Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΝΕΥΡΙΑΖΟΥΝ ;;;


Η αγάπη προς τον Χριστό δεν έχει όρια, το ίδιο και η αγάπη προς τον πλησίον

γέροντας Πορφύριος 
Να εκτείνεται παντού, στα πέρατα της γης. Παντού, σε όλους τους ανθρώπους. Εγώ ήθελα να πάω να ζήσω μαζί με τους χίπηδες στα Μάταλα χωρίς, βέβαια, αμαρτίες, για να τους δείξω την αγάπη του Χριστού, πόσο είναι μεγάλη και πώς μπορεί κάποιος να τους αλλάξει, να τους μεταμορφώσει. Η αγάπη είναι πάνω απ’ όλα. Θα σας το πω μ’ ένα παράδειγμα.

AΠΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙA



o επίσκοπος Αbdo που απήγαγαν οι ισλαμιστές
                                                                                          o επίσκοπος Αbdo που απήγαγαν οι ισλαμιστές

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

Oι ισλαμιστές αντάρτες της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα απήγαγαν την Κυριακή 12/01/14 τον επίσκοπο Αbdo Ariche αδελφό του μελκίτη καθολικού μητροπολίτη της Χομς,Χάμα και Yabroud.Την είδηση μεταδίδει το Ria Novosti 12/01/14 στην αραβόφωνη έκδοσή του αλλά και η οργάνωση “Chretiens d΄Οrient en Danger”.

Διάλογοι του Γέροντα Νικοδήμου για τη Μαγεία.

Σταυρός

Διάλογοι του Γέροντα Νικοδήμου για τη Μαγεία.

Ο γέροντας Νικόδημος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του για να σώσει ανθρώπους από τα χέρια του Διαβόλου. Οι πολυάριθμες εμπειρίες του αποτελούν σπουδαίο πνευματικό κεφάλαιο ειδικά για όσους θα ήθελαν να, γνωρίζουν τις μεθοδείες του Σατανά.Παρά την μεγάλη του σωματική κόπωση, λόγω του μεγάλου πλήθους ανθρώπων, που έπρεπε να βοηθά κάθε ημέρα στο ευλογημένο κελί του, έλεγε πολύτιμες , συμβουλές και εμπειρίες του.

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ... ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ !!!


Πρωτοχρονιάτικο Αγιορείτικο Μήνυμα.

αγιορείτες μοναχοί
1/1/14 ημερολόγιο Αγίου Όρους
Αδελφοί μας Έλληνες Χριστιανοί, βλέπετε ξεκάθαρα την πορεία της πατρίδος, την κατάντια του Έθνους.
Μη σας πλανούν με υποσχέσεις, μη σας καθησυχάζουν, με βεβαιώσεις. Αυτοί που έκαναν τόσα κακά, αυτοί που συμφώνησαν, εν γνώση φυσικά, με τις σκοτεινές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φέρουν την χώρα σ αυτή την απελπισμένη κατάσταση, αυτοί που όταν είναι αντιπολίτευση φωνάζουν και ωρύονται υπέρ της Πατρίδος και του Λαού και μόλις ανέβουν στην κυβέρνηση κάνουν ότι τα ξεχνούν όλα και εφαρμόζουν ότι πριν πολεμούσαν και κατηγορούσαν.

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ: “ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ”.

άγιος κοσμάς ο αιτωλός
Οι ακόλουθες προφητείες δεν αφορούν την Ελληνική Επανάσταση.
Αυτήν την επροφήτευσε σε άλλες προφητείες οι οποίες σημειώστε έχουν καταπληκτικά επαληθευθεί… Οι πιό κάτω προφητείες αναφέρονται στους σύγχρονους Έλληνες – τους Έλληνες της περιόδου μετά την Ελληνική Επανάσταση.
ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ, ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

Ο άγιος γέροντας Αναστάσιος του Κουδουμά Κρήτης († 2 Δεκ 2013)

γέροντας Αναστάσιος του Κουδουμά Κρήτης
Ο Γέροντας Αναστάσιος Κουδουμιανός κοιμήθηκε την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 και η εξόδιος ακολουθία του εψάλη την επομένη ημέρα, 3 Δεκεμβρίου, στην Ιερά Μονή Κουδουμά της Ιερας Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, στην οποία ήταν Ιερομόναχος, παρόντων των Σεβ. Μητροπολιτών Γορτύνης κ. Μακαρίου και Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέου, Κληρικών, Μοναχών και πλήθους λαού.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ἡ προσκύνησις τῆς Τιμίας ἁλύσεως τοῦ Ἁγίου καὶ ἐνδόξου Ἀποστόλου Πέτρου


Τὴν ἡμέρα αὐτὴ τελοῦμε τὴν προσκύνηση τῆς τιμίας ἁλυσίδας τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Πέτρου, μὲ τὴν ὁποία τὸν ἔδεσε καὶ τὸν ...
περισσότερα...

Πως Ζουν οι Άγγελοι;

Άγγελοι
Λίγα γνωρίζουμε για το πώς ο αγγελικός κόσμος ζει το παρόν και πώς θα ζει στον μέλλοντα αιώνα. Παρόλ’ αυτά απ’ όσα έχουμε ήδη πει νωρίτερα μπορούμε να δούμε ότι η ζωή των ασωμάτων είναι ποικίλη και το έργο τους μεγάλο.
Αφού ο Παντοδύναμος Κύριος θεώρησε σωστό να δημιουργήσει μια ολόκληρη ιεραρχία αγγέλων, και ν’ αναθέσει σε κάθε τάγμα ένα συγκεκριμένο είδος έργου, αυτό από μόνο του καταδεικνύει πόσο πολυάσχολα είναι αυτά τα λειτουργικά πνεύματα.

Τουρκία:14χρονη “νύφη” αυτοκτονεί με πιστόλι

night_of_silence


Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Σταφυλά Π.

Το Σάββατο 11/01/14,μια 14χρονη κοπέλα που είχε παντρευτεί στα 12 και υπέφερε από επιλόχια κατάθλιψη μετά την πρόωρη γέννηση του δεύτερου παιδιού της, βρέθηκε νεκρή από θανάσιμο τραυματισμό με όπλο.
Η τουρκική εφημερίδα   Aydilink daily και το nsnbc αναφέρουν ότι η 14χρονη   Kader Erten, βρέθηκε νεκρή στην οικία της , έχοντας αυτοκτονήσει με όπλο.

«Από Μηχανής» Θεός; Πετρέλαιο στην Ελλάδα

ελλαδα-πετρέλαια
Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
    Επαναφέρω στη δημοσιότητα ένα άρθρο που είχα αναρτήσει στα blogs το 2011 καθώς έγινε και πάλι επίκαιρο με την ξαφνική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ Στουρνάρα για το «ελληνικό πετρέλαιο» η οποία οδήγησε κάποιους στο συμπέρασμα ότι αυτό ΔΕΝ υπάρχει (μάλλον εννοούσε σε ποσότητες) που θα μας έκαναν ΝΟΡΒΗΓΙΑ!

Τορόντο: Αντιχριστιανικές διαφημίσεις στο metro της πόλης

Διαφημιστική ρεκλάμα στον υπόγειο σταθμό Dundas (south bond platform)
Διαφημιστική ρεκλάμα στον υπόγειο σταθμό Dundas (south bond platform)

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
H οργάνωση “Collect free Quran” ( Διανομή δωρεάν Κορανίων)  δραστηριοποιείται στον Καναδά με σκοπό τη διάδοση της μουσουλμανικής θρησκείας. Εκατοντάδες μέλη κάθε μέρα , σε διάφορα κεντρικά σημεία του Τορόντο, μοιράζουν δωρεάν Κοράνια και διανέμουν φυλλάδια με εξηγήσεις και αναφορές στη θρησκεία τους.

Πόσες φορές μπορεί να τελεσθεί το Ευχέλαιο; Όσο πιο πολλά Ευχέλαια τελούνται τόσο πιο καλά;

Ευχέλαιο
Τα ερώτημα αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με πολύ προσοχή.

Τα μυστήρια πρωτίστως πρέπει να σημειώσουμε δεν λειτουργούν μαγικά. Απαραίτητος παράγοντας που πρέπει να διακρίνει τους ανθρώπους είναι η πίστη στο θεό και την Εκκλησία.

Και αυτή η πίστη όταν υπάρχει, γεννά την ελπίδα ότι ο θεός σώζει και μάλιστα δια των μυστηρίων Του. 


Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς
Eπιστολή του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς σε πνευματικό του παιδί
(Μετάφραση Αρχιμανδρίτης Άβελ Κωνσταντινίδης)


“Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστίν η βασιλεία των ουρανών”. Ναι, έτσι είπε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Μα αυτό συ το μπερδεύεις.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Όταν δεν κάνεις σωστά το σταυρό σου…

Όταν δεν κάνεις σωστά το σταυρό σου
Όταν γινόταν συζήτηση με τον π. Γαβριήλ για το σημείο του σταυρού, εκείνος εξηγούσε:
- Πρέπει να κάνεις σωστά το σταυρό σου. Όταν δεν τον κάνεις σωστά, τα πονηρά πνεύματα όχι μόνο δεν φεύγουν αλλά γελάνε. Και η Παναγία θυμώνει. Όταν κάνεις το σημείο του σταυρού, πρέπει να βάλεις το δεξί χέρι πρώτα στο μέτωπο, μετά στον αφαλό, ύστερα στον δεξιό ώμο και έπειτα στον αριστερό. Εκείνος που βάζει το χέρι του όχι πάνω στον αφαλό αλλά στην καρδιά, βγάζει ανάποδο σταυρό. Ούτε στον αέρα κάνει να σταυρώνεσαι.

Ποιά εἶναι ἡ αἰτία πού οἱ δίκαιοι ἔχουν θλίψεις σ’ αὐτόν τόν κόσμο καί οἱ ἁμαρτωλοί ἄνεση

Ποιά εἶναι ἡ αἰτία πού οἱ δίκαιοι ἔχουν θλίψεις σ’ αὐτόν τόν κόσμο καί οἱ ἁμαρτωλοί ἄνεση

Αγαπίου Μοναχού του Κρητός, Αμαρτωλών Σωτηρία, εκδ. Γνόφος, Αθήνα 2009, σελ. 128-132.
«Μή παραζήλου ἐν πονηρευομένοις, μή δέ ζήλου τούς ποιοῦντας τήν ἀνομίαν, ὅτι ὡσεί χόρτος ταχύ ἀοξηρανθήσονται » , λέει ο προφήτης Δαβίδ. Πολλές αδικίες και ανομίες γίνονται σήμερα στον κόσμο. Και αυτοί που τις πράττουν φαίνονται να έχουν ευτυχία και μακαριότητα. Αντίθετα, οι ευλαβείς και ενάρετοι φαίνονται να έχουν διάφορες θλίψεις και βάσανα.
ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ


ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ

Κάποτε ο μέγας και άγιος Κωνσταντίνος έστειλε στον άγιο Αντώνιο ένα γράμμα. Ο άγιος Αντώνιος δεν το άνοιξε αμέσως να το διαβάσει, αλλά επίτηδες το άφησε σε μια άκρη του κελιού του. Πέρασαν μερικές ημέρες χωρίς να ανοίξει το γράμμα. Οι υποτακτικοί του παραξενεύτηκαν από αυτό το γεγονός και κάποια μέρα ένας από αυτούς πήρε το θάρρος και ρώτησε  τον αββά Αντώνιο: «Γιατί, γέροντα, δεν ανοίξατε να διαβάσετε το γράμμα του βασιλιά;».
ΠΕΜΠΤΗ  16  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2014

 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Μόνο στον Αληθινό Θεό υπάρχει η σωτηρία, Αγίου Νικολάου Αχρίδος


Μόνο στον Αληθινό Θεό υπάρχει η σωτηρία, Αγίου Νικολάου Αχρίδος
Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
Μόνο στον Αληθινό Θεό υπάρχει η σωτηρία
Όταν αποφάσισε ο Κύριος να καταστρέψει τη Γη!
Έτσι ξεκινάει η μαρτυρία του προφήτη Ησαΐα. Ο Ησαΐας δεν αυτοαποκλήθηκε προφήτης όπως κάνουν πολλοί ψευδοπροφήτες στην εποχή μας και μιλούν έτσι: Θα συμβεί αυτό…, και στη συνέχεια ποτέ δεν συμβαίνει τίποτε.
Ο μεγάλος προφήτης είχε φλόγα θεϊκή στο στόμα προερχόμενη από άγγελο του Θεού, για να είναι καθαρός από κάθε πλάνη, και να μπορεί να προφητεύει την αλήθεια και κάθε τι που προερχόταν από το Θεό.