Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Γνώμη του Αγίου Εφραίμ του Σύρου

Agios-efraim-syrou



«Αδελφοί , μονάχα η παρούσα ζωή είναι κατάλληλη για μετάνοια».
Μακάριος λοιπόν, τρισχαρούμενος και τρισευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που δεν έπεσε σε κάποιο διαβολικό, σατανικό δίχτυ, μακάριος ο αναμάρτητος… αλλά ουδείς αναμάρτητος.

Γέροντα, νιώθω αγωνία, φόβο, γιά ό,τι μας περιμένει.

gerontas-paisios



Γέροντα, νιώθω αγωνία, φόβο, γιά ό,τι μας περιμένει.
- Αυτός ο φόβος μας βοηθ
άει νά γαντζωθούμε στον Χριστό. Όχι ότι πρέπει νά χαίρεται κανείς γι' αυτήν την κατάσταση πού περιμένουμε, άλλα νά χαίρεται, γιατί θά άγωνισθή γιά τον Χριστό.


ΟΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ: ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ

to-kalo-kai-to-kako
Δεν είναι κακές οι τροφές αλλά η γαστριμαργία· ούτε τα χρήματα αλλά η φιλαργυρία·
ούτε η ομιλία αλλά η φλυαρία· ούτε τα ευχάριστα του κόσμου αλλά η υπερβολή· ούτε η αγάπη για τους δικούς μας παρά μόνο όταν γίνεται αφορμή να μην ευγνωμονούμε τον Θεό· ούτε τα ρούχα όταν τα έχουμεγια να σκεπαζόμαστε και να φυλαγόμαστε από το κρύο και τον καύσωνα, αλλά τα περιττά και τα πολυτελή·

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος -Τότε για ποιο λόγο φοβόμαστε το θάνατο;

tote-gia-poio-logo-fobomaste-to-thanato
Δεν είναι κακό, λοιπόν, το να πεθάνει κανείς. Τότε για ποιο λόγο φοβόμαστε το θάνατο; Γιατί δεν μας έχει κυριέψει ο έρωτας της ουράνιας βασιλείας, γιατί δεν μας έχει φλογίσει ο πόθος των μελλοντικών αγαθών. Αν είχε συμβεί αυτό, όλα τα αγαθά της γης θα τα περιφρονούσαμε.

ΟΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


altΕπιμέλεια: Μιχαήλ Μαντάλας
"Η Κεχαριτωμένη φανερώνει τις χάριτες που απορρέουν από τη χάρη Της, μέσα από εικόνες...Γεγονότα ιστορικά, ανάγκες καθημερινές, ζωντανά θαύματα, περιστατικά και συγκυρίες, ιδιώματα θεομητορικά αποτυπώνονται σε κάθε εικόνα που κοσμεί με την καλλιτεχνική ομορφιά της και παρηγορεί με την παρουσία της κάθε μονή του Αγίου Ορούς..", Μητροπολίτου Μεσογαίας κ.Νικολάου

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: ΔΕΝ ΑΜΑΡΤΗΣΕΣ ΠΟΥ "ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ" ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ


15Εγώ πάντα νήστευα. Έκανα όπως όλες οι μητέρες που δεν θέλουν δυστυχώς να στερούν τα παιδιά τους. Τα έβαζα να νηστεύουν τρείς μέρες μόνο. Επίσης είχα τη συνήθεια, όταν έκανα κρέμα, να βάζω το δάχτυλό μου μέσα και να τη γεύομαι. Κάπου με βασάνιζε αυτό αν ήταν αμαρτία, και το σκεφτόμουνα.

Οι χτύποι στον τάφο του Άγιου Νεκτάριου...


Οι χτύποι στον τάφο του Άγιου Νεκτάριου...
Ο Άγιος Νεκτάριος το 1908 παραιτήθηκε από διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής για λόγους υγείας και γήρατος και εγκαταστάθηκε στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στην Αίγινα.

Δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα τότε είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει άμεσα λαοφιλής. Θεράπευσε έναν δαιμονισμένο νεαρό κάτι που μαθεύτηκε πολύ γρήγορα και οι χωρικοί τότε τον επισκέφτηκαν ζητώντας του να κάνει λειτουργία και δέηση στον Θεό να βρέξει, γιατί είχε 3 χρόνια να βρέξει στο νησί με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί εκτεταμένη ανομβρία και οικονομική ζημία. 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ - «Όταν βρεις τον Χριστό σου αρκεί» - xristianos.gr



Γέροντας Πορφύριος

«Όταν βρεις τον Χριστό, σου αρκεί, δεν θέλεις τίποτε άλλο, ησυχάζεις.
Γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Ζεις παντού, όπου υπάρχει Χριστός. Ζεις στα άστρα, στο άπειρο, στον ουρανό με τους αγγέλους, με τους Αγίους, στη γη με τους ανθρώπους, με τα φυτά, με τα ζώα, με όλους, με όλα.

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΡΟ


15Δέος, κατάνυξη και συγκίνηση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Λέρου η θέα της εικόνας της Παναγιάς του Κάστρου, που δακρύζει!
Ηδη εκατοντάδες πιστοί, αλλά και επισκέπτες του νησιού που έμαθαν για το δάκρυ της Μητέρας του Χριστού, προσέρχονται τα τελευταία 24ωρα στο Κάστρο για να προσευχηθούν και να δουν ιδίοις όμμασι το θαύμα Της. Σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού, όλα ξεκίνησαν την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο άθεος Τσίπρας θα μας κάνει να ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 17:25
 
Ο άθεος Τσίπρας θα μας κάνει να ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε
Είμαι υπέρ της ελευθερίας των απόψεων , υπέρ της ελεύθερης βούλησης των ανθρώπων και των επιλογών του κάθε πολίτη.

Της Μαρίας Γιαχνάκη
Κατανοώ κάποιος να είναι άτυχος και δυστυχισμένος  και να μην έχει μέσα του Θεό και γι αυτό τόσο καιρό δεν ήθελα να γράψω αυτό που γράφω τώρα. Αλλά δεν αντέχω να  διαβάζω άλλο τις «με το ζόρι» μοντέρνες απόψεις του Τσίπρα που θέλει να γίνει και πρωθυπουργός της χώρας αυτής , της συγκεκριμένης χώρας ,της Ελλάδας.

Τόσο καιρό διαβάζω ο Τσίπρας είναι άθεος , ο Τσίπρας δεν έχει παντρευτεί γιατί δεν μπαίνει σε εκκλησία, ο Τσίπρας θα πει το παιδί του Ερνέστο και σκέφτομαι από «μέσα μου» αυτά που τώρα γράφω τώρα «απέξω μου».

Αν αυτός ο κύριος που φαίνεται να έχει ποδοσφαιροποιήσει την πολιτική θέλει να εφαρμόσει ένα δικό του μοντέλο με άθεους που δεν βαφτίζουν τα παιδιά τους δεν παντρεύονται δεν πάνε στην εκκλησία και απλά δίνουν ένα όνομα στα παιδιά τους το οποίο το πήραν από ηγέτη μιας χώρας της Λατινικής Αμερικής ή από ποδοσφαιριστή ή δεν ξέρω από τι άλλο, απορώ τι δουλειά έχει και θέλει να γίνει πρωθυπουργός αυτής της χώρας.

Εμείς κύριε Τσίπρα είμαστε Ελλάδα εδώ , μια ορθόδοξη χώρα που σε όλες τις δύσκολες μάχες όπως γράφει η ιστορία η εκκλησία κράτησε και τις ρίζες μας και τα πιστεύω μας και την γλώσσα μας και τα ιδανικά μας . Η εκκλησία έκανε κρυφά σχολειά, η εκκλησία κράτησε το γένος ζωντανό.

Δεν θα έρθετε τώρα εσείς να πατήσετε πάνω στην απογοήτευση του Έλληνα πολίτη και να του πουλήσετε "φύκια για μεταξωτές κορδέλες", περνώντας του ως ιδανικό το πρότυπο του δικού σας χαρακτήρα. Αν είστε άθεος και δεν ασπάζεστε όσα κράτησαν ζωντανή αυτήν την χώρα γιατί δεν πάτε να γίνεται πρωθυπουργός κάπου αλλού ;

Τι δουλειά έχετε να θέλετε να κυβερνήσετε μια ορθόδοξη χώρα; Δεν πήρατε μαθήματα από κάτι άθεους που πρωτοστατούσαν στο υπουργείο παιδείας όλα αυτά τα χρόνια πως κατέστρεψαν την παιδεία με τις καινοτομίες τους και με τα ξεπουλήματα των ιδεών τους ; Το ίδιο θέλετε να κάνετε κι εσείς τώρα ; Καλά θα κάνετε να βρείτε την τύχη σας αλλού και να μην δηλητηριάζετε αυτό το έθνος λέγοντας αυτά που λέτε στις συνεντεύξεις σας .

Εδώ είναι Ελλάδα και η Ελλάδα σε κάθε γωνιά της έχει μια εκκλησία της Παναγίας σε κάθε βουνό της έχει κι ένα ξωκλήσι , έχει μοναστήρια που σήμερα βοηθούν τους Έλληνες να μην πεθάνουν στο δρόμο από την πείνα έχει πνευματικούς ανθρώπους που βοηθούν τους πολίτες να μην τρελαθούν από την κρίση     και θα έρθετε τώρα εσείς να μας πεις ότι είστε άθεος και ότι θέλετε να μας κυβερνήσετε κι όλας; Καλά θα κάνετε να δοκιμάσετε την τύχη σας σε μια ανάλογη χώρα των ιδεών σας γιατί ακόμη κι αν δοκιμαστείτε και γίνετε πρωθυπουργός αυτής της χώρας τότε να είστε σίγουρος ότι «θα είναι στενή η πύλη και τεθλιμμένη η οδός»

Αφορμή η συνέντευξη που είχε δώσει ο ίδιος σε Κυκλαδίτικη εφημερίδα και είχε πει τα παρακάτω :

«Η σχέση μου με την Εκκλησία είναι πολύ καλή και θα έλεγα ότι στηρίζεται στην ντομπροσύνη, εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη. Είμαι άθεος και δεν πιστεύω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τη θρησκεία και κυρίως τους κληρικούς που δίνουν μάχη καθημερινά, ειδικά στην επαρχία διατελώντας ένα πολύ δύσκολο έργο. Σέβομαι τους παπάδες και το κοινωνικό τους έργο.

Σε κάθε περιοχή, χωριό, που πηγαίνω συνομιλώ μαζί τους και ανταλλάσουμε απόψεις. Με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο οι σχέσεις μου είναι πολύ καλές και έχουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο συζητήσεις για όλα τα θέματα. Εκτιμώ και σέβομαι τα πιστεύω τους αλλά έχω την δική μου κοσμοθεωρία και δεν μου αρέσει να κρυβόμαστε». 
 

Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

15Αφηγήθηκαν κάποτε οι πατέρες για έναν αδελφό ότι «Όταν μια Κυριακή γινόταν ακολουθία ξεκίνησε να έλθει στην εκκλησία σύμφωνα με τη συνήθεια αλλά τον κορόιδεψε ό διάβολος λέγοντας του- « Πηγαίνεις στην εκκλησία για να μεταλάβεις άρτο και οίνο και για να σου πουν ότι αυτά είναι σώμα και αίμα Χριστού; Μην κοροϊδεύεσαι ».

Γέροντας Ιάκωβος – Η εξομολόγηση και ο Γέροντας

gerontas-iakovos-tsalikis-exomologisi

Για το μεγάλο θέμα της εξομολογήσεως στο οποίο αφιέρωσε πολλά χρόνια της ζωής του πολλά θα μπορούσαμε να πούμε. Ας αναφέρουμε τα κυριότερα.Ήταν λοιπόν στην εξομολόγηση πολύ επιεικής χωρίς όμως και να παραβαίνει τους Κανόνες. Έλεγε:

"ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ" !!!

Τώρα που έμειναν όλοι άνεργοι, «θυμήθηκαν» ότι έχουν γονείς στα γηροκομεία... Ήθος ! Πάνω απ' όλα...

girokomeia-sintaxeis


Παίρνουν συγγενείς τους από τα γηροκομεία
Τάση «εκκένωσης» των γηροκομείων καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Πολλές οικογένειες αναλαμβάνουν τη φροντίδα του παππού ή της γιαγιάς, προκειμένου να επωφεληθούν από τη σύνταξή τους...
Της Λινας Γιανναρου

Για να είναι μισθός σου ο Θεός

Ανάμεσα στους Δασκάλους του Γένους και τους Νεοέλληνες Διαφωτιστές κορυ­φαία θέση κατέχει o Άγιος Nικόδημoς ο Αγιορείτης. Βιβλική μορφή στην όψη, ασκητικός στο ήθος, πολυτάλαντος, πληθωρικός στη συγγραφή - μας άφησε 100 περίπου συγγράμματα, στα οποία αναχωνεύεται ολόκληρη η αγιoπατερι­κή σοφία και παράδοση - σε μια εποχή που ο oρθoλoγισμός της Δύσης πνέει απειλητικός και για τον

Ο Θάνατος ( Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς )



άγιος ιουστίνος πόποβιτσ

Τὸ χειρότερο πρᾶγμα γιὰ τοὺς ἀνθρώπους εἶναι ὁ θάνατος: τὸ νὰ γίνω λάσπη, νὰ μεταβληθῶ σὲ σκουλήκια, σὲ πηλό! Ἀξίζει τάχα νὰ εἶναι κανεὶς ἄνθρωπος; Γιατὶ νὰ σὲ ἀγαπήσω, Θεέ μου, ἀφοῦ αὔριο θὰ μεταβληθῶ σὲ σκουλήκια καὶ πηλό;

Μου έσπασε το κεφάλι για να εγκρίνω τον εφάμαρτο δεσμό του!

proseuxisou


Κάποτε προσήλθε για εξομολόγηση  εις τους Τρεις Ιεράρχες ένας φοιτητής , μέλος γνωστής χριστιανικής νεολαίας. Εκεί ήρχισε μια συζήτησις για διάφορα θέματα , αλλά κυρίως για τα σαρκικά.
-      Γιατί πάτερ Επιφάνιε να απαγορεύεται αυτό και κείνο και το άλλο, όταν πραγματοποιούνται από «ειλικρινή αγάπη», ερωτούσε ο νέος για τα διάφορα σαρκικά παραπτώματα ; Γιατί να μην επιτρέπωνται οι «δεσμοί» των νέων αγοριών και κοριτσιών;

ΜΗΠΩΣ, ΑΓΙΕ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΦΤΑΙΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΝΕΥΜΑ ;;;

ΑΡΧ. ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΕΤΗΣ: ΞΑΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ (VIDEO)


1Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, για όσα συνέβησαν στον ορθόδοξο ναό της Πρεμετής.

Χθες από τον Καθεδρικό ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα εξαπέλυσε ένα δριμύτατο κατηγορώ και είπε μεταξύ άλλων: «Ξαναζούμε τον εφιάλτη του 1967 όταν το κομμουνιστικό κόμμα νόμιζε ότι θα ξερίζωνε για πάντα την θρησκευτική πίστη από τον αλβανικό λαό» και συμπλήρωσε «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να βεβηλώνουν τους Ναούς μας τον 21ο αιώνα.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ;

γέροντες μοναχός


Ως γνωστόν, οι άνθρωποι της εποχής μας, ευρίσκονται χωρισμένοι σε δυο στρατόπεδα.

Εις το πρώτο στρατόπεδο ευρίσκονται οι συνειδητοί Χριστιανοί, οι οποίοι ζουν ζωήν Χριστιανικήν. Εκκλησιάζονται τας Κυριακάς και τας μεγάλας εορτάς. Παρακολουθούν χριστιανικά κηρύγματα, Προσεύχονται.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Χαμομίλη

Απολαυστικό, τονωτικό και ό,τι πρέπει για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες – ειδικά όταν αυτές συνοδεύονται και από συνάχι – το χαμομήλι είναι ένα ρόφημα με το οποίο μπορείτε να περάσετε το φετινό χειμώνα (κι όχι μόνο) κερδίζοντας από τα οφέλη του.

Η δύναμη της ταπείνωσης

Σταυρός
Aπό το Γεροντικό
Ένας γέροντας είπε, πως η ταπείνωση είναι ισχυρότερη από κάθε δύναμη. Διηγήθηκε μάλιστα και τούτο:
Δύο επίσκοποι γειτονικών επαρχιών είχαν κάποτε μεταξύ τους κάποια παρεξήγηση. Κι όταν ό ένας πλούσιος και αυταρχικός, ενώ ο άλλος ταπεινός. Ο αυταρχικός ζητούσε να κάνει κακό στον ταπεινό. Το άκουσε αυτός κι έλεγε στους κληρικούς του:

Στό Άγιον Όρος γνώρισα έναν άλλον κόσμο...

 άγιον όρος μοναχοί


Άκουγα γενικά γιά τό Άγιον Όρος από τήν μικρή μου παιδική ηλικία, αφού ο πατέρας μου πρίν παντρευτή είχε ισχυρά επιθυμία νά μονάση στό Άγιον Όρος καί έκτοτε ζούσε συνεχώς μέ τήν αναφορά του σέ αυτό. Διάβαζε βιβλία πού εξέφραζαν τό Άγιον Όρος καί τήν αγιορείτικη ζωή καί μάς μεγάλωσε μέ αγιασμένες διδασκαλίες καί ιστορίες ασκητών. Από μικρός γνώρισα έναν αγιορείτη Μοναχό πού μόναζε στά Ζαγοροχώρια, τόν π. Ιάκωβο Βολοδήμο, πού μού μίλησε πρώτη φορά γιά τήν ευχή.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!


ΑΙΓΥΠΤΟΣ : « Το μόνο μας έγκλημα είναι ότι είμαστε χριστιανοί »

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Η βίαια καταστολή των « Αδελφών Μουσουλμάνων » (που επιθυμούν την ισλαμοποίηση του δημόσιου βίου) από την παρούσα μεταβατική κυβέρνηση (που εκφράζει τους οπαδούς ενός κοσμικού κράτους) έχει  ως αποτέλεσμα την μετακύλιση της βίας εις βάρος των χριστιανών. Ο αιγύπτιος  αρχηγός της « Αλ Κάιντα » -μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν-, Ayman al Zawahiri, σε 15λεπτο ηχογραφημένο μήνυμά του στις αρχές του

ΘΑ ΤΟ "ΜΑΘΟΥΝ" ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΑ ΜΑΣ ;;;

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Σκότωσαν κορίτσι 10 χρονών που γυρνούσε από το κατηχητικό


aiguptos-skotosan-10hrono-koritsi

Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα κορίτσι 10 χρονών, χριστιανή Κόπτρια, που γυρνούσε με τα πόδια στο σπίτι του στο Κάιρο ύστερα από ένα μάθημα στο κατηχητικό της εκκλησίας. 
Μέσα σε ένα κλίμα συνεχόμενων απειλών και επιθέσεων εναντίον του χριστιανικού πληθυσμού στην Αίγυπτο από φανατικούς ισλαμιστές, εκπρόσωποι για τα ανθρώπινα δικαιώματα,

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς


Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, γεννήθηκε στὸ Μονοδένδρι τῆς Αἰτωλοακαρνανίας, ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς, ποὺ τοῦ ἔμαθ& ...
περισσότερα...

Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν, γι' αυτό ορμούν στην αμαρτία. Όλο το κακό από κει ξεκινάει, από την απιστία.

γέροντας Παίσιος


Δεν πιστεύουν στην άλλη ζωή, οπότε δεν υπολογίζουν τίποτε.


Αδικούν, εγκαταλείπουν τα παιδιά τους … Γίνονται πράγματα …, σοβαρές αμαρτίες.
Ούτε οι Άγιοι Πατέρες έχουν προβλέψει τέτοιες αμαρτίες στους Ιερούς Κανόνες· όπως για τα Σόδομα και Γόμορρα είχε πει ο Θεός:

Ελεγε ο Γεροντας Παισιος στην εποχή μας, δυστυχώς, δεν θέλουν οι άνθρωποι να κόψουν τα πάθη τους


Φωτογραφία: Ελεγε  ο   Γεροντας  Παισιος στην εποχή μας, δυστυχώς, δεν θέλουν οι άνθρωποι να κόψουν τα πάθη τους, το θέλημά τους, δεν δέχονται συμβουλές. Από εκεί και πέρα, μιλούν με αναίδεια και διώχνουν την Χάρη του Θεού. Όπου να σταθή μετά ο άνθρωπος, δεν μπορεί να κάνη προκοπή, γιατί δέχεται επιδράσεις δαιμονικές. Είναι εκτός εαυτού πια, γιατί τον κάνει κουμάντο απ' έξω ο διάβολος. Δεν είναι μέσα –Θεός φυλάξοι!- αλλά και απ' έξω ακόμη μπορεί και τον κάνει κουμάντο.  Ο άνθρωπος, όταν εγκαταλείπεται από την Χάρη γίνεται χειρότερος από τον διάβολο. Γιατί μερικά πράγματα ο διάβολος δεν τα κάνει, αλλά βάζει ανθρώπους να τα κάνουν. Δεν κάνει λ.χ. εγκλήματα, αλλά βάζει τον άνθρωπο να κάνη εγκλήματα. Έτσι δαιμονίζονται μετά οι άνθρωποι.  (ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ – ΛΟΓΟΙ Α΄ – ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ)

Ελεγε ο Γεροντας Παισιος στην εποχή μας, δυστυχώς, δεν θέλουν οι άνθρωποι να κόψουν τα πάθη τους, το θέλημά τους, δεν δέχονται συμβουλές. Από εκεί και πέρα, μιλούν με αναίδεια και διώχνουν την Χάρη του Θεού. Όπου να σταθή μετά ο άνθρωπο
ς, δεν μπορεί να κάνη προκοπή, γιατί δέχεται επιδράσεις δαιμονικές. Είναι εκτός εαυτού πια, γιατί τον κάνει κουμάντο απ' έξω ο διάβολος. Δεν είναι μέσα –Θεός φυλάξοι!- αλλά και απ' έξω ακόμη μπορεί και τον κάνει κουμάντο.

Γέροντας Εφραίμ - Διδαχές - Περί Ιερωσύνης

 Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης
Όταν λειτουργάς, να ‘χεις υπόψη σου ότι είσαι μεσίτης. Παραλαμβάνεις από τον κόσμο πόνο, δάκρυα, ασθένειες, παρακλήσεις και τ’ αναφέρεις επάνω 
εις το θρόνο της θεότητος. Και μεταφέρεις κατόπιν στον κόσμο παρηγοριά, θεραπεία, ότι έχει ανάγκη ο καθένας. Μεγάλο αξίωμα σ’ έχει αξιώσει, παιδί μου, ο Θεός. 
Να το καλλιεργήσεις. Το αυτί του Θεού είναι στο στόμα του ιερέως.

Θεέ Δημητρίου βοήθει μοι

Μοσαικο Ιησούς Χριστός

                              Θεέ Δημητρίου βοήθει μοι


 ...Το βίο και τα θαύματα του Αγίου, μπορεί κανεις να τα βρει στα εκκλησιαστικά βιβλία, κ' ϊσως δεν πρέπει να επεκταθούμε πιο πολύ έμείς εδώ. 

Εκείνο πού πρέπει κάθε χριστιανος να κάμει σήμερα, είναι να μελετήσει και να διδαχθεί άπ' τα μαρτύρια του αγίου Δημητρίου και του αγίου Νέστορος υπομονή και γενναιό­τητα στις μεγάλες λύπες μας, στις στενοχώριες, στις αρρώστιες, στις περιστάσεις όπου μας πνίγει ό σύγχρονος άδικος και σκλη­ροτράχηλος ειδωλολάτρης, πού λατρεύει σαν θεό τό χρήμα του και την εξουσία του, την περι­ουσία του και τις αδυναμίες του. 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΡΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ;

15Ερώτηση: Τί σημαίνει το μοναχικό σχήμα και πριν από αυτό τί είναι η κουρά των μαλλιών του μοναχού;
Απόκριση: Όπως το πρώτο από όλα τα μέλη του σώματός μας είναι το κεφάλι, έτσι και μέσα στην ψυχή ο νους έχει θέση κεφαλής. Από αυτόν λοιπόν πρέπει να αποκόπτουμε όλες τις κοσμικές έννοιες.(κουρά των μαλλιών).

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΟΥ... Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ!

15Η συγκινητική ιστορίας μιας μανας...

Εδινε για καιρό μάχη με την επάρατη νόσο από τη μια είχε να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ και από την άλλη να φροντίσει το μικρό της αγγελούδι..

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


KΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΖΩΝΤΑ ΦΟΥΑΝΤ ΕΛΙΑ


.Βρυξέλλες Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Ακατάσχετη ροή πληροφοριών για το δράμα των επισκόπων από τον αραβικό τύπο. Το 4ο πρόσωπο μετά τις αποκαλυπτικές καταθέσεις των ανέλπιστων μαρτύρων διοχετεύει στον τύπο την δική του εμπλουτισμένη εκδοχή.

Είμαι, επιτέλους, βλάκας με πατέντα επειδή πιστεύω...

απόστολος  Παύλος

Επιτέλους, μια επιστημονική έρευνα που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.Είναι βλάκες με πατέντα πλέον οι πιστεύοντες στο Θεό. Παρόλο την υποτιθέμενη επιστημονική ανακάλυψη όμως, θα πρέπει να τονίσουμε πως την πρωτοτυπία της εφεύρεσης την έχει ο Απόστολος των εθνών Παύλος που μας διαβεβαιώνει στην Α΄ Κορ. 1,18 "Ὁ λόγος γὰρ ὁ τοῦ σταυροῦ τοῖς μὲν ἀπολλυμένοις μωρία ἐστί, τοῖς δὲ σῳζομένοις ἡμῖν δύναμις Θεοῦ ἐστι"

ΜΑΡΙΑ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ)

υπεραγία θεοτόκε Παναγία
Είναι και λέγεται η αγιωτάτη Παρθένος Μήτηρ κατά δύο τρόπους. Πρώτον Μήτηρ Θεού, και δεύτερον Μήτηρ πάντων των χριστιανών. Και του Θεού μεν είναι Μήτηρ φυσική, των δε Χριστιανών είναι Μήτηρ θετή. Είναι Μήτηρ Θεού φυσική, αληθώς Θεοτόκος, διότι αληθώς εγέννησε αυτόν τον Υιόν του Θεού από την αδιάφθορον αυτής μήτραν, όπου ο θείος Λόγος ενυμφεύσατο την σάρκαν και ήνωσεν εις αδιαίρετον υπόστασιν την θείαν του με την ανθρωπίνην φύσιν. Υπέρ φύσιν και λόγον και έννοιαν είναι Μήτηρ θετή πάντων των Χριστιανών, διότι αν εμείς δια την χάριν της υιοθεσίας, είμεθα αδελφοί θετοί του Ιησού χριστού, τον οποίον εγέννησε η Παρθένος, και αυτός ο Ιησούς καθώς λέγει ο απ. Παύλος, είναι ανάμεσά μας ως πρωτότοκος εν πολλοίς αδελφοίς, έπεται ότι εμείς είμεθα υιοί θετοί της Θεομήτορος.

Φωτογραφίες απο τον Τάφο της Παναγίας στα Ιεροσόλυμα

Παναγία Ιεροσόλυμα
Στην Αγία Γεθσημανή βρίσκεται ο Ιερότατος Τάφος της Παναγίας (γνωστός σαν Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα της Γεθσημανής) και αποτελεί για εμάς τους Ορθοδόξους το τρίτο κατά σειρά σπουδαιότητας προσκύνημα.


Ο σημερινός Ναός και είναι απο τα παλίοτερα χτίσματα της Ιερουσαλήμ, χτίστηκε από την Αγία Ελένη το 326μ.Χ. προς τιμή της Κοιμήσεως Θεοτόκου. Βρίσκεται κάτω απο την επιφάνεια του εδάφους (κατεβαίνουμε 48 σκαλία). 

Το θαύμα της πίστεως.Ναοί που δεν γκρεμίζονται!

Ναοί που δεν Γκρεμίζονται
+Αρχιμ. Δανιήλ Γούβαλη
(1940-2009)

Στο κεντρικότερο σημείο της Σόφιας, χαμηλά χω­μένη μέσα στο έδαφος υπήρχε μία όμορφη και αρχαία Εκκλησούλα, της Αγίας Πέτκας, δηλαδή της Αγίας Παρα­σκευής. (Στα βουλγαρικά η έκτη ημέρα της εβδομάδος ονομάζεται Πέτκα). Όχι της γνωστής Παρθενομάρτυρος, αλλά μιας συνώνυμης Οσίας, που τιμάται ιδιαίτερα εκεί, και που τα λείψανα της σήμερα βρίσκονται στην Ρουμα­νία.