Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο αθάνατος ήρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης 14/3/1957



Ο αθάνατος ήρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης 14/3/1957
Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου της μαρτυρικής Κύπρου μας στις 27 Φεβρουαρίου 1938. Το 1949 η οικογένειά του μετακόμισε στο Κτήμα. Σαν μαθητής του Γυμνασίου από το 1950, έζησε τους δύσκολους καιρούς που περνούσε η Κύπρος στην προσπάθειά της να διώξει το ζυγό του

Ε, ΑΥΤΗ ΚΙ' ΑΝ ΕΙΝΑΙ ... ΧΥΛΟΠΙΤΑ !!!

Ξεκίνημα μεταστροφής; Ποιους εμπιστεύονται οι Έλληνες σε μέτρηση της MRB.

σχόλιο Γ.Θ : Δείτε ποιοι κατέχουν την πρωτοδεύτερη θέση κόντρα στην λάσπη και την πολεμική που δέχονται από την χουντική ολιγαρχία και ποιοι κατέχουν τις τελευταίες, παρόλη την προβολή και θεοποίησή τους από τα βοθροκάναλα και τις μαριονέτες που θέλουν να λέγονται πολιτικοί...

Ελιά. Ένα από τα μεγαλύτερα συνονθυλεύματα προδοτών.

Γράφει ο Θάνος

Αν και απουσίαζαν πολλοί προδότες από το συνέδριο της Ελιάς και μεταξύ αυτών και το "Βδέλυγμα της ερημώσεως" τους Γένους μας... ο μεγαλύτερος αρχιπροδότης από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους... (και δεν χρειάζεται να αναφέρω το όνομά του...).

Γιατρέ μου σώσε με, αλλά δεν έχω να σε πληρώσω…




Χορτάσαμε ευχάριστα ψέματα ! 

Καιρός τώρα να χορτάσουμε καί σωστές αλήθειες...










Τις μέρες αυτές, πού πολύ λίγοι άνθρωποι δίνουν σημασία στην φωνή τής συνείδησής τους και  πού ακόμη λιγότεροι  σε ανθρώπινες ευαισθησίες, ακούμε κάποια περιστατικά και παίρνουμε ελπίδα και θάρρος ότι επιτέλους υπάρχει ακόμη ανθρωπιά σ΄ αυτήν την ρημαγμένη χώρα…

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ;;; ΘΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΑΛΛΑΧ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ;;;

Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον σεισμό στην Κεφαλλονιά


Και ένα ερώτημα προς τον Σεβασμιώτατο από την απ. Παύλο: Μὴ γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις· τίς γὰρ μετοχὴ δικαιοσύνῃ καὶ ἀνομίᾳ, ἢ τίς κοινωνία φωτὶ πρὸς σκότος;. τίς δὲ συμφώνησις Χριστοῦ πρὸς Βελιάρ, ἢ τίς μέρις πιστῷ μετὰ ἀπίστου; (Β' Κορ. 6, 14-15)
=================================



Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας
Φωτογραφίες
Αρχείο

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με ιδιαίτερα ουσιαστικές παραμέτρους πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή με αφορμή τον σεισμό στην Κεφαλλονιά και την ενίσχυση των κατοίκων της.

Ο Παπισμός είναι αίρεση, Μέγας Φώτιος


Με αυτά που έλεγες άγιε μου, πώς να αναγνωρίσουν τη Σύνοδό σου ως 8η Οικουμενική;;;
=================
http://egolpio.files.wordpress.com/2009/11/inverted-cross1.jpg?w=529
Ὁ Παπισμός εἶναι αἵρεση,
Μέγας Φώτιος

Ποιμαντορική εγκύκλιος Μητροπολίτου Πειραιώς για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου


Ποιμαντορική εγκύκλιος Μητροπολίτου Πειραιώς για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833 (19), Fax +30 210 4518476 e-mail: impireos@hotmail.com
Πειραιεύς 12 Μαρτίου 2014

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ ἀπέστειλε τήν κάτωθι Ποιμαντορική Ἐγκύκλιο πρός τόν εὐαγῆ κλῆρο καί τόν φιλόχριστο λαό τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς γιά νά ἀναγνωσθῆ κατά τήν ἑορτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ... ΠΕΙΘΟΥΝ !!!

ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΣΧΑ ΓΕΛΑΕΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΟΝΗ ΤΗΣ…

Last updated on ΜΟΣΧΑ
Η Ρωσία είναι μόλις η όγδοη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αλλά έχει “ποιοτικά χαρακτηριστικά” που την κατατάσσουν σε πολύ υψηλότερη θέση: Δεύτερη χώρα του πλανήτη μετά τις ΗΠΑ σε στρατιωτική ισχύ, πρώτη χώρα του πλανήτη σε ενεργειακά αποθέματα και ελάχιστο χρέος, μόλις στο 10% του ΑΕΠ της.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Φυτό σκοτώνει το 98% των καρκινικών κυττάρων μέσα σε 16 ώρες!!

Last updated on Κινεζικό-φαρμακευτικό-φυτό-σκοτώνει-το-98-τοις-εκατό-των-καρκινικών-κυττάρων-μέσα-σε-δεκαέξι-ώρες-1Οι επιστήμονες προσπαθούν συνεχώς και με αρκετούς τρόπους να καταφέρουν να θεραπεύσουν την επάρατη νόσο και να οδηγήσουν στο οριστικό τέλος του καρκίνου.
Σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο έντυπο Life Science η αρτεμισινίνη, παράγωγο του «Sweet wormwood» ή του «Artemisia Annua», που χρησιμοποιούταν από την Κινεζική ιατρική μπορεί να «σκοτώσει» το 98% των καρκινικών κυττάρων εντός μόλις 16 ωρών.

ΠΟΛΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ !!!



Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ 
ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Θά εἶ­ναι με­γά­λο κρῖ­μα, ν πά­ει χα­μέ­νη καί φε­τει­νή ἐ­πέ­τει­ος τς 25ης Μαρ­τί­ου 1821, μέ ἕ­ναν ἑ­ορ­τα­σμό ρου­τί­νας μᾶλ­λον μέ μιά σει­ρά ἀ­πό ἀ­νια­ρές ἐκ­δη­λώ­σεις πού μς ὁ­δη­γοῦν σι­γά-σι­γά στήν κα­τάρ­γη­ση τς ἑ­ορ­τῆς.
Εἶ­ναι πο­λύ νω­πές ο ἀ­πό­πει­ρες πού ἔ­γι­ναν ἀ­πό πο­λι­τι­κά πρό-σω πα γιά νά δο­κι­μα­σθῆ βαθ­μός πνευ­μα­τι­κῆς ἀ­ναι­σθη­σί­ας το λα-ο μας, ν, δη­λα­δή, ἔ­χει ἀ­κό­μη ἤ δέν ἔ­χει δυ­νά­μεις ἀν­τι­στά­σε­ως στήν πα­ρα­χά­ρα­ξη τς Ἱ­στο­ρί­ας του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ -3 «Διάβολος καὶ Σία». (Ἅγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

Ἁγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς«Ὁμιλίες καὶ Μελέτη γιὰ τὰ σύμβολα καὶ σημεῖα»,ἐκδ. “Ὀρθόδοξος Κυψέλη”,
Θεσ/νίκη 2014, σελ. 67 ἑπ.

Ἠλ. στοιχειοθεσία: «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Μέρος Α´ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ -1 «Ἐπείγει ἡ μετάνοια, γιατί ὁ θάνατος ἔχει τὸ δικό του ρολόι». (Ἅγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

Μέρος Β´:  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ -2 «Ἡ μετάνοια σήμερα εἶναι τόσο ἀναγκαία ὅσο ἦταν καὶ στὰ παλαιότερα χρόνια». (Ἅγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

.                 Πρὶν ἀπὸ μερικὲς μέρες μὲ ἐπισκέφτηκε ἕνας ἔμπορος, ποὺ μοῦ εἶπε γιὰ τὸν ἑαυτό του τὰ ἑξῆς:

Τι γίνεται εδώ, ρε παιδιά;

Πούλησαν τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου σε ιαπωνική εταιρεία !!!

"ΧΑΙΡΕ 'Ω ΧΑΙΡΕ" ... SONY MUSIC!! Ανατριχιαστικό: Πούλησαν τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου σε ιαπωνική εταιρεία !!!

 
 
Απίστευτο, τρελό, αλλά αληθινό: Στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA που πλέον ονομάζεται Orchard ανήκουν τα πνευματικά δικαίωματα του Εθνικού μας Ύμνου (στίχοι Διονύσιος Σολωμός, μελοποίηση Νικόλαος Μάντζαρος)

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: «Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ»

15- Γέροντα, ο διάβολος θυμάται την προηγούμενη κατάστασή του;

- Αν θυμάται λέει; Αυτός είναι πυρ και μανία, γιατί δεν θέλει να γίνουν άλλοι Άγγελοι, που θα τον αντικαταστήσουν. Και όσο πάει χειρότερος γίνεται. Εξελίσσεται στην κακία και στον φθόνο.

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ

15«Τα δάκρυα είναι ένας τρόπος γνώσης του εαυτού μας. Κλαίμε επειδή έχουμε χάσει την παραδεισιακή μας ταυτότητα, ή επειδή νοσταλγούμε έναν «χαμένο παράδεισο».

Υπάρχει ένα έντονο στοιχείο νοσταλγίας σε αυτό τον όρο:

ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ:"ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΕΝΑΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ"


1Για ένα νέο παλικάρι που τον επισκέφθηκε πρόσφατα στα γραφεία της Μητροπόλεως και του εξέφρασε την απόγνωση και απελπισία που αισθάνεται, έκανε λόγο στο κήρυγμα του στην διάρκεια του Β’ Κατανυκτικού εσπερινού που

Πάλι μπάχαλο με τις αποδείξεις! Τι γίνεται με τους παντρεμένους;

Πάλι μπάχαλο με τις αποδείξεις! Τι γίνεται με τους παντρεμένους;
Διαδώστε το:

Οι παντρεμένοι έχουν ψυχή; Για την εφορία μάλλον όχι αφού μετά τα αστεία πειράματα που έγιναν με τις αποδείξεις και μετά τις διευκρινήσεις τελικά και πάλι προκύπτει κενό που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε όσους έκαναν το... λάθος να παντρευτούν

Οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών φρόντισαν να δώσουν διευκρινίσεις όμως σε ό,τι αφορά μόνο σε παντρεμένα ζευγάρια που δηλώνουν και οι δύο μισθωτοί ή συνταξιούχοι.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

13 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ἀνακομιδὴ Τιμίων Λειψάνων Ἁγίου Νικηφόρου τοῦ Ὁμολογητοῦ, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως


Μετὰ τὴν κατάπαυση τῆς εἰκονομαχίας καὶ τὴν ἀναστήλωση τῶν ἱερῶν εἰκόνων ὁ Πατριάρχης Μεθόδιος Α’ (842 – 846 μ.Χ.) εἰσηγήθηκε στοὺς βασιλεῖς Μιχαὴλ καὶ Θεοδώρα (842 – 867 μ.Χ.), ὅτι δὲν εἶναι δίκαιο τὸ ἱερὸ λείψανο τοῦ Ἁγίου Νικηφόρου νὰ βρίσκεται μακριά. Ἔτσι ἀπεστάλησαν ἐκ μέρους τοῦ Πατριάρχου καὶ τῶν αὐτοκρατόρων οἱ ἁρμόδιοι, οἱ ὁποῖοι ἄνοιξαν τὸν τάφο τοῦ Ἁγίου στὴ μονὴ τοῦ Ἁγίου Θεοδώρου καὶ βρῆκαν τὸ ἱερὸ σκήνωμα αὐτοῦ ἀκέραιο καὶ ἄθικτο μετὰ δέκα ἐννέα ἔτη ἀπὸ τὴν κοίμησή του. Μὲ ἱερὲ ...
περισσότερα...

Διηγήσεις εκ του Λειμωναρίου: Συμβολικό όνειρο ενός Σύρου τραπεζίτη για την Πνευματική πορνεία του αδελφού του.


Διηγήσεις εκ του Λειμωναρίου: Συμβολικό όνειρο ενός Σύρου τραπεζίτη για την Πνευματική πορνεία του αδελφού του.
Διηγήσεις εκ του Λειμωναρίου
Συμβολικό όνειρο ενός Σύρου τραπεζίτη για την
Πνευματική πορνεία του αδελφού του.
Ο αββάς Θεόδωρος, ο ηγούμενος της παλαιάς Λαύρας, μας διηγήθηκε ότι ήσαν στην Κωνσταντινούπολη δυο αδελφοί τραπεζίτες Σύροι. Και λέει ο μεγάλος στο μικρό: «Ας κατεβούμε στη Συρία, να πάρουμε το γονικό μας σπίτι». Του λέει ο μικρότερος:

Οι Άγιοι μιμούνται τον Χριστό

Last updated on Ο Άγιος Νικόδημος ο ΑγιορείτηςΟ Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης γράφει ότι από τον λόγο του Χριστού «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι», έμαθε ο πρωτομάρτυρας Στέφανος να πει για τους λιθοβολιστές του: «Κύριε μη στήσεις αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην…». Και όλοι γενικά οι Άγιοι, ως μιμητές του Χριστού και ακόλουθοι, από αυτόν τον λόγο έμαθαν να συγχωρούν τους εχθρούς τους».

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ «ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ» ΤΟΝ… ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ

Last updated on Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ «ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ» ΤΟΝ… ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με ένα άρθρο με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο, «Korkutan Senaryo», δηλαδή, «Φοβερό Σενάριο», της τουρκικής εφημερίδας Vatan, που αναδημοσιεύεται και στην εφημερίδα MilliGazete, ο αρθογράφος Ruşen Çakir επισημαίνει ότι με τις τελευταίες αποκαλύψεις για μεγάλη διαφθορά του προσωπικού και συγγενικού

Η Αναλαμπή της Ορθοδοξίας Δώρο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ, «αγκαλιάσαμε το τέλος και πάμε για καινούργια αρχή»

Last updated on
Η Αναλαμπή της ΟρθοδοξίαςΚάποτε ένας άγιος ασκητής ήρθε σε μία οπτασία. Και είδε τον Χριστό, επι θρόνου Δόξης. Δεξια ΤΟΥ, παραστεκόταν η Παναγία και αριστερά ΤΟΥ, ο Τίμιος Πρόδρομος και στον περιβάλλον χώρο βρισκόταν οι Αρχάγγελοι. Είδε λοιπόν έναν Αρχάγγελο να πηγαίνει στο Χριστό τα βιβλία των αιώνων. Και άνοιγε ο Χριστός κάθε βιβλίο και έβλεπε τα αμαρτήματα του κάθε αιώνα.

Σας κόλλησε η κατσαρόλα; Κάντε τη να αστράφτει

Last updated on Σας κόλλησε η κατσαρόλα; Κάντε τη να αστράφτειΜήπως ξεχαστήκατε και κάψατε το φαγητό με αποτέλεσμα να μαυρίσει ο πάτος της κατσαρόλας; Μην ανησυχείτε. Έχουμε να σας προτείνουμε αρκετές λύσεις…
Αρχικά, βάλτε ζεστό νερό στην κατσαρόλα μαζί με λίγο υγρό πιάτων και αφήστε το να βράσει για δυο λεπτά. Έπειτα, αφήστε για μισή ωρίτσα να «μουλιάσει» και με μια ξύλινη κουτάλα ή βουρτσάκι βγάλτε τα υπολείμματα.

ΚΑΙΕΙ ... ΚΑΙΕΙ !!!

Αναζητώντας την «σημειολογία» ΕΛΙΑΣ, ΑΚΡΟΠΟΛ, και κκ Βενιζέλου και Πάγκαλου…

Last updated on 1453434-thumb-largeΓράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Στη σημερινή σύντομη τοποθέτησή μου θα προσπαθήσω να εντοπίσω μια, σαφώς ανάμεσα σε πολλές άλλες, πιθανή «αιτία» αποκλεισμού του κ Πάγκαλου από την Κίνηση που βαφτίστηκε ΕΛΙΑ και είχε την τιμητική της το περασμένο Σάββατο-Κύριακο.
Ο κ Πάγκαλος, με το γνωστό του τρόπο έκφρασης, χαρακτήρισε ΗΛΙΘΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ που τον απέκλεισε από την…ΕΛΙΑ!!! Ρίξτε μια ματιά:


ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝ' ΚΙ' ΑΛΛΟΙ !!!

Να το πάρει το… Ποτάμι;

Last updated on Να το πάρει το… Ποτάμι;Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωνε την ίδρυση κόμματος, ο νους μου πήγε κατευθείαν στους έγκλειστους των φυλακών ανηλίκων του Αυλώνα. Κατά τη διάρκεια μιας σειράς συνεντεύξεων που είχα πάρει στις συγκεκριμένες φυλακές, έπεσα επάνω σε παρέα Αφγανών, οι οποίοι, πριν δεχθούν να μιλήσουν, με ύφος αρκετά καχύποπτο, ρώτησαν εάν η συνέντευξη θα γινόταν με τους κανόνες του Σταύρου Θεοδωράκη.

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΓΔΟΟΣ ΛΟΓΟΣ ... ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ !!!

Οι 7 λόγοι που η Αμερική «τρέμει» να κάνει πόλεμο με τη Ρωσία

Οι 7 λόγοι που η Αμερική «τρέμει» να κάνει πόλεμο με τη ΡωσίαΑκόμη και αν η Ρωσία αποφασίσει να καταλάβει όλη την Ουκρανία , οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μπουν σε πόλεμο.
Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το FORBES, στο οποίο ο αρθρογράφος για θέματα άμυνας και εθνικής ασφάλειας Michael Peck, αναλύει 7 λόγους για τους οποίους η Αμερική δεν θα κάνει ποτέ πόλεμο για την Ουκρανία.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Για να σταματήσει η συρρίκνωση του Ελληνισμού

Last updated on Για να σταματήσει η συρρίκνωση του ΕλληνισμούΣάββας Καλεντερίδης
Το άρθρο μας της Παρασκευής έκλεισε με απλή αναφορά στην εκστρατεία της Κριμαίας και τη Μικρασιατική Εκστρατεία.
Για να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας το θέμα, να πούμε ότι τον Ιανουάριο του 1919 η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αποστείλει στην Οδησσό και την Κριμαία ένα σώμα στρατού για να πολεμήσει στο πλευρό των

ΟΙ ΤΑΤΑΡΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

Last updated on Οι Τάταροι προειδοποιούν ότι θα υπάρξει αιματοκύλισμα …

Τάταροι της Κριμαίας προσεύχονται στο τζαμί Chan Chair στο Bakhchisaray, κοντά στη Συμφερούπολη, φωτο Reuters
Τάταροι της Κριμαίας προσεύχονται στο τζαμί Chan Chair στο Bakhchisaray, κοντά στη Συμφερούπολη, φωτο Reuters

Πορφύρης Δ / Σταφυλά Π,Βρυξέλλες  για το pentapostagma.gr
Σε αποκαλυπτικό άρθρο, το International Business Times (10/03/2014) αναφέρεται στο νέο Τζιχάντ που ετοιμάζουν οι Τάταροι στη Κριμαία αλλά και στην τρομοκρατική δράση τους στη Συρία.

ΗΠΑ και Γερμανία δεν μπορούν πλέον να τα βάλουν με τη Ρωσία

Last updated on
ΗΠΑ και Γερμανία δεν μπορούν πλέον να τα βάλουν με τη ΡωσίαΗΠΑ και Γερμανία υπέστησαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό από την αντίδραση της Ρωσίας, στις μεθοδεύσεις τους στην Ουκρανία. 
Νόμισαν ότι ο Πούτιν θα έτρεχε στον ΟΗΕ, στα διεθνή δικαστήρια και σε άλλα διεθνή fora, δηλαδή τα δικά τους όργανα. Δεν εκτίμησαν σωστά όμως, όταν…

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ “ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ” ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Last updated on
Το σήμα της Χριστιανικής Αντίστασης
Το σήμα της Χριστιανικής Αντίστασης
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
Ένας ακόμα αποκεφαλισμός-άγρια καρατόμηση- χριστιανού έρχεται να προστεθεί στη μακροσκελή λίστα των σεκταριστικών εγκλημάτων στη Συρία. Χθες αναρτήθηκε σε φιλοτζιχαντιστική σελίδα fb, βίντεο όπου νεαρός πισθάγκονα δεμένος και στα γόνατα εκβιάζεται να προφέρει την shahada

Αν σιωπάς, να σιωπάς από αγάπη.

Last updated on keria_xristianoi_orthodoxoi_4215Αν μιλάς, να μιλάς από αγάπη.
Αν διορθώνεις κάποιον, να τον διορθώνεις από αγάπη.
Αν συγχωρείς, να συγχωρείς από αγάπη.
Στο βάθος της καρδιάς σου, να έχεις τη ρίζα της αγάπης.
Από μια τέτοια ρίζα, μόνο καλό μπορεί να προέλθει.
Αγάπα το Θεό, και κάνε ότι θέλεις.

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Νηστεία και δίαιτα

Last updated on Νηστεία και δίαιταΔεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν τη νηστεία ως ένα μέσο φυσικής διατροφικής αποτοξίνωσης αλλά και για να χάσουν και κανένα κιλάκι. Για το πρώτο συμφωνούμε πλήρως. Για το δεύτερο όμως διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις. Κι αυτό καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι ο μέσος όρος των ανθρώπων που νηστεύουν, συνήθως παίρνουν βάρος.

Σε θανάσιμη απειλή ο Χριστιανισμός στη Συρία..

Last updated on διωγμοί-χριστιανών-Συρία-καθολικός-επίσκοπος-χαλδαίων-pentapostagma.grΟ Επίσκοπος των Χαλδαίων Χριστιανών στο Χαλέπι Antoine Audo περιέγραψε με απόλυτη αγωνία και συγκίνηση την θανάσιμη απειλή την οποία αντιμετωπίζει ο Χριστιανισμός στη Συρία έπειτα από τρία συναπτά έτη πολεμικών συγκρούσεων..
ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ  ΤΡΙΘΕΚΤΗΣ  
ΕΚ  ΤΟΥ  ΠΡΟΦΗΤΟΥ  ΗΣΑΪΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ  Α'  ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ  
ΕΚ  ΤΗΣ  ΓΕΝΕΣΕΩΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ  Β'  ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ  
ΕΚ  ΤΩΝ  ΠΑΡΟΙΜΙΩΝ  ΤΟΥ  ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ