Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ισχυρά αντιοξειδωτικά στις φλούδες των φρούτων. Δείτε πως μπορούμε να τις φάμε.




Ακτινίδιο
Το τριχωτό κέλυφός του είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που πιστεύεται ότι διαθέτουν αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες, κατά την δρα Γκλένβιλ. «Η φλούδα του ακτινίδιου περιέχει τριπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών από τον καρπό του», τονίζει. «Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να καταπολεμά μικρόβια, όπως ο σταφυλόκοκκος και το e. coli, που είναι υπεύθυνα (και) για τις τροφικές δηλητηριάσεις».

Όταν ένας γιατρός είναι λειτουργός και τίμιος άνθρωπος




Το παιδί που σκοτώνεται, δεν ξαναγίνεται το ίδιο ποτέ!

Μια μάνα με τρία παιδιά, έμεινε έγκυος στο τέταρτο. Θεώρησε πολλά τα τέσσερα παιδιά και πήγε στο γιατρό, να τον συμβουλευτεί για την άμβλωση. Ο γιατρός, τίμιος άνθρωπος, της είπε ως επιστήμονας, τους κινδύνους που συνεπάγεται για την γυναίκα η άμβλωση.

20.000 ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ τιμάν τους ΗΡΩΕΣ των Ιμίων



Στιγμιότυπο 2013-02-02, 11.05.05 μ.μ.
Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις της Αστυνομίας το πλήθος των συγκεντρωμένων πλησιάζει τουλάχιστον τις 20.000 και όχι 15.000 από  ότι είχε υπολογιστεί αρχικά.
Μια συγκλονιστική συγκέντρωση και πορεία των εθνικιστών ττου κόμματος του …Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και διαφόρων πατριωτικών οργανώσεων,  που θυμίζει τις παλιές συγκεντρώσεις της Αριστεράς για το Πολυτεχνείο, είναι αυτή που πραγματοποιείται αυτή την στιγμή στο κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση την αμερικανική πρεσβεία, για την επέτειο των Ιμίων.

ΛΕΣ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ Ο π. ΠΑΪΣΙΟΣ ;;;

Μυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: Η Τουρκία απειλείται με διάσπαση ως το 2030





Η σύσταση του κράτους του Κουρδιστάν εγείρει ανησυχίες
Μυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: Η Τουρκία απειλείται με διάσπαση ως το 2030
Δυνητικά επικίνδυνη για την εδαφική ενότητα της Τουρκίας ενδέχεται να αποδειχτεί τα επόμενα χρόνια η πιθανή δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν, σύμφωνα με την έκθεση «Στρατηγικές Τάσεις 2030» (Global Trends 2030) του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών (National Intelligence Council) των ΗΠΑ, η οποία αποτελεί βασικό εργαλείο στρατηγικής ανάλυσης και πρόβλεψης.

Θύμα κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων η 11χρονη Μαργαρίτα της Θεσσαλονίκης



θύμα-κυκλωμάτων-εμπορίας-ανθρώπων-η-11χρονη-μαργαρίτα-της-θεσσαλονίκης Κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων παιδιών βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, πίσω από την τραγική ιστορία του 11χρονου κοριτσιού των φαναριών που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα το οποίο συνέβη στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, όταν το χτύπησε λεωφορείο, καθώς διέσχιζε το δρόμο πάνω στο ποδήλατό του.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Προσέλαβαν τους φονιάδες της Blackwater ως φρουρούς του ελληνικού Κοινοβουλίου!

Blackwater5XL

Σε δήλωση-βόμβα, ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών την προστασία της Βουλής, προχώρησε ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος. Πρόκειται για την εταιρεία «Academi», γνωστή ως «Blackwater», η οποία έχει αναλάβει αποστολές, μεταξύ άλλων στο Ιράκ.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Η ομολογία "λάθους" του ΔΝΤ ανοίγει το δρόμο για αλλαγές στο μνημόνιο !

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Όσο φέρνουμε αποτελέσματα,τόσο αλλάζουν οι όροι-κοντά η αλλαγή του ΦΠΑ στην εστίαση


Την ώρα που το σύνολο της αντιπολίτευσης, αλλά και η ΔΗΜΑΡ η οποία στηρίζει την κυβέρνηση, ζητούν αλλαγές στο μνημόνιο μετά την επίσημη παραδοχή από το ΔΝΤ ότι έχει υπολογίσει με λανθασμένο τρόπο τις συνέπειες των μέτρων στην οικονομία, πληροφορίες από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για “ανοχή” από την τρόικα και δυνατότητα αλλαγής ορισμένων μέτρων, σε περίπτωση που η ύφεση αποδειχθεί βαθύτερη των προβλέψεων.

Οἱ Τοῦρκοι ἀπαντοῦν μὲ εἰσβολὴ στὸ Αἰγαῖο γιὰ πετρέλαια!

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Τουρκολόγος
Ἐνῶ ὁ κ Σαμαρὰς συναντιόνταν μὲ τὸν Τοῦρκο πρωθυπουργὸ στὸ Κατάρ, (γιὰ πολλοὺς ἡ συνάντηση αὐτὴ εἶχε κανονιστεῖ ἀπὸ τὴ πρόσφατη ἐπίσκεψη τοῦ ΓΑΠ στὴν

ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Δεν διέκοψε την κύηση επειδή είδε το μωρό της να χαμογελά 

Από ProtoThema.gr | protothema.gr
 
Δεν διέκοψε την κύηση επειδή είδε το μωρό της να χαμογελά
 

Συγκλονίζει η ιστορία μιας μητέρας που επέλεξε να γεννήσει το παδί της, αν και γνώριζε -από πρώιμο στάδιο της κύησης- ότι το μωρό θα είχε σοβαρότατα προβλήματα υγείας που δεν θα του επέτρεπαν να περπατήσει ή να μιλήσει, επειδή σε ένα υπερηχογράφημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είδε το έμβρυο να χαμογελά...


ΦΡΙΚΗ!!! ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΤΗΣ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!!!



«Περίμενα στο γιατρό να μου εμφυτεύσει το νέο μου μικροτσιπ...που θα μπορώ να χρησιμοποιώ και σαν πιστωτική κάρτα για να κάνω αγορές», διδάσκουν σε 13χρονα παιδιά!!!
Ξέρουμε, ξέρουμε! "Δεν γίνονται αυτά", "είστε συνωμοσιολόγοι, θρησκόληπτοι, τρελοί κλπ": Αυτά δεν μας λένε τόσα χρόνια κάποιοι "εξυπνάκηδες";;;

ΤΙ (ΔΕΝ) ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


15 Του  Δημήτρη Ριζούλη Από το ένθετο της εφημερίδας «δημοκρατία» για την Ορθοδοξία
Κρατικοποίηση της περιουσίας των μοναστηριών θέλουν οι ακραίες συνιστώσες.

Μια γκάφα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη ήταν αρκετή για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την Εκκλησία και να προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις που αποδείχθηκαν εφιάλτης για τους αριστερούς εχθρούς της ορθοδοξίας.

ΠΟΤΑΜΟΣ Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


1 Πως είναι δυνατόν η επίσημη Κυβέρνηση ενός κατά πλειονότητα Ορθοδόξου λαού να προβαίνει σε κινήσεις ευθείας προσβολής και προκλήσεως του θρησκευτικού φρονήματός του, διερωτάται ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος με αφορμή την αργία της Κυριακής και ζητά σε επιστολή του να επανεξετάσει το υπουργείο τη νομοθετική ρύθμιση. 

Αντιμέτωποι με βαριές ποινές οι δύο αντιμνημoνιακοί εισαγγελείς !!!


Αντιμέτωποι με βαριές ποινές οι δύο αντιμνημoνιακοί εισαγγελείς

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013, 18:13

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ακόμη και της οριστικής παύσης από το δικαστικό σώμα, βρίσκονται πλέον οι δύο εν ενεργεία εισαγγελείς που εξέφρασαν, μέσω διαδικτύου τις αντιμνημονιακές τους απόψεις ασκώντας σκληρή κριτική σε κυβέρνηση, Βουλή αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα μέτρα που όπως υποστήριξαν, οδηγούν σε εξόντωση το λαό, καταλύοντας κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμά του.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Βουκόλος Ἐπίσκοπος Σμύρνης


Ὁ Ὅσιος Βουκόλος ἀπὸ νεαρὴ ἡλικία ἔγινε κατοικητήριο τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καὶ μαθητὴς τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου, ὁ ὁποῖος τὸν χειροτόνησε Ἐπίσκοπο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Σμύρνης. Ὁ Ἅγιος διακόνησε τὴν Ἐκκλησία μὲ ὅλη τὴν εὐσυνειδησία, τὴν θερμότητα καὶ τὴν αὐταπάρνηση τῶν μαρτυρικῶν ἐκείνων χρόνων. Ὑπῆρξε πατέρας καὶ ποιμένας γιὰ τοὺς Χριστιανούς του στὴ διδασκαλία καὶ τὴν ὑπεράσπιση, ὅταν κινδύνευαν ἀπὸ τοὺς διῶκτες τοῦ Εὐαγγελίου. Πρὸς δὲ τὰ εἰδωλολατρικὰ πλήθη συμπεριφερόταν μὲ σύνεση καὶ ...
περισσότερα...

Μην πετάτε το τζελ σιλικόνης




Υπάρχουν παντού. Στις τσέπες καινούργιων ρούχων, σε κουτιά παπουτσιών σε συσκευασίες ηλεκτρονικών συσκευών. Σχεδόν οτιδήποτε καινούργιο αγοράζουμε έχει μαζί ένα ή περισσότερα σακουλάκια με τζελ σιλικόνης.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ !!!

Εναλλακτικές χρήσεις 8 αντικειμένων που όλοι έχουμε στο σπίτι.




Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει μερικά αντικείμενα, αν όχι όλα, με συγκεκριμένες χρήσεις στο σπίτι ή στον εαυτό μας και δεν έχουμε μπει ποτέ στον κόπο να μάθουμε τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε, για παράδειγμα, με την οδοντόκρεμα, το κέτσαπ ή το ψωμί!

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως όλα αυτά και αρκετά ακόμη δεν χρησιμεύουν μόνο στα αυτονόητα.

Σαν σήμερα 4 Φεβρουαρίου του 1843 κοιμήθηκε ο «Γέρος του Μοριά»










Σαν σήμερα 4 Φεβρουαρίου το 1843 κοιμήθηκε ο πολύ Μεγάλος Ήρωας του ΄21 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ο γνωστός και ως "Γέρος του Μοριά" στον οποίο η Πατρίδα μας και όλοι οι Έλληνες οφείλουμε αιώνια καί απέραντη ευγνωμοσύνη. 
Αντί άλλης αναφοράς και μνημοσύνου, ως ένα ελάχιστο φόρο τιμής, ας δούμε με λίγα λόγια για το ποιός ήταν, πως έζησε, πως πολέμησε αλλά και πως πέθανε ο Μεγάλος αυτός Ήρωας μας, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Η Εκκλησία και ο Απελευθερωτικός Αγώνας





Η προς την ελευθερίαν ορμή του γένους ήτο τοιαύτη, ώστε δεν ηδύνατο η Εκκλησία να μείνει αμέτοχος του απελευθερωτικού αγώνος. Οι κληρικοί ως μέλη της «Φιλικῆς Ἑταιρείας»  ειργάσθησαν μετά πολλής δραστηριότητος. Απλούc ιερεύς ο παπά Γεώργιος, εν αυτή τη Κωνσταντινουπόλει εντός δύο μόνον μηνών του 1817 εμύησε 15.000 άτομα εις την «Φιλικὴν Ἑταιρίαν»..

Όσπρια:Η οικονομική ,θρεπτική και υγιεινή τροφή του χειμώνα



Γράφει η Γιαννιτσοπούλου Kάλλια, Kλινικός
 Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τώρα που ο χειμώνας βρίσκεται σε εξέλιξη και οι θερμοκρασίες είναι πλέον αισθητά χαμηλές, τροφές που ταιριάζουν και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο να υπάρχουν στη διατροφή μας είναι τα όσπρια.

Πάνε... φυλακή για χρέη οι ταμίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ; Του Γιώργου Δελαστίκ






Η ΝΔ χρωστάει στις τράπεζες 132,5 εκ. ευρώ και το ΠΑΣΟΚ άλλα 121 εκ. που αποκλείεται να τα αποπληρώσουν, θα τα φορτώσουν στον λαό

Εντυπωσιάζει η «αιδήμων σιωπή» με την οποία καλύπτουν διακριτικά τα μέσα ενημέρωσης τον
σκανδαλώδη δανεισμό των -προκλητικών και στον τομέα αυτόν- πολιτικών κομμάτων εξουσίας. Σύντομες αναφορές, αοριστολογίες, συμψηφισμοί όλων των χρεών όλων των κομμάτων - γενικά μια τακτική υποβάθμισης του θέματος και δημιουργίας μιας ελαφρά θολής εικόνας αναφορικά με το ποιος χρωστάει πόσα, αλλά και καμιά εκτίμηση αν είναι δυνατή η αποπληρωμή των δανείων αυτών. 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η Ρωσική Εκκλησία για το «ηλεκτρονικό» φακέλωμα!




2Panorama XXC
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Θέση για το θέμα του λεγόμενου "ηλεκτρονικού φακελώματος" πήρε η Σύνοδος των Επισκόπων της Ρωσικής Εκκλησίας, η οποία συνεδρίαζε αυτές τις ημέρες στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας.

ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΚΑΤ' ΑΠΑΙΤΗΣΗ...

15 Το θαύμα, που θα εξιστορηθεί τώρα, δυστυχώς, όπως έδειξαν τα πράγματα, δεν έγινε κατά ευδοκίαν Θεού αλλά κατά απαίτησιν κάποιας μητέρας, που θεώρησε η δυστυχής τη δική της γνώμη και επιθυμία πιο σωστή από τη Θεία απόφαση που είχε ληφθεί για το καλό του παιδιού της. Γι' αυτό και μπαίνοντας στην εκκλησία της Παναγίας μαζί με άλλους συμπροσκυνητάς, διότι είχε έρθει με πούλμαν από ένα μεγάλο χωριό του νομού Αχαΐας, φώναζε•

ΕΝΑΣ 17ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!!!

15 Ιησού Χριστέ...
είμαι ένα απλό παιδί, αν και έκλεισα τα 17 μου.
Είναι η ηλικία της εφηβείας, αλλά δε θέλω και δε μπορώ να τη σκέφτομαι. Δυσκολεύομαι. Σου γράφω κάποιες σκέψεις. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα τις λάβεις. Δεν έχεις κάποια διεύθυνση. Δε ξέρω που βρίσκεσαι και στο κάτω - κάτω ποιος είσαι Εσύ. Ο κόσμος δε μου λέει σχεδόν τίποτα για Σένα. Δε Σε γνωρίζει και ούτε που θέλει να Σε γνωρίσει. Προσπάθησα να μάθω κάποια πράγματα για Σένα, αλλά δεν κατάφερα τίποτα.

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ, ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΑΖΩΜΑ


Του ΣΤΑΘΗ*

«Υπάρχουν τα λεφτά» για αυτούς που επιμελούνται «της πατρίδας τον χαμό». Η διευθύνουσα σύμβουλος του Τ.Χ.Σ. (Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος) κυρία Αναστασία Σακελλαρίου αμείβεται με 17.900 € τον μήνα, ήτοι με 215.000 € και κάτι ψιλά κατ' έτος.

    Ομιλία του Γιώργου Σεφέρη κατά την τελετή παραλαβής του Βραβείου
Νόμπελ Λογοτεχνίας, 11 Δεκεμβρίου 1963
 
Σαν να το είπε χθές!
 
Πριν Μιλήσεις, Άκου.
Πριν Γράψεις, Σκέψου.
Πριν Πληγώσεις, Νιώσε.
Πριν Μισήσεις, Αγάπησε.
Πριν  τα Παρατήσεις, Προσπάθησε.
Μα Πριν Πεθάνεις, ΖΗΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!
 
 
Έλληνες και Ελλάδα τέλος;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 4, 2013

Γράφει ο Σταύρος Ι.

Αναφέρω χωρίς προτεραιότητες !


-          Αφού δεχόμαστε να πουλάνε τις Ελληνικές Μαρίνες στους Τούρκους,

-          Αφού δεχόμαστε να πουλάνε Ελληνικό Νησί ολόκληρο, ( έστω και μικρό 1.900 στρέμματα ) κοντά στα παράλια τους στους Τούρκους,