Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ... "ΛΑΓΟΙ", ΚΑΙ ΟΙ ... ΕΝΤΙΜΟΙ !!!

Δείτε τι ψήφισαν οι βουλευτές. Ολόκληρη η λίστα

Μπακογιάννη Κωνσταντίνου Θεοδώρα (Ντόρα)  NAI
Αθανασίου Χριστόφα Χαράλαμπος  NAI
Λαζαρίδης Αλεξάνδρου Χρύσανθος  NAI...
Μιχελάκης Σπυρίδωνος Ιωάννης NAI
Γλέζος Νικολάου Εμμανουήλ  OXI
Φωτίου Βασιλείου Θεανώ    
Τσουκαλάς Βασιλείου Δημήτριος

Κι όμως... ο Κασιδιάρης είχε δίκιο για τον βουλευτικό μισθό των 8.000 ευρώ

Αθελά της ή όχι η Φωτεινή Πιπιλή, βουλευτής της ΝΔ και φανατική εχθρός κάθε συντεχνίας, όπως διακηρύσσει, δικαιώνει τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, που δήλωσε από το βήμα της Βουλής... 
...ότι οι βουλευτές έχουν μισθό πάνω από 8000 ευρώ και, πάντως, σε κάθε περίπτωση, μία υψηλή αμοιβή παρά τις συνεχείς περικοπές, που έχουν υποστεί. 

Έκαναν “πραξικόπημα” για να μην χάσουν τους 16 μισθούς οι υπάλληλοι της Βουλής

Όλα έγιναν με την ... ταχύτητα του φωτός! 28 λεπτά μετά τις έξι ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής θα υπάγονται πλέον στον μισθολογικό κανονισμό του Δημοσίου...
Χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά μέχρι να συνεδριάσει το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων να κηρύξει απεργία και να μοιραστεί η απόφαση χέρι με χέρι σε όλους τους υπαλλήλους την ώρα που στην Ολομέλεια διεξαγόταν σε υψηλότατους τόνους η συζήτηση για τα μέτρα.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ : «Ο Άγιος Δημήτριος δεν θέλει να ανοίξουμε την λάρνακα του...»



Λάβαμε από τον κ. Κ.Σ. την παρακάτω μαρτυρία, η οποία επιβεβαιώνεται από πνευματικό μου αδελφό (ΕΔΩ) :

Όπως κάθε χρόνο, μια εβδομάδα περίπου από την γιορτή του Αγ.Δημητρίου, γίνεται στον Ι.Ν.Αγ.Δημητρίου Θεσσαλονίκης η τελετή καθαγιασμού του Μύρου του Αγ.Δημητρίου. Γίνεται στην αρχή η παράκληση προς τον Άγιο και μετά ανοίγουν την λάρνακα του Αγίου για να πάρουν με βαμβάκια το Άγιο Μύρο του Αγ.Δημητρίου. Φέτος στις 4/11/2012 πήγαμε με την γυναίκα μου να παρακολουθήσουμε την τελετή και να προσκυνήσουμε τα λείψανα του Αγ.Δημητρίου. Όταν φτάνει στο σημείο η τελετή να ανοίξει η λάρνακα, οι ιερείς μαζί με τον Μητροπολίτη κ.Άνθιμο προσπαθούν επί αρκετή ώρα να την ανοίξουν και ως προς έκπληξη όλων η λάρνακα ΔΕΝ ανοίγει...Πάγωσαν όλοι...Ο κόσμος που βρισκόταν στον Ναό στεναχωρήθηκε και φοβήθηκε...!!! Ανοίχτηκε μόνο η πάνω πλευρά (2 μικρά σημεία) και δεν μπορούσαν να ανοίξουν την μπροστινή που είναι και η πιο μεγάλη όπου φαίνονται τα λείψανα του Αγίου. 
Ο Μητροπολίτης λέει στο μικρόφωνο : "Ο Άγιος Δημήτριος δεν θέλει να ανοίξουμε την λάρνακα του...!!!"  

Φύγαμε στεναχωρημένοι και φοβισμένοι κάπως γιατί δεν ξέραμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό....Μάλλον η αμαρτία έχει φτάσει στο απροχώρητο...         

Παλιές φωτογραφίες από την τελετή καθαγιασμού...http://www.inad.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=131&Itemid=125

Σχόλιο "ΗΓΓΙΚΕΝ" : Μήπως θύμωσε ο Άγιος που μπήκε ο κόσμος χωρίς προσκλήσεις;

Σχετικό :
Συγκλονιστικά θαυμαστά περιστατικά μυροβλίσεις του Αγίου Δημητρίου

Το έγκλημα και η προδοσία σε βάρος της Ελλάδας με απλά λόγια!




Το έγκλημα και η προδοσία σε βάρος της Ελλάδας με απλά λόγια!

Οι Ισπανοί οδηγούν τους δικούς τους Πανταλάκηδες, Παπαδήμους και Προβόπουλους στη φυλακή, πριν την ανακεφαλαιοποίηση. Και η Ελλάδα κύριε;
Η αλήθεια λέγεται δωρεάν. Το ψέμα επ’ αμοιβή.
Πως είναι δυνατόν δεκάδες πολιτικοί να λένε εν χορώ το ίδιο άθλιο ψέμα;
Ότι δηλαδή “χωρίς τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις”;

Ειδικές Οικονομικές ζώνες από 1-1-2014; Αυτό το διαβάσατε κύριοι βουλευτές;;




Από την σελίδα 174 του περίφημου πολυνομοσχεδίου :

II) Πιλοτικό πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

1.             Τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε δύο περιοχές της επικράτειας με διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά, οι οποίες θα οριστούν με την κοινή υπουργική απόφαση της υποπερίπτωσης 3 της παρούσας διάταξης.

Διεθνές Συμβούλιο Εμβολιασμών: Τα εμβόλια αποτελούν σημαντικό κίνδυνο βλάβης για την υγεία των παιδιών!




80 γιατροί του Διεθνούς Ιατρικού Συμβουλίου Εμβολιασμών υπογράφουν, ότι τα εμβόλια αποτελούν σημαντικό κίνδυνο βλάβης για την υγεία των παιδιών

Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά μας από τα "απαραίτητα" εμβόλια;
Οι υπογράφοντες αντιπροσωπεύουν ένα φάσμα που περιλαμβάνει παιδιάτρους, νευροχειρουργούς, καθώς και καθηγητές της παθολογίας, της χημείας, της βιολογίας και της ανοσολογίας, από 13 χώρες. Όλοι έχουν πραγματοποιήσει ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες και έχουν καταλήξει στα συμπεράσματα που θα διαβάσετε στην παρακάτω παρουσίαση.
Τα αρχικά MD, DO, MB, MBBCH σημαίνουν ειδικότητες της ιατρικής.
Τα αρχικά ND σημαίνουν γιατρούς εκπαιδευμένους, που έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος σε ορισμένες μόνο Πολιτείες των ΗΠΑ.

ΕΙΔΕΣ Η ... Ε.Ο.Κ. ;;;


Εμείς τρώμε τις σαβούρες και οι ξένοι απολαμβάνουν τα δικά μας







Ρεβίθια Μεξικού, φασόλια Κίνας και Μαδαγασκάρης, φακές Καναδά, αμύγδαλα Καλιφόρνιας, πατάτες Αιγύπτου, λεμόνια Αργεντινής, κρέας Ολλανδίας...
Η ελληνική αγορά κατακλύζεται από εισαγόμενα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα.

Πραότητα



 
Είναι πολλές οι αρετές που ταιριάζουν στους Χριστιανούς, απ’ όλες όμως η πιο σπουδαία είναι η πραότητα.
Αυτό είναι το κατεξοχήν γνώρισμα του ανθρώπου που έχει τιμηθεί με το λογικό, δηλαδή η ημερότητα, η επιείκεια, η πραότητα, η ταπείνωση, η ησυχία, το να μην έλκεται σαν δούλος και
παρασύρεται ή από το θυμό ή από τα άλλα πάθη, αλλά με το λογικό και την ορθή σκέψη να κατανικάει τα εσωτερικά άτακτα σκιρτήματα και να διασώζει την ευγένεια που προσιδιάζει στον

άνθρωπο, και να μην εκπίπτει και καταντάει στη θηριωδία των άλογων ζώων με τη νωθρότητα και την αδράνειά του.


Πέρασαν τα μέτρα με 153 ψήφους – Βαρύ πλήγμα για την κυβέρνηση




Συνολικά το πολυνομοσχέδιο έλαβε 18 παρών, ένας ήταν απών και τα όχι ήταν 128 από τους 299 βουλευτές - Σαμαράς: Τα μέτρα απαραίτητα για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ - Ε. Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας επενδύει στο θάνατο της χώρας” - Αλέξης Τσίπρας: “Παίζετε τα ρέστα σας για να παραμείνετε στην εξουσία” - Χάος νωρίτερα με την προσθήκη Στουρνάρα για υπαλλήλους της Βουλής

Γερμένης προς Γεωργιάδη πριν λίγο...

"Είπατε κάτι κύριε Γεωργιάδη; Γιατί το rolex που φοράται στο χέρι σας κάνει 7 χιλιάδες ευρώ..."

Ὁ Mαρμαρωμένος Βασιλιὰς Ἰωάννης ἐμφανίστηκε στὸν Μακρυγιάννη! Καὶ τοῦ ἀποκάλυψε τὰ συγκλονιστικὰ γεγονότα ποὺ ἔρχονται!

Ὁ ἀναμενόμενος ἅγιος Βασιλέας Ἰωάννης, γιὰ τὸν ὁποῖο ἔχουν μιλήσει, προφητεῖες, Ἅγιοι καὶ σύγχρονοι Γέροντες, εἶχε ἐμφανιστεῖ προσωπικὰ καὶ ὁλοζώντανα στὶς 20 Δεκεμβρίου 1849 μ.Χ. στὸν ἴδιο τὸν εὐσεβέστατο Στρατηγὸ Μακρυγιάννη, ὁ ὁποῖος κατέγραψε λεπτομερῶς τὶς ἐμφανίσεις αὐτὲς καὶ ἄλλα θαύματα καὶ φανερώσεις τοῦ Θεοῦ, τῆς Θεοτόκου καὶ τῶν Ἁγίων, σὲ ἰδιαίτερα χειρόγραφά του, παντελῶς ἄγνωστα γιὰ ὁλόκληρες δεκαετίες! Εἶχαν περιέλθει δὲ στὰ χέρια τοῦ Γιάννη Βλαχογιάννη ἴσως τὸ 1936.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ !!!

ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ !!! 



*ΠΡΟΣΟΧΗ   !   !   !   ! *


 ΙΣΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ
ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΠΑΝΙ !

ΑΥΤΟ ΤΟ video (30-second,) ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ  ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ
ΜΙΚΡΟ-ΠΥΡΚΑΪΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ !  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ
ΜΕΤΑ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ video!!  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΟΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΕΧΝΗΤΑ ΤΗΝ  ΠΥΡΚΑΓΙΑ.

 Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ, ΦΟΡΑ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑ
ΚΟΝΤΑΡΙ  ΜΗΚΟΥΣ 3,00m  ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΝΕΡΟ 1,5lit
ΧΥΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ  ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.

ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΕΡΓΕ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΕ!!!!

Oι διακοπές της πρέσβειρας Τίνας στο Παρίσι
Πρώτο Θέμα  16/10/2012    

Ως η πιο ευτυχισμένη Ελληνίδα πρέπει να αισθάνεται η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και νυν εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Την εποχή της οικονομικής κρίσης, που η ανεργία στις γυναίκες αγγίζει το 27,3% σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και 6 στις 10 νεαρές γυναίκες μένουν χωρίς δουλειά, η κυρία Μπιρμπίλη έχει βρει τον επίγειο παράδεισό της στο ρομαντικό Παρίσι απολαμβάνοντας ζωή χαρισάμενη, 2.872 χλμ. μακριά από τη μίζερη καθημερινότητα της Αθήνας.

« Έλαιον δέ αμαρτωλού, μή λιπανάτω την κεφαλή μου…» ( ελεημοσύνη από άνθρωπο αμαρτωλής ζωής, ποτέ να μη βάλω στο κεφάλι μου…)

Αυτό πού συνέβη τις τελευταίες  μέρες εδώ, στην πολύπαθη πολιτεία μας, δεν θα είχε ασφαλώς καμία θέση ούτε και στην αρχαία δημοκρατία της Κορίνθου με τις 1.000 πόρνες,  και κατ΄ ευφημισμό Εταίρες και «ιερόδουλες…» 
 
 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Πατήρ Σωτήρης Χαντάντ: Ο Ελληνορθόδοξος ιερέας που βρήκε μαρτυρικό θάνατο από ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία
 
Σήμερα (25 Οκτωβρίου 2012), η Ορθόδοξη Εκκλησία μας  πρόσθεσε ακόμη ένα μάρτυρα στην αγκαλιά του Χριστού μας . Πρόκειται για τον Ελληνορθόδοξο ιερέα  Σωτήρη (Φάντι)  Χαντάντ ο οποίος υπηρετούσε στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στη μικρή πόλη Κανάτα με 15.000 κατοίκους, 20 χιλιόμετρα έξω από την Δαμασκό.

Η ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Συμπληρώνονται 34 χρόνια από την υπόθεση «Κωσταλέξι»

Τριάντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φριχτή αποκάλυψη ενός δράματος που συγκλόνισε το 1978 την Ελλάδα της μεταπολίτευσης.

Οι πόρτες στο ισόγειο ενός σπιτιού στο χωριό Κωσταλέξι στη Λαμία ανοίγουν στις 7 Νοεμβρίου 1978 και μια ομάδα αστυνομικών και δημοσιογράφων έρχεται αντιμέτωπη με ένα θέαμα που δύσκολα θα ξεχάσει.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ "ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΚΑΚΟ" ;;;

Πραξικόπημα στη Βουλή!

Αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο! - Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέλυσε το Σύνταγμα και ανακοίνωσε άλλο αποτέλεσμα από αυτό που είδε!

                       
Βίντεο: Πραξικόπημα στη Βουλή!
Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίζονται από το πρωί στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ενώ το πολυνομοσχέδιο που φέρνει τα επαχθέστερα μέτρα στην Ιστορία της Ελλάδας κρίθηκε ξεκάθαρα αντισυνταγματικό, ο πρόεδρος της Βουλής, Β. Μεϊμαράκης προέβη σε ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ανέτρεψε την απόφαση της Βουλής!

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΙΑ ΤΟ CORPUS CHRISTI ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΥΠΕΡΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ (Β΄ ΜΕΡΟΣ)


15 ΕΔΩ ΤΟ Α΄ ΜΕΡΟΣ
(Γαβριήλ Μοναχός-Γέρων στό Ιερό Κουτλουμουσιανό κελλί Οσίου Χριστοδούλου-Καρυές Αγίου Όρους)

Ακολουθεί απομαγνητοφώνηση τής υπαγόρευσης από τόν Γέροντα Γαβριήλ υπέροχων εγκωμίων πρός τό Πρόσωπο τού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καί Θεού μέ αφορμή τό βλάσφημο θεατρικό έργο CorpusChristi.



Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

240 σελίδες μόνο περικοπές! Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο



- Ένας μισθός και μια σύνταξη χάνονται από τα δώρα - Όλες οι μειώσεις για μισθωτούς - συνταξιούχους ανάλογα το εισόδημα - Μέχρι 1.900 ευρώ οι μισθοί στις ΔΕΚΟ - Τέλος στα επιδόματα, τι απομένει και για ποιους - Ανοίγουν άμεσα όλα τα κλειστά επαγγέλματα

Η Δ.Ι.Σ για το μάθημα των Θρησκευτικών


Συνήλθε σήμερα Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Νοέμβριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ανέγνωσε Εισήγηση σχετικά προς το μάθημα των Θρησκευτικών. Συνοψίζοντας ανέφερε ότι:

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ


15 Την τελευταία του πνοή άφησε τις πρωινές ώρες της Τρίτης 6 Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός σε ηλικία 93 ετών. Τις τελευταίες ημέρες η από χρόνια κλονισμένη υγεία του είχε παρουσιάσει πολλαπλά προβλήματα και χρειάστηκε να εισαχθεί αρκετές φορές στο νοσοκομείο.

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Μάξιμος

2VSN 8106
Γράφει ο Αιμιλίος Πολυγένης
Εκοιμήθη σε ηλικία 98 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μάξιμος.
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κυρός Μάξιμος τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο "Lozenets" της Σόφιας, ενώ πριν λίγες ημέρες έκλεισε τα 98 του χρόνια.
Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης άφησε την τελευταία του πνοή στις 03.50 τα ξημερώματα, ενώ σε λίγη ώρα η Ιερά Σύνοδος θα κάνει επίσημη ανακοίνωση που θα ταφεί.

Η Διαφορά (ενός Γέροντα και ενός Γκουρού)


Αθανάσιος Ρακοβαλής
Η ΔΙΑΦΟΡΑ

(ΕΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΓΚΟΥΡΟΥ)
Θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε τις διαφορές μεταξύ ενός γκουρού  όπως τον δημιουργεί η παράδοση των ανατολικών θρησκειών ( Ινδουισμός, Βουδισμός κλπ) και ενός γέροντα όπως τον θέλει η παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αυτές οι δύο ‘μορφές’ είναι ‘θεσμοί’ που υπάρχουν εδώ και χιλιετίες μέσα στις αντιδιαμετρικές αυτές παραδόσεις και ενώ εκ’ πρώτης όψεως μοιάζουν να έχουν τον ίδιο ρόλο, εν τούτοις μία βαθύτερη και προσεκτικότερη ματιά θα μας αποκαλύψει τις τεράστιες διαφορές τους. Το μπακίρι έχει το χρώμα και την λάμψη του χρυσού και μπορεί να ξεγελάσει ανθρώπους χωρίς πείρα, το έμπειρο μάτι όμως καταλαβαίνει την τεράστια διαφορά τους.

Οι 10 πλουσιότερες σε σίδηρο τροφές

Ο Ποπάι λαμβάνει το πολύτιμο αυτό μέταλλο, τον σίδηρο, από το σπανάκι και αποκτά αμέσως δύναμη. Αν, όμως, το σπανάκι δεν είναι και από τις αγαπημένες σας τροφές, δείτε τι άλλο μπορείτε να καταναλώσετε, ώστε να αυξήσετε την πρόσληψή του μέσω της διατροφής σας.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Σύναξις Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριὴλ καὶ πασῶν τῶν Ἀσωμάτων καὶ Οὐράνιων Δυνάμεων

Ἡ Ἐκκλησία μας σήμερα γιορτάζει τὴν Σύναξη τῶν Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριήλ, καθὼς καὶ τῶν ὑπολοίπων Ἀσωμάτων καὶ Οὐρανίων Ἀγγελικῶν Ταγμάτων. Ἡ Ἁγία Γραφή, ἀναφέρει σὲ πολλὰ σημεῖα τὴν ἐπικοινωνία τῶν ἀνθρώπων μὲ τοὺς ἀγγέλους καὶ ἰδιαίτερα μὲ τοὺς ἐπικεφαλεῖς τῶν ἀγγελικῶν ταγμάτων Μιχαὴλ καὶ Γαβριήλ. Συγκεκριμένα, ὁ Ἀρχάγγελος Μιχαὴλ ἐμφανίσθηκε στὸν Ἀβραὰμ γιὰ νὰ σώσει τὸν Ἰσαάκ, τὸν ὁποῖο ἦταν ἕτοιμος νὰ θυσιάσει κατ’ ἐντολὴ τοῦ Θεοῦ, ποὺ θέλησε νὰ δοκιμάσει ἔτσι τὴν πίστη τοῦ δούλου το ...
περισσότερα...

Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά...

 
 
Ας το στέλνουμε ξανά και ξανά, μήπως και προλάβουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Ι αλίθια ίνε ότι πράγματι θα απλοπιιθί ι γλόσα κε θα δεν θα χριάζετε να ταλεπορούντε τα πεδιά μασ με τιν εκμάθισι τις γραματικίσ. Εξάλου, ίνε κε πιο ορέα ι ικόνα τις απλοπιιμένισ γλόσασ.
 
 
 
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ  ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ
 

ΠΩΣ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ. Το όραμα του γέροντα Σωφρόνιου (μαθητοῦ τοῦ ὁσίου Παϊσίου Βελιτσκόφσκυ)

από savvasm
Αποφθέγματα Γερόντων
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ
Το μοναστήρι του Νιαμέτς ήταν για την Μολδαβία ότι και το μοναστήρι της Άγιας Τριάδος στην Ρωσία, ότι της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου για την Ουκρανία, ότι το Αγιον Όρος για την Ελλάδα. Για πέντε αιώνες ήταν το κέντρο της θρησκευτικής διαφώτισης στην Μολδαβία. Από εκεί βγήκε ο περίφημος μολδαβός γέροντας Παίσιος Βελιτσκόφσκυ, ιδρυτής και πατέρας του θεσμού των γερόντων στη Ρωσία στους έσχατους καιρούς. Έτσι ένας από τους πολλούς μαθητές του οσίου Παϊσίου, ο Σωφρόνιος, που εκείνη την εποχή ήταν ηγούμενος, ήταν πνευματικός άνθρωπος και αυστηρός ασκητής είδε ένα όραμα…..

ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ.





Για σκέψου, ένας χαζοεγωιστής, πριν από έναν αιώνα, με καλή ψυχή κατά βάθος, πάει στην Κόλαση λόγω βλακείας. Εκεί,καταλαβαίνει όλη την ανοησία της ζωής του και πόσο καταστροφικά ήταν τα πείσματά του.

Όμως, είναι ξεχασμένος έναν αιώνα. Το Άγιο Πνεύμα θέλει να τον ελεήσει, αλλά πρέπει κάποιος να προσευχηθεί γι’ αυτόν τον ταλαίπωρο. Εγώ όμως επέμεινα:

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ 'ΠΕΙ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3" !!!

11/07/2012 - 11:47
Το "Μνημόνιο 3" που θα αλλάξει δραματικά τη ζωή των Ελλήνων θα ψηφιστεί μόνο με ένα "ναι" ή ένα "όχι".
Μετά την αποψινή ψηφοφορία τίποτα δεν θα είναι ίδιο ούτε στην οικονομία ούτε στην κοινωνία αλλά ούτε στο πολιτικό σκηνικό καθώς προβλέπεται ότι το πολυνομοσχέδιο θα πάρει τις απαιτούμενες ψήφους και θα καταστεί νόμος του κράτους.
Στη ΔΗΜΑΡ η πλειονότητα των στελεχών θέτει θέμα στρατηγικού προσανατολισμού και αμφισβητεί την τόσο στενή «συνάφεια» με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.