Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πανέμορφα ηλιοβασιλέματα πάνω σε γέφυρες!




Απίστευτο... Το ΣΔΟΕ αναγνώρισε εγγράφως ως «τουρκική» την μουσουλμανική νεολαία Κομοτηνής!!





...Όταν κατάλαβαν την γκάφα τους γύρισαν για να πάρουν το χαρτί, το οποίο όμως είχε κάνει ήδη «φτερά» με κατεύθυνση προς το τουρκικό Προξενείο!Πλέον, το Προξενείο έχει στα χέρια του επίσημο έγγραφο δημόσιας υπηρεσίας, μέσω του οποίου αναγνωρίζεται ο όρος «τούρκικος», με ότι αυτό συνεπάγεται...

Η ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ( ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ )


Το Τρίτο Μνημόνιο, οι δυσβάστακες στερήσεις του Ελληνικού λαού και οι προφητείες του Πατροκοσμά!




Ένας  αδελφός (ο “Ενορίτης”) μας εμπιστεύθηκε τις σκέψεις του για τις καλπάζουσες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Θέλησε να μείνει ανώνυμος. Σημασία δεν έχει το όνομα του γράφοντος, αλλά το περιερχόμενο των σκέψεών του. Εμείς θεωρήσαμε ότι αξίζει να σας τις παραθέσουμε. Τα σχόλια δικά σας.
ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ
 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ... ΣΩΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ;;; ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ !!!

ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΡΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ 48 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ


15 Με τον θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου έβαψε τα χέρια της η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας που αρχικά προκάλεσε και εν συνεχεία υπέγραψε τα εθνοκτόνα Μνημόνια: Ο οικοδόμος Γιώργος Χατζής 60 χρόνων, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στην Σιάτιστα  στις 29 Αυγούστου προκειμένου να πάει στο ΙΚΑ να εισπράξει την σύνταξή του βρέθηκε νεκρός, απαγχονισμένος από ένα βράχο, έχοντας δώσει ο ίδιος τέλος στην ζωή του όταν πληροφορήθηκε ότι του είχαν κόψει την πενιχρή αναπηρική σύνταξη που έπαιρνε!

ΦΡΙΚΗ !!!


ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ


1 «Άστεγοι και πεινασμένοι κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο για να εξασφαλίσουν έστω και για ένα βράδυ στέγη και τροφή»,

αναφέρει ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του νομού Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Κωστάρας στο ειδησεογραφικό πόρταλ του Αγρινίου aerasnews.gr.

Μια τρομακτική αποκάλυψη που δείχνει το μέγεθος της εξαθλίωσης συνανθρώπων μας. 


ΠΗΓΗ:    http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11993:kanoun-eiag%CE%BFgi&catid=285:koinonika&Itemid=781

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ !!!


Αράδιαζε με σιγουριά πάνω στην μεταφορική ταινία τα ψώνια που είχε μαζέψει στο καροτσάκι. Ατέλειωτα τα εφόδια, γέμισε η ταινία. Γεμάτο και το καρότσι. Έριξε μια ματιά στην κυρία που ήταν μετά από αυτήν. Κρατούσε στα χέρια της ένα γάλα κι ένα γιαουρτάκι. Χαμογέλασε και της είπε ευγενικά. “Παρακαλώ περάστε, έχετε μόνο δύο πράγματα”. Εκείνη αρνήθηκε μ’ ένα ξερό “όχι, ευχαριστώ” και βάλθηκε να κοιτά τα ξένα ψώνια με αυστηρό ύφος.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ... "ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ" !!!

Απόφαση σοκ: Γκρεμίζουν ό,τι θυμίζει Ελλάδα στην Πόλη

Με το πρόσχημα του εξωραϊσμού και της αναβάθμισης κατεδαφίζονται και τα τελευταία ελληνικά κτίσματα στην Πόλη, με απόφαση «κατεπείγουσας απαλλοτρίωσης»...
Η απόφαση αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ !!! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΘΛΙΟΙ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ !!! ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΑΣ !!!

Κλητήρες της Βουλής που ζουν σαν βασιλιάδες!

Αυτά είναι τα προκλητικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής που παίρνουν 16 μισθούς και πάνω από 200.000 ευρώ σε εφάπαξ, μεταξύ των άλλων!
Με τσιρίδες, τσαμπουκάδες, κυνηγητό στους διαδρόμους της Βουλής και προπηλακισμούς δημοσιογράφων διαμαρτυρήθηκαν οι πραιτωριανοί του πολιτικού κατεστημένου στην ανάγκη να προσαρμοστούν στις νέες κοινωνικές συνθήκες που επιβάλλουν η κρίση και τα Μνημόνια, τα οποία υπογράφουν όσοι τους διόρισαν με ρουσφέτια.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Νεκτάριος Μητροπολίτης Πενταπόλεως Αἰγύπτου

Γεννήθηκε τὴν 1η Ὀκτωβρίου τοῦ 1846 στὴ Σηλυβρία τῆς Θράκης ἀπὸ τὸν Δῆμο καὶ τὴν Βασιλικὴ Κεφάλα καὶ ἦταν τὸ πέμπτο ἀπὸ τὰ ἕ&xi ...
περισσότερα...

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ 13



       Ενδέκατη μέρα του προσκυνήματός μας και ξεκινάμε πρωί από το ξενοδοχείο μας για τη Λύδδα. Στη Λύδδα βρίσκεται η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου και είναι ένα από τα πολυάριθμα μοναστήρια του Αγίου που συναντούμε στους Αγίους Τόπους.
       Φτάνουμε στο μοναστήρι και μας υποδέχεται ο ηγούμενος και φύλακας-μοναχός του μοναστηριού. Μπαίνουμε μέσα και ο καθένας μας με τη σειρά προσκυνούμε στον ιερό χώρο. Ο ναός μέσα αρκετά μεγάλος με ωραίες εικόνες και αγιογραφίες. Το τέμπλο είναι ψηλό με όμορφες εικόνες και με ιδιαίτερα εντυπωσιακή διακόσμηση. 
Μεταξύ των ποικίλων εικόνων του Αγίου, συναντήσαμε κι αυτή που εικονίζεται με τους δύο Αγίους γονείς του, τον Άγιο Γερόντιο και την Αγία Πολυχρονία. 
Μια πάρα πολύ ωραία εικόνα της Παναγίας μας με τον Κύριο ως βρέφος στην αγκαλιά της στόλιζε την δεξιά πλευρά του ναού. Εδώ υπάρχει επίσης – όπως και στα περισσότερα μοναστήρια του Αγίου Γεωργίου- μια αλυσίδα που φημολογείται ότι είναι η αλυσίδα του αλόγου του Αγίου. 
Η αλυσίδα ήταν τοποθετημένη σε μια γυάλινη κατασκευή πάνω σε ένα προσκυνητάρι. Αφού προσκυνήσαμε, καθίσαμε για λίγο στο ναό και ακούσαμε κάποια λόγια από τον ηγούμενο σχετικά με τον Άγιο Γεώργιο. Επίσης, μας πληροφόρησε για την περιοχή που βρίσκεται η Ιερά Μονή και για τους ορθοδόξους που διαμένουν στον τόπο εκείνο.
      Κατόπιν, με μεγάλη ευλάβεια και δέος προσκυνήσαμε τα Άγια Λείψανα του Αγίου ενώ, παράλληλα, ψάλλαμε και το απολυτίκιό του. Μετά τη μεγάλη ευλογία που αξιωθήκαμε, κατεβήκαμε στο κάτω μέρος του ναού όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου. 
Προσκυνήσαμε όλοι με πολύ κατάνυξη τον τάφο και ψάλλαμε και πάλι το απολυτίκιό του. Σ΄ αυτό το μέρος παλιά ήταν το σπίτι της μητέρας του Αγίου και αργότερα ο ίδιος ο Άγιος Γεώργιος ενταφιάστηκε εκεί. Μέσα ο τάφος του Αγίου δεν περιέχει Άγια Λείψανα· είναι κενός. Πίσω από τον τάφο βρίσκεται μια χαρακτηριστική, ψηφιδωτή εικόνα του Αγίου με πολλές, χρωματιστές ψηφίδες. Μείναμε για λίγο προσευχόμενοι μπροστά από τον τάφο του Αγίου και ύστερα ανεβήκαμε στο πάνω μέρος του ναού, όπου αφού προσκυνήσαμε και πάλι στον ιερό χώρο, αναχωρήσαμε για τον επόμενο προορισμό μας.
       Κατευθυνόμαστε στο Τελ Αβίβ, όπου θα επισκεφτούμε τον περίφημο  και ξακουστό ζωολογικό κήπο της πόλης. Η φήμη του είναι παγκοσμίως γνωστή  και θεωρείται ο μεγαλύτερος του κόσμου. Η έκτασή του είναι τεράστια, με πολλούς χώρους και χωρισμένη σε θεματικά τμήματα. Στον χώρο αυτό φιλοξενούνται πολλά είδη ζώων, μεταξύ των οποίων και πολλά σπάνια, τα οποία φυλάσσονται και προστατεύονται με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.







       Αφού βγάλαμε τα εισιτήριά μας, μπήκαμε στο χώρο αυτό αρχικά με το λεωφορείο. Κατά την είσοδό μας, συναντήσαμε διάφορα ζώα ελεύθερα στο φυσικό περιβάλλον. Ύστερα φτάσαμε στο σημείο, όπου μας άφησε το λεωφορείο και από εκεί θα συνεχίζαμε την περιήγησή μας με τα πόδια. Αφού είχαμε εφοδιαστεί με τα απαραίτητα – παγωμένο νερό, καπέλα, ομπρέλες για τον ήλιο- ξεκινήσαμε όλοι μαζί την περιήγηση.
       Οι χώροι στους οποίους φυλάσσονται όλα τα ζώα είναι αρκετά μεγάλοι, ανάλογα βέβαια με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής του κάθε ζώου. Σε όλους αυτούς τους χώρους υπήρχε ειδική περίφραξη κατάλληλη για την ασφάλεια των επισκεπτών. Τα ζώα πολυάριθμα και πολλά από τα οποία τα αντικρίζαμε και τα μαθαίναμε για πρώτη φορά. Σε κάθε χώρο υπήρχαν ειδικές πινακίδες και επιγραφές που μας έδιναν πληροφορίες σχετικά με το ζώο που βλέπαμε.


       Συναντήσαμε όμορφα καγκουρό, στρουθοκάμηλους, καμήλες, ψηλές και επιβλητικές καμηλοπαρδάλεις, πρόβατα, κατσίκες, κότες και όμορφα μικρά αλογάκια, τα λεγόμενα πόνυ. 


Θαυμάσαμε τους ωραίους και ξεχωριστούς χρωματισμούς από διάφορα είδη παπαγάλων, είδαμε χελώνες που δε συναντούμε συχνά, καθώς το μέγεθός του ήταν τεράστιο και όχι σαν τις συνηθισμένες που ξέρουμε. Σε πολλούς χώρους υπήρχαν μαϊμούδες  και διάφορα είδη πιθήκων, οι οποίοι σκαρφάλωναν στα κλαδιά που βρίσκονταν στο χώρο τους με ιδιαίτερη ευκινησία. Σε μια αρκετά μεγάλη έκταση υπήρχε μια μεγάλη οικογένεια από γορίλλες. Ο χώρος αυτός ιδιαίτερα προστατευμένος και με ειδικά μέτρα ασφαλείας για τους επισκέπτες. Είχε από τη μία πλευρά ψηλά τείχη και από την μεριά των επισκεπτών υπήρχαν μεγάλα και χοντρά τζάμια. Οι γορίλλες ήταν  μεγαλόσωμοι και φαίνονταν να απολαμβάνουν την ηρεμία του τόπου τους. Ξεχωριστή ομορφιά προσέδιδαν στο χώρο του ζωολογικού κήπου οι λίμνες με τα όμορφα νούφαρα και τα διάφορα φυτά περιμετρικά και μέσα σ΄ αυτές φιλοξενούνταν εντυπωσιακοί κύκνοι και πάπιες με τα μικρά τους. Κατά τόπους συναντούσαμε διάφορα πτηνά, κουκουβάγιες, πολύχρωμα παγώνια με ξεχωριστούς χρωματισμούς και σχέδια στα φτερά τους. 







Εντύπωση προκάλεσε σε όλους ο γυπαετός με τη μεγάλη δύναμή του και το άνοιγμα των φτερών του που μπορεί να φτάσει αρκετά μέτρα. Επίσης, υπήρχαν και άγρια ζώα όπως τίγρεις, ύαινες και σε ένα μεγάλο και ειδικά φυλασσόμενο χώρο φιλοξενούνταν τεράστιοι ελέφαντες.  Συναντήσαμε διάφορα είδη ερπετών μεταξύ των οποίων σαύρες, φίδια- άλλα μικρά άλλα μεγάλα- και κροκόδειλους. Σ΄ ένα μικρό ενυδρείο θαυμάσαμε πολύχρωμα ψάρια πάνω στα οποία έπεφτε το φως του ηλίου και τα έκανε πολύ λαμπερά.


       Αφού τελειώσαμε την περιήγησή μας πεζοί μέσα στον ζωολογικό κήπο, επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο με το οποίο θα πηγαίναμε σε χώρους όπου κάποια ζώα ζουν ελεύθερα. Εκεί βλέπαμε μέσα από το λεωφορείο διάφορα ζώα μεταξύ των οποίων ζέβρες σε κοπάδια, αντιλόπες, ρινόκερους και στρουθοκάμηλους. 


Τελευταίος χώρος της ξενάγησής μας ήταν εκεί που φιλοξενούνταν τα λιοντάρια. Απαγορευόταν ρητώς να κυκλοφορεί κανείς εκεί πεζός και τα παράθυρα των οχημάτων που υπήρχαν στο χώρο έπρεπε να είναι κλειστά. Παρατηρούσαμε τα λιοντάρια με τη χαρακτηριστική χαίτη τους που στέκονταν ήρεμα κάτω από τα δέντρα απολαμβάνοντας τη σκιά τους. Στο χώρο υπήρχαν και λέαινες, οι οποίες φαίνονταν να ενοχλούνται από τη ζέστη που επικρατούσε.


       Μετά την πολύωρη διαδρομή μας και επίσκεψή μας στο ζωολογικό κήπο, ξεκινήσαμε για την επιστροφή μας στον τόπο διαμονής μας. Η ζέστη ήταν σχεδόν αφόρητη και η ξεκούραση ήταν σε όλους απαραίτητη. Φεύγοντας, ευχαριστήσαμε τον Κύριο για τη μέρα που πέρασε και για όλα τα δημιουργήματά Του που είδαμε και απολαύσαμε.