Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΕΑΛΩ Η ΘΡΑΚΗ

Ιστορία-Μυθολογία-Γεωγραφία
Κατά την αρχαία Ελληνική Ιστορία & Μυθολογία, η Θράκη ήταν κόρη του Ωκεανού και της Παρθενώπης, και αδελφή της Ευρώπης. Η σημερινή Ευρώπη (Ε.Ε.) έχει ιστορική υποχρέωση να προστατέψει την εκ πρώτου βαθμού συγγενείας αδελφή Θράκη, από την αρπακτική βουλιμία των κακών και βάρβαρων γειτόνων Τούρκων.
Αλλά και η σημερινή Ευρώπη, η αδελφή της Θράκης,

έχει και αυτή πέσει στα χέρια των αρπακτικών ηγετών της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.

Κύπρια ευρωβουλευτής επιτίθεται στον ΥΠΕΞ Βενιζέλο και αφήνει άφωνο τον Σαμαρά μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Δημοσιεύθηκε από economikos στο Ιουλίου 4, 2014

8eoxarous 

Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) Ελένη Θεοχάρους, κατά τη διάρκεια συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την παράδοση της Ελληνικής στην Ιταλική Προεδρία, ήγειρε ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και την απαράδεκτη αδράνεια που επέδειξε η  ΕΕ και ειδικότερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.


Αγιορείτες Πατέρες ζητούν την διακοπή συνεργασίας του Αγίου Όρους με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης


Αγιορείτες Πατέρες ζητούν την διακοπή συνεργασίας του Αγίου Όρους με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
Πρός τήν Ἱεράν Κοινότητα
τοῦ Ἁγίου Ὄρους Ἄθω
Ἐνταῦθα
Καρυαί, 5 Ἰουνίου 2014


Ὁσιολoγιώτατοι καί σεβαστοί Πατέρες,

Κατά τήν πρό ὀλίγων ἡμερῶν ἀλλαγή τῆς Ἱερᾶς Ἑπιστασίας καί ἐγκατάστασι τοῦ Ὁσιολογιωτάτου Μοναχοῦ Γέροντος Συμεών Διονυσιάτου ὡς Πρωτεπιστάτου, στόν ὁποῖον εὐχόμεθα εἰλικρινῶς καί ταπεινῶς τά βέλτιστα, σημειώθηκε ἕνα πολύ δυσάρεστο γεγονός, ἡ σκιά τοῦ ὁποίου δέν βάρυνε μόνον  τήν τελετή, ἀλλά θίγει καιρίως καί τήν πνευματική αἴγλη τοῦ Ἁγίου Ὄρους, τοῦ

Η νέα μορφή του Εωσφορικού παγκοσμίου πρωτείου εξουσίας του Αιρεσιάρχου "πάπα" " ... προφητευμένη από τον αοίδιμο αρχιμ. Κυρό Γεώργιο Καψάνη


Η νέα μορφή του Εωσφορικού παγκοσμίου πρωτείου εξουσίας του Αιρεσιάρχου
Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΕΙΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΟΥ «ΠΑΠΑ» «ΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ» ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟΙΔΙΜΟ ΑΡΧΙΜ. ΚΥΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΨΑΝΗ
 
Ἐν Πειραιεῖ 3-7-2014
πρωτοπρεσβ. π. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος
ἐφημ. Ἱ. Ν. Ἁγίας Παρασκευῆς Ν. Καλλιπόλεως Πειραιῶς

«…Ἐπιθυμῶ νά ἀνανεώσω τήν εὐχή, πού ἐξέφρασαν οἱ προκάτοχοί μου, δηλαδή νά διατηρηθεῖ ὁ διάλογος μέ ὅλους τούς ἐν Χριστῶ ἀδελφούς, γιά νά βροῦμε μιά μορφή ἄσκησης τῆς διακονίας τοῦ ἐπισκόπου Ρώμης, πού, σέ συνδυασμό μέ τήν ἀποστολή του, νά ἀνοιχτεῖ σέ μιά νέα κατάσταση καί νά μπορεῖ νά εἶναι, στήν παροῦσα κατάσταση, μιά διακονία ἀγάπης καί κοινωνίας ἀναγνωρισμένης ἀπό ὅλους (βλ. πάπας Ἰωάννη-Παῦλος Β΄, Ut unum sint, 95-96)».

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΨΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΤΟΥΣ !!!

#Alithines_Istories Τί βίωσα τον Ιουνίο του 2011 – Ποτέ δεν θα ξεχάσω (Συγκλονιστικό…)

Δημοσιεύθηκε από netakias.com στο Ιουλίου 4, 2014

sygklonistikh-martyria-gia-ta-gegonota-tis-29-ioynioy-2011

Τί βίωσα 29-30 Ιουνίου 2011 – Ποτέ δεν θα ξεχάσω (Συγκλονιστικό…)

.
Έχω μαρμαρώσει λίγο πιο κάτω από το σιντριβάνι της κάτω πλατείας.
Γύρω στις τέσσερις το απόγευμα ….
Ο χρόνος, η ώρα δεν έχουν καμία σημασία για μας .. ευτυχώς τα παιδιά έχουν ανάψει φωτιές, για να απωθούν κάπως τα χημικά.
Είναι όμως τόσα πολλά ….

- “Δεν τρέχουμε. Δεν πανικοβαλλόμαστε. Ήρεμα”, φωνάζουν τα μεγάφωνα .

Ο "ΧΟΝΤΡΟΥΛΗΣ", ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ... ΣΥΝΕΛΘΕΙ !!!

Απίστευτη απάντηση – καταγγελία της Κύπριας ευρωβουλευτή στον Βενιζέλο μέσω Facebook!

Δημοσιεύθηκε από economikos στο Ιουλίου 4, 2014

8eoxarous 

Με απίστευτες καταγγελίες η Κύπρια ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Ελένη Θεοχάρους (απορούμε γιατί βρίσκεται ακόμα σε αυτό το κόμμα) απαντά σε πληροφορίες που θέλουν έξαλλο τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλο μαζί της, μετά τις ερωτήσεις μέσα στο Ευρωπαϊκό

«ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΩΪΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ» (π. Παΐσιος)

Γέρων Παΐσιος: Τὰ ψυχιατρεῖα θὰ ἦταν ἄδεια, ἂν οἱ χριστιανοὶ ἐξομολογοῦντο ὀρθόδοξα!

 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ,
«ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ», τεῦχ. 62-63,
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1995, σ. 38.

Ἀκοῦστε. Τὰ ψυχιατρεῖα θὰ ἦταν ἄδεια, ἂν οἱ χριστιανοὶ ἐξομολογοῦντο ὀρθόδοξα, καθαρά, μὲ εἰλικρίνεια, ταπείνωση καὶ ὑπακοή, σὲ διακριτικὸ Πνευματικό, ἂς εἶναι καὶ λίγο αὐστηρός. Καὶ μετὰ νὰ κοινωνοῦν ἀξίως. Τότε κανεὶς δὲν θὰ εἶχε ἄγχος, προβλήματα καὶ μεγάλους πειρασμούς. Πρέπει νὰ ξέρετε, ὅτι, ὅλα ξεκινοῦν ἀπὸ τὸν ἐγωϊσμό, τὴν ἀνυπακοὴ καὶ τοὺς κακοὺς λογισμούς. Ὑπακοὴ εἶναι Ζωή, Παρακοὴ εἶναι Θάνατος.



ΠΗΓΗ: holyland2.blogspot.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ... ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ !!!

Ρεσιτάλ προδοσίας από τον Ανα(ν)στασιάδη! Έβαλε τον Κασουλίδη να επιπλήξει την ευρωβουλευτή που έκανε ρόμπα τον Βενιζέλο!

Δημοσιεύθηκε από economikos στο Ιουλίου 4, 2014
20140704-182511-66311487.jpg 

Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ που έκανε ρόμπα τον Βενιζέλο (δεν ήταν παρόν) μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενώπιον όμως του Σαμαρά, δέχθηκε σημερα ένα τηλεφώνημα από τον Κύπριο ΥΠΕΞ, σύμφωνα με πληροφορίες του Ολύμπια.

Συλλογή με φανταστικές φωτογραφίες!

ΑΝΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ !!!

Ο απελπισμένος σύζυγος

ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΑΜΗΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ Η ΝΔ - ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΑ WATT ME TA GIGABYTE ~ ΝΔ:" Το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό μπορούμε να ζήσουμε και με τη λάμπα πετρελαίου"! (vid)

Την ημέρα που κατατίθεται το νομοσχέδιο στη Βουλή για τη “μικρή” ΔΕΗ και ενώ οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις κόντρα στα σχέδια ιδιωτικοποίησής της ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος βγήκε δημόσια και είπε ότι δεν θεωρεί κοινωνικό αγαθό το ρεύμα ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ μας προτείνει να ανάβουμε λάμπες πετρελαίου για να έχουμε φως στο σπίτι μας.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Επείγον σήμα του υπουργείου παιδείας έφτασε πριν από λίγο σε όλα τα λύκεια της
Σε επίσχεση εργασίας προχώρησε από σήμερα η Γενική Κλινική "ΟΛΥΜΠΙΟΝ"
Τον... θεό του δεν είχε επιτήδειος στην Πάτρα, ο οποίος προκειμένου να βγάλει

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

4 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἀνδρέας ὁ Ἱεροσολυμίτης, Ἀρχιεπίσκοπος Κρήτης


«Ζηλοῦτε τὰ πνευματικά». Νὰ ἐπιθυμεῖτε μὲ ζῆλο τὰ πνευματικὰ χαρίσματα. Τέτοιο ζῆλο σὲ ὅλη του τὴν ζωὴ εἶχε κ ...
περισσότερα...


ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ ΖΩΗΣ

Ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος διαπίστωνε με πόνο: «Οι Χριστιανοί μας δεν πιστεύουν στην αιώνιο ζωή». Δυστυχώς, άλλοι αμφιβάλουν και άλλοι αρνούνται με θράσος και ασέβεια την ύπαρξη της αιωνίου ζωής. Βέβαια, δεν έχουν καμία, απολύτως καμία απόδειξη για την απιστία τους. Αντιθέτως, όσοι πιστεύουν στην αιώνια ζωή έχουν αναρίθμητες αποδείξεις, εκατομμύρια αποδείξεις για την ύπαρξη της αιωνίου ζωής.

ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΤΟΥ ΑΘΩ !!!


moisis1
Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ
"Όταν τα χελιδόνια μένουν από τροφή και το κρύο πλησιάζει, ξεκινούν το ταξίδι τους για τα θερμά κλίματα. Εκεί θα βρουν πολύ ήλιο και αρκετή τροφή. Ένα χελιδόνι πετά μπροστά, δοκιμάζει τον αέρα και δείχνει τον δρόμο.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τα αίσχη του 21ου αιώνα!!!

Τα αίσχη του 21ου αιώνα!!!
Άλλο ένα βήμα πραγματοποίησε η Νέα Τάξη Πραγμάτων στο να πετύχει τον απόλυτο στόχο της να ελέγχει τις ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ διαδικασίες τεκνοποίησης των ανθρώπων. Η στιγμή που δύο άντρες (!) έγιναν γονείς ενός παιδιού, προκαλεί φόβο για το μέλλον που έρχεται...χθες.
Η διάσημη φωτογράφος Lindsay Foster αποθανάτισε τη στιγμή της γέννησης του μικρού Milo που έχει δύο μπαμπάδες.

Ποιος ο λόγος για την ατεκνία;

Ποιος ο λόγος για την ατεκνία;
Αν και η φύσις εργάζεται, δεν εργάζεται με τη δική της δύναμη, αλλά υπακούοντας στο πρόσταγμα του δημιουργού, και ποτέ να μη στεναχωριούνται οι γυναίκες όταν δεν γεννούν, αλλά ας καταφεύγουν στο δημιουργό της φύσεως, αποδεικνύοντας αγαθή διάθεση και ας ζητούν από εκείνον, που είναι ο Κύριος της φύσεως, και...
ας μη αποδίδουν τη γέννησι των παιδιών, ούτε στη συνουσία των συζήγων, ούτε σε κάποιον άλλο, αλλά στο δημιουργό όλων, που από το μηδέν έφερε τη ζωή στο ανθρώπινο γένος και μπορεί να το διορθώσει πάλι, όταν παρουσιάζη κάποια αδυναμία.

Είναι ανελευθερία ο νηπιοβαπτισμός;

Είναι ανελευθερία ο νηπιοβαπτισμός;
Τελευταία πρέπει να έχει κανείς γερό στομάχι και να παίρνει που και που κανένα χαπάκι από εκείνα τα ωραία που σού φτιάχνουν την διά­θεση, διότι αλλιώς “δεν θα την βγάλει καθαρή” (όπως συνηθίζουμε να λέμε).
Ή θα πρέπει να ξεχάσει κι αυτά που ξέρει ή θα καταλήξει στο Δαφνί. Βρισκόμουν σε μία γιορτή, όταν άκουσα κάποιους να λένε: «Εμείς οι ορθό­δο­ξοι έχουμε καταντήσει βασανιστές των παιδιών μας, στερώντας την ελευ­θε­ρία τους. 

Ο Χιτώνας της Παναγίας στη Γεωργία

  • Από  Θησαυρός Γνώσεων και Ευσεβείας
Ο Χιτώνας της Παναγίας στη Γεωργία
Πρόκειται για την τιμία Εσθήτα, που φυλασσόταν στις Βλαχέρνες; Μάλλον όχι, αν εκείνη ήταν μαφόριο και όχι χιτώνας (όπως περιγράφεται πιο πάνω).
Ίσως πρόκειται για το δεύτερο ένδυμα της Παναγίας, που δώρισε πριν την κοίμησή της (το μαφόριο και το χιτώνα – γι’ αυτό ήταν δύο τα ενδύματα, ενώ, αν ήταν ίδια, θα ήταν λογικό να

Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον βίο του Αρχιμ. Γερβασίου Παρασκευοπούλου

Posted: July 2, 2014 at 10:28 am, Last Updated:
agios-gervasios
Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον βίο του Αρχιμ. Γερβασίου Παρασκευοπούλου κατά την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του από την συμπλήρωση 50 ετών από την κοίμησή του | Μία παραγωγή της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών





ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΣΤΟΩΝ !!! ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ;;; ΑΜ ΔΕ ... !!!

Πεστε μου. Σωζεται αυτη η χωρα χωρις Παιδεια ;

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουλίου 4, 2014
Του Δημητρη Καμμενου
ΠΠ

Το θέμα της Παιδείας στην χώρα μας είναι από τα πιο σημαντικά. Η παιδεία
στην Ελλάδα διέπονταν πάντα από τα ελληνορθόδοξα ιδεώδη…
Αυτό έπρεπε με κάθε τρόπο να καταπολεμηθεί για να βγούν οι επόμενες γενιές