Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Συλλογή από φανταστικές χειμωνιάτικες εικόνες από το National Geographic


Ο χειμώνας σαν εποχή έχει την δική του ομορφιά και τον National Geographic την αναδεικνύει!
ΕΤΣΙ ΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ!

ΤΟΥ   ΝΙΚΟΛ.   ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
 
Άκουσα πριν λίγο καιρό χριστιανούς γονείς να συζητούν για τον τρόπο που ζουν οι νέοι σήμερα προ του γάμου και με κάποια συγκατάβαση κατέληξαν: «Τι να κάνουμε; έτσι ζουν οι νέοι σήμερα».
Λυπήθηκα πάρα πολύ όταν άκουσα αυτά τα λόγια, που φανερώνουν την εκκοσμίκευση των σημερινών χριστιανών και σκέφτηκα: αν κάποιο παιδί αρρωστήσει βαριά, πόσο θα πικραθούν και θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ οι γονείς του;

"ΨΥΧΗ ΝΗΦΕ ΙΝΑ ΣΩΘΗΣ, ΣΩΜΑ ΕΡΓΑΣΑΙ ΙΝΑ ΤΡΑΦΗΣ" !!!

Εργασία και προσευχή

Εργασία και προσευχή 
Από το Γεροντικό

Ανέβηκε κάποτε στο Σινά ένας μοναχός από μακρινή σκήτη και φιλοξενήθηκε στο ησυχαστήριο του Αββά Σιλουανού. Βλέποντας τους υποτακτικούς του να εργάζονται εντατικά, είπε στον Γέροντα κάπως υπεροπτικά:
- Μη εργάζεσθε την απολλυμένην βρώσιν. «Μαρία γαρ την αγαθήν μερίδα εξελέξατο».

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ !!!

Η αγέλη και ο Διαμαντόπουλος

tsipras_diamantopoulos
Παναγιώτης Ασημακόπουλος
Εμφανίστηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος στο αργείτικο καρναβάλι για να «κηδέψει» την κρίση. Είχε ντυθεί παπάς και σε κάποια στιγμή «κοινώνησε» τους ακολούθους του που χασκογελούσαν, με ένα γουδί και ένα ξύλινο κουτάλι που παρέπεμπαν στο Άγιο Δισκοπότηρο.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΟ ΕΤΗΣΙΟΝ ΣΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ, 2013.

 ΤΟ ΕΤΗΣΙΟΝ ΣΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ
Τήν Τρίτην, 18ην/31ην Δεκεμβρίου 2013, ἔλαβε χώραν τό καθιερωμένον ἐτήσιον σάρωμα- καθάρισμα τῆς Βασιλικῆς τῆς Γεννήσεως εἰς Βηθλεέμ, συμφώνως πρός τό ἀνέκαθεν ἰσχῦον προσκυνηματικόν καθεστώς.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡIΟΝ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ.

Τήν Κυριακήν, 16ην /29ην Δεκεμβρίου 2013, ἑωρτάσθη ἡ Κυριακή τῶν Προπατόρων, ὡς μνήμη τῶν πρό τοῦ Νόμου καί μετά τον Νόμον κατά σάρκα Προπατόρων τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἤτοι ἀπό Ἀβραάμ τοῦ Πατριάρχου, Ἰσαάκ τοῦ ἐξ ἐπαγγελίας γεννηθέντος υἱοῦ αὐτοῦ, Δαβίδ τοῦ πρᾳοτάτου βασιλέως , Δανιήλ τοῦ προφήτου καί τῶν τριῶν παίδων τῶν τήν φλόγα εἰς δρόσον μεταβαλλόντων, εἰς τόν ἐπ’ ὀνόματι αὐτῶν ἱερόν ναόν εἰς τό Χωρίον τῶν Ποιμένων-Μπετσαχούρ.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ – Της έδωσαν ένα χρόνο ζωής και δείτε τι έκανε…


Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η Suzan Spencer Wedel η οποία με τη συγκλονιστική της ιστορία προτρέπει τους πάντες  να μην το βάζουν κάτω και να μην παραδίδουν εύκολα τα όπλα γιατί απλά… η ζωή είναι ωραία έστω και για λίγο.
Η 45χρονη δημοσιογράφος έμαθε ότι πάσχει από μια ανίατη ασθένεια που της επιτρέπει να ζήσει για ακόμα έναν χρόνο.

Αγριολούλουδα με φαρμακευτικές ιδιότητες!

αγριολούλουδα
Εκατό αγριολούλουδα της περιοχής της Νότιας Πίνδου και των Μετεώρων από τα οποία παρασκευάζονται εκατοντάδες βιομηχανικά φάρμακα «έκλεισε» στις …
σελίδες ενός λευκώματος ο πρώην δασάρχης Καλαμπάκας
Εκατό αγριολούλουδα της περιοχής της Νότιας Πίνδου και των Μετεώρων,

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Θεόπεμπτος καὶ Θεωνᾶς


Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Θεόπεμπτος ἦταν Ἐπίσκοπος κατὰ τὴν ἐποχὴ τοῦ αὐτοκράτορα Διοκλητιανοῦ (284 – 305 μ.Χ.). Ὅταν ὁ αὐτοκράτ&om ...
περισσότερα...

Γέροντας Παϊσιος: Αρρώστιες και ατυχήματα από κατάρες

Γέροντας Παϊσιος
Πολλές αρρώστιες που δεν βρίσκουν οι γιατροί από τι είναι, μπορεί να είναι από κατάρα. Τι να βρουν οι γιατροί, την κατάρα;
Μια φορά μου έφεραν στο Καλύβι έναν παράλυτο. Ολόκληρος άνδρας, δεν μπορούσε να καθήση. Το κορμί του ήταν τεντωμένο σαν ξύλο.

Συγκλονιστικός διάλογος άθεου επιστήμονα με ιερέα!

Συγκλονιστικός διάλογος άθεου επιστήμονα με ιερέα
Ένας ιερέας καθόταν στο κελί του και ξεχώριζε την αλληλογραφία του.
Ξαφνικά χωρίς την συνηθισμένη προσευχή μπήκε η νεοκώρος και ψιθύρισε πολύ έντονα σαν να έλεγε κάποιο μυστικό νέο το οποίο δεν θα’ πρεπε να ακούσει κάνεις : “Κάποιος άγνωστος φαίνεται από τους άρχοντες θέλει να σας μιλήσει. Δεν τον έχω ξαναδεί ούτε σε σας, ούτε στο ναό. Μάλλον είναι περαστικός”. “Άφησέ τον να μπεί”, είπε ο ιερέας.

Ο Άγιος Νεομάρτυς και Οσιομάρτυς Ονούφριος

Άγιος Νεομάρτυς και Οσιομάρτυς Ονούφριος
Οι γονείς του ήταν ευσεβείς Χριστιανοί, ο πατέρας του μάλιστα έγινε μοναχός μαζί του στο Άγιο Όρος με το όνομα Δανιήλ. Από μικρός έλαβε επιμελημένη ανατροφή, έμαθε δε και γράμματα στο σχολείο.

Όσμιο: Το πιο ακριβό μέταλλο στον κόσμο! 8 τόνοι χρυσού για 1 κιλό όσμιο!!! Για αυτό "κυνηγάνε" την Ελλάδα...

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ!!!!! ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΝΑ

Τά Φώτα στην Μικρά Ασία…






Η γιορτή τών Φώτων στήν λησμονημένη Ιωνία μας...



Οί μέρες των εορτών αύριο μεθαύριο τελειώνουνε, πήραμε κάποια νότα χαράς έστω και με άδειες τσέπες αρκετοί από εμάς, μας περιμένει  τώρα στυγνό το αύριο,
αλλά και πάλι να μάθουμε να μη απελπιζόμαστε γιατί κάθε μέρα πού περνάει φέρνει πάνω της και μια αλλαγή, και άς ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει στο τέλος, κάποια νέα κατάσταση θα ξεφυτρώσει…

Συνεχή Θαύματα του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης

 Θαύματα του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης
Τα θαύματα του Αγίου τελειωμό για τους πιστεύοντες δεν έχουν… έχουν γραφτεί τόμοι και θα συνεχίζονται να γράφονται όσο υπάρχει ζωή και βάσανα αρρώστιες και προβλήματα..

Αναφέρουμε σήμερα στην αναρτησή μας πιο κάτω μια επώνυμη μαρτυρία βρισκοντάς την στο διαδικτυο.. από μας δεν είναι διασταυρωμένη αλλα ποιος ο λόγος από την άλλη πλευρά να είναι ψέμα…

Μην πιπιλίζης σαν καραμέλα τους λογισμούς και ύστερα… απελπίζεσαι!

Μην πιπιλίζης σαν καραμέλα τους λογισμούς και ύστερα... απελπίζεσαι
- Γιατί, Γέροντα, μου περνούν στο μοναστήρι διάφοροι κακοί λογισμοί, ενώ στον κόσμο
δέν γινόταν αυτό; Έγώ τους επιτρέπω;


- Όχι, ευλογημένη! Άσ’ τους να ερχωνται και νά φεύγουν. Μήπως τα αεροπλάνα πού
περνούν πάνω από το μοναστήρι και σου χαλούν τήν ησυχία σέ ρωτούν;

Τα απόκρημνα ασκηταριά στα Καρούλια – Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες!

Τα απόκρημνα ασκηταριά στα Καρούλια

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΑΛΛΗΛΙΑ !!!


ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΟΤΕ, ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΘΕΝΟΣ, ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΙΩΝΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ !!!

Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος: ”Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι η Μητέρα Εκκλησία του Σλαβικού κόσμου”

Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος
Η απάντηση του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας, στην πρόσφατη απόφαση του Πατριαρχείου Μόσχας περί του Πρωτείου, για την Σύναξη Προκαθημένων, για την Αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου  και  τον Οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ

Όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ
Εορτάζει στις 2 Ιανουαρίου εκάστου έτους.
Βιογραφία
Ο Όσιος Σεραφείμ γεννήθηκε στο Κουρσκ της Ρωσίας στις 19 Ιουλίου 1759 μ.Χ. και ονομάσθηκε Πρόχορος. Οι γονείς του, Ισίδωρος και Αγάθη Μοσνίν, ήταν ευκατάστατοι έμποροι. Ο πατέρας του είχε εργοστάσια πλινθοποιίας και παράλληλα αναλάμβανε την ανέγερση πέτρινων οικοδομημάτων, ναών και σπιτιών.

ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΕΠΙΟΥ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΑΓΚΕΣΤΑΝ
Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π
Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει προ μηνών και είχαμε δημοσιοποιήσει και στην Ελλάδα, ότι δηλαδή συνελλήφθησαν στο Ικόνιο της Τουρκίας άτομα που εμπλέκονται στον βιντεοσκοπημένο  σφαγιασμό των μητροπολιτών Χαλεπίου, Παύλου Γιαζίζι και Γιοχάννα Ιμπραήμ.

Ο σατανάς θέλει φασαρία μέσα στο σπίτι ( Αγιος Πορφύριος )

Ο σατανάς θέλει φασαρία μέσα στο σπίτι
- Για τις σχέσεις του ανδρογύνου ;Πώς να συμπεριφέρεσαι; Τι σου έλεγε;

- Μου έλεγε πολλά . Έλεγε, δηλαδή, ότι πρέπει να συνεννοούμαστε ,να προσευχόμαστε μαζί. Αυτό μου τόνισε πολλές φορές. Η προσευχή πρέπει να είναι κοινή. Όταν τα παιδιά μου ήταν φοιτητές, του έλεγα ότι προσεύχομαι για να περάσουν τις εξετάσεις.

ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

 ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ
Πήγαιναν να καταργήσουν την θρησκεία, γιατί νόμιζαν ότι η θρησκεία δημιουργεί προβλήματα. Τώρα σιγά-σιγά βλέπουν ότι ο άνθρωπος, όταν δεν πιστεύη, δεν έχει φρένο και γίνεται θηρίο· δεν μπορεί να σταθή χωρίς ιδανικά. Ένας δημοσιογράφος πήγε σε έναν παλιό πολιτικό, κομμουνιστή, και τον ρώτησε: «Τι …πρέπει να προσέξουν οι σημερινοί πολιτικοί για να πετύχουν και τι για να μην αποτύχουν;»

Τι σημαίνει βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος;

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς
Διάβασες στο Ευαγγέλιο τους λόγους του Χριστού: «Πάσα αμαρτία και βλασφημία αφεθήσεται τοις ανθρώποις, η δε του Πνεύματος βλασφημία ουκ αφεθήσεται τοις ανθρώποις… ούτε εν τω νυν αιώνι ούτε εν τω μέλλοντι» (Ματθ.12,31-32).

Και ρωτάς τι σημαίνει βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος;

ΚΥΡΙΑΚΗ  5  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ