Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἰάκωβος ὁ Ἀπόστολος καὶ Ἀδελφόθεος


Ἡ παράδοση ἀναφέρει ὅτι ἦταν ἕνας ἀπὸ τοὺς γιοὺς τοῦ Ἰωσὴφ ἀπὸ ἄλλη γυναίκα, γι’ αὐτὸ ὀνομαζόταν ἀδελφὸς τοῦ Κυρίου. Ἡ συγγενική του ὅμως σχέση μὲ τὸν Κύριο δὲν εἶναι ὁμόφωνα καθορισμένη. Ἀλλὰ τὸ γεγονὸς εἶναι ὅτι ὁ Ἰάκωβος ὁ ἀδελφόθεος ἔγινε πρῶτος ἐπίσκοπος Ἱεροσολύμων καὶ εἶναι αὐτὸς ποὺ ἔγραψε τὴν πρώτη Θεία Λειτουργία τῆς χριστιανικῆς Ἐκκλησίας. Ὁ Ἰάκωβος, λοιπόν, ποίμανε τὴν Ἐκκλησία τῶν Ἱεροσολύμων μὲ δικαιοσύνη, μὲ γενναία στοργὴ καὶ στερεότητα στὴν πίστη. Αὐτὸ ὅμως, ἐξήγειρε τὴ μοχθη ...
περισσότερα...

Τα παντζάρια – το παντζαρόζουμο και η υπέρταση

 
Υπέρταση….. τα ποσοστά της όλο και ανεβαίνουν…. εκτιμάται ότι αγγίζει περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού…. εκτιμάται ότι μέχρι το 2025 θα πλησιάσει το 35% και… οι ερευνητές επιμένουν ότι είναι αποτέλεσμα λανθασμένης διατροφής και μία από της κύριες αιτίες εμφάνισης:

«ΔΕΝ ανήκομεν εις της Δύσιν» - Άρθρο ταξίαρχου εα που θα προκαλέσει συζητήσεις.


"Γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της χώρας τώρα" ,προτείνει με άρθρο του ο απόστρατος ταξίαρχος Αντώνης Τσαμπάζης . Οι απόψεις του έχουν ενδιαφέρον αν και είμαστε βέβαιοι ότι σε κάποια σημεία το κείμενό του μπορεί να "ενοχλήσει" ,γιατί θα ενεργοποιήσει "κομματικά ένστικτα" και αντιλήψεις.

ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ : ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


Π Α Ι Δ Ο Μ Α Ζ Ω Μ Α 
ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 


ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
  Η κατωτέρω «σύνοψις» των σχετικών με το παιδομάζωμα κατά την περίοδον από 1ης Ιουνίου μέχρι 15ης Αύγουστου πληροφοριών, μαρτυριών και αποδείξεων, τας οποίας συνέλεξε και εξηκρίβωσεν η Βαλκανική Επιτροπή του ΟΗΕ, είναι ένα «ντάϊτζεστ», προπαρασκευασθέν από την γραμματείαν της Επιτροπής, ακριβώς ίνα χρησιμεύση από την αρμοδίαν υποε­πιτροπήν συντάξεως της συμπληρωματικής της εκθέσεως.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

.Η πίστη μας είναι σαν το μάτι. Δέχεται το μάτι μας μία τρίχα μέσα του; Όχι!
Όσο μικρή κι αν είναι το ενοχλεί, το μολύνει. Έτσι λοιπόν είναι και η πίστη μας. Δεν μπορεί να δεχτεί έστω και μία μικρή αλλοίωση, διότι αργά ή γρήγορα θα μολυνθεί και από τη μικρή αυτή αλλαγή, από τη μικρή αυτή "τριχούλα" μπορεί να χάσουμε ολόκληρο το μάτι, να αλλοιωθεί δηλαδή σιγά σιγά τόσο πολύ η Ορθόδοξη πίστη, η οποία πλέον να γίνει αιρετική.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ 'ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

altΥπάρχουν μερικές δυσκολίες στα σημερινά μας παιδιά να πλησιάσουν το μυστήριο της Μετανοίας.
Οι σημερινοί νέοι δυσκολεύονται να πλησιάσουν γενικά την Εκκλησία και τους κληρικούς γιατί καλλιεργείται μία προκατάληψη κατά της Εκκλησίας.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ

altΗ εμφάνιση είναι, θα λέγαμε, τα φύλλα, ενώ τα έργα οι καρποί.
Μη δώσεις λοιπόν σημασία στην εξωτερική εμφάνιση και θελήσεις να μιμηθείς τέτοιους ανθρώπους, με τη δικαιολογία ότι τάχα δεν είσαι εσύ καλύτερος απ᾿ αυτούς που πέφτουν στα πάθη. Στοχάσου αυτά που λέει η Γραφή, ότι «εν μεγάλη οικία ουκ έστι μόνον σκεύη χρυσά και αργυρά, αλλά και ξύλινα και οστράκινα, και α μεν εις τιμήν, α δε εις ατιμίαν» (Β´ Τιμ. 2:20).

ΑΓΑΠΑΣ ΜΕ;

1«Αγαπάς με;» (Ιωάν. κα΄, 15). Η ερώτηση που ετέθη από τον Ιησού στον Σίμωνα Πέτρο ισχύει και για τον καθένα μας. Είναι η ουσιαστική ερώτηση. Η απάντηση που θα δώσω προσδιορίζει τη σχέση μου με το Σωτήρα.
Θα τολμήσω να πω με τον Πέτρο:

ΕΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΒΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ, ΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ;;;

Δημοσκόπηση: Υψηλά ποσοστά για τη Χρυσή Αυγή (video)


Παρουσιάστηκε η δημοσκόπηση του καθηγητή Πανά, η οποία σε αντίθεση με τις αντίστοιχες γνωστών εταιρειών, παρουσιάζει σε ιδιαίτερα υψηλά δημοσκοπικά
ποσοστά την Χρυσή Αυγή, μετά και τα περιστατικά της προφυλάκισης τριών βουλευτών της.

Ανησυχείτε μήπως κάποιος παρακολουθεί το κινητό σας; Τι να κάνετε


Ανησυχείτε μήπως κάποιος παρακολουθεί το κινητό σας; Διαβάστε μερικά έξυπνα κόλπα για να προστατευτείτε.

1. Παρατηρήστε στο κινητό ασυνήθιστη «συμπεριφορά» όπως η οθόνη ενεργοποιείται μόνη της ή ανάβουν τα πλήκτρα.
ΤΕΤΑΡΤΗ  23  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013