Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ !!!

Εκταφή και μεταφορά λειψάνων του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς (ΦΩΤΟ)

popovits17
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες προσκυνητές έφθασαν στην Ιερά Μονή Τσέλιε του Βάλιεβο, για να συμμετάσχουν στο ιστορικό γεγονός της εκταφής του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την περάσμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή των Αρχαγγέλων η εκταφή των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιουστίνου, και στη συνέχεια με τις δέουσες τιμές τοποθετήθηκαν σε ειδική λάρνακα.

ΑΥΤΟ ΘΑ 'ΠΕΙ ΝΑ ... ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ !!!


Καταπληκτικές φωτογραφίες από το National Geographic!


Πλήρης κατάλογος βοτάνων και οι θεραπείες τους – μάθε τις ασθένειες που θεραπεύει κάθε βότανο

Posted: June 14, 2014 at 4:00 pm, Last Updated:
πλήρης-κατάλογος-βοτάνων-και-οι-θεραπείες-τουςΜάθε τίς θεραπευτικές ιδιότητες κάθε βοτάνου μέσα από έναν εύχρηστο αλφαβητικό κατάλογο των βοτάνων της ελληνικής φύσης!
Α
Αγγελική – για τόνωση, φλέγμα, σπασμούς, φουσκώματα, τυμπανισμό, ρευματισμούς, αρθρίτιδα

Βοήθεια, Ιερείς του Υψίστου… Βοήθεια!…‏

Posted:
prosforoΠρο ετών, ένας νεαρός Ιερεύς μού διηγήθηκε τα εξής τρομερά:
«Η μητέρα μου, που δεν ήθελε ο γιος της να γίνει παπάς, στον τρίτο χρόνο από τη χειροτονία μου πέθανε. Στον θάνατό της, ως ιερεύς εγώ ο γιος της, δεν είχα δώσει μεγάλη σημασία. Έκανα όσα είναι απαραίτητα και τίποτα περισσότερο απ’ αυτό.

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης: Πολιτικοεκκλησιαστικὴ διπλωματία εἰς τὴν Ρώμην εἰς βάρος τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως

Posted:
papas-vartholomaiosΓράφει ὁ Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης, Ὁμότιμος Καθηγητής τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Α.Π.Θ.
Τὴν ἡμέρα τῆς ἐπιδημίας τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, τὴν Πεντηκοστὴ τῶν Ὀρθοδόξων, ἐπέλεξε ὁ πάπας Φραγκίσκος γιὰ νὰ καλέσει Χριστιανούς, Ἰουδαίους καὶ Μουσουλμάνους νὰ προσευχηθοῦν ὑπὲρ τῆς εἰρήνης στὴν πολύπαθη Μέση Ἀνατολή. Δὲν θὰ μποροῦσε βέβαια νὰ ὑπολογίζει στὴν παρουσία τοῦ Ἁγίου

Πατήσατε αχινό; Να τι να κάνετε!

Posted: June 14, 2014 at 10:00 pm, Last Updated:
πατήσατε-αχινό-να-τι-να-κάνετεΟι αχινοί είναι μικρά, θαλάσσια ζώα με ασβεστολιθικό σφαιρικό κέλυφος που φέρουν αγκάθια τα οποία συναντάμε σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Ειδικότερα, ζουν στη λάσπη του βυθού ή σε μέρη με φύκια ή επάνω σε βράχους, σε μικρό σχετικά βάθος. Αχινοί, αστερίες και φύκη είναι μερικά από τα είδη που μαρτυρούν πόσο υγιές είναι ένα θαλάσσιο οικοσύστημα.

Βρέθηκε το φάρμακο του καρκίνου;

Posted: June 14, 2014 at 11:00 pm, Last Updated:

Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα φάρμακο που μπορεί να καταπολεμήσει όλες τις μορφές καρκίνου

φαρμακο-καταπολεμιση-καρκινου-μορφες-Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα φάρμακο που μπορεί να καταπολεμήσει όλες τις μορφές καρκίνου ενισχύοντας την φυσική άμυνα του οργανισμού και προλαμβάνοντας την υποτροπή της νόσου, σύμφωνα με στοιχεία που

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ... !!! ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ... !!!

Περί των πρόσφατων συμπροσευχών για την ειρήνη

Posted: June 14, 2014 at 11:19 pm, Last Updated:
papas-vartholomaiosΑπό την εύκολη και ανέξοδη “ειρηνολογία”, τουτέστιν τον περί ειρήνης πληθωρικό και ακατάσχετο λόγο, στον οποίο “διαπρέπουν” οι σύγχρονοι θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες (μεταξύ των οποίων και ένιοι ορθόδοξοι χριστιανοί) αλλά και διάφοροι διεθνείς “ειρηνευτικοί” οργανισμοί, μέχρι την απόκτηση και βίωση της γνήσιας και αληθινής ειρήνης μεσολαβεί αβυσσαλέα απόσταση.

Τρομακτικό: Σελίδα συγκέντρωσε τις εικόνες όλων των χρηστών του Facebook – Βρείτε τη δική σας

Posted: June 15, 2014 at 8:07 am, Last Updated:
facebook-faces1Σχόλιο:Η παρούσα ανάρτηση έχει ως σκοπό να δέιξει πόσο λάθος κάνουμε με το να εκθέτουμε τον εαυτό μας ανεβάζοντας φωτογραφίες μας στο facebook.
Ένα πρωτότυπο αλλά παράλληλα τρομακτικό πρότζεκτ δημιούργησε η σχεδιάστρια ιστοσελίδων Ναταλία Ροτζάς δημιουργώντας ένα μωσαϊκό φωτογραφιών από όλες τις εικόνες των χρηστών του Facebook.

Τι είναι αυτό που τρέμουν όλα τα μικρόβια;

Posted: June 15, 2014 at 9:02 am, Last Updated:
βακτηριαΛύση στην αυξανόμενη αντίσταση των μικροβίων στις θεραπευτικές μεθόδους, θα μπορούσε να αποτελέσει το μέλι, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που διεξήχθη στο πλαίσιο του 247ου Συνεδρίου της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας…

Γιατί πάνω από την Ακρόπολη δεν πετάνε πουλιά;;

Posted: June 15, 2014 at 11:01 am, Last Updated:
akropoliΗ λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην άκρη (ή σε ακρότατο).
Για αμυντικούς σκοπούς, οι οικιστές επέλεγαν ένα υπερυψωμένο σημείο, συχνά ένα λόφο με απότομος πλευρές.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ 'Η ΣΤΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ, ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ... ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ !!! ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ... "ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ" !!! ΛΕΣ ΚΙ' Ο ΛΑΟΣ ... "ΙΔΡΩΣΕ" ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΦΟΡΕΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ !!!

ΟΧΕΤΟΣ ΦΩΤΟΚΙΤΣΑΡΙΑΣ καὶ ΑΥΤΕΙΔΩΛΙΣΜΟΥ!

ΟΧΕΤΟΣ  «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ» ΦΩΤΟΚΙΤΣΑΡΙΑΣ

«Προαλωσιακὰ φαινόμενα»

.         Ὅ,τι καὶ νὰ πεῖς ματαιοπονεῖς. Ἐν τούτοις τὸ προνόμιο, νὰ ψελλίζεις καλοπροαίρετα τουλάχιστον, δὲν ἀφαιρεῖται οὔτε ἐκχωρεῖται, ὅταν μάλιστα κάποια φαινόμενα θυμίζουν προανακρούσματα ἱστορικῶν ὀλέθρων.
.         Κατ᾽ἐπανάληψιν ἡ «ΧΡ. ΒΙΒΛ.» ἔχει ἀναφερθεῖ στὸ ἴδιο πνιγηρὸ φαινόμενο ἐκκοσμικεύσεως καὶ πνευματικῆς

ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ... ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ 'ΚΑΤΣΕ, ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΟΡΕΙ !!! Α, ΡΕ, ΒΡΩΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ... !!!

Δελτίο Τύπου Ι. Μ. Περαιώς: Απάντηση σε απαράδεκτη δήλωση του κ. Β. Μιχαλολιάκου


Δελτίο Τύπου Ι. Μ. Περαιώς: Απάντηση σε απαράδεκτη δήλωση του κ. Β. Μιχαλολιάκου
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ἀκτή Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833 (ἐσωτ. 19) Fax +310 210 4528332

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν   Τ Υ Π Ο Υ

Πειραιεύς, 16 Ἰουνίου 2014
Ἀπαντῶντες στήν ἀπαράδεκτη δήλωση τοῦ ἀπερχομένου Δημάρχου Πειραιῶς κ. Β. Μιχαλολιάκου, πού περιλαμβάνεται σέ συνέντευξή του, τήν ὁποία παρεχώρησε στό δημοτικό ραδιόφωνο τοῦ Πειραιᾶ «Κανάλι 1» καί τήν ὁποία δημοσίευσε στό «Παρόν» τῆς Κυριακῆς 15/6/2014 ὁ ὑπάλληλος τοῦ δημοτικοῦ ραδιοφώνου

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ... ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΑΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ;;; ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ... ΗΡΩΑΣ !!!

Ξύπνησε από το κώμα ο Σουμάχερ!

Δημοσιεύθηκε από economikos στο Ιουνίου 16, 2014

soumaxer 

Σύμφωνα με δηλώσεις της μάνατζερ και εκπροσώπου του, Σαμπίνε Κεμ, ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίχαελ Σουμάχερ δεν είναι πλέον σε κώμα και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία όπου νοσηλευόταν.


"ΟΣΟ ΠΟΛΕΜΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ... ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ" !!!

Ξεκινά τα… άλλα κόλπα ο νέος υπουργός Παιδείας – Με τον ερχομό των τζαμιών προωθεί την πλήρη κατάργηση της καμπάνας από τις εκκλησιές

Ξεκινά τα… άλλα κόλπα ο νέος υπουργός Παιδείας – Με τον ερχομό των τζαμιών προωθεί την πλήρη κατάργηση της καμπάνας από τις εκκλησιές Να τα να τα… Δυναμικά ξεκινά το έργο του στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Ανδρέας Λοβέρδος. Με τα τζαμιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να βρίσκονται προ των πυλών, ξεκινά παράλληλα και η αποδόμηση των ορθόδοξων εκκλησιών… Έτσι, γιατί τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Και η Τρόικα μόνο τυχαία δεν επέλεξε τον συγκεκριμένο πολιτικό για το συγκεκριμένο πόστο.

Ανέκδοτο

Μια φορά ο Γιωρίκας πάει στην Κωνσταντινούπολη για δουλειές.
Κατάκοπος το βράδυ ψάχνει ένα ξενοδοχείο να κοιμηθεί. Όλα όμως ήταν γεμάτα ώσπου τελικά βρίσκει σ` ένα ξενοδοχείο ένα δωμάτιο που όμως έπρεπε να κοιμηθεί με έναν υπαστυνόμο .

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !


Η ιστορία του μικρού Δημήτρη που μεταφέρθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
Ενώπιον του Γ΄Ανακριτή Πατρών θα οδηγηθούν την Πέμπτη 19 Ιουνίου οι τέσσερις που

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Τύχων ὁ Θαυματουργός Ἐπίσκοπος Ἀμαθοῦντος Κύπρου


Ὁ Ἅγιος Τύχων καταγόταν ἀπὸ τὴν Κύπρο καὶ ἐγεννήθηκε ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς στὴν Ἀμαθούντα τῆς Κύπρου, τὴν σημερινὴ Παλαιὰ Λεμεσό. Ἤκμασε κατὰ τοὺς χρόνους τῶν αὐτοκρατόρων Ἀρκαδίου καὶ Ὀνωρίου (395 – 423 μ.Χ.). Ἀφιερωθεὶς ὑπὸ τῶν φιλοθρήσκων γονέων του στὸν Θεό, ἔλαβε ἄρτια μόρφωση καὶ διακρίθηκε στὴ μελέτη τῶν Ἁγίων Γραφῶν. Γιὰ τὴν καθαρότητα τοῦ βίου καὶ τὴν ἁγνότητά του ἐχειροτονήθηκε ὑπὸ τοῦ Ἐπισκόπου Ἀμαθούντος Μνημονίου διάκονος καὶ στὴ συνέχεια πρεσβύτερος. Ἡ ἱκανότητα, ὁ θερμὸς ζῆλος ὑπ ...
περισσότερα...

ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ... "ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ" ΘΑ ΒΑΡΑΝ' ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ !!!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! ΙΜΑΜΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΑΠΙΣΤΩΝ»

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 15, 2014

VATICANGATE
Πορφύρς Δ Σταφυλά Π
Aναγνωρισμένος αιγυπτιογερμανός συγγραφέας,πολιτειολόγος ( με συνεντεύξεις στο der spiegel και αλλού) τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα την διαθρησκευτική συνάντηση προσευχή για την ειρήνη που έγινε στις 8 Ιουνίου στο Βατικανό. Είχαν συμμετάσχει οι Πάπας Φραγκίσκος, Shimon Peres, Mahmoud Abbas Βαρθολομαίος και εκπρόσωποι θρησκειών.

Ανακοίνωση Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης για το Φεστιβάλ Ομοφυλοφίλων


Ανακοίνωση Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης για το Φεστιβάλ Ομοφυλοφίλων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ἐν Θεσσαλονίκῃ τῇ 11-6-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Θεσσαλονίκης μετὰ πολλῆς λύπης καὶ ἔντονης ἀνησυχίας εἶναι ὑποχρεωμένη καὶ πάλι νὰ ἀντιμετωπίσῃ ποιμαντικὰ καὶ ἀποτρε-πτικά, τὴν δυσάρεστη, ἀπαράδεκτη καὶ ἀξιοκατάκριτη παρουσία τῶν ὁμοφυλοφίλων, οἱ ὁποῖοι ἑτοιμάζονται νὰ πραγματοποιήσουν φεστιβὰλ στὶς 20 καὶ 21 Ἰουνίου καὶ νὰ παρελάσουν στὴΘεσσαλονίκη μας ἐπιδεικνύοντας

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Φωτογραφία -ντοκουμέντο: Το λείψανο του γέροντα ήταν ευλύγιστο και ελαστικό!!

Posted: June 14, 2014 at 4:06 pm, Last Updated:
gheorghe-kapsanis-01

Η σωματική ευκαψία του κεκοιμημένου γέροντα Γεωργίου Καψάνη

Το χέρι του Γέροντος. Η ευκαμψία του σώματος των μοναχών είναι ένα σημάδι που δείχνει την υπέρβαση των φυσικών νόμων από τους πνευματικούς νόμους.Ιδού και το χέρι του μακαριστού γέροντα Γεωργίου Καψάνη που εκοιμήθη την περασμένη Κυριακή τα ξημερώματα και ετάφη την περασμένη Δευτέρα στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Αγίου Ορους.

«Κοινώνησε λίγο πριν από την κοίμησή του και είδε τρεις αγίους»

Posted: June 14, 2014 at 10:15 pm, Last Updated:

monaxos-mwisis«Κοινώνησε λίγο πριν από την κοίμησή του και είδε τρεις αγίους» λέει ο Καστορίας Σεραφείμ στη «δημοκρατία»

Του Βασίλη Σπυρόπουλου
(από το ένθετο της Δημοκρατίας για την ορθοδοξία)

Στο πένθος βυθίστηκαν η Ορθόδοξη Εκκλησία και η Αγιορείτικη Πολιτεία πριν από λίγες ημέρες κατά το άκουσμα της είδησης της κοίμησης του γέροντα Μωυσή του Αγιορείτη. Ο μακαριστός λόγιος γέροντας φιλοξενούνταν το τελευταίο χρονικό διάστημα, ύστερα

Ο άγιος ζητά από μόνος του αλλαγή αμφίων !

Posted:
agios-ioannis-o-rososεπιμέλεια:πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου
Το ιερό λείψανο του οσίου Ιωάννου του Ρώσου μεταφέρθηκε στο Νέο Προκόπι της Ευβοίας τον Οκτώβριο του 1924, από τους Πρόσφυγες, . Εκεί εγκαταστάθηκαν οι Έλληνες που ήλθαν από το Προκόπι της Μικράς Ασίας. Το 1930 άρχισε να κτίζεται εκεί ο περικαλλής ναός, προς τιμήν του Αγίου, ο οποίος ολοκληρώθηκε μετά από πολλούς κόπους των πιστών το 1951. Τότε μεταφέρθηκε ο Άγιος στο νέο Ναό, όπου και εκεί βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΡΑ ΗΧΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ

Δημοσιεύθηκε από Βισάλτης στο Ιουνίου 15, 2014
(σ.σ.Β:Εύγε στον Παντελή,την Κατερίνα,την κ.Θεοδωρίδου και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και κατόρθωσαν το ακατόρθωτο!! Να κερδίσουν το σεβασμό και την υπόκλιση,όχι μόνο των Λονδρέζων και των χιλιάδων τουριστών και επισκεπτών,άλλα και των υπευθύνων του Βρετανικού Μουσείου!!)

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ... "ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ" !!!

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ 

ΣΤΗ ΜΗΛΟ!



ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ! ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΣΤΑΣΗ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ;


ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ;