Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Τι πρέπει να κάνουμε, όταν είμαστε πληγωμένοι

Αγιος Νικοδημος Αγιορείτης

Του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου


Όταν βρίσκεσαι πληγωμένος, επειδή έπεσες σε κάποιο αμάρτημα λόγω αδυναμίας σου η καμιά φορά με την θέλησί σου για κακό σου, μη δειλιάσης· ούτε να ταραχθής γι αὐτό, αλλά αφού επιστρέψης αμέσως στο Θεό, μίλησε έτσι· «Βλέπε, Κύριέ μου· έκανα τέτοια πράγματα σαν τέτοιος που είμαι· ούτε ήταν δυνατό να περίμενες και τίποτα άλλο από εμένα τον τόσο κακοπροαίρετο και αδύνατο, παρά ξεπεσμό και γκρέμισμα».

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΠΟΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ - ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!


Αυτό το ποτό ΘΑΥΜΑ κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό. 
Υπάρχει μια προσωπικότητα, ο κ. Seto, που ορκίζεται γι αυτό. Θέλει να το δημοσιοποιήσει για να επιστήσει την προσοχή των ανθρώπων που έχουν καρκίνο. Αυτό είναι ένα ποτό που μπορεί να σας προστατεύσει απο τα μολυσμένα κύτταρα που σχηματίζονται στο σώμα σας, ή να περιορίσει την ανάπτυξη τους!

Πέντε μοναδικά ενοικιαζόμενα δωμάτια-δεντρόσπιτα στη Βρετανία.


Τι ρομαντικότερο –ή πιο συναρπαστικό αν είστε παιδί- από το να βρίσκεστε σε ένα πανέμορφο δεντρόσπιτο περιτριγυρισμένοι από καταπράσινα δάση; Η Βρετανία έχει αρχίσει να γεμίζει με ενοικιαζόμενα δωμάτια-δεντρόσπιτα, μιας και είναι φιλικά προς το περιβάλλον και αποτελούν μια πρωτότυπη εναλλακτική λύση στα ξενοδοχεία.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ἡ Ὁσία Θεοδώρα ἡ ἐν Ἀλεξανδρείᾳ


Καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀλεξάνδρεια στὰ χρόνια τοῦ βασιλιὰ Ζήνωνος (474 – 490) καὶ ἦταν συνεζευγμένη μὲ εὐσεβὰ ἄνδρα, τὸν Παφν& ...
περισσότερα...

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ;;;

Οι αντάρτες πιθανόν να υπονομεύσουν τον 'Ασαντ με χημική επίθεση κατά του Ισραήλ

сирия оппозиция боевики боевик оружие

Οι αντάρτες, που μάχονται κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας, είναι έτοιμοι να επιφέρουν πλήγμα κατά του Ισραήλ - κάνοντας χρήση χημικών όπλων – από περιοχή ελεγχόμενη από τις συριακές αρχές, για να προκαλέσουν προβοκάτσια μεγάλης κλίμακας – μεταδίδει το Russia Today, επικαλούμενο πηγές.

Η μεγάλη κληρονομιά του Χριστιανού



«Μαθηταί του Κυρίου αληθείς και γνήσιοι δεν είναι οι υπερέχοντες κατά τας θεολογικάς γνώσεις ή την ακρίβειαν των μελετών, ωσάν να μας λέγη εν τω ευαγγελίω του ο Ιησούς, αλλ' οι γνωρίζοντες εμπειρικώς, εξ ιδίας δηλονότι πείρας, τον Χριστόν, οι εφαρμόζοντες πειραματικώς εις τον βίον των και την πράξιν τας εντολάς του Κυρίου,

Τι σημαίνει η φράση: «τας θύρας τας θύρας εν σοφία πρόσχωμεν»;

Ιησούς Χριστός Θεός
Mέχρι τον 10ο περίπου αιώνα όταν ο Ιερέας έλεγε «τας θύρας τας θύρας εν σοφία πρόσχωμεν» έμεναν μέσα στον Ναό μόνον οι μυημένοι, οι πιστοί χριστιανοί και ετελείτο το μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας. Όσοι έμεναν, στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, κοινωνούσαν όλοι.

Antony Bloom: «Είσαι έτοιμος να αγαπήσεις μέσα από τον πόνο σου;»

Η απώλεια ενός οικείου προσώπου

i-apoleia-enos-oikeiou-prosopou-antony-bloom
Antony Bloom


Η πρώτη και η πλέον συνεχής επαφή μας με το θάνατο πραγματοποιείται μέσα από το αίσθημα της απώλειας.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ... ΡΕΠΟΥΣΗ !!! ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ... ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΚΑΚΟ" !!! ΤΟ "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ" ΒΕΒΑΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΨΑΧΝΩ !!!

Αφαιρέθηκαν τα Θρησκευτικά από την Γ' Λυκείου των ΕΠΑΛ

afairethikan-ta-thriskeutika-apo-tin-g-lukeiou-epal

Με νομοτεχνική ρύθμιση ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβαντινόπουλος αφαιρεί το μάθημα των Θρησκευτικών από την Γ' Λυκείου των ΕΠΑΛ.
Η αρχική διατύπωση στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συζητείται στο Β Θερινό Τμήμα της Βουλής, προέβλεπε στα μαθήματα Γενικής Παιδείας μία ώρα την εβδομάδα και για την Β' και για την Γ' Λυκείου.

Για να μάθεις να μιλάς καλά και προσεκτικά, πρέπει πρώτα να μάθεις να σωπαίνεις.

Ἀπό τή σοφία τῶν στάρετς

apo-tin-sofia-ton-starets
Χωρίς την ταπείνωση, έλεγε ο στάρετς Αμβρόσιος, δε σώζεται ο άνθρωπος. Αν πιστέψουμε πως από δική μας αξία σωζόμαστε, έχουμε απατηθεί. Θα σας αναφέρω ένα διδακτικό περιστατικό. Μια επιφανής αρχόντισσα, αρκετά ευσεβής αλλά όχι και αρκετά ταπεινή, καθώς κοιμόταν είδε ένα συγκλονιστικό όνειρο: Πάνω σε ένδοξο θρόνο ο δίκαιος Κριτής! Και απέναντί του πλήθη λαού, μεταξύ των οποίων και η ίδια. Ο Χριστός ετοιμαζόταν να καλέσει κοντά Του τους εκλεκτούς. Εκείνη που βασιζόταν στις αρετές της και στις καλοσύνες της περίμενε μεγάλες τιμές, αλλά έπεσε έξω στην πρόβλεψή της…

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Μ.Ομπάμα αποδέχθηκε την πρόταση της Ρωσίας – Τα πιστόλια μπαίνουν στις θήκες

O Aμερικανός πρόεδρος Μ.Ομπάμα περικυκλωμένος πανταχόθεν στο θέμα της Συρίας μετά την τρίπλα της Μόσχας για αποδοχή διεθνούς ελέγχου των χημικών όπλων της Συρίας, που αναγκάζεται να πει το "ναι" και να "βάλει το πιστόλι πάλι πίσω στην θήκη".

ΑΝΤΩΝΑΚΗ ... ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ... ΨΙΛΟ !!!

Οι αγαπημένες λέξεις του Α. Σαμαρά

Αντώνης Σαμαράς νέα Δημοκρατία ΔΕΘ

Στην ομιλία του εχθές στην 78η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε:


-130 φορές την λέξη θα

Ο Ομπάμα σταμάτησε την επίθεση στη Συρία, επειδή οι Ρώσοι κατέρριψαν αεροσκάφος F - 22 Raptor και 4 πυραύλους Τόμαχωκ.

Σε έκτακτη ενημέρωση του Πατριωτικού Μετώπου για τις εξελίξεις στη Συρία, προχώρησαν σήμερα οι Αξιωματικοί του Σώματος Σέρβων Εθελοντών Μαχητών, οι οποίοι έχουν φιλοξενηθεί από το ...ΠΑΜ στην Ελλάδα και βρίσκονται στη διάθεση του ελληνικού Λαού για όποτε, και αν χρειαστεί.

ΤΕΤΑΡΤΗ  11  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013

Δελτίο τύπου Ιεράς Μονής και Αρχιεπισκοπής Σινά


Δελτίο τύπου Ιεράς Μονής και Αρχιεπισκοπής  Σινά
ΙΕΡΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΙΝΑ
ΜΕΤΟΧΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
Επειδή τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας ποικίλα δημοσιεύματα περί της Μονής Σινά και των προβλημάτων που (κατά τις ίδιες αυτές πηγές) Αυτή φέρεται να αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στην Κοινή Γνώμη εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,  επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε τα εξής: