Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

"ΣΟΙ ΚΥΡΙΕ"



Σοι Κύριε...
Πριν από το τέλος κάθε δέησης, και όταν ο ιερεύς προτρέπει τον λαό λέγοντας «αυτούς καί λλήλους καί πσαν τήν ζωήν μν Χριστ τ Θε παραθώμεθα», ο λαός απαντάει: «Σοί, Κύριε». «Σε σένα Κύριε».

Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ «ΧΡΥΣΩΝ» ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12748:o-meogaias-nik&catid=288:eipan&Itemid=787
 
15 Ένας από τους Ιεράρχες που διατηρούν την αυτόνομη και επίκαιρη φωνή τους στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος πήρε την πρωτοβουλία να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στον χώρο της Εκκλησίας. Και να διακόψει την αμηχανία ή και… αφωνία ακόμη, γύρω από όσα ακούγονται στο παρασκήνιο ή γράφτηκαν σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, αναφορικά με τον “πλουτισμό” Μητροπολιτών, και τα σενάρια περί  ελέγχου του ΣΔΟΕ.

ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ... !!!


Ο Άνθρωπος, που δεν πέθαινε με τίποτα...

ΠΗΓΗ: http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2012/11/blog-post_2987.html#more
Ο Μαϊκλ Μαλόι (Michael Malloy) ήταν ένας Αμερικανός άστεγος άντρας, που έζησε στην Νέα Υόρκη στις αρχές του... 1900.
O Άντρας αυτός όμως έμεινε στην ιστορία όχι για την ζωή του, αλλά για τον τρόπο που πέθανε.

 
Ο Μαλόϊ δούλευε σαν πυροσβέστης στην περιοχή της Νέας Υόρκης. Μετα το οικονομικό Κραχ ομως το 1929 ο Μαλόι εχασε την δουλειά του και φυσικά βρέθηκε σε πολύ άθλια οικονομική κατάσταση οπως φυσικά και χιλιαδες αλλοι άνθρωποι εκεινη την μαυρη περίοδο στην Αμερική. Μερικά χρόνια μετά και το 1933 ο Μαλόι κατεληξε να ειναι ενας αστεγος και αλκοολικός αντρας που κοιμόνταν στα παγκάκια και έψαχνε τα σκουπίδια για φαγητο. Ωστόσο η μοίρα του επεξε ενα πολύ ασχημο παιχνίδι. Η Περίοδος τότε στην Αμερική ηταν πολύ δύσκολη (μετά το κραχ του 1929) με αποτελεσμα πολλοί ανθρωποι να σκαρφίζονται τρόπους για να βγάλουν χρήματα. 

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Η μαγεία της σταγόνας..



Από τον Corrie White..

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ !!!

Ο Δεκέμβρης του 2012 έχει κάτι... που συμβαίνει μόνο κάθε 824 χρόνια!

Συμβαίνει μία μόνο φορά και κάθε 824 χρόνια...

Οι Κινέζοι αποκαλούν το φαινόμενο αυτό...
"Τσάντα με χρήματα".
Ο Δεκέμβρης, λοιπόν, του έτους αυτού έχει... 5 Σάββατα, 5 Κυριακές και 5 Δευτέρες!

Το…εκκρεμές


Του Θανάση Νικολαΐδη |
ΚΑΙ, βέβαια, δεν θριαμβολογείς με δανεικά που έρχονται. Κι αν δεν αλλάξεις «χαρακτήρα», περίμενε μιαν απ’ τα ίδια. Ωστόσο, πήραν τα μέτρα τους οι δανειστές μας.
Κάτι θα’ χαν ακούσει για την ανεμελιά μας «των οικιών μας εμπιπραμένων», για τον δαιμόνιο έλληνα, αλλά και την…μαγκιά του. Δεν μας φόρτωσαν με επόπτες, αλλά ο έλεγχος δεν θα μας λείψει. Από μακριά και διακριτικά, μη ξεφύγουμε δαγκώνοντας το χαλινάρι.

Δολοφόνησαν την ηρωίδα δήμαρχο

Άγρια χτυπημένο και καμένο, σε ένα απόμερο σοκάκι στα δυτικά της Πόλης του Μεξικού...
βρέθηκε το άψυχο σώμα της γνωστής ως «ηρωίδας του 21ου αιώνα», της 36χρονης μεξικανής δημάρχου που τόλμησε να κηρύξει τον πόλεμο στα καρτέλ των ναρκωτικών.

Ανακοίνωση Μητροπολίτου Πειραιώς για τον θόρυβο ελέγχων του ΣΔΟΕ σε ανωτάτους κληρικούς


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833, Fax +30 210 4518476 e-mail: impireos@hotmail.com
᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 27ῃ Νοεμβρίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Εἰς τόν ἔντυπον καί ἠλεκτρονικόν Τύπον ἔχει ἐγερθεῖ μέγας «θόρυβος» δι’ ἀνωτάτους Κληρικούς τῆς Ἐκκλησίας πού «ἐλέγχονται» γιά τήν οἰκονομική τους κατάσταση ἀπό τό Σῶμα Διώξεως Οἰκονομικοῦ Ἐγκλήματος (ΣΔΟΕ) καί μάλιστα ἀναφέρονται ἐπωνύμως καί ἀνωνύμως Ἱεράρχαι καί δή τοῦ Λεκανοπεδίου μέ πρόδηλο ἀποτέλεσμα νά προκαλεῖται ἱκανή ὄχλησις εἰς τάς συνειδήσεις τῶν πιστῶν καί νά παρουσιάζεται μία ἀνεπέρειστος εἰκόνα γιά τήν ἀγωνιζομένη καί μαχομένη Ἁγιωτάτη ἡμῶν Ἐκκλησία εἰς καιρόν ἰδιαιτάτης κρίσεως. Ἐπειδή τό θέμα ἔχει οὐσιώδη σημασίαν

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Στέφανος ὁ Ὁμολογητής ὁ Νέος

Γεννήθηκε στὴν Κωνσταντινούπολη καὶ οἱ εὐσεβεῖς γονεῖς του, Ἰωάννης καὶ Ἄννα, τὸν ἀνέθρεψαν κατὰ τὸν καλύτερο χριστιανικὸ τρόπο. Ὅταν μεγάλωσε, μορφώθηκε ἀρκετὰ καὶ ἀργότερα ἀναδείχθηκε ἡγούμενος στὸ περίφημο ὄρος τοῦ Ἁγίου Αὐξεντίου. Ὅταν ξέσπασε ὁ πόλεμος ἐναντίον τῶν ἁγίων εἰκόνων, ὄχι μόνο δὲ συμμορφώθηκε μὲ τὶς αὐτοκρατορικὲς διαταγές, ἀλλὰ καὶ χαρακτήρισε αἱρετικοὺς τοὺς εἰκονομάχους βασιλεῖς. Καταγγέλθηκε στὸν αὐτοκράτορα Κωνσταντῖνο τὸν Κοπρώνυμο, ὁ ὁποῖος ἤλπιζε μὲ τὴν προσωπική του ...
περισσότερα...

ΝΤΡΟΠΗ !!!

Επιχείρησαν να διώξουν τους σεισμοπαθείς από τους καταυλισμούς στο Μενίδι, χρειάστηκε να παραστούν δυνάμεις των ΜΑΤ

Το μέλλον των καταυλισμών σεισμοπαθών ήταν αβέβαιο από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου του 2007 όπου και αποφασίστηκε η απομάκρυνση τους από τους καταυλισμούς.
Σήμερα, 13 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, κλιμάκια του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Δήμου Αχαρνών...

αποφάσισαν την απομάκρυνση των σεισμοπλήκτων «Άξιον Εστί» με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικρές εντάσεις στην περιοχή. Οι κύριοι λόγοι που είχε συζητηθεί να δοθεί τέλος στους καταυλισμούς των σεισμοπαθών και μάλιστα έως το τέλος του 2008 ήταν οι εξής:

Μη μασάτε…

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Το Eurogroup έλαβε μία μεσοβέζικη απόφαση και η Αθήνα επαναλαμβάνει μονότονα ότι «σωθήκαμε»...
Στην ουσία η απόφαση προαναγγέλλει νέα μέτρα λιτότητας, νέο σφίξιμο του ζωναριού με αβέβαιο μέλλον. Τα ίδια έλεγαν οι Έλληνες κυβερνώντες στις 21 Φεβρουαρίου, ότι δηλαδή αποφύγαμε τη χρεοκοπία και αρχίζει η άνοιξη της ελληνική οικονομίας. Ακριβώς τα ίδια λένε και τώρα.

ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ... ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗΣ !!!

Η διαπίστωση της ημέρας...!

Ο Σπύρος "ζορίζεται" με τα 37 χιλιάρικα του εξαθλιωμένου Έλληνα φορολογούμενου που παίρνει ανά επεισόδιο...Κλαίω βρε Σπύρε...Αγαπητοί αναγνώστες, ας κάνουμε έναν έρανο να...
βοηθήσουμε τον κακομοίρη παρουσιαστή μας, να "βγάζει" αβίαστα την εκπομπή του...


"Ξαναχτύπησε" ο Βαρουφάκης για το Eurogroup

Ο καθηγητής Οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, “ξαναχτύπησε” με αναφορά στο Twitter για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup και την επίτευξη συμφωνίας των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης... με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για το θέμα της Ελλάδας.

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΝΑΝ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ !!!

Σαμαράς: Τέλος στην αβεβαιότητα - Διασφαλίστηκε η παραμονή μας στο ευρώ

Τη σημασία της χθεσινής απόφασης της ευρωζώνης όσον αφορά στη νέα απομείωση του ελληνικού χρέους, στη δρομολόγηση εκταμίευσης των δανειακών δόσεων και στη...
μεταστροφή του ψυχολογικού κλίματος υπέρ της Ελλάδας, ανέλυσε ο πρωθυπουργός σε μία διαγγελματικού χαρακτήρα, 9λεπτη δήλωσή του, το απόγευμα της Τρίτης.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΤΙ ... 'Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ !!!


«Οὐκ ἐκάθισα μετὰ συνεδρίου ματαιότητος καὶ μετὰ παρανομούντων οὐ μὴ εἰσέλθω· ἐμίσησα ἐκκλησίαν πονηρευομένων καὶ μετὰ ἀσεβῶν οὐ μὴ καθίσω»
(Ψαλμ. κε΄4-6)Πρόσφατα, ἀπό 15 ἕως 17/10/2012, πραγματοποιήθηκε η ΚΔ´ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Ἐντεταλμένων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν καί Ἱερῶν Μητροπόλεων γιά θέματα αἱρέσεων καί παραθρησκείας, ὑπό τήν αἰγίδα τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερωνύμου, στό Ἐκπαιδευτικό καί Πολιτιστικό Ἵδρυμα «Ἅγιος Γρηγόριος Παλαμᾶς» στή Θεσσαλονίκη, μέ τήν φροντίδα τοῦ Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ἀνθίμου, Προέδρου τῆς Σ. Ε. ἐπί τῶν Αἱρέσεων καί ὑπό τήν προεδρίαν Αὐτοῦ, μέ θέμα:

«Ἡ ἐλπίδα τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας γιά τήν αἰωνιότητα καί οἱ πλάνες τῶν "ἐσχατολογικῶν" αἱρέσεων».

Μετά ἀπό ἐκτενή συζήτηση ἐπί τῶν εἰσηγήσεων, ἡ Συνδιάσκεψη ἐνέκρινε ὁμοφώνως τά ἀκόλουθα Πορίσματα, πού ὅσοι ἐνδιαφέρεστε μπορεῖτε νά δεῖτε ἐδῶ:


ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΛΑΝΕΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΔ΄ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
Η “Ιερή” αυτή Συνδιάσκεψη αμφισβητούμενης θεολογικής τοποθέτησης, προσφέρει αόριστη γενική καταδίκη της εσχατολογικής ενασχόλησης και διατύπωσης θέσεων στα ορθόδοξα πλαίσια, και υποκρύπτει σκοπιμότητες περί ταυτοτήτων και επερχόμενου χαράγματος.
Η προφητευμένη αποστασία είναι εδώ. Διαφαίνεται η προετοιμασία στο να ακολουθήσουν οι πιστοί τους οικουμενιστές που θα τους ρίξουν στο στόμα του επερχόμενου ψευτομεσσία.

Η επισκοπικοκεντρικότητα της Θείας Λειτουργίας, ενισχύεται τώρα από την επικίνδυνη άποψη της πανορθόδοξης συνεδριακής έγκρισης σε οποιοδήποτε θέμα (άρα και στην αντίχριστη εσχατολογία), αλλιώς χαρακτηρίζουν κάτι πλανερό, κακόδοξο και αστήρικτο αγιογραφικά, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να εξηγούν επαρκώς, συγκεκριμένα και αδιαμφισβητήτως θεολογικά το γιατί.
Στην προσπάθεια τους δε να πολεμήσουν την εσχατολογία των αιρέσεων, καίνε στην πυρά μαζί και την ορθόδοξη εσχατολογική ερεύνα.
Με αφορμή λοιπόν την ανακοίνωση του συνεδρίου θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς συνοπτικά τα εξής:


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_411.html#ixzz2DRrWI1QX


ΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ !!!

Τα «σκοτεινά» Χριστούγεννα της Ελλάδας!
 
Τα «σκοτεινά» Χριστούγεννα της Ελλάδας!  
 
ΠΗΓΗ:   http://www.briefingnews.gr/%CE%91%CE%A3%CE%9A%CE%9F%CE%A3-%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%A5/item/38459

Τά φετινά Χριστούγεννα σίγουρα θα είναι τα πιο σκοτεινά των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας.
Κυριολεκτικά σκοτεινά, αφού οι περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδας δεν διαθέτουν κονδύλια για τον στολισμό των κεντρικών σημείων των πόλεων και των δρόμων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ ! ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΕΓΕΣΘΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΠΤΕΣΘΕ ... ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ! ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟΣΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ;;;

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12667:o-oikoumenikos&catid=277:oikoumeniko-patriarcheio&Itemid=762
 
15 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε χθες, 26 Νοεμβρίου, στην επίσημη τελετή έναρξης της λειτουργίας του «Κέντρου Βασιλιά Αμπντουλάχ για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο» , που εγκαινιάστηκε στη Βιέννη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν και με τη συμμετοχή ηγετικών προσωπικοτήτων των παγκοσμίων Εκκλησιών και της πολιτικής.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΗΡΩΔΗΣ O ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12670:ugchronos-ir%CE%BFdi&catid=285:koinonika&Itemid=781
 
1 Του Μάνου Χατζηγιάννη
Τεκμήριο το παιδί ενώ οι γεννήσεις ελαχιστοποιήθηκαν

Τεκμήριο για την εφορία θα αποτελούν πλέον  τα παιδιά των φορολογουμένων . Κι όποιος είναι γονιός θα υποστή τη φορολογική τιμωρία. Τεκμήριο διαβίωσης το παιδί;; Ποιός άρρωστος νους θα μας οδηγήσει εκεί ; Γιατί αυτά που ακούγονται εσχάτως για τα φορολογικά σχέδια των οικονομικών εγκεφάλων της κυβέρνησης  ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία

Επιστολή Μητροπολίτου Κυθήρων προς τον Υπουργό Παιδείας

ΠΗΓΗhttp://www.impantokratoros.gr/775E04DB.el.aspx 


Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
Υπουργέ μου,
Ἐπανελθών ἀπό τό 25νθήμερο ταξίδι μου εἰς τήν Αὐστραλίαν, ὅπου ἕνας ἄλλος – νέος κόσμος ζῆ, κινεῖται καί ἀναπτύσσεται, θεωρῶ χρήσιμο καί ἐπιβεβλημένο, ἐν ὄψει τῶν ὅσων τεκταίνονται διά τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν, τίς μηδενικές προσλήψεις Θεολόγων καθηγητῶν κατά τό τρέχον σχολικόν ἔτος, καί τόν ἐπιχειρούμενο ἀπό σκοτεινές δυνάμεις ἀποχρωματισμό τῆς παιδείας ἀπό τίς ἑλληνοχριστιανικές μας παραδόσεις,