Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ἡ Ὁσία Ξένη Γκριγκόριεβνα, ἡ διὰ Χριστὸν σαλή


Αὐτὸν τὸν πρῶτο Μακαρισμὸ τῆς ἐπὶ τοῦ Ὄρους ὁμιλίας τοῦ Κυρίου μας (“Μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν”) μποροῦμε νὰ τὸν ἀποδώσουμε πλήρως στὴν εὐλογημένη δούλη τοῦ Θεοῦ Ξένη, τὴν κατὰ Χριστὸν σαλή. Ἀνῆκε σ’ αὐτοὺς ποὺ εἶναι “πτωχοὶ τῷ πνεύματι” καὶ τὰ σαράντα πέντε χρόνια τῆς ἀσκητικῆς της ζωῆς δὲν ἦταν τίποτε ἄλλο παρὰ μία ἀπόκτηση τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καὶ μία καθίδρυση τῆς Βασιλείας τῶν οὐρανῶν στὴν καρδιά της.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΓΕΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ... ΚΛΑΨΟΥΜΕ !!!

ΤΟ ΔΝΤ ΛΕΕΙ ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ, Ο ΑΔΩΝΙΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΚΟΥΡΕΛΗΣ, ΛΕΝΕ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ






Το απίστευτο λάθος του ΔΝΤ που μας βύθισε στη λιτότητα


Τα λάθη των προγνωστικών ανάπτυξης και οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές, είναι ο τίτλος της έκθεσης - βόμβα του διευθυντή του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ για το λάθος του Ταμείου στους υπολογισμούς των επιπτώσεων των πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα. Το λάθος αφορά σε έναν συντελεστή, γνωστό στην οικονομία με την ονομασία «πολλαπλασιαστής» (multiplicateur)..
 

ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ; ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;;; ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ !!!

The game is over. Προσυπέγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο.

newego_LARGE_t_420_54155459
Προφητικά ο κ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή προ ημερών, είπε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, να μην κάνει και πολύ παρέα με Σόϊμπλε κ.λ.π. γιατί σε λίγο θα τον βάλουν να υπογράψει και αυτός δήλωση περί εφαρμογής των μνημονίων. Ήταν άραγε…
προφήτης ή κάτι γνώριζε;

ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΡΙ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ


15 Του Κων/νου Δωρ. Μουρατίδου Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα τα τελευταία χρόνια είναι και αυτό των αμβλώσεων. Πολλές απόψεις, από αντίθετες ομάδες τίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για το αν είναι φόνος, αν η γυναίκα είναι ελεύθερη να διαθέτει το σώμα της όπως αυτή θέλει.

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για την ανίδρυσιν εις το Βερολίνον της Γερμανίας "Διαθρησκειακού Ναού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833, Fax +30 210 4518476 e-mail: impireos@hotmail.com
᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 23ῃ Ἰανουαρίου 2013
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Διαπέμπομεν ἐπίκαιρον ἀνακοινωθέν τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱ. Μητροπόλεως διά τήν ἀνίδρυσιν εἰς τό Βερολῖνον τῆς Γερμανίας «Διαθρησκειακοῦ Ναοῦ».
Εισαγωγή 
Μετ’αφάτου θλίψεως και πόνου και συνοχή καρδίας, πληροφορηθήκαμε από τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.[1] ότι «ένας «Οίκος Προσευχής και Μαθητείας» για Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους πρόκειται να κατασκευαστεί στην πλατεία Petriplatz (πλατεία του Αγίου Πέτρου) του Βερολίνου. 

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ἡ Ἁγία Ξένη


Ἡ Ἁγία Ξένη καταγόταν ἀπὸ τὴ Ρώμη καὶ ἀπὸ γενιὰ τιμημένη καὶ εὔπορη. Οἱ γονεῖς της ἐπιθυμοῦσαν νὰ τὴν νυμφεύσουν. Ἐνῶ ὅμως &epsilon ...
περισσότερα...

Προσοχή: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τις επόμενες ημέρες εξέδωσε η ΕΜΥ.



Από το πρωί της Πέμπτης και από τα δυτικά θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και κατά περιόδους θυελλώδεις νοτιάδες 8 μποφόρ στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά:
Την Πέμπτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 μποφόρ.

Αυτό είναι το πιο παγωμένο μέρος του κόσμου! Αφήνουν κάρβουνα να καίνε για να κάψουν νεκρούς!

Το χωριό Ουμιάκοφ της Ρωσίας κατέχει τον τίτλο του πιο παγωμένου κατοικημένου μέρους στον κόσμο, καθώς εκεί έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία...
σε μέρος που κατοικείται μόνιμα στον κόσμο.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ... ΘΥΜΑΤΑ !!!

ΠΑΥΛΑΚΗ! ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΣΟΥ!!!!


Ηχηρή παρέμβαση του ακαδημαϊκού Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στον “αμερόληπτο”δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα είπε –μεταξύ άλλων:
 
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Η ελληνική γλώσσα κατακρεουργείται καθημερινά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Διαρκώς ακούμε για την κατάληψη της βίλα Αμαλίας ή ότι έγινε ανακατάληψη της βίλα Αμαλία.
Και σας ρωτώ. Η λέξη βίλα δεν κλίνεται;

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΑΘΑΝΑΤΗ !!!

Τι είπε ο γερμανός φιλόσοφος Νίτσε για τους Έλληνες

Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο Ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο ...Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του. Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Ν


«. Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες,
αφ' ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος
κι αφ' ετέρου να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων,
η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών,
όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».
Αριστοτέλους, Πολιτικά

 
ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ "Ν" ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ
 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΟΥ.
 
Ενσωματωμένη
                                                  εικόνα 1
 
Ν = Νούς - Νόμος




 «… γιὰ τὴν κρίση τοῦ κόσμου»

Μὲ ρωτᾶς, ἄνθρωπε τοῦ Θεοῦ, ἀπὸ ποὺ προέρχεται ἡ σημερινὴ κρίση, καὶ τί σημαίνει αὐτή.
Ποιὸς εἶμαι ἐγὼ γιὰ νὰ μὲ ρωτᾶς γιὰ ἕνα τόσο μεγάλο μυστικό; «Μίλα, ὅταν ἔχεις κάτι καλύτερο ἀπὸ τὴ σιωπή», λέει ὁ ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος. Ὅμως παρόλο ποὺ θεωρῶ, ὅτι ἡ σιωπὴ εἶναι τώρα καλύτερη ἀπὸ κάθε ὁμιλία, καὶ ὅμως λόγω ἀγάπης πρὸς ἐσένα, θὰ σοῦ ἐκθέσω ἐκεῖνα ποὺ σκέπτομαι περὶ αὐτοῦ ποὺ ρώτησες.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η Νέα Υόρκη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! "Ταξιδέψτε" με ένα κλικ!

Μέγεθος κειμένου

Μια απίστευτη διαδραστική φωτογραφία, που μπορεί να σας ταξιδέψει στο Σέντραλ Πάρκ και το Μανχάταν από τον... καναπέ σας! Αρκεί απλά ένα κλικ και φύγατε για Νέα Υόρκη..
Η εικόνα του Μανχάταν με το Σέντραλ Παρκ και τους ουρανοξύστες να το πλαισιώνουν είναι μαγική, είναι απίστευτη, είναι σαν να παίρνεις σε ένα μικρό παιδί το πιο ωραίο παιχνίδι του κόσμου!
Είναι το έργο του Ρώσου ερασιτέχνη φωτογράφου Σεργκέι Σεμένοφ και για το οποίο πρόσφατα βραβεύτηκε.
Δημιουργήθηκε από πανοραμικές φωτογραφίες 360 μοιρών και αφήνει να πλησιάσει κανείς εντυπωσιακά κοντά στην πιο φαντασμαγορική πόλη του κόσμου...
Κινείστε το ποντίκι σας πάνω στη φωτογραφιά για να ξεκινήσει η περιήγηση στη Νέα Υόρκη...


Ή μπορείτε να "πατήσετε" πάνω στη φωτογραφία για να κάνετε σε μεγάλο παράθυρο την περιήγησή σας στο "Μεγάλο Μήλο"...

Κλικ πάνω στη φωτό και ξεκινάει το... ταξίδι! (ΠΗΓΗ: AirPano.com)
Κλικ πάνω στη φωτό και ξεκινάει το... ταξίδι! (ΠΗΓΗ: AirPano.com)

Ο Ρώσος φωτογράφος έφτιαξε το εντυπωσιακό πανόραμα τραβόντας φωτογραφίες της πόλης, από ελικόπτερο, το καλοκαίρι του 2011.


ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=184963&catid=7

Τι ΔΕΝ πρέπει να φάτε πριν ταξιδέψετε με αεροπλάνο



ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ: Τι ΔΕΝ πρεπει να φατε πριν ταξιδεψετε με αεροπλανο;
Το τι θα φάτε προτού επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο, μπορεί να έχει τεράστια επιρροή στο πώς θα νιώσετε από τη στιγμή που θα είστε στον αέρα (ή ακόμη και πώς θα νιώθετε όταν προσγειωθείτε). Μάθετε τις 8 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να φάτε πριν από κάποια πτήση.

Ρώσοι ηρωικοί παπάδες δολοφονημένοι (νεομάρτυρες) το 1993


Χωρίς χριστιανούς που θυσιάζονται για το Χριστό (άρα και για τον πλησίον), Εκκλησία δεν υπάρχει - ή, πιο σωστά, η Εκκλησία είναι συμβιβασμένη. Σωστή Εκκλησία είναι πάντα η επικίνδυνη Εκκλησία, που συγκρούεται με το Κακό και, επειδή δεν τραβάει σπαθί, δίνει το αίμα της.

Σχεδιάζουν σμίκρυνση της Ελλάδας με πρόφαση το. ισλάμ;

Σχολικό βιβλίο στον Καναδά απεικονίζει την Ελλάδα ως κατά το ήμισυ μ
ουσουλμανική χώρα
Της Νicky Mariam Monty
για την ελληνοκαναδική ιστοσελίδα Canada Greek Reporter
Τα περισσότερα σχολεία στον Καναδά είναι εφοδιασμένα με ένα νέο βιβλίο, στο οποίο υπάρχει χάρτης που απεικονίζει τις θρησκευτικές κοινότητες στην Ευρώπη και αλλού.

ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ-ΠΑΓΙΔΑ !!! ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ... ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ !!!

Αναγνώστης: «Γιατί τόσος θόρυβος για την αιθαλομίχλη και όχι για τους αεροψεκασμούς;»



Αγαπητό Πενταπόσταγμα,

είμαι αναγνώστης σας εδώ και τρία χρόνια και τυγχάνω πολιτικός μηχανικός. Στα φόρουμ των μηχανικών και πιο συγκεκριμένα του michanikos.gr γίνεται αρκετή κουβέντα για την αιθαλομίχλη. Έγραψα και εγώ την άποψή μου και άποψη πολλών πως σημαντικότερο πρόβλημα από αυτήν ειναι οι αεροψεκασμοί και πως απορώ που δεν γίνεται τόσος ντόρος για αυτό όσο για την πρώτη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΡΕΜΑΛΙΑ, ΤΙ ΛΕΤΕ; Τρόϊκα: «Αν δεν πουλάνε οι Έλληνες θα βάλουμε ξένους διοικητές»




Σύμφωνα με τους Financial Times το ΔΝΤ, επειδή έκρινε ως εξαιρετικά απογοητευτικά τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων, προειδοποίησε την κυβέρνηση πως θα ''ξηλώσει'' τους Έλληνες διοικητές και θα τους αντικαταστήσει με ξένους. Διαβάστε όλο το άρθρο των Financial Times με τίτλο: Νέες διαταγές για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις...

H παιδεία σήμερα βρίσκεται στά χέρια του ἀντιχρίστου





Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.

«Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους» Δημήτρης Νατσιός

Θα ξεκινήσω με τρία κείμενα. Ένα από την αρχαία Ελλάδα, το επόμενο από την Πονεμένη Ρωμιοσύνη, το κακώς λεγόμενο Βυζάντιο και το τρίτο από την νεότερη εποχή. «Άρξομαι των προγόνων» πρώτα, όπως λέει ο Περικλής στον Επιτάφιο.

«Πού βρίσκονται οι ψυχές των αμαρτωλών που πέθαναν...





«Πού βρίσκονται οι ψυχές των αμαρτωλών που πέθαναν αμετανόητοι και ασυγχώρητοι;».

Αμέσως μετά το σωματικό θάνατο του ανθρώπου, είτε ενάρετου είτε αμαρτωλού, η ψυχή του υφίσταται τη λεγόμενη μερική-ατομική κρίση. Κρίνεται, δηλαδή, σε μια πρώτη φάση από το Θεό και στη συνέχεια τοποθετείται σ’ έναν υπεραισθητό χώρο, όπου, περιμένοντας την τελική και καθολική Κρίση,

ΣΟΚ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΨΥΧΑΡΗ ΣΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ. ΚΑΤΙ "ΨΗΝΕΤΑΙ" ΣΤΟΝ ΔΟΛ;




Αίσθηση προκάλεσε η κριτική που άσκησε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης. «Άκουσα την συνέντευξη του κ. Στουρνάρα στο CNN που είπε ότι μαθαίνει από τα λάθη των προκατόχων του. Σε ό,τι αφορά πάντως την υπερ –φορολόγηση στους συμπολίτες μας φαίνεται ότι δεν έχει διδαχτεί τίποτα από αυτά τα λάθη», ...

«Πυρά» Γεωργαντά κατά Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου




  Για έγκλημα  που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία, κάνει λόγο η Ζωή Γεωργαντά, σχολιάζοντας την άσκηση ποινικής δίωξης, που ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο ακόμα μελών της, για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, η οποία ήρθε στο φως μετά τις δικές τις καταγγελίες.