Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Βολτάρουμε στα πιο όμορφα χωριουδάκια όλου του κόσμου!! Γραφικά, ατμοσφαιρικά... ΥΠΕΡΟΧΑ!!!

Ημερομηνία: 13 Δεκεμβρίου 2013
Βολταρουμε στα πιο ομορφα χωριουδακια ολου του κοσμου!! Γραφικα, ατμοσφαιρικα... ΥΠΕΡΟΧΑ!!!
Σας ταξιδεύουμε στα 18 ομορφότερα χωριά του πλανήτη μας!! Άλλα γνωστά, τα περισσότερα όχι τόσο, και ένα ελληνικό ανάμεσα τους (αν και έχουμε πολλά περισσότερα!)!

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Καταφύγιο Προσευχής

Προσευχή
Η προσευχή συνοψίζει μια προσμονή. Το πρόβλημα είναι ότι πολύ συχνά γινόμαστε τόσο εγωκεντρικοί, τόσο λίγο ταπεινοί! Γι’ αυτό είναι καλό να προσευχόμαστε: “Κύριε, ελευθέρωσέ με από τον εαυτό μου και ένωσέ με με Σένα!” – μια κραυγή της καρδιάς. Είναι παρόμοια με την προσευχή “Πιστεύω, Κύριε, βοήθει μου τη απιστία!”. Συχνά είναι ανάγκη να παρακαλούμε για συγχώρηση.

Παπα – Τύχων Αγιορείτης: Πώς θα διώξουμε τα σαρκικά πάθη και τους αμαρτωλούς λογισμούς

Παπα - Τύχων Αγιορείτης
Πολύ στενοχωριόταν, όταν έβλεπε καλοθρεμμένο νέο, και περισσότερο, όταν έβλεπε καλοθρεμμένο Καλόγηρο, επειδή δεν ταιριάζουν τα παχιά με το Αγγελικό Σχήμα.
Μια μέρα τον επισκέφτηκε ένας λαϊκός πολύ χονδρός και του λέει:
- Γέροντα, έχω πόλεμο σαρκικό με βρώμικους λογισμούς, πού δεν μ’ αφήνουν καθόλου να ησυχάσω.

Πόσες και ποιές Οικουμενικές Συνόδους έχουμε;

Πόσες και ποιές Οικουμενικές Συνόδους έχουμε
Η Α’ Οικουμενική σύνοδος έγινε στην Νίκαια το έτος 325, επί αυτοκρατορίας Μ. Κωνσταντίνου. Πήραν μέρος 318 Πατέρες εκ των οποίων και οι Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Σπυρίδωνας και Άγιος Νικόλαος. Το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η καταδίκη της αίρεσης του Αρείου.
Η Β’ Οικουμενική σύνοδος έγινε στην Κωνσταντινούπολη το έτος

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Τήν ἑπομένην ἡμέραν τῶν Χριστουγέννων, Τετάρτην 26ην Δεκεμβρίου 2013 / 8ην Ἰανουαρίου 2014, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς Συνάξεως τῆς Θεοτόκου.
1ον   Εἰς τό Πατριαρχεῖον
Ἐνωρίς τήν πρωΐαν προεξῆρξε τοῦ ἑορτίου Ὄρθρου τῶν Χριστουγέννων καί τῆς Θείας Λειτουργίας ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος,

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι 38 Ἀββάδες οἱ ἐν τῷ ὄρει Σινᾷ ἀναιρεθέντες


Ἡ ἱερότητα τοῦ ὄρους Σινᾶ ἦταν ἑπόμενο νὰ ἑλκύσει ψυχὲς Ὁσίων καὶ Ἀναχωρητῶν, οἱ ὁποῖοι κατὰ τοὺς πρώτους αἰῶνες τοῦ &Ch ...
περισσότερα...

Η αρχή της δημόσιας δράσης του Ιησού και η έννοια της Βασιλείας του Θεού

εικονα-δημοσια-δραση-του-χριστου 

Μιχαήλ Χούλη, Θεολόγου
«Μετά τη σύλληψη του Ιωάννη, ήρθε ο Ιησούς στη Γαλιλαία και κήρυττε το ευαγγέλιο του Θεού. Έλεγε ότι ο χρόνος έχει συμπληρωθεί και ότι ήδη έφτασε η βασιλεία του Θεού. “Μετανοείτε και πιστεύετε στο χαρμόσυνο αυτό μήνυμα της σωτηρίας”» δίδασκε (Μκ. 1,14-15).

Καλλιέργειες 3 σε 1!


Μία φάρμα για σαλάτες, κοτόπουλα και ψάρια; Είναι όχι μόνο δυνατόν, αλλά και ιδιαίτερα παραγωγικό: η μία καλλιέργεια υπηρετεί την άλλη με όφελος για τον αγρότη!
Καλλιέργειες 3 σε 1!

Ξοφλήστε τα χρέη σας – μας λένε – για να επιστρέψετε στην ανάπτυξη. Αλλά ανάπτυξη… με ποια παραγωγή; Η βιομηχανική μάς τελείωσε και η γεωργική χαροπαλεύει με τις γεωτρήσεις που στραγγίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

ΜΟΝΑΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ: “ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ….”

Το τελευταίο μήνυμα μιάς μοναχής

o άνθρωπος κλειδί της υπόθεσης η γερόντισα Πελαγία
o άνθρωπος κλειδί της υπόθεσης η γερόντισα Πελαγία
Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ./ Σταφυλά Π.

“Ευτυχισμένες θα είμαστε αν πεθάνουμε για το Χριστό.” Αυτά ήταν τα λόγια της λιβανέζας μοναχής Mariam al – Haber , στην τελευταία συζήτηση που είχε μ’έναν από τους γονείς της πριν αυτή και οι υπόλοιπες αδελφές απαχθούν στις 6 Δεκεμβρίου από τη μονή της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να είμαστε δυνατοί στους πειρασμούς της ζωής

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Να είμαστε δυνατοί στους πειρασμούς της ζωής
Ας μην ανησυχούμε λοιπόν, ας μην αδημονούμε όταν μας έρχονται πειρασμοί. Γιατί, αν ο χρυσοχόος γνωρίζει πόσο χρόνο πρέπει ν’ αφήσει το χρυσάφι στο καμίνι και πότε να το βγάλει και δεν το αφήνει να μένει στη φωτιά μέχρι να καταστραφεί και να κατακαεί, πολύ περισσότερο το ξέρει αυτό ο Θεός και, όταν δει ότι γίναμε πιο καθαροί, μας ελευθερώνει από τους πειρασμούς, ώστε να μην ανατραπούμε και πέσουμε από το πλήθος των κακών. Ας μη δυσανασχετούμε λοιπόν, ας μη γινόμαστε μικρόψυχοι όταν μας έρθει κάτι από τα απροσδόκητα, αλλά ας αφήνουμε αυτόν που τα ξέρει καλά αυτά να δοκιμάζει στη φωτιά την ψυχή μας, όσο καιρό θέλει. Γιατί το κάνει αυτό για το συμφέρον και το κέρδος εκείνων που δοκιμάζονται.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο Μητροπολίτης Πατρών για την αυριανή επέτειο επανακομιδής του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου

Μητροπολίτης Πατρών


Αγαπητοί μου,

Η Πάτρα έχει την μεγάλη ευλογία από τον Θεό, να κατέχη ως θησαυρό πνευματικό, πολύτιμο και αδαπάνητο, μαζί με την Αγία Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του.


Γιατί οἱ νέοι φεύγουν ἀπό τήν Ἐκκλησία; Ἀπαντᾶ ὁ Ἅγιος Πορφύριος.

Ἅγιος Πορφύριος
Ὁ ἔπαινος κάνει τούς νέους ἐγωιστές, ἀπροσάρμοστους καί ἄθεους.
Δίδασκε ὁ θεόσοφος Παιδαγωγός Ἅγιος Πορφύριος: «Ἡ ἀλήθεια τοῦ Χριστοῦ τονίζει ὅτι, ἅμα ἐπαινεῖς ἕναν ἄνθρωπο, τόν κάνεις ἐγωιστή. Ὁ ἐγωιστής εἶναι ὁ μπερδεμένος, ὁ ὁδηγούμενος ὑπό τοῦ διαβόλου καί τοῦ κακοῦ πνεύματος. Ἔτσι, μεγαλώνοντας μέσα στόν ἐγωισμό, ἡ πρώτη του δουλειά εἶναι ν’ ἀρνεῖται τόν Θεό καί νά εἶναι ἕνας ἐγωιστής ἀπροσάρμοστος μέσα στήν κοινωνία».

Πρωταρχικὸς στόχος τῆς ζωῆς τοῦ ἀνθρώπου εἶναι ἡ μετάνοια

Πρωταρχικὸς στόχος τῆς ζωῆς τοῦ ἀνθρώπου εἶναι ἡ μετάνοια
Γράφει ὁ πατὴρ Ἰωὴλ Κωνστάνταρος
Εὐαγγελικὸ Ἀνάγνωσμα Κυριακῆς μετὰ τὰ Φῶτα
(Ματθ. Δ’ 12-17)
Ὁ μεγαλύτερος τῶν Προφητῶν, ὁ Τίμιος τοῦ Κυρίου Πρόδρομος, ὁ ἀσυμβίβαστος καὶ κήρυκας τῆς μετανοίας, ὑπέγραψε τὸ ἐλεγκτικό του κήρυγμα κατὰ τοῦ Ἡρώδη μὲ τὸ ἴδιο του τὸ αἷμα. Μὲ τὸν ἀποκεφαλισμό του, ὄχι μόνο εὐαγγελίστηκε τὶς ψυχὲς στὸν Ἅδη, καὶ κατέστη ὁ μεγαλύτερος τῶν Ἁγίων,

Βίος Αγίας Τατιανής της Μάρτυρος

Βίος Αγίας Τατιανής της Μάρτυρος
Η Αγία Μάρτυς Τατιανή καταγόταν από τη Ρώμη και έζησε κατά την εποχή του αυτοκράτορα Αλεξάνδρου του Σεβήρου (222 – 235 μ.Χ.). Ο πατέρας της είχε διατελέσει
ύπατος.

Τα χείλη τους κινούνται, αλλά τ’ αυτιά τους…δεν ακούνε

α χείλη τους κινούνται, αλλά τ' αυτιά τους...δεν ακούνε

Πολλοί μπαίνουν στην εκκλησία, λένε διάφορες προσευχές και βγαίνουν. Βγαίνουν, χωρίς να γνωρίζουν τι είπαν. Τα χείλη τους κινούνται, αλλά τ’ αυτιά τους δεν ακούνε. Εσύ ο ίδιος δεν ακούς την προσευχή σου, και θέλεις να την ακούσει ο Θεός; “Γονάτισα”, λες. Γονάτισες, αλλά, ενώ το σώμα σου ήταν μέσα, ο νους σου πετούσε έξω.

ΤΡΙΤΗ  14  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2014

 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

DIE WELT: OΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


1H γερμανική εφημερίδα Die Welt: σε άρθρο με τίτλο "Οι πιο σημαντικές αλλαγές στην Ελλάδα" σημειώνει μεταξύ άλλων πως οι Έλληνες πάνε περισσότερο στην εκκλησία


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ...ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΜΕΣΩ ΟΡΙΑΝΑ ΦΑΛΑΤΣΙ


1Απάντηση στους αυτόκλητους... αντιρατσιστές κάθε είδους επιχειρεί να δώσει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος από το προσωπικό του ιστολόγιο με ένα κείμενο της γνωστής Ιταλίδας δημοσιογράφου Οριάνα Φαλάτσι.
Διαβάστε τι λέει: 
Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ!
Της Oriana Fallaci*
(από το βιβλίο της «H Οργή και η Περηφάνεια», 2003. )

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ...ΜΑΓΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ


1Του Μανώλη Κείου
Πολέμησαν την αργία της Κυριακής, εμπορευματοποίησαν τα Χριστούγεννα, κάνουν αργίες εορτές όπως των Τριών Ιεραρχών και τώρα είναι έτοιμοι να... μαγαρίσουν και την Καθαρά Δευτέρα!

ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

1«Ταπείνωσις, Χριστού μίμησις».
Μέγας Βασίλειος

«Μητέρα της πηγής είναι η άβυσσος των υδάτων· πηγή δε της διακρίσεως η ταπείνωσις».
Άγιος Ιωάννης ο Σιναίτης
«Οὐδεν ταπεινοφροσύνης ἰσον».

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ

1Eπιστολή του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς σε πνευματικό του παιδί
(Μετάφραση Αρχιμανδρίτης Άβελ Κωνσταντινίδης)
"Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστίν η βασιλεία των ουρανών". Ναι, έτσι είπε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Μα αυτό συ το μπερδεύεις.
Συγχέεις την την "πτωχεία του πνεύματος", που εξυμνεί ο Χριστός, με τη χαζομάρα! Αλλά όχι! Δεν έχεις δίκιο.

«Επιστολή του Ιωάννου Μακρυγιάννη προς τους Νέους» «… Η Επανάσταση δεν έγινε μονάχα το ’21…»


«Επιστολή του Ιωάννου Μακρυγιάννη προς τους Νέους» «… Η Επανάσταση δεν έγινε μονάχα το ’21…»
«Επιστολή του Ιωάννου Μακρυγιάννη προς τους Νέους»
«… Η Επανάσταση δεν έγινε μονάχα το ’21…»
Αγαπητά μου Παιδιά,
Μαζί με πολλούς άλλους άξιους και γενναίγους Έλληνες πολεμήσαμε και λευτερώσαμε τούτο τον τόπο που πατάτε εσείς, και να στοχάζεστε πως τον λευτερώσαμε για σας που γεννηθήκατε σε πατρίδα ελεύθερη, γιατί εμείς λίγο την απολάψαμε, ότι, μόλις εδιώξαμε τους Τούρκους, αρχίσαμε να τρώμε ο ένας τον άλλον κι έτσι μας βρήκαν διαιρεμένους οι Μπαυαροί και μας τζαλαπάτησαν.