Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η Γενοκτονία των Ποντίων στα λύκεια… της Αυστραλίας!

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, θα προσφέρεται η δυνατότητα σε μαθητές της Α’ Λυκείου να διδάσκονται για τις γενοκτονίες που διεπράχθησαν κατά...
χριστιανικών πληθυσμών, μεταξύ τους και Ελλήνων, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα.


ΑΥΤΟ ΘΑ 'ΠΕΙ ... ΠΟΔΗΛΑΤΟ !!!


Ο εσπερινός των Χριστουγέννων στο ναό της Ευαγγελίστριας της Πάτρας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου

Επίσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας της Μητρόπολης στο ναό του Αγίου Ανδρέα

Ο εσπερινός των Χριστουγέννων στο ναό της Ευαγγελίστριας της Πάτρας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου Επίσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας της Μητρόπολης στο ναό του Αγίου Ανδρέα

Ο μεγάλος αρχιερατικός εσπερινός των Χριστουγέννων θα τελεστεί την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στον ιερό Μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Ευαγγελίστρια), στην Πάτρα, στην οδό Μαιζώνος, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Οι καλύτερες φωτογραφίες του Οκτωβρίου μέσα από τον φακό του National Geographic!


Νέος Πατριάρχης Αντιοχείας ο Κεντρικής Ευρώπης Ιωάννης

john111
Romfea.gr | Εξελέγη πριν από λίγο ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας από τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου εξέλεξε ως νέο Πατριάρχη Αντιοχείας, τον μέχρι σήμερα Σεβ. Μητροπολίτη Κεντρικής Ευρώπης κ. Ιωάννη.

Ο πόνος του Μακρυγιάννη


Αν οι ιστορικές μνήμες στεφανώσουν με την αθανασία πέντε-δέκα νεοέλληνες, ανάμεσά τους ασφαλώς θα συγκαταλέγεται κι ο στρατηγός Μακρυγιάννης (1797 - 1867). Πρόκειται για μια απ’ τις αγνότερες και ηρωικότερες μορφές του ελληνικού θαύματος του 1821. Μια ακέραιη, ανιδιοτελής, πολύπλευρη προσωπικότητα, πέρα ως πέρα ελληνική και ορθόδοξη, θετικά αξιολογημένη από κορυφαίους νεοέλληνες ιστορικούς και λογοτέχνες.

30 Φανταστικές φωτογραφίες με ζώα!

H θανατηφόρα απάτη της χημειοθεραπείας…




Από τον Φόβο του «Θανατηφόρου» Καρκίνου και τον Μύθο της Χημειο- «θεραπείας» στην Πραγματικότητα της Εναλλακτικής Αντιμετώπισης

«Η Χημειοθεραπεία Θεραπεύει και… η Γη Είναι Επίπεδη»*

Μερικές δεκαετίες από τη δημοσίευση του περίφημου βιβλίου του Δρ. Χάμερ Καρκίνος, Ασθένεια της Ψυχής, και την επακόλουθη οργανωμένη καταδίωξή του, μέχρι τον τελικό εγκλεισμό του στις γαλλικές φυλακές και παρά το γεγονός ότι οι φωνές, που

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Προφήτης Δανιὴλ καὶ τὰ τρία παιδιὰ Ἀνανίας, Ἀζαρίας καὶ Μισαὴλ


Ὁ Προφήτης Δανιὴλ εἶναι ἕνας ἀπὸ τοὺς τέσσερις μεγάλους προφῆτες καὶ ἔζησε στὰ τέλη τοῦ 7ου μὲ τὶς ἀρχὲς 6ου π.&Chi ...
περισσότερα...

ΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ... ΡΕΥΜΑ ! ΘΕΕ ΜΟΥ ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ !!!


Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ;»






Κανονικά πριν από τον Εσπερινό της γιορτής ή της Κυριακής σταματάει κάθε εργασία.
 
Καλύτερα είναι να δουλέψει κανείς περισσότερο την προπαραμονή, όταν αυτό μπορεί να ρυθμισθεί, και να μη δουλέψει
μετά τον Εσπερινό της παραμονής. Άλλο είναι να κάνει κανείς σε μια
γιορτή ή την Κυριακή ένα ελαφρό πράγμα το απόγευμα, όταν είναι μεγάλη
ανάγκη, αλλά και αυτό πάλι με τρόπο.

Πως τιμούμε και πως εορτάζουμε τον Άγιο που φέρουμε το όνομά του; Πως εορτάζουμε “κατά Θεόν”;






από savvasm
Μελέτη τῆς ζωῆς τῶν Ἁγίων
Ἡ ἀγάπη μας πρός τούς Ἁγίους, καί ἰδιαίτερα πρός αὐτόν, πού ἀξιωθήκαμε νά φέρουμε τό ὄνομά του, φανερώνεται καί μέ τή μελέτη τῆς ζωῆς του.

Κουκούτσι βερίκοκου... το φάρμακο κατά του Καρκίνου..




Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πανέμορφη η Φάτνη που στολίζει το προαύλιο του Αγίου Χαραλάμπους στα Κρύα Ιτεών (φώτο)



Η Χριστουγεννιάτικη Φάτνη που στήθηκε κι εφέτος από τα παιδιά της Ενορίας μας, προσφέρει τις Άγιες αυτές ημέρες, ένα ξεχωριστό γιορτινό χρώμα στον περίβολο του Ναού μας και γενικότερα σε ολόκληρη την περιοχή Κρύα Ιτεών.
Είναι ένα πραγματικό στολίδι που μας αλλάζει τη διάθεση ευχάριστα, υπενθυμίζοντάς μας πάντα το μεγάλο και κοσμοσωτήριο γεγονός της Ενανθρωπήσεως του Σωτήρος Χριστού.

ΦΟΒΕΡΑ ΟΠΤΑΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ





(Ἀπὸ Σιναΐτικο Χειρόγραφο τοῦ 15-16ου αἰῶνα)
Ἐπὶ τῆς Βασιλείας τοῦ Λέοντος τοῦ Σοφοῦ στὰ χρόνια 886-911 ὑπῆρχεν ὁ ὅσιος Βασίλειος ὁ Νέος, ὁ ὁποῖος εἶχεν μαθητήν του κάποιον Γρηγόριον, ὁ ὁποῖος κυριευμένος ἀπὸ λογισμούς, πίστευε ὅτι οἱ ἑβραῖοι ποὺ τηροῦν τὸν Μωσαϊκὸ Νόμο, μετὰ τὴν Ἀνάσταση τῶν νεκρῶν, θὰ εἶναι δεκτοὶ στὸν Θεὸν τὴν ἡμέρα τῆς Κρίσεως ὅπως οἱ Προπάτορες, Ἀβραάμ, Ἰσαὰκ καὶ Ἰακώβ.
Ὁ δὲ Ἅγιος Βασίλειος ἀντιφρονοῦσε σ᾿ αὐτὸ λέγοντας πρὸς τὸν νεαρόν:

Για τους Τούρκους όλοι οι χριστιανοί είναι «πράκτορες και προδότες της πατρίδας»




Του Σάββα Καλεντερίδη

Με βάση έκθεση της οργάνωσης "OpenDoors", εκατό εκατομμύρια χριστιανοί που κατοικούν σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ζουν σε κίνδυνο. Στον κατάλογο των πενήντα πιο επικίνδυνων χωρών για τους χριστιανούς, η Τουρκία καταλαμβάνει την 31η θέση. Από την άλλη πλευρά, η πιο ασφαλής περιοχή για τους χριστιανούς είναι η περιοχή του Ομόσπονδου Κουρδιστάν, στο Βόρειο Ιράκ, όπου έχουν καταφύγει τα τελευταία χρόνια από άλλες μη ασφαλείς περιοχές του Ιράκ, με πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν να είναι η μη γνώση της κουρδικής γλώσσας.

Οι τρομοκράτες του εξωτερικού «ρημάζουν» τη Συρία


 
Όλοι γνωρίζουμε πλέον τη δράση των τζιχαντιστών στη Συρία.. Τη δράση των τρομοκρατικών ισλαμικών οργανώσεων που με τη πρόφαση της «απελευθέρωσης» από τον "δικτάτορα" 'Ασαντ καταστρέφουν τον Συριακό λαό.. Οι περισσότεροι από αυτούς αποφεύγουν πάση θυσία τους ρεπόρτερ και τους δημοσιογράφους, ώστε να μην αποκαλυφθεί πλήρως η έκταση της δράσης τους.

Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: Το χρυσό παιδί που θυσιάστηκε για τα αδέλφια του

Τα παιδιά. Δεν βγήκαν τα παιδιά. Η μητέρα ούρλιαζε, ο πατέρας έτρεξε στην πίσω πόρτα, ο παππούς συνέχισε να ρίχνει νερό με το λάστιχο, όλο το χωριό ήταν στο πόδι.
Οι φλόγες άγγιζαν λες το Παγγαίο, οι καμπάνες χτυπούσαν και καλούσαν τον...

Τι να προσέξετε κατά τις χριστουγεννιάτικες αγορές από το Διαδίκτυο

Οι εορτές αποτελούν την ιδανική περίοδο δράσης των επιτήδειων κυβερνο-εγκληματιών, λένε οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Για το λόγο αυτό, λένε, οι αγοραστές θα πρέπει να είναι περισσότερο υποψιασμένοι από ότι συνήθως και να αναζητούν ιστοσελίδες που προσφέρουν ασφαλείς τρόπους συναλλαγών.