Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

KΛΙΜΑΚΩΣΗ: ΡΩΣΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!

Για πρώτη φορά η Μόσχα διατύπωσε πριν λίγο ευθεία απειλή προς την Δύση ότι τα πλοία της βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο "για να ανοίξουν "πυρ" αν χρειαστεί"!
"Τα ρωσικά πολεμικά σκάφη στη Μεσόγειο έχουν την ικανότητα να αντιδράσουν σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύρραξης στη Συρία",

ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ;

.Αγαπώ την προσευχή.
Γνωρίζω ότι είναι μεγάλη δυνατότητα να μπορεί να στέκεται ο άνθρωπος ενώπιον του Θεού, να αναφέρει τα προβλήματά του και να ζητεί βοήθεια, ότι είναι μέγιστη τιμή να μπορεί να συνομιλεί με τον άπειρο και παντοδύναμο Θεό ο μικρός και αδύναμος άνθρωπος, ότι είναι πολύ μεγάλο και αποτελεσματικό όπλο στον αγώνα μας, που χαρίζει παρηγοριά, ελπίδα και ανάπαυση στην κουρασμένη ψυχή μας η προσευχή.

ΟΙ 7 ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ IΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ


1Εκτός από το ιστορικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν, οι θρησκευτικές εικόνες είναι και αντικείμενα λατρείας, αφού σε αυτές φανερώνεται η υπόσταση των εικονιζομένων προσώπων. Κατά συνέπεια η δύναμη της εικόνας πηγάζει από την χάρη του εικονιζομένου, η οποία με την σειρά της προέρχεται από τον Θεό. 

ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ


1Να μην εκβιάζομε με τις προσευχές μας τον Θεό. Να μη ζητάμε απ’ τον Θεό να μας απαλλάξει από κάτι, ασθένεια κ.λ.π. ή να μας λύσει τα προβλήματα μας, αλλά να ζητάμε δύναμη και ενίσχυση από Eκείνον, για να τα υπομένομε. Οπως Eκείνος κρούει με ευγένεια την πόρτα της ψυχής μας, έτσι κι εμείς να ζητάμε ευγενικά αυτό που επιθυμούμε κι αν ο Kύριος δεν απαντάει, να σταματάμε να το ζητάμε. Οταν ο Θεός δεν μας δίδει κάτι που επίμονα ζητάμε, έχει το λόγο Tου.

Φυσικά "φάρμακα" που υπάρχουν μέσα στο σπίτι

BOTANA Φυσικά φάρμακα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι


"Φάρμακα" που δεν φαντάζεστε ότι έχετε μέσα στο σπίτι σας. Δείτε ποια είναι και πως χρησιμοποιούνται...
1. Γαρύφαλλο.
Αντιμετωπίζει τα κοψίματα... Ρίξε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να αποφύγεις τον κίνδυνο μόλυνσης. Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο είναι και πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη δράση.

Τι είν'αυτό που ζητάω;

κατάθλιψη λιμάνι κορίτσι πλάτη

Τι είν'αυτό που ζητάω; Ποια είναι τα αιτήματά μου; Όταν προσεύχομαι, όλο λέω "θέλω αυτό", "θέλω εκείνο", "θέλω", "θέλω"... Η προσευχή μου μοιάζει με λίστα σούπερ μάρκετ που την έγραψε κακομαθημένο παιδί. Φουσκώνουμε μ'ένα σωρό "θέλω" τα αιτήματά μας έτσι που η προσευχή μας αντί για απόσταγμα ευπρόσδεκτο θυμίζει περισσότερο εγωιστικό κατάλογο απαιτήσεων...


Ντοκουμέντο - Σμύρνη 2 Σεπτεμβρίου 1922 - Τι έγραφαν οι εφημερίδες για τη καταστροφή


smurni-ti-egrafan-oi-efimerides-to-1922
Με αφορμή την επέτειο για την  Μικρασιατική Καταστροφή το Onalert δημοσιεύει πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΘΗΝΑΙ, 2 Σεπτεμβρίου 1922 "Αντί Αίματος Χυμός Λαχάνων".
Στο πρωτοσέλιδο η εφημερίδα περιγράφει τα φρικαλέα επεισόδια που υπέστησαν οι Ελληνες απο τους Κεμαλιστές (όπως τους αποκαλεί η εφημερίδα)

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

AΣΣΑΝΤ ΓΙΑ OΜΠAMA : « IΣΧΥΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΕΙ ».


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΣΣΑΝΤ ΣΤΗ FIGARO (ΦΩΤΟ)

Bρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Figaro : Είστε σε θέση να μας αποδείξετε ότι ο στρατός σας δεν ανέτρεξε στα χημικά όπλα την 21η Αυγούστου στο προάστιο της Δαμασκού ;

Ο Ραβίνος που πίστεψε στο Χριστό!


Η επιστροφή μου εις ΧΡΙΣΤΟΝ





Παύλου Φωτίου
τέως Ραββίνου της Ισραηλινής Κοινότητος Άρτης
«Μεσσίαν... ον έγραψε Μωυσής
  τω   Νόμω  και  οι   Προφήται,
  ευρήκαμεν,  Ιησούν  τον   υιόν
  του  Ιωσήφ  τον  από Ναζαρέτ»
  Ιωάν. α' 46

Πρόλογος

Το αγόρι και τα ελάφια

άγιος Μάμας
Ο άγιος Μάμας 

(2 Σεπτεμβρίου)
Το αγόρι που γεννήθηκε στη φυλακή και έζησε με τα άγρια ζώα



Στη Βασιλεία του Χριστού κάθε ηλικία έχει να επιδείξει τους αντιπροσώπους της.
Γιατί κάθε ηλικία έχει προσφέρει σ' Αυτόν ό,τι διαλεχτό κι υπέροχο έχει να παρουσιάσει. Κι η εφηβική ηλικία, που είναι η πιο δύσκολη στη ζωή του ανθρώπου, έχει να προβάλει τους δικούς της.
Ο άγιος Μάμας είναι ένας απ' αυτούς. Διαλεχτός στους διαλεχτούς κι ωραίος στους ωραίους αποτελεί μια απ' τις πιο αγαπητές κι ηρωικές μορφές της Εκκλησίας μας των τριών πρώτων αιώνων.

«Θα δεχόταν ο Χριστός τόση λάμψη στις εκκλησίες; » Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς


κεριά καντίλη εκκλησία
Απάντηση σε μια επιστολή
Στο προηγούμενο γράμμα μου απαντάτε πάλι με ερώτηση: «Θα ανεχόταν ο Χριστός τόση λάμψη στην Εκκλησία;». Οπωσδήποτε. Το ανεχόταν και τότε, θα το ανεχόταν και τώρα. Τότε υπήρχε στα Ιεροσόλυμα ο ναός του Σολομώντα, ένα από τα σπάνια θαύματα της αρχιτεκτονικής και πολυτέλειας στον κόσμο.

Ο Γέρ. Ιωσήφ ο Ησυχαστής & η Αγιορειτική ανάκαμψη.

spilies-gerondos-Iosif-isyhastou
Βέβαια στην ανάκαµψη αυτή συνέβαλε πολύ και η οµαδική εγκατάσταση συνοδειών, που προσήλθαν από µονές εκτός Αγίου Όρους. Οι συνοδείες αυτές έρχονταν προσκαλούµενες από παλαιότερους αγιορείτες, που έβλεπαν µέ πόνο την ερήµωση των µονών τους. Συνήθως µάλιστα στις περιπτώσεις αυτές χρειάζονταν να παρακαµφθούν και τυπικά εµπόδια, προκειµένου να καταστεί δυνατή η εγκατάστασή τους στις µονές.

Η Σμύρνη μάνα καίγεται!




 
  Η Σμύρνη μάνα καίγεται!
      Ο Κεμάλ γιόρτασε το θρίαμβό του με τη μεταβολή της Σμύρνης σε τέφρα και την τεράστια σφαγή του εκεί χριστιανικού πληθυσμού, έγραψε στα απομνημονεύματά του ο Ουΐνστον Τσόρτσιλ. Η σφαγή της Σμύρνης συγκλόνισε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Ακόμα και στη Γαλλία -η φιλοτουρκική πολιτική της οποίας καθόριζε την πληροφόρηση που παρείχαν οι δημοσιογράφοι- διογκώθηκαν τα αντιτουρκικά συναισθήματα.
Ο ρόλος του Κ.Κ.Ε.
στην πτώση του Μικρασιατικού Μετώπου
 
 


Από το βιβλίο του Γιάννη Καψή
ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ
(ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ-ΛΙΒΑΝΗ) 1989

      Ήταν παραμονές των εκλογών του 1920. Στην Αθήνα οι προεκλογικές συγκεντρώσεις διαδέχονταν η μια την άλλη. Τότε αποφάσισε να συγκροτήσει συλλαλητήριο και το ασήμαντο την εποχή εκείνη Κομμουνιστικό Κόμμα. Κι ήταν, πράγματι, ασήμαντο - είχε μόλις 1.200 μέλη κι ο «Ριζοσπάστης» 2.500 φύλλα κυκλοφορία. Τους λιγοστούς αυτούς οπαδούς τους θέλησαν να συγκεντρώσουν οι τότε ηγέτες του Κ.Κ.Ε. και αιφνιδιάστηκαν. Μια πραγματική κοσμοπλημμύρα κατέκλυσε την οδό Σταδίου από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα. Τι είχε συμβεί; Θα καταλάμβανε το Κ.Κ.Ε. την Εξουσία;

ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ


ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ
Ιφιγένεια Χρυσοχόου
Απόσπασμα από το βιβλίο: Πυρπολημένη γη
Δ’ έκδοση Αναθεωρημένη ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

   Τα σταφύλια απλωμένα στο σεργί άρχισαν να σταφιδιάζουν. Οι ρόγες, κάτω απ' τον αυγουστιάτικο ήλιο, ζεστές, μαλακές, ολοένα ζάρωναν και ξάνθαιναν.
Η Ιφιάνασσα σκαρφαλωμένη πάνω στη συκιά διαλέγει τα γινωμένα σύκα, τα καθαρίζει βιαστικά, τα δαγκάνει λίγo και τα υπόλοιπα τα πετά. Ύστερα κατεβαίνει απ' τη συκιά και σεργιανώντας, ανάμεσα στα δέντρα και στα κλήματα, πάει στον κούλα.

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ !!!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ (Μάιος 1919)


_____Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ_____
__THE BLIGHT OF ASIA__

GEORGE HORTON
Προξένου και Γενικού Προξένου των Hνωμ. Πολιτειών στην Εγγύς Ανατολή επί τριάντα χρόνια.

Η πρωτότυπη έκδοση Τυπώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Τυπώθηκε και βιβλιοδετήθηκε απ' την BRAUNWORTH AND CO, INC.BROOKLYN, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η παρούσα έκδοση έγινε με δαπάνη των Σωματείων: «ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», «ΕΝΩΣΙΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ»,& «ΘΡΑΚΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ»
Τυπώθηκε και βιβλιοδετήθηκε απ' την ΑΤΛΑΝΤΙΣ - Μ. ΠΕΧΑΙΒΑΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ Α.Ε.-ΑΘΗΝΑ

27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1922: ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1922:
ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Χάρης Τσιρκινίδης 

   Στις 27 Οκτωβρίου 1922, στο γαλλικό Κοινοβούλιο παρουσία του πρωθυπουργού Poincare έγινε συζήτηση σχετικά με το δράμα της Σμύρνης. Οι γαλλικές εφημερίδες τήρησαν διαταγμένη σιωπή. Απλώς ανέφε­ραν ότι έγινε συζήτηση χωρίς καμιά παραπέρα πληροφορία.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ... ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ... ΤΗΣ ΡΕΜΠΟΥΣΗ !!!

Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ


Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ
Αποσπάσματα από το βιβλίο "Χαμένος  Παράδεισος, Σμύρνη 1922", του σύγχρονου Βρετανού ερευνητή και δημοσιογράφου Γκάϊλς Μίλτον
  (Εκδόσεις Μίνωας)

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Προφήτης Ζαχαρίας


Ὁ Ζαχαρίας, πατέρας τοῦ Ἰωάννη τοῦ Βαπτιστή, ἔζησε στὰ χρόνια του Ἡρῴδη, βασιλιὰ τῆς Ἰουδαίας. Κατὰ τὴ γνώμη τοῦ Χρυσοστόμου, καθὼς καὶ ἄλλων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας, ὁ Ζαχαρίας δὲν ἦταν ἁπλὸς ἱερέας, ἀλλὰ ἀρχιερέας ποὺ ἔμπαινε στὰ Ἅγια τῶν Ἁγίων. Σύζυγο εἶχε τὴν Ἐλισάβετ καὶ δεν  εἶχαν παιδί. Κάποια μέρα λοιπόν, τὴν ὥρα τοῦ θυμιάματος μέσα στὸ θυσιαστήριο, εἶδε ἄγγελο Κυρίου ποὺ τοῦ ἀνήγγειλε ὅτι θὰ ἀποκτοῦσε γιὸ καὶ θὰ ὀνομαζόταν Ἰωάννης. Ὁ Ζαχαρίας σκίρτησε ἀπὸ χαρά, ἀλλὰ δυσπίστησε. Ἡ ...
περισσότερα...

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ



 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
ΜΙΧΑΗΛ ΗΛ. ΝΤΑΣΚΑΓΙΑΝΝΗΣ
 
Οι Έλληνες κομμουνιστές  
αντιτάχθηκαν εξ’ αρχής στη  
Μικρασιατική εκστρατεία και  
με τις μικρές τους δυνάμεις  
προσπάθησαν, με κάθε 
μέσο, να υπονομεύσουν την  
πολεμική προσπάθεια του 
ελληνικού κράτους, γιατί η  
νεαρή τότε Σοβιετική Ένωση 
είχε συμμαχήσει με τον Κεμάλ.


ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΠΩΣ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ, ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΤΖΑΜΙΟΥ!



ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΑΣΧΕΤΗ, Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΗ! ΟΥΤΕ ΜΠΗΚΕ, ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

Μάλλον πρέπει να δώσουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ, στην ακόλουθη είδηση απο τον ισπανικό Τύπο, αφού ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ   Α - Μ Ε - Σ Α !  Στην Σεβίλλη της Ισπανίας, οι κάτοικοι βρήκαν έναν ευφυέστατο ομολογουμένως τρόπο, να σταματήσουν την κατασκευή ενός ακόμα τζαμιού στην πόλη τους!

ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΦΘΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ( Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου)

Κώδικας 13, Ιωάννου του Χρυσοστόμου, υπόμνημα στον Ευαγγελιστή Ματθαίο, 12ος αι., Πρωτάτο, Αγιον Όρος
Να μην απορείς, εάν την «τρυφή» (δηλαδή πλούσια και φιλήδονη ζωή πολυφαγίας και ακολασίας) την ονόμασε «αγκάθια». Κι εσύ το αγνοείς, όντας μεθυσμένος από το πάθος.Εκείνοι όμως που είναι υγιείς γνωρίζουν ότι η πολυφαγία και η ακολασία κεντάει περισσότερο από το αγκάθι και δαπανάει την ψυχή περισσότερο από τη μέριμνα, ενώ δημιουργεί χειρότερους πόνους και στο σώμα και στην ψυχή.

Θαύματα της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου-Συγκλονιστικές Μαρτυρίες

Θαύματα της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου

Τα θαύματα που περιγράφονται στο άρθρο βρίσκονται στο αντίστοιχο βιβλίο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου  στο οποίο υπάρχουν τα αναλυτικά στοιχεία των χιλιάδων ανθρώπων που τα έζησαν, καθώς και φωτογραφίες τους:



Η Θάσος σώζεται από την ανομβρία

Το 1957 κάτοικοι της Θάσου ήλθαν στην Μονή και παρακαλούσαν να μεταφερθεί η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου στο νησί, διότι είχε χρόνια να βρέξει και η ξηρασία απειλούσε να το ερημώσει. Οι πατέρες αποδέχθηκαν το αίτημα και σε λίγες μέρες αποφάσισαν να ξεκινήσουν για την Θάσο. 

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΕΘΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΑΜΟ

o-rolos-ton-petherikon-sto-gamo

Της Βαρβάρας Καλογεροπούλου-Μεταλληνού
Μέσα στον γάμο πάνω απ’ όλα στέκεται η συζυγική αγάπη. Πόσα δεν έχουν γραφεί γι’ αυτήν. Η αγάπη προσφέρει όχι γιατί είναι υποχρεωμένη, αλλά γιατί έχει πιστέψει στην αξία του άλλου, έστω και αν πρόκειται για τον εχθρό. Η αγάπη ποιεί «ψυχήν μίαν», δημιουργεί ομοψυχία, όπως λέει ο ιερός Χρυσόστομος. Και η γνήσια αγάπη «ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν…πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει» (Α΄ Κορ.13, 7-8). 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ !!!

ΗΠΑ: Άλλο ένα έγκλημα μίσους από «έφηβο». Τον σκότωσε γιατί «δεν είχε καλή μέρα»

Η αστυνομία του Clearwater της Φλόριντα, ανακοίνωσε την Πέμπτη τη σύλληψη- ενός 16χρονου ο οποίος μαχαίρωσε έναν άνδρα μόνο και μόνο επειδή «είχε μια δύσκολη μέρα» και "απλά ήθελε να σκοτώσει το πρώτο πρόσωπο που θα έβλεπε," αναφέρει το κανάλι WFTS-TV.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΠΟΝΟ

15Όλη η βάση που γίνεται η ευχή είναι να πονάει ο άνθρωπος. Αν δεν πονάει, μπορεί να κάθεται ώρες με το κομποσχοίνι και η προσευχή του να μην έχει κανένα αποτέλεσμα. Αν υπάρχει πόνος για το θέμα για το οποίο προσεύχεται, ακόμη και με έναν αναστεναγμό κάνει καρδιακή προσευχή.

Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ


1του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου, συγγραφέα

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκονται οι Χριστιανοί στη Συρία και ειδικότερα οι Ελληνοχριστιανοί, που αποτελούν τη μεγάλη τους πλειονοψηφία.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΨΑΞΕ ΒΡΕΣΕ ΤΩΡΑ ΕΣΥ, ΠΟΙΟΣ ΕΡΡΙΞΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ... !!!

ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΗΘΕΛΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ (VIDEO)


1Επιμέλεια: Μάνος Χατζηγιάννης

Από το 2011 γεννήθηκε η επιθυμία της διαβόητης Λέσχης Bilderberg  για...στρατιωτική δράση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο παγκόσμιος ερευνητής Bob Chapman, σκόπευε να δρομολογήσει νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, με τη Συρία  να είναι ο κύριος στόχος της.

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

1Του Ηλία Βουλγαράκη,
Καθηγητή Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ


Το να ισχυρισθεί κανείς, ότι ο χριστιανισμός είναι υπέρμαχος της ελευθερίας, θα φανεί σε πολλούς, το λιγότερο, περίεργο.

Όλος αυτός ο κόσμος των απαγορεύσεων, των κανόνων, των επισειομένων απειλών της κολάσεως έχουν δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο χριστιανισμός είναι ένα ανελεύθερο σύστημα.
Μια προσπάθεια για αντικειμενική ερμηνεία του φαινομένου αυτού, όπου θα εξετάζονταν οι παρεξηγήσεις που κάνει ο κόσμος σε βάρος του χριστιανισμού, αλλά και οι ευθύνες των χριστιανών για τις παρεξηγήσεις αυτές, θα έπαιρνε μεγάλο μάκρος.

Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ


1Μια μεγάλη αγκαλιά για τα ορφανά και εγκαταλειμμένα παιδιά όλης της χώρας ανοίγει η ηρωική δασκάλα στο ακριτικό Μέγα Δέρειο, η Χαρά Νικοπούλου, η οποία έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της αλλά και δεκάδες εθελοντές προχωρά στην κατασκευή και δημιουργία ενός παραδοσιακού οικισμού φιλοξενίας!

"ΡΩΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ" - ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (VIDEO)

15Πρόκειται για μία ταινία του 2010 με τίτλο “Ρώτα την καρδιά σου” (Yuregine Sor) που πραγματεύεται ένα θέμα ταμπού για την Τουρκία: τους κρυπτοχριστιανούς και πιο συγκεκριμένα αυτούς του Πόντου! Φυσικά αυτήν την ταινία, αναμένουμε με περιέργεια αν θα την “παίξουν” οι δικοί μας τηλεοπτικοί σταθμοί μιας και έχουν βαλθεί να επιλέγουν να προβάλλουν μόνο τούρκικα προγράμματα.

ΠΕΜΠΤΗ  5  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013