Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Ένα «μήνυμα» του Αγίου Ανδρέα για την Ελληνική οικογένεια…




Άγιος Ανδρέας !


Ο προστάτης
μας, αλλά καί ο πρωτοστάτης μας στίς Παρακλήσεις του απέναντι τού Χριστού γιά να μή μάς καταστρέψει ένεκα τών πολλών "καλών πράξεων" πού καθημερινά σ΄ αυτή τήν Πολιτεία κάνουμε...


=============



«
....Σήμερα, ἀγαπητοί μου, εἶναι 30 Νοεμβρίου και α­πὸ αὔριο ἀρχίζει ὁ χειμώνας (Δεκέμβριος-Ἰ
ανουάριος-Φεβρουάριος).
Εορτάζει  ἕνας κορυφαῖος Άγι­ος και αυτός είναι ὁ Απόστολος Ἀνδρέας ὁ πρωτόκλητος.

Γέρων Εφραίμ εκ Αριζόνας (για παλαιοημερολογίτες), κείμενο & mp3


 Γέρων Εφραίμ εκ Αριζόνας  (για παλαιοημερολογίτες), κείμενο & mp3
 Γέρων Εφραίμ
(για παλαιοημερολογίτες)
Πριν από χρόνια ήταν ένας πνευματικός Κύπριος πάρα πολύ καλός. Αυτός ήτανε αρχικά στο Σταυροβούνι, είναι ένα μοναστήρι στην Κύπρο· ήτανε τότε νεώτερος, αλλά ιερομόναχος. Όταν ήταν σ’ αυτό το μοναστήρι, μου το διηγείτο ο ίδιος, εκεί έφυγε ένας Αγιορείτης ζηλωτής πατέρας, του παλαιού, βέβαια, ημερολογίου. Όταν λέμε «ζηλωτή», πρέπει να εννοούμε φανατικό παλαιοημερολογίτη, οι οποίοι καταδικάζονται από την Εκκλησία ως αιρετικοί και σχισματικοί.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἀνδρέας ὁ Ἀπόστολος ὁ Πρωτόκλητος


Μορφὴ βιβλική. Φυσιογνωμία προνομιοῦχος καὶ διαλεχτή. Πρῶτος ἀπ’ ὅλους τοὺς ἀποστόλους γνώρισε τὸν Ἰησοῦ, ἀλλὰ καὶ πρῶτος κλήθηκε νὰ τὸν ἀκολουθήσει, γι’ αὐτὸ καὶ Πρωτόκλητος. Τὸ ὄνομά του τὸ ἱερὸ κατέχει ἰδιαίτερη θέση στὴν ψυχὴ τῶν Ἑλλήνων. Αὐτὸς εἶναι ὁ Ἀνδρέας ὁ Πρωτόκλητος μαθητὴς τοῦ Χριστοῦ καὶ ὁ ἕνας ἀπὸ τοὺς Ἀποστόλους τοῦ Ἔθνους μας.   Ὁ Ἀνδρέας καταγόταν ἀπὸ τὴν Βηθσαϊδᾶ τῆς Γαλιλαῖας καὶ ἦταν γιὸς τοῦ Ἰωνᾶ καὶ ἀδελφὸς τοῦ πρωτοκορυφαίου Ἀποστόλου Πέτρου. Τὸ ἐπάγγελμά του ἦτα ...
περισσότερα...

Κατάχρηση ή απάτη;




Κατάχρηση ή απάτη;
Το ένα το θέλουμε ως υποκατάστατο. Το άλλο το επιδιώκουμε ως αυθεντική αναζήτηση. Το ένα είναι η διαρκήςενασχόληση πολλών λειτουργών (επισκόπων και πρεσβυτέρων) με μεταφορά λειψάνων και εικόνων. Μερικοί το κάνουν σχεδόν επί καθημερινής βάσης. Κάποιος π.χ: μητροπολίτης της Βορείου Ελλάδος φιγουράρει μέρα παρά μέρα σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα, υποδεχόμενος ή μεταφέρων λείψανα ή εικόνες.

Οι ναρκομανείς και τα στέκια της Αθήνας -Εικόνες του φωτογράφου Δημήτρη Μπούρα που προκαλούν φόβο [εικόνες]

Οι ναρκομανείς και τα στέκια της Αθήνας -Εικόνες του φωτογράφου Δημήτρη Μπούρα που προκαλούν φόβο [εικόνες]

Για όσους θεωρούν ότι τα ναρκωτικά είναι ροκ, «μαγκιά» και κουλτούρα, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δείχνουν τι ακριβώς είναι: Αίμα, άνθρωποι-φαντάσματα, σαπίλα...Ένα απίστευτο φωτογραφικό ντοκουμέντο που καταγράφει με ωμό τρόπο τις πιάτσες των ναρκωτικών....
ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
 
Οι μουσουλμάνοι της Νορβηγίας απαιτούν ξεχωριστό ισλαμικό κράτος και απειλούν με τρομοκρατικές ενέργειες εάν αυτή η απαίτησή τους δεν γίνει αποδεκτή.
Η Νορβηγία ήδη έχει συμπληρώσει το στάδιο 3 της ισλαμοποίησης. Ακολούθως αναφέρονται τα 3 στάδια.

Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ για κατάθεση πρότασης Νόμου "περί συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης"


Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ για κατάθεση πρότασης Νόμου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833 (19), Fax +30 210 4528332 e-mail: impireos@hotmail.com
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 27ῃ Νοεμβρίου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Ἡ κατάθεση πρότασης Νόμου ἀπό τόν «ΣΥΡΙΖΑ Ἑνωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» καί τήν ΔΗΜΑΡ γιά τήν ἐπέκταση τοῦ ἰσχῦοντος δυστυχῶς Νόμου «περί συμφώνου ἐλεύθερης συμβίωσης» πού μετατρέπει τό ἀνθρώπινο πρόσωπο σέ χρηστικό ἀντικείμενο καί μάλιστα ὑποκείμενο δικαιοπρακτικῆς ἐνέργειας στά λεγόμενα

Η νέα… γενιά υπερτροφών

 
Υπάρχουν μερικές λιγότερο γνωστές –από αυτές που έχουμε συνηθίσει- υπερτροφές, που βοηθούν στην καλή υγεία του σώματος, αλλά και σε μια λεπτή σιλουέτα, χωρίς να κοστίζουν μια περιουσία.

Ας κάνουμε τα σπίτια μας κρυφά σχολειά!!!

Ο κυρ-Φώτης ο Κόντογλου υπήρξε ένας από τούς γνησιότερους εκφραστές τής ελληνορδοδόξου παραδόσεώς μας, την οποία είχε ως κύριο δέμα στο συγγραφικό και καλλιτεχνικό του έργο, αγωνίστηκε όσο λίγοι για την προάσπιση και την αναβίωσή της στηλιτεύοντας την ξενομανία και τον μιμητισμό, άλλα κυρίως τήρησε πιστά τις αρχές και τις αξίες της στον προσωπικό του βίο μέχρι το τέλος τής ζωής του…

Ήμουν στο Παρίσι, τα είχα όλα – (Έτσι νόμιζα..).-π. Σωφρόνιος Σαχάρωφ

Ήμουν στο Παρίσι, τα είχα όλα ζούσα με τον καλλιτεχνικό κόσμο του Παρισιού και συμμετείχα σε όλες τις εκδηλώσεις.
Όμως τίποτα δεν μου έδινε χαρά και ανακούφιση.
Μετά από κάθε εκδήλωση του καλλιτεχνικού κόσμου, είχα μέσα μου κενό και αγωνία.
Ο λογισμός μου, μου έλεγε πως κάτι πρέπει να κάμω, για να φύγω από το αδιέξοδο, που με συνείχε…

Όμως δεν εύρισκα λύση.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ξερά δαμάσκηνα : ένα νόστιμο, γλυκό, «φορητό» σνακ για την δίαιτα

 
Χωρίς καθόλου λιπαρά, αλλά με πολλά θρεπτικά συστατικά και άφθονο σίδηρο, τα ξερά δαμάσκηνα είναι ένα νόστιμο, «φορητό» σνακ .
Από την αρχαιότητα ακόμα ήταν γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες των δαμάσκηνων, κάτι που οδήγησε στην ανάπτυξη από τότε ακόμα, τεχνικών αποξήρανσης.

Γέροντας Εφραίμ:Για να κερδίσουμε την σωτηρία μας, θα πρέπει να βάλουμε μία τάξι στη ζωή μας.

Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας
Όπως ο χειμώνας φέρνει το χιόνι και το χιόνι σκεπάζει το χορτάρι, δεν το ξεραίνει όμως, μάλλον το διατηρεί και το ζωογονεί έως την άνοιξι, οπότε φεύγει το χιόνι και πάλιν το χορτάρι είναι ανθηρό, ούτω πως συμβαίνει και στον πνευματικό αγώνα

Το θαύμα της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας σε νεαρό πατέρα


thauma-agias-anastasias-tis-romaias

Σε εποχές που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς τα γήινα και αγνοούν και περιφρονούν και αμφισβητούν την ουράνια πολιτεία, σε εποχές που λησμονούν και ειρωνεύονται τον Δημιουργό, Εκείνος δεν παύει να δείχνει δια του Yιού Του και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό και των Αγίων του, την αγάπη Του. 

Σισανίου Παύλος: Γιατί διαλύονται οι οικογένειες; (προδημοσίευση)


Σισανίου Παύλος
Του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλου


Η οικογένεια είναι το αληθινό, το γνήσιο, το θεοίδρυτο, το ευλογημένο κύτταρο της κοινωνίας και της ᾿Εκκλησίας, στο οποίο βλέπει το φως του ήλιου, ανατρέφεται, μεγαλώνει, μορφοποιείται, ωριμάζει, ολοκληρώνεται ο άνθρωπος.

ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ Η πνευματική διαθήκη όπως την συνέταξε ο νέος Όσιος Πορφύριος

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ (VIDEO)


15Tο ρεπορτάζ έκανε ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ΄΄Αγιορείτικου Βήματος΄΄, Γιώργος Θεοχάρης, μέσα από το τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA .
Χαρισματούχος, ταπεινός με περίσσευμα αγάπης που την  έδινε απλόχερα στον αναξιοπαθούντα . Γέροντας πορφύριος ο Καυσοκαλιβήτης, από τα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους ξεκίνησε την πνευματική πορεία του και εκεί κατέληξε. Βασικός σταθμός  του, ήταν η Αθήνα.
Ο Αγιος  της πλατείας Ομονοίας, έτσι τον αποκάλεσαν  άνθρωποι που τον γνώρισαν  στο παρεκκλήσι  της πολυκλινικής Αθηνών, δίπλα στην Ομόνοια.

Ηχούν χαρμόσυνα οι καμπάνες για την αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη.

Ηχούν χαρμόσυνα οι καμπάνες για την αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη.
Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προχώρησε στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη.
Σε πολλές ενορίες οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και η ορθοδοξία γιορτάζει την ένταξη ενός ακόμα μεγάλου και σύγχρονου Αγίου στο αγιολόγιο της.


«Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗ ΠΙΣΤΗ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ..."

Τελικά υπάρχουν ιεράρχες με ψυχικά τραύματα...

==============

Ὁ παπικὸς Ἀρχιεπίσκοπος Τήνου Νικόλαος: «Nαὶ μὲν ἀκόμη δὲν κοινωνοῦμε στὸ ἴδιο ποτήριο, ἀλλὰ κοινωνοῦμε στὸ ἴδιο περιεχόμενο». (tiniaki.gr/content.asp?id=4355) [

Ὁ Μητροπολ. Δημητριάδος Ἰγνάτιος σὲ ἐκδήλωση τῶν Ρωμαιοκαθολικῶν γιὰ τὴν Β´ Βατικανὴ Σύνοδο: «Ὁ Παπισμὸς δὲν εἶναι μέσα στὶς “ἀναγνωρισμένες ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία αἱρέσεις”! Σ’ αὐτὲς δὲν συμπεριλαμβάνονται οἱ Καθολικοὶ ἀδελφοί μας, οὔτε ἡ Καθολικὴ Ἐκκλησία»! (radiofloga.blogspot.gr)

Ο "ΑΑΑΑΓΙΟΣ" ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ... ΑΚΟΥΕΙ ;;;

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, Επιστολή προς τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο κ. Νικόλαο


Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, Επιστολή προς τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο κ. Νικόλαο
Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, Επιστολή προς τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο κ. Νικόλαο  
«……Αλλά ούτε, ως ορθόδοξος εγώ θεολόγος, μπορώ να πω για Σας τους Παπικούς ότι αποτελείτε Εκκλησία. Σεις βέβαια στην επιστολή Σας προς τον Μητροπολίτην Πειραιώς κ. Σεραφείμ γράφετε και λέγετε με ισχύ ότι αποτελείτε την «Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν» με την προσθήκη μάλιστα «όσο και αν αυτό κοστίζει εις σας», δηλαδή εις ημάς τους Ορθοδόξους. Εγώ όμως Σας λέγω, μετά από θεολογική μελέτη και σπουδή, ότι Σεις οι Παπικοί δεν είστε Εκκλησία……..» 

Γέροντα, πώς μπορεί κάποιος να χάσει την πίστη του ( Γεροντας Παϊσιος )

geronta-pos-mporei-kapoios-na-hasei-tin-pisti-tou

- Γέροντα, γιατί πολλοί άνθρωποι, ενώ πίστευαν, έχασαν την πίστη τους;

- Αν δεν προσέχει κανείς στα θέματα της πίστεως και της λατρείας, σιγά-σιγά ξεχνιέται και μπορεί νά γίνει αναίσθητος, νά φθάσει σέ σημείο νά μην πιστεύει τίποτε.

ΣΑΒΒΑΤΟΝ  30  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Είναι δίκαιο να αποφεύγουμε τον αιρετικό;

einai-dikaio-na-apofeugoume-ton-airetiko


Είναι δίκαιο οι πιστοί να αποφεύγουν τη συναναστροφή και τις συζητήσεις, με εκείνους τους ανθρώπους που ξέφυγαν από την ορθή πίστη και επιμένουν στην αίρεση.

Ἡ ἐλπίδα στόν Θεό ἐξαφανίζει τό κακό

elpida-sto-theo

Ἅγιος Μακάριος ὁ Αἰγύπτιος


Ὅταν κανείς ἔχει πάντοτε τήν ἐλπίδα του στόν Θεό, τότε τό κακό ἀποδυναμώνεται καί διαλύεται, ἐξαφανίζεται. 
Πολλές φορές βλέπουμε μερικούς νά εἶναι παράλυτοι ἤ ἀκρωτηριασμένοι, ὄχι ἀπο ἄλλο λόγο, ἀλλά ἀπό τίς ἁμαρτίες τους.  Ἡ ἁμαρτία εἶναι ρίζα ὅλων τῶν κακῶν. Καί οἱ ψυχικές ἀσθένειες, οἱ ἐπιθυμίες καί οἱ κακοί διαλογισμοί, ἀπό αὐτήν προέρχονται. 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ - «Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»!!!

augoustinos-kantiotis


Ακούστε τι έλεγε ένας «ακραίος», «κινδυνολόγος», «θρησκόληπτος», «φανατικός» κλπ όπως χαρακτηριζόταν από τον εσμό των γραικύλων ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης, ο μεγάλος Αγωνιστής της Ορθοδοξίας Αυγουστίνος Καντιώτης:

ΑΚΟΥΣΤΕ:ΕΔΩ

Ψευδόχριστοι και ψευδομεσσίαι από το 1000μ.Χ. μέχρι σήμερα...



Ο ευαγγελικός λόγος είναι σαφής. Και ακριβής. Και διαχρονικά επίκαιρος. Διαβάζουμε στο ιερό ευαγγέλιο του Λουκά: «βλέπετε μη πλανηθήτε πολλοί γαρ ελεύσονται επί το ονόματί μου λέγοντες ότι εγώ ειμί και ο καιρός ήγγικε· μη ουν πορευθήτε οπίσω αυτών» (Λουκ. 21, 8. Πρβλ. Ματθ. 24, 5).

Ευρώ ή Δραχμή – Μια σύντομη ιστορική αναλογία.


του Βασίλειου Αδαμίδη*
 
 Περί τα μέσα του 7ουπ.Χ. αιώνα, το Άργος κατέστη υπό την πεφωτισμένη ηγεσία του τυράννου Φείδωνα η σημαντικότερη πόλη της Πελοποννήσου. Επικρατώντας έναντι των Σπαρτιατών και ρυθμίζοντας τα εσωτερικά των Ηλείων (σχετικά με τον υπεύθυνο για την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων), αύξησε κατακόρυφα την επιρροή της πόλεώς του. Η δύναμη όμως του Άργους έγινε αισθητή και στην υπόλοιπη Ελλάδα.