Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Την ποινική δίωξη του τ. Πρωθυπουργού ζητά ο τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Κόκκινου, αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα «Αξία»:

…Έχει καταλυθεί η Δημοκρατία και το Σύνταγμα από την παρούσα Κυβέρνηση
Υπογραφές 30 βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι αρκετές, για την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού βάσει του Συντάγματος
(Σ.Σ. Η “Αριστερα” και τα “Αντιμνημονιακα Κομματα” τι κάνουν;;, Αν υπάρχουν …….)

ΕΙΔΑΤΕ κ. ΣΑΜΑΡΑ, ΠΟΣΟ ... "ΜΑΖΙ" ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ;;;

Παραμένουν ανέγγιχτα τα βουλευτικά προνόμια

 
«Εν καιρώ μνημονίου, με χιλιάδες συμπατριώτες μας να αυτοκτονούν από απελπισία, με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους Έλληνες τα βουλευτικά προνόμια παραμένουν ανέγγιχτα. Είναι δείγμα της διαφθοράς και της ανηθικότητας του πολιτικού συστήματος και ειδικότερα της κυβέρνησης η διατήρηση του… «σχεδόν αφορολόγητου» για τους βουλευτές, την ώρα που τσακίζεται φορολογικά ο απλός λαός και ιδίως οι πολύτεκνοι συμπατριώτες μας» αναφέρει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ !

Ανέκδοτο


Μπαίνει κάποιος σε ένα μπαρ και βλέπει έναν παλιό του φίλο να πίνει και να κλαίει. Πλησιάζει τότε και τον ρωτά:
- Ρε φίλε, τι έχεις; Γιατί είσαι έτσι;
- Ασε ρε φίλε, πριν τρεις μήνες πέθανε η μάνα μου και μου άφησε 100.000 ευρώ.
- Ε όχι ρε φίλε, να χάσεις τη μάνα σου έτσι απότομα;

Γιατί ανατριχιάζετε ακούγοντας... την κιμωλία να σέρνεται στον πίνακα;

 
Αν ανατριχιάζετε κάθε φορά που ακούτε... νύχια ή κιμωλία να σέρνονται πάνω στον μαυροπίνακα, πιρούνια να γδέρνουν την επιφάνεια του πιάτου, αλουμινόχαρτο να κόβεται με το μαχαίρι.... τότε ήρθε η ώρα να μάθετε το γιατί!
Ευρωπαίοι μουσικολόγοι, επιχείρησαν να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί ορισμένοι ήχοι ακούγονται... ανατριχιαστικοί  αλλά και γιατί αυτό δεν συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους με την ίδια ένταση.
 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ 16



       Η προσκυνηματική μας εκδρομή τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί στα μέρη της Ιορδανίας. Το πρόγραμμα των πρώτων ημερών στα Ιεροσόλυμα τελείωσε και ταξιδεύουμε σε ένα γειτονικό κράτος, την Ιορδανία. Η Ιορδανία είναι μια χώρα που συνορεύει δυτικά με το Ισραήλ και ο Ιορδάνης ποταμός αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ των δύο κρατών.
       Ξεκινούμε, λοιπόν, οδικώς προς την Ιορδανία. Μετά τους απαραίτητους ελέγχους στα σύνορα και των δύο χωρών, περνούμε στα εδάφη της Ιορδανίας. Εκεί μας περιμένει ο ξεναγός που θα μας συνοδεύει σε όλα τα μέρη που επρόκειτο  να επισκεφτούμε. Επιβιβαζόμαστε στο νέο λεωφορείο μας για να ξεκινήσουμε το πρόγραμμά μας.
       Πρώτος μας προορισμός για σήμερα είναι η πόλη Μαδηβά. Στην πόλη αυτή της Ιορδανίας υπάρχουν πολλοί Ορθόδοξοι ναοί παλαιότερων αιώνων με εντυπωσιακά μωσαϊκά και όμορφες αγιογραφίες. Κοντά στη Μαδηβά βρίσκεται το όρος Ναυάβ. 


Το όρος αυτό συνδέεται με το Μωυσή. Μεταφερόμαστε στα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης. Ο Μωυσής ευρισκόμενος σ' αυτό το όρος αντίκρισε τη Γη της Επαγγελίας και κατά Θεία εντολή πέθανε εκεί πριν προλάβει να μπει στον τόπο που είχε υποσχεθεί ο Θεός στους Ισραηλίτες.

       Σήμερα σ΄ αυτό το μέρος, στην κορυφή,  υπάρχει μια εκκλησία αφιερωμένη στο Μωυσή. Εκεί, επίσης, συναντά κανείς έντονα το ελληνικό στοιχείο. Μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν εκεί, είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε από κοντά και να θαυμάσουμε εντυπωσιακά μωσαϊκά παλαιότερων χρόνων, ελληνικές επιγραφές και πανέμορφες ψηφιδωτές παραστάσεις με θεματική από τη φύση-παραστάσεις ζώων και φυτών- αλλά και από τη ζωή των ανθρώπων. 




Αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα φυλάσσονται σε έναν ειδικό χώρο, ώστε να προστατεύονται και να διατηρούνται προς έκθεση στους επισκέπτες. Ο ξεναγός μάς πληροφόρησε και μας μίλησε γι΄ αυτά τα ευρήματα με αρκετές λεπτομέρειες, για την ιστορικότητά τους, την προέλευσή τους και τις ανασκαφές που τα έφεραν στο φως. Υπήρχαν και ειδικές πινακίδες με τις απαραίτητες πληροφορίες για τα ευρήματα αυτά προς την καλύτερη πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Παρατηρούσαμε όλοι τα υπέροχα αυτά δημιουργήματα και θαυμάζαμε τη σπάνια δεξιότητα και δεξιοτεχνία που απαιτεί η κατασκευή των έργων αυτών.


        Κατόπιν, ανεβήκαμε στον τόπο εκείνο, όπου ο Μωυσής αντίκρισε τη Γη της Επαγγελίας. Εδώ όντως συγκλονιστήκαμε, αφού θυμηθήκαμε τήν τιμωρία του Θεού πρός τον Μωϋσή λόγω εκείνης της αντίδρασης του, λόγω της απαίσιας συμπεριφοράς των Ισραηλιτών απέναντί του. Ήταν πολύ ψηλά και η θέα ήταν εκπληκτική. Οταν εδώ η ατμόσφαιρα ειναι καθαρή, πράγματι βλέπει κανείς πολύ καθαρά τήν "Γή της επαγγελίας", δηλαδή τήν Ιεριχώ. 

Μας ευνόησε ιδιαίτερα το δροσερό αεράκι που φυσούσε εκεί ψηλά και μας ανακούφισε από την έντονη ζέστη που επικρατούσε. Θαυμάσαμε από αυτό το σημείο το γραφικό τοπίο που απλωνόταν μπροστά μας και παράλληλα  ακούγαμε τις πληροφορίες που μας έδινε ο ξεναγός για τον τόπο εκείνο. Σταθήκαμε λίγη ώρα εκεί και κατόπιν κατηφορίσαμε προς την έξοδο του χώρου για να φύγουμε. Μετά την τόσο ενδιαφέρουσα περιήγησή μας στο χώρο αυτό, επιβιβαστήκαμε και πάλι στο λεωφορείο μας για να συνεχίσουμε το πρόγραμμα της ημέρας.




       Στην ίδια πόλη, τη Μαδηβά, βρίσκεται και ο Ελληνορθόδοξος ναός του Αγίου Γεωργίου. Για να φτάσουμε στο ναό του Αγίου Γεωργίου, μας άφησε το λεωφορείο σε ένα σημείο και ύστερα συνεχίσαμε με τα πόδια. Περνώντας από τους μικρούς πεζόδρομους της περιοχής, συναντήσαμε ανθρώπους με τις δικές τους συνήθειες. Ήταν ιδιαίτερα φιλικοί και εξυπηρετικοί. Οι αγορές που αντικρίζαμε ήταν ξεχωριστές και ιδιαίτερες. Παρατηρώντας και αντικρίζοντας κανείς τις αγορές τους και τα προϊόντα τους, ανακαλύπτει και μαθαίνει πολλά για τον πολιτισμό, τον τρόπο ζωής, τις τέχνες, τα ήθη και τα έθιμα του λαού.  Αυτή η μικρή βόλτα στα δρομάκια της πόλης μάς έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε στοιχεία του πολιτισμού του συγκεκριμένου λαού και να μάθουμε στοιχεία από την καθημερινότητά τους.





   Φτάνουμε και προσκυνούμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Μπαίνουμε και προσκυνούμε στον ιερό χώρο. 













Μέσα στο ναό αντικρίζουμε στο δάπεδο τον περίφημο ψηφιδωτό χάρτη που απεικονίζει τους Αγίους Τόπους. Το μεγαλύτερο τμήμα του χάρτη διασώζεται μέχρι σήμερα και είναι άκρως εντυπωσιακό. Οι ψηφίδες είναι διαφόρων χρωμάτων και τοποθετημένες κατάλληλα και με κάθε λεπτομέρεια για την κατασκευή του αξιοθαύμαστου αυτού χάρτη. Στο χάρτη είναι ευδιάκριτες πολλές περιοχές και πόλεις της Αγίας Γης, από όπου πέρασε και έδρασε ο Κύριός μας. Ο χάρτης αυτός που βρίσκεται στο δάπεδο του ναού, είναι προσταυτευμένος και δεν επιτρέπεται να πατηθεί. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να τον παρατηρήσουν και να τον θαυμάσουν έξω από τα ειδικά προστατευτικά που έχουν τοποθετηθεί εκεί γύρω για τη φύλαξή του.






       Στο ναό υπάρχουν, επίσης, πολύ όμορφες και εντυπωσιακές αγιογραφίες που συμπληρώνουν την κατανυκτικότητα του ναού. Στους τοίχους του ναού υπάρχουν πολλές ψηφιδωτές εικόνες του Κυρίου, της Παναγίας και πολλών Αγίων. Σε ψηφιδωτές εικόνες εικονίζονται και πολλά θαύματα και γεγονότα από τη ζωή του Χριστού, όπως η Ανάσταση του Λαζάρου, η Βάπτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η θαυμαστή Μεταμόρφωση, η Αγία Πεντηκοστή, η Αποκαθήλωση, η Είσοδος του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, η Υπαπαντή. Προσκυνήσαμε τις ιερές εικόνες και μείναμε για λίγο μέσα στο ναό.
       Στον προαύλιο χώρο του ναού, ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος, υπάρχει μια μεγάλη φωτογραφία του εξαιρετικού επιδαπέδιου χάρτη που υπάρχει στο εσωτερικό του ναού. Πάνω σ΄ αυτή τη φωτογραφία του χάρτη, οι πόλεις και οι περιοχές είναι αριθμημένες και στον κάθε αριθμό αντιστοιχεί το όνομα της πόλης ή της περιοχής που απεικονίζει ο χάρτης. Μ΄ αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες μπορούν να πληροφορηθούν και να παρατηρήσουν το χάρτη καλύτερα και να ενημερωθούν για το πώς ήταν οι Άγιοι Τόποι εκείνα τα χρόνια. Το πρόσκύνημά μας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ήταν το τελευταίο για σήμερα. Ανεβαίνουμε στο λεωφορείο μας και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.
       Η πρώτη μέρα μας στα μέρη της Ιορδανίας τελείωσε με τη Χάρη του Θεού. Παρά την σχετική κούραση της ημέρας όλοι μας είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από τα μέρη που επισκεφτήκαμε και τις όμορφες εικόνες που αντικρίσαμε και αποκομίσαμε από τη σημερινή ημέρα. 

ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ


1 του Μητροπολίτου Νικοπόλεως κ. Μελετίου

Οι εχθροί της Εκκλησίας λένε: ο Χριστιανισμός απαιτεί· «Πίστευε και μη ερεύνα».

Είναι όμως αυτό σωστό; το δέχεται η Εκκλησία; Αυτό είναι λάθος.

Η Ορθοδοξία δεν καταδικάζει την λογική. Αντίθετα απαιτεί να γίνονται όλα με έρευνα. Να γίνεται σ’ όλα τα σημεία έρευνα· πολύ βαθειά έρευνα των Γραφών.