Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

"Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ" !!!


Ο ΙΕΡΕΑΣ


1του Μητροπολίτου Προικοννήσου Ιωσήφ

Ο Ιερέας δεν είναι ένα συνηθισμένο πρόσωπο. Παρά τις αμαρτίες, οι οποίες αναπόφευκτα ως άνθρωπο τον βαρύνουν, παρά τις ατέλειες και τις βρότειες(ανθρώπινες) αδυναμίες του, εξαιτίας της αγίας ιεροσύνης που φέρει, βρίσκεται ανάμεσα στο Θεό και στους ανθρώπους. Μεταξύ ουρανού και γης! Γιατί η ιεροσύνη «τελείται μεν επί της γης, τάξιν δε επουρανίων έχει ταγμάτων…».

Η ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ

1Πριν πολλά χρόνια και μετά την λήξη του εμφυλίου σπαραγμού και του αδελφοκτόνου πολέμου, σε κάποιο χωριό, έγινε ένας φόνος, για πολιτικούς μάλλον λόγους και εξαιτίας του μεγάλου φανατισμού, που επικρατούσε εκείνη την εποχή. Κατηγορήθηκε, λοιπόν κάποιος χωριανός, ο Πέτρος και με τις μαρτυρίες πέντε συγχωριανών του δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: Η ΠΙΣΤΗ ΣΥΖΥΓΟΣ (ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)

1-Γέροντα, μια γυναίκα την εγκατέλειψε ο άνδρας της, πήρε και το παιδί, και έχει σχέσεις με δύο άλλες γυναίκες. Με ρώτησε τι να κάνη.
-Να της πης, όσο μπορεί, να κάνη υπομονή, προσευχή, και να φέρεται με καλοσύνη. Να περιμένη να μη διαλύσει τον γάμο η ίδια. Κάποιος περιφρονούσε την γυναίκα του, την κακαμεταχειριζόταν, και αυτή τα ανατιμετώπιζε όλα με υπομονή και καλοσύνη, μέχρι που πέθανε σχετικά νέα. Όταν έκαναν την εκταφή της, βγήκε από τον τάφο μία ευωδία. Απόρησαν όσοι βρίσκονταν εκεί.

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ;;; ΕΣΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;;; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ;;; ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ... "ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΙΑ" ΔΑΚΡΥΑ ;;;

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


1Με ανακοινωθέν που εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Δευτέρα, ζητά την κινητοποίηση των διεθνών φορέων και των μεγάλων δυνάμεων για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στη Συρία.

ΣΕΞ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ : Του «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ»

Islam-in-France
ΣΕΞ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
               Η Γαλλία κατά την εποχή της νεωτερικότητας καυχάται για την πρωτοπορία στον αγώνα για την καταπολέμηση του σκοταδισμού του Μεσαίωνα! Ο αγώνας αυτός είχε ως κύριο στόχο την αμφισβήτηση κάθε μορφής αυθεντίας, του κοσμικού άρχοντα και του δορυφόρου αυτού θρησκευτικού ηγέτη, αρχικά, του Θεού στη συνέχεια. Από την αμφισβήτηση, μέσω του λεγομένου διαφωτισμού, η  διανόηση και μεγάλο τμήμα του λαού στη συνέχεια πέρασαν στην άρνηση της ύπαρξης του Θεού!

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Άγιοι Τριάντα Τρεις Πατέρες εν Ραϊθώ αναιρεθέντες


Άγιοι Τριάντα Τρεις Πατέρες εν Ραϊθώ αναιρεθέντες
Άγιοι Τριάντα Τρεις Πατέρες εν Ραϊθώ αναιρεθέντες 
Ὡς πρὶν Ῥαχὴλ τὰ τέκνα, νῦν τοὺς Ἀββάδας,
Κλαίει Ῥαϊθώ, συγκεκομμένους σπάθαις. 
Βιογραφία 
Δύο μέρες μακριά από το όρος Σινά, προς την Ερυθρά θάλασσα, ήταν η έρημος της Ραϊθού, στο εσωτερικό της οποίας ζούσαν χριστιανοί αναχωρητές. Ήταν δε συγκεντρωμένοι πάνω σ' ένα όρος. Αλλά την ίδια μέρα (κατ' άλλους την 22α Δεκεμβρίου), που έγινε η σφαγή των πατέρων στο όρος Σινά,

Η Αποκρυφιστική προέλευσις του Πανθρησκειακού οράματος της «Νέας ̓Εποχής»


Η  Αποκρυφιστική προέλευσις του Πανθρησκειακού οράματος της «Νέας ̓Εποχής»
Η Αποκρυφιστική προέλευσις του Πανθρησκειακού οράματος της «Νέας Εποχής»
Του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου
(M. Th.)
Σε πολλούς και ποικίλους χώρους γίνεται λόγος για την ανεκτικότητα, την συμφιλίωση, την συνεργασία και την προσφορά στην πρόοδο του ανθρώπου από την ποικιλόμορφη συνεργασία των διαφόρων θρησκειών.
̓

ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΜΑΑΛΟΥΛΑ; ΝΕΚΡΟΣ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ…

Σύλησαν και τον ιερό τάφο της Αγίας Θέκλας, οι τζιχαντιστές
Ο τζιχαντιστής/ληστής των Ιερών Μονών της Μααλούλα
Ο τζιχαντιστής/ληστής των Ιερών Μονών της Μααλούλα

Ας μην πετροβολούμε… χριστιανικά! (Γέροντας Παϊσιος)

Ας μην πετροβολούμε… χριστιανικά
Είπα σε κάποιον μιά φορά:  Ξέρεις πώς υπάρχουν και μαχητές τού πειρασμού;».
Ό Χριστιανός δέν πρέπει νά είναι φανατικός, άλλα νά έχη αγάπη γιά όλους τους ανθρώπους.
Όποιος πετάει λόγια αδιάκριτα, και σωστά νά είναι, κάνει κακό. Γνώρισα έναν συγγραφέα πού είχε ευλάβεια πολλή, άλλα μιλούσε στους κοσμικούς μέ μιά γλώσσα ωμή, πού προχωρούσε όμως σε βάθος, και τους τράνταζε.

Παγκόσμιος Πόλεμος κατά των Χριστιανών;

pic_giant_103013_SM_Exposing-the-Global-War-on-Christians
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Στο βιβλίο του, Ο Παγκόσμιος Πόλεμος κατά των Χριστιανών που εξέδωσε το 2013 ο δημοσιογράφος John L. Allen Jr., επισημαίνει ότι στην Ερυθραία της Αφρικής, οι χριστιανοί φυλακίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Me’eter , αποκαλώντας τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης  για τους χριστιανούς”.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Παῦλος ὁ Θηβαῖος


Ὁ Ὅσιος Παῦλος ὁ Θηβαῖος, ἤκμασε στὰ χρόνια του Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) καὶ τοῦ Βαλεριανοῦ (254 – 259 μ.Χ.). Σύμφωνα μὲ τὴν βιο&g ...
περισσότερα...

ΕΚΠΛΑΓΗΚΑΤΕ; ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ!


ΤΟ ΒΗΜΑ : Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΖΟΤΖΟΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΚΕΠΕ
Όχι πως είχαμε καμία αμφιβολία, καθώς για το συγκεκριμένο πρόσωπο το Fimotro, όταν οι άλλοι το στήριζαν, κρατούσε πάντοτε επιφυλακτική στάση, απλά επιβεβαιώνεται ότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη και ότι για όλους τους αφισοκολλητές υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό! Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ τουΖώη Τσιώλη για την Τζότζολα στο Βήμα :

Γέροντας Ιερώνυμος της Αιγίνης: Διδαχές προς κληρικούς

Γέροντας Ιερώνυμος της Αιγίνης
Εις Διάκονο: Πρόσεχε! Είσαι καλός τώρα, αλλά και Άγγελοι πέφτουν. Να κλείνεσαι στο δωμάτιο σου, να μελετάς, να προσεύχεσαι. Αν δεν είναι ανάγκη, να μη βγαίνεις έξω. «Κάθου εις το κελλίον σου, λέγει ό Ισαάκ Σύρος και αυτό θα σε διδάξει τα πάντα». 

Ή Όσια Μαρία ή Αιγύπτια, τεσσαράκοντα έτη, έζησε εις την έρημον και πρόσωπον άνθρωπου δεν είδε. Ξέρεις τι έπαθε;


Η κατανάλωση κρέατος βασική αιτία για καρκίνο


Το τσιγάρο και η κατανάλωση κρέατος και προϊόντων του αποτελούν τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης καρκίνου.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients και αξιοποίησε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε σχέση με την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου.

Η φιλανθρωπία είναι ένα φυσικό ιδίωμα του ανθρώπου

Η φιλανθρωπία είναι ένα φυσικό ιδίωμα του ανθρώπου
Δεν λέγεσαι άνθρωπος αν δεν αισθανθείς αυτή την έλξη να προσφέρεις στον πάσχοντα και αναξιοπαθούντα συμπολίτη αυτού του κόσμου, πέρα από θρησκεία και εθνικότητα. Αυτούς τους καιρούς ιδίως βλέπουμε συγκινητικές εκδηλώσεις προσφοράς, είτε ατομικές είτε συλλογικές.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Γράφει, ἀλλά περιμένει τή μεγάλη του ὥρα, Πεθαίνουν τ’ ἀδέρφια του. Γρηγόριος ὁ Θεολόγος

Γρηγόριος ὁ Θεολόγος
Γράφει, ἀλλά περιμένει τή μεγάλη του ὥρα
Πεθαίνουν τ’ ἀδέρφια του
Ὁ πληγωμένος Ἀετός. Γρηγόριος ὁ Θεολόγος
Ἀπό τό 364 μέχρι τό 370, πού ὁ Βασίλειος ἔγινε μητροπολίτης Καισαρείας, ὁ Γρηγόριος ἀνέπτυξε δράση ἐξαιρετική. Πέρασε ἡμέρες δύσκολες καί εὐχάριστες μαζύ. Ἀπογοητεύσεις καί πνευματικές ἱκανοποιήσεις. Ἐργαζόταν κι ἔγραφε γιά τούς λίγους ναζιανζηνούς.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ

-Γέροντα, έχετε πει ότι πρέπει να αποφεύγουμε κατά την ώρα της προσευχής να φέρνουμε στον νου μας διάφορες εικόνες από την ζωή του Χριστού κ.λπ. Γιατί;
-Για να μη μας πλανέσει ο διάβολος με φαντασίες. Η φαντασία είναι καλή, είναι μεγάλη δύναμη, αν αξιοποιηθεί. Μερικοί άνθρωποι μπορεί λ.χ. να δουν τώρα ένα τοπίο και μετά από έναν χρόνο να το θυμούνται ακριβώς όπως είναι και να το ζωγραφίσουν.

H ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΩΝ (ΦΩΤΟ)


ο αποκεφαλισμός των πολιτοφυλάκων στη Κοιλάδα των χριστιανών
ο αποκεφαλισμός των πολιτοφυλάκων στη Κοιλάδα των χριστιανών

Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π
Η ισλαμιστική οργάνωση που εδρεύει στο Κάστρο των Ιπποτών στην wadi al nasara Koιλάδα των χριστιανών προχώρησε σε μαζικό αποκεφαλισμό ανδρών της πολιτοφυλακής υπερασπιστών της πόλης στη Μαρμαρίτα στα περίχωρα της Χομς.
ΤΕΤΑΡΤΗ  15  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2014

 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Πώς να λέμε την Ευχή;

Πώς να λέμε την Ευχή
Ο πλέον συνηθισμένος τρόπος είναι να λέμε την Ευχή είτε προφορικά είτε ψιθυριστά είτε από μέσα μας με τον ενδιάθετο λόγο, παντού και πάντοτε. Έτσι, στη δουλειά, στο σπίτι, στο δρόμο λέμε: “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”. Όταν τρώμε, όταν περπατάμε και, ειδικότερα, όταν βρισκόμαστε μέσα στο ναό: “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”.

Η ανάγκη για ελπίδα

Η ανάγκη για ελπίδα
Είναι πολλές φορές μεγάλη παρηγοριά να ελπίζεις…
Να ευελπιστείς ότι σύντομα τα πράγματα θα αλλάξουν
Θα έρθουν οι ισορροπίες που τόσο ποθείς
Θα σταματήσει αυτό το κακό που τόσο αβίαστα συμβαίνει.
Αλλά όταν δε γίνεται έτσι, τότε είναι μεγάλη και η απογοήτευση…

Βίος καὶ Πολιτεία τοῦ Ὁσίου Μαξίμου τοῦ Καυσοκαλύβη


Βίος καὶ Πολιτεία τοῦ Ὁσίου Μαξίμου τοῦ Καυσοκαλύβη
(Νικοδήμου Ἁγιορείτου, Ἔκδοσις Ἱ. Καλύβης Ἁγ. Ἀκακίου, Καυσοκαλύβια, Ἅγιον Ὄρος, 2001)
Α) Τὰ νεανικὰ χρόνια
Οὗτος ὁ Ὅσιος Πατὴρ ἡμῶν Μάξιμος, ἦταν ἀπὸ τὴν Λάμψακον[1], ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς, εὐγενεῖς καὶ ἐναρέτους· οἱ ὁποῖοι μὲ τὸ νὰ ἦσαν ἄτεκνοι, ἐπαρακαλοῦσαν τὸν Θεὸν μετὰ δακρύων νὰ τοὺς δώσῃ τέκνον. Ὁ δὲ Θεὸς εἰσακούσας τὴν δέησίν τους, ἔδωκεν εἰς αὐτοὺς τοῦτον τὸν μακάριον Μάξιμον, τὸν ὁποῖον ὀνόμασαν Μανουὴλ εἰς τὸ Ἅγιον Βάπτισμα.

Γέροντας Παίσιος: Η αδικία μαζεύει οργή Θεού

Γέροντας Παίσιος
Μεγάλη υπόθεση να έχει ο άνθρωπος την ευλογία του Θεού! Πλούτος είναι! Ό,τι έχει ευλογία, στέκει, δεν γκρεμίζεται. Ότι δεν έχει ευλογία, δεν στέκει. Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία.
Όλες οι αμαρτίες έχουν ελαφρυντικά, η αδικία δεν έχει, μαζεύει οργή Θεού. Φοβερό! Αυτοί που αδικούν, βάζουν φωτιά στο κεφάλι τους.

Γέρων Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: «Μην κάθεσαι να κρίνης τον εαυτό σου για κάτι που έχεις κάνει…»

μοναχοί
«Μη μέτρει σεαυτόν εν παντί έργω σου» (Αββάς Ησαΐας)
Μην κάθεσαι να κρίνης τον εαυτό σου για κάτι που έχεις κάνει – κάλο, κακό, αρετή, αμαρτία, ή να τον συγκρίνεις με τους άλλους.
Πόσες φορές το αντιμετωπίζουμε αυτό! Ας επιλανθανώμεθα των όπισθεν και ας μην μας ενδιαφέρη το τι κάναμε.