Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΠΟΠΟΒΙΤΣ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ !!!

Ματαίωσαν τὴν ἐπίσκεψιν τοῦ αἱρεσιάρχου Πάπα στην ὀρθόδοξη Σερβία οι ἀντιδράσεις κλήρου και λαοῦ.

mataiosan-tin-episkepsi-tou-papa-stin-serbia

Ὀρθόδοξος Τύπος ἀρ. φυλ. 1992, 4 Ὀκτωβρίου 2013 

Θά συμμετεῖχεν εἰς τάς ἐκδηλώσεις διά τό Διάταγμα τῶν Μεδιολάνων, κατά τάς ὁποίας θά ἐγίνετο ἡ ἀνακήρυξις τῆς ψευδοενώσεως, ὡς ἔλεγε.

Ὁ Οἰκουμενιστής καί φιλοπαπικός Πατριάρχης τῆς Σερβίας κ. Εἰρηναῖος αἰτιολογῶν τήν ματαίωσιν τῆς ἐπισκέψεως τοῦ Πάπα εἶπεν ὅτι τό Κράτος τῆς Σερβίας δέν εἶχε τήν δυνατότητα νά λάβη ἐπαρκῆ μέτρα ἀσφαλείας διά τήν προστασίαν τοῦ Πάπα, ὁ ὁποῖος ἐκινδύνευεν ἀπό ἐπιθέσεις ἐκ μέρους τῶν διακοσίων χιλιάδων ὀρθοδόξων προσφύγων τῆς Κροατίας, οἱ ὁποῖοι ἐγνώρισαν τήν βίαν καί τήν σκληρότητα τοῦ Παπισμοῦ.

«Γιατί σε μένα , Θεέ μου;»

05Ο
giati-se-mena-thee-mou
Η ευλογία του πόνου 
Ευλογημένα γιατί! Τα καθαγίασε ο Ίδιος ο Χριστός στο σταυρό: «Θεέ μου, Θεέ μου, ίνα τι με εγκατέλιπες;». Θεέ μου, γιατί μου το έκανες αυτό; Τι σου έκανα; Δεν είμαι ο Υιός σου; Το ίδιο ακριβώς ερώτημα με το δικό μου∙ και έμεινε και αυτό αναπάντητο. Έμεινε αναπάντητο στα φαινόμενα. Τα γεγονότα όμως φανέρωσαν την απάντηση.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΝ ΤΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ

μουσουλμανικό τέμενος τζαμί

ΣΧΕΤΙΚΑ μὲ τὸ πολυσύνθετο καὶ πολυ συζητημένο θέμα, τὸ Μουσουλμα νικὸ Τέμενος ποὺ θὰ ἀνεγερθεῖ, κατ' ἐφαρμογὴ τοῦ Ἄρ. 3 τοῦ Ν. 3512/2006, στὴν περιοχὴ τοῦ Βοτανικοῦ καὶ ἐπὶ τῶν ἐγκαταστάσεων τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ, ὁ κύριος Πρωθυπουργὸς πιεζόμενος ἀπὸ τὸν Πρωθυπουργὸ τῆς Τουρκίας Ἐρντο γάν εἶπε τὸ ΝΑΙ.

Όταν ο νους νήφει, όταν προσέχει, διατηρείται καθαρός - Εφραίμ Φιλοθεΐτης


Η νήψις εικονίζεται με την αξίνα, η οποία καταρρίπτει τα μεγάλα δένδρα χτυπώντας τη ρίζα τους. Κι όταν χτυπηθεί η ρίζα, δεν ξαναφυτρώνουν. Έτσι και όταν ο νους του ανθρώπου, του χριστιανού, έχει την προσοχή αυτή της νήψεως, φρουρεί την καρδιά και τις πέντε αισθήσεις, τόσον τις σωματικές όσον και τις πνευματικές, της ψυχής.

Οι Άγιοι, και όλοι εμείς

oi-agioi-kai-oloi-emeis

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση

ΠΟΣΟΙ χριστιανοί στήν ἐποχή μας ἐμπνέονται ἀπό τούς Ἁγίους τῆς Ἐκκλησίας; Πόσοι κληρικοί καί πόσοι ἐπίσκοποι ἀκολουθοῦν τό παράδειγμά τους; Ἡ ἀπάντηση δέν εἶναι δύσκολη. 

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ;;;

NSA: Νέα συνταρακτική αποκάλυψη για το μυστικό πρόγραμμα παρακολούθησης απλών πολιτών!

 
Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των Η.Π.Α (σ.σ. pentapostagma.gr National Security Agency) διεξήγαγε μεταξύ του 2010 και 2011 ένα μυστικό πρόγραμμα σε πιλοτική βάση με στόχο τον έλεγχο των διαδικασιών συλλογής μαζικών δεδομένων: 

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Σέργιος καὶ Βάκχος


Ὑπηρετοῦσαν στὶς στρατιωτικὲς τάξεις τοῦ αὐτοκράτορα Μαξιμιανοῦ. Τοὺς διέκρινε μεγάλη ἀνδρεία στὰ πεδία τῶν μαχῶν, ἀλλὰ καὶ σωφροσύνη στὴν καθημερινή τους ζωή. Γι’ αὐτὸ καὶ ὁ αὐτοκράτορας τοὺς ἀπένειμε τὰ ἀξιώματα τοῦ πριμικηρίου καὶ τοῦ σεκουνδουκηρίου, ἀντίστοιχα. Ὅταν ὅμως ἔμαθε ὅτι οἱ δυὸ ἐπίλεκτοι στρατιῶτες του ἦταν χριστιανοί, δὲν ἤθελε μὲ κανένα τρόπο νὰ τὸ πιστέψει. Γιὰ νὰ πεισθεῖ λοιπὸν χειροπιαστά, ὀργάνωσε τελετὲς μὲ θυσίες σὲ εἰδωλολατρικὸ ναὸ καὶ κάλεσε νὰ παραστοῦν σ’ αὐτὲς οἱ ...
περισσότερα...

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ: ΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ: ΟΧΙ


ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ: Ν Α Ι
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ:     Ο Χ Ι
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ
ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
Πώς οι εθνικιστές για πολλοστή φόρα καπηλεύονται φαιδρώς και
διαστρέφουν το ακραιφνές εκκλησιαστικό και πατριωτικό ήθος του
αοιδίμου Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου

Μια σπηλιά τόσο μεγάλη που έχει το δικό της καιρό!

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του pentapostagma.gr: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Μία τεράστια σπηλιά με το δικό της καιρικό σύστημα ανακάλυψαν φωτογράφοι και σπηλαιολόγοι στην Κίνα κάνοντας λόγο για ένα από τα θαύματα της φύσης.

Έκπληκτοι άρχισαν να παρατηρούν το εσωτερικό της σπηλιάς στην επαρχία Τσονγκτσούνγκ , στο οποίο πυκνά σύννεφα έδιναν ένα ρομαντικό ύφος στην ατμόσφαιρα αν και δυσχέραιναν το έργο των σπηλαιολόγων. Η τροπική βλάστηση στους βράχους, τα βατράχια και οι καταρράκτες με τα τυρκουάζ νερά άφησαν άφωνους τους εξερευνητές.

Απίστευτο θαύμα της Αγίας Μαρίνας


Ή θαυματουργή εικόνα τής Αγία Μαρίνας στό νησί τής Άνδρου


Πολλές φορές στήν ζωή μας, σάν συνειδητοί Χριστιανοί, επικαλούμεθα τόν Θεό καί τούς Αγίους Του.
Αυτό λοιπόν έκανε καί μια οικογένεια από την Κύπρο, γνωστή από τις τηλεοπτικές εκκλήσεις της πριν  δύο χρόνια, για την εξεύρεση δότη προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για εγχείρηση στο μικρό παιδί τους, τον Ανδρέα που έπασχε από λευχαιμία.

Το πάθος της ακηδίας

to-pathos-tis-akidias
Η ακηδία
Εάν μας αιχμαλωτίσει περισσότερο από τα άλλα πά­θη η ακηδία, τότε η ψυχή μας ευρίσκεται σε μεγάλο αγώνα. Είναι πολύ φοβερό αυτό το πονηρό πνεύμα. Συγγε­νεύει πολύ με το πνεύμα της λύπης και νικά ιδιαίτερα αυ­τούς που ευρίσκονται στη μοναξιά. Όταν εγερθούν πε­λώρια τα κύματα λογισμών και παθών εναντίον της ψυ­χής, εκείνη την ώρα ο άνθρωπος νομίζει ότι δεν θα λυτρωθεί ουδέποτε απ’ αυτά.

Μήπως προτεσταντίζουμε;

mipos-protestantizoume

Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Προ καιρού εκδόθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών (ΠΣΕ) πολυσέλιδο επίσημο θεολογικό κείμενο από την Επιτροπή του "Πίστη και Τάξη" - Document No 214. Τίτλος του "Η Εκκλησία: Προς μια κοινή αντίληψη". Σ' αυτό χαιρετισμό απευθύνει   ο Προτεστάντης Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ Ολαφ Φίκσε Τβέϊτ και τον πρόλογο υπογράφουν οι υπεύθυνοι για τη σύνταξη του κειμένου, Ελληνορθόδοξος

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Κυριε σωσον με

π. Αυγουστίνος Καντιώτης


ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΚΟΡΠΙΩΝ ΕΙΜΕΘΑ


Διάβασα προχθές στον Ιεζεκιήλ, ότι τον έστειλε ο Θεός «εν μέσω σκορπίων»

Τώρα η κοινωνία μας έχει φοβερούς «σκορπιούς» που σε κεντούν, με συκοφαντίες και διαβολές. 
 Πράγματα φοβερά και απαίσια προσπαθούν να θλίψουν την ψυχήν σου. 
«Εν μέσω σκορπίων» είμεθα. 
Και αυτός που σήμερα φαίνεται ότι τάχατες σ’ ακούει, αν δεν κάνεις το θέλημα του που ζητά δεν το’ χει σε τίποτε αύριο να γίνει σκορπιός και να σε κεντά.

Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου: Ο Ιησούς Χριστός και οι πιστοί

agiou-ioanni-hrusostomou-o-ihsous-kai-oi-pistoi
Αυτός, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, είναι η Κεφαλή της Εκκλησίας, εμείς είμαστε το σώμα. Είναι δυνατόν να υπάρχει κενόν διάστημα μεταξύ κεφαλής και σώματος; Ασφαλώς όχι. Αυτός είναι ο θεμέλιος λίθος, εμείς η οικοδομή που θεμελιώνεται σ’ Αυτόν. Αυτός είναι η κληματαριά, εμείς οι κληματόβεργες. Αυτός είναι ο Νυμφίος, εμείς η Νύμφη του Εκκλησία. Αυτός είναι ο ποιμένας μας, εμείς τα πρόβατά του. Εκείνος είναι η οδός της ζωής, εμείς βαδίζουμε σ’αυτήν. Εμείς είμαστε ο Ναός ο πνευματικός. 

Η εξαπατητική δράση θρησκειών και παραθρησκειών και οι εμπορευματοποιημένες περί «σωτηρίας» πλάνες


exapatitiki-drasi-thriseion-kai-parathriskeion
Του Μοναχού Αββακούμ Αγιορείτου


Και μη μας ξενίζει που τόσο πολύ επιδιώκουν το «διάλογο» οι ποικίλες θρησκείες και παραθρησκείες. Αυτό που εμείς θεωρούμε «διάλογο» για εκείνους είναι πεδίο «μάρκετινγκ»…

Μπορεί άλλες εκκλησίες, ομολογίες ή θρησκείες να μετέρχονται οιασδήποτε θεμιτής ή αθέμιτης τακτικής στην υπηρεσία των στόχων τους και των προσδοκιών τους, στην Ορθοδοξία όμως δεν νοείται ούτε επιτρέπε­ται, υπό οποιαδήποτε μεθόδευση και μορφή, παρεκκλησιολογία και παρεκκλησιαστικότητα.  

ΓΙΑΤΙ ;;; ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ;;; ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ;;;

«Βόμβα» Τσίπρα: Η ΕΥΠ μας παρακολουθεί! – «Το τηλέφωνό μου και των βουλευτών μας, παρακολουθούνται» είπε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

 
Η απίστευτη καταγγελία έγινε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ο - Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε πως και ο ίδιος και οι βουλευτές του παρακολουθούνται από την ΕΥΠ - Η αποκάλυψη έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη η υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Ο Απόστολος Θωμάς


Ο Απόστολος Θωμάς

O Άγιος Θωμάς έζησε στα χρόνια του Ιησού Χριστού. Ήταν Ιουδαίος στην καταγωγή και ασκούσε το επάγγελμα του ψαρά. Όταν ο Ιησούς κάλεσε τον Θωμά να τον ακολουθήσει, εκείνος το έκανε αμέσως και έτσι από φτωχός ψαράς έγινε ένας από τους μαθητές του Χριστού.

Οι καλύτερες εικόνες του Σεπτεμβρίου μέσα από το φακό του National Geographic!

 
Το National Geographic δέχεται καθημερινά αμέτρητες εικόνες είτε από επαγγελματίες, είτε από ερασιτέχνες φωτογράφους. Δείτε ποιες εικόνες ξεχώρισαν τον μήνα Σεπτέμβριο!
ΔΕΥΤΕΡΑ  7  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013