Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΦΡΑΣΙΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 26 !!!


Από Πρωθυπουργός… Γέροντας

Γράφει ο π.Διονύσιος Ταμπάκης - Ναύπλιον
 
ΔΕΟΣ καταλαμβάνει όποιον διαβάσει μία επιστολή του Νεομάρτυρος της... Ρωμιοσύνης Κυβερνήτου Ιωάννου Καποδίστρια, προς τον μόνιμο στρατιωτικό Ιερέα. (Αρχιμ. Ιωακείμ Φυνδανάκη )

Αντικρύζεις εκεί ένα ολόκληρο Πρωθυπουργό να γίνεται παράλληλα και Γέρων-Στάρετς, της πίστεώς μας

ΤΡΙΤΗ  18  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Η ομορφότερη Πατρίδα του κόσμου


Η ομορφότερη Πατρίδα του κόσμου
Η ομορφότερη Πατρίδα του κόσμου
Αρχιμ. Ιωαννικίου
Καθηγουμένου Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού
Είναι βέβαιο ότι για την ομολογία μας αυτή θα μας κρίνουν και θα μας κατακρίνουν οι γραικύλοι και οι ξενόδουλοι. Θα μας περιγελάσουν οι «εξυπνάκηδες». Θα μας κατηγορήσουν οι κουλτουριάρηδες.

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Στη Βουλή των Ελλήνων είναι όλοι χορτάτοι''


Amvrosios
Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου
Φαίνεται, πως κάτι δεν πάει καλά εκεί ψηλά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο! Σε μια εποχή, όπου η δυστυχία επεκτείνει τα πλοκάμια της στη Χώρα μας∙ σε μια περίοδο, όπου κάθε μέρα μερικοί ταλαίπωροι αδελφοί μας χάνουν τo θάρρος τους για τη ζωή και οδηγούνται στην αυτοκτονία∙ σε μια Χώρα, όπου τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις

Xτες στην Ιταλία όλα τα κινήματα ενώθηκαν 

 ΔΕΙΤΕ: ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ…
Αναρωτιέμαι γιατί κανείς, μα κανείς δεν μιλάει για ότι συμβαίνει από χτες στην Ιταλία όπου όλα τα κινήματα ενώθηκαν κάτω από την ομπρέλα των » Forconi « και μπλόκαραν όλες τις πόλεις της χώρας για να αντιδράσουν για τον ....
προϋπολογισμό.



Θέλω να σας διηγηθώ περιληπτικά τι έζησα και κυρίως τι ένιωσα!!

Μόλις έφτασα στο Βρετανικό μουσείο κινήθηκα στην αίθουσα με την Καρυάτιδα και έναν στύλο από το Ερέχθειο. Η Καρυάτιδα βρίσκεται ολομόναχη και κρυμμένη σε μια μικρή αίθουσα, δίχως φυσικό

φως, θλιμμένη!!
Αυτη είναι η πιο αηδιαστική δουλειά του κόσμου: Δύτης βόθρων [εικόνες]

Αυτή είναι η πιο αηδιαστική δουλειά στον κόσμο: Δύτης βόθρων [εικόνες]

Αν όχι τη χειρότερη, σίγουρα την πιο αηδιαστική δουλειά στον κόσμο κάνουν κάποιοι Ινδοί, οι οποίοι καλούνται αντί 3,5 δολαρίων την ημέρα να καταδυθούν σε βόθρους στο Νέο Δελχί, με σκοπό, τι άλλο; Να τους ξεβουλώσουν.

Η αγάπη είναι για τους…γενναίους!

Περιστέρια   

Εντάξει, όλοι γνωρίζουμε τι μέρα ξημερώνει σήμερα κι αν κάποιος έχει μείνει με την απορία ή τυχόν ξεχάστηκε, φροντίζουν όλα γύρω του, τα τηλεοπτικά κανάλια, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι βιτρίνες των καταστημάτων, γνωστοί και φίλοι, να του το υπενθυμίσουν εμφατικά.

Για όσους φοβούνται να κοινωνήσουν για να μην κολλήσουν μικρόβια – Αληθινό Περιστατικό

Για όσους φοβούνται να κοινωνήσουν για να μην κολλήσουν μικρόβια 

Τα κουταλάκια και η λαβίδα!

Υπάρχουν χριστιανοί που φοβούνται να μεταλάβουν για να μην κολλήσουν μικρόβια!

Αν ηταν έτσι, δεν θα ζούσε κανένας απο τους ιερείς, επειδή στο τέλος καταλύουν το περιεχόμενο του Αγίου Ποτηρίου, από το οποίο κοινωνούν συχνά εκατοντάδες πιστοί με ποικίλες αρρώστιες. Κι όμως, κανένας ιερέας δεν έπαθε ποτέ τίποτα. Το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου ειναι “πύρ καταναλίσκον”.


ΡΕ, ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ... ΑΚΡΙΒΩΣ !!!

Νικόλαος Πλαστήρας! “Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε …τηλέφωνο;(!)”

PLASTIRAS-474x446 

(Νικόλαος Πλαστήρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας με άνεργο αδερφό….)
Η φτώχεια του πρώην πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς κηφήνες της πολιτικής! “Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο”, είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος.

Πολεμικές τέχνες καί Ὀρθόδοξη πίστη

πολεμικές τέχνες 

(Κείμενο ἀπό τό ἔντυπο «Ὀρθοδοξία καί αἵρεσις» τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μαντινείας καί Κυνουρίας, τεῦχ. 79, Ἀπρ. – Ἰούν. 2012).
Ὁ «δούρειος ἵππος» τῆς Νέας Ἐποχῆς
Ἕνα ἀπό τά φαινόμενα, πού χαρακτηρίζουν τή σύγχρονη ἑλληνική κοινωνία, εἶναι ἡ αὐξανόμενη ἐξάπλωση τῶν πολεμικῶν τεχνῶν (Karate, Kung Fu, Judo, Aikido κ.ἄ.), πού προέρχονται ἀπό χῶρες τῆς ἀνατολῆς, ὅπως ἡ Κίνα καί ἡ Ἰαπωνία.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

«Μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχουν τελειώσει όλα…»

Ο φόβος για «ατύχημα» επισπεύδει…την διάλυση…
Δενδρο-Ελλάς
Με αυτήν την  πρόταση απαντήθηκε από έμπιστο Σύμβουλο κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου, σχετικό ερώτημα,!!!
Η απάντηση αναφέρεται την ολοκληρωτική εφαρμογή του μνημονίου, αλλά και το κλείσιμο και των λοιπών ανοιχτών θεμάτων, όπως για παράδειγμα των εθνικών.

π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος: «Η δόξα της Εκκλησίας είναι το εσωτερικόν κάλλος της.

Γερρβάσιος 

”Η δόξα της Εκκλησίας είναι το εσωτερικόν κάλλος της και το κάλλος αυτοθαμβούται, νοθεύεται και συχνά αφανίζεται, όταν με τας κοσμικάς λάμψεις προκαλείται κοσμικός θαυμασμός.
Αφανίζεται δε, καθ΄όν χρόνον είναι αναγκαίον, να διαλάμψη η εσωτερικότης της, το πλήθος των αρετών της, τα ουράνια θέλγητρά της, οι ατίμητοι μαργαρίται της. Να διαλάμψουν αγνοί, απηλλαγμένοι του ρύπου ή των ρυτίδων των εφημέρων λάμψεων….

Τό πρόβλημα τῆς συναίνεσης στήν ἀφαίρεση ὀργάνων ἀπό «ἐγκεφαλικά νεκρούς» ἀσθενεῖς

Ἐμμανουήλ Παναγόπουλος, Αμ. Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής

Ἐμμανουήλ Παναγόπουλος, Αμ. Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής
Ο νόμος 3984/2011 περί μεταμοσχεύσεων εισήγαγε την έννοια της εικαζόμενης συναίνεσηςπου διατυπώνεται στο άρθρο 9, παράγραφος 2 ως εξής: «Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του, σύμφωνα με την παράγραφο 3». Και με έναρξη ισχύος την 1.6.2013.

Ἕνα ἀπό τά πολλά μή δημοσιευμένα Θαύματα τοῦ Ὁσίου Παταπίου

σίου Παταπίου 

Μεταστροφή «καθολικής» που εζήτησε μόνη να λάβει το Ορθόδοξο Βάπτισμα, έπειτα από απώθηση και έλεγχο του Οσίου, καθώς πλησίαζε να προσκυνήσει την ι. Λάρνακα.
Το θαύμα τούτο (αυτό το αποκαλύπτουμε εδώ ως επίκαιρο) υπήρξε η αφορμή της μη αρνήσεως αρχικά και τελικά να δεχθούμε την επιμέλεια της παρούσης εκδόσεως, όταν εντελώς απροσδόκητα μας ζητήθηκε μια εκδοτικής και τυπογραφικής φύσεως συμβουλή για την έκδοση της Ι. Ακολουθίας του Οσίου.

Πεινάω Χριστέ…

Πεινάω Χριστέ

Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να παρατηρήσουμε την τραγικότητα της εποχής μας. Ο κόσμος άλλαξε τόσο πολύ μέσα στις τελευταίες δεκαετίες, ώστε δικαίως να απορεί κανείς γι αυτήν την κατηφόρα.
Οι άνθρωποι πεινούν
Διψούν
Κρυώνουν

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Λέων πάπας Ρώμης


Ὁ Ἅγιος Λέων γεννήθηκε στὴ Ρώμη περὶ τὰ τέλη τοῦ 4ου αἰῶνος μ.Χ. καὶ ἔζησε στὰ χρόνια τῶν βασιλέων Μαρκιανοῦ καὶ Πο&upsil ...
περισσότερα...

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ... ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ !!! ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ... ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ !!!

Χαμός στην Κύπρο. Ομολογία-σοκ από Αναστασιάδη

Σοκ προκαλεί η κυνική χθεσινοβραδινή ομολογία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στους δημοσιογράφους, έριξε αληθινή βόμβα – που παρά τα αντιθέτως λεγόμενα – αποδεικνύει ότι η Κύπρος διαλύεται και στην θέση της δημιουργούνται δύο νέα κράτη, με εντελώς ξεχωριστές ιθαγένειες και σύνορα-ζώνες!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!


 Ενσωματωμένη εικόνα 1

 

Επιστροφή του Ισλάμ στην Αθήνα - Μαντήλες στα σχολεία - 25% οι ισλαμιστές

25% του πληθυσμού των Αθηνών αποτελείται πλέον από ισλαμιστές μουσουλμάνους, και επιστρέφει στην πόλη το Ισλάμ μετά από 190 χρόνια!... Η αδιάκοπη ροή λάθρομεταναστών (όρος που ενοχλεί τους νεοταξίτες να ακούγεται) στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία 20 χρόνια έχει αλλάξει δραστικά την πληθυσμιακή ισορροπία με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει οι δρόμοι και τα σχολεία της Αθήνας με μαντήλες! 

Οι μασονικές στιγμές του Πάπα...

σχόλιο Γ.Θ : Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε με ποιον έχουμε να κάνουμε...
και ποιανού το (κρυφό) χέρι φυλάνε κάποιοι...
Οι σχέσεις του με εβραίους και η συμμετοχή του σε εβραϊκά τελετουργικά όπως στις δύο πρώτες φωτογραφίες δεν αποτελεί μυστικό.

Το μήνυμα είναι σαφώς αυτονόητο


Το μήνυμα είναι σαφώς αυτονόητο
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ   
Γράφει ο γιατρός Φώτης Μιχαήλ
Μεγάλο στολίδι για τον άνθρωπο η απλότητα. Στην καθημερινή του ζωή τον κάνει αγαπητό, προσηνή, χρήσιμο και ευχάριστο σε όλους .
Οι μεγάλοι πολιτικοί, οι ώριμοι καλλιτέχνες, οι φωτισμένοι δάσκαλοι, οι ήρωες, οι Άγιοι και οι γνωστοί Πατέρες της Εκκλησίας μας, έζησαν όλοι τους απλά και λιτά, ασκούμενοι και αγωνιζόμενοι διά βίου.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το ελάττωμα του “ιδίου θελήματος”

Το ελάττωμα του ιδίου θελήματος
Αγίου Κασσιανού Ρωμαίου

Ο διάβολος με κανένα άλλο ελάττωμα δεν οδηγεί τόσο στο βάραθρο της απώλειας τον άνθρωπο, όσο με το να τον πείσει να μην καταδέχεται να ρυθμίζει τη ζωή του σύμφωνα με τη διδασκαλία και τις υποδείξεις των Πατέρων, αλλά ν’ακολουθεῖ το δικό του θέλημα. Γιατί αυτός που πορεύεται σύμφωνα με τη δική του κρίση και γνώμη, ποτέ δεν θα προχωρήσει με ασφάλεια,

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Βρετανικό…άρωμα στο ανακοινωθέν και η δήλωση Βενιζέλου…

ΚΥΠΡΙΑΚΟ 
Γράφει η Φανούλα Αργυρού*
Και ξανά η συνηθισμένη πρακτική:  Ξαφνιάστηκαν όλοι με το διαβόητο διζωνικό «κοινό ανακοινωθέν» και ξεσπάθωσαν από Αθήνα μέχρι Λευκωσία για προδοσία της Κύπρου από τον Αναστασιάδη! ΄Οταν την προδοσία την τροχοδρόμησαν όλοι μαζί από το 1974  υποστηρίζοντας την τουρκο-βρετανική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Για να Eκλεγούν πρέπει να Προσκυνήσουν

ΣΕΜΠΑΙΔΗΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ 
Άρθρο του Ξανθιώτη Πομάκου Δημοσιογράφου κ. Σεμπαϊδήν ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ.

Ένα από τα βασικότερα θέματα που το τελευταίο διάστημα απασχολούν, όχι άδικα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι ασφαλώς οι δημοτικές εκλογές που θα γίνουν σε λίγους μήνες και οι υποψηφιότητες κυρίως σε μεγάλους δήμους, όπως είναι αυτός της Αθήνας και της

Πολιτικός ή θρησκευτικός Γάμος;

Βέρες 

Συζητοῦσα μέ μιά ὁμάδα νέων γιά τό θέμα τοῦ γάμου, ἐξ ἀφορμῆς τοῦ προγραμματισμένου γάμου μιᾶς ἀπό τίς κοπέλες τῆς παρέας. Ἡ κουβέντα ξεκίνησε ὅταν ἡ κοπέλα ἀνακοίνωσε ὅτι παντρεύεται τόν ἄλλο μήνα, μέ πολιτικό ὅμως γάμο. Ἕνας νεαρός ἐπεσήμανε ὅτι οἱ πολιτικοί γάμοι ἔχουν πολλαπλασιαστεῖ ἐνῶ οἱ θρησκευτικοί γάμοι ἀποφεύγονται.

Βάλτε τους ενόχους στη φυλακή, για να σωθεί η Ελλάδα. Όσο τους καλύπτετε, θα βουλιάζουμε…

Η ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε το 2010 να μπει στο χρέος των ετών 2005 και 2008 και το swap του Σημίτη από το 2001
prodotes 
Τον Ιούνιο του 2010 ο υπόδικος σήμερα Ανδρέας Γεωργίου ζήτησε από τη Eurostat να «μαγειρέψει» επί το δυσμενέστερο τα στοιχεία του δημόσιου χρέους στις χρονιές 2005 και 2008, χρησιμοποιώντας το περιβόητο swap που έκανε ο Κώστας Σημίτης με τη βοήθεια της Goldman Sachs το 2001.