Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ ΣΤΑ ΜΑΣΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ


Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ
ΣΤΑ ΜΑΣΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ


ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑΣ ΣΕ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΙΔΙΑΤΕΡΩΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ


ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑΣ
ΣΕ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΙΔΙΑΤΕΡΩΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ

.... Στην κρινόμενη υπόθεση, από τις καταθέσεις των μαρτύρων... την ύπ’ αριθ. 991-99Ια/1993 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, τις φωτογραφικές εικόνες που απεικονίζουν τον Νικ. Ζ., ντυμένο μάγο στο ναό της μαγείας του, τα βιβλία περί μαγείας καθώς και τις αφιερώσεις του στην κατηγορούμενη Β. Κ.,

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος Ἀρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως


Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ἔζησε κατὰ τὴν ἐποχὴ τοῦ βασιλέως Οὐάλεντος (364 – 378 μ.Χ.). Καταγόταν ἀπὸ τὸν Πόντο καὶ γεννήθηκε σὲ ἕνα μικρὸ χωριὸ τῆς περιοχῆς τῆς Ναζιανζοῦ, ποὺ λεγόταν Ἀριανζός, τὸ 330 μ.Χ. Ναζιανζηνὸς ὀνομάσθηκε, ἐπειδὴ ἔζησε τὸν περισσότερο χρόνο τῆς ζωῆς του στὴ Ναζιανζό, ὅπου ἦταν καὶ τὸ πατρικό του σπίτι. Ὁ πατέρας του, ὁ Ἅγιος Γρηγόριος Ἐπίσκοπος Ναζιανζοῦ, ἦταν πρὶν γίνει Ἐπίσκοπος, ἕνας πολὺ πλούσιος ἄρχοντας τῆς Ναζιανζοῦ. Κατεῖχε μεγάλη θέση στὸν δημόσιο βίο καὶ ἀνῆκε σὲ μί ...
περισσότερα...
ΣΑΒΒΑΤΟΝ  25  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΑΠΑ ΤΑ ΖΩΑ…

15Στις 9 Μαΐου του 2007 στα βουνά της Βόρειας Αλβανίας στην πόλη Πατόκ ένας λύκος πιάστηκε αιχμάλωτος. Για να τον ταΐσουν αποφάσισαν να του παραχωρήσουν να φάει ένα γέρικο και ταλαιπωρημένο γαϊδουράκι… ζωντανό!

ΕΙΜΑΙ ΧΩΜΑ, ΕΙΜΑΙ ΠΗΛΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΛΑΣΠΗ....

1Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής
Γι’ αυτό, παιδί μου, τώρα που είναι αρχή φρόντισε να γνωρίσεις καλά τον εαυτό σου, για να βάλεις θεμέλιο στερεό την ταπείνωση. Φρόντισε να μάθεις την υπακοή, να αποκτήσεις την ευχή.

Χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν κατά των αμβλώσεων. Εμείς τι κάνουμε;

ΗΠΑ-δεκάδες-χιλιάδες-ακτιβιστές-κατά-των-αμβλώσεων 

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν κατά των εκτρώσεων (σ.σ. pentapostagma.grpro-life activists) παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και την χθεσινή χιονοθύελλα συγκεντρώθηκαν στο National Mall της Washington των Η.Π.Α, για να εκφράσουν την εντονότατη διαμαρτυρία τους στο πλαίσιο της συμπλήρωσης του 41έτους από την δικαστική απόφαση που άνοιξε τον δρόμο για περίπου 56 εκατομμύρια αμβλώσεις στην χώρα..

ΟΜΙΛΕΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ Ο ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ !!!


Ερευνάτε τας Γραφάς! Πώς όμως;

Ερευνάτε τας Γραφάς 
Ο Χριστιανισμός θέλει τον κάθε άνθρωπο να προβληματίζεται και να ερευνά

Για την τεκμηρίωση ενός ιστορικού γεγονότος έχουμε τρία είδη αποδείξεων:

Α. τις προφορικές μαρτυρίες
Β. τις γραπτές μαρτυρίες
Γ. τις πραγματικές αποδείξεις


ΕΚΦΡΑΣΙΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 2


ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ Β΄ΠΑΡΟΥΣΙΑ;

unnamed (14)
(Μέρος 1ον)
Ένα από τα πιο παρεξηγημένα θέματα της πίστεώς μας  είναι Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ .
Πράγματι οι περισσότεροι άνθρωποι υποτίμησαν το ανθρώπινο σώμα, θεωρώντας το από την αρχαιότητα έως σήμερα, και εις τους αιώνας, ως κάτι το ενοχλητικό, παράτερο και βδελικτό. Άρα αποκλείεται αυτό το «ξεδιάντροπο» ανθρώπινο σώμα να κληρονομήσει Την Βασιλεία Του Θεού.

Η Αρετή της Διάκρισης

Η Αρετή της Διάκρισης 

Το γεγονός ότι καρπός της διάκρισης είναι η Κοινωνία, είναι αυταπόδεικτο στον χαρισματικό άνθρωπο. Ο σύγχρονος κόσμος βιώνει έντονο πρόβλημα στις διαπροσωπικές -όπως αναφέρονται- σχέσεις. Τούτο το βασανιστικό πρόβλημα, στον κεκτημένο διακρίσεως άνθρωπο δεν υφίσταται καθόσον δεν υπάρχει ίχνος κενοδοξίας στην ζωή του[14]. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός:

Η οικογένεια εις καιρούς Αποστασίας

Η οικογένεια εις καιρούς Αποστασίας 
Αρχιμ. Αθανάσιου, Καθηγούμ. Ι. Μ. Σταυροβουνίου

Η σημερινή μεγιστοποιημένη Αποστασία μας από τον Θεόν επηρεάζει επικινδύνως και την ευλογημένην πραγμάτωσιν και σωτήριον βίωσιν του «Μυστηρίου του Γάμου»

Αυτή η γενικωτέρα Κατάστασις Αποστασίας από τον Δημιουργόν μας και Θεόν μας δεν άφησε ασφαλώς απείρακτον ούτε και την εν Θεώ πραγμάτωσιν και σωτήριον βίωσιν του μεγάλου Μυστηρίου του Γάμου! 


Άγχος και πνευματική ζωή.

Αγχος και πνευματική ζωη 

Η βασιλεία του Θεού έχει πόρτα χαμηλή.

Για να μπεις πρέπει ή να είσαι παιδί ή να σκύψεις. (Άγιος Αυγουστίνος)

Ένα ψυχωφελές απόσπασμα για την καθημερινή μας ζωή θα διαβάσουμε αγαπητοί αναγνώστες, από την ομιλία του πατρός Αντωνίου Στυλιανάκη στην επιστημονική διημερίδα «Ο Ορθόδοξος Χριστιανός στην εποχή του άγχους» του τομέως Επιστημόνων του παραρτήματος Θεσσαλονίκης.

Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο;

Πώς καθαρίζεται η καρδιά;

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΤΗΣ-ΚΡΟΣΤΑΝΔΗΣ 
Για να καθαρίσουμε, την καρδιά μας πρέπει να καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες, να κάνουμε γενναίους αγώνες. Έχουμε ανάγκη από συχνά δάκρυα, αδιάλειπτη καρδιακή προσευχή κι εγκράτεια. Πρέπει να μελετάμε το λόγο του Θεού, όπως επίσης τα κείμενα και τους βίους των αγίων.

Πως η προσευχή χωρίζει τον νου από τους λογισμούς.

νησάκι
Και ο Αδελφός είπε· Στα αλήθεια, Πάτερ, έτσι είναι. Αλλά σε παρακαλώ, να με μάθεις και για την προσευχή, πως χωρίζει τον νου από όλους τους λογισμούς.
Και αποκρίθηκε ο Γέροντας· Οι λογισμοί, είναι σκέψεις για τα πράγματα· από τα πράγματα, άλλα είναι αισθητά και άλλα νοητά. Σε αυτά ο νους διατρίβει, περιφέροντας τα νοήματα τους· η χάρη της προσευχής φέρνει τον νου κοντά στον Θεό· και αυτό χωρίζει από όλους τους λογισμούς.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ (Αγ. Νικόλαος Βέλιμίροβιτς)

Αγ. Νικόλαος Βέλιμίροβιτς
Υπάρχει ένας ανάπηρος άνθρωπος γεμάτος αισιοδοξία, τον οποίο έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Είναι ένας στρατιώτης που πληγώθηκε στον πόλεμο. Μια εχθρική σφαίρα διαπέρασε το σώμα του, τον πλήγωσε δίπλα στη μέση του. Με κάλεσε να τον επισκεφθώ. Μπήκαμε μέσα στο μισοσκότεινο δωμάτιο. Σε μία μεγάλη καρέκλα, με πλάτη δίπλα στο παράθυρο, καθόταν ο γνωστός μου. Με κοίταξε και μου είπε:

"Εἴ τις καταφρονεῖ τήν Ἁγίαν Κυριακήν, τόν Κύριον καταφρονεῖ" !!!

Περί τῆς Ἀργίας τῆς Κυριακῆς

αργία κυριακής 
(Ἀποκάλυψις Ἀββᾶ ΜΑΚΑΡΙΟΥ)
Λέγει ὁ γέρων: “ Εἰπέ μοι καί τοῦτο, παρακαλῶ· οἱ καταφρονοῦντες τήν Ἁγίαν Κυριακήν ἔχουσι τίποτε τιμωρίαν μετά θάνατον;”
Ἀποκριθείς ὁ Ἄγγελος εἶπεν· “ οὐαί  (=ἀλλοίμονον) εἰς αὐτούς, τίμιε Πάτερ! Ὅτι φρικτή κόλασις περιμένει αὐτούς. Εἴ τις καταφρονεῖ τήν Ἁγίαν Κυριακήν, τόν Κύριον καταφρονεῖ, ἀλλά καί ὁ Κύριος αὐτόν, διότι ἡ Κυριακή ἡμέρα, ὁ Κύριος ἐστίν. Καί ὅστις τιμᾷ αὐτήν τόν Κύριον τιμᾷ·

ΟΙ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΙ) ΠΑΤΡΙΑΡΧΑΙ ΚΑΙ ΟΙ (ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ) ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΘΕΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ;;;

Οι Ιεροί Κανόνες για τη συμπροσευχή με αιρετικούς

Οι Ιεροί Κανόνες για τη συμπροσευχή με αιρετικούς 

1. Κανών Ι’ τῶν Ἁγ. Ἀποστόλων:
“Εἴ τις ἀκοινωνήτῳ κᾄν ἐν οἴκῳ συνεύξηται, οὖτος ἀφοριζέσθω”.
2. Κανών ΙΑ΄τῶν Ἁγ. Ἀποστόλων:
“Εἴ τις καθῃρημένῳ , κληρικός ὤν, κληρικῷ συνεύξηται, καθαιρείσθω καί αὐτός”.
3. Κανών ΜΕ’ τῶν Ἁγ. Ἀποστόλων:

Η αδελφότης της Ίσιδος, Μία διεθνής παγανιστική οργάνωσις


Η αδελφότης της Ίσιδος, Μία διεθνής παγανιστική οργάνωσις
Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ
Μία διεθνής παγανιστική οργάνωσις
Του Πρωτ. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Λέκτορος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Η Ίσις ήταν θεότητα των αρχαίων Αιγυπτίων και συγχρόνως αδελφή και σύζυγος του Όσιρι. Από τους αρχαίους Αιγυπτίους λατρευόταν ως θεά της φύσεως και των μυστηρίων της και είχε ως σύμβολό της τη Σελήνη.
Με την ονομασία της αρχαίας αυτής αιγυπτιακής θεάς, το 1976 ιδρύθηκε από τους Lawrence Durbin – Robertson, την αδελφή του Olivia,

ΑΛΛΟ ΓΕΡΟΝΤΑΣ, ΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ, ΑΛΛΟ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΣ

1Επειδή με ρωτάνε με μηνύματα, ας παραθέσω καποιες πληροφορίες πού συγκεντωσα ένθεν κακείθεν.
Ας το καταλάβουμε ΑΛΛΟ ΓΕΡΟΝΤΑΣ, ΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΛΛΟ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΣ.
Το επαναλαμβάνω για να γίνει συνείδηση, γιατί εντοπίζουμε και προσωπολατρείες και αντιεκκλησιαστική φατριαστική συμπεριφορά εκ μέρους των χριστιανών μας.