Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η ΙΑΧΗ ΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ


1 Τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου 
Μεγάλη και λαμπρά είναι η εορτή των Θεοφανείων για την Ορθοδοξία ολόκληρη, και ιδιαιτέρως για την ορθόδοξη Ελλάδα. Το «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε...» ακούστηκε απ’ άκρου εις άκρον της Πατρίδος μας, με χιλιάδες Έλληνες να συμμετέχουν στην πανευφρόσυνη εορτή.
  

ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ... ΣΟΦΟΣ ;;;

Το τεστ του Σωκράτη: η τριπλή διύλιση!


Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του. Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της “τριπλής διύλισης”.
“- Τριπλή διύλιση;” ρώτησε με απορία ο γνωστός του.

Θα μας «ταΐζουν» φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας!

Θα μας «ταΐζουν» φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας!

Θα μας «ταΐζουν» φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας!

Η κυβέρνηση –με ρύθμιση που προωθεί- ανοίγει το δρόμο για εισαγωγές επικίνδυνων σκευασμάτων από Κορέα, Ινδία και Μπαγκλαντές...


Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΡΕ, ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΑ.ΣΟ.Κ. !!! ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ... ΕΝΩΝΕΙ !!!

Δήλωση Λούκας Τ. Κατσέλη για τα γεγονότα βίας των τελευταίων ημερών

από το Γραφείο Τύπου
Οι τελευταίες επιθέσεις βίας, με αποκορύφωμα αυτή κατά των γραφείων της Ν.Δ., υπονομεύουν τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. 
Οι εμπνευστές και εκτελεστές των αποτρόπαιων και καταδικαστέων αυτών πράξεων, το μόνο που καταφέρνουν – εκτός του ότι σπέρνουν το φόβο και την ανασφάλεια - είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και της πολιτικής αντιπαράθεσης από τα πραγματικά προβλήματα που όλοι σήμερα βιώνουμε. 
 

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 8000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ !!!

Καλό αγώνα δάσκαλε...



         Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι όχι δεν φταίει ο δάσκαλος ή ο Διευθυντής του κάθε σχολείου….
Τα προγράμματα Σπουδών των Πανεπιστημίων φταίνε που δεν είχαν προβλέψει να υπάρχει μάθημα…. και μάλιστα υποχρεωτικό …. «Συντηρητής καυστήρα καλοριφέρ…»- Μαθαίνω να χειρίζομαι βλάβες….. Παρακαλώ πολύ την Πολιτεία να επέμβει και να πάρει άμεσα μέτρα…..
Περί σωφροσύνης - Μέγα Γεροντικό



Κάποτε διηγήθηκε ο Αββάς Αρσένιος μία ιστορία: Καθόταν ένας γέροντας στο κελί του και άκουσε μία φωνή να του λέει « έλα, να σου δείξω τα έργα των ανθρώπων». Σηκώθηκε και βγήκε έξω. Τον πήγε λοιπόν σε κάποιο τόπο και του έδειξε έναν Αιθίοπα που έκοβε ξύλα από τα οποία είχε φτιάξει ένα μεγάλο φορτίο. Προσπαθούσε στη συνέχεια να σηκώσει το φορτίο αλλά δεν μπορούσε. Αντί όμως να αφαιρέσει βάρος, έκοβε ξύλα και τα πρόσθετε στο φορτίο. Αυτό το έκανε συνέχεια. 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ !!! ΔΕΝ ΘΑΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ... ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙ ΤΟΤΕ ;;; ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ;;;

Αποκάλυψη – βόμβα: Η ευθεία απειλή του πρέσβη στον Έλληνα υπουργό!

 

"Εάν υπογράψεις, πέφτετε". Αυτό ήταν το μήνυμα προς την κυβέρνηση Καραμανλή τον Απρίλη του 2008. Πολλά έχουν ακουστεί για την πτώση της κυβέρνησης...

 Καραμανλή και τα υπόγεια νήματα που κίνησαν ξένες δυνάμεις για να ανακόψουν την πολιτική των αγωγών.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ἡ προσκύνησις τῆς Τιμίας ἁλύσεως τοῦ Ἁγίου καὶ ἐνδόξου Ἀποστόλου Πέτρου


Τὴν ἡμέρα αὐτὴ τελοῦμε τὴν προσκύνηση τῆς τιμίας ἁλυσίδας τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Πέτρου, μὲ τὴν ὁποία τὸν ἔδεσε καὶ τὸν ...
περισσότερα...

Ε Κ Τ Ρ Ω Σ Ι Σ !!!

Πως εκδικούνται οι νεκροί ;





Γραμμα του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς σε μια κυρία
Μου γράφεις πως κάτι σε αναστατώνει στον ύπνο. Τρία παιδιά εμφανίζονται μόλις κλείσεις τα μάτια και γελούν μαζί σου, σε κοροϊδεύουν, σε απειλούν και σε τρομάζουν. Πήγες, είπες, σε έξυπνους ανθρώπους και έψαχνες φάρμακο. Εκείνοι σου είπαν: «Δεν είναι τίποτα»! Εσύ τους είπες: «Αφού δεν είναι τίποτα διώξτε αυτό το τέρας από μένα! Μα, μπορεί να μην είναι τίποτα εκείνο που δεν μ’ αφήνει να ησυχάσω ήδη έξι μήνες»; Και εκείνοι σου απάντησαν: «άλλαξε αέρα, πήγαινε σε χαρούμενες παρέες, να τρέφεσαι καλύτερα. Αυτό είναι απλή υποχονδρία».

Νόμος απαγορεύει την ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας στις οικίες. Γράφει η Φούλη (Γκόλφω) Κούρταλη




Με αφορμή την πρόσφατη απαγόρευση Ελληνίδας να φωτογραφηθεί με την Ελληνική Σημαία στη Ακρόπολη και την ενημέρωσή μας ότι αυτό απαγορεύεται από σχετικό νόμο είπαμε να δούμε αν η απαγόρευση σταματά εκεί. Και όμως, μετα λύπης διαπιστώσαμε ότι υπάρχει απαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας και στις οικίες μας.
Πιο συγκεκριμένα με τον νόμο 851/1978 Αρ.2 παρ. 2α βλέπουμε ότι:

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΩΜΕΘΑ !!!


Γούμενε, τυρί, Κολοκοτρώνης



Ῥωμαίϊκο Ὁδοιπορικό: Γούμενε, τυρί, Κολοκοτρώνης

Γράφει ὁ Δημήτρης Νατσιὸς, Δάσκαλος Κιλκίς Τὸ γράφω καὶ τὸ ξαναγράφω ἐν εἴδει λυγμοῦ πλέον: «Ὅλα τὰ ἔθνη γιὰ νὰ προοδεύσουν πρέπει νὰ βαδίσουν ἐμπρός, πλὴν τοῦ ἑλληνικοῦ ποὺ πρέπει νὰ στραφεῖ πίσω», κατὰ τὸ ἀειθαλῆ λόγο τοῦ ἀθηναιογράφου Δημήτρη Καμπούρογλου. Πίσω, ὄχι ὡς στείρα προγονολατρία καὶ μίζερη καημενολογία γιὰ περασμένα μεγαλεῖα, ἀλλὰ  γιὰ νὰ ἀναπνεύσουμε λίγο,

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ... ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ !!!

Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;



ftoxeia


Το Σύνταγμα παραβιάζεται καθημερινά από την κυβέρνηση, αδυνατώντας το ίδιο, ως κατασκεύασμα του πολιτικού συστήματος και όχι ως γνήσιο δημιούργημα του λαού, να μας προστατέψει. Η κοινωνία και ειδικότερα τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα, οδηγούνται…
στην εξαθλίωση. Η Εθνική Κυριαρχία παραχωρήθηκε στις ορέξεις των δανειστών.

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" !!!

Περνάνε στα ψιλά την... κατάσχεση της Ελλάδας



Tου ΝΩΝΤΑ ΧΑΛΔΟΥΠΗ



 Ατέλειωτο «πακέτο» Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου καλείται να εγκρίνει σε μια νύχτα η Βουλή - Θαμμένη στο «πακέτο» η τροποποίηση της δανειακής σύμβασης, που επιτρέπει κατάσχεση από τους ξένους πιστωτές κάθε περιουσιακού στοιχείου (μέχρι και του χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδος!) με απόφαση δικαστηρίου του Λουξεμβούργου 

Μια κάρα στον Καυσοκαλυβίτικο θαλασσοαφρό

Μια κάρα στον Καυσοκαλυβίτικο θαλασσοαφρό

 
Η βραχονησίδα Άγιος Χριστόφορος του Αγίου Όρους, όπου επιθυμούσε η πλέουσα κάρα να αποθετηθεί
Και των οστέινων λειψάνων κήδεται και προνοεί ο Θεός
 
Η ιστορία αλιεύτηκε από το βιβλίο του Επισκόπου Ροδοστόλου Χρυσοστόμου "Θεομητορικά και εξόδια στον Άθωνα" που εκδόθηκε στο Άγιον Όρος το 2005. Το απόσπασμα της ιστορίας που αναρτάται εδώ προέρχεται από το κεφάλαιο "Μια κάρα στον Καυσοκαλυβίτικο θαλασσοαφρό" και περιγράφει πώς οι Καυσοκαλυβίτες μοναχοί βρήκαν μια κάρα ανθρώπου να επιπλέει στον αφρό της θάλασσας του Αγίου Όρους και το τι τελικά έγινε με αυτήν (σελ. 431-433).