Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἀμφιλόχιος Ἐπίσκοπος Ἰκονίου

Ἦταν Καππαδόκης, σύγχρονός του Μ. Βασιλείου καὶ φίλος του. Διακεκριμένος γιὰ τὴν  μεγάλη του μόρφωση ...
περισσότερα...

ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ... ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ... ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ !!!

A bird - an architect !!!!!!!

 

 
Στην Ουρουγουάη είδα φωλιές Horneros παντού, με ιδιαιτερότητα ότι χτίστηκε φωλιά στο παράθυρο του κτιρίου όπου ζω. Έχοντας τη φωλιά "εκεί" τράβηξα πάνω από 600 φωτογραφίες.
Όλα ξεκίνησαν από περιέργεια και είχα την τύχη να το παρακολουθώ κάθε μέρα. Όταν είδαν τις φωτογραφίες οι οικογένεια και οι φίλοι μου εξεπλάγησαν.
Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να ανέβουν οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο για να τις μοιραστώ μαζί σας, κυρίως όσοι από εσάς ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, οπότε, ελπίζω να σας αρέσει.
Δεν είμαι φωτογράφος.

Η φωλιά χτίστηκε μεταξύ τέλη Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου.

Εργαζόντουσαν  8  με  10  ώρες την ημέρα,  αλλά όχι Κυριακές!!!




Μεγάλο θέμα με θερμούς υποστηρικτές και φανατικούς πολέμιους έχει δημιουργηθεί με τους χημικούς αεροψεκασμούς...Μας ψεκάζουν με ειδικά χημικά  για να καταστείλουν την οργή μας βροντοφωνάζουν οι υποστηρικτές, σενάρια επιστημονικής φαντασίας με απλά καυσαέρια αεροσκαφών λένε οι πολέμιοι...Το θέμα γιγαντώνεται ακόμα περισσότερα απο τη σιωπή της κυβέρνησης καθώς επίσημη απάντηση ή διάψευση όλων αυτών των σεναρίων δεν υπάρχει, αντιθέτως σοβαροί επιστήμονες όπως ο ερευνητής του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ Νίκος Κατσαρός αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι...γίνεται  και η κυβερνητικοί το καλύπτουν... Φίλος αναγνώστης του makeleio μας απέστειλε πραγματικά αποκαλυπτικές φωτογραφίες με εσωτερικά αεροσκαφών που έχουν τροποποιηθεί και χρησιμοποιούνται γι αυτό τον σκοπό...Δείτε τις φωτογραφίες και τα συμμεράσματα...δικά σας!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ !!!


Πρακτικές εγκληματικές
Σε διάφορα μέρη σε πολυσύχναστα: πρατήρια βενζίνης, πάρκινγκ, σούπερ μάρκετ κ.λ.π,
δίδονται μικρά δώρα - δωρεάν διανομή, φαινομενικά για προώθηση πωλήσεων όπως : μπρελόκ, μασκότ για αυτοκίνητα, κλπ.
! ΜΗΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΊΤΕ ! Περιέχουν ένα ΤΣΙΠ για ανίχνευση προσώπου (κάποτε μόνο στις ταινίες τα βλέπαμε).

ΓΛΥΚΥΤΑΤΟ !!!


ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ... ΕΙΝΑΙ Φ Ρ Ι Κ Ι Α Σ Τ Ι Κ Ο !!!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Ο ΠΙΟ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ... 
   
 
Ένα γκαλά έγινε στη Γάζα. Ο Ιμάμης ευλόγησε το γάμο 450 ζευγαριών.  Η πλειοψηφία των γαμπρών ήταν απο 25 μέχρι 30 ετών και η πλειοψηφία των νυφών ήταν ΚΑΤΩ ΑΠΌ 12 ΕΤΩΝ.

Φάρμακα που έχουμε στο σπίτι μας!

Απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε
Δείτε ποια είναι και πως χρησιμοποιούνται...


1. Γαρύφαλλο.
Αντιμετωπίζει τα κοψίματα...
Ρίξε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να αποφύγεις τον
κίνδυνο μόλυνσης. Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο είναι και
πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη
δράση.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





Η κοίμηση ενός άγνωστου αγίου. «Επιθυμίαν έχω αναλύσαι»(*)
Νικολάου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
(*)Φράση του αποστόλου Παύλου. Ολόκληρη: "Επιθυμίαν έχω αναλύσαι και συν Χριστώ είναι". Σημαίνει "ποθώ να διαλυθώ και να είμαι μαζί με το Χριστό" Φυσικά ΔΕΝ εννοεί καθόλου να αυτοκτονήσει κάποιος.

Άνθρωπος πολύ πονεμένος, αλλά και ασυνήθιστα γλυκύς και ευτυχισμένος. «Η πάντα νουν υπερέχουσα ειρήνη» ιδίωμά του [=η ειρήνη που ξεπερνά τη λογική ήταν χαρακτηριστικό του]. Ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Μικρό παιδί, στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, όταν μπροστά στα μάτια του πήραν τη μητέρα και την αδελφή του οι αντάρτες και σε λίγο άκουσε τους πυροβολισμούς.Δεν τους ξαναείδε, αλλά και δεν λησμόνησε ποτέ ούτε την εικόνα του χωρισμού ούτε τις εκφράσεις του προσώπου τους ούτε τα ως τότε γεγονότα της κοινής ζωής τους. Αιτία το μίσος του πατέρα τους, που και αυτός εξαφανίστηκε. Αυτός τις κατήγγειλε. Η παιδική ψυχή του μια πληγή χαίνουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ !!!

Ανθολόγια ή πανέρια με οχιές;

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς
 
«Ένα βράδυ η γιαγιά μου κάπνιζε το μαύρο της πούρο, ενώ εγώ μισοκοιμόμουν μακάρια στη ζεστή αγκαλιά της». (Ανθολόγιο Ε’-Στ’ Δημοτικού, σελ. 85).
Βεβαίως, όσοι τουλάχιστον είμαστε πάνω από τα σαράντα και «προλάβαμε» εκείνες τις ολοζωής μαυροντυμένες γριούλες, τις μανάδες ή τις κυρούλες των περισσοτέρων από μας, που ανάβανε-ακούραστες-τα καντήλια στα ταπεινά ξωκλήσια και στα ερημομονάστηρα της Ελλάδας, αυτήν την εικόνα φυλάξαμε στην μνήμη μας: Να μας νανουρίζουν, καπνίζοντας μαύρα πούρα, από την Κούβα, γιατί δεν καταδέχονταν τα παρακατιανά...

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ !

ΠΑΡΑΞΕΝΗ φλόγα καίει αιώνια μέσα στην καρδιά ενός καταρράκτη!

Ένα παράξενο φαινόμενο παρατηρείται στο Chestnut Ridge Park στη Νέα Υόρκη και ειδικότερα στο σημείο που ονομάζεται Eternal Flame Falls ή «Οι Καταρράκτες της Αιώνιας Φλόγας»...

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ... "ΖΗΤΟΥΝ" ;;;

Οι Γερμανοί ζητούν την επαναχορήγηση ιθαγένειας σε 50.000 μουσουλμάνους της Θράκης που έχουν απελαθεί

«Σιωπηρός» γεωπολιτικός σχεδιασμός αποσταθεροποίησης της Ελλάδας

Επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας παίζουν οι Γερμανοί στη Θράκη, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου του Βερολίνου για τη μετατροπή της χώρας σε κανονικό προτεκτοράτο. Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν τις... γερμανικές μεθοδεύσεις και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων απελαθέντων «τουρκόφρονων» μουσουλμάνων και των οικογενειών που δημιούργησαν μετέπειτα στη Δυτική Θράκη,
Είναι γεγονός πως για τον Αντίχριστο και το τέλος του κόσμου έχουν μιλήσει όλοι. αυτοχειροτόνητοι ιεροκήρυκες, αυτοσχέδιοι προφήτες και αυτόκλητοι σωτήρες. ερασιτέχνες προφητολογοι, αλλά και επαγγελματίες του είδους. περίεργοι αιγυπτιολόγοι, σχιζοφρενείς και παρανοϊκοί "ηγέτες" παραθρησκευτικών ομάδων, παράφρονες αιρεσιάρχες και φανατικοί θρησκόληπτοι. πραγματικά, μεγάλος αριθμός των "αντιχριστολόγων". Πολύ μελάνι έχει χυθεί για το θέμα. Και μεγάλος αριθμός των βιβλίων που ασχολούνται με αυτό. Ακόμη μεγαλύτερος, όμως, είναι ο αριθμός των ανοησιών που έχουν ειποθεί για αυτό το ζήτημα. Διότι δεν είναι μόνο που όλοι έχουν μιλήσει για αυτή την υπόθεση. είναι και ότι τα έχουν πει όλα  πότε γεννήθηκε, πότε θα εμφανιστεί, ποιος είναι, πότε θα έρθει και πότε θα φύγει, ποιοι είναι οι γονείς του, σε ποια πανεπιστήμια σπούδασε κοκ.