που ελευθέρωσε τον Ισραήλ από την δουλεία της Αιγύπτου («έξι ημέρες θα εργάζεσαι και θα πραγματοποιείς τα έργα σου, την εβδόμη ημέρα, όμως, του Σαββάτου, θα την αφιερώνεις στον Κύριο και Θεό σου»). Άλλες ιουδαϊκές εορταστικές αργίες, κινητές μέσα στο χρόνο, αποβλέπουν κυρίως στη σύσφιγξη κοινωνικών δεσμών και στην ανάπτυξη εθνικής συνειδήσεως.

Εικόνες ολικής καταστροφής... που σοκάρουν!



Οι φωτογραφίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Sandy απεικονίζουν την -κατά τα άλλα ισχυρή Αμερική- να έχει παραδοθεί στο έλεος του Θεού.
Σπίτια, καταστήματα, δρόμοι, νοσοκομεία έχουν πλημμυρίσει και οι Αμερικανοί προσπαθούν να απαθανατίσουν τις πρωτοφανείς καταστροφές με τις φωτογραφικές τους μηχανές.



Σοκ: Την κατασπάραξαν τα σκυλιά της κόρης της

Η 71χρονη Gloria Knowles είχε πάει σπίτι της κόρης της για να ταϊσει τα σκυλιά της, τα οποία είχαν μείνει όλη την ημέρα μόνα τους. Όταν άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της κόρης της, τα σκυλιά της όρμησαν και την κατασπάραξαν! Οι γείτονες κατέθεσαν στην....

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα! Κασσής: Είμαι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ – Άγριοι διάλογοι στο... πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους!

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει από το μεσημέρι της Τετάρτης το ΠΑΣΟΚ. Το καζάνι έβραζε, αλλά τα όσα έγιναν στην ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής...
Μιας οργής που εκδηλώθηκε τόσο μέσα στη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά κυρίως μετά, στη μέση του δρόμου αλλά και στους διαδρόμους της Ιπποκράτους! Και συνεχίστηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όταν ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής ανακοίνωσε δημόσια ότι ανεξαρτητοποιείται! 

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ !!! ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ... ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ ... ΒΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ !!!

ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΟΥ CORPOUS CHRISTI. "ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΤΕΜΑΧΙΣΟΥΝ"

Όταν την περασμένη άνοιξη ο 37χρονος ελληνοαλβανός σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου, αποφάσισε ύστερα από προτροπή της ηθοποιού και ιδιοκτήτριας του θεάτρου «Χυτήριο»... 
...Βάσιας Παναγοπούλου, να ανεβάσει το αιρετικό έργο «Corpus Christi» του Terrence Mc Nally , δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του. Ο ίδιος μίλησε στο metrogreece.gr για τις δύσκολες στιγμές που περνάει αυτόν τον καιρό πιάνοντας το «κουβάρι» από την αρχή.

ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΕΕΕΣ ! ΜΕ ΤΗΝ ... ΑΛΛΗ, ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΑΛΑΧ 'Η ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ ... ΤΑ ΛΕΜΕ !!! ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΕΛΕΕΙΝΟΙ !!!

«Κατεβαίνει» το Corpus Christi

Με μια ανακοίνωση με διάχυτη πικρία, αλλά και υπαναχώρηση μπροστά στις αντιδράσεις που έτυχε η παράσταση, η Βάσια Παναγοπούλου και ο Λαέρτης Βασιλείου... 
...γνωστοποίησαν ότι οι παραστάσεις του θεατρικού έργου Corpus Cristi στο Χυτήριο τελείωσαν.
Η ανακοίνωση σκιαγραφεί το σκηνικό που έζησαν τις τελευταίες εβδομάδες οι συντελεστές του θεατρικού και διαψεύδει ότι η παράσταση είχε σχέση με θρησκευτικά στοιχεία. Η αναβολή της όμως δεν παύει να είναι υπαναχώρηση, αν και ο συγγραφέας του Corpus Cristi, Τέρενς ΜακΝάλλυ τόνισε ότι «άλλο θέατρο δε θα είχε αντέξει τόσο».

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Κοσμᾶς καὶ Δαμιανός οἱ Ἀνάργυροι καὶ Θαυματουργοί

Οἱ Ἅγιοι αὐτοὶ κατάγονταν ἀπὸ τὴν Ἀσία. Οἱ γονεῖς τους ἦταν ἄριστο πρότυπο χριστιανῶν συζύγων. Ὅταν ἡ μητέρα τους Θεοδότη ἔμεινε χήρα, ἀφιέρωσε κάθε προσπάθειά της στὴν χριστιανικὴ ἀνατροφὴ τῶν δύο παιδιῶν της, Κοσμᾶ καὶ Δαμιανοῦ. Τοὺς δύο ἀδελφοὺς διέκρινε μεγάλη εὐφυΐα καὶ ἐπιμέλεια, γι’ αὐτὸ καὶ σπούδασαν πολλὲς ἐπιστῆμες. Ἰδιαίτερα ὅμως, ἐπιδόθηκαν στὴν ἰατρικὴ ἐπιστήμη, τὴν ὁποία ἐξασκοῦσαν σὰν διακονία φιλανθρωπίας πρὸς τὸν πλησίον. Θεράπευαν τὶς ἀσθένειες τῶν ἀνθρώπων, καὶ ἰδιαίτερα τῶ ...
περισσότερα...

Περί Προσευχής



 Το τηλέφωνο του Γέροντα.

 Ο Γέροντας έδωσε δώρο ένα κομποσκοίνι σε κάποιον προσκυνητή λέγοντας: Είναι το τηλέφωνο σου. Όταν είναι ανάγκη θα παίρνεις τηλέφωνο με αυτό!

  Κύριε ʼΙησοῡ Χριστέ, ἐλέησόν με

 Η ευχή αγιάζει.

 Όταν η νοικοκυρά λέει την ευχή, κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού, όλα αγιάζονται. Και το φαγητό της και αυτοί που τρώνε το φαγητό της.

π. Παΐσιος

Απίστευτο: Φωτογραφία αναγνώστη από το New Jersey αποτυπώνει καρχαρία να βολτάρει στην αυλή του σπιτιού!

Η φωτογραφία σοκάρει αν σκεφτεί κανείς την οργή και τη δύναμη της φύσης. Ο τυφώνας Σάντι έφερε καρχαρίες να κολυμπούν στα στενά του New Jersey! 
Δείτε παρακάτω...






Σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» κηρύχθηκε η Νέα Υόρκη

Σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» κήρυξε ο αμερικανός πρόεδρος τη Νέα Υόρκη, το Λονγκ Αιλαντ και το Νιου Τζέρσεϊ μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι.
Με την απόφαση αυτή...
«ομοσπονδιακά κεφάλαια είναι διαθέσιμα για τους πληγέντες στα διαμερίσματα Μπρονξ, Κινγκς, Νασάου, Νέας Υόρκης,

Έχασε το CD αλλά βρήκε τη ρακέτα!

Γράφει ο Βασίλης Θασίτης
Την ώρα που κάθε μέρα όλο και περισσότερο φαίνεται να πλησιάζει το Ειδικό Δικαστήριο για τις πράξεις και κυρίως για τις παραλείψεις του όσο ήταν υπουργός Οικονομικών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου... πνίγει το καημό του με παρτίδες τένις σε κορτ των βορείων προαστίων!

Ειδικότερα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρατία», αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο άνθρωπος που μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου καταδίκασαν τον ελληνικό λαό στην ανέχεια, εκχωρώντας και την εθνική μας κυριαρχία, έπαιζε τένις σε δημόσιο αθλητικό κέντρο της Νέας Ερυθραίας με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

«Άδειασαν» πάγο έξω από τη Βουλή

Κομμάτια πάγου έριξαν έξω από τη Βουλή κάτοικοι και φορείς της Φλώρινας διαμαρτυρόμενοι για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης καθώς όπως λένε ζουν σε μια περιοχή που πλήττεται από σφοδρούς και μεγάλους σε διάρκεια χειμώνες...Oι κάτοικοι λένε πως «πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που έχει στόχο να κάνει γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

"Ήμουν παρών στον πολιτικό θάνατο του Γιώργου Παπανδρέου - Ίδρωσε, αντιστάθηκε και κατέρρευσε"

Όλα όσα δεν έδειξαν οι κάμερες στη δραματική συνάντηση στις Κάννες, όπου τέθηκε το θέμα διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το σχέδιο διάσωσης, αποκαλύπτει στο βιβλίο - ημερολόγιο της κρίσης, ο τότε Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουάν!..

Όπως γράφει ο Μπαρουάν, πρώτος και καλύτερος στις «απειλές» απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν ο Σαρκοζί:
«Στο λέμε καθαρά, αν κάνεις το δημοψήφισμα, δεν θα υπάρχει σχέδιο σωτηρίας» είπε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας στον Παπανδρέου.
Ο Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και τότε παρεμβαίνει σύμφωνα με τον Μπαρουάν, η Γερμανίδα Καγκελάριος Α.Μέρκελ και του λέει ακριβώς το ίδιο, με αυστηρό ύφος.

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ !

Μ.Μ.Ε. = Μη Μιλάς Ελεύθερα

Αν με στεναχωρεί κάτι σε αυτή τη χώρα είναι που δεν έμαθε ποτέ να ξεχωρίζει ποιος θέλει το κακό της και ποιος είναι προδότης της. Κι αν με εξοργίζει κάτι ακόμη περισσότερο είναι που οι πολίτες της ως αμαθείς ξεκινούν την άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους, ως ημιμαθείς συνεχίζουν να «πολιτεύονται» και ως αδιάφοροι εξακολουθούν να ψηφίζουνε. Καμία επαφή με όσα γίνονται. Καμία ευθύνη για όσα βιώνουνε. Κι αν η άσκηση του πολιτικού δικαιώματος ως ψηφοφόρου είναι ένα κεκτημένο για το οποίο χύθηκε πολύ αίμα, αλλά και κατακτήθηκε με αγώνες στους οποίους χύθηκε επίσης πολύς ιδρώτας, η στάση πολλών, η απόφαση περισσότερων, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα της πλειοψηφίας αποδεικνύει περίτρανα πως η Ελλάδα κατάγεται σίγουρα από τον θεό-πατέρα Κρόνο ο οποίος έτρωγε τα παιδιά του.