Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΩΣ !!! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ !!!


Μητροπολίτης Αντώνιος του Σουρόζ: «Η γαρ δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται»

Posted: Σεπτεμβρίου 14, 2014 at 12:00 μμ, Last Updated:
0f5447c9a659233ad081e08359cfad36_L
..Και στ” αλήθεια αυτή η κοπέλλα, υπέφερε πά­ρα πολλά, από τους ανθρώπους. Θυμάστε ασφαλώς αυτό που λέει ο Απ. Παύλος στη δεύτερη επιστολή του στους Κορινθίους (12:9): «η δύναμίς μου εν ασθένεια τελειούται». Η ασθένεια «εδώ δεν είναι η αδυναμία που δείχνουμε όταν αμαρτάνουμε και ξεχνάμε το Θεό.

«Πότε οφείλεται η υπακοή των πιστών στους ιερείς ;»

Posted: Σεπτεμβρίου 14, 2014 at 9:53 μμ, Last Updated:



πατηρ Αθανάσιος Μυτηλιναίος «Πότε οφείλεται η υπακοή των πιστών στους ιερείς ;»

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Η ευχή του Ιησού σταματάει ομαδικό δαιμονικό όραμα ενός φακίρη στη Σρι Λάνκα

Posted: Σεπτεμβρίου 14, 2014 at 10:30 μμ, Last Updated:
96a4275511ad1f14ea71122ae016cb9d_L
Το περιστατικό το οποίο μας αφηγείται εδώ ο π. Νικόλαος αποκαλύπτει την πραγματική φύσι των πνευματιστικών φαινομένων που συναντά κανείς στις διάφορες ανατολικές θρησκείες. Έλαβε χώρα λίγο πριν από το 1900, κατεγράφη γύρω στο 1922 από τον ιατρό Δρα Α. Π. Τιμοφέγιεβιτς και δημοσιεύτηκε από τον ίδιο σε ρωσικό περιοδικό της διασποράς (“Ορθόδοξος Ζωή”, 1956, αρ. 1)»(ΑΜ, τεύχ. 5, 252).

Η δύναμις της Πίστεως και της Προσευχής (Γεροντας Εφραιμ Φιλοθεϊτης)

Posted: Σεπτεμβρίου 15, 2014 at 7:15 πμ, Last Updated:
ΓΕΡΩΝ ΕΥΦΡΑΙΜ ΦΙΛΟΘΕΪΤΗΣ
Θα παρακαλούσα να μου δώσετε την ευχή σας, για να φωτίση ο Θεός το σκότος μου και να μπορέσω να σας μιλήσω δυο λόγια. Θα σας διαβάσω μια μικρή περικοπή του Ευαγγελίου μας: «Καὶ ἐξελθὼν ἐκεῖθεν ὁ Ἰησοῦς ἀνεχώρησεν εἰς τὰ μέρη Τύρου καὶ Σιδῶνος. καὶ ἰδοὺ γυνὴ Χαναναία ἀπὸ τῶν ὁρίων ἐκείνων ἐξελθοῦσα ἐκραύγασεν αὐτῷ λέγουσα· ἐλέησόν με, Κύριε, υἱὲ Δαυΐδ· ἡ θυγάτηρ μου κακῶς δαιμονίζεται. ὁ δὲ οὐκ ἀπεκρίθη αὐτῇ λόγον. καὶ προσελθόντες οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ἠρώτων αὐτὸν λέγοντες· ἀπόλυσον αὐτήν, ὅτι κράζει ὄπισθεν ἡμῶν. ὁ δὲ

ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ, ο Άγιος του λαού

Posted: Σεπτεμβρίου 15, 2014 at 8:00 πμ, Last Updated:
papoulakos
Το ΕΛΛΑΣ – ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος παρουσιάζουν με υπερηφάνεια και συγκίνηση ένα ντοκιμαντέρ για τον μοναχό Χριστόφορο Παναγιωτόπουλο, πιο γνωστό ως Παπουλάκο, που σημάδεψε με την ζωή του, τα κηρύγματα, τις διδαχές αλλά και την εξορία του, την μετα-επαναστατική περίοδο της Ελλάδας που στέναζε κάτω από τους Βαυαρούς του Όθωνα.

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Σαν έρθει η στιγμή της Θείας Κοινωνίας

  • Από  agiooros.net
Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Σαν έρθει η στιγμή της Θείας Κοινωνίας
Καί σάν ἔρθει ἡ στιγμή τῆς θείας Κοινωνίας καί πρόκειται νά πλησιάσεις τήν ἁγία Tράπεζα, πίστευε ἀκλόνητα πώς ἐκεῖ εἶναι παρών ὁ Xριστός, ὁ Bασιλιάς τῶν ὅλων.
Ὅταν δεῖς τόν ἱερέα νά σοῦ προσφέρει τό σῶμα καί τό αἷμα τοῦ Κυρίου, μή νομίσεις ὅτι ὁ ἱερέας τό κάνει αὐτό, ἀλλά πίστευε ὅτι τό χέρι πού ἁπλώνεται εἶναι τοῦ Xριστοῦ.

Όσιος γέροντας Πορφύριος: Μην ασχολείσται με τα έσχατα, τον αντίχριστο και το 666!

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Όσιος γέροντας Πορφύριος: Μην ασχολείσται με τα έσχατα, τον αντίχριστο και το 666!
Με ρώτησε ο γέροντας Πορφύριος: «Για πες μου, παιδί μου, τί λέει ο γέροντας Αιμιλιανός (Σιμωνοπετρίτης) για το 666 και τον αντίχριστο;»

Του λέω: «Γέροντα, μας είπε σε μια σύναξη να μην ανησυχούμε. Εμείς να ενδιαφερόμαστε να έχουμε μια ζωντανή σχέση με τον Χριστό και του αντιχρίστου να μην του δίνουμε πολύ σημασία, γιατί εκείνος θα γίνει το κέντρο της ζωής μας και όχι ο Χριστός».


Αμέσως χτύπησε τα χεράκια του στο κρεβάτι και είπε: « Τί λες παιδί μου, τί λες παιδί μου, δόξα σοι ο Θεός που βρήκα κι ένα

Τι είναι τα πάθη και πως αρρωσταίνουν την ψυχή μας;

  • Από  imverias.blogspot.gr
Τι είναι τα πάθη και πως αρρωσταίνουν την ψυχή μας;
Το τι είναι πάθος ορίζει με θαυμάσιο τρόπο ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής: «Πάθος εστί κίνησις ψυχής παρά φύσιν η επί φιλίαν άλογον η επί μίσος άκριτον η τινος η διά τι των αισθητών»1.
Δηλαδή: Πάθος είναι η παρά φύσιν (μη φυσιολογική) κίνηση της ψυχής ή προς παράλογη αγάπη ή άκριτο μίσος ή για κάποιον (άνθρωπο) ή για κάποιο από τα αισθητά (πράγματα).

Έχουν δύναμι, όταν βοηθάς κι εσύ

  • Από  xristianos.gr
Έχουν δύναμι, όταν βοηθάς κι εσύ
Το ότι, ούτε η συγγένεια ούτε η φιλία δεν ωφελεί καθόλου άκουσε τι λέγει ο Προφήτης ∙ “Αν έλθουν ο Νώε , ο Ιώβ και ο Δανιήλ, δεν θα μπορέσουν να ελευθερώσουν τους υιούς τους και τις θυγατέρες τους” (πρβλ. Ιεζ. 14, 14-18 ).
Και γιατί λέγω για όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον, τη στιγμή που ούτε και στην παρούσα ζωή δεν ωφέλησε καθόλου η φιλία; Πόσους οδυρμούς και θρήνους δεν εξέβαλε ο Σαμουήλ και παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να σώση τον Σαούλ;

Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: Αμαρτία και Χάρις

  • Από  imverias.blogspot.gr
Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: Αμαρτία και Χάρις
Δυο πραγματικότητες: ή μία είναι ή αμαρτία, ή άλλη είναι ή χάρις.

Ή αμαρτία. είναι ή κλίσης και ροπή προς το κακό. Ή αμαρτία δεν είναι, όπως είπαν μερικοί, δημιούργημα του Θεού - άπαγε της βλασφημίας.

Ό Θεός εποίησε όλα «καλά λίαν» (Γεν. 1,31), όλα ωραία. Και ως κορωνίδα της δημιουργίας ποίησε τον άνθρωπο. Ό άνθρωπος, το αριστούργημα όλων των δημιουργημάτων, προικίστηκε με εξαίρετα δώρα. Τα σπουδαιότερα από αυτά είναι δύο• ό νους και ή

Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: Η Θεία Λειτουργία είναι το παράθυρο στον Πνευματικό Ουρανό

  • Από  imverias.blogspot.gr
Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: Η Θεία Λειτουργία είναι το παράθυρο στον Πνευματικό Ουρανό
Εάν θέλης να δης και να αγναντέψης κάποιον υπέροχον τόπον πίσω από ένα βουνό, τι θα κάνης; θα ανέβης σε κάποια κορυφή και από εκεί θα αφήσης την ματιά σου να απλωθή εις όλο εκείνο το ωραίο μέρος που επιθυμούσες.
Αυτό θα κάνωμε και εμείς. Ήλθαμε εις τον ναόν, εις την εκκλησίαν του Θεού, εις τον τόπον ακριβώς από τον οποίον μπορούμε πολύ καλά να αγναντέψωμε τον ουρανόν, τον χώρον ο οποίος φωτίζεται και...
ωραΐζεται και κατακοσμείται από το ανέσπερον φως της τριλαμπούς θεότητος.

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Γιατί οι άνθρωποι δεν εκκλησιάζονται και πώς πρέπει να εκκλησιάζονται!

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Γιατί οι άνθρωποι δεν εκκλησιάζονται και πώς πρέπει να εκκλησιάζονται!
Λίγοι είναι εκείνοι που έρχονται στην εκκλησία. Ποια είναι, άραγε η αιτία αυτού του φαινομένου; Γιορτάζουμε μνήμες αγίων και σχεδόν κανένας δεν παρουσιάζεται στο ναό.
Φαίνεται πως η απόσταση παρασύρει τους χριστιανούς στην αμέλεια, ή μάλλον όχι η απόσταση, αλλά η αμέλεια μόνο τους εμποδίζει.
Γιατί, όπως τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει αυτόν που έχει αγαθή προαίρεση και ζήλο να κάνει κάτι, έτσι και τον αμελή, τον ράθυμο και αναβλητικό, όλα μπορούν να τον εμποδίσουν.

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Ένας λόγος μόνο χρειάζεται : «Αμάρτησα»!

  • Από  imverias.blogspot.gr
Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Ένας λόγος μόνο χρειάζεται : «Αμάρτησα»!
Είσαι αμαρτωλός; Μην απελπίζεσαι! Μπες στην εκκλησία με μετάνοια. Αμάρτησες; Πες στον Θεό: «Αμάρτησα». Τόσο δύσκολο είναι να ομολογήσεις την αμαρτία σου;
Μα , αν δεν κατηγορήσεις εσύ τον εαυτό σου, θα έχεις κατήγορό σου το διάβολο. Πρόλαβε, λοιπόν, και άρπαξέ του το αξίωμα, γιατί πράγματι αξίωμά του είναι το να κατηγορεί.

Τί συμβολίζει το θυμίαμα και τί το θυμιατό;

  • Από  imverias.blogspot.gr
Τί συμβολίζει το θυμίαμα και τί το θυμιατό;
Θυμίαμα
Είναι ένα από τα τρία δώρα που προσέφεραν οι τρεις Μάγοι στον Κύριο μας. Συμβολίζει την προσευχή μας που ανέρχεται όπως ο καπνός, στο θρόνο του Θεού.

Όπως δηλαδή το λιβάνι συναντάται με το αναμμένο κάρβουνο και δεν μένει εκεί, αλλά αφού αφού θερμανθεί ανέρχεται προς τα άνω και σκορπίζει την ευωδία, έτσι και οι ψυχές μας με ζεστή και θερμή

Υπάρχει καλή και κακή σιωπή;

  • Από  lllazaros.blogspot.gr
Υπάρχει καλή και κακή σιωπή;
Βεβαίως.
Όπως υπάρχει η καλή σιωπή, υπάρχει και η κακή.
Όπως υπάρχει η καλή ομιλία, υπάρχει και η κακή.
Καλή σιωπή είναι η ταπεινή, η εσωτερική, αυτή, που συνοδεύεται με προσευχή, και γεμίζει την ψυχή με χαρά.
Κακή σιωπή είναι εκείνη, που την συνοδεύει η δειλία, η εσωτερική κατάκριση, η ολιγοπιστία, η θλίψη, η απόγνωση.

Θλίψεις και ασθένειες ας γίνουν οδηγός

  • Από  xristianos.gr
Θλίψεις και ασθένειες ας γίνουν οδηγός
Αγαπητή εν Κυρίω Γκ.!
Σας χρειάζονται υπομονή και προσευχή∙ το πότε το έλεος του Θεού θα σας ελευθερώσει από το επιτίμιο, αυτό είναι δουλειά του Θεού. Δεν είναι δική μας δουλειά το να ερευνούμε τους καιρούς. 
Ένα είναι αναμφίβολο ότι υποφέροντας εδώ ο άνθρωπος απελευθερώνεται από την τιμωρία στην Αιωνιότητα. Ορίστε, αυτή είναι η παρηγοριά όλων των πασχόντων.

Πώς να περάσεις τη νύχτα σου...

  • Από  tokandylaki.blogspot.gr
Πώς να περάσεις τη νύχτα σου...
Το βράδυ, με το τέλος όλων των έργων της ημέρας, ευχαρίστησε τον Θεό για όλες τις ευεργεσίες πού έλαβες κατά τη διάρκεια της ημέρας, δηλαδή:
επειδή παρέμεινες ζωντανός, κι ακόμη για τις πνευματικές και σωματικές σου δυνάμεις, για την υγεία σου, για την τροφή, το ποτό, για όλους τους ψυχοσωτήριους λογισμούς, για όλες τις άγιες επιθυμίες, για το γήινο και το ουράνιο φως, για τη βοήθεια και προστασία Του, δηλαδή για κάθε ευεργεσία Του.

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ !!!

Σοκ-βεβήλωσαν ναό στην Κρήτη!

Posted by onpolitika στο Σεπτεμβρίου 15, 2014

image

Σοκ και ντροπή από την απίστευτη βεβήλωση στο ξωκλήσι της Αναλήψεως στη Νίδα Κρήτης με τους Ανωγειανούς κτηνοτρόφους να ξεχειλίζουν από οργή.
Οι ιερόσυλοι αφόδευσαν και ούρησαν στην Αγία Τράπεζα και στη

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: Αυτό είναι το ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ της Οδύσσειας!!! Γιατί ΔΕΝ μας τα δίδαξαν στο σχολείο;;;

Posted: Σεπτεμβρίου 15, 2014 at 11:00 πμ, Last Updated:
6362a98268187b4ab4db07119f99a026
Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; «..Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά.Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο…
Άραγε μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; μάλλον όχι γιατί …πρόσεχα την ώρα των αρχαίων..

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ όπως το γράφουν τα «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ»

Posted: Αυγούστου 4, 2014 at 11:17 πμ, Last Updated:
SN3O0024
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα και με τον τρόπο που έχει δημιουργηθεί, έχει «τρελάνει» τους Έλληνες, διότι κανείς δεν μπορεί να διακρίνει, ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ σε όλα αυτά που συμβαίνουν.

Δικαίως λοιπόν έχουν αντιληφθεί πως ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ χωρίς όμως να γνωρίζουν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, αφού ακόμα και στα σχέδια συνομωσίας , η εικόνα είναι μπερδεμένη. Σήμερα θα το

ΠΡΕΠΕΙ να φυτέψεις ρίγανη στη γλάστρα. ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ!

Posted: Αυγούστου 5, 2014 at 5:26 πμ, Last Updated:
rigani
Η ρίγανη είναι το μυρωδικό που θα έπρεπε να έχει σε γλάστρα κάθε ελληνικό σπίτι, για πολλούς λόγους:
Η μυρωδιά της φρεσκοκομμένης ρίγανης δεν συγκρίνεται με εκείνη της αποξηραμένης.
Σύμφωνα με τον Γαληνό, τον φημισμένο Έλληνα γιατρό της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η χλωρή (και όχι η ξερή) ρίγανη συγκαταλέγεται στα βότανα που λεπταίνουν και δυναμώνουν το σώμα.

Για να μην παχύνετε ποτέ – Οι διατροφικοί συνδυασμοί που πρέπει να αποφεύγετε

Posted: Αυγούστου 5, 2014 at 5:37 πμ, Last Updated:
ayga-me-corn-beaf-570
Έχει αποδειχτεί ότι οι τροφικοί συνδυασμοί μπορούν να βοηθήσουν στο να χάσουμε περιττά κιλά και να μας δώσουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι συνδυασμοί οι οποίοι καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Τραυλός σε βιβλιοπωλείο

Ήταν ένας τραυλός και πάει σε ένα βιβλιοπωλείο. - ΘεΘεΘεΘεΘεΘέλω δουδουδουδουδουλλλλλλειά. - Εντάξει, λέει ο...βιβλιοπώλης. Αν πουλήσεις αυτά τα βιβλία σε 3 μέρες θα το σκεφτώ.
Μετά από 3 μέρες πάει ξανά ο τραυλός στο βιβλιοπωλείο.
- Τα πουπουπούλλλλησα!

Μαρτυρία θαυμαστή Αγιορείτη περί π.Τύχων

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Μαρτυρία θαυμαστή Αγιορείτη περί π.Τύχων
Αφήγηση γέροντος ηγουμένου (τελευταίο πνευματικοπαίδι του χαρισματούχου παπα Φιλάρετου του Κωνσταμονίτη).

Όταν ήμουν νεαρος μοναχός με την ευλογία του γέροντος μου Φιλάρετου πήγα να εξομολογηθώ στον παπα Τυχωνα τον Ρωσο (τον γέροντα του π.Παισίου).


αφού μας δέχθηκε ,του είπαμε γιατί πήγαμε και ξεκινησα την εξομολόγηση.

Γέροντας Παϊσιος: "Η Παναγία απαντά αμέσως στην Προσευχή μας"

  • Από  tokandylaki.blogspot.gr
Γέροντας Παϊσιος: "Η Παναγία απαντά αμέσως στην Προσευχή μας"
– Γέροντα, γιατί η Παναγία άλλοτε µου δίνει αµέσως αυτό που της ζητώ και άλλοτε όχι;
– Η Παναγία, όποτε έχουµε ανάγκη, απαντά αµέσως στην προσευχή µας• όποτε δεν έχουµε, µας αφήνει, για να αποκτήσουµε λίγη παλληκαριά.

Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με

  • Από  askitikon.eu
Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με
Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού!

Το όνομα Σου προσκυνούν άγγελοι και άνθρωποι.


Το όνομα Σου τρέμουν οι δυνάμεις του Άδου.

Το όνομα Σου είναι έμπιστο όπλο προς εκδίωξη των εχθρών.
Το όνομα Σου καταφλέγει αμαρτίες και πάθη.

Η ελευθερία είναι μεγάλο δώρο, αλλά και φρικτό!

  • Από  xristianos.gr
Η ελευθερία είναι μεγάλο δώρο, αλλά και φρικτό!
Δυο μοναχοί συνομιλούσαν για τη σωτηρία. Ο ένας έλεγε:

- Η ψυχή μου δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη σκέψη ότι κάποιος θα χαθεί αιώνια. Νομίζω πως ο Κύριος θα βρει τρόπο να τους σώσει όλους.


Ο άλλος απάντησε:


Ανάλυση Ευχής Οσίου Εφραίμ του Σύρου

  • Από  askitikon.eu
Ανάλυση Ευχής Οσίου Εφραίμ του Σύρου
Ανάμεσα σε όλες τις προσευχές και τους ύμνους τις Μεγάλης Τεσσαρακοστής μπορεί να ονομαστεί η προσευχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Η Παράδοση την αποδίδει σε έναν από τους μεγάλους δασκάλους της πνευματικής ζωής, τον Άγιο Εφραίμ το Σύρο. Να το κείμενο της προσευχής:
Κύριε καί Δέσποτα τῆς ζωῆς μου, πνεῦμα ἀργίας, περιεργείας, φιλαρχίας καί ἀργολογίας μή μοί δῶς.
Πνεῦμα δέ ταπεινοφροσύνης, ὑπομονῆς καί ἀγάπης, χάρισαι μοί τῷ σῶ δούλω.
Ναί, Κύριε Βασιλεῦ, δώρησαι μοί τοῦ ὁρᾶν τά ἐμᾶ πταίσματα, καί μή κατακρίνειν τόν ἀδελφόν μου, ὅτι εὐλογητός εἰ, εἰς τούς αἰώνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν.

Αρετή

  • Από  eisdoxantheou-gk.blogspot.gr
Αρετή
του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου
Οι χριστιανοί πρέπει να έχουν ενάρετη ζωή και να δίνουν τη μαρτυρία του Χριστού στην κοινωνία. Ιδιαίτερα «εκείνοι που βρίσκονται ανάμεσα σε άπιστους, ασεβείς, κακόδοξους κι αιρετικούς, πρέπει να είναι στολισμένοι με ευαγγελικά ήθη και χριστιανικές αρετές. 

"ΜΝΗΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕΤ' ΕΓΚΩΜΙΩΝ" !!! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ ΝΙΚΟΛΑΕ, ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΑΦΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΚΟΙΜΗΘΗ !!!

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΕΝΘΕΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΙΝ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Posted: Σεπτεμβρίου 13, 2014 at 12:00 μμ, Last Updated:
maxresdefault
Ἔσβησε μία ἐκ τῶν φωτεινοτέρων λαμπάδων τῆς Ὀρθοδοξίας.
Πρωτοφανῆ σκληρότητα ἀντὶ μετανοίας ἐπέδειξε τὸ Φανάρι διώκοντάς τον καὶ μετὰ θάνατον!

Τοῦ κ. Χρήστου Κ. Λιβανοῦ
«Ὁ Νικόλαος Σωτηρόπουλος ἐκοιμήθη». Ἡ θλιβερὴ εἴδησι μεταδόθηκε ἀστραπιαίως ἀπὸ τὴν ἀποστολικὴ πόλι τῶν Πατρῶν, ὅπου διέμενε τὰ τελευταῖα χρόνια ὁ ὁμολογητὴς θεολόγος, στὰ πέρατα τῆς γῆς καὶ βύθισε στὸ πένθος χιλιάδες ἀνὰ τὸν κόσμο

Δια του Σταυρού και της Χάρης Του -διδακτικές ιστορίες με θεολογικά νοήματα (μέρος δεύτερο)

Posted: Σεπτεμβρίου 13, 2014 at 8:00 μμ, Last Updated:
ypsosi-timiou-stavrou
Μιχαήλ Χούλη, Θεολόγου Οι Ινδιάνοι της Αμερικής για να πιάσουν ελάφια, εφάρμοζαν παραδοσιακά μια μοναδική τακτική. Ντύνονταν με δέρματα ελαφιών και περίμεναν, με τα όπλα τους κρυμμένα, κοντά σε πηγές υδάτων. Έτσι ξεγελούσαν τα ελάφια και εκείνα, τη στιγμή που πλησίαζαν για να πιούν νερό, έπεφταν κάτω νεκρά από τις σφαίρες των κυνηγών. ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ. Αμαρτία είναι η αποτυχία να βαδίσει κανείς στο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το απόρρητο πόρισμα του στρατηγού Γράψα για το ολοκαύτωμα του 2007!

Posted: Σεπτεμβρίου 13, 2014 at 9:02 μμ, Last Updated:
FWTIES-620x412
Συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτουμε σήμερα για τις φωτιές που έκαψαν την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007 όταν κάποιοι θέλησαν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση Καραμανλή, για να ακολουθήσουν τα απανωτά «χτυπήματα» με τούς εμπρησμούς των καταστημάτων της Αθήνας και τα βίαια επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας!!!

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Ευρεία σύσκεψη στο νομό Αχαΐας καλούν το Π.Α.ΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η Π.Α.ΣΥ, η Ο.Γ.Ε, και το
Στις6 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου η δίκη για τη
Η τελετή παράδοσης και παραλαβής των Πρυτανικών Αρχών πραγματοποιείται σήμερα 

Μόνο με την ταπείνωση θα βρείς σωτηρία.(Από το Γεροντικό)

Posted: Σεπτεμβρίου 13, 2014 at 9:30 μμ, Last Updated:
10603313_10203184450155711_5811437786280233219_n
Κάποιος ερημίτης, που συνήθιζε να φορή μόνο ένα τρίχινο μανδύα, πήγε μια φορά να εξομολογηθή στον Αββά Αμμωνά.
– Αυτό μόνο δε σε ωφελεί σε τίποτε, Αδελφέ, του είπε ο Γέροντας, δείχνοντας του τον τρίχινο μανδύα.

Ο δικός σου Σταυρός !

Posted: Σεπτεμβρίου 13, 2014 at 10:30 μμ, Last Updated:
take-up-your-cross edited
Κάποτε, κάποιος νεαρός έφτασε στα όρια της απελπισίας. Πολλά τα προβλήματα. Ήταν πελαγωμένος. Αντικρίζοντας μόνο αδιέξοδο, έπεσε στα γόνατα προσευχής, λέγοντας: «Κύριε, δεν μπορώ να συνεχίσω, δεν αντέχω άλλο. Ο σταυρός που κουβαλώ είναι πολύ βαρύς, ασήκωτος “.

Ἡ Ἁγία ποὺ ἀψήφησε μιὰ Αὐτοκρατορία: Νέα ταινία γιὰ τὴν Ἁγία Μεγαλομάρτυρα Αἰκατερίνη τῆς Ἀλεξάνδρειας

Posted: Σεπτεμβρίου 13, 2014 at 10:50 μμ, Last Updated:
KOA-artworks-3
Περίληψη τῆς ταινίας: Ἡ Αἰκατερίνη τῆς Ἀλεξάνδρειας, μεγάλωσε ὡς νομὰς ζωντας μέσα στὴν ἔρημο, ὅταν σὲ ἡλικία μόλις 11 ὁ αὐτοκράτορας Μαξέντιος τὴν εἶδε, ἐνῶ βρισκόταν ἔξω σε περιπολία. Θαμπωμένος ἀπὸ τὴν ὀμορφιά, τὴν εὐφράδειά της καὶ τὸ ρητορικό της ταλέντο, ἀπήγαγε τὴν μικρὴ Αἰκατερίνη

SOS από την ακτινοβολία συσκευών!

Posted: Σεπτεμβρίου 13, 2014 at 11:30 μμ, Last Updated:
mikrokimatwn
Αισθάνεστε κουρασμένοι όταν ξυπνάτε ή έχετε πονοκέφαλο και είστε κακόκεφοι; Κι όμως, γι’ αυτά τα συμπτώματα μπορεί να ευθύνεται το κινητό τηλέφωνο, που φόρτιζε δίπλα στο κεφάλι σας όλη τη νύχτα, ή το ασύρματο τηλέφωνο, που έχετε πολύ κοντά στο κρεβάτι σας. Η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που εκπέμπουν συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα ή ακόμα και οι φούρνοι

«Θα γίνεις μοναχή»

Posted: Σεπτεμβρίου 14, 2014 at 8:00 πμ, Last Updated:
monaxi
Μία φορά επισκέφθηκε τον Γέροντα μία γυναίκα με την κόρη της οκτώ χρονών. Ο Γέροντας τους έδωσε καραμέλες και ένα πορτοκάλι. Πριν φύγουν τους είπε· -Αν στο δρόμο σας συναντήσετε σκυλί και θέλει να σας δαγκώσει διαβάστε το «Θεοτόκε Παρθένε» και το «Πάτερ ημών» και το σκυλί θα φύγει.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΠΑΜΑ : « Ο ΑΣΣΑΝΤ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ »

Posted: Σεπτεμβρίου 14, 2014 at 10:00 πμ, Last Updated:
10151400_718075651606823_5332795188308086489_n
φωτογραφία από την συνάντηση στον Λευκό Οίκο δηλωτική του κομβικού σημείου για το συριακό
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Ως και ο oρκισμένος αντίπαλος του Βashar al Assad o Obama παραδέχθηκε το ανομολόγητο ότι ο Σύριος πρόεδρος προστάτευσε και υπερασπίστηκε τους χριστιανούς. Ο Ομπάμα στη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία χριστιανών πατριαρχών της Μ

Η Αγιότητα του Χρυσοστόμου Σμύρνης


   
Η Αγιότητα του Χρυσοστόμου Σμύρνης
Του Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Δορμπαράκη

      Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί κατά της αγιότητος του εθνομάρτυρα και ιερομάρτυρα αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης. Ασφαλώς αυτοί που τις διατυπώνουν κάποιους λόγους επικαλούνται μέσα στην καλοπροαίρετη αναμφίβολα διάθεσή τους να διαφυλάξουν τον τρόπο που η Ορθόδοξη Εκκλησία μας διακηρύσσει την αγιότητα των εξαιρέτων μελών της. Για εμάς και για τους περισσοτέρους χριστιανούς, και

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Νικήτας ὁ Γότθος


Ἦταν ἀπὸ τὸ ἔθνος τῶν Γότθων, ποὺ εἶχαν ἐγκατασταθεῖ πέραν τοῦ Ἴστρου ποταμοῦ, στὰ χρόνια του Μ. Κωνσταντίνου. Ἀπὸ παιδὶ ὁ Νικήτας διδάχθηκε τὴν ἁγία πίστη ἀπὸ τὸ Γότθο ἐπίσκοπο Θεόφιλο, ὁ ὁποῖος συχνὰ ὑπενθύμιζε στὸ Νικήτα τὰ λόγια του Ἀπ. Παύλου: ‘Μένε ἐν οἲς ἔμαθες... ἀπὸ βρέφους τὰ ἱερὰ γράμματα οἶδας, τὰ δυνάμενα σὲ σοφίσαι εἰς σωτηρίαν διὰ πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ». Δηλαδή, μένε ἀκλόνητος σ’ ἐκεῖνα ποὺ ἔμαθες. Ἀπὸ μικρὸ παιδὶ γνωρίζεις τὶς Ἅγιες Γραφές, ποὺ μποροῦν νὰ σοῦ μεταδώσουν ...
περισσότερα...

Loose Change ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ

Posted by olympia spyr στο Σεπτεμβρίου 14, 2014
Απο την Σοφια
Δείτε αυτό.
Αξίζει να γίνει viral!
Μακάρι να ήταν υποτιτλισμένο, παρ’ όλα αυτά είναι πολύ κατανοητό.
Είναι τόσο καταπληκτική η δουλειά που έχει γίνει που πραγματικά δεν υπάρχει!!!!
Τίτλος Loose Change.
Πρόκειται για εμβληματικό ντοκυμαντέρ!

Ο τύπος μεταξύ άλλων, κάνει σύγκριση του “αεροπλάνου με τους επιβάτες” που χτύπησε το Πεντάγωνο με το αεροπλάνο της “‘Ηλιος” που χτύπησε το Γραμματικό για να δείξει τι μένει και τι εικόνα υπάρχει στο πεδίο όταν ένα αεροπλάνο πέφτει με ταχύτητα κάπου.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ Ὅπλο κατὰ τοῦ Ἀμαλήκ –1

Ὅπλο κατὰ τοῦ Ἀμαλήκ
(Ἐξ. ΙΖ´ 8-16)

Στ. Ν. Σάκκου
Καθηγ. Παν/μίου
ἀπὸ τὸ βιβλίο «ὁ Σταυρὸς στὴν Παλαιὰ Διαθήκη»,
ἐκδ. «Χριστιανικὴ Ἐλπίς», Θεσσαλονίκη 2005, σελ. 103-118

Ἠλ. στοιχειοθ. «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ» 

βλ. σχετ.: 1. « ΤΟ «ΞΥΛΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»: Ἐκεῖνο τὸ ὁποῖο θὰ παίρναµε ἀπὸ τὸ ξύλο τῆς ζωῆς, καὶ τὸ στερηθήκαµε μὲ τὴν ἁµαρτία, τὸ λάβαμε ἀπὸ τὸν σταυρὸ μὲ τὴν χάρη τοῦ Θεοῦ.

 2. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ τὸ σύμβολο δύο ἐντελῶς ἀντίθετων κόσμων καὶ συγχρόνως τὸ σύμβολο τῆς μεγαλύτερης ἀλλαγῆς, ἡ ὁποία συντελέσθηκε στὴν ἱστορία τῆς ἀνθρωπότητος.

.                 Μετὰ τὴν ἔξοδο τοῦ Ἰσραὴλ ἀπὸ τὴν Αἴγυπτο καὶ κατὰ τὴν πορεία του πρὸς τὴν γῆ τῆς ἐπαγγελίας, ὁ προτυπούμενος σταυρὸς ἔσωσε τὸν περιούσιο λαὸ τοῦ Θεοῦ ἀπὸ διαφόρους κινδύνους καὶ ἀνάγκες. Τὸν πέρασε μέσα ἀπὸ τὴν Ἐρυθρὰ θάλασσα, γλύκανε τὰ νερὰ τῆς Μερρᾶς, ἔβγαλε νερὸ ἀπὸ τὴν πέτρα. Σὲ ὅλες αὐτὲς τὶς περιπτώσεις ἡ δύναμη τοῦ σταυροῦ ἐκδηλωνόταν ἐπάνω στὴν ἄψυχη φύση. Στὴν προτύπωση ποὺ θὰ μελετήσουμε στὴ συνέχεια ἐκδηλώνεται ἐπάνω σὲ ἀνθρώπους καὶ μάλιστα ἐχθρικοὺς πρὸς τὸ σχέδιο τοῦ Θεοῦ.

ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.

Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου: ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με Ελληνικούς υποτιτλους.

Posted by olympia spyr στο Σεπτεμβρίου 15, 2014

Αφού δειτε το βίντεο, θα βλέπετε τις ειδήσεις με άλλα μάτια.

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ