Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Άγιος Ησαΐας ο αναχωρητής: 27 Κεφάλαια περί τηρήσεως του νου

Posted: Οκτωβρίου 31, 2014 at 7:51 μμ, Last Updated:
1. Ἡ ὀργή εἶναι φυσική ἰδιότητα τοῦ νοῦ. Καί χωρίς ὀργή οὔτε στήν καθαρότητα φτάνει ὀ ἄνθρωπος, ἄν δέν ὀργιστεῖ ἐναντίον ὅλων τῶν πονηρῶν λογισμῶν πού σπέρνει μέσα του ὁ διάβολος. Καί ὅταν τόν βρῆκε ὁ Ιώβ, ἔβρισε τούς ἐχθρούς του μ’ αὐτά τά λόγια: «Ἄτιμοι καί ἐξαχρειωμένοι, πού δέν ἔχετε κανένα καλό πάνω σας, πού δέν σᾶς θεωρῶ οὔτε σάν τούς σκύλους τῶν ποιμνίων μου»(Ιώβ 30, 1, 4). Ἐκείνος πού θέλει νά φτάσει στή

Πειραιώς Σεραφείμ: Με βάση το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νόμο το τέμενος δεν μπορεί να ανεγερθεί!

Posted:
peiraiws
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο ιεράρχης με το γνωστό πύρινο λόγο, μιλάει, χωρίς περιστροφές και έξω από τα δόντια, για όλα τα καίρια ζητήματα που βασανίζουν το σύγχρονο άνθρωπο: Tη νέα παγκόσμια τάξη, τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, την αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης.
Όλα περιλαβάνονται στην παρακάτω εισήγηση του Σεβασμιωτάτου που μίλησε στη διημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Ερευνών «Εθνική Αναδημιουργία», με θέμα «Η ασφάλεια της Ευρώπης μια νέα γεωπολιτική διάσταση», στο Ξενοδοχείο Ντιβάνι Απόλλων Παλλάς Βουλιαγμένης.
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

Ούτε Ιερωσύνη μπορούν να έχουν, ούτε αποστολική διαδοχή και ούτε να αποτελούν «αδελφή εκκλησία», όπως προσπαθούν να μας παραπλανήσουν μερικοί μεγαλόσχημοι οικουμενιστές.

Posted: Νοεμβρίου 1, 2014 at 1:21 πμ, Last Updated:

Η Μία, Αγία, Καθολική, Αποστολική, Ορθόδοξος Εκκλησία είναι μία «μηχανή» – ας μας επιτραπεί ο όρος – παραγωγής Αγίων

Η διδασκαλία του Αγίου Νικοδήμου περί της αιρέσεως του παπιμού

Ο Όσιος Πατήρ ημών Νικόδημος ο Αγιορείτης ο Νάξιος, ο εξαίρετος και σοφώτατος αυτός Μοναχός, ο οποίος υπήρξε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας υψηλό υπόδειγμα μοναχικής

Αδημοσίευτες Εμπειρίες με τον Γέροντα Παΐσιο!

Posted: Νοεμβρίου 1, 2014 at 1:40 πμ, Last Updated:
Έχοντας γνωρίσει και συναναστραφεί, όσο μου ήταν δυνατό, τον Γέροντα Παΐσιο κατά τα τέσσερα τελευταία  χρόνια της επίγειας ζωής του, το καλοκαίρι εκείνο του 1994, πληροφορήθηκα αρκετές μέρες μετά την 12η Ιουλίου για τον θάνατο του, αφού άλλωστε ο ίδιος είχε αφήσει οδηγίες να μην ανακοινωθεί τίποτα για τουλάχιστον τέσσερις μέρες.
Ήταν γεγονός ότι από το πρώτο λεπτό της αλησμόνητης και

Ο καθένας μας κουβαλά στην καρδιά του το περιβάλλον στο οποίο ζει

  • Από  askitikon.eu
Ο καθένας μας κουβαλά στην καρδιά του το περιβάλλον στο οποίο ζει
Κάποτε κάποιος νεαρός μόλις έφτασε σε μια Όαση στη μέση της Ερήμου της Ιουδαίας , συνάντησε τον γέρο - Ελισαίο και τον ρώτησε:
-Τι είδους άνθρωποι ζουν σ’ αυτόν τον τόπο, γέροντα;

-Τι είδους άνθρωποι ζούσαν στον τόπο σου, παιδί μου; Ρώτησε με τη σειρά του ο γέροντας.
- Μια κοινωνία εγωιστών και κακών, απάντησε ο νεαρός, είμαι

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Ο Γιορίκας στο στρατό!



Ήταν ο Γιορίκας και ο Καραμήτσος στον στρατό..Ε μια μέρα ο διοικητής φωνάζει τον Γιορίκα...

-Γιορίκα πέθανε ο πατέρας του Καραμήτσου..Θέλω να του το πεις με τρόπο ώστε να μην πάθει κάτι το παιδί..

Τι έπαθε ο εισαγγελέας που αδίκησε τον Άγιο Νεκτάριο;

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Τι έπαθε ο εισαγγελέας που αδίκησε τον Άγιο Νεκτάριο;
Κάποτε ένας Άγιος Γέροντας συκοφαντήθηκε άδικα και απειλήθηκε από ένα εισαγγελέα με χυδαίο και βάναυσο τρόπο... Ο κόσμος, της εποχής εκείνης τον γιουχάριζε, τον κορόιδευε, τον ειρωνευόταν, τον κατηγορούσε. Ο κόσμος και οι άρχοντές του, ταπείνωσαν τον Άγιο εκείνο Γέροντα, όμως ο Θεός τον δόξασε και θα τον δοξάζει εις πάντας τους αιώνες.
Στο παρακάτω συγκλονιστικό κείμενο θα διαβάσετε τι έκανε και τι

Για την πολυλογία!

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Για την πολυλογία!
Η πολυλογία είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλών ανθρώπων. Η γλώσσα τους είναι αχαλίνωτη, αλλά κι ενοχλητική στους άλλους.
Ο άγιος Νικόδημος λέει γι’ αυτό το πάθος: «Ο κάθε άνθρωπος αφήνει τη γλώσσα του να μιλάει για πράγματα που δίνουν ηδονή στις αισθήσεις.
Η πολυλογία τις περισσότερες φορές , προέρχεται απ’ την

Οι ψυχές που αγαπούν τον Θεό όσο προκόβουν στην αρετή, τόσο πιο λαίμαργες νιώθουν για τα θεία

  • Από  imverias.blogspot.gr
Οι ψυχές που αγαπούν τον Θεό όσο προκόβουν στην αρετή, τόσο πιο λαίμαργες νιώθουν για τα θεία
Οι ψυχές που αγαπούν τον Θεό και την αλήθεια, δεν υποφέρουν ούτε την παραμικρή ελάττωση του έρωτά τους προς τον Κύριο.
Αλλά καρφωμένες ολοκληρωτικά στο σταυρό Του αισθάνονται μέσα τους την Πνευματική προκοπή.
Πληγωμένες λοιπόν από τον πόθο Του, κι αν ακόμη αξιωθούν Θεία μυστήρια και μετάσχουν ευφροσύνης και Χάριτος, δεν έχουν πεποίθηση στον εαυτό τους, ούτε νομίζουν ότι είναι τίποτε. Αλλά

ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ, ΓΕΜΑΤΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ... "ΠΑΡΑΣΙΤΑ" !!!

Θεοχάρους προς ΕΕ : Επιβάλλατε κυρώσεις στη Μόσχα και κάνετε το κορόιδο στην εισβολή της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου!

Posted by onpolitika στο Νοεμβρίου 7, 2014
theoxarous


Μαθήματα εθνικής συνείδησης και προάσπισης των Κυπριακών συμφερόντων, αλλά και του Ελληνισμού, εξακολουθεί να δίνει η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους σε κάτι τύπους σαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο που αποδέχθηκε έγγραφο με «εκλιπούσα» την Κυπριακή Δημοκρατία που του


23 φωτογραφίες που θα σας πείσουν ότι πρέπει να επισκεφθείτε την Αυστραλία


Αυστραλία (12)
Υπάρχουν τόσα να δει κανείς σε αυτόν τον κόσμο και η λίστα που μπορείτε να φτιάξετε είναι τεράστια, αλλά η Αυστραλία αποτελεί έναν must προορισμό για κάθε ταξιδιώτη. Δείτε 23 φωτογραφίες που παρουσιάζουν τους λόγους που αξίζει να την επισκεφθείτε.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-2 «Μ’ ὁποιονδήποτε τρόπο κι ἂν ἔρθει κανεὶς σ’ ἐπαφὴ μὲ τὸν παντοδύναμο Χριστό, θεραπεύεται.». (Ἅγ. Νικ. Βελιμίροβιτς)


ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ

 ΚΥΡΙΑΚΗ Ζ´ Λουκᾶ

 
 δύναμη το Θεο κα  πίστη το νθρώπου 
(Λουκ. η´ 41-56)
[Β´] 

Ἀπὸ τὸ βιβλίο
«Ὁμιλίες Ϛ´» – Κυριακοδρόμιο Γ´,

Ἀθῆναι 2014, μετάφρ. Π. Μπότση, σελ. 13-40
ΠΗΓΗ ἠλ. κειμ. «Η ΑΛΛΗ ΟΨΙΣ»

Μέρος Α´: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-1 «Ὅταν κάποιος ἔρχεται σ’ ἐπαφὴ μὲ τὸν Χριστό, ἂν εἶναι ἄρρωστος θεραπεύεται κι ἂν εἶναι νεκρός, ἀνασταίνεται». (Ἅγ. Νικ. Βελιμίροβιτς)

.                 Ὁ Ματθαῖος ὀνομάζει ἄρχοντα τὸν Ἰάειρο. Τί εἴδους

ΡΕ ΤΙ ΣΚΑΡΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΑΙΩΝΕΣ !!!


 
Ένας από τους αστροναύτες της αποστολής του Apollo 11 ,ο Edwin Aldrin «Buzz», επιβεβαίωσε ότι οι αποστολή του Apollo 11 ήταν «ψεύτικη» !
 
Σε μια έκρηξη ειλικρίνειας; ο Edwin Aldrin παραδέχτηκε ότι όλα τα βίντεο της αποστολής δεν είναι αληθινά και απλά δείχνουν μια εγκατάσταση, ένα σκηνικό ώστε να φανεί σαν προσομοίωση του πώς φαίνεται το φεγγάρι και το διάστημα.
 
«Η αποστολή του Apollo 11 δεν ήταν πραγματική, τίποτε από

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ... ΑΓΑΠΗΣ !!!

Ντέρμπι κοινωνικής αλληλεγγύης στην Τούμπα!


Σε έναν αγώνα με μοναδικό νικητή την κοινωνική ευαισθησία κι αλληλεγγύη, μάς καλούν να σκοράρουμε, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας. Στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας και με οδηγό τη μεγάλη επιτυχία του αντίστοιχου περσινού εγχειρήματος (πάνω από 1,5 τόνος τροφίμων), η ΠΑΕ και ο δήμος καλούν τους φιλάθλους, που πρόκειται να παρακολουθήσουν τον αγώνα ανάμεσα στον

Η ΜΟΝΗ ΧΟΖΕΒΑ !!!


Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 8, 2014


Ἡ πρώτη γλώσσα τοῦ ἀνθρώπινου
γένους ἦταν τὸ τραγούδι.
Στὸν κολοσσὸ αὐτοῦ ποῦ λέγεται ἀρχαία Ἑλληνικὴ Γλώσσα, ἡ προσωδία εἶναι τὸ ἀπαραίτητο συμπλήρωμα. Διότι ἡ Ἑλληνικὴ Γλώσσα εἶναι τὸ πρωταρχικὸ στοιχεῖο τῆς ἐξέλιξης τοῦ πνευματικοῦ πολιτισμοῦ τῶν ἀνθρώπων. Χωρὶς τὴν ἀνεπτυγμένη σκέψη μὲ τὴ γραφική της ἀποτύπωση, ἡ ἀνάπτυξη τοῦ κόσμου δὲν θὰ εἶχε φτάσει στὰ μεγάλα της ἐπιτεύγματα.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Σύναξις Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριὴλ καὶ πασῶν τῶν Ἀσωμάτων καὶ Οὐράνιων Δυνάμεων

Ἡ Ἐκκλησία μας σήμερα γιορτάζει τὴν Σύναξη τῶν Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριήλ, καθὼς καὶ τῶν ὑπολοίπων Ἀσωμάτων καὶ Οὐρανίων Ἀγγελικῶν Ταγμάτων. Ἡ Ἁγία Γραφή, ἀναφέρει σὲ πολλὰ σημεῖα τὴν ἐπικοινωνία τῶν ἀνθρώπων μὲ τοὺς ἀγγέλους καὶ ἰδιαίτερα μὲ τοὺς ἐπικεφαλεῖς τῶν ἀγγελικῶν ταγμάτων Μιχαὴλ καὶ Γαβριήλ. Συγκεκριμένα, ὁ Ἀρχάγγελος Μιχαὴλ ἐμφανίσθηκε στὸν Ἀβραὰμ γιὰ νὰ σώσει τὸν Ἰσαάκ, τὸν ὁποῖο ἦταν ἕτοιμος νὰ θυσιάσει κατ’ ἐντολὴ τοῦ Θεοῦ, ποὺ θέλησε νὰ δοκιμάσει ἔτσι τὴν πίστη τοῦ δούλου το ...
περισσότερα...