Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Μ. Γλέζος: Το σύστημα άφησε ελεύθερο τον Χρ. Ξηρό

Τη θέση ότι το σύστημα άφησε ελεύθερο τον Χριστόδουλο Ξηρό, προκειμένου να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες, εξέφρασε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς... και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Γλέζος.

Ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου;

Αμερικανοί ερευνητές αποφάσισαν να διαπιστώσουν ποια είναι τα πιο επικίνδυνα για την υγεία σημεία και αντικείμενα ενός δωματίου ξενοδοχείου. Αν και το μυαλό όλων πηγαίνει πρώτα σε σημεία όπως...

Λίγες σταγόνες ελαιόλαδου αρκούν για να σας κόψουν την όρεξη

Μήπως το ελαιόλαδο είναι το μυστικό για να σταματήσεις το τσιμπολόγημα;...


Το ελαιόλαδο είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, καλών λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών στοιχείων. Το έχεις ακούσει πολλές φορές.

Αυτό είναι το ΣΟΦΟ ΤΕΣΤ του Σωκράτη που θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι μας!

Μια μέρα, εκεί που ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι ...
πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του. Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της "τριπλής διύλισης".

Η ΜΙΑ ΖΗΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ... ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ !!!

21 Ιανουαρίου 2014
ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ Κανέλλη - Κωνσταντοπούλου! - Πώς ξέσπασε η κόντρα;;;
Αγρια κόντρα ξέσπασε στην Επιτροπή Θεσμών μεταξύ της Λιάνας Κανέλλη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αιτία οι συνεχείς παρεμβάσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα 25 λεπτά ερωτήσεων που απηύθυνε στο Λέανδρο Ρακιντζή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Λιάνα Κανέλλη να εξαγριωθεί και στη συνέχεια να ακολουθήσει σφοδρός καβγάς.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΑ - ΟΡΑΜΑΤΑ - ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ

.Οι μαύρες δυνάμεις του σκότους

-Γέροντα, φοβάμαι την πλάνη
-Καλά κάνεις. Όποιος φοβάται την πλάνη, δεν πλανιέται, γιατί προσέχει και λέει όλους τους λογισμούς του  δεν κρύβει τίποτε, κι έτσι βοηθιέται.

ΟΣ. ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: “ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ”


1Ολοκληρώνουμε σήμερα τη σειρά των δημοσιεύσεων της μελέτης του Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ανέστη Κεσελόπουλου, σχετικά με τη σημασία της πνευματικής ζωής, όπως αναδεικνύεται μέσα από τη διδασκαλία του Γέροντος Πορφυρίου.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΑΚΑΡΠΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΘΗΡΙΑ

1Συνεχίσαμε τον όμορφο περίπατό μας. Όλοι θέλαμε να βρισκόμαστε δίπλα στον καλό μας Γεροστάθη, για να μην χάνουμε ούτε λέξη από τα γλυκά και σοφά του λόγια. Ωστόσο είχαμε κουραστεί λίγο και είχαμε διψάσει. Με πολλή χαρά λοιπόν βρήκαμε στον δρόμο μας έναν

ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ “ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ” ! (ή πως τιμωρούνται από τη δικαιοσύνη οι βλάσφημοι και διαστροφείς της αλήθειας)

ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ
Επιμέλεια: Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος
Κατ΄ επανάληψη έχουμε πει και έχουμε γράψει ότι, όπως αναφέρει ο θυμόσοφος λαός μας, το ψέμα έχει ΄΄κοντά ποδάρια΄΄. Έτσι, οι βλάσφημοι και οι διώκτες της πίστης αργά ή γρήγορα τιμωρούνται όταν ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας. Είναι δικαίωμα κάποιου να πιστεύει ή να μην πιστεύει.

Καταπολεμήστε τη γρίπη με φυσικό τρόπο

γρύπη
Ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο στην καταπολέμηση της γρίπης δίνει το φαρμακείο της φύσης με το κατάλληλο μείγμα βοτάνων. Συγκεκριμένα θα πρέπει να φτιάξουμε ένα μείγμα από
30γρ. ρίγανη

Ο ”αγράμματος” μοναχός που τιμάται ως Άγιος

παπουλάκος
Βράδυ 18ης προς 19ης Ιανουαρίου του 1861. Ο μοναχός Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος ή Παπουλάκος αφήνει την τελευταία του πνοή στο μικρό του κελί στη Μονή Παναχράντου στην Άνδρο.
Η θλίψη των εκατοντάδων ανθρώπων που τον επισκέπτονταν ήταν μεγάλη. Πιστοί που έρχονταν να πάρουν την ευχή του από την Ύδρα, τις Σπέτσες μέχρι την Κρήτη,

TOΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΑΓΕ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΗΞΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ


O μάρτυρας Fadi
O μάρτυρας Fadi

Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π
Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες της θανάτωσης του 27χρονου χριστιανού Fadi Michael Matta  δημοσιεύει το Aleteia (16 και 17/01/14).Επικαλείται μαρτυρία ιερέα της Χομς.Σύμφωνα μ΄αυτόν, ο Fadi με τον φίλο και συνάδελφό του, τον 29χρονο  Firas Badhr Nader,    

Θαύμα Αγίου Αθανασίου του Μέγα – Θεραπεία παιδιού

Θαύμα Αγίου Αθανασίου του Μέγα
«Ο Άγιος Αθανάσιος θεράπευσε το παιδί μου»

«Η μεγάλη μου κόρη, Σουλτάνα, γεννήθηκε το έτος 1963. Επειδή εργαζόμασταν στη Γερμανία και εγώ και η σύζυγός μου μόλις απογαλακτίσθηκε την άφησα να μεγαλώσει κοντά στους γονείς της συζύγου
μου. Το καλοκαίρι του 1967 ή 68 ήρθαμε με άδεια

Άγ. Μάρκος Ευγενικός

Άγ. Μάρκος Ευγενικός
Ο ΑΣΤΗΡ ΤΗΣ ΕΦΕΣΟΥ Ο ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ

Εφέτος κλείνουν 560 έτη από την κοίμηση του εν αγίοις πατρός ημών και ομολογητού Μάρκου αρχιεπισκόπου Εφέσου του Ευγενικού .
Ο άγιος Μάρκος (κατά κόσμο Εμμανουήλ), εγεννήθη από ευσεβείς γονείς το 1392 εις την βασιλίδα των πόλεων, Κωνσταντινούπολιν.

Όταν ο Γέροντας Παΐσιος ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΒΛΑΣΦΗΜΟ Φοιτητή της Θεολογίας!

Γέροντας Παΐσιος
Μαρτυρία Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου
Κάποτε επισκέφτηκα τον Πατέρα Παϊσιο με έναν φοιτητή της θεολογίας που βρισκόταν σε μια ηλικία κρίσιμη.Τον ρώτησε για τις σπουδές του. Ο φοιτητής με αφέλεια του είπε για μια εργασία του σχετικά με την δημιουργία του ανρθώπου. Σε κάποια στιγμή είπε στον Πατέρα Παϊσιο:

Γέροντας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος: Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΠΗΓΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

«ΕΙΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ … ΥΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕΤΑ ΦΩΝΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΟΞΑΖΩΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ»
λεπροι
Από την εορτή των Αγίων Θεοφανείων, η όλη προσοχή της Μητέρας μας Εκκλησίας στρέφεται στο πως θα προετοιμάσει τα τέκνα της για την υποδοχή της μεγίστης εορτής των εορτών, της εορτής του Αγίου Πάσχα… Το σπουδαιότερο και αναγκαιότερο μέσο για την άξια υποδοχή της πρώτης αυτής της Χριστιανωσύνης εορτής είναι γνωστό ότι είναι η Μετάνοια και η επιστροφή στον Κύριο.

Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η Γαλλίδα Βουλευτής που είπε ότι η Κωνσταντινούπολη ανήκει στην Ευρώπη αλλά… χωρίς τους Τούρκους!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 13, 2014


20140113-193720.jpg
Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Μάξιμος ὁ Ὁμολογητής


Ὁ Ὅσιος Μάξιμος ὁ Ὁμολογητὴς καταγόταν ἀπὸ ἐπιφανὴ οἰκογένεια καὶ γεννήθηκε στὴν Κωνσταντινούπολη τὸ ἔτος 580 μ.Χ. Ἔλαβε τὴ συνήθη ἐγκυκλοπαιδικὴ μόρφωση καὶ ἐπιδόθηκε ἰδιαίτερα στὴ σπουδὴ τῆς φιλοσοφίας. Ὑπὸ τοῦ αὐτοκράτορος Ἡρακλείου (610 – 641 μ.Χ.) προσελήφθη ὡς ἀρχιγραμματεὺς αὐτοῦ. Παρέμεινε στὴ θέση αὐτὴ γιὰ λίγα μόνο χρόνια, ἀλλὰ διατήρησε τὶς σχέσεις του καὶ ἀλληλογραφία μὲ πρόσωπα τοῦ δημόσιου βίου. Ἀφοῦ παραιτήθηκε, τὸ 614 μ.Χ., ἀπὸ τὸ ἀξίωμα τοῦ ἀρχιγραμματέως, ἐγκατέλειψε τὸν κόσ ...
περισσότερα...

Στο Άγιον Όρος αναπαύεσαι…

Στο Άγιον Όρος αναπαύεσαι
Ένας αγιορείτης έγραφε: «Eίναι σκάνδαλο αυτό που έγινε και μου δόθηκε το προζύμι της Βασιλείας, ο πολύτιμος μαργαρίτης, το δυναμικό μυστικό της ζωής.

Μού δόθηκε το λίγο με τον πολύ δυναμισμό. Μού δόθηκε το ελάχιστο, που είναι μέγιστο. 


Ημερολόγιο αιχμαλώτου 1974: Η συγκλονιστική μαρτυρία από τις τουρκικές φυλακές μέχρι την απελευθέρωση

Ημερολόγιο αιχμαλώτου 1974
Το ημερολόγιο του έφεδρου στρατιώτη Παναγιώτη Γεωργίου -22 ετών τότε, από τη Μύρτου- αποτελεί μια από τις πρώτες αυθεντικές μαρτυρίες αιχμαλώτων της τουρκικής εισβολής του ’74 που δημοσιεύθηκαν στον κυπριακό Τύπο.
Συγκεκριμένα, είδε το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες μετά την απελευθέρωσή του Π. Γεωργίου, στην εφημερίδα «Τα Νέα», ημερ. 2 Νοεμβρίου 1974.

Αλλά αν κάποιος δεν θέλει τη ζωή;

εκκλησάκι
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ;

Διάβασες στο Ευαγγέλιο τους λόγους του Χριστού: «Κάθε αμαρτία και βλασφημία θα συγχωρείται στους ανθρώπους· η βλασφημία κατά του Αγίου Πνέυματος δεν θα συγχωρείται σ’ αυτούς…ούτε στη εδώ ζωή ούτε στη μελλοντική» (Ματθ.12,31-32). Και ρωτάς τι σημαίνει βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος;

Huachachina: Το άγνωστο χωριό-όαση που βρίσκεται κρυμμένο στην έρημο του Περού

huacachina-village-1
Στην έρημο νοτιοδυτικά του Περού βρίσκεται το χωριό Huacachina, μια μικρή όαση όπου κατοικούν μόλις εκατό άνθρωποι. Το φαινομενικά απομονωμένο χωριό απέχει μόλις 8χλμ από την πρωτεύουσα της περιοχής όπου κατοικούν 220.000 άνθρωποι.

ΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ !!!

Καταδικάστηκε ο «Γέροντας Παστίτσιος»

Φίλιππο Λοΐζο
Το Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον… Γέροντα Παστίτσιο ή κατά κόσμον Φίλιππο Λοΐζο σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή, για εξύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθηση.
Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη για εξύβριση των θείων του είχε ασκηθεί ύστερα από ερώτηση στην Βουλή του πλέον προφυλακισμένου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, χρυσαυγίτη βουλευτή, Χρήστου Παππά.

Τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης φέρνουν το Βατικανό προ των ευθυνών του

βατικανό-παιδική-κακοποίηση


Το Βατικανό αναγκάστηκε για πρώτη φορά να παραστεί σε δημόσια ακρόαση σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών, στην Γενεύη, για την υπόθεση των παιδικών κακοποιήσεων από τα μέλη του κλήρου.

Ιησούς Χριστός Νικά (Η ιστορία ενός πρώην μάγου)

Ιησούς Χριστός Νικά
Το κείμενο πού ακολουθεί, εστάλη από τον μοναχό Ιωσήφ εις τους εν Χριστώ αδελφούς του εις Κύπρον:

Τελευταίως ήρθεν εδώ στο Άγιον Όρος ένα παιδάκι 16-17 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τριών χρόνων οί γονείς του το έδωσαν σε κάτι μάγους εις την Κίναν και το έβαλαν σε Κινέζικο μοναστήρι, οπού πιστεύουν εις τον Βούδα. Μέχρι 11 χρόνων το παιδί έγινε τέλειος μάγος. Διηγείται ό ίδιος δτι μπορούσε να καλέσει οποίον δαίμονα ήθελε.

‘Ελιωσαν οι πάγοι αποκαλύφθηκαν πτώματα στρατιωτών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου!

πτώματα στρατιωτών 4
Συγκλονίζει το θέμα του περιοδικού TIME. Οι πάγοι έλιωσαν στις Άλπεις και πτώματα στρατιωτών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αποκαλύφθηκαν!
Πρόκειται για πτώματα στρατιωτών από τις μάχες των Ιταλών Alpini με Αυστριακούς στρατιώτες .

Όταν συναντήθηκαν ο γέροντας Παίσιος με τον γέροντα Κλεόπα Ιλίε

 γέροντας Παίσιος με τον γέροντα Κλεόπα Ιλίε 
Ο Π. Κλεόπας το 1977 είχε πάει στο Άγιο Όρος να προσκυνήσει . Πήγε σε πολλά μοναστήρια και όταν έφθασαν στο γέροντα Παϊσιο ο π Κλεόπας του ζήτησε μια συμβουλή:

« Πατέρα Παϊσιε θα ήθελα να παραμείνω στο Άγιο Όρος ,εσείς τι συμβουλή μου δίνετε;


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πώς ένας αμόρφωτος έγινε καθηγητής;

Αγιος Αντώνιος ο μέγας
Τα τελευταία λόγια αυτού του καθηγητή ήταν: Αυτή είναι η τελευταία μου επίσκεψη σε σας. Και θα εκπλαγώ αν ξαναβρεθούμε μαζί. Να προφυλάσσεται την σκέψη σας από ότι σας δυσαρεστεί, να προσέχετε τον εαυτό σας … Μοιράσετε τα ενδύματα μου, στον Αθανάσιο (Μέγα) τον επίσκοπο δώσετε μια μηλωτή (δέρμα προβάτου) και το ρούχο πάνω στο οποίο κοιμάμαι, το οποίο ο ίδιος μου το έδωσε καινούριο, αλλά το πάλιωσα όλα αυτά τα χρόνια.

Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας

Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας
  Ο  Μέγας Αθανάσιος
Είναι κοινή διαπίστωση, μα και λυπηρά δυστυχώς, στις ημέρες μας αντιστραφήκανε οι όροι. Οι όροι της λογικής, της τάξεως και της ευπρέπειας. Τα κάτω, τα μικρά, τα ανάξια λόγου τα βάλαμε στα επάνω σκαλοπάτια της κλίμακος των αξιών και τα μεγάλα στα χαμηλά. Σεβόμαστε, αναγνωρίζουμε και ηρωποιούμε τους μικρούς, τους ανάξιους, αντί τους μεγάλους και τους άξιους. Τους μεγάλους ευεργέτες της ανθρωπότητας, τους κορυφαίους της επιστήμης, των τεχνών και των γραμμάτων, τους ήρωες της πίστεως και της πατρίδας τους περιφρονούμε, δεν τους αναγνωρίζουμε.

Σε μποϊκοτάζ των Θρησκευτικών καλεί ο Ζεϊμπέκ του Σύριζα

Σε μποϊκοτάζ των Θρησκευτικών καλεί ο Ζεϊμπέκ του Σύριζα
Στα πλαίσια της έγκρισης του νόμου των 240 ιμάμηδων από την μνημονιακή κυβέρνηση, πριν από μικρό διάστημα υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρβανιτόπουλο και τέθηκε σε εφαρμογή σύμβαση για την εργασία 63 ιεροδιδασκάλων στα κρατικά δημοτικά και γυμνάσια.
ΤΡΙΤΗ  21  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2014

 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

ΕΝΑΣ ... ΣΑΥΛΟΣ !!!



Μία από τίς ελάχιστες φωτογραφίες τού νεο-ασκητού Ηλία Παναγουλάκη. Τήν ευχή του νάχουμε !

Αναφέρει ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος:
«Θα σας πω ένα ωφέλιμο, από την πατρίδα μου. Γύρω στά 1916 -1917, κάπου εκεί , αν δεν με απατά η μνήμη μου, υπήρχε κάτω στην πατρίδα μου, στην Καλαμάτα, ένας νέος ονόματι Ηλίας Παναγουλάκης.
Αυτός ήταν πάρα πολύ καλός τραγουδιστής, ήταν καλλίφωνος και περνούσε τη ζωή του με μερικούς άλλους νέους γυρίζοντας στα καλντερίμια εκεί και τους δρόμους και παίζοντας κιθάρες και όργανα για να βγαίνουν οι κοπέλες από τα παράθυρα. 

Ειλικρινής αθεΐα VS ψευδούς θρησκευτικότητας

 Ενυπόγραφα Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2014 | 08:20
Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας Φωτογραφίες Γιώργος Φερδής | Δόγμα | Αρχείο
Για μια ακόμη φορά σε αυτή τη χώρα ανακαλύψαμε την «πυρίτιδα». Ο υπεύθυνος θρησκευμάτων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Αμανατίδης βγήκε στην τηλεόραση και είπε πως ο πρόεδρος του ο κ. Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει άθεος.