Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Βόμβες δημιούργησαν εκπληκτικές παραλίες

Posted: June 4, 2014 at 1:00 pm, Last Updated: June 4, 2014 at 2:55 am
βόμβες-του-πρώτου-παγκοσμίου-πολέμου-δημιούργησαν-εκπληκτικές-παραλίεςΜπορεί μια περιοχή στην οποία γίνονταν στο παρελθόν τεστ για βόμβες να μοιάζει σήμερα σαν ένας μικρός παράδεισος;
Κάτι τέτοιο βρίσκουμε στα νησιά Μαριέτα, στην ακτή Puerto Vallarta του Μεξικό.

Μια αφανής και άγνωστη Aγία…

Posted: June 4, 2014 at 1:44 pm
estavromenosΣε μια κωμόπολι της βορείου Ελλάδος ζούσε μια κοπέλα τυφλή, ονόματι ΑσπασίαΉταν ορφανή, πολύ φτωχή και εγκαταλελειμμένη απ’ όλους γι’ αυτό και μεγάλωσε χωρίς να μπορέση να μάθη γράμματα.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Σε  κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Προέδρου του Συλλόγου
Δεν είναι ένας, ούτε και δυο. Έξι φόροι και χαράτσια έρχονται απ' τον Ιούλιο και
Καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες νεφώσεις που τις

Πάλεψα πενήντα χρόνια με το διάβολο

Posted: June 4, 2014 at 10:06 pm
agia_meteoraΒλέποντας κανείς τον Γέροντα να έχει φθάση σε υψηλά μέτρα αρετής, δεν μπορούσε να φαντασθεί τον μαρτυρικό δρόμο πού είχε διανύσει, μέχρι να γίνει δοχείο του Αγίου Πνεύματος. Οι ομολογίες του είναι αποκαλυπτικές: «Ο αγώνας κατά των παθών είναι οδυνηρός και χρειάζεται αιματηρή προσευχή. Διάβασα κάποτε ότι

Το Απόδειπνο είναι μία ομπρέλα!

Posted: June 5, 2014 at 7:04 am, Last Updated: June 5, 2014 at 12:27 am
viewhΕίχε πάει μια φορά με κάποιο πνευματικό του παιδί και άκουσαν την ομιλία ενός γνωστού Ιεροκήρυκα, κάπου στην Αθήνα. Έπειτα υπήρξε συζήτηση και ένας νέος από το κοινό έκανε στον ιερέα την έξης ερώτηση:
- Πάτερ, εγώ δεν μπορώ να διαβάζω το Απόδειπνο ή τον Εξάψαλμο, ούτε Θεία Λειτουργία να παρακολουθώ. Το μόνο πού

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Ἱλαρίων ὁ Νέος


Ὁ Ὅσιος Ἱλαρίων, ὁ Νέος, ἐγεννήθηκε τὸ 775 μ.Χ., στὴν Καππαδοκία, ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς καὶ ἐνάρετους, τὸν Πέτρο, προμηθευτὴ τοῦ ἄρτου τῶν ἀνακτόρων, καὶ τὴν Θεοδοσία, παρὰ τῶν ὁποίων ἔτυχεν ἐπιμελοῦς καὶ θεσεβοῦς μορφώσεως. Σὲ ἡλικία εἴκοσι ἐτῶν, ὑπὸ θείου ζήλου κινούμενος, ἐγκατέλειψε τὰ ἐγκόσμια, μεταβὰς δὲ στὴ μονὴ τοῦ Ξηροκαμπίου τῆς Κωνσταντινουπόλεως, ἐκάρη μοναχός. Στὴ συνέχεια μετέβη στὴ μονὴ τῶν Δαλμάτων, ὅπου ἔγινε μεγαλόσχημος καὶ ἀργότερα ἐχειροτονήθηκε πρεσβύτερος, ἐκτιμώμενος καὶ ...
περισσότερα...

Μία 12χρονη “έφυγε” από καρκίνο αφήνοντας ένα συγκλονιστικό μήνυμα

Posted: June 5, 2014 at 10:00 am, Last Updated: June 4, 2014 at 11:21 pm
μια-12-χρονη-έφυγε-από-καρκίνο-αφήνοντας-ένα-συγκλονιστικό-μήνυμα Ένα 12χρονο κορίτσι «έφυγε» την περασμένη Τετάρτη μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, αφήνοντας όμως ένα συγκινητικό μήνυμα στο πίσω μέρος του καθρέφτη της, που είχε στο δωμάτιό της.
Η μικρή Αθήνα Όρκαρντ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ψηλαφήσει έναν μικρό όγκο στο κεφάλι της, με τους γιατρούς να ενημερώνουν εκείνη και την οικογένειά της ότι πάσχει από καρκίνο.

“Αν χάσουμε τις χριστιανικές μας αξίες, τα χάσαμε όλα”

Posted: June 5, 2014 at 11:17 am, Last Updated: June 5, 2014 at 2:19 pm

O ηγέτης που χαρακτηρίζεται  ως “ο τελευταίος δικτάτορας” δήλωσε αποφασισμένος να υπερασπισθεί τις χριστιανικές αξίες όσο μεγάλο και αν είναι το τίμημα

lukashenko-mpi-300x214
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας ,  Alexandre Loukachenko σε ομιλία του στο 6° Ευρωπαικό Συνέδριο μεταξύ ορθοδόξων και καθολικών επισκόπων, που διεξάγεται αυτές τις  ημέρες στο Μινσκ , με την πυγμή που τον διακρίνει έκανε σαφείς τις προθέσεις του όσον αφορά την υπεράσπιση των χριστιανικών ιδεών. Όντας ο μοναδικός ηγέτης που παρέμεινε στην προεδρία της χώρας του από όλες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, και μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, έχει χαρακτηρισθεί σαν τον πιο σκληροπυρηνικό και οπισθοδρομικό πολιτικό της σύγχρονης εποχής.

Καλημέρα, Χριστέ μου.

Το 1922 ήρθε από την Μικρασία με τους πρόσφυγες ένα ορφανό Ελληνόπουλο, ονόματι Συμεών. Εγκαταστάθηκε στον Πειραιά σε μια παραγκούλα και εκεί μεγάλωσε μόνο του...

Είχε ένα καροτσάκι και έκανε τον αχθοφόρο, μεταφέροντας πράγματα στο λιμάνι του Πειραιά.

Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς: Ο "καταστροφέας Δίας" και ο Σωτήρας Χριστός


Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς: Ο
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 5η Ιουνίου 2014.

Ο «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΔΙΑΣ» ΚΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στην προσπάθεια κάποιων «κύκλων» να «εναρμονίσουν» την αρχαιοελληνική παράδοση με τη χριστιανική. Αυτό γίνεται κυρίως από «αρχαιολάτρες», οι οποίοι ενώ θέλουν κάποιοι από αυτούς να είναι χριστιανοί και μη μπορώντας να αποκολληθούν από μια ανεξήγητη λατρεία προς την αρχαία Ελλάδα, φτάνουν σε απίστευτες υπερβολές και αυθαίρετα συμπεράσματα, τα οποία συχνά έρχονται σε σύγκρουση με την επιστημονική έρευνα.
ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!


Είναι ένας τύπος σε ένα ταξί και θέλει να πει κάτι στον ταξιτζή.
Όπως είναι από πίσω του λοιπόν, κάνει λίγο μπροστά και τον χτυπάει ευγενικά στον ώμο με τα δάχτυλα.

Ο ταξιτζής τρελαίνεται!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ... ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!!

Λαοθάλασσα στην Συρία για τον εκλογικό θρίαμβο του Ασαντ!

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 5, 2014
20140605-143858-52738824.jpgΜε ποσοστό άνω του 70% εξελέγη πανηγυρικά προεδρος της Συρίας, δείγμα της αγωνιστικότητας του Συριακού λαού που πήρε την αποφαση να ζήσει ελεύθερος…

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ !!!

Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη της Ελλάδας

Posted: June 4, 2014 at 6:00 pm, Last Updated: June 4, 2014 at 12:51 pm
εκπληκτική-απάντηση-Έλληνα-σε-Γερμανό-που-έστειλε-ειρωνική-επιστολή-για-τα-χρέη-της-Ελλάδας Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern – Αξίζει να διαβάσετε την εκπληκτική απάντηση στην επιστολή του Γερμανού συντάκτη!
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες…
με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern, για να λάβει την εκπληκτική απάντηση του Έλληνα.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μόνο προδότες, βλάσφημοι και διεστραμμένοι απολαμβάνουν τον «πολύτιμο» τηλεοπτικό χρόνο!

Posted: June 4, 2014 at 9:23 pm
tvΔιάβασα με απέραντη θλίψη το ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο, του Νίκου Χειλαδάκη, με τίτλο «Οι «κανόνες» λειτουργίας των Ελληνικών ΜΜΕ». Περιγράφει πολύ γλαφυρά τους «κανόνες», στους οποίους οφείλουν να πειθαρχήσουν όσοι αναγόρευσαν ως κορυφαίες αξίες στη ζωή τους, το κυνήγι της εφήμερης «δόξας»

COCA COLA ;;; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ !!! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ !!!


ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ... ΑΠΑΝΩΤΑ ... ΚΑΡΔΙΑΚΑ !!!

Φωτογραφικά επιχειρήματα για να μην κάνεις παιδιά (10)
Φωτογραφίες που δεν χρειάζονται σχολιασμό…

ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ... ΕΛΛΑΔΑ !!!


Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ («Τὰ ψυχολογικὰ λεγόμενα προβλήματα σχετίζονται μὲ λανθασμένους τρόπους ἀντιμετώπισης τῶν λογισμῶν».)

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ

 (Ἐν ὄψει τῆς Πεντηκοστῆς)

.             Στὸν χριστιανισμό, ἡ πνευματικὴ ζωὴ δὲν κατανοεῖται κατὰ τὴν συνήθη ἀντίληψη τοῦ κόσμου. Ὁ κόσμος θεωρεῖ πνευματικὴ ζωὴ συνήθως τὴν ζωὴ ποὺ σχετίζεται μὲ τὰ γράμματα, μὲ τὶς τέχνες, μὲ τὶς ἐπιστῆμες. Γι’  αὐτὸ καὶ χαρακτηρίζει ἀντιστοίχως πνευματικὸ ἄνθρωπο τὸν μορφωμένο ἄνθρωπο, τὸν καλλιτέχνη, τὸν ἐπιστήμονα, αὐτὸν δηλαδὴ ποὺ ἀσχολεῖται μὲ τὶς ἐκδηλώσεις τοῦ ἀνθρωπίνου πνεύματος.


ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ……ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ»
Posted: June 4, 2014 at 10:36 pm
Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣΈνας στρατιώτης στην Ήπειρο, έκαμε τη σκοπιά του στον στρατώνα και περί τα μεσάνυκτα άκουσε βήματα ανθρώπου να τον πλησιάζουν. Υπέθεσε ότι επρόκειτο για έφοδο του αξιωματικού. Φώναξε «άλτ», όμως πάλι τα βήματα ακούγονταν να τον πλησιάζουν. Για δεύτερη φορά – με το όπλο ανά χείρας – φώναξε : «άλτ, τις ει». Δεν έλαβε καμία απάντηση. Τότε, επαναλαμβάνει τη

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ


ΝΙΚΟΛΑΟΥ  I.  ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Θεολόγου – Φιλολόγου
ΑΘΗΝΑΙ 2003
ΤΟ  ΑΓΙΟΝ  ΠΝΕΥΜΑ
Έκδοσις Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος Ο  ΣΤΑΥΡΟΣ,
Ζωοδ. Πηγής 44, 106 81 Αθήναι, τηλ. 2103805539 
 ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ
Ευχαριστίες στον ακούραστο εργάτη του Ευαγγελίου, τον κ.Νικόλαο Σωτηρόπουλο για την ευγενή παραχώρηση του βιβλίου προς δημοσίευση στο διαδίκτυο. Όποιος το διαβάσει  ας ευχηθεί υπέρ του δούλου του Θεού ΝΙΚΟΛΑΟΥ.  Ευχαριστίες και στον κ.Ευάγγελο Καραμπάτση για την  ηλεκτρονική σάρωση του βιβλίου.


    Το μεγαλύτερο δόγμα του Χριστιανι­σμού, η μεγαλύτερη αλήθεια της Πίστεως, είνε ο Θεός μας. Η έννοια του Θεού μας είνε τόσο παράδοξη, τόσο μυ­στηριώδης, ώστε τέτοια έννοια ήταν αδύνατο να έλθη στη διάνοια του ανθρώπου. Η έννοια του Θεού μας είνε

“Θα μιλήσω”! Απειλεί ο Θεοχάρης! Ας τον επισκεφθεί λοιπόν ο εισαγγελέας να μας πει τι έκρυβε.

20140606-091307-33187295.jpg“Αν δεν με καλύψουν, θα απασφαλισω” φέρεται να δήλωσε ο Θεοχαρης, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ “μεγάλων καναλιών”.