Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Γ. ΑΝΘΙΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: ''Η Κ. ΡΕΠΟΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΙΚΥΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ''


altΤου Γιώργου Θεοχάρη
Ο γέροντας Άνθιμος στο ''Αγιορείτικο Βήμα''
Ηχηρή απάντηση  του Αγιορείτη γέροντα Άνθιμου στην κ. Ρεπούση για  τα  όσα είπε περί  προαιρετικής  διδασκαλίας  των θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία και να σταματήσει η ''ορθόδοξη κατήχηση'' των μαθητών!

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΝΕΝΤΥ (VIDEO)


Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΝΕΝΤΥ (VIDEO) Πολλά έχουν γραφτεί, άλλα τόσοα ειπωθεί για την δολοφονία του Κέννεντυ. Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας ένα μακρινό βίντεο που κάποιος ελεύθερος σκοπευτής τον πυροβολεί από απόσταση.
Ο ελεύθερος σκοπευτής με το όνομα Όσβαλτ πιάστηκε αλλά πριν ξεκινήσει το δικαστήριο πυροβολήθηκε και σκτοτώθηκε και αυτός. Έτσι ποτέ δεν ακούσαμε αυτά που ήθελε να πει… Τον σκότωσε όμως ο Όσβαλτ; Πυροβολήθηκε και μέσα από το αυτοκίνητο; Από δικό του άνθρωπο;  

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

[11:39]
Web only
[11:30]
[11:21]
Web only
[11:12]
Web only
[11:03]
Web only
[10:54]
Web only

ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ



 http://www.enromiosini.gr/wp-content/files/2012/09/%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%91%CE%93%CE%93%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%A3-%CE%9C%CE%99%CE%A7%CE%91%CE%97%CE%9B.jpg
Νίκου Χειλαδάκη
Τουρκολόγου-Δημοσιογράφου-Συγγραφέως

      Στό κέντρο τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καί συγκεκριμένα στήν περιοχή τῆς Σεβάστειας, ἡ ὁποία ὀνομάζονταν Ντιβριγκί, ὑπῆρχε ἀπό τούς πρώτους αἰῶνες τῆς ἐξάπλωσης τοῦ χριστιανισμοῦ ἕνα μεγάλο θρησκευτικό κέντρο πού εἶχε ἀναπτυχτεῖ γύρω ἀπό ἕναν μεγαλοπρεπῆ ναό τοῦ ἀρχαγγέλου Μιχαήλ καί τό περίφημο καί γνωστό ἀπό τότε θεραπευτικό του ἁγίασμα.

Διαβάστε και κλάψτε, τι ακριβώς υπέγραψαν και τι λένε στον ελληνικό λαό..


Γράφει: Ο Νίκος Καρατουλιώτης

1. Επειδή τις τελευταίες μέρες οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας με την συμμετοχή των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων(και όχι μόνο, γιατί ακούστηκε και για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας) που εδρεύουν στην Ελλάδα.

Διωγμός σπουδαίου ιεραποστόλου



Αρχιμ. Δανιήλ Γ. Αεράκη, ιεροκήρυκος


Φανταστείτε τον απόστ. Παύλο να εκδιώκεται υπό τις εξής συνθήκες: Εκλέγεται από κάποια σύνοδο επίσκοπος σε τοπική Εκκλησία, που ίδρυσε ο μεγάλος Απόστολος. Η πρώτη ενέργεια του νεαρού επισκόπου: Στέλνει γράμμα στον Παύλο και του παραγγέλνει να αφήσει το έργο του Θεού και «να επιστρέψει στη Μονή της μετανοίας του»!

Οι ευεργετικές επιδράσεις του ελληνικού καφέ

DACA16A11833FABEEF8333B24174B957.jpg
  Στην ελληνική επικράτεια, ο καφές κάνει την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, καθώς και αυτοί της Βορείου Ελλάδος, είναι οι πρώτοι που υιοθετούν την κατανάλωση του καφέ και τη μετατρέπουν σε αγαπημένη συνήθεια.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θαῦμα Ἀρχαγγέλου Μιχαὴλ στὶς Χωναὶς


Σὲ κάποιο μέρος τῆς Φρυγίας χτίσθηκε ἕνας ναὸς στὸ ὄνομα τοῦ Ἀρχαγγέλου Μιχαήλ, ἀπὸ ἕναν χριστιανὸ ποὺ εἶχε γι&al ...
περισσότερα...

Anthony Bloom: Τελικά θέλουμε κάτι από τον Χριστό ή θέλουμε τον ίδιο τον Χριστό;

antony bloom
Ο Θεός είναι διατεθειμένος να μείνη τελείως έξω από την ζωήμας, είναι έτοιμος να το σηκώση αυτό σαν ένα σταυρό, αλλά δεν είναι καθόλου διατεθειμένος να γίνη απλώς ένα μέρος της ζωής μας.
Έτσι όταν σκεπτόμαστε την απουσία του Θεού, δεν αξίζει να ερωτήσουμε τον εαυτό μας: ποιος φταίει γι’ αυτό;

ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

.Η ζωή μας εξαρτάται από το είδος των λογισμών που καλλιεργούμε. Αν οι λογισμοί μας είναι ειρηνικοί και ήρεμοι, αν έχουν πραότητα και καλοσύνη, τότε έτσι είναι και η ζωή μας.

Αν η προσοχή μας είναι στραμμένη στις συνθήκες του βίου μας, τότε μας καταπίνει μια δίνη λογισμών, και δεν μπορούμε να έχουμε ούτε ειρήνη ούτε γαλήνη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ ΣΕ ΝΕΟΚΟΥΡΟ ΜΟΝΑΧΟ

1Φίλτατε π. Ν…,

Ο Χριστός εν μέσω ημών.

Ευλογείτε.

Έλαβον την κάρτα σας και θερμώς ευχαριστώ κατά τα πάντα και δια πάντα. Εύχομαι ταπεινά να γίνετε επίγειος άγγελος και ουράνιος άνθρωπος. Άξιος.

ΔΥΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ : 1. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Η ΚΥΡΙΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ 2. ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ;;; ΜΟΝΟ ΤΟ ... UCK ΚΑΙ ΤΑ ... ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ;;; ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ;;;

ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΤΑ ΡΕΠΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ: ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ-ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ


1"Έλεος πια, κ. Ρεπούση, βρείτε άλλο τρόπο να προκαλείτε, κι αφήστε ανέγγιχτα τα ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ των Ελλήνων"
Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα όσα υποστήριξε η κ. Ρεπούση περί κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών:

ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ !!!

Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ‏


Βαριά μαύρα σύννεφα μαζεύονται στον ορίζοντα... οι συχνές αστραπές στο βάθος προμηνύουν αυτό που θα έρθει... ο δυνατός αέρας φέρνει στ΄αυτιά μας τις απόκοσμες βροντές τους! Η μητέρα των καταιγίδων, πλησιάζει, έρχεται για να μας χτυπήσει αλύπητα και να μας καταστρέψει...Οι καιροί είναι
δύσκολοι, όλοι πλέον το έχουμε καταλάβει, όλοι το ζούμε καθημερινά.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Σὰν σήμερα ὁ ἑλληνικὸς λαὸς ἀπαίτησε ἀπὸ τοὺς ἀπολυταρχικοὺς Βαυαροὺς Σύνταγμα στὸ ὄνομα τῆς Ἁγίας Τριάδος!

μακρυγιάννης ελληνική επανασταση
Μήπως σήμερα εἶναι πολὺ πιὸ ἐπιτακτικὴ ἡ ἀνάγκη νὰ ἐκδιώξουμε τοὺς σύγχρονους "Βαυαροὺς" (Ε.Ε καὶ  Δ.Ν.Τ) ποὺ μᾶς καταδυναστεύουν οἰκονομικὰ καὶ ἐθνικά;
Τὸ ἱστορικὸ Κίνημα τοῦ Μακρυγιάννη γιὰ τὴν παροχὴ Ὀρθόδοξου Ἑλληνικοῦ Συντάγματος, μαζὶ μὲ τὸν Καλλέργη, στρατὸ καὶ λαό, μπροστὰ στὰ Ἀνάκτορα, ποὺ σήμερα στεγάζουν τὴ Βουλή! Ἀπὸ τότε καὶ ἡ Πλατεία ἐκείνη, λέγεται "Πλατεία Συντάγματος"!  

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ... ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ !!! ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ! ΚΑΙ ΤΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!

Την ταμπέλα του «ομοφοβικού» έδωσαν στον Αλαίν Ντελόν επειδή είπε ότι «εμείς οι άνδρες είμαστε φτιαγμένοι για να αγαπούμε τις γυναίκες»!

Μετά την Γιέλενα Ισινμπάγιεβα, και ο Αλαίν Ντελόν μπαίνει στην μαύρη λίστα των απανταχού υποστηρικτών των ομοφυλόφιλων. (αν και βρισκόταν στις μαύρες λίστες των "προοδευτικών" από παλιά, λόγω Λε Πεν και Front National) Όπως πληροφορούμαστε από (ανυπόγραφο, φυσικά) άρθρο στο καθεστωτικό Πρώτο Θέμα, ο Αλαίν Ντελόν προχώρησε σε "ομοφοβικό παραλήρημα" (!) επείδη, άκουσον-άκουσον, δήλωσε ότι "η ομοφυλοφιλία πάει κόντρα στην φύση"!

Μοναχισμός-Ταπείνωση Γέρων Εφραίμ Φιλοθεΐτης (Προηγούμενος Ι. Μ. Φιλοθέου)

μοναχισμός μοναχός ταπείνωση προσευχή
Ο μοναχισμός είναι το άμισθον ιατρειον• είναι η κλινική του Θεού, όπου έρχεται ο άνθρωπος για να γίνει καλά. Τον καλεί ο Θεός με κλήσιν αγίαν και τον φέρνει με την αγάπην του σ’ αυτό το άμισθον ιατρείον.
Ο άνθρωπος ζητά την θεραπεία του και φωνάζει: Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με.
— Ναί, θα σε ελεήσω, απαντά ο Θεός. Και αρχίζει ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων την θεραπείαν.

Προφητείες για τους εσχάτους καιρούς Από τον βίο του αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν Σαλού

του αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν Σαλού
(Τέλη 9ου αρχές 10ου αι. μ.Χ.)
Πηγή: βίος του οσίου Ανδρέου του δια Χριστόν σαλού, εκδ. Ιεράς Μονής Παρακλήτου
Οι άγιοι του Κυρίου είναι οδοδείκτες της πορείας ενός εκάστου ημών, αλλά και του κόσμου μας. Γιατί όπως είπε ο Χριστός, “όλα τα φανέρωσα στους φίλους μου” (Ιωάννης 15/ιε΄15). Καθώς λοιπόν διαβάζουμε την προφητεία αυτή, παρμένη από την εξαίρετη έκδοση της Ι. Μ. Παρακλήτου, και για να αποφύγουμε τον κίνδυνο παρερμηνείας, ας θυμόμαστε τα εξής: 1. Για μια εντελώς ορθή κατανόηση της προφητείας, χρειάζεται το πρωτότυπο κείμενο, και όχι η μετάφραση που δημοσιεύουμε εμείς εδώ.

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από τρία χρόνια και πριν από την έκρηξη του εισαγομένου από το εξωτερικό εμφυλίου στην Συρία, είχα συναντήσει μια ομάδα Σύριων ορθοδόξων προσκυνητών στο μοναστήρι της Σουρωτής. Μαζί τους βρίσκονταν και τρεις ψηλόκορμοι ρασοφόροι με μάτια αποφασιστικά που έδειχναν πως αυτό που έκαναν το πίστευαν ψυχή τε και σώματι.

ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ... ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο ΓΑΠ επιμένει ότι «λεφτά υπάρχουν»!


Το λές και θράσσος...

Ο Γιώργος Παπανδρέου τελικά είναι αμετανόητος αφού μιλώντας λίγο πριν από το βήμα του συνεδρίου υπεραμύνθηκε του περίφημου λεφτά υπάρχουν λέγοντας ότι δεν έγινε τίποτε όλα αυτά τα χρόνια για να μαζευτούν τα χρήματα από τη φοροδιαφυγή, τις επιδοτήσεις και τις κρατικές σπατάλες.

ΤΙΝΟΣ ΕΝΤΟΛΗ ΗΤΑΝ ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ;;;

Η ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

 
Ποια είναι η προέλευση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας; Ποιοι υποκίνησαν τα νήματα για την δημιουργία της; Το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει μία σύντομη έρευνα που εντοπίζει τις ρίζες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην ίδια τη Μασονία:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013