Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΜΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΘΕΟΣ ! ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ... ΠΑΠΑΣ !!!

ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΟ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ


1 ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

1. Το πολυτιμότερο πράγμα, αδελφοί χριστιανοί, είναι η πίστη μας, η Ορθόδοξη πίστη μας. Η πίστη μας αυτή είναι θεία αποκάλυψη. Δεν είναι δηλαδή εφεύρημα των παπάδων και των δεσποτάδων, δεν είναι ανακάλυψη ανθρώπινου νού, αλλά είναι αποκάλυψη. Αποκάλυψη του Υιού του Θεού, που σαρκώθηκε και ήρθε σε ᾽μας και μας την φανέρωσε. Καί η πίστη μας αυτή έφτασε σε ᾽μας με αγώνες και θυσίες πολλές, χωρίς καν να αλλοιωθεί ούτε στο παραμικρό. Αυτό, χριστιανοί μου, είναι θαύμα.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ 21 ( ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ )



       Έφτασε η τελευταία μέρα της προσκυνηματικής μας εκδρομής στην Ιορδανία. Το πρωί ετοιμάσαμε όλοι τα πράγματά μας και αναχωρήσαμε από το ξενοδοχείο μας. Οι μέρες που περάσαμε στα μέρη της Ιορδανίας ήταν εκπληκτικές και θα μείνουν αξέχαστες σε όλους μας. Μεγάλη ευλογία ήταν η το προσκύνημά μας στη «Βηθανία πέραν του Ιορδάνου», όπου μας αξίωσε ο Κύριος να βρεθούμε στο ακριβές σημείο της Βαπτίσεως Του και της θαυμαστής εμφανίσεως της Αγίας Τριάδας. Η περιήγησή μας στο μέρος, όπου ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας έχει κάνει ένα σπουδαίο έργο με ξενώνες, προσκυνητάρια, όμορφους εξωτερικούς χώρους με φυτά, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και θαυμάσαμε το αξιέπαινο έργο του. Επίσης, οι επισκέψεις μας στο όρος Ναβαύ, όπου ο Μωυσής αντίκρισε τη Γη της Επαγγελίας, στα ιστορικά μέρη της Γέρασα και της βραχοπολιτείας της Πέτρας, όπου συναντήσαμε έντονο το ελληνικό πνεύμα, η επίσκεψή μας στα γραφικά μέρη της ερήμου και όλα τα μέρη που επισκεφτήκαμε και προσκυνήσαμε ήταν αρκετά για να γνωρίσουμε την Ιορδανία και να τη θυμόμαστε σαν μια πλούσια σε ιστορικότητα και θρησκευτικότητα χώρα.
       Ξεκινώντας, λοιπόν, από το ξενοδοχείο μας κατευθυνόμαστε προς το τελωνείο της Ιορδανίας, από όπου θα περάσουμε και πάλι στο κράτος του Ισραήλ. 

Αποχαιρετώντας τον ξεναγό μας και ευχαριστώντας τον για την ενδιαφέρουσα ξενάγηση που μας προσέφερε όλες τις μέρες της παραμονής μας στην Ιορδανία, μπήκαμε στο χώρο του τελωνείου, όπου γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να περάσουμε τα σύνορα. Αφού περάσαμε αισίως τους ελέγχους με τα διαβατήρια και τις αποσκευές μας, μεταφερθήκαμε μ΄ ένα λεωφορείο στο αντίστοιχο τελωνείο του Ισραήλ. Εκεί μας περίμενε καινούριος κύκλος ελέγχων τόσο των προσωπικών μας διαβατηρίων όσο και των αποσκευών μας. Η ταλαιπωρία μας εδώ ήταν μεγαλύτερη, καθώς είχαμε μεγάλη καθυστέρηση στην παραλαβή των αποσκευών μας. Ενώ μετά τον καθιερωμένο έλεγχο των διαβατηρίων παραλαμβάνουμε τις αποσκευές μας, οι οποίες έχουν ήδη ελεγχθεί, εντούτοις κάποιοι από εμάς δεν βρήκαν τις αποσκευές τους γιατί τις είχαν κρατήσει για περαιτέρω έλεγχο. Η πολύωρη αυτή αναμονή μάς κούρασε αρκετά, αλλά με τη Χάρη του Θεού, τελείωσε και συνεχίσαμε για το υπόλοιπο πρόγραμμά μας. Έξω από το τελωνείο, μας περίμενε η ξεναγός που είχαμε κατά τη διάρκεια της προσκυνηματικής μας εκδρομής στα Ιεροσόλυμα. Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας και ξεκινάμε για το τελευταίο προσκύνημά μας.
       




 Προορισμός μας τώρα είναι η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στη Ρέμλη. Εδώ, η Ρέμλη, είναι η πατρίδα του Αγίου Ιωσήφ του κηδευτού του Κυρίου μας. Ρέμλη είναι η εβραϊκή ονομασία τής πολεως Αριμαθαία, από την οποία και ο Άγιος Ιωσήφ, πήρε την επωνυμία "Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας". Το μοναστήρι αυτό βρίσκεται μέσα στην πόλη και περιτριγυρίζεται από δρόμους, μαγαζιά και καταστήματα. Φτάνουμε στην Ιερά Μονή και μας υποδέχεται ο πατήρ Νήφων, ο οποίος είναι ο ηγούμενος και πιστός φύλακας του μοναστηριού. Η Μονή έχει ένα μικρό εσωτερικό προαύλιο, στο οποίο βρίσκεται ο ναός του Αγίου Γεωργίου. Μπήκαμε στο ναό και προσκυνήσαμε στον ιερό αυτό χώρο. Αντικρίσαμε και προσκυνήσαμε όμορφες εικόνες με ζωηρά χρώματα, εντυπωσιακές αγιογραφίες και ένα εξαιρετικό τέμπλο. 



Πολλές και ωραίες ήταν οι εικόνες του Αγίου Γεωργίου, ενώ πολύ χαρακτηριστική ήταν μια εικόνα με την Παναγία μας, τις Μυροφόρες και τους κηδευτές του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Επίσης, μέσα στο ναό υπάρχει ένα μαρμάρινο προσκυνητάρι με την εικόνα του Αγίου Γεωργίου και κάτω από αυτό βρίσκεται ένα κομμάτι από μια μαρμάρινη κολόνα, το οποίο συνδέεται με το παρακάτω θαύμα του Αγίου.
        


Κάποτε μια ευλαβής γυναίκα είχε κάνει ένα τάμα στον Άγιο Γεώργιο. Είχε υποσχεθεί να στείλει μια κολόνα, η οποία θα χρησιμοποιείτο για την ανέγερση του ομώνυμου ναού του Αγίου στη Ρέμλη. Ο μόνος τρόπος για να στείλει την κολόνα ήταν με το πλοίο-το μοναδικό μέσο συγκοινωνίας της εποχής εκείνης για τους Αγίους Τόπους- που μετέφερε τους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους. Ο πλοίαρχος, όμως, αρνήθηκε στη γυναίκα να μεταφέρει την κολόνα με το πλοίο και την άφησε  πίσω στην ακτή. Επόμενο ήταν η γυναίκα να δυσαρεστηθεί και να λυπηθεί, βλέποντας ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το τάμα της. Τότε, απογοητευμένη, προσεύχεται θερμά και με πίστη στον Άγιο Γεώργιο και ζητάει τη βοήθειά του. Ο Άγιος Γεώργιος απάντησε στην ευλαβή γυναίκα με το εξής θαύμα. Μόλις ο πλοίαρχος και οι υπόλοιποι προσκυνητές, που ταξίδευαν με το πλοίο, έφτασαν στον προορισμό τους, βρήκαν την κολόνα που εκείνη η γυναίκα είχε τάξει στον Άγιο. Όλοι τότε κατάλαβαν την παρέμβαση και το θαύμα του Αγίου και η κολόνα μεταφέρθηκε στο ναό για να χρησιμοποιηθεί στην ανέγερσή του. Σήμερα στον ίδιο ναό του Αγίου Γεωργίου στη Ρέμλη φυλάσσεται ένα κομμάτι από αυτή την κολόνα και είναι τοποθετημένο στο προσκυνητάρι με την εικόνα του Αγίου. 
        


Καθίσαμε για λίγο στο ναό και ο πατήρ Νήφων μας καλωσόρισε και μας μίλησε για τη Μονή, στην οποία ο Θεός τον έχει καταστήσει φύλακα. Επίσης, μας πληροφόρησε για τους ντόπιους Χριστιανούς Ορθοδόξους και γενικότερα για την τοπική κοινωνία. Μετά από τα λόγια που ακούσαμε από τον πατέρα Νήφωνα, τον ευχαριστήσαμε για τη ζεστή φιλοξενία του και εκείνος με τη σειρά του μας ευχήθηκε να είναι άξιο το προσκύνημά μας και καλή επιστροφή στην πατρίδα μας.
        

Έπειτα από το τελευταίο προσκύνημά μας, κατευθυνόμαστε προς το Τελ Αβίβ, την πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η πόλη αυτή είναι μια σύγχρονη και κοσμοπολίτικη πόλη. Εντυπωσιάζει με τα υπερσύγχρονα κτίριά της, τα πρωτότυπα αρχιτεκτονικά τους σχέδια, τα μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία της και τους πολυσύχναστους δρόμους της. Καθ΄ οδόν για το ξενοδοχείο μας, όπου θα διανυκτερεύσουμε το τελευταίο βράδυ μας πριν αναχωρήσουμε για την Ελλάδα, αντικρίζουμε αυτά τα πολυτελή κτίρια με τους ιδιαίτερους σχεδιασμούς τους και την επιβλητικότητά τους. Οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι αυτοκίνητα και την χαρακτηρίζει μια υπέρμετρη κινητικότητα και δραστηριότητα.

       Ύστερα από λίγη ώρα, φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας. Το ξενοδοχείο μας ήταν μεγάλο, με πολλούς ορόφους και όμορφα διακοσμημένο και σχεδιασμένο. Παραλαμβάνουμε τις αποσκευές μας και μπαίνουμε μέσα για να πάρει ο καθένας μας το δωμάτιό του. Ο χώρος της υποδοχής ήταν πολύ όμορφος με έπιπλα σύγχρονου σχεδιασμού και όμορφη διακόσμηση. Οι υπεύθυνοι της υποδοχής ήταν πολύ εξυπηρετικοί. Αφού μοιράστηκαν τα δωμάτια, ανεβήκαμε ο καθένας στο δικό του για να τακτοποιηθούμε. Τα δωμάτιά μας ήταν εκπληκτικά. Είχαν όμορφα έπιπλα, μοντέρνα διακόσμηση και τα χρώματα όλου του χώρου ταίριαζαν απόλυτα και αρμονικά μεταξύ τους. 

Θαυμάσια ήταν και η θέα από τα παράθυρα των δωματίων μας, καθώς βρισκόμαστε σε ψηλούς ορόφους και είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την όμορφη θέα της πόλης από ψηλά. Μετά από μια σχετική ξεκούραση, κατεβήκαμε στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου για το δείπνο. Εκεί προσφέρονταν πολλά και πλούσια εδέσματα. Αμέσως μετά, ανεβήκαμε και πάλι στα δωμάτιά μας για να ξεκουραστούμε μέχρι την ώρα της αναχώρησης, η οποία ήταν σε λίγες μόλις ώρες.
       Πριν ξημερώσει, ύστερα από λίγες ώρες ύπνου και ξεκούρασης, ετοιμάσαμε τις αποσκευές μας και φύγαμε για το αεροδρόμιο της πόλης. Η πτήση μας ήταν αρκετές ώρες μετά. Όμως θα έπρεπε να βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο νωρίτερα για να περάσουμε τους απαραίτητους ελέγχους. Μπαίνουμε στο χώρο του αεροδρομίου, ο οποίος είναι τεράστιος και πλημμυρισμένος με πολύ κόσμο. Έχοντας ο καθένας μας τις αποσκευές του στο χέρι, μπαίνουμε σε μια σειρά όλοι μαζί και περιμένουμε να μας ειδοποιήσουν οι υπεύθυνοι για τους ελέγχους. Η αναμονή μας σ΄ αυτό το σημείο κράτησε πολύ ώρα και ήταν ιδιαίτερα κουραστική.
       Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια αυτής της αναμονής, κανείς μας δε μιλούσε ή συζητούσε. Αντίθετα, ήμαστε κλεισμένοι στον εαυτό μας και βυθισμένοι σε σκέψεις. Περνούσαν από το μυαλό μας τα Άγια προσκυνήματα, στα οποία ο Κύριος μας αξίωσε να προσκυνήσουμε, όλα τα μέρη που επισκεφτήκαμε και εκείνη την ώρα συνειδητοποιούσαμε ότι η προσκυνηματική μας εκδρομή έφτανε στο τέλος της.
       Μετά την πολύωρη αναμονή μας, μας οδήγησαν σ΄ άλλο σημείο, όπου περιμέναμε και πάλι στη σειρά για να γίνει ο έλεγχος των αποσκευών. Κατόπιν του εξονυχιστικού ελέγχου που έγινε στις αποσκευές μας, τις παραδώσαμε και προχωρήσαμε για τον έλεγχο των διαβατηρίων. Αφού έλεγξαν τα διαβατήριά μας, τα παραλάβαμε μαζί με τα εισιτήριά μας, έτοιμοι για την πτήση μας. Μέχρι να έρθει η ώρα για την επιβίβασή μας στο αεροπλάνο, περιηγηθήκαμε  στους χώρους του αεροδρομίου. Υπήρχαν πολλά καταστήματα, καφετέριες και μαγαζιά με πολλά προϊόντα και πολύς κόσμος γύρω από αυτά.
       Έφτασε η ώρα που θα επιβιβαζόμαστε στο αεροπλάνο μας. Μετά τον τελευταίο έλεγχο, μπήκαμε στο αεροπλάνο και αφού βρήκαμε τις θέσεις μας, καθίσαμε και ετοιμαστήκαμε για την αναχώρηση. Το αεροπλάνο γέμισε και μετά τις οδηγίες των αεροσυνοδών για τις ζώνες ασφαλείες, έγινε η απογείωση. Το ταξίδι μας, με τη βοήθεια του Θεού, ήταν ήρεμο και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.
       Δοξάζοντας το Θεό που φτάσαμε καλά στην πατρίδα μας, κατευθυνθήκαμε αμέσως για τον έλεγχο των διαβατηρίων στο αεροδρόμιο της Αθήνας και την παραλαβή των αποσκευών μας. Χωρίς καμία καθυστέρηση, παραλάβαμε τις αποσκευές μας και βγήκαμμε στο χώρο στάθμευσης των λεωφορείων. Εκεί μας περίμενε ένα λεωφορείο από το ταξιδιωτικό γραφείο που οργάνωσε την εκδρομή μας, με προορισμό την Πάτρα.
       Αρκετά κουρασμένοι, καθίσαμε στις θέσεις μας και ξεκινήσαμε το ταξίδι μας για την Πάτρα. Η εκδρομή μας ουσιαστικά είχε τελειώσει. Ο πατήρ Τιμόθεος μας ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία που είχαμε και την όμορφη και σωστή συμπεριφορά μας καθ΄ όλες τις μέρες της προσκυνηματικής μας εκδρομής. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή κατά την οποία ζητήσαμε συγγνώμη ο ένας από τον άλλο για τις περιπτώσεις που ίσως στεναχωρήσαμε τους άλλους με τη συμπεριφορά μας. Όλοι μας περάσαμε όμορφες στιγμές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας και γίναμε μια οικογένεια.
       Στο ταξίδι της επιστροφής αναπολούσαμε τις μέρες που περάσαμε στους Αγίους Τόπους, θυμόμαστε κάποια μέρη που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση, έρχονταν στο μυαλό μας εικόνες από τα Άγια Μέρη, στα οποία πάτησε και έζησε ο Κύριός μας και παράλληλα δοξάζαμε και ευχαριστούσαμε το Θεό που μας αξίωσε να πατήσουμε και να προσκυνήσουμε στην Αγία Γη.
       Φτάνοντας στην Πάτρα, ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο αποχαιρετισμός. Τα συναισθήματά μας ήταν ανάμεικτα. Νιώθαμε νοσταλγία για τους Αγίους Τόπους, στους οποίους βρεθήκαμε και αξιωθήκαμε να προσκυνήσουμε και παράλληλα χαρά για τη μεγάλη ευλογία που μας χάρισε ο Θεός μ΄ αυτό το ταξίδι.
       Η προσκυνηματική μας εκδρομή στα Ιεροσόλυμα και την Ιορδανία άφησε σε όλους μας τις καλύτερες εντυπώσεις και κρατήσαμε όμορφες αναμνήσεις από τα Άγια εκείνα Μέρη, με την προσδοκία μιας ενδεχόμενης επανάληψης του ταξιδιού μας, αν βέβαια, ο Κύριος το επιτρέψει. 
              

Ήρθε η ώρα της καταδίκης του Παπανδρέου!!!

Ποιοι βουλευτές υπέγραψαν πρόταση για καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ;

«Ο κ. Παπανδρέου έχει καταδικασθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Τώρα είναι ώρα να καταδικασθεί και στα ποινικά δικαστήρια» αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ !!!

Μόλις έπεσε ο Καραμανλής, το «Mega» πήρε δάνειο 50 εκατ. ευρώ. ΤΥΧΑΙΟ;




Μόλις έπεσε ο Καραμανλής, το «Mega» πήρε δάνειο 50 εκατ. ευρώ
Διαρροές εγγράφων αποκαλύπτουν ότι μόλις κέρδισε τις εκλογές του 2009 ο Γ. Παπανδρέου, η εταιρεία «Τηλέτυπος» συνήψε ομολογιακό δάνειο με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, τους οποίους δεν μπορεί να τηρήσει.

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

«Δεν έχω χρόνο για προσευχή»



Το ακούμε συχνά το παράπονο, που φαίνεται δικαιολογημένο για πολλούς. Είναι φορτωμένοι με αρκετές ευθύνες και όλη τη μέρα τρέχουν να προλάβουν τις δουλειές τους. Δυσανασχετούν για την κατάσταση αυτή, που κάποτε την αισθάνονται αφόρητη και διαμαρτύρονται: Δεν μου μένει λίγος χρόνος για τον εαυτό μου, δεν προλαβαίνω να κοιτάξω λίγο την ψυχή μου, δεν έχω καθόλου χρόνο για προσευχή. 

Ένας Επίσκοπος θυσιάζεται για το ποίμνιό του


Μετά από μια επιδρομή των Βανδάλων ερημώθηκαν αρκετοί τόποι της Ιταλίας και πολλοί αιχμάλωτοι οδηγήθηκαν στην Αφρική. Τότε ο Επίσκοπος της Νόλης Παυλίνος (+ 431) μοίραζε ό,τι είχε για να ανακουφισθούν οι αιχμάλωτοι και όσοι είχαν ανάγκη.

ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ... ΛΑΧΤΑΡΟΥΣΑΜΕ ! ΦΕΤΟΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ 'ΛΙΠΕ !!!

Είναι καλύτερα να μην χιονίζει...

της Μαρίας Γιαχνάκη
Κι όμως αυτή η παγωνιά και το άλλοτε λαχταριστό χιόνι αυτή τη φορά δεν είναι επιθυμητό...
Είναι άλλο να έχει παγωνιά και να ετοιμάζεις το ζεστό σου τσάι και να το βλέπεις από το παράθυρο του σπιτιού σου και να σκέφτεσαι ότι το μεσημέρι θα φτιάξεις μια ζεστή σούπα με λεμόνι για την οικογένεια και άλλο να τραβάς την κουβέρτα να κουκουλωθείς πιο πολύ στα πεζοδρόμια και στα υπόστεγα των συνοικιών της Αθήνας που είσαι ξαπλωμένος για να μην ξεπαγιάσεις .

Τα τρύπια γάντια οι πολυφορεμένες φαγωμένες κάλτσες δεν είναι αρκετά ζεστά για τόσους συνανθρώπους μας που σήμερα ξεπαγιάζουν στο κέντρο της Αθήνας και που όλοι έχουμε παρακολουθήσει στο παρελθόν να τα ξεχειλώνουν τραβώντας τα μήπως ζεσταθούν λίγο παραπάνω. Όλοι οι υπόλοιποι που δεν κοιμούνται στα πεζοδρόμια αλλά έχουν ένα κεραμίδι να βάλουν το κεφάλι τους από κάτω δεν έχουν την δυνατότητα να ζεσταθούν αφού οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε πετρέλαιο θέρμανσης ούτε και ρεύμα για να προστατεύσουν την οικογένειά τους από το κρύο.

Αυτοί σε απλά ελληνικά βλέπουν το χιόνι και την παγωνιά σαν το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί αυτήν την ώρα στην ζωή τους.

Κι έτσι αυτό το χιόνι κάνει άραγε όλους τους υπόλοιπους να νιώθουν ενοχές που μπορεί να έχουν ζεστασιά και θαλπωρή στο σπίτι τους ; Που έχουν την άνεση να ανάψουν το τζάκι τους και να απολαύσουν την χιονόπτωση ως ένα φολκλόρ θέαμα που τυχαίνει σπάνια στην πόλη τους;

Ίσως ένα ζεστό πιάτο φαγητό , ένα ζεστό καρβέλι ψωμί από το διπλανό φούρνο ,μια κουβέρτα από την ντουλάπα μας ή ένα ζεστό πανωφόρι να βοηθήσει κάποιους από τους άτυχους του δρόμου να πάρει παράταση ζωής και εμάς τους ίδιους να νιώσουμε ότι σήμερα μπορεί και να σώσαμε μια ανθρώπινη ζωή ….αλλά και την αξιοπρέπειά μας.


H ελληνική περηφάνια στέκει αγέρωχη στο πρόσωπο του Εύζωνα που υπομένει το κρύο και το χιόνι

Στο πρόσωπο και την κορμοστασιά του, την περήφανη, ελληνική ας σκεφτούμε σήμερα τους συνανθρώπους μας που φέτος δεν είναι στα ζεστά γιατί η πολιτεία τους στέρησε το δικαίωμα να βάλουν πετρέλαιο και σε άλλους πολλούς στέρησαν το δικαίωμα να έχουν ρεύμα...

Απορώ, πως μερικοί δίνουν τόση σημασία στην ανθρώπινη δόξα και όχι στην δόξα του Θεού που μας περιμένει, Γ. Παισιος



Αξιώματα και ανθρώπινη δόξα

Απορώ, πως μερικοί δίνουν τόση σημασία στην ανθρώπινη δόξα και όχι στην δόξα του Θεού που μας περιμένει, όταν «των ανθρώπων την δόξαν φύγωμεν». Σε τι θα μας ωφελήση, αν αποκτήσουμε και το πιο μεγάλο αξίωμα που υ πάρχει και μας εγκωμιάζη όλος ο κόσμος; Θα μας οδηγήσουν στον Παράδεισο τα εγκώμια του κόσμου ή θα μας ωθήσουν στην κόλαση; Τι είπε ο Χριστός;

Δεν πουλάμε την Πατρίδα.... Δεν αρνούμαστε τον Θεό μας !





Το αληθινό περιβάλλον της πολεμικής που δεχόμαστε ως έθνος αποκαλύπτεται με όλες πλέον τις άθλιες πτυχές του. Η σήψη, η διαφθορά, ο θρασύς έλεγχος των «εκπολιτισμένων» βαρβάρων της Εσπερίας, η εξαθλίωση του λαού μας,

ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ "ΠΑΡΑΜΥΘΙ" ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ, ΚΑΙ "ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ" ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ... ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ !!!

ΕΛΛΑΔΑ: Το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών, τώρα και με νόμο!



ΑΠΟ ΤΙΣ 01.06.2013  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ  
Απόσπασμα από την καταγγελία μου στην Χάγη: "Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ …. Ο πρώτος νόμος που θέτω υπόψιν σας είναι ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ρυθμίζονται οι   γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντες και   θανόντες ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα.
 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΜΑΣ !!!


Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΠΩΣ Ο,ΤΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ»

15 Γέροντα δουλεύω μερικές Κυριακές στά λίγα χωράφια πού έχω κι επειδή μέ πειράζει ο λογισμός, ήρθα νά σάς συμβουλευτώ τί νά κάνω, τού εξομολογήθηκε ο Κύριος Σ...


ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ... ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ;;;

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ...


15 Αληθινή ιστορία!
Τα τέσσερα ανήλικα παιδιά στο σπίτι πεινούσαν. Πίνανε τσάι για τρείς μέρες . Ο πατέρας και η μητέρα άνεργοι.

Ο πατέρας…πήγε σε μια γνωστή αλυσίδα φούρνων πήρε γάλα και ψωμί και ζήτησε τον υπεύθυνο του καταστήματος ο οποίος απουσίαζε.

ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ: «Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ»

E-mail Εκτύπωση PDF
1 Πρόσφατα με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης ουσιαστικά δρομολογήθηκε η κατάλυση της Κυριακής ως ημέρας αργίας και στη Χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, με τη διάταξη αυτή επιτρέπεται και η προαιρετική λειτουργία όλες τις Κυριακές του έτους των εμπορικών καταστημάτων με εμβαδόν μέχρι 250 τ.μ., εφόσον δεν ανήκουν σ ΄ αλυσίδα

Επιστολή Μητ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ στον κ. Αβραμόπουλο για την Θράκη



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
᾿Ακτὴ Θεμιστοκλέους 190
185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ
Τηλ. Κέντρο 210 4514833
Fax 210 4518476
Ἀριθμ. Πρωτ. 36                              ᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 9ῃ Ἰανουαρίου 2013

Πρός
Τόν Ἐξοχώτατον Κύριον
Δημήτριον Ἀβραμόπουλον
Ὑπουργόν Ἐξωτερικῶν
Ἀκαδημίας 1
ΑΘΗΝΑΙ

Ἐξοχώτατε Κύριε Ὑπουργέ,

Γέροντας Παΐσιος: Οι πολύτεκνες οικογένειες.




Ο Θεός αγαπάει και φροντίζει ιδιαίτερα τους πολυτέκνους. Σε μια μεγάλη οικογένεια δίνονται πολλές ευκαιρίες στα παιδιά να αναπτυχθούν κανονικά, εφόσον οι γονείς τους δίνουν σωστή αγωγή. Το ένα παιδί βοηθάει το άλλο. Ή μεγαλύτερη κόρη βοηθάει την μητέρα, το δεύτερο παιδί φροντίζει το μικρότερο κ.λπ. Υπάρχει αυτό το δόσιμο και ζουν μέσα σε μια ατμόσφαιρα θυσίας και αγάπης. Ο μικρός τον μεγάλο και τον αγαπά και τον σέβεται. Αυτό φυσιολογικά καλλιεργείται σε μια πολύτεκνη οικογένεια.


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος Ἐπίσκοπος Νύσσης


Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ἦταν ἀδελφὸς τοῦ Μεγάλου Βασιλείου. Γεννήθηκε περὶ τὸ 329 ἢ 330 μ.Χ. Ἦταν υἱὸς τοῦ Βασιλείου &ka ...
περισσότερα...

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ... !!!


Η πόλη "Υψηλάντη" (Ypsilanti), βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πολιτείας του Μίσιγκαν
 
H ύπαρξη τής πόλης "Υψηλάντη" στην Πολιτεία Μίτσιγκαν (Η.Π.Α.) 
 
Eκτός από την ονομασία τής πόλης αυτής προς τιμή τού Έλληνα ήρωα πίσω από την προτομή του κυματίζουν η "αστερόεσα" και η ελληνική σημαία.  Δυστυχώς, στην Ελλάδα την σημαία τού Έθνους την καίνε, καθημερινά, και καμιά αρχή δεν χαμπερίζει για να υπερασπίσει την τιμή της.

ΤΟ ΚΟΧΛΙΑΡΙΟΝ 'Η ΚΟΥΤΑΛΙ !

Αιρετικός για την εποχή του, αλλά εύστοχος και γενναίος!!!
 ΤΟ ΚΟΧΛΙΑΡΙΟΝ  
Εμμανουήλ Ροΐδης  (1836 - 1904)
 
Pasted Graphic.tiff
 
Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες ...διαιρούνται εις τρεις τοιαύτας:
 
α) Εις 
Συμπολιτευόμενους, ήτοι έχοντες κοχλιάριον βυθίζωσιν τούτο εις την χύτραν τού προϋπολογισμού.
 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ !!!

Ξεκινάει  ...  καταιγίδα νόμων και εφαρμοστικών διατάξεων

Της Δήμητρας Καδδά|
Παράλληλα με τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου που συνεχίζεται –μετά την διακοπή λόγω εορτών– στη Βουλή ξεκινά μία... βροχή από νόμους και άλλες εφαρμοστικές διατάξεις.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ


1 Πως η οικογένειά μου διασπάστηκε από την εταιρία ΣΚΟΠΙΑ των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»
Μαρτυρία γυναίκας σε αντιαιρετικό συνέδριο της Παγκύπριας Ένωσης Γονέων:
«Υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα στη ζωή των ανθρώπων, αλλά το να διασπασθεί μια οικογένεια από τις αιρέσεις, πιστεύω ότι είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί.

ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ


15 Του Ιερομ. π.Γεωργίου
Άρθρο-απάντηση στις δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας κ.Ερντογάν Μπαϊρακτάρ για τον Χριστιανισμό.

O Xριστιανισμός καταρχάς δεν είναι θρησκεία. Ο Χριστιανισμός είναι απoκάλυψις του Θεού στον άνθρωπο.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!! Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ! ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΔΕ ΤΗΣ ΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΥΤΗΣ, ΕΦΟΝΕΥΘΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΥΣ !!!

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: «Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ»


1 Την έντονη αντίδρασή του στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές εκφράζει μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, τονίζοντας ότι «η εργασία της Κυριακής είναι καταραμένη».




Μακριά από μέντιουμ και μάγους

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ

            Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ένα από τα σημεία του καιρού της απιστίας και αποστασίας που ζούμε είναι το πλήθος των μέντιουμ και μάγων, που πλημμύρισαν την ορθόδοξη πατρίδα μας ξαφρίζοντας τις τσέπες και μολύνοντας τις ψυχές και τα σώματα των θυμάτων τους με δαιμονικές πανουργίες και οργιαστικές τελετές.