Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ"

1"Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό, αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά." (Λόγοι χάριτος και σοφίας, π. Μάξιμος Αγιορείτης, 2001, Άγιον Όρος)

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ

1- Γέροντα, όταν ενοχοποιούμαι άπό κάτι πού θά πή γιά μένα μία αδελφή, ένώ δέν φταίω, δέν το σηκώνω καί ψυχραίνομαι μαζί της.
- Γιά στάσου λίγο! Τί λέει το Τυπικό της Εκκλησίας γι’ αυτό; Σέ ποια περίπτωση υπάγεται; Έσύ πώς βοηθιέσαι  περισσότερο; Πές ότι συμβαίνει έτσι όπως το λές, ότι δέν φταις. 

Εμφάνιση Αόρατου Αγιορείτη Ασκητή




Οπωσδήποτε πολλοί εκ των αναγνωστών του παρόντος πονήματος θα έχουν ακούσει ή διαβάσει έστω και μια διήγηση για τους αόρατους Ερημίτες του Άθωνα. Άλλοι τους ονόμασαν «αόρατους ασκητές», άλλοι «γυμνούς ασκητές», άλλοι «μυστικούς γέροντες», άλλοι πάλι «αφανείς αναχωρητές».

Μια διδακτική ιστορία : μετάνοια και ...επερχόμενα!





Μια διδακτική ιστορία : μετάνοια και ...επερχόμενα!


Από τον αγαπητό πνευματικό αδελφό Θεόδωρο :

Κολήσαμε τις ψυχές μας στα επερχόμενα λες και αυτό θα μας δώσει το προειδοποιητικό μήνυμα της σωτηρίας μας.
Σήμερα με τηλεφώνησε η γυναίκα μου. Γιατρός στο επάγγελμα. Μόλις είχε δει ένα ασθενή με πολύ σοβαρό θέμα.

Καλόγερος, και νά ζητάη αύξηση! Τί καλόγερος είναι αυτός;



-Γέροντα, πόσοι είναι οι αναχωρητές στο  Άγιον  Όρος;
- Δέν  ξέρω  λένε  ότι είναι  επτά.  Έδώ  καί  μερικά  χρόνια  είναι  πολύ  δύσκολο  νά  βρή
κανείς  τόπο  ήσυχο,  γιά  νά  άσκητέψη.  Γι’  αυτό  μερικοί  Πατέρες,  όταν υπήρχαν  ακόμη ιδιόρρυθμα μοναστήρια στό  Άγιον Όρος, έβρισκαν άλλον  τρόπο νά  ζήσουν  τήν άσκηση.
Π.χ.  έλεγαν:  δέν  μέ  αναπαύει  έδώ,  θά  πάω  σε  κανένα  ιδιόρρυθμο  νά  δουλέψω,  γιά  νά
μαζέψω χρήματα, καί οι άλλοι το πίστευαν.

Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ «Mόνον ειπέ λόγω, και ιαθήσεται ο παις μου» (Mατθ. 8,8) +Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

«Mόνον ειπέ λόγω, και ιαθήσεται ο παις μου» (Mατθ. 8,8)


ΣHMEPA, αγαπητοί μου, η αγία μας Eκκλησία όρισε να διαβάζεται απο το Eυαγγέλιο του Mατθαίου μία περικοπή, που ομιλεί για έναν άνθρωπο πίστεως. Πόσο αξίζει ένας τέτοιος άνθρωπος!
Aυτός ήτανε εκατόνταρχος, δηλαδή αξιωματικός. Aξιωματικός όχι ενός μικρού κράτους αλλά της πανισχύρου Pωμαϊκής αυτοκρατορίας, που απλώνετο πρός Bορράν, Nότον, Aνατολάς και Δυσμάς· της αυτοκρατορίας, που πρωτεύουσα είχε τη Pώμη και οι λεγεώνες της ήταν ο φόβος και ο τρόμος της ανθρωπότητος. Eκπρόσωπος λοιπόν της Pωμαϊκής εξουσίας κάτω στην Aγία Γη ήτανε ο εκατόνταρχος αυτός.

ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ... ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ !!!

Διακοπές σε Άγιον Όρος, Πάτμο και Μυστρά για τον Β. Πούτιν


Άγιον Όρος, Πάτμο και Μυστρά περιλαμβάνει το πρόγραμμα των καλοκαιρινών διακοπών του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος, θα επισκεφθεί το Αιγαίο με τη θαλαμηγό ενός φίλου του επιχειρηματία.Αν και ότι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις του κ. Πούτιν θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να διασταυρωθεί,

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΡΩΗΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ – Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ

 
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΡΩΗΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ
π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δρ. Θεολογίας, Δρ. Φιλοσοφίας
Περιπλανήσεις σε δρόμους του Εωσφόρου

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ
      Ο Κώστας ήλθε σε μας να ζητήσει βοήθεια. Ταυτόχρονα ήθελε να μιλήσει, να προειδοποιήσει τους νέους για την απειλή του σατανισμού. Όμως βρισκόταν σε σύγχυση. Δεν μπορούσαμε ν’ αναλάβουμε την ευθύνη έπρεπε πρώτα ο ίδιος να βρει τον εαυτό του, να ενταχθεί στην κοινωνία αγάπης του Χριστού και ύστερα να το κάνει με τη χάρη του Θεού, όχι χωρίς αυτή.

Ένας πνευματικός άνθρωπος, όταν θέλη να βοηθήση κάποιον...

22531_1303553199532_1551567700_30802839_6708117_n.jpg







Ένας πνευματικός άνθρωπος, όταν θέλη να βοηθήση κάποιον, προσπαθεί να τον συνδέση με τον Χριστό και όχι να τον δέση με τον εαυτό του. Στην συνέχεια χαίρεται, όταν καταφέρη να τον συνδέση με τον Χριστό, και ο άλλος αγωνίζεται προσβλέποντας στον Χριστό. Τότε και ο ένας και ο άλλος έχει τον μισθό του και τα πράγματα πάνε κανονικά.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΕΙ !!!

Απ' όλα μας τα έργα η προσευχή είναι το πιο σπουδαίο και το πιο ιερό



Στο χωριό Σεβαστόπολ ο Ιεράρχης ρώτησε τους μαθητές


Ποιες προσευχές γνώριζαν.
Επειδή δεν απαντούσαν ικανοποιητικά, τους είπε:
Η προσευχή δεν είναι μάθημα
Που το διαβάζουμε μόνο όταν μας το ζητούν.
Πάντοτε πρέπει να προσευχόμαστε...
Όταν προσεύχεσαι, μιλάς με τον Θεό.
Πως θα Του ζητήσεις κάτι, λοιπόν
Αν δεν γνωρίζεις να προσεύχεσαι;

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ "ΤΡΩΕΙ" ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ... ΛΙΓΩΤΕΡΕΣ !!!

Έδειραν το Α.Γεωργιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο - Το καζάνι της οργής βράζει...


Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Oργισμένοι άνεργοι πολίτες κτύπησαν, αποδοκίμασαν και εξύβρισαν τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη πριν λίγο κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός "είναι ανεπιθύμητος".

Ξεκόλλα, μη είσαι κολλημένος!




Το πρώτο, ποὺ θὰ ἀκούσεις, ὅταν εἶσαι σταθερὸς καὶ ἀταλάντευτος στὶς ἀρχές σου, εἶναι πώς... εἶσαι κολλημένος! Κι ἂν ἀπʼ τὸν διάλογο, ποὺ θὰ γίνει, ἀντιληφθοῦν πὼς δὲν μποροῦν νὰ σὲ πείσουν νὰ ἀκολουθήσεις τὶς δικές τους ἀτραπούς, δὲν ὑπάρχει περίπτωση νὰ μὴ ἀκούσεις τὸ «ξεκόλλα»! Ἀξίζει νὰ τὸ δοῦμε...


Κατ ̓ ἀρχὴν εἶναι μεγάλο προτέρημα καὶ εὐλογία ἀπʼ τὸν Θεό, τὸ νὰ ἔχει κανεὶς ἀρχές, ἀξίες, ἰδανικά, ὁράματα, σκοπούς, καὶ στόχους, ἰδιαίτερα στὴν τόσο ἰσοπεδωτικὴ ἐποχή μας. Ἂν κάτι γιὰ τὸ ὁποῖο πάσχουν σήμερα πολλοὶ νέοι, εἶναι αὐτὰ ἀκριβῶς! Ὁ νέος δέ, ποὺ διακατέχεται ἀπὸ αὐτά, ἀσφαλῶς γνωρίζει τί θέλει, ποῦ βρίσκεται καὶ ποῦ θέλει νὰ φθάσει.

Δε νιώθεις τον Ουρανό, γιατί δεν δοξολογείς τον Θεό

-Γέροντα, στενοχωριέμαι γιατί έχω πολλά προβλήματα υγείας.



- Όλα να τα δέχεσαι σαν μεγάλα δώρα του Θεού. Ο Θεός δεν είναι άδικος. Στον ουρανό θα έχης πολλά να απολαύσης θα έχης σύνταξη μεγάλη, εάν δεν την μειώσης μόνη σου με τον γογγυσμό.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

15Η ψυχή που συγκινείται από τις ομορφιές του υλικού κόσμου φανερώνει ότι ζη μέσα της ο μάταιος κόσμος γι ’αυτό έλκεται από την πλάση κι όχι από τον Πλάστη, από τoν πηλό κι όχι από τον Θεό. Δεν έχει σημασία αν ο πηλός αυτός είναι καθαρός και δεν έχη λάσπη αμαρτίας.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ

1- Γέροντα, όταν ενοχοποιούμαι άπό κάτι πού θά πή γιά μένα μία αδελφή, ένώ δέν φταίω, δέν το σηκώνω καί ψυχραίνομαι μαζί της.
- Γιά στάσου λίγο! Τί λέει το Τυπικό της Εκκλησίας γι’ αυτό; Σέ ποια περίπτωση υπάγεται; Έσύ πώς βοηθιέσαι  περισσότερο; Πές ότι συμβαίνει έτσι όπως το λές, ότι δέν φταις. 

Πιστεύω στον Θεό αλλά δεν πηγαίνω στην «Εκκλησία»


Την παραπάνω φράση την ακούμε συχνά πυκνά από γνωστούς, φίλους, συγγενείς καθώς η συζήτησή μας θα στραφεί λίγο σε πιο πνευματικά ζητήματα.

Το βασικό λοιπόν επιχείρημα των ανθρώπων που λένε ότι από την μία πιστεύουν στον Θεό και από την άλλη δεν πηγαίνουν στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχουν στα Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησία μας είναι διότι τους ενοχλούν κάποια πράγματα όπως η πολυτέλεια των ναών... οι αντιπαθητικοί παπάδες, οι ψάλτες, η αρχαία γλώσσα (δεν την καταλαβαίνουν), τα μικρόφωνα, τα φώτα, το παγκάρι (ρίχνουν λεφτά για κερί), η ώρα τέλεσης της Θείας Λειτουργίας, κ.α.

Αγίου Νείλου του ασκητού- Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ


Πρόλογος
       ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, άραγε, οι σημερινοί χριστιανοί, τί είναι η αληθινή προσευχή, ποια τα χαρακτηριστικά της και ποιοι οι καρποί της;
       Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, που υπήρξαν οι κα­τεξοχήν προσευχόμενοι άνθρωποι, μας έχουν παραδώσει την ιερή τους εμπειρία με τρόπο εκφραστικό και κατηγορηματικό. Η προσευχή, μας λένε, είναι ανύψωση του νου στο Θεό και συνομιλία μαζί Του. Η προσευχή είναι ένωση του ανθρώπου με το Θεόέργο των αγγέλων. κλειδί του Παραδείσου. φωτισμός της ψυχής. συγχώρηση των αμαρτημάτων. μητέρα των αρετών.

Εκπληκτικό ντοκουμέντο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: 13 μοναδικές φωτογραφίες

 
Το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει ένα εκπληκτικό φωτογραφικό ντοκουμέντο μέσα από μία συλλογή 13 μοναδικών φωτογραφιών που απεικονίζουν τις συγκρούσεις, τις μάχες και τις προσωπικές στιγμές των στρατιωτών δοσμένες μέσα από μία ιδιαίτερη φωτογραφική «ματιά»

ΑΝΘΙΜΟΣ: «Δώστε μας πίσω την περιουσία και θα πληρώνουμε εμείς τη μισθοδοσία»


«Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαι με κανένα κόμμα, αλλά υπάρχουν θέματα στα οποία συμφωνώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ότι δε θέσει ζήτημα μισθοδοσίας των κληρικών», δήλωσε στον Αlpha 989 ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Παράδοξα της φύσης: Η εντυπωσιακή «διπλή θάλασσα» στις Μπαχάμες [εικόνες]

9alassa

Το αρχιπέλαγος στις Μπαχάμες τυλίγει με τα νερά του άπειρα μικρά νησιά, ωστόσο το Eleuthera είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό από αυτά αφού συνδέει δύο θάλασσες με διαφορετικό βάθος και χρώμα δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τοπίο.

Η ταπείνωση του Αγίου Νεκταρίου




Τον καιρό που είχε τη διεύθυνση της Σχολής ο άγιος Νεκτάριος, για κάποιο διάστημα ο επιστάτης της Σχολής αρρώστησε. Όταν βγήκε από το Νοσοκομείο, οι γιατροί του είπαν να μην εργαστεί, τουλάχιστον για τρεις μήνες γιατί διαφορετικά θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του. Οι εργαζόμενοι όμως τότε δεν ήταν μόνιμοι και δεν είχαν ασφάλεια, οπότε υπήρχε το ενδεχόμενο να χάσουν τη δουλειά τους. Αυτό φοβήθηκε και ο επιστάτης της Ριζαρείου.

Τα δυνατά πνεύματα -Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Δεν φθάνει μόνο η δύναμη της θέλησης, ούτε μόνο η δύναμη της αίσθησης, ούτε μόνο η δύναμη του νου. Ούτε όλα αυτά μαζί φθάνουν χωρίς τον φωτεινό στόχο.

Ως προς τι αξίζει η ταχύτητα των ποδιών και η δύναμη των πνευμόνων στον αθλητή, εάν ο καθένας απομακρύνεται από αυτόν με φόβο και εάν κανείς δεν θέλει τη βοήθειά του;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ... ΜΙΛΑΕΙ !!!

ΦΩΤΟ ΤΟΥ Reuters: «ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ» ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ…

ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…

Κοιτάξτε ενθουσιασμό! Η εικόνα τα λέει όλα!

Συγχαίρουν εαυτούς και αλλήλους αδιάφοροι, ανεύθυνοι, αποκομμένοι από την χώρα και τους πολίτες της.



ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

Ο Πατρών Χρυσόστομος: Οργανωμένη προσπάθεια αποϊεροποίησης των Ελλήνων η κατάργηση της Κυριακής αργίας!»


Τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν

κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Καί πάλι τό θέμα τῆς Κυριακῆς ἀργίας στό προσκήνιο. Χρόνια τώρα γίνεται ἕνας μεγάλος ἀγῶνας, ἀπό κύκλους πού οὐδεμία σχέση ἔχουν μέ τήν πνευματικότητα τῆς Ὀρθοδοξίας καί μᾶλλον ἐνοχλοῦνται, ὡς ὁ παμπόνηρος, ἀπό τήν ἀργία τῆς Κυριακῆς, ἡ ὁποία εἶναι ἀφιερωμένη στόν Θεό, τόν Ἐκκλησιασμό καί τήν πνευματική περισυλλογή τῶν ἀνθρώπων.

Βίος Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ

Ο Όσιος Σεραφείμ γεννήθηκε στο Κουρσκ της Ρωσίας στις 19 Ιουλίου 1759 μ.Χ. και ονομάσθηκε Πρόχορος. Οι γονείς του, Ισίδωρος και Αγάθη Μοσνίν, ήταν ευκατάστατοι 
έμποροι. Ο πατέρας του είχε εργοστάσια πλινθοποιίας και παράλληλα αναλάμβανε την ανέγερση πέτρινων οικοδομημάτων, ναών και σπιτιών. Κάποτε άρχισε να χτίζει στο Κουρσκ 
ένα ναό προς τιμήν του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ, του Θαυματουργού, αλλά ξαφνικά το 1762 μ.Χ., πεθαίνει, αφήνοντας στην σύζυγό του τη μέριμνα για την ολοκλήρωση του ναού. 
Ο Πρόχορος κληρονόμησε τις αρετές των γονέων του και ιδίως την ευσέβειά τους.

Το σύνδρομο DOWN και η ΕΚΤΡΩΣΗ!


Το σύνδρομο DOWN και η ΕΚΤΡΩΣΗ!
 Το σύνδρομο DOWN και η ΕΚΤΡΩΣΗ!
Ὑπάρχει λύση γιά τό Σύνδρομο Down (!);
Σύμφωνα μέ δημοσίευμα, μέ τόν καταφατικό, ὅμως, τίτλο «Ὑπάρχει λύση γιά τό Σύνδρομο Down»: «λιγότερα παιδιά θά γεννιοῦνται μέ Σύνδρομο Down κι ἄλλα συγγενῆ νοσήματα (χρωμοσωματικά ἤ μορφογενετικά)… Ἡ ἔρευνα εἶναι πολύ κοντά στήν ἐξεύρεση μεθόδου ἡ ὁποία θά πραγματοποιεῖται μέ εἰδική ἀνάλυση αἵματος τῆς ἐγκύου γιά νά ἀπομονωθοῦν κύτταρα τοῦ ἐμβρύου, ἀπό τά ὁποῖα θά ἐξάγονται σημαντικά συμπεράσματα γιά τή χρωμοσωμιακή σύνθεσή του…

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ: «ΕΓΩ ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ»!




Του π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου
Πριν από τέσσερα χρόνια, ή πέντε, δεν ενθυμούμαι καλά, σας είχα αναφέρει ένα γεγονός, δεν ξέρω πόσοι από σας το είχατε ακούσει, το ξαναεπαναλαμβάνω, διότι έχει άμεση σχέση με το σημερινό Ευαγγελικό Ανάγνωσμα.
Ήρθε κάποιος χριστιανός, επαναλαμβάνω πριν από τέσσερα χρόνια, πέντε, δεν θυμούμαι, μου είπε το όνομά του, και ήλθε σε μένα επειδή είχε πεθάνει ο πνευματικός του, – γνωστός, από το Λοιμωδών, – και αμέσως μετά μου είπε: «Εγώ πάτερ μου, για να ξέρεις είμαι πολύ καλός χριστιανός, είμαι και ταπεινός, είμαι και δίκαιος», και τον ρώτησα από πού αυτό το συμπέρασμα.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...



Ο ΟΡΚΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ

Γονατιστός ὁ Γέροντας καί μέ τό κεφάλι τελείως γερμένο ὥστε νά ἀκουμπᾶ στό ἔδαφος τρανταζόταν ἀπό τούς λυγμούς. Πύρινα τά δάκρυά του χύνονταν στό χῶμα τοῦ κελιοῦ του ἔχοντας σχηματίσει ἤδη μιά μικρή λίμνη ἀπό λάσπη. Μά δέν τολμοῦσε νά ὑψώσει τό κεφάλι καί νά ἀντικρύσει τήν γλυκιά μορφή τῆς ῾Υπεραγίας Θεοτόκου πού δέσποζε στό εἰκονοστάσι του κρατώντας τόν μικρό Χριστό.
῾Κύριε ᾽Ιησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με. ῾Υπεραγία Θεοτόκε, σῶσόν με᾽, ψέλλιζαν διαρκῶς τά χείλη του. ῾Βοήθα με, Παναγιά μου. Δέν ἀντέχω ἄλλο τόν πειρασμό. Νιώθω τόσο βρωμερός ἐνώπιόν Σου καί ἐνώπιον τοῦ Κυρίου καί Θεοῦ μου᾽.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

[12:08]
Web only
[12:04]
Web only
[11:59]
Web only
[11:51]
Web only
[11:49]
Web only
[11:45]
Web only

π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ο Προφήτης Ηλίας στην εποχή του και στα έσχατα (Απομαγνητοφωνημένη ομιλία)


«Ως εδοξάσθης, Ηλία, εν τοις θαυμασίοις σου. και τις όμοιός σοι καυχάσθαι; ο εγείρας νεκρόν εκ θανάτου και εξ άδου εν λόγω Υψίστου. ο καταγαγών βασιλείς εις απώλειαν και δεδοξασμένους από κλίνης αυτών. ο ακούων εν Σινά ελεγμόν και εν Χωρήβ κρίματα εκδικήσεως. ο χρίων βασιλείς εις ανταπόδομα και προφήτας διαδόχους μετ' αυτόν. ο αναληφθείς εν λαίλαπι πυρός εν άρματι ίππων πυρίνων. ο καταγραφείς εν ελεγμοίς εις καιρούς κοπάσαι οργήν προ θυμού, επιστρέψαι καρδίαν πατρός προς υιόν και καταστήσαι φυλάς Ιακώβ. Μακάριοι οι ιδόντες σε και οι εν αγαπήσει κεκοσμημένοι, και γαρ ημείς ζωή ζησόμεθα.»
(Σ. Σειρ.48,11)

Ο Κλάους Κένεθ για τον γέρ. Σωφρόνιο

Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι περισσότερες από είκοσι πέντε περίπου χριστιανικές ομολογίες -στις τάξεις των οποίων ανήκαν πολλοί φίλοι μου- πάσχιζαν να με προσελκύσουν στο δικό τους στρατόπεδο, γιατί πίστευαν ότι έτσι θα τους έκανα «διαφήμιση». Στην πραγματικότητα ένιωθα άνετα οπουδήποτε, αν και είχα συχνά την αίσθηση ότι σε αυτή η εκείνη την κοινότητα δεν ήταν δυνατόν να βρω παρά ένα μικρό μέρος της διδασκαλίας του Κυρίου μας. Και αυτό γιατί κάθε κοινότητα εστίαζε στη δική της προσέγγιση όσον αφορά την ερμηνεία των Γραφών.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΪΟΥ

.Η ''συνταγή'' σωτηρίας του Γέροντα προς όλους τους κοπιώντας και πεφορτισμένους, ήταν απλή και σαφής:

 -Αναζητήστε σανίδα σωτηρίας κοντά στο Θεό.

-Περιορίστε τις υλικές ανάγκες σας, γιατί δημιουργούν τεράστια βάρη και άγχη.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: ΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

1Οι μάνες που έχουν καθυστερημένα παιδιά, που κάνουν συνέχεια σκηνές, που λερώνουν, τι τραβάνε οι καημένες! Μαρτύριο!
Γνώρισα μια μάνα που έχει κοτζάμ παιδί και δεν μπορεί να το κουμαντάρη, γιατί κάνει κάτι αταξίες!… Το καημένο παίρνει τις ακαθαρσίες και πασαλείβει τα ντουβάρια, τα σεντόνια… Η μάνα να συμμαζεύη, να καθαρίζη το σπίτι, να κάνη όλο το νοικοκυριό, και αυτό να τα κάνη όλα άνω-κάτω, όλα να τα λερώνη. Να κρύβη η φουκαριάρα τα απορρυπαντικά και αυτό να τα βρίσκη και να τα πίνη!

O ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ...ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΦΟ ΔΙΔΑΓΜΑ!

15"Δεν μπορώ" του είπα. "Δεν μπορώ!"
"Σίγουρα;" με ρώτησε αυτός.

"Ναι. Πολύ θα ήθελα να να μπορούσα να σταθώ μπροστά της και να της πω τι νιώθω... Ξέρω, όμως, ότι δεν μπορώ!!!"

Ο Χόρχε κάθισε σαν το Βούδα πάνω σ΄ εκείνες τις φριχτές μπλε πολυθρόνες του γραφείου του. Χαμογέλασε, με κοίταξε στα στα μάτια και, χαμηλώνοντας τη φωνή όπως έκανε κάθε φορά που ήθελε να τον ακούσουν προσεκτικά, μου είπε:

ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ;


Ένα εξαιρετικό κείμενο με...κατευθυντήριες οδηγίες για όσους δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία και όχι μόνο:
Του π. Γεωργίου Κουγιουμτζόγλου - Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου, μετόχιον Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους.  Συμβολή στη λογική λατρεία του Θεού, για ενεργό συμμετοχή των πιστών, Θεσσαλονίκη 2008, σελ. 97-106 
Όταν αποφασίζουμε να πάμε στον ιερό Ναό[1] πρέπει προκαταβολικά να πιστεύουμε ότι μπαίνουμε σε χώρο ιερό, σε τόπο προσευχής και κατανύξεως, όπου ευρίσκεται και κατοικεί αόρατα ο Θεός, ο Βασιλεύς των Βασιλευό­ντων και ότι κάθε είσοδος μας σε Ναό μας προσθέτει αγια­σμό και Θεία ευλογία.

Θέλω να γίνω Χριστιανός…

Από την Ιεραποστολή στην Κορέα
Ξεκινήσαμε σχετικώς πρωί για τις φυλακές. Σε τρεις ώρες περίπου θα φτάναμε.
Σ’ όλη τη διαδρομή ήμουν ανήσυχος. Ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμουν κορεατικές φυλακές και δεν ήξερα τι θα συναντούσαμε. Σκεφτόμουν διάφορα. Ο κ. Κιμ, ο Κορεάτης οδηγός, δεν φαινόταν κι αυτός να ‘χε όρεξη για πολλές κουβέντες. Σιωπηλοί και σκεπτικοί διανύαμε τα χιλιόμετρα που μας έφερναν όλο και πιο κοντά στις φυλακές.

Ἄν θέλεις νά βρεῖς τόν Θεό διά τῆς «εὐχῆς» δέν θά σταματᾶς ποτέ αὐτήν τήν ἐργασία




«Η πράξη της νοεράς προσευχής είναι να βιάσεις τον εαυτόν σου να λέγεις συνεχώς την ευχή με το στόμα αδιαλείπτως.

Στην αρχή γρήγορα, να μην προφθάνει ο νους να σχηματίζει λογισμό μετεωρισμού.
Να προσέχεις μόνο στα λόγια: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με».
Όταν αυτό πολυχρονίσει, το συνηθίζει ο νους και το λέγει και γλυκαίνεσαι ωσάν να έχεις μέλι στο στόμα σου και θέλεις να το λέγεις.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ἡ Μεταμόρφωση τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ


Κατὰ τὴν διήγηση τῶν Εὐαγγελιστῶν, ὁ Κύριος μας Ἰησοῦς Χριστὸς πῆρε ἀπὸ τοὺς μαθητὲς τὸν Πέτρο, τὸν Ἰωάννη καὶ τὸν Ἰάκωβο καὶ ἀνέβηκε στὸ ὄρος Θαβὼρ γιὰ νὰ προσευχηθεῖ. Οἱ τρεῖς μαθητές Του, ὅπως ἦταν κουρασμένοι ἀπὸ τὴ δύσκολη ἀνάβαση στὸ Θαβὼρ καὶ ἐνῷ κάθισαν νὰ ξεκουραστοῦν, ἔπεσαν σὲ βαθὺ ὕπνο. Ὅταν, ὅμως, ξύπνησαν, ἀντίκρισαν ἀπροσδόκητο καὶ ἐξαίσιο θέαμα. Τὸ πρόσωπο τοῦ Κυρίου ἄστραφτε σὰν τὸν ἥλιο, καὶ τὰ φορέματά Του ἦταν λευκὰ σὰν τὸ φῶς. Τὸν περιστοίχιζαν δὲ καὶ συνομιλοῦσαν μαζί Το ...
περισσότερα...

Στοματικό διάλυμα με δυόσμο!








Για υγιή και περιποιημένα δόντια και ούλα, πρέπει να καταπολεμήσετε τα βακτήρια που αναπτύσσονται στη στοματική κοιλότητα. Αν όμως δε θέλετε (και καλά κάνετε) να χρησιμοποιείτε στοματικά διαλύματα αγνώστων συστατικών που κυκλοφορούν στην αγορά, σας προτείνουμε να φτιάξετε μόνη σας στο σπίτι με απλά και φυσικά υλικά ένα στοματικό διάλυμα με βάση τον δυόσμο για φρέσκια αναπνοή.

Μέλι για την κακοσμία του στόματος

1225449230458minhoney66

Να που το μέλι μπορεί να βοηθήσει στο να καταπολεμηθεί η κακοσμία του στόματος:
- Αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας, βάλτε 1 κουταλιά σούπας μέλι σε 1 ποτήρι χλιαρό ( ελάχιστα ζεστό ) νερό και κάντε γαργάρα για περίπου 40 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να το κάνετε καθημερινά, το μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες
** Το κολπάκι μας έστειλε φίλος οδοντίατρος
*** Αν το πρόβλημα της κακοσμίας είναι σοβαρό, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να μάθετε την αιτία -


πηγη
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/07/meli-kai-kakosmia-tou-stomatos.html#ixzz2bB3RwU8r

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ Φ Ρ Ι Ξ Τ Ε !!!!!! ΟΙ AΥΤΟ-ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ...


ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ"; 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ;

Διαβάστε, Έλληνες αδελφοί μου, και .ταραχθήτε! Ταραχθήτε, αν ακόμη έμεινε κάποιο κομμάτι του νευρικού συστήματος μέσα σας! Το παρακάτω κείμενο είναι συνταρακτικό! Δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε, γι αυτό και σας το παραδίδουμε με κάθε επιφύλαξη!
 

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΜΟΡΦΑ !!!

Φτιάχ’ το μόνος σου: 6+1 περίεργες αλλά απόλυτα χρηστικές κατασκευές!

Πριν κάνετε εκκαθάριση στην αποθήκη ή πετάξετε όλα τα άχρηστα -κατά τη γνώμη σας- αντικείμενα, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στις ακόλουθες προτάσεις
Πριν κάνετε εκκαθάριση στην αποθήκη ή πετάξετε όλα αυτά τα άχρηστα -κατά τη γνώμη σας- αντικείμενα, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στις ακόλουθες προτάσεις, που θα σας βοηθήσουν αν μη τι άλλο να φτιάξετε μόνοι σας μερικές περίεργες αλλά απόλυτα χρηστικές κατασκευές.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ: ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΡΑΚΟΗ!


undefined



Εις την Αγία Άννα, ζούσε ένας Γέροντας με τον υποτακτικό του, ο οποίος έκανε συχνά παρακοές. Ήτανε παραμονή μιας εορτής της Παναγίας. «Γέροντα», λέει ο υποτακτικός, «θά πάω να ψαρέψω κανένα ψάρι, διότι της Παναγίας εορτή είναι αύριο. Τί θα φάμε;» «Παιδί μου», του λέει ο Γέροντας, «εδώ οι γείτονες μας ψαράδες είναι. Ώρες ψάρευαν και δεν πιάσανε ψάρια. Αν ήθελε η Παναγία να τρώγαμε ψάρια, θα έπιαναν, θα έφερναν και σε μας. Να μην πάς για ψάρεμα». «Όχι, Γέροντα», ξαναλέει ο υποτακτικός, «εγώ θα πάω να ψαρέψω». «Μην πηγαίνεις», επαναλαμβάνει ο Γέροντας. «Όχι, θα πάω», λέει ο υποτακτικός και φεύγει…

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


+Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη - Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ

Να μιλήσουμε για την Ορθοδοξία; Κανένας δεν μπορεί νά παρουσίαση όλο το μεγαλείο που έχει ή ορθό­δοξος πίστις. Αν μέσα σ' ένα ποτηράκι μπορεί νά χωρέσει ο ωκεανός, άλλο τόσο μπορούμε κ' εμείς εδώ νά μιλήσουμε για την Ορθοδοξία. Θα την ζημιώσουμε μάλλον. Θα 'πρεπε νά έχουμε στη διάθεσή μας χρόνο και χώρο πολύ.

Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης, διηγείται αυτό το όραμα που είχε τον Ιανουάριο του 1901


  «Οι αγιασμένοι άνθρωποι του Θεού δεν θα πρόδιδαν την πίστη ούτε με μια λέξη»

Μετά τις βραδινές προσευχές, ξάπλωσα λίγο να ξεκουραστώ στο αμυδρά φωτισμένο κελί μου, καθώς ήμουν κουρασμένος. Μπροστά από την εικόνα της Μητέρας του Θεού βρισκόταν κρεμασμένη η λαμπάδα μου. Δεν είχε περάσει πάνω από μισή ώρα, όταν άκουσα ένα θρόισμα. Κάποιος ακούμπησε τον αριστερό μου ώμο και με τρυφερή φωνή μου είπε: «σήκω δούλε του Θεού Ιωάννη, και ακολούθησε το θέλημα του Θεού!»