Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

 Εικόνες από Αγιορείτικα τοπία.

agioritika-topia

 Ο Καλός Δάσκαλος

Ο-Άγιος-Ιωάννης-Χρυσόστομος
Ο καλός δάσκαλος κατά το Χρυσόστομο εμπνέει, προσελκύει και πείθει, (MG. 57327 ) Δεν είναι εγωιστής ούτε αλαζόνας, δε διακρίνεται για το εξουσιαστικό του ύφος, έχει πνεύμα μαθητείας, δεν περιαυτολογεί. Είναι ταπεινός έχοντας συναίσθηση των ατελειών και αδυναμιών του. Γνωρίζει καλά «ότι η επιείκεια είναι πιο δυνατή από τη βία», (MG. 57,61 ).

ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ !!!

 Κυκλώματα εμπορίας οργάνων στην Ελλάδα - Καταθέσεις ΣΟΚ για παιδιά που έγιναν «ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ»

kuklomata-emporias-organon-stin-ellada


- ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΕΡΩΤΗΜΑ» ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ 500 ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΗΧΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΙΔΡΥΜΑ.
- ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ- ΣΟΚ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ «ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ».
«Την ώρα που αφαιρούνταν τα όργανα από το παιδί, έξω από το χειρουργείο, ήταν δύο άνδρες με Καλάσνικοφ. Το παιδί, πέθανε. Δεν ξέρω πού το πέταξαν». 
Εμπλοκή και της Ιντερπόλ στην υπόθεση:

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                      15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Ὁ Ἅγιος Νικήτας ὁ Γότθος

Ἦταν ἀπὸ τὸ ἔθνος τῶν Γότθων, ποὺ εἶχαν ἐγκατασταθεῖ πέραν τοῦ Ἴστρου ποταμοῦ, στὰ χρόνια του Μ. Κωνσταντίνου. Ἀπὸ παιδὶ ὁ Νικήτας διδάχθηκε τὴν ἁγία πίστη ἀπὸ τὸ Γότθο ἐπίσκοπο Θεόφιλο, ὁ ὁποῖος συχνὰ ὑπενθύμιζε στὸ Νικήτα τὰ λόγια του Ἀπ. Παύλου: ‘Μένε ἐν οἲς ἔμαθες... ἀπὸ βρέφους τὰ ἱερὰ γράμματα οἶδας, τὰ δυνάμενα σὲ σοφίσαι εἰς σωτηρίαν διὰ πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ». Δηλαδή, μένε ἀκλόνητος σ’ ἐκεῖνα ποὺ ἔμαθες. Ἀπὸ μικρὸ παιδὶ γνωρίζεις τὶς Ἅγιες Γραφές, ποὺ μποροῦν νὰ σοῦ μεταδώσουν ...
περισσότερα...

 Συγκλονιστικό: Οι μέλισσες σέβονται τις Άγιες Εικόνες

 
Από τον Μοναχό Συμεών - Στην περιοχή του Καπανδριτίου κοντά στην Αθήνα, συμβαίνει ένα εκπληκτικό γεγονός. Δέκα χρόνια πριν, ο πιστός μελισσοκόμος Ισίδωρος Τιμίνης, σκέφτηκε να τοποθετήσει σε ένα από τα μελίσσια του την Εικόνα της Σταύρωσης του Κυρίου.

ΑΝ ΔΕΧΟΤΑΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ;;; ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ !!!

 Άγιος Δημήτριος Κουβαρά: Ἕνας Ἅγιος πού ἀρνήθηκε νὰ δεχθεῖ μόσχευμα ἀπὸ «ἐγκεφαλικὰ νεκρὸ» δότη.



π. Νικόδημος Γρηγοριάτης (1955-2009)

Ο π. Νικόδημος -κατά κόσμον Ἰωάννης Κάντζας-γεννήθηκε στόν Πειραιά ἀπό ἁπλούς, εὐλαβεῖς καί ἐνάρετους γονεῖς, τόν Χρῆστο καί τήν Χρυσούλα, τό 1955. Εἶχε ἀκόμη ἕνα ἀδελφό, νεώτερο, τόν Παρασκευά, ὁ ὁποῖος κρίμασιν οἶς οἶδε Κύριος ἐφονεύθη σέ τροχαῖο δυστύχημα παραμονές τοῦ γάμου του σέ ἡλικία μόλις 25 ἐτῶν.
Ὁ π. Νικόδημος ἀπό πολύ μικρή ἡλικία πόθησε τήν ἀγγελική ζωή τῶν μοναχῶν. Ἦταν ἐκ κοιλίας μητρός ἀφορισμένος γιά νά ἀφιερωθεῖ στήν λατρεία τοῦ Θεοῦ. Γνώρισε τόν σεβαστό Γέροντά μας στήν Ἱερά Μονή Ἁγίου Γεωργίου Ἅρμα Χαλκίδος τό 1972,

 ΠΕΡΙ ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ (ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ)

φιλαργυρία χρήμα δούλος χειροπέδες





«Η φιλαργυρία είναι η ρίζα όλων των κακών και τρέφει σαν κλαδιά της πονηρά τα υπόλοιπα πάθη, και δεν αφήνει να ξεραθούν εκείνα που βλάστησαν από αυτήν. Αυτός που θέλει να κόψει τα πάθη, να κόψει την ρίζα τους. Γιατί, όσο παραμένει η φιλαργυρία, κόβοντας τα κλαδιά δεν ωφελεί καθόλου· γιατί, και αν κοπούν, θα ξαναβλαστήσουν πάλι. Μοναχός που έχει πολλά κτήματα, είναι σαν το πολυφορτωμένο πλοίο, το οποίο σε τρικυμία βυθίζεται εύκολα. Γιατί, όπως το καταπονημένο πλοίο βασανίζεται από κάθε κύμα, έτσι και ο μεγαλοκτηματίας βυθίζεται από τις φροντίδες.

 Ἅγιος Ἰωάννης Χρυσόστομος-Πές μέ τό νοῦ σου «ἐλέησέ με, Θεέ μου», καί ὁλοκληρώθηκε ἡ προσευχή σου.

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος


«Και πώς είναι δυνατό, λέγει, άνθρωπος κοσμικός, που είναι προσηλωμένος στο δικαστήριο, κάθε τρεις ώρες της ημέρας να προσεύχεται και να τρέχει στην Εκκλησία; Είναι δυνατό και πολύ εύκολο. Γιατί, κι αν δεν είναι εύκολο να πας στην Εκκλησία, καθώς στέκεσαι εκεί μπροστά στις πόρτες κι είσαι προσηλωμένος στο δικαστήριο, είναι δυνατό να προσευχηθείς. Γιατί δε χρειάζεται τόσο φωνή, όσο σκέψη, ούτε έκταση των χεριών, όσο τεντωμένη ψυχή, ούτε κάποια στάση, αλλά πίστη.

 Όταν οι ΗΠΑ έδιναν τις «ευλογίες» τους στον Σαντάμ για την χρήση χημικών κατά του Ιράν



Ενώ η Ουάσιγκτον προβληματίζεται για το αν θα χτυπήσει την Δαμασκό εξαιτίας της άγνωστης χρήσης χημικών στη Συρία, αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA αποκαλύπτουν ότι πριν από 25 χρόνια οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα επέτρεψαν στον αδίστακτο Σαντάμ Χουσεΐν να χρησιμοποιήσει αέρια χημικού πολέμου στον πόλεμο με το Ιράν.

   ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ


.Περί καταλαλιάς!!!

Είδα άνθρωπο που φανερά αμάρτησε, αλλά μυστικά μετενόησε. Καί αυτόν που εγώ τον κετέκρινα ως ανήθικο, ο Θεός τον εθεωρούσε αγνό, διότι με την μετάνοιά του Τον είχε πλήρως εξευμενήσει.

   ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ


1Τα «απότομα» προκαλούν επικίνδυνους κραδασμούς. Αν βρεθεί κανείς από ένα πολύ παλιό ζεστό δωμάτιο έξω σε παγωνιά, υπάρχει περίπτωση να κρυολογήσει ή να αρπάξει καμιά πνευμονία.

Και στον πνευματικό χώρο οι απότομες αλλαγές είναι δύσκολες. Δεν μπορεί να γίνει κανείς μέσα σε μια στιγμή άγιος.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗ "ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ" Ή ΤΟ "ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ... ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ" ;;;

   ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ



1Μέρα μεσημέρι τραμπουκίστικη συμπεριφορά από πρώην υπουργό της Ν.Δ. κατά δημοσιογράφου

Άνανδρη, ύπουλη, χυδαία και τραμπουκίστικη επίθεση από τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. Γερ. Γιακουμάτο, δέχτηκε χθες το απόγευμα ο συνάδελφος Γιάννης Κανελλάκης, στη γωνία των οδών Πλουτάρχου και Χάρητος στο Κολωνάκι. Ήταν περίπου 3.10 .μ. και με παρέα συζητούσαν τα «σημερινά χάλια της χώρας και την οικονομική εξόντωση του ελληνικού λαού από τις τελευταίες κυβερνήσεις».

Ο Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς για το ράσο των κληρικών



Ο Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς για το ράσο των κληρικών

Εσείς θεωρείτε, τίμιε πατέρα, λεπτομέρεια την ένδυση των ιερέων, τα γένια και τα μαλλιά, και παραξενεύεστε, που η υψηλότερη εκκλησιαστική εξουσία φροντίζει περί αυτού.
   Εν τω μεταξύ συνεχίζετε να μιλάτε για τη σημασία της αναμόρφωσης της εξωτερικής εμφάνισης και συμπεριφοράς των ιερέων. Πως ταιριάζει αυτό; Και λεπτομέρεια και σημαντική αναμόρφωση;
Όμως ο κάθε φίλος της Εκκλησίας πρέπει να αναρωτηθεί γιατί οι στρατιωτικοί του
Πατήρ Ευμένιος· Ο κρυφός άγιος της εποχής μας (+13 Μαΐου 1999)


Καταγωγή
Η Εθιά, η πατρίδα του πατρός Ευμενίου, είναι ένα ορεινό χωριό στα νότια του νομού Ηρακλείου Κρήτης. Βρίσκεται σε υψόμετρο 740μ. και απέχει από το Ηράκλειο 38 χλμ. Είναι πολύ άγονο μέρος, γι’ αυτό και οι κάτοικοί του μετοίκησαν σ’ ένα χαμηλότερο μέρος, στο χωριό Ροτάσι.
Γιατί νηστεύουμε την ημέρα του Σταυρού;



Μετά το πέρας της Α’ Οικουμενικής Συνόδου (318 μ.Χ.), ο Άγιος Κωνσταντίνος ανέθεσε στον Επίσκοπο Ιεροσολύμων Μακάριο να ερευνήσει εντατικά για να βρει τον Τάφο και τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου, διότι έπειτα από τόσα χρόνια οι Χριστιανοί δεν γνώριζαν τίποτα για το πού μπορεί να βρίσκονται. Του έστειλε μάλιστα και αρκετά χρήματα για την Έρευνα. Μετά από λίγο καιρό όμως η Αγία Ελένη είδε Όραμα εκ Θεού, με το Οποίο την Πρόσταζε να πάει αυτοπροσώπως στους Αγίους Τόπους για να βρει τον Τίμιο Σταυρό. Αφού πήρε την συγκατάθεση του υιού της, αναχώρησε με μεγάλη συνοδεία.

ΚΥΡΙΑΚΗ  15  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013