Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΛΕΡΟ! ΔΑΚΡΥΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!!! ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Posted: Αυγούστου 16, 2014 at 8:52 πμ, Last Updated:
panagia7
Απογευματινές ώρες 14ης Αυγούστου 2013: η εικόνα της Μεγαλόχαρης ξεκινά με συνοδεία πιστών από την εκκλησία του Αγίου Φανουρίου στον Ξηρόκαμπο Λέρου για το εξωκλήσι της Παναγιάς του Παλαιόκαστρου. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί αυτό που θα συμβεί. Η κα. Ο.Λ. (θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της) η οποία δεν είναι μόνιμη κάτοικος Λέρου, φωτογράφιζε την τελετή της επιστροφή της εικόνας στο Παλαιόκαστρο.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


“ Περαστικά! ”(Θαύμα της Παναγίας)

Posted: Αυγούστου 16, 2014 at 9:56 πμ, Last Updated:
Panagia-Barnakoba edited
Είναι γεγονός πως κατά τη διάρκεια της εγχειρήσεως, όταν ο ασθενής βρίσκεται σε κατάσταση ναρκώσεως, όχι μόνον δεν αισθάνεται, αλλά δεν βλέπει ούτε όνειρα. Γι’ αυτό τη νάρκωση την ονομάζουν ύπνο χωρίς όνειρα. Αυτά όλα όμως αφορούν το σώμα. Η ψυχή είναι ελεύθερη κι έχει τη δική της ζωή. Κι όταν θέλει ο Θεός , ανεξαρτητοποιείται κατά κάποιον τρόπο από το σώμα.

"ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ" ... ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΗ ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΟΥ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟΥ ΜΝΗΜΑΤΟΣ !


Θαύματα και εμφανίσεις της Παναγίας που κανείς δεν αμφισβητεί!

  • Από  romaktiko
Θαύματα και εμφανίσεις της Παναγίας που κανείς δεν αμφισβητεί!
Δεκαπενταύγουστος σήμερα, η μεγαλύτερη Θεομητορική γιορτή της Ορθοδοξίας με εκατομμύρια πιστών να πλημμυρίζουν τα χιλιάδες προσκυνήματα της που είναι διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα. Πολλοί είναι αυτοί που προσεύχονται και παρακαλούν την «μητέρα όλων των Χριστιανών» για ένα θαύμα, κυρίως για θεραπεία από κάποια σοβαρή ασθένεια, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν ζήσει κάποιο

Όταν ζητάμε από τον Θεό ταπείνωση, να δεχόμαστε και τις ταπεινώσεις!

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Όταν ζητάμε από τον Θεό ταπείνωση, να δεχόμαστε και τις ταπεινώσεις!
 - Τι θα βοηθούσε, Γέροντα, πρακτικά να αποκτήσω ταπείνωση;

- Πώς αποκτά ταπείνωση κανείς; Όταν του λένε μια κουβέντα, εκείνος να λέει δυο; Να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί του; Ευλογημένη, όταν σου δίνεται ευκαιρία για ταπείνωση, να δέχεσαι την ταπείνωση. Έτσι αποκτιέται η ταπείνωση.


Η εμπειρία της ησυχίας

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Η εμπειρία της ησυχίας
 Σ’ έναν μοναχικό ερημίτη έφτασαν μια μέρα κάποιοι επισκέπτες.
Τον ρώτησαν:
- Τι νόημα έχει η ζωή σου στην ησυχία;


Ο μοναχός εκείνη τη στιγμή μόλις έβγαζε νερό από ένα βαθύ πηγάδι. Είπε:
- Κοιτάξτε στο πηγάδι! Τι βλέπετε;

Για την μετεμψύχωση

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Για την μετεμψύχωση
- Γέροντα, πώς μερικοί άνθρωποι, ακόμη και μορφωμένοι, πιστεύουν στην μετεμψύχωση;

- Η μετεμψύχωση βολεύει τους ανθρώπους, και ειδικά τους αθέους, τους απίστους. Είναι η μεγαλύτερη πονηριά του διαβόλου. Τους κρατά ο διάβολος στην ζωή της αμαρτίας, με τον λογισμό ότι η ψυχή έρχεται και ξανάρχεται σε αυτόν τον κόσμο.


Στην Εκκλησία βρήκα τη δύναμη που κρύβει η μετάνοια του αμαρτωλού

  • Από  xorissunnefa.blogspot.gr
Στην Εκκλησία βρήκα τη δύναμη που κρύβει η μετάνοια του αμαρτωλού
Στην Εκκλησία γνώρισα σπάνιους ανθρώπους, με αρετή και αυθεντικότητα, καλοδουλεμένους, καλλιεργημένους, αληθινούς χριστιανούς, ευγενικές ψυχές,γνώρισα, τολμώ να πω, αγίους. Δεν συνάντησα τέτοιους γενικότερα στη ζωή μου. Ξεχώριζαν με διαφορά αυτοί οι χριστιανοί από άλλους ανθρώπους. Οφείλω να το ομολογήσω. Δεν είχα δεί σημεία ούτε θαύματα. Δεν τα χρειαζόμουν αυτά.

Η Υπεραγία Θεοτόκος και το Θαύμα...

  • Από  aktines.blogspot.com
Η Υπεραγία Θεοτόκος και το Θαύμα...
Η Υπεραγία Θεοτόκος ως «τεκούσα των πάντων αγίων αγιωτάτων Λόγον» έχει άπειρον προς Θεόν παρρησίαν. Φυσικό επακόλουθο της παρρησίας είναι το θαυματουργικό της χάρισμα. Έτσι «ουδείς προστρέχων προς Αυτήν κατησχυμμένος απ’ αυτής εκπορεύεται αλλ’ αιτείται την χάριν και λαμβάνει το δώρημα, προς το συμφέρον της αιτήσεως».

Τό θαύμα της Παναγίας στον αμφιβάλλοντα διδάσκαλο

  • Από  proskynitis.blogspot.gr
Τό θαύμα της Παναγίας στον αμφιβάλλοντα διδάσκαλο
Επτακόσια περίπου χρόνια μετά την γέννηση του Χριστού, ήταν ένας ερημίτης Αθηναίος, σοφός στα γράμματα, και στην αρετή σοφότερος.
 Το ονομά του ήταν Αιγίδιος, και μετά τον θάνατο των γονέων του, μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς και αναχώρησε για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους. 
Εκεί απήλθε στα ενδότερα μέρη της ερήμου σε έναν τόπο άβατο και απόκρυφο, όπου βρήκε ένα σπήλαιο με μια πηγή ωραιότατη και λίγα δένδρα.

Η διδασκαλία των Αγίων Πατέρων

  • Από 
Η διδασκαλία των Αγίων Πατέρων
Γέροντος Πορφυρίου
Το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με» τα λέει όλα
Τον παρακάλεσα μία ημέρα να μου υποδείξει ένα τρόπο προσευχής και, εάν ήταν δυνατόν, να μου εμπιστευθεί το δικό του τρόπο προσευχής. 

Και η απάντηση ήταν άμεση και ..πληρωμένη. - Και τι την πέρασες την προσευχή, για φαγητό που προσφέρεται κατά παραγγελιών ή φάρμακο που χορηγείται με συνταγή; Εγώ σου έχω πει να ζητάς μόνο τη σωτηρία της ψυχής .Να ζητάς δηλαδή να καταστείς κληρονόμος της αιωνίου Βασιλείας των Ουρανών. Και όλα τ’ άλλα να τ’ αφήνεις στην κρίση του Θεού.

Τό ζητούμενο είναι να πη κανείς πρώτος τις αμαρτίες του

  • Από 
Τό ζητούμενο είναι να πη κανείς πρώτος τις αμαρτίες του
Λέγοντας όμως αυτά μου ήλθε στον νου να φέρω στο μέσο και να εξετάσω, γιατί άραγε, ενώ αυτός ωμολόγησε την αμαρτία του και κατεδίκασε τα όσα έγιναν, και ενώ είπε, ότι διέπραξε αμάρτημα μεγαλύτερο της συγγνώμης και δεν είναι άξιος για καμμιά απολογία, δεν κατώρθωσε να καθαρισθή από τα αμαρτήματά του (αν και βέβαια ο προφήτης λέγει, «λέγε συ τις αμαρτίες σου πρώτος, για να δικαιωθής» (Ησ. 43,26), αλλά και κατακρίθηκε; 

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Έλα μέσα, χιονίζει...

Η φίλη της ξανθιάς:
- Έλα μέσα χιονίζει
Και η απάντηση:
-Σιγά και έξω χιονίζει...

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

ΕΥΓΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ !!! Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ !!!

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διαβάσαμε, στο Amen.gr, σε σχετικό ρεπορτάζ του κ. Νίκου Μαγγίνα, για τη θεία λειτουργία που τέλεσε ο Παναγιότατος στην Παναγία του Σουμελά:

“Οι εκκλησιαστικές ψαλμωδίες αντήχησαν για μια ακόμη χρονιά, την πέμπτη στη σειρά, στις πλαγιές του κατάφυτου όρους Μελά στην πατρογονική γη του Πόντου, πάνω στον βράχο που αιωρείται η ιστορική, αλλά «βουβή» από την ανθρώπινη παρουσία Μονή της Παναγίας Σουμελά. 


Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ... "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΟΟΟΟΟΟΤΑΤΗΣ" !!!

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Διαβάσαμε το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη στη Romfea.gr:

“Σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας Χάρη Κονιδάρη στις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για τη δήθεν μη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και κυρίως τον μοναστηριών.

O επικεφαλής του κόμματος "Το Ποτάμι" με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιο Όρος δήλωσε πως «τώρα κάποιοι αριστεροί στην προσπάθεια τους να κυβερνήσουν υπόσχονται φορολογικές ελαφρύνσεις ακόμη και στα μοναστήρια» και τόνισε πως δεν βλέπει το λόγο να μην φορολογείται ένα πλούσιο μοναστήρι που έχει πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας.

Όλα, πάντως, τα δαιμόνια ….συνεργάζονται μεταξύ τους

Posted: Αυγούστου 11, 2014 at 6:48 πμ, Last Updated:
daimonia
Πόλεμος πονηρών πνευμάτων ΕΡ.: Πώς μας πολεμούν τα πονηρά πνεύματα;
ΑΠ.: Πρώτα-πρώτα πρέπει να ξέρετε ότι, στον δαιμονικό πόλεμο εναντίον των ανθρώπων, κάθε πονηρό πνεύμα έχει τον δικό του ρόλο. Κάθε αμαρτία γίνεται με την παρακίνηση ή και τη συνεργεία ορισμένου δαιμονίου και κάθε πάθος υποστηρίζεται από ορισμένο δαιμόνιο. Έτσι, τα ηγετικά δαιμόνια είναι οχτώ, όσα και τα θανάσιμα πάθη:


Υπερθέαμα λουλουδιών από ένα φυτό 144 ετών!

Αυτές οι εκπληκτικές φωτογραφίες παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή γλυσίνια (whisteria) 144 ετών να δεσπόζει με την ομορφιά της στο ιαπωνικό πάρκο Ashikaga Flower. Μοβ και ροζ λουλουδάκια πλημμυρίζουν το τοπίο που μαγεύει τους επισκέπτες. Το μέγεθος του δέντρου εντυπωσιάζει καθώς καλύπτει περίπου μισό στρέμμα και χρονολογείται η φύτευσή της από το 1870. Μια ειδική μεταλλική κατασκευή τοποθετήθηκε στον κορμό για να στηρίξει το βάρος του φυτού αλλά και για να επιτρέψει στον κόσμο να περπατήσει κάτω από τη σκιά του. Οι εικόνες είναι μοναδικές και ονειρεμένες…
υπερθέαμα-λουλουδιών-από-ιαπωνικό-φυτό-144-ετών-1

ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 4 !!!

ΚΛΟΝΙΖΟΝΤΑΙ   ΟΙ   ΕΠΙΦΥΛΛΑΞΕΙΣ   ΜΑΣ !!!



ΠΗΓΗ :   ΚΛΙΚ

Σε ποια θερμοκρασία σκοτώνονται όλα τα μικρόβια στο πλυντήριο

Posted: Ιουλίου 25, 2014 at 8:44 μμ, Last Updated:
Σε ποια θερμοκρασία σκοτώνονται όλα τα μικρόβια στο πλυντήριο
Μπορεί πολλά απορρυπαντικά να διαφημίζονται ότι καθαρίζουν τα ρούχα και σε κρύο νερό (15 βαθμών), οι ειδικοί όμως φαίνεται πως έχουν αντίθετη άποψη.
Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, ερευνητές μικροβιολόγοι πήραν δείγματα από περισσότερα από 100 παιδικά ρούχα, ειδή και παιχνίδια.

Ποια εμπόδια προσπαθεί να βάλει ο διάβολος σε όσους θέλουν να εξομολογηθούν

Posted:
Η άγνοια, ο εγωισμός και η αμαρτωλή ζωή είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους πολλοί χριστιανοί δεν εξομολογούνται. Άλλοι λόγοι είναι η ιεροκατηγορία, το αντιεκκλησιαστικό πνεύμα, η πολεμική κατά της πίστεως και η ολιγοπιστία.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται και ο αντίδικος ημών διάβολος.

Το θαύμα της Αγίας Παρασκευής

Posted: Ιουλίου 26, 2014 at 6:31 πμ, Last Updated:


κατάλογος

Το πρώτο μισό του 15ου μ.Χ. αιώνα βρίσκει τον Ιωάννη Η’ Παλαιολόγο Αυτοκράτορα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας της Ανατολής, της οποίας η εδαφική επικράτεια είχε περιοριστεί γύρω από την Κωνσταντινούπολη και το Μοριά. Η Θεσσαλονίκη είχε παραδοθεί στους Βενετούς το 1423 και καταλήφθηκε οριστικά το 1430 από τους Οθωμανούς, ενώ η Ανδριανούπολη είχε κυριευτεί το 1361 από το Σουλτάνο Μουράτ Α’ και κατέστη πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ποτέ ξανά καούρες! Δείτε τι πρέπει να τρώτε

Posted: Ιουλίου 24, 2014 at 9:00 μμ, Last Updated:
ποτέ-ξανά-καούρες-δείτε-τι-πρέπει-να-τρώτε
Είναι γνωστό πως τα εσπεριδοειδή, το κρεμμύδι, τα καυτερά φαγητά και τα αναψυκτικά δεν είναι ενδεδειγμένα για όσους αντιμετωπίζουν συχνά καούρες.
Τι μπορείτε όμως να επιλέξετε με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να ανησυχείτε για την ενοχλητική παλινδρόμηση;
Δείτε εννέα σίγουρες επιλογές που δε θα αναστατώσουν το στομάχι σας!
1. Βρώμη

«Παπικὴ Ἑλλάδα θὰ πεῖ ἐξαφάνιση τῆς Ἑλλάδας»

Posted: Ιουλίου 24, 2014 at 9:30 μμ, Last Updated:
fotis-kontoglou
Τοῦ Φώτη Κόντογλου Μεγάλο, πολὺ μεγάλο καὶ σπουδαῖο εἶναι ἕνα ζήτημα ποὺ δὲν τοῦ δώσανε σχεδὸν καθόλου προσοχὴ οἱ περισσότεροι Ἕλληνες. Κι αὐτὸ εἶναι τὸ ὅτι ἀπὸ καιρὸ ἀρχίσανε κάποιοι δικοί μας κληρικοὶ νὰ θέλουν καὶ νὰ ἐπιδιώκουν νὰ δέσουν στενὲς σχέσεις μὲ τοὺς παπικούς, ποὺ ἐπὶ τόσους αἰῶνες μᾶς ρημάξανε. Γιατί, στὰ ἀληθινά, δὲν ὑπάρχει πιὸ μεγάλος ἀντίμαχος τῆς φυλῆς μας, κι ἐπίμονος ἀντίμαχος, πού, σώνει καὶ καλά, θέλει νὰ σβήσει τὴν Ὀρθοδοξία.

H αγράμματη γιαγιά που έφθασε στη θέωση!

Posted: Ιουλίου 24, 2014 at 11:01 μμ, Last Updated:
efraim-katounakiotis
«Στο μεταξύ, το 1963, λίγο μετά την αναχώρηση τού πατέρα για το Όρος ανήμερα Μεγάλη Παρασκευή» είχε κοιμηθεί και ή μητέρα τού Γέροντα [ Εφραίμ του Κατουνακιώτη ] Αυτή ή υπέροχη γυναίκα αφενός αξιώθηκε δύο μέρες προ τού θανάτου της να γίνει μεγαλόσχημη μοναχή με το όνομα Μαρία -παρακαλούσε την Παναγία μια ζωή γι” αυτό- αφετέρου είχε έναν χαριτωμένο, οσιακό όντως θάνατο.

Όταν φύγω από αυτή τη ζωή, τότε, όταν με ζητάτε, θα είμαι αμέσως κοντά σας. Αγιος Πορφύριος

Posted: Ιουλίου 25, 2014 at 12:03 πμ, Last Updated:
agios-porfurios
Μερικές  αναφορές  από την πλούσια πνευματική του παρακαταθήκη σε μας:
«Ο Χριστός είναι το παν. Αγαπήστε το Χριστό και μηδέν προτιμήστε της αγάπης αυτού».
 
« Ο Χριστός είναι η αγάπη μας, αυτός είναι ο έρωτάς μας. Ο έρωτας προς το Χριστό δεν έχει τέλος, δεν έχει χορτασμό. Οι άλλες αγάπες έχουν κορεσμό».

Πατρών Χρυσόστομος: Οι κυβερνώντες να νομοθετούν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και τις πνευματικές ρίζες του Λαού

  • Από  την Μητρόπολη
Πατρών Χρυσόστομος: Οι κυβερνώντες να νομοθετούν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και τις πνευματικές ρίζες του Λαού
"ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ ΩΣ ΑΛΗΘΩΣ
ΜΑΚΑΡΙΖΟΜΕΝ ΣΕ ΤΗΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ"

Τού Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου

Η Αγία μας Ορθόδοξος Εκκλησία τιμά τον Δεκαπενταύγουστο πανευφροσύνως και πανευβλαβώς την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας, και πας άνθρωπος κλίνει γόνυ ενώπιόν της, ασπαζόμενος τα πανάχραντα και πανακήρατα χέρια της, πάνω στα οποία εβάστασε τον ενανθρωπήσαντα Υιόν και Λόγον του Θεού.


Κύριε, μόνο Εσένα Αγαπάω!

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Κύριε, μόνο Εσένα Αγαπάω!
 Η θύμησή Σου θερμαίνει την ψυχή μου, που τίποτε στη γη δεν την αναπαύει εκτός από Σένα.
Γι' αυτό με δάκρυα Σε ζητώ, και πάλι Σε χάνω, και πάλι ποθεί ο νους μου την γλυκύτητά Σου, αλλά Συ δεν εμφανίζεις το Πρόσωπό Σου, που επιθυμεί νύχτα και μέρα η ψυχή μου.

Κύριε, δώσε μου να αγαπώ μόνον Εσένα.


Για την Θεομήτορα!

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Για την Θεομήτορα!
Αν και η ζωή της Θεοτόκου καλύπτεται από αγία σιγή, ο Κύριος φανέρωσε στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας ότι η Παναγία αγκαλιάζει με την αγάπη Της όλον τον κόσμο και βλέπει Πνεύματι Αγίω όλους τους λαούς της γης και, όπως ο Υιός της, σπλαχνίζεται και ελεεί τους πάντες.  

Ω, ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΛΥΠΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝ!
  

Τι είδε ο Άγιος Νήφων σε όραμα να συμβαίνει την ώρα της Θείας Λειτουργίας

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Τι είδε ο Άγιος Νήφων σε όραμα να συμβαίνει την ώρα της Θείας Λειτουργίας
 Ο ΑΓΙΟΣ Νήφων, επίσκοπος Κωνσταντιανής (4ος αι.) αξιώθηκε να δει πολλά θεϊκά οράματα με τα φωτισμένα από το Άγιο Πνεύμα μάτια της ψυχής του.

Κάποτε, σε μια θεία λειτουργία, μόλις ο λειτουργός εκφώνησε: «Ευλογημένη η βασιλεία…», ο άγιος είδε φωτιά να κατεβαίνει από τον ουρανό και να καλύπτει το άγιο θυσιαστήριο και τον ιερέα χωρίς εκείνος να καταλάβει τίποτα.


Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και τα περιφερειακά του τμήματα σύμφωνα με
Μια διάταξη-ανάσα για χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες
Σύσκεψη ενόψει του τρύγου συγκαλεί η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας τη

Το έλεος του Θεού

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Το έλεος του Θεού
Είμαι μεγάλος αμαρτωλός, και όμως είδα την άμετρη αγάπη και το έλεος του Θεού για μένα.

Από τα παιδικά μου χρόνια προσευχόμουν για όσους με πρόσβαλλαν και έλεγα: «Κύριε, μη τους καταλογίζεις αμαρτίες για όσα μου κάνουν». Όμως, παρότι μου άρεσε να προσεύχομαι, δεν απόφυγα τις αμαρτίες.


Ένα μωρό που αναστήθηκε από Θαύμα της Παναγίας μας!

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Ένα μωρό που αναστήθηκε από Θαύμα της Παναγίας μας!
Μια Ιουδαία γυναίκα ήταν έγκυος αλλά είχε τόσους πολλούς πόνους και οδύνες που δεν μπορούσε να γεννήσει, όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες γυναίκες.
Όσους τρόπους και ιατρικά κι αν δοκίμασαν, δεν κατάφεραν να της βγάλουν το βρέφος…
κι έτσι από ώρα σε ώρα περίμεναν και την ίδια την ταλαίπωρη να ξεψυχήσει.

Η Παναγία καταλαγιάζει τον θυμό του Κυρίου μας και Σώζει τους μοναχούς (Παναγία Παραμυθία)

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Η Παναγία καταλαγιάζει τον θυμό του Κυρίου μας και Σώζει τους μοναχούς (Παναγία Παραμυθία)
Πόσες φορές η Παναγία μας δεν επεμβαίνει με τις φιλάνθρωπές της δεήσεις να κατευνάσει και αυτόν τον θυμό του Κυρίου μας, όταν τα πολλά και μεγάλα μας λάθη Τον παροργίζουν υπερβολικά!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παρακάτω θαύμα, στο οποίο σώζει τους αμελείς μοναχούς ενός μοναστηριού στο Άγιον Όρος από τους πειρατές.


* * *

Ο δαίμονας φοβάται το Κομποσχοίνι με την Ευχή

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Ο δαίμονας φοβάται το Κομποσχοίνι με την Ευχή
Στην Σκήτη της Αγίας Αννας, ό Μοναχός Προκόπιος από την Καλύβα «Είσόδια της Θεοτόκου» είχε μεγάλη επιθυμία να μάθει μουσικά, για να δοξολογεί κι αυτός το Θεό, όπως και οι άλλοι αδελφοί.
Επειδή όμως ήταν λίγο παράφωνος αποφεύγανε οι Πατέρες να τον μάθουν μουσικά.

Κρυφοκοίταζαν τον παπά τους την ώρα της Κατάλυσης

  • Από  trelogiannis.blogspot.gr
Κρυφοκοίταζαν τον παπά τους την ώρα της Κατάλυσης
Έγινε πολύς λόγος για το νησί της Σπιναλόγκα, με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο με τίτλο «Το νησί», της Αγγλίδας Victoria Hislop.

Ένα από τα ιστορικά στοιχεία που πληροφορούμαστε είναι ότι οι χανσενικοί που κατοικούσαν στη Σπιναλόγκα ήταν οργισμένοι με τον Θεό...


Θυμός και οργή (Μεγ. Βασιλείου)

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Θυμός και οργή (Μεγ. Βασιλείου)
Δυο πράγματα κι εσύ ν' αποφεύγεις: Να μη θεωρείς τον εαυτό σου άξιο για επαίνους και να μη νομίζεις κανέναν κατώτερό σου. Με τον τρόπο αυτό ποτέ δεν θ' ανάψει μέσα σου θυμός για τις προσβολές που σου γίνονται.

Το θυμό σου να τον στρέφεις εναντίον του ανθρωποκτόνου διαβόλου, που είναι ο πατέρας του ψεύδους και ο πρόξενος κάθε αμαρτίας.


Γιατί μερικοί ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Γιατί μερικοί ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;
Μια μέρα, ένας γέροντας έκανε την παρακάτω ερώτηση στους μαθητές του:

- Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;


- Γιατί χάνουν την ηρεμία τους, απάντησε ο ένας.

- Ναι αλλά γιατί πρέπει να ξεφωνίζουν παρότι ο άλλος βρίσκεται δίπλα τους; ξαναρωτά ο γέροντας.


Η χάρις έρχεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, να πούμε

  • Από  diakonima.gr
Η χάρις έρχεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, να πούμε
Η χάρις έρχεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, να πούμε.
Όταν εγώ, πάτερ, κοιμήθηκα, είδα μπροστά μου ένα εξαπτέρυγο -ή εξαπτέρυγο ήταν ή πολυόμματο, δεν γνωρίζω.
Έτσι τούπ και το φίλησα.

Γέροντα Παΐσιου Αγιορείτη: Οι παλιές αμαρτίες είναι χειροβομβίδες

  • Από  diakonima.gr
Γέροντα Παΐσιου Αγιορείτη: Οι παλιές αμαρτίες είναι χειροβομβίδες
Μετά την εξομολόγηση δεν πρέπει κανείς να σκαλίζει τα παλιά, ιδίως τα σαρκικά αμαρτήματα, γιατί μπορεί να πάθει ζημιά…


Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Ὁ μυστικός της πλοῦτος

τοῦ περιοδ. « Ο ΣΩΤΗΡ»,
ἀρ. τ. 2094, 01.08.14

 

.         Εἶναι ἄραγε δυνατὸν ἀνθρώπινος λόγος νὰ ἀποδώσει τὰ μεγαλεῖα τῆς ἐμ­­ψύχου Κιβωτοῦ τοῦ Θεοῦ, τῆς παν­υπερευλογημένης Θεοτόκου Μαρίας, τῆς ὁποίας τὶς ἡμέρες αὐτὲς τιμοῦμε καὶ ἑορτάζουμε τὴν πάνσεπτη Κοίμηση καὶ ἱερὰ μετάσταση στὰ οὐράνια θεῖα σκηνώματα; Ἂν ἀγγελικὸς νοῦς ἰλιγγιᾶ καὶ τρέμει νὰ εἰσδύσει στὰ μυστήρια τῆς θεόπαιδος Κόρης, πῶς χοϊκὸς λόγος ἀνθρώπινος θὰ τολμήσει νὰ ἐρευνήσει τὰ ἀνεξερεύνητα, ἀπρόσιτα βάθη τῆς σεπτῆς ὑπάρξεώς της;

Κ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Α !!!!!! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ !!!

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ: ΛΑΓΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ…

Posted by olympia spyr στο Αυγούστου 16, 2014

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΕΟΡΤΗΣ!
Ειναι ασύλληπτο αυτο που συνέβει σήμερα, στο μεγα προσκύνημα της Παναγίας.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ὁ Ἅγιος Διομήδης


Γεννήθηκε στὴν Ταρσὸ τῆς Κιλικίας καὶ σπούδασε τὴν ἰατρικὴ ἐπιστήμη. Ἡ ἐπιστημονική του γνώση δὲν τὸν ἔκανε ὑπερήφανο, ἀλλὰ διατήρησε τὴν εὐσέβεια, στὴν ὁποία τὸν ἀνέθρεψαν οἱ γονεῖς του. Καὶ ὅπως ὁ Κύριος, ὁ Ἰατρὸς τῶν σωμάτων καὶ τῶν ψυχῶν τῶν ἀνθρώπων, «ἐλάλει αὐτοὶς περὶ τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ, καὶ τοὺς χρείαν ἔχοντας θεραπείας ἰάσατο», μιλοῦσε δηλαδὴ σ’ αὐτοὺς γιὰ τὴν βασιλεία τοῦ Θεοῦ καὶ γιάτρευε ἐκείνους ποὺ εἶχαν ἀνάγκη θεραπείας, ἔτσι καὶ ὁ Διομήδης, μιμούμενος τὸν Κύριό του καὶ Θεό ...
περισσότερα...