Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Έρχεται το σεισμόσημο στα ακίνητα

Τελευταία ανανέωση: Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 09:49
 
Έρχεται το σεισμόσημο στα ακίνητα
Νέο πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες ακινήτων φέρνει η τρόικα η οποία τώρα θέλει... σεισμόσημο!
Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα οι δανειστές απαιτούν να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !!!

Μη ζητάς να σ’ αγαπούν (Γέροντας Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης)

Άγιος Παντελεήμονας Άγιον Όρος
«Μακριά από τη Ζήλια έλεγε ο γέροντας Πορφύριος. Τον κατατρώγει τον άνθρωπο. Από φθόνο, μια Μοναχή προς άλλη, την φαντάστηκε να ασχημονεί με τον πνευματικό, και το έλεγε σαν πραγματικότητα.

Όλα γίνονται στο φθονερό άνθρωπο. Εγώ τα έζησα. Οι άνθρωποι με είχαν για καλό και ερχόντουσαν πολλοί για να εξομολογηθούν. Και μου τα έλεγαν με ειλικρίνεια.

ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ... "ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ" !!!

Ο Πλούσιος και ο Φτωχός (Ένα βίντεο που πρέπει να το δουν όλοι)

ο-πλούσιος και ο φτωχός
Ένα καταπληκτικό βίντεο που θα πρέπει όλοι να το δουν για να λάβουν ένα μήνυμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε και να το εφαρμόζουμε..

ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ:  ΕΔΩ
πηγη

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ !!! ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ... ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ;;;

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΕΣΙΑ, ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΡΑΒΙΝΟΥΣ, ΚΑΙ …ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΕΣΙΑ, ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΡΑΒΙΝΟΥΣ, ΚΑΙ …ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο  ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ένα πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό κέντρο αναπολώντας την.. εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, (για την εποχή αυτή φυσικά ο αξιότιμος κ δήμαρχος αγνοεί σημαντικά πράγματα και καλά θα κάνει να τα μάθει έστω και καθυστερημένα), ονειρεύεται ο αξιότιμος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κ Μπουτάρης, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman, (11/8).

Tά ὅπλα μᾶς ἐνάντια στό φόβο (Ἁγίου Νικολάου Ἀχρίδος)

ηφαίστειο τοπία

Γιά ποιό λόγο ὅλοι οἱ λαοί εἶναι φοβισμένοι;

Τί φοβοῦνται οἱ λαοί στήν γῆ;

Τί φοβᾶται ὁ ἄνθρωπος στήν γῆ;

Ὁ ἕνας λαός φοβᾶται τόν ἄλλο λαό, τρέμει ὁ ἕνας λαός τόν ἄλλο λαό.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Φλῶρος καὶ Λαῦρος οἱ Μάρτυρες


Ἦταν δίδυμα ἀδέλφια καὶ ἦταν ἄρρηκτα ἑνωμένοι διὰ τῆς θερμῆς πίστεως καὶ ἀγάπης ποὺ εἶχαν πρὸς τὸ Χριστό. Κατάγοντ&alpha ...
περισσότερα...

Σοκ! Πεινασμένα μωρά νόμιζαν ότι η σύριγγα με το φάρμακο είναι φαγητό

κοινωνικό ιατρείο



«Η μεγαλύτερη ήττα για την Ελλάδα είναι να εδραιωθεί η αντίληψη στην κοινωνία μας ότι ο άπορος, ο ανασφάλιστος και ο άνεργος δεν μπορεί να βρει την υγειά του, όπως συμβαίνει εδώ και πολλές δεκαετίες στις ΗΠΑ. Αυτήν την άποψη δεν πρέπει να τη συνηθίσουμε. Αυτή η βάρβαρη κατάσταση δεν είναι το αυτονόητο, που μας παρουσιάζουν όλοι όσοι αφήνουν τους μη έχοντες στον ήλιο μοίρα χωρίς ιατρική φροντίδα». 

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ !!!

«ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΔΟΞΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ Ι. ΚΑΝΟΝΕΣ»

οικουμενισμός

 π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΒΛ. ΦΕΙΔΑ 

Δημοσιεύθηκε στο δελτίο ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ (τευχ. 699/30.4.09, σ.σ. 11-33)  άρθρο του Καθηγητού  Βλασίου Φειδά  με τίτλο «το ζήτημα της συμπροσευχής μετά των ετεροδόξων κατά τους ιερούς Κανόνες»1(στο εξής: Φειδάς). Όπως αναφέρει ο συντάκτης, το άρθρο αυτό αποτελεί απάντηση–γνωμοδότηση σε ερώτημα που του απευθύνθηκε.
Η δημοσίευση τόσο μεγάλης εργασίας (σελ. 23) στο επίσημο δελτίο του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου (Σαμπεζύ Γενεύης) και η προσωπικότητα και οι πολλές και κρίσιμες ιδιότητες του συντάκτου καταδεικνύουν τη σοβαρότητα του θέματος των συμπροσευχών με ετεροδόξους στη σύγχρονη διορθόδοξη και διαχριστιανική συνεργασία.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ !!!

H Βίκυ Σταμάτη έστειλε επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη: Βοηθήστε με να βρεθώ με το παιδί μου

Βίκυ Σταμάτη Φυλακή


Τη βοήθεια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προκειμένου να αποφυλακιστεί άμεσα και να βρεθεί κοντά στο παιδί της, ζητά η Βίκυ Σταμάτη με επιστολή της προς τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.
Στην επιστολή της η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου κάνει λόγο για πολιτικό εντυπωσιασμό και κάνει λόγο για σκλη

Γιατί, λοιπόν, πο­νοκεφαλιάζεις και βασανίζεσαι για το τέλος του κόσμου;


το τέλος του κόσμου

Πολλά πράγματα θέλουμε να μαθαίνουμε και να κατανοούμε, προπαντός όμως τον καιρό που θα γίνει η συντέλεια του κόσμου. Ο από­στολος Παύλος, για να περιορίσει την άκαιρη αυτή πολυπραγμοσύνη μας, γράφει σε μιαν επιστολή του:

«Σχετικά με το χρόνο του ερχομού του Κυρίου, αδελ­φοί, δεν χρειάζεται να σας γράψω, γιατί κι εσείς το ξέ­ρετε πολύ καλά, ότι η ημέρα του Κυρίου θα έρθει απροειδοποίητα, όπως ο κλέφτης τη νύχτα» (Α' Θεσ. 5:1-2).

Η παρρησία των δικαίων προς τον Θεό (Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης)

Γέροντας Παΐσιος
- Γέροντα, στην προς Αρχαρίους Επιστολή σας γράφετε: «Παρόλο που καταλαβαίνουν οι
αληθινοί μοναχοί ότι αυτό που απολαμβάνουν σ’ αυτήν την ζωή είναι μέρος της χαράς του
Παραδείσου και ότι στον Παράδεισο θα είναι περισσότερη, εν τούτοις από πολλή αγάπη προς τον

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο π. ΠΑΪΣΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΓΙΑ ΣΑΣ !!!

Ερντογάν: Σε λίγα χρόνια πρέπει να είμαστε 200 εκατ. Τούρκοι...!!

Χάρτης Τουρκία
Ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του στα γραφεία του AKP στην Kωνσταντινούπολη, με την ευκαιρία του Μπαϊραμιού, επανέλαβε επιθυμία του να τριπλασιαστεί...

σε λίγα χρόνια ο πληθυσμός της χώρας του που σήμερα ξεπερνά τα 75.000.000 πολίτες. Μάλιστα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, αν όχι την οργή του που κάποιοι, όπως είπε, τον κατηγορούν ότι ζητά από τους Τούρκους να κάνουν τρία παιδιά.

Να δούμε επιτέλους τις θείες δωρεές

loveofjesuschris
Όσοι πιστεύουν πραγματικά στο Θεό, αποδέχονται τις ιδιότητές Του, όπως τις διδάσκει η Εκκλησία μας: Ότι, δηλαδή, δημιούργησε τον κόσμο, αγαπά και φροντίζει για τα δημιουργήματά του και θέλει να σωθούν. Μία από τις ιδιότητες του Θεού είναι και πως χαρίζει τις δωρεές Του απλόχερα. Είναι, με άλλα λόγια, ο Δωρεοδότης Κύριος. Το νιώθουμε όμως αυτό κατά βάθος όλοι οι πιστοί Του; Το βλέπουμε στη ζωή μας ή απλώς πρόκειται για μια διδασκαλία την οποία αποδεχόμαστε θεωρητικά και μόνον;

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Περί δεισιδαιμονίας και δεισιδαίμονα


Άγιος Νεκτάριος

Δεισιδαιμονία είναι ο δίχως λογική φόβος του Θεού. Πρόκειται περί υπερβολής και ακρότητας, αφού το μέτρο διατηρεί μόνο η ευσέβεια. Ο δεισιδαίμονας έχει φοβική συνείδηση, γιατί δεν την έχει αναπτύξει και στέκεται προς το θείο γεμάτος φόβο και με τρόπο που δεν ταιριάζει στον Θεό. Έχει ατελή γνώση περί των θείων ιδιωμάτων και πιστεύει για τον Θεό πράγματα ανάξια γι’ Αυτόν. Ο δεισιδαίμονας έχει εσκοτισμένο τον νου και ταραγμένη τη διάνοια.

Ἡ θεραπεία τοῦ θυμοῦ

Βροχή φθηνόπορο πίνακας ζωγραφικής

Μη δικαιολογείς τον θυμό σου

1. Ποτέ να μη δικαιολογούμε τον θυμό μας, όσο δυσμενείς κι αν είναι οι περιστάσεις. Μη λέμε αβασάνιστα εκείνο το επιπόλαιο και ένοχο, που είναι ασυγχώρητη δικαιολογία: “Ο δικός μου θυμός περνά γρήγορα”. Περνά ίσως γρήγορα, αλλά τι αφήνει πίσω του; Είναι πολύ δύσκολο -και συχνά αδύνατο- να επανορθώσουμε ό,τι καταστρέψαμε με το θυμό μας. Μετά τη θύελλα και το χαλάζι ξαναβγαίνει ασφαλώς ο ήλιος, αλλ’ όμως πίσω ολόκληρες εκτάσεις παραμένουν καταστρεμμένες.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥΣ !!!

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας απαντά στις ''ανακρίβειες'' του BBC

Πατριαρχείο Ρουμανίας
Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr 
Την έντονη ενόχλησή του εξέφρασε το Πατριαρχείο Ρουμανίας με αφορμή το ντοκιμαντέρ του BBC, το οποίο προβλήθηκε και από ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.
Το εν λόγω ντοκιμαντέρ υποστηρίζει ότι η Ρουμανία βιώνει μια πρωτοφανή άνθηση ναοδομίας, καθώς 10 νέοι λατρευτικοί χώροι ολοκληρώνονται μέσα στον Αύγουστο και ένας τεράστιος καθεδρικός ναός παίρνει σταδιακά την τελική του μορφή.

Παραπάνω ἀπ᾿ ὅλους εἶναι ὁ ΧΡΙΣΤΟΣ.Ἐπισκόπου Αὐγουστίνου Καντιώτου

πάνω από όλους ο Χριστός


... Ὁ Χριστός εἶναι ὁ Βασιλεύς τῶν βασιλευόντων καί Κύριος τῶν κυριευόντων. Ὁ Χριστός ὡς πρός τή δύναμι καί τό μεγαλεῖο εἶναι ἀσύγκριτος. Ὁ Χριστός χωρίς στρατό, χωρίς ὅπλα, νίκησε καί ἵδρυσε τήν πιό μεγάλη βασιλεία τοῦ κόσμου, τήν Ἐκκλησία Του, τῆς ὁποίας οὐκ ἔσται τέλος.

Το θαύμα της θεραπείας! (video)


το θαύμα της θεραπείας

Η Μαρία Γιαχνάκη, είναι ρεπόρτερ - ανταποκρίτρια σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό. 

Ζούσε, όπως μάς ομολογεί η ίδια, χωρίς ιδιαίτερη σχέση μέ τόν Θεό καί τήν Ορθόδοξη Εκκλησία τού. Όταν μάλιστα έμαθε πώς πάσχει από Καρκίνο , τά πάθη τής φούντωσαν ακόμα περισσότερο!